Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax werd zelfs bij doorverkoop van Narsingh financieel weinig wijzer

Laatste update:
/

Luciano Narsingh verbindt zijn toekomst een dezer dagen aan PSV. De Eindhovense club bereikte zondag overeenstemming met sc Heerenveen over een transfersom van 4,1 á 4,5 miljoen euro. Landskampioen Ajax was eveneens in de markt, maar met de rekenmachine in de hand kwam men tot de conclusie dat er een streep door Narsingh kon.

SC Heerenveen verlangde volgens De Telegraaf van Ajax hetzelfde bedrag voor de 21-jarige vleugelaanvaller en een doorverkooppercentage van tien procent. En bij een eventuele volgende transfer van Narsingh zouden ook zaakwaarnemer Mino Raiola en Narsingh meedelen.

Directeur technische zaken Marc Overmars telde daarbij ook het salaris van vier seizoenen op en kwam tot de conclusie dat Ajax er zelfs bij doorverkoop financieel nauwelijks wijzer van zou worden. Doordat de landskampioen afstapt van de hoge loonstroken eisten Narsingh en Raiola namelijk een veel lagere gelimiteerde transfersom dan de voorheen gebruikelijke twintig miljoen euro.

Last-minute bod
Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Ajax zaterdagavond nog een last-minute bod op Narsingh uitgebracht in een poging de aanvaller alsnog naar Amsterdam te krijgen. SC Heerenveen deed toen echter al zaken met PSV en zag daar niet meer vanaf.

Ajax heeft er goed aan gedaan Luciano Narsingh niet te halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan kies je dus heel wijs om niet te gooien met geld en in te gaan op de eisen van meneer Raiola. Veel succes in Eindhoven!

16 juli 2012 om 08:05

Inderdaad, Ajax gaat hier zeer verstandig mee om! Sowieso heeft Ajax de jeugd op de flanken, dus zo'n noodzaak als bij PSV is het niet na het vertrek van Labyad.

16 juli 2012 om 08:38

Daarom doe je als de rekenmachine in de kast ligt een last-minute bod?

16 juli 2012 om 09:04

Bizar nieuwtje: Het salaris over 4 jaar wordt opgeteld bij de transfersom alsof je zeker weet dat hij 4 jaar blijft. Salaris ben je altijd kwijt, ook als er een andere speler op het veld staat.

Dat je de transfersom die je betaald eruit wil hebben en een beetje winst, oke. Dat je dan rekening houdt dat Heerenveen een deel wenst en ook speler en makelaar bij verkoop mee willen delen is normaal. Maar ook het salaris willen terugverdienen is compleet idioot en slaat nergens op.

Kennelijk mogen spelers van buiten alleen komen als ze zeker weten niets kosten? Ajax realiseert zich geen moment wat het kost om geen CL te spelen en steekt net als bij Marco van Basten weer het hoofd in de strop: Twee onervaren nieuwelingen in het voetbal kunnen doen en laten wat ze willen.

Ik hoop als fan dat ze kampioen worden, maar sluit als dit zo doorgaat niet uit dat we komend seizoen met kerst 6e staan en aan het eind van het seizoen nog steeds.

16 juli 2012 om 09:24

Ruud....

''twee onervaren nieuwelingen in het voetbal kunnen doen en laten wat ze willen.''

Marc heeft persoonlijk GAE uit het financiele slop getrokken en naar de derde categorie gebracht, momenteel is GAE de gezondste club in de JL. Tevens heeft hij een succesvol restaurant en aannemersbedrijf.

''ik hoop als fan dat ze kampioen worden''

Ik betwijfel ten zeerste of jij een ajax-fan bent, want het enige wat ik in jou posts zie is dat ajax aan het stuntelen is of op een financieel drama afkoerst.

16 juli 2012 om 09:26

Dat heeft toch met de nuance te maken dat Narsingh dan ook een gelimiteerde transfersom in z'n contract wilde.. Dat het daarom ging.. Zo van, als we zoveel concessies moeten doen dan maar niet..

En ach weet je wat 't is.. Als Ajax kampioen wordt is de handelwijze van Ajax geniaal etc... en als PSV kampioen wordt is Ajax handelwijze naief en dom... Kortom, er is maar 1 gelijk hierin en dat is die van de winnaar.. Maar dat is wel op korte termijn natuurlijk... Want mocht PSV geen kampioen worden dan is het daar niet ondenkbaar dat ze scenario achterna gaan als Feyenoord jarenlang heeft gehad, geen geld en schulden..

Alleen heeft Feyenoord nog een grotere achterban en goede jeugdopleiding. Tel daarmee de concurrentie voor PSV van Twente op het gebied van sympatische provincietopclub is toegenomen spelen ze een gevaarlijk spelletje (het management).. Want los van deze investering nu is de investering in w.s. Wijnaldum voor niets.. En je moet nu haast wel Matavz in de spits zetten en geen Lens die veel meer zelf creeert.. en er dus niemand is om de voorzetten van Narsingh binnen te knikken..,etc..

Bruijnie: ik wil het toch opnemen voor Ruud29. Hij kan prima Ajax supporter zijn en kritisch.. Daar is niets mis mee natuurlijk.


16 juli 2012 om 11:20

@ruud29 en de reacties daarop:

Ik lees nu al een paar topics jou behoorlijk uitgebreide berichten over het aankoopbeleid van Ajax, en alle reacties daarop. Ik ben het persoonlijk wel met je eens.

Uiteindelijk moet ajax een balans zien te vinden tussen uitgaven en sportieve prestaties. Net als in het verslag van Coronel wordt er geroepen dat er alleen wordt gekeken naar aankoop van spelers als er geen beschikbaar zijn in de eerste teams. Dit is goed beleid naar mijn idee, maar net als jij zie ik ze nu 1 stap verder gaan. Ze willen zelfs geen euro verlies maken op een aankoop en tellen salaris extra kosten mee in de prijs.

Je kunt aan je water aanvoelen dat dit betekent dat de ''vijver'' waaruit ajax kan vissen voor het aanvullen van gaten in de selectie nou niet echt groot is, en dat je daardoor dus talent (en in lijn daarmee titels en andere prijzen) gaat mislopen.

Natuurlijk is dit alleen 1 scenario, want het kan ook zijn dat ajax via de beste jeugd opleiding ter wereld alleen maar toppers op elke positie aflevert. Dan is er geen vuiltje aan de lucht, dan is dit beleid zijn perfect. Persoonlijk zie ik het sneller gebeuren dat je de selectie moet aanvullen zo af en toe, en vandaag de dag is dat een extra rechts buiten!

In de Eredivisie kom je dan snel uit op narsingh. Heeft een aflopend contract, en heeft vorig jaar een top seizoen gedraaid bij een goede club met aanvallend voetbal. 4.5 miljoen 8 ton salaris (en extra afspraken) klinkt in mijn oren niet als te veel. Met de calculator in de hand zoals die van Marc komt er blijkbaar een negatief bedrag uit, maar wat maakt dat uit? zelfs al is dat bedag 1, 2 of 3 miljoen negatief? Ajax heeft de grootste balans van Nederland, maak daar toch gebruik van! Niemand anders in NL heeft dat voordeel.

Het komt er op neer dat Ajax hier een beslissing maakt waarbij het financiele oogpunt het belangrijkste is en sportief minder belangrijk. Dat lijkt mij slecht sportief beleid en als je daarmee de CL inkomsten mist die Ruud29 aanstipt, dan heb je daarnaast ook slecht financieel beleid.

Je moet een balans zien te vinden, en het is duidelijk dat ajax daar naar op zoek is. Vandaag alleen hebben ze de plank misgeslagen door narsingh niet te halen. Dit realiseren ze zelf ook door op zondag avond nog met een verlaat bod te komen!

*typo

16 juli 2012 om 12:27

@papillon

Yep, precies wat ik bedoel. Als je per jaar grofweg 1 miljoen bespaard op salarissen van spelers die je koopt (de rest komt uit de jeugd en begint op een lager salaris) en je bezuinigd 3 x 1 a 1,5 miljoen op transfersommen door minidere spelers te kopen dan de nr 1 op je lijstje dan verdien je daar hooguit 5 miljoen mee. 1 jaar geen CL kost bijna 15 miljoen euro, kom je een keer door de poulefase, 20 miljoen

Als vervolgens de spelers die nr 1 staan op je lijstje dan ook nog eens bij je grootste concurenten op het veld staan (AZ en Psv) dan hoef je niet zo heel slim te zijn om te zien dat je alleen jezelf in de voet schiet met miljoenen op de bank en een tegenstander die je van het veld speelt.

Ajax moet de beste club van Nederland zijn en altijd om het kampioenschap spelen. Met het nieuwe beleid raakt dat behoorlijk uit zicht.

Ja, de club moet financieel gezond blijven maar je kunt het ook overdrijven.

Er wordt door het vertrek van 4 spelers die ca 1 miljoen of meer verdienden (El Hamdaoui (1.8m), Vertonghen, Aisatti, Bulykin en mogelijk ook Ooijer) volgend seizoen al zeer fors bespaard op salarissen.

16 juli 2012 om 13:04

@bruijnie & reacties daarop:

Als Ajaxsupporters moeten we Ajaxsupporters als Ruud29 op de koop toe nemen. Het beste wat wij nu kunnen doen is zulke supporters tegengas bieden. Het probleem is dat het zulke supporters zijn die in mijn ogen vrij weinig betrokken zijn bij Ajax en geen idee hebben wat er nou precies rondloopt. Kritisch zijn is goed, maar kritisch zijn op de nieuwe weg die als Ajax zijn ingeslagen heeft vrij weinig zin zonder enige inhoudelijke kennis. Als Ajaxsupporter zou je onderhand wel moeten weten wat de visie van de club is en dat zoiets tijd kost. Het zal met pieken en dalen gaan. En dat krediet verdient F. de Boer aangezien de sportieve resultaten. De jeugd moet gewoon de toekomst weer worden en daarmee moeten we weer bij te top van Europa komen. En dat zogenaamde Ajacieden hier notabene "kritisch" op zijn getuigd in mijn ogen van ontwetendheid. Het beleid is zo Ajax als het maar kan als je dat niet snapt of niet herkenbaar vindt vraag ik mij af hoelang en hoe intensief je Ajax volgt? Het enige wat zulke supporters doen is het draagvlak doen afbrokkelen en het zwak doen lijken richting de buitenwacht. Terwijl Ajax het juist moet hebben van de bravoure, zelfverzekerheid, arrogantie dus de angst in de tegenstander spelen. Ook al worden we volgend seizoen niet kampioen, wat we wel worden is de club die het moet zijn, een club met visie en duidelijke identiteit waar Ajax wel degelijk de vruchten van gaat plukken binnen een tijdsbestek van enkele jaren. Dat er kritiek op is is logisch, er is altijd kritiek op degene die het anders doet puur omdat zel zelf het lef niet hebben om revolutionair te zijn wat betreft hun visie. Waar andere clubs lopen te janken nooit meer Europees belangrijk te zijn heeft Ajax het lef om zich niet bij de pakken neer te zitten en dit wel te bereiken. En dit kan alleen bereikt worden door het anders te doen. Dus laat zulke zogenaamde supporters lekker praten aan het eind van de rit zullen ze toch wel weer schreeuwen dat ze er altijd in hebben geloofd. Ik heb dan ook totaal geen hoge pet op van supporters als Ruud29 die Overmars als onervaren nieuweling afdoet.

Trouwens dat het Eindhovens Dagblad claimt dat Ajax een verhoogd bot doet kan ik niet zoveel mee. Of dat waar is, is ook nog maar de vraag. Ajax slaat dus helemaal niet de plank mis, Ajax slaat pas de plank mis wanneer Narsingh een must have zou zijn.we hebben idd het grootste balans. Maak daar gebruik van door in te toekomst te investeren.

16 juli 2012 om 13:12

@ruud29

Met het nieuwe beleid raakt dat totaal niet uit zicht. Dat hebben we vorig jaar al kunnen zien. Ajax is kampioen geworden door voor een groot deel jeugd spelers te gebruiken. Het probleem is dat jij niet verder kijkt dan je neus lang is. De concurrentie waar jij op doelt is in dit geval Psv, een club die financieel haar zaakjes totaal niet op orde heeft en een club die totaal geen identiteit heeft. Het is nogal raar dat jij AZ noemt want AZ doet ook geen rare aankopen en doet ook gewoon aardig mee. Het beleid heeft daarnaast voor een groot deel te maken met de toekomst. Als jij Ajax daadwerkelijk zou volgen zou je dat moeten weten. Ajax wilt weer gaan profiteren van haar jeugd. Dat is ook precies de reden waarom Ajax nee kan zeggen tegen absurde hoofdprijzen. Ik zou zeggen ga je eens verdiepen in de jeugd, trainers, medewerkers en het beleid van Ajax.

16 juli 2012 om 14:13

ij lijkt het niks meer dan logisch dan dat je het salaris mee rekent? dat zijn kosten en kosten moet je er uiteindelijk uithalen om geen verlies te draaien. draai je steevast verlies dan krijg je schulden en wanneer je je schulden niet kan betalen ga je failliet....zo simpel is het toch?
daarbij : een kampioenschap hangt niet af van 1 speler. dus narsingh gaat echt echt niet het verschil maken tussen wel of geen kampioen. juist die Balans waar jij t over hebt is nu van toepassing! ja narsingh is een goede speler, maar niet van dat niveau om er risico mee te lopen. wanneer psv nu kampioen zal worden zal dat niet aan narsingh alleen liggen. wanneer psv nu geen kampioen word en geen champions leauge haalt, hebben ze een onverantwoorde uitgave gedaan en dat zal dan wel aan narsingh liggen .. dat is die balans.

16 juli 2012 om 14:20

@papillon,

Op het moment dat Ajax nu niet meer die paar ton extra betaald en zich daar aan vast houd, geeft dat ook een signaal af naar andere clubs voor de toekomst. Als Ajax dit jaar kampioen word heeft PSV vrijwel geen geld meer om dit soort bedragen op tafel te leggen en kan een Heerenveen dus ook niet meer daarop speculeren. Het is dus niet zozeer alleen dit specifieke geval maar ook het signaal en de toekomst die hierin meespeelt.

16 juli 2012 om 23:03

@yayo

Ja, ik ben denk ik wat ouder dan de meesten op het forum. ''ooit'' waren Ajax en Feyenoord onbetwist de beste clubs van Nederland. En iedereen was het er overeens hoe: Elk jaar kochten ze de beste spelers op bij de concurenten en zo bleef er een gat. Totdat ze veel geld uit gingen geven aan buitenlanders die stuk voor stuk mislukten.

AZ noemen raar? Nee, AZ is titelkandidaat en Moisander speelt daar. Koop je Moisander (of Viergever) voor 4 a 5 miljoen dan verzwak je een concurent en wordt jezelf sterker omdat je gewoon een goede centrumverdediger nodig hebt.
Dat geldt net zo hard voor Narsingh. Zelf heb je geen goede rechtsbuiten, nu heeft PSV er wel een die zeker beter is als alles wat Ajax heeft rondlopen. Dus was dat miljoen extra goed besteed.
Aisatti idem. Vitesse wil komend jaar de top 5 in en de kans is groot dat Aisatti daar een basisplaats heeft. Jammer, want voor Ajax was het de ideale 12e man in de selectie.

Ajax en jeugd? Voor de ''nieuwe jeugdopleiding resultaat heeft ben je jaren verder. Wat willen al die Ajax fans hier nou, tot die tijd de 8e plaats of zo?

Jullie zijn kort van geheugen dus ik zeg het nog maar eens: Ajax is afgelopen seizoen niet zelf kampioen geworden. Ajax werd kampioen doordat de concurentie enorme fouten maakte en heel veel punten verspeelde.

Als Ajax fan is mij wel duidelijk dat dit jaar vooral Ajax de fouten opstapeld en dat begint bovenal met het samenstellen van de selectie. Dit is geen selectie waar je kampioen mee wordt, hier kun je als het maar een beetje tegenzit zomaar 6e of 7e mee worden.

Prima toch, geen gekke dingen doen. Zo merk je dat ze in Amsterdam op een gezonde manier bezig zijn. Alle plussen en minnen tegen elkaar wegstrepen en dan concluderen wat het beste is voor de lange termijn. Goed bezig!

Kijk, dat is een goede uitleg. Hopelijk houden ze dit beleid jaren vast.

16 juli 2012 om 10:13

Goede uitleg... Mwoh ik vind het wel vreemd dat je salaris als een investering ziet bij de aankoopsom en straks verrekend met de verkoopwaarde. Net alsof hij op sportief gebied niets aan je team bij zal dragen de komende 4 jaar. Stel dat ze samen met Narsingh de halve finale van de CL zouden hebben gehaald komend seizoen... Hoe moet je dat verrekenen dan. Ik vind de uitleg niet helemaal logisch.

Maar het is zeker beter dan ze deze personen koste wat het kost gaan halen, dat was gewoon wanbeleid.

16 juli 2012 om 10:43

Dat is speculatie. Een stabiel en rechtlijnig beleid voor enkel logische aankopen vind ik heelgoed. Zowel financieel als kwalitatief moet een aankoop te verantwoorden zijn. Als Ajax een speler met winst wil door verkopen kunnen ze beter een ander halen. En als je jouw redenering wil volgen halen ze met hem misschien ook wel de halve finale. Maar dat is maar speculatie. Ajax moet zijn oren niet laten hangen naar andere clubs, spelers en zeker niet aan zaakwaarnemers. Graag of niet.

16 juli 2012 om 10:48

Tja dat is het probleem dus, prestaties kan je niet meerekenen en uitdrukken in geld. Assists of goals zijn dan nog statistieken, maar een speler als Anita of Vertonghen waren afgelopen jaar heel belangrijk voor Ajax, maar je kan er geen getal of bedrag aan vastknopen. Daarom heeft Ajax dus besloten om van Narsingh af te zien: transfer- en loonkosten, plus de doorverkooppercentages voor zowel Heerenveen als Narsingh/raiola hebben blijkbaar niet tegen de ontsnappingsclausule opgewogen die werd geëist.

Dat PSV er dan wel goed aan doet om hem te halen, zullen we dit seizoen wel merken, maar dat het een goede speler is staat buiten kijf.

@ajax-deurne en Analse, jullie opmerkingen worden tegengesproken door de feiten, althans als je het ED mag geloven. Want enerzijds loopt Ajax te roepen dat het allemaal te duur wordt maar vervolgens doen ze wel een nieuw bod. Dit komt niet professioneel over, welcome in the real world Marc ....

16 juli 2012 om 07:59

Niet geschoten is altijd mis. Je weet niet wat voor aanbod zij hebben gedaan dus kan je er ook niet over oordelen.
In deze business moet je niet te trots zijn.

16 juli 2012 om 07:59

Dat gedeelte van het ED is later toegevoegd dan wanneer zij reageerden.

16 juli 2012 om 08:00

Maar nergens wordt dat bevestigd. Ik kan ook wel lukraak dingen lopen roepen en even voor de duidelijkheid, het is wel het ED. Toch een tikkeltje gekleurd...

16 juli 2012 om 09:07

@ Analyse

Typisch hè, dat wanneer de Telegraaf iets schrijft is het Ajax-gekleurd en moet het met een korreltje zout genomen worden en nu gooit het ED iets de wereld in en dan is Ajax ineens onprofessioneel bezig, want ja, wat ED schrijft is keiharde waarheid!

16 juli 2012 om 09:11

Het blijft voor mij gewoon heel moeilijk te geloven dat Ajax zich nog heeft gemeld bij Heerenveen, terwijl zij zelf al een streep door de tranfer hebben gezet en ook aantoonbaar bezig zijn met andere jongens voor die positie...

16 juli 2012 om 13:24

@ Johnnyloco

Waar zegt Analyse dat als de Telegraaf iets schrijft dat het de waarheid is?? Dat maak jij ervan ook hoor je hem nergens zeggen dat Ajax ineens onprofessioneel bezig is. Je moet mensen geen uitspraken in de mond leggen.

Dat men de waarheid van de Telegraaf met een korreltje zout moet worden genomen roepen juist de niet Ajacieden. Dus om het even om te draaien, waarom zouden wij dan blindelings het ED moeten geloven die ongetwijfeld PSV gezind zijn. Dat de Telegraaf niet altijd objectief is klopt maar dat zal dat regionale krantje ook niet zijn.

Daarnaast twijfel ik ook aan de berichtgeving van het ED, als je kijkt naar de verschillende uitspraken van de beleidbepalers bij Ajax van vandaag lijkt het mij ook zeer onwaarschijnlijk. En zoals al vermeld werd is het nergens bevestigd door Ajax of door andere media.

16 juli 2012 om 15:01

Ik dacht dat wel duidelijk was dat ik het over de algehele tendens in topics op VZ had. Vaak als er een topic over Ajax waarin de Telegraaf iets meldt, stroomt het over van de reacties waarin wordt gesteld, dat de Telegraaf Ajax gekleurd is. En dan is het typisch, dat wanneer het ED iets over Ajax meldt, het ineens voor waarheid wordt aangenomen en Ajax onprofessioneel is. Ik leg dus niemand woorden in de mond. Hij zegt dat het ED toch een tikkeltje gekleurd is en ik haak daar op in, zonder het met hem oneens te zijn. Moge het nu duidelijk zijn.....

16 juli 2012 om 16:14

@ Johnnyloco

Yeps my bad, ik had het inderdaad verkeerd opgevat.
Al kan ik het natuurlijk niet ruiken dat je over algemene tendensen sprak.

16 juli 2012 om 08:30

En misschien hebben ze Narsingh wel een nieuw bod gedaan zodat er winst op hem te halen valt.
Want dat de voetballer Narsingh van meerwaarde is lijkt me duidelijk maar verschil is dat wij wel beleid hebben.

16 juli 2012 om 13:22

Nu nog niveau.
Denk je echt dat je kampioen wordt met Ebecilio-sightorson-lukoki? Boerighter ligt nog wel even in de lappemand, een rugblessure houd je lang aan de kant. Het middenveld is Janssen-anita-de Jong, indien Eriksen vertrekt. Dat is nu ook niet zo helemaal overweldigend, het zijn geen echte toppers.
Achterin is nu een groot gat, ook aan ervaring en coaching, dat gaat ook een groot Barça-talent niet oplossen. Daarnaast ligt Boilessen ook nog wel even in de lappemand, dus mogen jullie het mooi doen met Blind. Succes met jullie 'belei', ondertussen worden wij wel even kampioen.

16 juli 2012 om 14:17

Haha, en dan worden Ajacieden arrogant genoemd. Kijk dit dan, 'wij worden wel even kampioen.' Jij hebt zeker de afgelopen 2 seizoenen geen voetbal gekeken? Ajax is tweemaal achter elkaar kampioen geworden met de eigen jeugd als groot aandeel daar in. Het vertrek van Vertonghen is inderdaad een gemis, maar dat was toen die nog bij Ajax speelde toch helemaal niet zo'n goede speler? Een arrogant overschat mannetje? Typisch dat dit soort dingen altijd verdraaid worden naar de zin van de spreker (niets persoonlijks overigens, ik weet jouw mening niet hierover maar wel in algemene zin).
Bovendien zal Eriksen niet vertrekken, als er tenminste geen astronomische bedragen worden voorgelegd wat ik niet zo snel zie gebeuren met de huidige economie.
We zullen zien hoe het dit seizoen gaat lopen, misschien wordt Ajax ook wel helemaal geen kampioen, maar ik durf met jou een wedje te leggen dat PSV diep in de shit zit wanneer ze weer geen CL voetbal halen, en dat het huidige beleid van Ajax in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen, in opperste tegenstelling tot het huidige beleid van Psv.

Volgens het Einhovens Dagblad ja, dat zal best.
Die willen gewoon even in de wereld helpen dat Ajax, ow zo graag nog Narsingh wilde.

Laat ze maar lekker aan kapitaalvernietiging doen daaro en de verdediging zo laten voor wat het is.
Ben benieuwd aankomend seizoen.

PSV komt zichzelf nog wel tegen met al die investeringen van ze!
Want voor PSV geldt hetzelfde dat ze er financieel niet wijzer van worden.
Maarja Brands kennende is dat niet zo'n financiele held!

16 juli 2012 om 08:02

Als ik het goed begrijp heeft hij bij PSV wel een hogere afkoopsom, dus misschien worden zij er iets wijzer van.

16 juli 2012 om 08:04

Dat weet ik niet, het staat niet heel duidelijk in de tekst of dat nou bij PSV ook het geval is... Maarja het zullen geen miljoenen verschil zijn lijkt me?

En dit stukje:
''En bij een eventuele volgende transfer van Narsingh zouden ook zaakwaarnemer Mino Raiola en Narsingh meedelen.''

Dat zal ook wel bij PSV in het contract het geval zijn.
Maar is Narsingh trouwens al rond met Psv? Weet iemand dat?

16 juli 2012 om 08:05

Raiola kennende? Dan gaat Narsingh gewoon weg wanneer Raiola weer dikke knaken kan verdienen hoor. Die is nog wel gehaaider dan hun oude vriend Lemic...

Echt een heerlijk beleid dat Ajax op dit moment voert. Chapeau!
Nu hopen op een ziek goed talent uit het buitenland voor de rechtsbuiten positie...

16 juli 2012 om 08:02

Of Wildschut? Ook een goed nederlands talent met potentie vind ik!

16 juli 2012 om 13:25

Zeggen dat je iemand niet koopt en dan een last-minute bod uitbrengen? Inderdaad goed beleid ja. Komt ook geloofwaardig over. Ook Maher willen halen als Eriksen vertrekt, prachtbeleid, jezelf voor paal zetten, dat Brands daar nog niet aan gedacht heeft zeg! O, wat is die slecht bezig. Dat hij er niet aan denkt om ongeloofwaardig over te komen. Het verbaast me al helemaal dat Van Geel daar niet aan denkt, is in mijn ogen toch wel de beste td van Nederland, maar blijkbaar dus toch een prutser.

16 juli 2012 om 14:02

@tommetje doe is ff rustig. Gaat het wel met je? Niet huilen he?

Jou reactie is zo onzinnig dat ik er niet eens op ga reageren. Want als jij het verschil niet ziet tussen het huidige beleid van Ajax en die van PSV dan snap jij het leven niet.

16 juli 2012 om 16:50

Zozo, stoere boy! Mammie is trots zeker?

Dat je er niet op ingaat legt alleen je zwakte bloot. Ajax zet zichzelf voor schut met iets wat meer lijkt op wanbeleid. Een speler niet meer hoeven en dan toch een last-minute bod uitbrengen is toch gewoon lachwekkend?
Dan willen ze ook nog Maher halen als Eriksen vertrekt, terwijl De Jong en Janssen als 2 am's zijn. Als je dat goed beleid vind weet ik het ook allemaal niet meer. En jij ook niet, anders zou je wel inhoudelijk reageren.
En dat voor iemand van 24...

Wat is er goed aan om alleen maar eurotekens voor je te zien? We gaan hem niet kopen omdat we geen winst maken? Daar gaat het toch niet om? Het gaat erom dat de speler voor je club speelt en daar betaal je hem dan voor. Het enige wat je uit doorverkoop moet terugverdienen is hoeveel je ervoor betaalt als je hem aankoopt.
Alsof je een auto niet gaat kopen omdat je die niet terugverdient met doorverkoop en benzinekosten. Gewoon krenterig, daar hoef je niet trots op te zijn.

Typisch Ajax om dan nog een bod te doen als het te laat is. Als je echt principes had, dan had je zo'n laatste bod ook niet gedaan. Voor de rest prima dat hij niet komt.

16 juli 2012 om 08:49

Volgens het altijd bij Ajax en Heerenveen goed ingevoerde Eindhovens dagblad.

Krijgt Ajax nu nog een opleidingsvergoeding voor narsing of heeft hij daarvoor te kort bij de club gezeten???

'gezond beleid' is blijkbaar de nieuwe term voor 'misplaatste arrogantie' geworden in Amsterdam. Wat een humor!

16 juli 2012 om 08:27

Terechte opmerking.

Eerst Hansma verwijten dat hij gebrek heeft aan economische realiteit en dan verwachten dat hij als een ja-knikkerje bij een ''last-minute'' verhoogd bod door de knieen gaat...

Overmars moet nog een hoop leren..

16 juli 2012 om 09:10

@ Oleguapa

"eerst Hansma verwijten dat hij gebrek heeft aan economische realiteit". Hier ga je in je neurotische drang om Ajax af te zeiken al volledig nat! Dat waren namelijk de woorden van de zaakwaarnemer van Narsingh en niet van Ajax! Wel je feiten op een rijtje hebben als je hoog van de toren gaat blazen!

16 juli 2012 om 09:12

Het was Raiola die Hansma economische realiteit verweet hoor. En wat heeft dit met misplaatste arrogantie te maken? Ajax heeft een laatste maal hun voorwaarden voorgelegd aan de betrokken partijen. Voorwaarden waar Ajax beter van wordt. Daar gingen zowel Raiola als Heerenveen niet mee akkoord. Prima, maar dan is het toch verstandig dat Ajax verder kijkt? Niks arrogantie, dat is gewoon je hoofd gebruiken. En dus ja: gezond beleid.

Volgens mij toont Overmars nu al meer gezond verstand dan Brands.

16 juli 2012 om 09:15

Quote Hansma:

''ik viel van mijn stoel nadat de Amsterdammers mij een gebrek aan economische realiteit hebben verweten''

Raiola heeft ook woorden van dezelfde strekking gebruikt.

16 juli 2012 om 09:20

Heb ik ook een quote voor je:

Volgens Hansma omdat zijn zaakwaarnemer er met de geïnteresseerde clubs niet uit komt. Raiola vindt juist dat Heerenveen te veel geld vraagt. "wij zijn juist een voorbeeldclub. De enige die geen last heeft van de economische crisis is Raiola zelf."

16 juli 2012 om 09:23

En nog eentje om het af te leren uit de mond van Raiola:

"als dat niet lukt, moeten alle partijen een flinke jongen zijn en de verbintenis respecteren. Wat dat betreft moet Heerenveen een voorbeeld aan AZ nemen. Die laten jongens met aflopende contracten tot hun laatste werkdag spelen." Een stap naar de arbitragecommissie ziet de belangenbehartiger niet zitten: "de enige manier om de transfer doorgang te laten vinden, is dat Heerenveen alsnog akkoord gaat. Maar daar reken ik niet op. In Friesland lijkt de economische crisis nog niet doorgedrongen."

16 juli 2012 om 08:41

Leg uit wat je met misplaatste arrogantie bedoelt? Ajax is hier gewoon goed bezig, de miljoenen blijven veilig in de knip en worden alleen uitgegeven wanneer de prijs en kwaliteit in verhouding zijn.

16 juli 2012 om 08:53

Dat is natuurlijk makkelijk zeveren van jou.

Prijs en kwaliteit in verhouding?
Geef dan eens even een berekening (en niet met speculatieve bedragen....) dat ajax terecht afziet omdat de prijs/kwaliteit zogenaamd niet in verhouding is.

Graag tot in detail.
Want er zijn talloze mede-posters die van jouw onweerlegbaar economisch rekenmodel - gebaseerd op feiten - willen leren.

16 juli 2012 om 09:13

@ Oleguapa

Als Ajax - terecht of onterecht - de prijs/kwaliteit verhouding niet in verhouding vindt, behoeft dat toch niet met bedragen aan jou te worden uitgelegd door posters? Een juiste prijs/kwaliteit verhouding is een subjectieve afweging, wat Ajax geen juiste prijs/kwaliteitsverhouding vindt, kan jij wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding vinden. Maar ik vertrouw dienaangaande toch net even iets meer op Overmars, aangezien die al goed werk heeft geleverd bij Go Ahead en nu in dienst is genomen bij Ajax tegenover een Oleguapa die - voorzover ik weet - niet verder is gekomen dan wat lullige afzeikpostjes op een forum.......

Ps. Je beticht een ander van gemakkelijk zeveren, maar je hebt - ondanks uitdrukkelijk verzoek - nog steeds niet aan kunnen geven wat nou die misplaatste arrogantie is. Zelf dus niet op de inhoud willen ingaan van wat je zegt om een andere tot in detail een berekening te verzoeken? Over arrogantie gesproken!

16 juli 2012 om 09:16

Die niet zo moeilijke Oleguapa. Waar het om gaat is dat volgens Ajax Narsingh met zijn kwaliteiten en zijn éénjarige contract gewoon geen 4 miljoen waard is. Dat is helemaal niet zo'n gekke gedachte hoor. Als dan ook nog eens blijkt dat hij allemaal malafide Raiola-clausules in zijn contract wil, waardoor Ajax er financieel geen fluit op vooruit gaat, dan is het zeer gezond beleid om van deze jongen af te zien.

Begrijp me niet verkeerd, ik had hem graag zien komen naar Ajax, maar niet ten koste van alles. Ik ben blij met de houding van Ajax.

16 juli 2012 om 09:58

@leprechaun

Eens met jouw opmerking dat je een verschillend waarde oordeel kunt geven wat 'n 1-jarig contract van een bepaalde speler nog waard is.

Maar waar haal jij die 'malafide Raiola clausules' vandaan?
Welke zijn dat en waarom zijn ze malafide?

Details rondom de strijd om de handtekening van Narsingh komen nu stukje bij beetje aan het licht.

Na het bod van Ajax op Narsingh lieten zij via de huiskrant 'de Telegraaf' weten dat men ervan afzag en verweten zij de Friezen ( Hansma) gebrek aan economische realiteit.

Afgelopen zaterdag werden de onderhandelingen door PSV met Heerenveen voortgezet.

Ajax heeft op dezelfde zaterdag nog een verhoogd bod uitgebracht op Narsingh, maar directeur Hansma ging na de schoffering in de Telegraaf niet meer in op dit bod en rondde de onderhandelingen met PSV zaterdagavond af met een overeenkomst.

De verklaring van Overmars dat Ajax bij doorverkoop niet veel financieel wijzer zou worden komt nu over als een lachwekkend excuus voor strategisch volkomen verkeerd onderhandelen om de zo gewilde rechterspits aan te trekken.

Om even een quote van mede-poster en ajax supporter Cyprioot aan te halen: 'dit komt niet professioneel over, welcome in the real world Marc ....'

P.s.
Advocaat heeft ook met Narsingh persoonlijk contact gehad over zijn te nemen stap.

16 juli 2012 om 08:36

Tuurlijk jongen in Eindhoven willen ze niets liever horen dat ze Ajax hebben afgetroefd. Vandaar dat ook het Eindhovens dagblad meld dat Ajax met een verhoogd bod kwam. haha lachwekkend inderdaad.

Narsiingh was een goeie versterking geweest, maar met Sulejmani komen we er ook mits hij zijn contract verlengt afgelopen seizoen 11 doelpunten in 22 wedstrijden is gewoon een goed gemiddelde. Alleen is het geen echte rechtsbuiten

16 juli 2012 om 08:39

Afgetroefd worden en dan maar ontkennen dat ajax een last-minute bod gedaan heeft.

16 juli 2012 om 08:48

Vind jij het niet grappig dan dat uitgerekend het Eindhovens dagblad met deze info naar buiten komt.

16 juli 2012 om 08:53

Ik weet dat het pijnlijk is dat Narsingh zich pas op PSV ging richten nadat Ajax afhaakte , maar dat is nou eenmaal de realiteit. Erg logisch ook want als je naar Ajax en PSV kan ga je natuurlijk naar Ajax.

16 juli 2012 om 08:58

@tulpen

Nee hoor. Allerminst grappig, maar gewoon betrouwbaar.
Het ED heeft in zijn berichtgeving - voor zover ik kan nagaan - nog nooit met 'speculatief spek' geschoten (het is geen Televaag).

Chef-sport is een voormalig vooraanstaand onderzoeks-journalist van VI met een uitstekende reputatie.

16 juli 2012 om 09:07

Haha kom nou man dit is niet maar dan ook niets anders dan een lange neus maken richting Amsterdam. Theo van Duivenbode heeft aangegeven dat Ajax niet van haar maximaal vooraf bepaald bedrag is afgeweken.

16 juli 2012 om 09:31

Oleguapa,

Het ED schiet dan ook maar zelden enig van belanghebbend sportnieuws in de wereld, meer iets over de lokale clubjes.

Je kan veel zeggen over de ''televaag'', maar hun sportredactie is goed ingelicht, en niet alleen binnen Ajax. Zij waren ook de eerste die zeiden dat Ola John naar Sporting zou gaan en ook de transfers van Matavz en Strootman/mertens waren zij als eerste van op de hoogte

16 juli 2012 om 09:41

Bruijnie,

De Strootman/mertens deal was een primeur van het Ed.
Over Matavs (een last-minute transfer) is van den Nieuwenhof van ED als eerste door Brands ingelicht.
Uit het feit dat dan verschillende nieuwsbladen de volgende dag de transfer annonceren, kan niet afgeleid worden wie nu de echte primeur heeft gehad.

16 juli 2012 om 09:18

"lieten zij via de huiskrant 'de Telegraaf' weten dat men ervan afzag en verweten zij de Friezen ( Hansma) gebrek aan economische realiteit." Nogmaals, dat was Raiola op het moment dat Heerenveen zowel het bod van Ajax als van PSV had afgewezen. Dat ging om 3,5 miljoen uit mijn hoofd!

16 juli 2012 om 09:36

Ik voel me niet te groot om iets toe te geven.

Dat klopt wat jij zegt volgens de Leeuwarder Courant van 10 juli.
Echter volgens journalist Elfrink hebben ook de Amsterdammers hem dat verweten (ED van 16- juli, frontpagina).
Als dit een journalistieke misser is, dat zij dan zo en in dat geval maak ik gebruik van een onjuiste quote.

onbegrijpelijk sommige reacties hier. een week geleden moest Ajax nog alles uit de kast halen om deze speler binnen te halen. En nu het niet is gelukt is het opeens prima en kan die jongen ( beetje overdreven ) er helemaal niks meer van.

Verder denk ik persoonlijk dat deze jongen meer een counter voetballer is. Dus ben benieuwd.

16 juli 2012 om 10:38

Dit vind ik nou jammer. Jij zoekt naar emoties bij Ajax supporters die er niet zijn. Natuurlijk was hij van harte welkom in Amsterdam, hele goeie voetballer. Maar Ajax houdt vast aan een maximum bedrag dat ze willen uitgeven aan Narsingh. Daar heeft iedere echte Ajacied gewoon respect voor. Ajax bepaalt wat het wil uitgeven, lukt het daar mee niet, jammer dan. Dit zal in de toekomst nog wel vaker gaan gebeuren, zeker als PSV keer op keer zo makkelijk de oren laat hangen naar de eisen van club, speler en zelfs zaakwaarnemer. Maar hier staat tegenover dat Ajax financieel kerngezond is en bovendien een enorme buffer heeft voor eventueel mindere jaren. Het gaat hier wel over het voortbestaan en de toekomst van de club, dat is het allerbelangrijkst, zeker in deze crisis jaren. Daarom blijf ik het opvallend vinden dat PSV een tegenovergesteld beleid lijkt te voeren. Het geld dat beschikbaar is voor transfers wordt tot de laatste euro uitgegeven. Er was een potje van 5 miljoen over, zo werd gezegd, dat is nu tot op de bodem opgemaakt met deze transfer. Dan speculeer je dus al weer op financiële meevallers in de toekomst om dit potje aan te vullen. Danwel Cl-voetbal of transferinkomsten. Dat Ajax deze manier van denken heeft achtergelaten kan ik heel goed gebrijpen, heeft ze in het verleden aan de rand van de afgrond gebracht.

Natuurlijk zou Narsingh ook voor Ajax een absolute versterking hebben betekend van de selectie. Voor PSV is Narsingh dan ook een hele goede aankoop. Alleen volgens mij hebben ze Lens daar ook al lopen. En volgens mij moest PSV gigantisch bezuinigen omdat ze wederom de (voorronde) Championsleaque niet hadden gehaald. Ze hebben zelfs mensen moeten ontslaan op kantoor die er al jarenlang werkten. Met dat in het achterhoofd kan ik deze aankoop niet zo goed begrijpen. PSV zal er nu alles aan gelegen zijn om toch nog minimaal 1 a 2 spelers te verkopen. Maarja kopende clubs weten dat nu dus ook dus zullen ze niet meer de hoofdprijs gaan bieden voor bijvoorbeeld een Toivonen.

Kijken ze nou alleen naar het financiële aspect?
Hoe zit het met het sportieve aspect? Narsingh is jong en kan nog doorgroeien en hiermee kan je veel geld genereren. 10 % op 4,5 miljoen is toch wel te overzien?
Mag de eis van Raiola hoog zijn, je kan ook zien dat de 4,5 miljoen een investering is voor de aankomende jaren met een top voetballer en hem later voor een minimale winst/verlies verkoopto

Wat een onzin van ajax als je narsingh over 2 jaar kan verkopen voor 15 a 20 miljoen ( ervan uitgaande dat hij zich goed door blijft ontwikkelen) maak je gewoon dikke winst. Ajax baalt gewoon in probeert op deze manier zich eigen in te dekken. Als het economisch ook niet klopt waarom doe je dan als nog een bod.

16 juli 2012 om 08:39

De afkoopsom zou veel lager moeten zijn dan die 20 miljoen. Dus stel 12 miljoen ofzo. Als je dan 4,5 miljoen aan Heerenveen moet betalen en daar nog tekengeld niet eens bij optelt. Een salaris van 750.000(?) voor 4 jaar, dat kost je 3 miljoen. Winstpercentages van speler en zaakwaarnemer: 20 à 25% samen(?), kost ook 3 miljoen. Dan maak je als club maximaal 1,5 miljoen winst. Daar moet dan nog wel tekengeld vanaf, evenals eventuele premies en een percentage voor Heerenveen en opleidingsvergoedingen bij doorverkoop. Geen dikke winst dus..

16 juli 2012 om 08:46

Gelukkig besef je met je vraagtekentjes dat je allemaal speculatieve bedragen zit te noemen... en dus die hele calculatie van jou op z'n best een mogelijk scenario is maar geen onbetwiste realiteit.

Overigens merkwaardig dat je geen vraagtekentje zet bij het transferbedrag (4,5m).
Het enige concrete bedrag wat de nieuwsmedia heeft gehaald is 4,1m (vi), alle andere bedragen (dus ook de 4,5m) zijn speculatief.

16 juli 2012 om 09:20

Als er 4 jaar aan salaris wordt betaald dan loopt die transfervrij de deur uit. Overigens is er een verschil tussen het bruto-loon en de loonkosten voor de werkgever.

16 juli 2012 om 09:37

Natuurlijk zijn de bedragen slechts speculatief. Ik wil ook absoluut geen aanspraak maken op de onbetwiste realiteit met mijn post. Dit opzetje was enkel bedoeld om even te laten zien dat het maken van winst op transfers van veel meer afhangt dan alleen het aan- en verkoopbedrag.

Daarnaast heeft Co.hen ook absoluut een punt met zijn reactie op mijn post. Zeker nu die extra heffing op topsalarissen doorgezet gaan worden, wat voor Ajax en de andere Bvo's gevolgen zal hebben. Maar daar heb ik me zo snel onvoldoende in verdiept om er zicht op te hebben wat dat in dit geval van Narsingh zou kunnen betekenen.

16 juli 2012 om 09:44

@eagle

Prima. Jouw bedoeling komt na deze uitleg uitstekend over.

16 juli 2012 om 10:52

Jij raakt precies de kern van het nieuwe beleid dat Ajax voert. Je kan er niet van uitgaan dat een speler in de toekomst voor zo'n enorm bedrag verkocht gaat worden. Zeker het bedrag dat jij noemt is voor maar heel weinig weggelegd. Kijk bijvoorbeeld maar eens voor hoeveel Vertonghen, onze beste speler, is weggegaan. Het is gewoon speculeren met miljoenen euro's wat je dan aan het doen bent. Die tijden zijn voorbij. Ik vind het eerder van PSV onbegrijpelijk dat het toch die miljoenen uit blijft geven, tot de laatste beschikbare euro worden er spelers gehaald. Dan ga je er dus blind van uit dat je zo'n speler met winst verkoopt. Een paar tegenvallers, of transfervrije vertrekken en je hebt niks meer achter de hand. Dat is risicovol beleid. Ajax stelt veiligheid voor de toekomst voorop. En als dat betekent dat je een keer naast een speler grijpt, so be it.

16 juli 2012 om 11:52

Vertonghen had nog maar een jaarcontract logisch dat hij dan voor minder weg is gegaan het is tevens ook nog een verdediger. Kijk naar suarez die is toch voor een leuk bedrag weg gegaan. Als ajax echt zo bezig is met het nieuwe beleid waarom doen ze dan als nog een bod. Ik zie narsingh echt wel voor 15 miljoen weg gaan. Buitenspelers zijn nu eenmaal gewild. Tuurlijk zit er ook een risico aan, maar dat zit er ook aan als je talenten koopt voor minder. Vaak heb je dan een paar talenten die uiteindelijk net zo duur zijn als deze narsingh. Kijk naar feyenoord die haalde een paar jaar geleden onder gullit heel veel spelers en goedkoop maar was allemaal 3x niks. Dan liever 1x wat meer betalen voor een goede speler.

16 juli 2012 om 12:17

Juist, Vertonghen had nog een 1 jarig contract. Dat kan dus met Narsingh ook gebeuren dat wilde ik zeggen. Laten we wel reëel blijven, Narsingh is geen Suarez, bovendien is het een feit dat Ajax veel meer vangt in transfers dan Psv. Maar dan ben je dus al weer aan het speculeren, je gaat er van uit dat hij een absolute topper wordt en voor een enorm bedrag verkocht gaat worden. Ajax ziet minder zekerheid op een dergelijk scenario in de toekomst en vind op basis van die gedachte de investering te groot. PSV is blijkbaar in staat om dergelijke risico's wel te nemen, dat kan. Als je een talent koopt voor minder is het financiële risico ook minder. Het bericht dat Ajax een last minute bod heeft gedaan is flauwekul. Zo maakt het ED er een soort van overwinning van, van PSV op Ajax. Dat lezen ze natuurlijk graag in Eindhoven. Laat ze in Eindhoven maar met miljoenen smijten, Ajax heeft nog steeds een minstens gelijkwaardige selectie.

Ze hadden hem goed kunnen gebruiken in de championsleage haha, wat een stel amsterdommers

@oleguapa; je bent zelf heerlijk naief bezig. Bij Ajax praten over onzin in hun huisblad Telegraaf en daarna het plaatselijke sufferdje in Eindhoven als objectief beoordelen?

Omdat het PSV al ruim drie seizoen niet lukt Ajax niet op het veld te verslaan wordt er nu door het ED geprobeerd zout in wonden te strooien als PSV Ajax een keer financieel "verslaat".

@on topic;br Lijkt mij dus verstandig beleid, Ajax wist dus door vooraf al een accoord met de speler/makelaar te hebben welke addertjes er onder het gras zaten.

Psv en SC Heerenveen zijn eruit maar Psv en de speler (lees Raiola) moeten nog tot een accoord komen.

Doordat alles bekend is en PSV bij het mislukken van die onderhandelingen weet dat ze dan enorm gezichtsverlies lijden heeft Raiola de touwtjes in handen en gaat PSV misschien we'll sportief maar financieel geen plezier van Narsingh beleven.

Ik blijf erbij dat het een hele goede rechtsbuiten was geweest, maar er is momenteel maar een club in Nederland die maar blijft kopen kopen kopen. En niet eens gericht.... Ze hebben centraal achterin en rechts achterin problemen..... Ajax wil investeren op posities die onderbezet zijn en waar geen jeugd klaar staat. Dat is gezond beleid inderdaad....maar daarvoor moet je eerst jeugd de kans durven geven....

En als dat bod er is geweest is het inderdaad niet slim. Maar goed alles wat Ajax doet word zo gedraaid dat het arrogant zou zijn..... En de meest Arrogante Club van dit moment word altijd gezien als de warme sympathieke club.....bah daar kots ik van.....

Wat een smeerlap is het toch hè, die Raiola! Echt een vieze, vuile geldmaniak, overal wil hij mee profiteren.

Van het huren van Barca talenten worden we ook niet wijzer.

16 juli 2012 om 09:26

Geeft je tijd om door te zoeken naar echt goede vervangers....denk daar eens aan.

16 juli 2012 om 09:41

Of het geeft je de tijd om je eigen talenten door te laten ontwikkelen. Ajax heeft op defensief gebied een aantal jonge jongens rondlopen waar de kenners erg enthousiast over zijn. Maar je kunt denk ik niet verwachten dat die van het een op het andere moment 50 wedstrijden in een jaar kunnen spelen op een constant niveau. Denswil is zo'n talent, maar ook Dijks speelt erg veel in de voorbereiding. Wanneer je nu Moisander voor een flink bedrag haalt kost het je veel meer geld en blokkeer je de weg voor de jonge talenten.

16 juli 2012 om 09:33

'volgens De Telegraaf heeft de leiding van Ajax Frank de Boer overtuigd om niet voor Niklas Moisander maar voor de huur van Marc Muniesa te gaan. De huur zou een goedkope optie zijn en tegelijkertijd Stefano Denswil niet in de weg te zitten. Van Denswil wordt veel verwacht. Hij zou over een jaar klaar moeten zijn voor het grote werk.'

als je deze jongen voor 4 jaar vast legd en over 2 jaar voor 18 mln kan verkopen:
18 mln verkoop
4.5 mln aankoop
1.6 mln salaris (2 seizoenen a 8 ton per jaar?)
2 mln raiola (10 verkoop)
2 mln narsingh (10 verkoop)
----------------------------------------
7.9 mln over

Daarnaast leveren zijn doelpunten ook geld op. Enige wat je moet voorkomen dat deze jongen transfervrij of met 1 jaar contract weggaat. Volgens mij heeft ajax gewoon gegokt en verloren en is dit een slap excuse.

16 juli 2012 om 09:34

Chivas,

Ging hij bij PSV niet 1 miljoen per jaar verdienen?

Bij je berekening moet je ook nog 2 miljoen doorverkoop aan Heerenveen toe rekenen.

16 juli 2012 om 09:44

Plus dat er in de tekst staat dat het gaat om een gelimiteerde transfersom die, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was, veel lager zou moeten zijn dan 20 miljoen. Dus dat zal ook geen 18 miljoen zijn, maar eerder 12 tot 14. Tel daar de premies, tekengeld en het doorverkooppercentage Heerenveen bij op en je komt op een veel lager bedrag dan de 7,9 miljoen uit jouw post.

16 juli 2012 om 10:03

Toch vind ik het maar een wazig verhaal. Als Ajax werkelijk deze tactiek hanteert (en ik geloof er eerlijk gezegd weinig van), snijden ze zichzelf naar mijn mening alleen maar in de vingers. Of verwacht Ajax wel winst te maken op een Moisander, de huur van Muniesa, Chivu (of elke willekeurige 'ervaren' dus op leeftijd cv). Ik vind Ajax te groot om bij elke transfer tot de laatste minuut met het rekenmachtinetje te tellen of het verantwoord is. Je gelooft toch zelf niet dat ze een Nederlands international die alleen maar meer waard is en gewoon een aanwinst is voor het team laten lopen voor een paar ton minder of meer? Narsingh was de ideale aankoop geweest om de voorhoede (die zeker op de rechterflank nog wel een impuls kan gebruiken) te versterken. Ik denk ook dat Ajax gewoon gegokt en verloren heeft, en nu overschakelen naar een alternatief.

Maar goed, ik krijg bij deze berichtgeving ook een beetje het idee dat de Telegraaf dit als een overwinning voor Ajax wilt doen laten lijken, en het ED als een grootste overwinning van PSV over rivaal Ajax. Achja, we zullen het nooit met zekerheid weten.

16 juli 2012 om 10:07

Future Psv,

Ik ben het eens met je verhaal. Ik weet ook niet wat Ajax momenteel aan het doen is, maar ik heb wel vertrouwen in Marc, Frank en Dennis. Ik denk inderdaad dat we de beide kranten in dit verhaal niet helemaal serieus moeten nemen, die zijn nu alleen maar modder aan het gooien.

De enige manier om erachter te komen of Ajax inzake Narsingh een fout heeft gemaakt, is te kijken hoe hij zich gaat profileren bij PSV aankomend seizoen, speelt hij de pannen van het dak, kan Ajax zichzelf misschien wel wat verwijten (ligt er aan wat Ajax zelf nog binnenhaalt als RV) Als Narsingh flopt bij Psv, kan Ajax waarschijnlijk zeggen dat ze goed gehandeld hebben.

16 juli 2012 om 10:16

Plus dat ze bij psv zelden tot nooit voor 18 miljoen de deur uit gaan puur speculatie zijn meer Ajax bedragen.

16 juli 2012 om 09:46

Je vergeet het verschil tussen bruto-salaris en loonkosten voor de werkgever, de 70% belasting die PSV moet betalen over het meedelen van Narsingh over alles boven de 500.000 (kunduz-akkoord). En als Narsingh voor 'slechts' 12 miljoen wordt verkocht in jouw fictieve voorbeeld, dan is het toch al een stuk minder.

16 juli 2012 om 11:00

Chivas,

Voor 18 miljoen verkopen, is dat niet een beetje voorbarig voor iemand die net een redelijk seizoen in de eredivisie bij een subtopper heeft gespeeld.het is nog maar afwachten of narsing gaat renderen bij psv.vorig seizoen werd er ook hoog van de daken geschreewd dat matavs een wereld topper zou worden.nu een seizoen verder zegd iedereen dat het het een miskoop is omdat ie niet scoort en overzicht mist.

Wanner heeft psv voor het laatst een speler verkocht die meer dan 15 miljoen euro heeft opgebracht.nou dat is een hele tijd geleden en in deze tijden spenderen buitenlands clubs niet zomaar meer dan 15 miljoen aan een speler van psv.tenzij ie potten breekt in de Europa of eventueel in de Champions L. maar ik denk dat narsing een gevalletje lens word.net niet maar bruikbaar.

16 juli 2012 om 11:04

Als je je eigen bericht nou terug leest dan zie je toch wat een risicovolle investering het is. Hoe groot is alleen al de kans dat je maarliefst 18!! miljoen gaat vangen voor Narsingh. Dat zie ik echt niet gebeuren. Hij heeft een gelimiteerde transfersom die lager is dan de gebruikelijke 20 miljoen. Bovendien gaat hij meer verdienen als dat je hier van uit gaat. Stel hij doet het goed bij PSV en je weet hem te verkopen voor 12 miljoen, ook een enorm bedrag. Doe dan je rekensommetje nog maar eens.
Je kan inderdaad zeggen dat Ajax gegokt en verloren heeft. Maar is wat PSV hier doet ook niet een vorm van gokken dan? Gokken op een enorme transfer in de toekomst. Want laten we eerlijk zijn, als hij in de toekomst echt voor veel winst verkocht zou worden dan moet het toch wel een wereldtopper worden hoor. Dat talent dicht op dit moment nog niemand hem toe.

16 juli 2012 om 12:22

ik maakte tegen berekening op basis van ajax, niet psv. Ajax geeft als reden van het aantrekken/ max betalen van x bedrag dat ze anders niks overhouden. Desondanks is het best redelijk dat ajax voor een goede rechtsbuiten die international is en CL ervaring heeft over 2 jaar voor 15-20 mln kan verkopen, met 2 jarig contract. ajax zijn zoveel waar, kijk naar de vorige transfers. Ookal missen en nog een aantal bedragen klopt de optelsom redelijk en daarom geloof ik niet dat ajax narsingh niet heeft gehaald hierom. Ajax gokte gewoon dat psv geen 4.5 mln ging betalen, zeker niet al in july en/ of dat narsingh alleen naar ajax wilde en daardoor psv eerder afstootte.

16 juli 2012 om 12:50

En wat dacht je van het geld wat Ajax kan verdienen, als ze in die vier jaar mede door (investeringen) bv Narsingh Champions Leaggue halen, waarom word dat geld niet in de transferprijs verwerkt zo komt het toch positiever over, dan als je geen CL haalt zonder Narsingh. Ze gokken echt daar op dit moment, en denk dat clubs als PSV Twente, die wel willen investeren in dit soort spelers Ajax voorbij gaan streven. Want jeugdige talenten staan er om bekend behoorlijk wisselvallig te zijn. We zullen zien....

Ik hoef geen speler bij Ajax te zien die eerst het ene zegt en dan het andere. Eerst roepen dat je hoopt dat het rondkomt met Ajax en dat je graag naar Ajax wil en daarna roepen dat je graag naar psv wil. Ga dan maar lekker naar psv joh. Wij halen wel iemand anders

als ajax al geen/amper winst maakt dan PSV al helemaal niet want het is algemeen bekend dat ajax meer krijgt voor zijn spelers als PSV zie de geschiedenis

Ajax-supporters moeten niet zeuren:
- Accepteer gewoon dat niet elke goede speler van een subtopper naar Ajax wil.
- Geef gewoon toe dat Narsingh veel potentie heeft.
- Snap nu eens dat andere clubs een andere filosofie hebben (bv. spelers kopen i.p.v. zelf opleiden) en heb daar respect voor (dit doet PSV al heel lang en ze hebben deze eeuw nog altijd meer titels behaald dan Ajax)
- Besef nu eens dat die deal met de gemeente gewoon slim was en volledig legaal - er hebben diverse commissies van wijzen van tevoren naar gekeken en alles was in orde.

Conclusie: prima aankoop van een concurrent. Niks mis mee Als je weer kampioen wilt worden moet je zelf maar zorgen dat je vanuit je eigen visie een beter team op het veld hebt staan.

Ongelooflijk hé? PSV blijft maar kopen..stel het wordt een grote flop dit seizoen. Ben benieuwd waar ze het toch elke keer weer vandaan halen. Al die miljoenen.

Een goed lopend team is niet altijd met miljoenenaankopen te realiseren. Jaren op elkaar inspelen werkt naar mijn mening veel beter.

16 juli 2012 om 10:01

Ongelofelijk of niet. het is de filosofie van handelshuis Psv.

Ze zijn het City van de Eredivisie. En dat kunnen we leuke vinden of niet, maar het is de waarheid. Voorheen werd er gezegd, dat succes niet gekocht kon worden. Maar City heeft vorig seizoen moeizaam aangetoond, dat dat dus ook kan.

In Eindhoven denken ze alleen maar aan kopen en aan een eventuele doorverkoop. Spelers, die vorig seizoen gekocht zijn, kunnen nu gaan banken (wijnaldum) of er worden spelers gehaald om de vorig seizoen gehaalde speler te laten renderen (zie Narsingh voor Matavz).

De tijd zal het allemaal uitwijzen wat een beter beleid is.

16 juli 2012 om 10:04

PSV investeerd in de toekomst, er staat zowat een nieuw elftal vergeleken met 3 jaar geleden met bijna allemaal 3/4/5 jaar contracten. Dus bek houwe want dit is normaal. PSV is voorlopig klaar met geld strooien. Volgend jaar is het de beurt aan Ajax om met geld te smijten want zo gaat dat nou eenmaal. Of wil je met een armoede team prijzen pakken en hoe wil je geld verdienen als er zwervers op het veld staan?

16 juli 2012 om 10:17

@ Trey
Op zich heb je gelijk, maar vergeet niet dat PSV na dit jaar waarschijnlijk weer op zoek moet naar een nieuwe trainer. Die heeft natuurlijk ook zo zijn eigen visie en zal weer willen investeren. En als Advocaat blijft dan zal er verder niet worden geïnvesteerd (denk ik) maar kost het je weer miljoenen aan salaris voor je trainer. Kortom: ik denk dat de euro's nog wel even blijven rollen.

16 juli 2012 om 10:55

@arvelajax

Eerst een welgemeend compliment voor je nuchtere manier van posten hier.

Wat betreft de coach, Advocaat is een tussenpaus. Cocu en/of Faber gaat het later overnemen. Mensen van de club, betrokken bij het huidige beleid.
Deze selectie is ook hun selectie.

Daarom heb ik er vertrouwen in dat we voor dit dure (overigens normaliter reële) scenario komend jaar niet bang hoeven te zijn.

16 juli 2012 om 11:26

"dus bek houwe"???

Op je pikkie getrapt jochie? Doe eens even normaal en reageer zoals het hoort. Dat je het niet met me eens bent is geen enkel probleem. Ieder denkt er anders over. Ik vind het opvallend hoeveel PSV uitgeeft aan nieuwe spelers en vraag me af of het slim is. Vandaar mijn reactie: Naar mijn mening is een elftal opbouwen is de loop der jaren (zonder al te veel aankopen) beter voor de motivatie van het team. Gedraag je dus niet als een kleuter en doe eens rustig.

Ik vertrouw op mensen als Duivenbode en Overmars, die zijn zakelijk zo ervaren, die weten wat ze doen. Prima gehandeld.

Ajax wilde maandenlang Luciano Narsingh aantrekken maar wel op hun eigen voorwaarden. Dat is logisch want elke club probeert dit te doen. Narsingh heeft echter zelf ook zijn eigen voorwaarden, evenals zijn zaakwaarnemer. Om een contract aan te gaan moeten clubs er eerst uitkomen en moet je een contract opzetten waar club, speler en zaakwaarnemer zich in kunnen vinden. Zo gaat dat namelijk altijd in het voetbal.

Ajax had een bepaalde prijs in gedachten voor Narsingh en Narsingh had ongetwijfeld wel willen spelen bij Ajax. Net als PSV de topclub in Nederland. Ajax had de pech dat PSV Narsingh ook wilde halen en meer wilde betalen dan Ajax. Ajax heeft hierdoor te lang gewacht en had de deal veel eerder rond moeten krijgen. Hierdoor heeft Ajax hoe je het ook wendt of keert gegokt en verloren. Als hun eigen speler Jan Vertonghen met 1 jaar contract al 12 miljoen waard is, is Narsingh heus wel 4 tot 4.5 miljoen euro waard. Ik geloof wel dat Ajax op het laatste moment nog een bod zou hebben gedaan, zij zijn namelijk ook naarstig op zoek naar een vleugelaanvaller.

16 juli 2012 om 11:25

Je moet lezen wat er staat. Ajax is niet over de transfersom gevallen, die ruime 4 miljoen had Ajax gerust betaalt als Heerenveen en Raiola niet zoveel andere eisen hadden gehad. Had het alleen om een transfersom en salaris gegaan, had Narsingh waarschijnlijk naar Ajax gegaan, maar Heerenveen, Raiola en Narsingh wilden alle drie delen in een mogelijke transfer van Ajax naar een andere club en Narsingh wilde daar bovenop nog een gelimiteerde transfersom. Het is overigens al maanden duidelijk dat de transfer steeds mislukte door de aanvullende eisen, want die geruchten werden geregeld naar de media gelekt.

16 juli 2012 om 12:45

Het probleem zat hem in het feit dat Narsing tegen een gelimiteerd bedrag weer zou kunnen vertrekken. Er wordt gemeld dat dit onder de gebruikelijke 20 miljoen ligt. Als je dan uitgaat van dat bedrag en alle aanvullende clausules zoals de percentages die naar Heerenveen, Narsingh en zijn zaakwaarnemer zouden gaan plus nog het geïnvesteerde bedrag, dan is de rekensom simpel te maken. Volgens Ajax houden ze dan bijna niks over, PSV heeft er geen problemen mee. Daar zit het verschil.

16 juli 2012 om 15:30

De gelimiteerde transfersom was een eis vanwege het door ajax aangeboden salaris.

Het is niet bekend of Raiola/narsingh ook een gelimiteerde transfersom hebben bedongen bij Psv.
Lijkt mij niet waarschijnlijk omdat PSV een hoger salaris heeft geboden dan Ajax.

Wel mooi, als Narsingh 5augustus tegen Ajax de man van de wedstrijd wordt.

Nu wordt verweten dat PSV koopt en nog eens koopt. Ajax zou heel slim zijn door niet te kopen. Ben benieuwd wanneer PSV met dit beleid kampioen gaat worden en de miljoenen van de CL binnen gaat halen.
Verder valt inderdaad op dat Ajax in sommige ogen geen enkele fout kan maken. Narsingh moest eerst komen, was een goede versterking. Nu het afgeketst is, is hij helemaal niet nodig. Elke actie links, of ineens rechtsom wordt goed gepraat.
Elke keer als er belangstelling voor een Ajaxspeler is, verschijnen er boodschappenlijstjes met spelers die er gekocht moeten gaan worden. Meestal wordt dan gelijk even vermeld dat Ajax bulkt van het geld.
Mocht Ajax met dit beleid wel kampioen worden, heeft Overmars wel gelijk. Dat is toch even afwachten.

Ik ben echt heel erg teleurgesteld in mijn club Ajax, ze konden narsingh dus ook voor 4,5 miljoen binnen halen. Deze jongen past precies in de ajax filosofie. Er staat dan een rechtsbuiten in het elftal rechts is.
We hebben nu Sulejmani er staan die het voor mij gewoon niet is. Te vaak naar binnen, kan niet voorgeven met zijn rechts. Narsingh speelt in het Nl elftal, is een toptalent en er bestaat een grote kans dat hij over een paar jaar verkocht wordt aan een goede club uit Europa. Met deze verkoop zou je dan dus winst kunnen maken. En dit allemaal door het nieuwe beleid........

Goed gedaan van ajax! ALs je namelijk akkoord gaat met zo'n constructie betaal je in principe alsnog dat hogere salaris dus dan zit je jezelf in de maling te nemen. Natuurlijk wel jammer dat zo'n ventje en zn zaakwaarnemer alsnog hun zin krijgen.

Ik blijf erbij dat Ajax makkelijk PSV had kunnen aftroeven met Narsingh. Dat Ajax hiervoor niet kiest dat is Ajax keuze, maar het is niet zo dat PSV zo diep in de buidel is moeten gaan. Anders had Ajax ook nooit nog een last-minute bod gedaan, als het bod van PSV zo veel beter zou zijn.

Dat Ajax liever kiest om de hand op de knip te houden zou me toch zorgen baren als ik fan van de club zou zijn. De nieuwe Huntelaars, Ibrahimovices en Suarezes zullen aan Ajax neus voorbij gaan met dit beleid. Geen leuk vooruitzicht lijkt me zo.

Dan blijft alleen de vraag over of het een keuze van Ajax is om de hand op de knip te houden of dat het noodgedwongen is? Ik begrijp dat Ajax niet Feyenoord achterna wilt met oude en te dure spelers aantrekken, maar dit is volgens mij ook nooit het geval geweest bij Ajax.
Het eigen vermogen en de ontvangen Champions League miljoenen van de laatste jaren zijn ook geen reden om zo te bezuinigen.
De hoge salarissen worden allemaal ingekrompen dankzij aflopende contracten of nieuwe prestatiecontracten. Hierop wordt dus ook al bezuinigd.

Ondanks dit alles is Ajax afhankelijk van de verkoop van spelers om winst te maken. En dat kan nogal een probleem worden als je naar de selectie kijkt.
De twee keepers zullen voorlopig niet voor miljoenen verkocht worden. V/d Wiel dreigt transfervrij of hooguit voor een lage transfersom te vertrekken. Alderweireld is ook nog niet op een niveau waarmee je hem voor miljoenen kan verkopen. Vertonghen is net verkocht voor een lagere transfersom dan gehoopt (hiervoor heeft hij ook moeten afzien van zijn 15%). De linksback Boilesen heeft zo'n jaar niet gespeeld en komt eigenlijk ook pas net kijken.
Jansen daar verdien je niks meer op. Anita kan je nu volgens geruchten verkopen voor vele miljoenen, maar Ajax wilt hem niet kwijt. Eriksen zou in deze selectie de grote vis moeten zijn, maar dan moet hij toch echt veel vaker zijn stempel op wedstrijden drukken. De Jong is geen speler die Ajax vele miljoenen op gaat leveren. Daar blinkt hij nergens echt in uit.
Boerrigter heeft net een half seizoen voor Ajax gespeeld en mede door blessures lijkt dit toch ook geen speler die je binnenkort voor miljoenen kan verkopen. Sigtorson precies hetzelfde verhaal. Bij deze jongens kan het eventueel wel zijn dat als ze een jaar blessurevrij blijven dat ze dan ook meteen voor miljoenen vertrekken. Hier is dus nog hoop voor Ajax.
Sulejmani, 16 miljoen gekost en levert misschien nog een paar miljoen op als hij niet transfervrij vertrekt. Precies het omgekeerde als wat Ajax nodig heeft om winst te maken.

Al bij al zit Ajax financieel in een moeilijke situatie. Gokkend op dat er sommige spelers voor miljoenen verkocht worden, weten ze ook dat als dit niet gebeurd, dat het helemaal mis kan lopen. Met spelers als Boerrigter, Sigtorson en natuurlijk Eriksen hebben ze eventueel goud in handen, maar als het door blessures of vormcrisis misloopt dan verdwijnen die beoogde miljoenen als sneeuw voor de zon. En hiermee dus ook de winst van het bedrijf Ajax.

Het is dan ook begrijpelijk dat Ajax winst wilt maken op Narsingh, al vind ik het een rekenfout om uit te gaan van 4 jaarsalarissen als je een speler het liefste binnen 2 of hooguit 3 jaar weer met winst wilt verkopen.
Aan de andere kant is het voor Ajax dus een te groot risico om nog een miljoenenaankoop te doen door de huidige financiële situatie waar ze momenteel in zitten. Het terugvallen op eigen jeugd of goedkope jonge spelers lijkt mij dan ook meer noodzaak dan een bewuste keuze.

16 juli 2012 om 17:22

Eigenlijk is het alleen maar slim om niet veel geld uit te gaan geven zoals PSV doet. Vooral nu het kabinet de voetbalwereld wil gaan aanpakken. Ze willen dat clubs voortaan zelf voor de kosten betalen als zij politie nodig hebben, daarnaast komt er waarschijnlijk ook nog een crisisheffing. Als dat allemaal doorgaat, dan zijn Ajax, Feyenoord en PSV jaarlijks al vele miljoenen kwijt aan de staat. PSV geeft nu doodleuk zijn geld uit aan nieuw spelers, of dat verstandig is moet nog blijken. Het is een grote gok, en ze kunnen niet weer zo'n mooie deal sluiten met de Gemeente lijkt me.

Verder moet een club als Ajax altijd eerst kijken naar de eigen jeugd, je gaat gaan miljoenen uitgeven aan spelers als je ze al hebt rondlopen in de jeugdopleiding.

Heb hier gemengde gevoelens over.

Enerzijds vind ik het goed van Ajax dat ze achter hun beleid blijven staan. De afgelopen 10-12 jaar hebben ze de ene na de andere onnodige dure aankoop gedaan, of speler met duur contract binnengehaald. Zonder grote resultaten.
Nu zijn ze met nadruk op spelers uit de eigen jeugd 2 maal kampioen geworden.

Denk zelf ook niet dat Ajax gelijk hoge ogen in de CL gaat gooien met spelers als Ebicilio etc. Maar het is een goed begin.
De voetbal-wereld doet z'n zaken ook al jaren zeer opportunistisch en daarom vind ik het goed dat een grote club als Ajax, z'n rug recht houdt en niet tegen zijn eigen beleid ingaat.

Aan de andere kant vind ik 4,5 miljoen voor een speler als Narsingh,zelfs bij een éénjarig contract een redelijk bedrag (maar meer dan 4,5 zou belachelijk zijn). Zeker gezien Ajax op dit moment geen andere grote aankopen in de planning heeft.

dus geen narsingh dan ik koop dat er wel versterking bij komt want als.
Je naar psv kijkt plus het feit dat jantje weg is zie is psv groot kans maken
op de schaal.

16 juli 2012 om 20:14

@josefzoon

En datzelfde was vorig jaar precies zo (na alle aankopen in Eindhoven en al helemaal na de toen last-minute aankoop Matavz, want die zou ze toen al erin kijken bijna) en hoe dat afliep weten we ook allemaal. Het blijft dus gewoon koffiedik kijken.

Valt me op, dat velen zomaar afgaan op een bericht in het Eindhovens Dagblad, dat Ajax op zaterdag nog een last-minute bod zou hebben gedaan. Tuurlijk, na het hele verhaal over de voorwaarden die er met de komst van Narsingh gepaard gingen ga je ook idd zo een bod serieus verwachten en ook geloven dat het zo is.

We weten allemaal, dat Ajax en bod zou doen als het met de speler accoord zou zijn. Ajax bood op maandagavond, nadat Overmars en Raiola de hele dag hadden onderhandeld. Dat bod van Ajax impliceert dan dat Ajax en Narsingh op dat moment een accoord hadden. Dat leek ook doorgekomen te zijn in Heerenveen, waar Hansma aangaf, dat er ook gesproken kon worden over constructie's. Nou dat is gebeurd en daarover wordt hierboven dus uit de doeken gedaan wat die inhielden en waardoor Ajax uiteindelijk daarmee niet accoord kon gaan. Dat is duidelijkheid.

En of de eisen van Narsingh/raiola tov PSV heel veel anders zijn, dat betwijfeld ik. PSV zal ook accoord hebben moeten gaan met percentages vor Raiola en Narsingh...want voor dat duo maakt het niet uit of het geld van club A of club B komt....dat willen ze zien. En ook de doorverkoopclausule zal men met PSV overeen gekomen zijn, wat Heerenveen straks wat geld oplevert.
Daar waar Overmars de optelsom maakte en dus zag wat er onder aan de streep voor Ajax zou overblijven, betekende het definitief geen accoord. Brands en PSV daarentegen zullen diezelfde rekensom gemaakt hebben en ermee kunnen leven wat uiteindelijk overblijft voor Psv.

En wie gelijk heeft?. De financiele winnaars zijn Raiola, Narsingh en uieindelijk Heerenveen. Verder niemand. Nee ook PSV niet. Sportief daarentegen is PSV wel een winnaar, mits natuurlijk Narsingh brengt wat men ervan verwacht. En dat is nog effe wachten...maar volgende maand gaat het eindelijk weer los.

Ajax pakt het zeer volwassen aan, prima gedaan toch. Ze laten zich niet doen door die Raiola-achtige types, zie ook de situatie met Aissati.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren