Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax voegt nog vier man toe aan selectie voor kraker tegen Real Madrid

Laatste update:

Ajax heeft de selectie compleet voor de bijzondere wedstrijd tegen Real Madrid van aanstaande zondag. Een team met oude helden uit de Amsterdamse historie neemt het dan in het Santiago Bernabéu op tegen een ploeg met oude sterren van de Koninklijke.

/

Trainer Leo Beenhakker heeft enkele dagen voor de wedstrijd nog vier man erbij gekregen, laat Ajax weten. Winston Bogarde, Jari Litmanen, Dick Schoenaker en George Ogararu completeren de selectie van zondag. De rest van de namen kwam eerder al naar buiten. De jaarlijks terugkerende Corazón Classic Match is een klassieker tegen een grote club uit verleden en ditmaal is de keuze op Ajax gevallen.

De opbrengst van de benefietwedstrijd is bestemd voor Caritas, een stichting die zich onder meer inzet voor daklozen in Spanje. Aan de kant van Real Madrid, dat net de Champions League heeft veroverd, doen onder meer Fernando Hierro, Luís Figo, Roberto Carlos, Fernando Morientes, David Beckham, Raúl en Zinédine Zidane mee.

Wie wint er, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

is deze wedstrijd live te zien? Lijkt me een leuke pot met een aantal grote legendes !

30 mei 2016 om 17:25

Ja op Ziggo Sport

Dick Schoenaker en George Ogararu oude helden uit de Amsterdamse historie? Schoenaker was een gewaardeerde lokale kracht, maar denk niet dat iemand in het buitenland hem zal herkennen, laat staan Ogararu. Ik vermoed dat sommige oud-toppers niet beschikbaar waren voor deze pot. Ik kijk er wel naar uit!

30 mei 2016 om 12:13

@streepan

'lokale' held? Hij kwam uit Ede ...

30 mei 2016 om 14:48

Ik bedoel 'lokaal', in de zin van dat hij in Amsterdam zeer gewaardeerd werd, een held was, maar daar buiten niet zo.

30 mei 2016 om 17:25


@streepan

Ah, okay. Dan klopt dat inderdaad.

Schoenaker was wel een speler van de zogenaamde 'lost generation'. De spelers die te jong waren voor de Wk's van 74 (hij maakte volgens mij zijn debuut op het WK van 1978 als invaller) en te oud om de kern te vormen van de groep die het EK in 1988 won. Beetje een speler in het rijtje Spelbos, Lokhof, Wijstekers, Boeve, Ophof, Van der Korput, Stevens en Toine van Mierlo.

Overigens lijken we na al die succesjaren inmiddels weer een lost generation te hebben.

31 mei 2016 om 10:01

Schoenaker was hier bij ons in Wageningen meer een held bij FC Wageningen vroeger dan bij Ajax heb ik me laten vertellen! Hij heeft wel zijn sterke punten laten zien in Amsterdam maar bij FC Wageningen was nog beter dat is wat mij verteld is ik kan het zelf niet weten was voor mijn tijd!!

30 mei 2016 om 12:29

Streepan

Zet er ook meteen bogarde erbij.

30 mei 2016 om 12:31

Haha ja dacht 't zelfde bij ogararu. Hadden ze niet een trabelsi kunnen oplappen als we 't over helden uit het verleden hebben?

30 mei 2016 om 14:12

Heb verhalen gelezen dat de beste man aan de drugs is gegaan en vrijheidsstrijder is geworden.. Bizar verhaal!

30 mei 2016 om 14:26

Dat is een belediging voor het woord vrijheidsstrijder. Eerder vrijheidonderdrukker. Hij is geradicaliseerd en heeft zich aangesloten bij een beweging die gelieerd is aan allerlei terroristische organisaties. De idioot pleit onder andere voor de invoering van de sharia...

30 mei 2016 om 15:04

Verwarren wij hier niet Hatem Trabelsi met Nizar Trabelsi? Ik ben niet op de hoogte van de capriolen van Hatem Trabelsi hoor, wist alleen dat hij aan de drugs was.

30 mei 2016 om 15:34

Dat verhaal heb ik ook gelezen ja, echt bizar inderdaad. Maar Ajax heeft toch wel andere helden uit 't verleden...?

30 mei 2016 om 12:35

@streepan

Daarmee doe je Dick Schoenaker zwaar tekort. Schoenaker speelde van 1976 t/m 1985 271 wedrstrijden voor Ajax. Hij scoorde daarin 86 keer als aanvallende middenvelder met veel loopvermogen, die ook het talent had het middenveld van de tegenstander te ontregelen en ballen te veroveren.

Schoenaker werd 6 keer kampioen met Ajax en won 2 keer de beker. Verder schopte hij het twaalf keer tot international en maakte hij voor Oranje 6 goals. Met recht een oude held uit de Amsterdamse historie, ook al zal niet elke buitenlandse voetballiefhebber hem kennen.

30 mei 2016 om 12:50

Ik denk dat je Schoenmaker hier zwaar te kort doet. Ik geloof niet dat er ooit nog een ajax speler komt die meer wedstrijden voor Ajax gaat spelen dan Schoenmaker deed.

En hoeveel mensen in het buitenland zullen Bogarde, Rob en Richard Witsche en zo nog meer herkennen?

30 mei 2016 om 14:51

De grootste schande vind ik dat popi jopies als Robbie Witschge en Kenneth Perez hier mee gaan. Geen moer voor ajax betekent, grote spelers bij resp Feyenoord en AZ en dan nu, omdat ze het wel leuk vinden, mee naar Madrid...

30 mei 2016 om 15:36

Is 't niet Richard die meegaat?

30 mei 2016 om 16:02

Richard is 1 van de grootste ajacieden die ik heb meegemaakt. Echt n baas.
Robbie is zn irritante praatjesmakende broer die niet goed genoeg was voor Ajax 1 en toen een hele carriere opbouwde bij Feyenoord. Dat vind ik geen probleem verder. Maar dan mooet je niet na je carriere omdat je het populairder vind om bij Ajax te komen, nu ineens jezelf insjlijmen bij de Ajax legends. Want dat is ie niet.
Zelfde geldt voor Kenneth Perez. Engerd. Woont in Amsterdam nu omdat dat beter past bij zn nieuwe TV carriere, en gaat dan ineens de ajacied uithangen. Doe normaal joh. Ga bij MVV hangen. Of AZ.

Dick Schoenaker? Is dat die man die de schaal zou gaan uitdelen dit seizoen aan Ajax?

Ik ben erbij, komende zondag in Madrid. Erg mooi om te lezen dat Litmanen aan de groep is toegevoegd

Denk dat ajax hier helemaal weggespeeld gaat worden.

Van Basten, Kluivert, Rijkaard, Bergkamp, Van der Sar, Davids, Stam zijn er hopelijk bij toch? Anders worden ze kansloos weggespeeld tegen een nog redelijk fitte Beckham, Raul, Zidane enzo

30 mei 2016 om 13:57

Van die namen alleen v.d Sar.

30 mei 2016 om 14:25

Dit is de volledige selectie;

Edwin van der Sar, Ronald de Boer, Marc Overmars, Clarence Seedorf, Rob Witschge, Richard Witschge, Kenneth Perez, Nordin Wooter, John Heitinga, Michel Kreek, Martijn Reuser, Kiki Musampa, Finidi George, Michael Reiziger, Aron Winter, Simon Tahamata, Dick Schoenaker, Winston Bogarde, George Ogararu, Jari Litmanen.

Leo Beenhakker (coach)
Sjaak Swart (player/assistent-coach)

30 mei 2016 om 16:13

Jammer dat bijna geen enkele echt grote naam mee doet aan de kant van Ajax terwijl dit bij Real wel het geval is.

30 mei 2016 om 16:37

Sjaak Zwart na deze wedstrijd '' ik hoop dat die gekken (real madrid) degraderen.

30 mei 2016 om 18:00

Heeft Overmars niet eerst andereprioriteiten als de selectie op orde brengen voor de komende voorronde CL? Lijkt me toch even belangrijker dan leuke tripjes naar Madrid. Tot op heden is Marc weer zeer inaktief helaas

30 mei 2016 om 18:39

Hahaha Panerai. Ik zie het al helemaal voor me haha!

30 mei 2016 om 15:01

Het gaat bij dit soort wedstrijden meer om het amusement dan iemand kompleet weg te tikken....het zijn immers geen duitsers....

Kraker, het enige dat kraakt zullen de gewrichten van de heren zijn.
Het betreft hier gewoon een benefietwedstrijd die elk jaar gespeeld word door de oude mannen van Real, omdat het nu tegen een Nederlandse club is komen er opeens woorden als Historisch en Kraker langs....leuke wedstrijd ongetwijfeld hoor, maar beetje maak er nou niet meer van dan dat het is.

De Legends van Real Madrid zijn sowieso fitter als die van Ajax. Ook al hebben de Legends van Ajax net een toernooi in China achter de rug. Litmanen zou nog wel mee kunnen, maar Bogarde niet. Hij gaf zelf ook aan dat hij totaal niet fit is. Hij vind het gewoon een leuke ervaring en dat is het ook.

Het mooiste zou zijn geweest de 2 teams die elkaar destijds in 96 tegenkwamen. Toen had Real Madrid thuis niets te vertellen en ging Ajax met applaus vh thuispubliek het veld af. Schitterend 0-2!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren