Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wilde record verbreken voor Jahanbakhsh: ‘AZ liet me niet gaan'

Laatste update:

Alireza Jahanbakhsh maakte in de zomer van 2018 voor negentien miljoen euro de overstap van AZ naar Brighton & Hove Albion. In een interview met Persian Football laat de Iraanse aanvaller weten dat hij ook in de serieuze belangstelling stond van Ajax en PSV, terwijl ook clubs uit Italië en Duitsland hem graag wilden inlijven. Hij verkoos uiteindelijk een aanbieding van Brighton boven een contract bij Leicester City, dat op de valreep ook nog zaken wilde doen.

Als speler van NEC verdiende hij in 2015 een transfer naar AZ. “Toen ik naar AZ ging, had ik altijd al het verlangen om mezelf te laten zien in een betere competitie. Na mijn tweede seizoen bij NEC kreeg ik veel aanbiedingen, waaronder een van Brighton & Hove Albion, dat toen nog in de Championship speelde”, legt de 44-voudig international vijf jaar later uit. “Maar ik besloot om naar AZ te gaan omdat die club bekend stond als een goed en gedisciplineerd team in Nederland. Bovendien is het een club die een goede reputatie heeft op het gebied van het ontwikkelen van jonge spelers. Mijn eerste seizoen was redelijk, daarna ging het beter en mijn derde jaar was top. Ik kreeg toen veel interessante aanbiedingen. De meest serieuze waren afkomstig van Ajax en PSV. Het bod dat Ajax uitbracht was hoger dan zij ooit voor een speler hadden geboden, maar AZ wilde me niet naar een concurrent in Nederland gaan. Ze boden me toen een beter contract aan om me te behouden, maar ik had al besloten dat ik weg wilde.”

De interesse in de diensten van Jahanbakhsh was enorm. Hij kon naar eigen zeggen ook naar de Serie A en Bundesliga. “Er waren gesprekken met Napoli en ik kreeg serieuze en mooie aanbiedingen van Duitse clubs, waarvan ik de namen liever niet noem. Maar een van die clubs speelt altijd in de top vijf en een andere club speelt altijd in de top tien”, aldus de 26-jarige aanvaller. “Mijn contract bij AZ liep nog twee jaar door en ze bleven mijn vraagprijs steeds verder opdrijven, waardoor veel clubs afhaakten omdat zij het financieel niet konden opbrengen. Het enige land waar de clubs aan de vraagprijs konden voldoen was Engeland. Brighton volgde me al jaren. Ik had hen drie jaar eerder, toen ik hun aanbieding weigerde, al gezegd dat ik naar AZ zou gaan, mezelf zou verbeteren en zodra zij in de Premier League zouden spelen, ik naar hen zou komen. Dat is uiteindelijk ook zo uitgekomen.”

Brighton was in 2018 overtuigd en ging ver voor Jahanbakhsh, maar kreeg concurrentie van Leicester City. “Het bod van Brighton was prachtig voor de club en tijdens de onderhandelingen deed Leicester een serieus voorstel. Veel mensen zeiden dat ik voor Brighton had gekozen omdat zij me meer zouden betalen, maar eerlijk gezegd was de aanbieding van Leicester financieel veel aantrekkelijker. Ik heb Brighton gekozen om twee redenen. De voorzitter van Brighton is persoonlijk naar Nederland gekomen om met me te praten, terwijl Leicester minder moeite deed. Bij Brighton was het de trainer die me graag wilde hebben en me ook al jaren volgde. Bij Leicester was het niet de trainer, maar de voorzitter die me wilde hebben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel blij dat deze deal niet is doorgegaan. Spelers die van AZ naar Ajax zijn gegaan zijn vaak geen echte versterkingen gebleken. Dus moet er niet aan denken dat dit ook weer een soort van Sulejmani deal was geweest. Ik heb liever dat Ajax ze al jong op pikt en anders scouten in het buitenland !

11 april 2020 om 09:51

Deze jongen was natuurlijk wel echt een van de uitblinkers van de Eredivisie en de topscorer van de Eredivisie als buitenspeler. Heeft zich over langere periode wel bewezen een topspeler te zijn van AZ. Denk dat hij het wel gemaakt had bij Ajax. Heeft bij Brighton helaas veel pech met blessures gehad en kwam dit seizoen daarom ook pas laat in de selectie te zitten.

11 april 2020 om 13:32

Sulejmani was bij Heerenveen indrukwekkender dan Alireza bij AZ of NEC hoor. Iedereen lult elkaar zo makkelijk na over dat het teveel geld was voor Sulejmani destijds maar dat was allemaal achteraf aangezien iedereen verwachtte dat hij een sensatie ging worden met Huntelaar en Suarez voorin.

11 april 2020 om 15:32

@consy het werkte ook niet mee dat Sulejmani bij Heerenveen altijd op links speelde en dat hij voor het eerst moest aanhaken bij het niveau van een topclub maar door Van Basten werd misbruikt op rechts. dan kom je ook niet echt lekker binnen als jonge speler bij je eerste grote club

11 april 2020 om 16:13

Klopt zeker Japie, vraag me nog altijd af wat die goede selecties van Marco van Basten zouden laten zien zonder diezelfde incapabele Marco van Basten maar met een goede trainer met ervaring.

11 april 2020 om 10:46

Jazeker, want ze hebben nog nóóit een miskoop uit het buitenland gehaald.
Relatief gezien zijn ze meer centen kwijt geraakt aan het buitenlandse missers dan aan Sulimanie

11 april 2020 om 11:02

Relatief gezien ( delen door één) is Sulejmani juis juit de duurste . Trouwens AZ een concurrent??? Ja dan zijn Utrecht , ADO en Heracles dat dan ook. AZ is er altijd als de kippen bij om afvallers van Ajax ( ook vooral de jeugdspelers) op te pikken.

11 april 2020 om 15:41

@4e man dit seizoen was AZ natuurlijk wel een concurrent voor Ajax aangezien ze in punten gelijk stonden en Ajax twee keer hebben verslagen. structureel idd waarschijnlijk niet maar dat is ook niet vreemd als je kijkt naar de financien van Ajax en dat vergelijkt met de financiele middelen bij AZ

11 april 2020 om 11:54

@fcbogarde bij hem twijfel ik. Vond hem echt goed bij AZ. Veel effectiever en dwingender dan een Stengs, die nu massaal aan Ajax gelinkt wordt. Maar gevoelsmatig denk ik ook dat hij bij een PSV meer uit verf zou komen dan bij Ajax.

11 april 2020 om 15:38

@fcbogarde dat zegt niet veel natuurlijk. De Zeeuw deed het prima bij Ajax en had Ajax een Moussa Dembele gekocht was die ook echt wel geslaagd bij Ajax. als je dan middelmatige spelers als Olaf Lindenbergh, Viergever en Moisander weg plukt bij AZ dan is het ook niet zo raar dat die weinig tot niks toe hebben gevoegd. die vond ik bij AZ ook al niet bijzonder dus waarom Ajax die toen haalde was me sowieso al een raadsel

Uiteindelijk denk ik wel dat az dit een keer gaat opbreken. Ik wil ze niet verplichten om aan ajax of PSV te verkopen. Maar ooit gaat een speler bij az een transfer naar zo,n buitenlandse middenmoter weigeren en eisen dat hij naar ajax of PSV kan. Ik ben benieuwd wat az dan doet. Houden ze hun poot stijf en lopen ze uiteindelijk misschien miljoenen mis? Of zullen ze uiteindelijk toch verkopen?

11 april 2020 om 09:15

Je wilt ze niet verplichten om aan Ajax of Psv te verkopen? Haha, wat een wilde op zo’n zaterdag ochtend. Ik denk dat Psv en Ajax ook niet bepaald staan te springen voor spelers van Az. In het verleden hebben spelers als Sigthorsson en Maher bewezen niet echt een klapper te zijn nadat ze uitblonken bij Az. Daarnaast denk ik dat als Ajax of Psv markt conform transfer sommen op tafel zetten, zulke spelers gewoon naar Ajax of Psv zullen komen. Az strijd momenteel voor het kampioenschap en bied logische wijs deze spelers gewoon voor hoge transfersom aan. Mocht Az komende 4 a 5 jaar voor plek 3/4/5 gaan strijden, dan zullen zulke spelers gewoon weer voor normale prijs naar Ajax en Psv kunnen.

11 april 2020 om 09:27

" Je wilt ze niet verplichten om aan Ajax of Psv te verkopen? Haha, wat een wilde op zoã¢â‚¬â„¢n zaterdag ochtend. Ik denk dat Psv en Ajax ook niet bepaald staan te springen voor spelers van Az ". Ik denk dat Ajax en PSV in principe wel geinteresseerd zijn in spelers als Stengs, Boadu en Wijndal omdat het gewoon goede spelers zijn. Het is echter altijd afwachten of een speler van een provincieclub als AZ de stap hogerop mentaal aankan. Dat risico kan je voor een bedrag van 10 11 miljoen nog wel nemen, als het bedrag in de buurt komt van de 20 miljoen of zelfs hoger, wordt het financiele risico voor iedere Nederlandse club, dus ook voor Ajax, simpelweg te groot. Dat soort bedragen gaan die clubs, als ze dat al kunnen, uitsluitend op tafel leggen voor spelers die zich al in een van de grote(re) competities hebben bewezen. Ajax al helemaal na het debacle met Sulejmani en de ervaringen met spelers die al in een eerder stadium van AZ zijn overgenomen. Tenzij het om om een talent gaat dat zo getalenteerd is dat de kans op de aankoop van een kat in de zak minimaal is.

11 april 2020 om 09:40

Provincieclub AZ, uit dezelfde provincie als Amsterdam. Ach ja, het is maar tegen welke schenen je wilt schoppen. Erg jammer om een goede reactie zo te devalueren met een stukje misplaatste minachting. De Randstad mag weer eens boven de rest van Nederland geplaatst worden? Zo zonde, aangezien ik het verder inhoudelijk met je eens ben.

11 april 2020 om 10:53

Volledig mee eens Tukkertje91. Zelf een fan van Ajax, momenteel ook in de 'provincie' woonachtig (logisch, iedereen woont in een provincie maar enfin). Ik stoor me echt aan sommige Ajacieden die zo minachtend praten over alles buiten de hoofdstad. Wat is nou de toegevoegde waarde om clubs als AZ, Twente of Groningen (maar soms zie ik zelfs mensen voorbij komen die het bij PSV zelfs aandurven om dit woord te gebruiken) minachtend provincieclubjes te noemen? Verder ben ik het, net als jij, ook wel eens met de inhoud in Scepticus' post, maar als mensen op die manier praten neem ik ze toch gelijk een stukje minder serieus. Geeft aan hoe kinderachtig diegene is wat mij betreft.

11 april 2020 om 11:08

De randstad is natuurlijk wel het belangrijkste bestuurlijk gebied en de economische motor van Nederland. Trouwens Alkmaar wordt ondertussen ook tot de randstad gerekend..

11 april 2020 om 11:32

@Sander waarom maak jij het dan nog erger door er clubjes van te maken. Iets verkleinen is denigreren en dat maar het alleen nog maar dat daar de nadruk op gelegd wordt. Het heeft misschien geen toegevoegde waarde en ben ik het mee eens maar om het dan nog erger te maken snap ik niet. Misschien heeft scepticus hier wel een bedoeling mee en dan kun je hem dat ook vragen?

11 april 2020 om 13:43

4e man, economische motor? Leuk maar zonder het gas uit Groningen zou de Randstad ook helemaal niks voorstellen. Ongekend hoe rijk we daarvan geworden zijn als verzorgingsstaat.

11 april 2020 om 14:34

Thamike: was niet mijn bedoeling om het 'erger' te maken, ik lees het gewoon vaak in de verkleinwoord-variant. Mijn reactie is ook niet specifiek aan Scepticus alleen gericht, maar I stand corrected: hij schreef inderdaad geen -jes dus mijn citaat klopt niet. En nee, ik voel me niet geroepen om om toelichting te vragen aan hem; ik vind het gebruik van 'provincieclub' gewoon altijd een beetje jammerlijk, that's all Maakt verder ook niet uit, ieder mag schrijven wat hij/zij wil verder.

11 april 2020 om 09:20

Spelers kunnen natuurlijk zelf altijd een clausule in hun contract laten opnemen dat ze naar Ajax en PSV zouden mogen overstappen tegen welke voorwaarde. Misschien willen ze het niet eens, maar ik denk dat dat wel zal gaan gebeuren.

11 april 2020 om 09:47

AZ doet niet aan clausules, omdat ze daarmee de macht bij de speler leggen. Als zo’n speler dit echt blijft eisen, gaat de deal simpelweg niet door.

11 april 2020 om 09:30

Tottenham speelt hetzelfde spel op een hoger niveau. Iedereen weet dat als je bij spurs zit je heel moeilijk wegkomt. We weten natuurlijk niet welke spelers ze daardoor zijn misgelopen maar het heeft er wel voor gezorgd dat ze een lange tijd heel goed gepresteerd hebben met een goedkoop salarishuis. Wat dat betreft is het AZ van nu eigenlijk een exacte kopie.

11 april 2020 om 09:46

Bij AZ moeilijk wegkomen? Onzin...AZ is realistisch, heeft ambities en vanuit financieel oogpunt geen noodzaak om te verkopen. Noem eens spelers die moeilijk weggekomen zijn bij AZ?

11 april 2020 om 09:53

Hoe is AZ een exacte kopie dan? Dit kan je toch niet onderbouwen zonder feiten van spelers en transacties? Ook Jahanbaksh is gwn weggegaan in de zomer dat hij wou

11 april 2020 om 09:56

Jahanbaksh mocht niet naar ajax en op 19-01-2020 heeft Max Huiberts nog gezegd dat Boadu en Stengs niet naar Ajax mogen. Daarnaast is mijn quote exacte kopie alleen op basis van goede prestaties met goedkoop salarishuis.

11 april 2020 om 10:00

@fantje Ik weet niet of 'moeilijk wegkomen' de juiste term is. Wel weet ik dat door de opstelling van AZ spelers nog weleens bij de (voor hun carriere) verkeerde club terechtkomen. Een AZ vroeg voor Vincent Janssen een hele hoge transfersom waardoor een tussenstap die voor zijn carriere wellicht beter zou zijn geweest niet mogelijk was. Uiteindelijk mislukte hij bij Spurs terwijl op een lager niveau hij makkelijker had kunnen doorgroeien. Guus Til verpieterd momenteel in Rusland op de bank, want niemand anders zou die 18 miljoen betalen. Ik vind een Brighton nou niet de beste club voor Jahanbakhs. Echter als je 19 miljoen vraagt dan sluit je clubs met een speelstijl die meer bij zo'n speler passen uit. Natuurlijk mag AZ deze transfersommen vragen, zeker wetende dat ze die ook hebben gekregen. Echter wat goed is voor AZ is niet per definitie goed voor de sportieve carriere van de speler. Het is niet dat ik AZ daar een verwijt in maak, maar je kunt wel constateren dat spelers niet altijd bij de juiste club terecht komen. Al heeft het met een Weghorst wel weer fantastisch uitgepakt, dus wat is uiteindelijk wijsheid?

11 april 2020 om 10:01

@jd Maar dat is wat anders dan zeggen dat spelers lastig wegkomen. De traditionele top 3 verkoopt toch ook niet graag aan elkaar. Wat AZ doet is gwn goed nadenken en weten dat je de clubs boven je niet wilt versterken. Gebleken is dat spelers gwn makkelijk wegkunnen bij AZ, zoals Til, Weghorst en vast nog wel meer. Sommige al na 1 goed seizoen. Dat noem ik niet lastig wegkomen

11 april 2020 om 10:06

Maar is het nou zo raar dat Til een eerste jaar moeilijk draait bij Spartak? Is toch ook een totaal andere cultuur. Als nog heeft hij gwn al officiele 19 wedstrijden gespeeld voor Spartak. Waarvan echt niet allemaal in de basis, maar verpieteren op de bank is ook niet waar. Zo'n jongen als Til moet eerst zn draaien zien te vinden. Verder ben ik het wel grotendeels eens met de strekking van je reactie

11 april 2020 om 10:14

Klopt hoor, ik vind ook niet dat AZ iets verkeerd doet. Alleen binnen Nederland is AZ toch grotendeels een eindbestemming waarbij ze qua clubgrootte in een soort niemandsland zitten tussen de top 3 en de rest (Twente als het schuldprobleem straks afgerond is en utrecht misschien wel kunnen hier bij komen.) Maar internationaal gezien zal een speler die van AZ komt niet dezelfde status hebben als van de traditionele top3. Dat zorgt ervoor dat er spelers zijn die nog een stap binnen nederland zouden willen maken maar dat kan dus niet omdat AZ te dicht tegen de top aanzit. Als AZ dit beleid volhoud en de selectie enigszins op dit niveau kan houden dan veranderd dit vanzelf en dan is het gewoon een topclub en dan willen spelers ook niet meer naar bijvoorbeeld Ajax.En als ik eerlijk ben zou ik er nog trots op zijn ook als AZ fan.

11 april 2020 om 12:23

Voor De Jong en De Ligt was een tussenstap naar Dortmund ook beter geweest. Ga je nu ook ervoor pleiten dat Ajax dan maar haar sterkhouders voor de helft van de prijs gaat verkopen aan een minder kapitaalkrachtige club? Een voetbalclub is er uiteindelijk voor zichzelf en niet voor spelers. Dat zijn passanten. Andersom werkt dat net zo. Een speler gaat ook niet zijn contract verlengen als hij ergens anders beter kan krijgen.

11 april 2020 om 09:50

Dan houden ze uiteindelijk de speler wat langer. AZ verkoopt doorgaans als een speler nog twee jaar vastligt. En komen ze er dan niet uit, dan is AZ vooralsnog bereid de speler uit zijn contract te laten lopen mits de financiële toestand dit toelaat natuurlijk en er andere cash cows in de selectie zitten.

Is altijd grappig om te lezen dat AZ Ajax ziet als concurrent. Dit jaar doen ze het aardig, maar meestal staan ze toch een punt of 20 achter?

11 april 2020 om 09:36

Klopt inderdaad, maar concurrent is een vrij breed begrip. AZ heeft de ambitie om in de top van Nederland mee te draaien, dan is Ajax zeker een concurrent. Dat Ajax stukken beter presteert lijkt mij duidelijk.

11 april 2020 om 09:40

Ik vind dat juist wel en laat de ambitie van AZ zien. Zij willen structureel bij de top van Nederland horen. Als je dat wilt, zijn Ajax en Psv je concurrenten.

11 april 2020 om 11:08

@AFCA, en Feyenoord natuurlijk niet die vaak boven AZ staan en meer prijzen voor pakken...

11 april 2020 om 09:53

Als je mee wilt draaien in de top, dan is het logisch dat je de ploegen die de top van de competitie vormen als concurrent zien. Dat Ajax dat richting AZ wat minder heeft omdat ze er inderdaad met enige regelmaat 20 punten voor eindigen veranderd daar niks aan. Zo is Ajax voor AZ supporters ook de grote rivaal, terwijl het voor Ajaxfans bij lange na niet de meest bijzondere wedstrijden van het jaar zijn.

11 april 2020 om 12:29

Volgens mij is dat de laatste tijd wel weer aan het veranderen hoor. Net als in de periode onder Van Gaal. Er wordt bij Fox niet voor niks campagne gevoerd voor de Super Sundays (ajax, Psv, AZ en Feyenoord).

11 april 2020 om 09:56

Zoiets heet ambitie Jannie. Az en en Psv zijn nou eenmaal clubs die vaak boven Az staat. Dan doe je er slim aan om die niet te snel te versterken met eigen spelers. Niks grappigs aan, je mag het concurrentie nomen of gwn logische ambitie

11 april 2020 om 11:12

Alleen Ajax en PSV eindigen vaak boven AZ? Het is zo grappig dat de meeste AZ supporters geloven dat ze Feyenoord hebben ingehaald. Feyenoord eindigt ook structureel boven AZ plus prijzen de laatste jaren. AZ is alleen dit seizoen leuk en de supporters denken dat ze in de top horen. Volgend seizoen staan ze weer waar ze horen en zeker als ze Stengs en Boadu kwijt raken want dat zijn de spelers waar heel AZ op leunt. Wanneer die twee vaak niet thuis geven verliest AZ meestal. Laat AZ eerst even 4 seizoenen zo meedraaien en dan mag je gaan denken dat AZ in de buurt van Feyenoord komt en als ze nog langer presteren dan pas mag je aan psv en Ajax denken.

11 april 2020 om 12:10

Nou denk perdoonlijk dat az het de laatste 15 jaar niet veel minder doet dan feyenoord zowel qua prijzen als Europa als positie op de ranglijst.

11 april 2020 om 12:27

Waarom zijn sommigen ineens zo gefrustreerd? Mogen ze bij AZ geen ambitie hebben? De grootheidswaanzin kom weer eens bovendrijven bij sommigen. Het is toch logisch dat ze niet meer aan de Nederlandse top willen verkopen?!

11 april 2020 om 12:36

@dneres AZ is de laatste 15 jaar 6x bij de beste 3 en 7x boven Feyenoord geëindigd. Nu begrijp ik dat tegenwoordig niet iedereen de Eredivisie meer zo goed volgt, maar wat jij zegt is feitelijk onjuist. Ajax en PSV vormen de top 2 en Feyenoord en AZ staan daar gezamenlijk achter. Wel leuk om die frustratie te merken. Doet AZ het blijkbaar toch goed.

11 april 2020 om 15:44

Laatste 15 jaar? Vanaf het seizoen 2010/2011 ging Feyenoord gewoon weer mee richting de top. Onder Koeman werden ze 2x keer 2e en een keer 3e (gedeeltelijk 2e met psv) de 5 seizoenen ervoor wordt meegenomen toen Feyenoord in zwaar financieel weer verkeerde, maar prima die mag je mee nemen, maar van de laatste 10 seizoenen is Feyenoord wel de betere geweest. Plus dat ze meer internationals afleverde dan AZ. Dus Feyenoord staat niet gezamenlijk met AZ. De top is Ajax met PSV en Feyenoord op eenzame best of de rest. Dus feitelijk is er niks onjuist en is Feyenoord gewoon beter. Alleen iedereen wilt de laatste 15 jaar meepakken, omdat wanneer je 10 jaar mee pakt AZ geen recht van spreken heeft, maar die 5 jaar ervoor toen Feyenoord amper geld had wordt als argument gebruikt dat AZ wel gelijkwaardig zou zijn met Feyenoord. En er is zeker geen frustraties, maar de supporters uit Alkmaar moeten eerst structureel iets laten zien voordat ze echt gaan denken dat ze bij de top horen. Fc Twente heeft ook eventjes meegedaan met de top, maar die beschouw ik ook niet als de top van Nederland en de laatste 15 jaar hebben die zelfs meer prijzen gepakt dan AZ.

11 april 2020 om 15:53

@Zytto34, als je de seizoenen van 2005 tot 2010 meeneemt dan doet AZ niet heel veel onder voor Feyenoord, maar laat dat zou net de seizoenen zijn waarin Feyenoord in financieel opzicht het heel slecht deed met posities als 10e, 7e, 6e etc... vanaf het seizoen dat Koeman intrad wat bijna inmiddels 10 jaar terug is deed Feyenoord gewoon mee bovenin. En maar 3 keer onder AZ, maar wel veel meer prijzen gepakt dan AZ. Dus het is natuurlijk onzin dat AZ het niet veel minder zou doen dan Feyenoord. Ook als je kijkt naar de laatste 10 jaar hoeveel internationals Feyenoord af levert ten opzichte van AZ of meer spelers er doorbreken bij Feyenoord, maar ik weet wel dat je graag alle clubs in Nederland graag lager wilt laten lijken dan dat ze werkelijk zijn en Ajax groter wilt laten lijken dan dat ze werkelijk zijn.

11 april 2020 om 10:43

Dit dus....als ze maar zouden blijven verkopen aan Ajax dan zullen ze nóóit concurrent kúnnen worden.

11 april 2020 om 11:06

En als AZ hun beste spelers blijft verkopen aan Ajax dan wordt het 30 punten achter. Nu zie je dat ze dichterbij komen als ze hun spelers behouden...

11 april 2020 om 12:29

Dit seizoen is Ajax een concurrent. Je snapt toch zelf wel hoe het bedoeld word? Is een AZ een te klein gupje om het o zo wereldconcern Ajax een concurrent te noemen?!

Erg jammer dat Alireza het niet echt laat zien. Dit seizoen heeft hij 2x gescoord en voorderest niks. Ik denk dat hij heel onverzekerd is.

11 april 2020 om 09:54

Heeft natuurlijk veel pech gehad met blessures en heeft daarom dit seizoen niet veel gespeeld. 2 goals in 287 minuten is natuurlijk ook helemaal niet slecht. Zijn blijdschap bij zijn goals was ook enorm. Trouwens ook twee klasse goals. Die omhaal was echt een wereldgoal.

11 april 2020 om 10:10

Het is maar net welke statistiek je erbij pakt. Je kunt zeggen 2 goals in 287 minuten is niet slecht. Je kunt ook constateren dat ie in 2 jaar 2 doelpunten gemaakt heeft en 0 assists gegeven heeft. Dan is 19 miljoen erg duurbetaald. Hij heeft wedstrijden gemist door blessures, maar ook heel veel wedstrijden dat ie gewoon gepasseerd was en niet eens op de bank mocht zitten terwijl ie fit was. Kijk maar eens op transfermarkt.nl. Dan zie je dat ie dit seizoen tot en met december schipperde tussen bank en tribune zonder dat daar een blessure aan ten grondslag lag. In zijn eerste seizoen was ie wel veel geblesseerd. De blijdschap bij zijn 2 doelpunten snap ik. Hij heeft het moeilijk gehad in zijn eerste anderhalf jaar, terwijl hij een begenadigd voetballer is die in de PL echt wel mee zou moeten kunnen.

11 april 2020 om 10:31

Natuurlijk is het heel veel geld voor wat hij tot nu toe waar heeft gemaakt. Maar mede door knieblessures heeft hij het nog niet waar kunnen maken. Was eindelijk weer een beetje terug naar zijn vorm en dan komt de Coronacrisis om de hoek kijken. Ook wisselingen van trainer en nieuwe aankopen van de trainer op zijn positie is natuurlijk ook wel de reden waarom hij dit seizoen er pas zo laat in is gekomen. Ik denk namelijk wel dat hij inderdaad gewoon de PL aan moet kunnen met zijn techniek en drive.

11 april 2020 om 12:24

Dat zijn wel hele selectieve cijfers. Hij heeft in totaal 1.934 minuten gespeeld voor Brighton en maakte daarin slechts 2 doelpunten en gaf 0 assists. Verder maakt hij ook vaak een onmachtige en onzichtbare indruk als hij speelt. Hij behoort vooralsnog tot de slechtste aanvallers in de Premier League.

Goedzo AZ! Na al die jaren jullie sterspelers te verkopen aan Ajax, spelen jullie eindelijk hard. Blijven volhouden.

Hier word eens te meer aangetoond dat Az niet graag spelers meer laat vertrekken richting Amsterdam, gezien als concurrent of niet.
Ik vind het een prima zaak dat niet alle sterspelers van Nederland bij Ajax belanden, want dan word het straks echt een machtspositie als het dat al niet is daar.

11 april 2020 om 10:56

Een mooi gegeven is dat Ajax wel spelers verkoopt aan clubs als AZ. En dan heb ik het over spelers die net het eerste elftal niet hebben gehaald, of in de ogen van Ajax tekort komen voor Ajax 1. Zo spelen er nogal wat jongens uit de Ajax opleiding elders in Nederland. Daarnaast verkocht Ajax decennia geleden noodgedwongen wel talentvolle, eerste elftal waardige spelers aan een directe concurrent (psv). Toch heb ik de indruk dat over het algemeen Ajax er wat minder rigide instaat dan AZ. Als in Alkmaar de naam Ajax valt, lijkt het wel of de wereld vergaat;-). Wel prima hoe ze daar bezig zijn!

Ik vind Jahanbakhsh weer zo'n voorbeeld dat je niet al te veel vast moet blijven houden aan de cijfers die spelers halen in de Eredivisie. Vanwege Propper kijk ik namelijk weleens wedstrijden van Brighton, maar deze Jahanbakhsh maakt echt een onmachtige indruk. Het is zuur voor hem na zo'n seizoen bij AZ, maar Jahanbakhsh behoort toch wel bij de drie slechtste aanvallers van de Premier League naar mijn mening. Overigens moet ik ook wel lachen om de reacties van sommige supporters van andere clubs. O wee als termen als 'concurrentie' worden gebruikt, want sommige clubs zijn natuurlijk ook veel te groot om met AZ te moeten concurreren, ahum...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren