Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen oppert Jari Litmanen en vijf andere namen voor nieuwe RvC van Ajax

Laatste update:

Valentijn Driessen en Mike Verweij hebben in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf een paar namen geopperd voor de Raad van Commissarissen van Ajax. Driessen geeft aan ‘zeer gecharmeerd’ te zijn van Marciano Vink en zo passeren er nog wel meer namen de revue.

Michael van Praag en Leo van Wijk zijn dan nog niet officieel aangesteld, maar gaan op korte termijn aan de slag bij Ajax. Van Praag gaat vrijwel zeker aan de slag als voorzitter van de RvC en volgt dus de opgestapte Pier Eringa op. Ook gaat Van Wijk toegevoegd worden aan de RvC. De twee 76-jarige bestuurders moeten de club van bestuurlijke rust voorzien.

Toch verwachten de journalisten dat Van Praag en Van Wijk niet lang op hun posities zullen zitten. “Ze gaan even orde op zaken stellen en vervolgens een nieuwe RvC samenstellen”, stelt Verweij. “Dat hoeft niet lang te duren. Dat kan al in februari of maart zijn. Ajax moet dan met een gigantisch sterke RvC komen, waarvan iedereen zegt: ‘Boem. Dit is het.’”

Driessen en Verweij noemen daarop een aantal namen die zij graag benaderd zouden zien worden voor de functie. “Ik ben heel erg gecharmeerd van Marciano Vink”, begint Driessen zijn betoog. “Of Siem de Jong, die een traject gaat volgen bij Ajax. Internationaal: Jari Litmanen. Als je grote bedrijven ziet die buitenlands opereren, is het niet gek om een buitenlandse commissaris te hebben. Hij is in alles Ajax, wil niet op de voorgrond treden en heeft duidelijke ideeën.”

“Een naam die je ook veel hoort is die van Demy de Zeeuw”, vult Verweij Driessen aan. “Hij heeft geen grote Ajax-achtergrond maar is wel zakelijk heel succesvol. Of Dick van Burik. Hij heeft veel grote bedrijven en heeft tien jaar bij Hertha BSC gespeeld. En de allermakkelijkste waar iedereen aan voorbij gaat: Danny Blind terughalen. Ik hoop dat Van Praag en Van Wijk ons gaan verrassen met een nieuwe RvC.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik ben het nooit eens geweest met deze duo. en nu ook niet helemaal, maar ze zeggen voor het eerst geen rare dingen, vind ik. Demi de Zeeuw is erg geschikt om deel te nemen aan het directie van ajax, is jong, erg gedreven in het bedrijfsleven en is ook wel een aardig uithangboord in nederland. jari litmanen mocht hij willen is internationaal erg beroemd en geliefd, dus wie weet zou dat een hele goede kunnen zijn, die man krijgt zoveel respect binnen en buiten ajax, maar weet neit of hij op directie niveau het verstand heeft, zijn voetbalervaring zou hem erg kunnen helpen. Daley blind is oke, maar moet niet teveel macht krijgen in mijn opinie. ik hoop ook dat de erg slimme man seedorf eens word gebeld, om te vragen of hij uebrhaupt iets wil betekenen voor ajax.

29 september 2023 om 19:50

Waarom blijven mensen Seedorf noemen. Die heeft al een mooie baan bij de Knvb.

29 september 2023 om 20:23

Met daley bedoel je Danny neem ik aan?

Afgezien van Siem die nog aan het begin staat van zijn maatschappelijke carrière vind ik het goede namen. Ex-voetballers die succesvol zijn in het zakenleven.

Misschien wil Overmars wel in de rvc plaatsnemen 😉

30 september 2023 om 00:33

Sorry, maar niet helemaal met je eens. Hebben deze mannen verstand van het leiden van een voetbalclub? En dan van deze grootte? En ik dacht dat er ‘ajax dna’ moest komen? Behalve Litmanen zit dat er niet echt tussen…

Laten we hopen dat Litmanen nooit zijn handen hieraan brandt. Deze clublegende moet vooral een legende blijven. Kijk maar naar Van der Sar hoe 'dankbaar' de achterban is als een clubicoon het niet naar behoren doet in een officiële functie.

29 september 2023 om 21:13

Hier sluit ik mij bij aan. Hij zou wel een mooie rol kunnen pakken in de jeugd bijvoorbeeld. Zo'n eerlijke heerlijke man is Jari. Daar kan je echt veel van leren.

29 september 2023 om 23:47

Sluit ik bij aan. Ajax is op dit moment een duiventil, maar er moeten wel mensen zijn die willen puin ruimen.
Met van Praag en van Wijk haal je in ieder geval oude rotten zonder ambitie binnen. Die kan je de boel schoon laten vegen. Laat een Kinsbergen, voormalig directeur, voorzitter van de RvC worden, aangevuld door Demy de Zeeuw en een Vink die de voerbal commissaris word, daar kan je wel mee thuos komen.

30 september 2023 om 08:38

Liefst heb ik daar toch iemand met een wat bredere ervaring in het voetbal. Liefst iemand die zelf ook TD is geweest of al heel lang meeloopt en dus exact weet hoe hij een TD moet beoordelen. Zelf vond ik Danny Blind als lid van de RvC daarom geen verkeerde. Niet een man die de lijnen uit moet zetten voor je club, maar op de achtergrond wel iemand die vanuit verschillende functies in het verleden precies weet hoe het werkt. Een Fred Grim, Adrie Koster zijn denk ook prima. Mensen die lekker op de achtergrond kunnen blijven en inhoudelijk sterk zijn.

30 september 2023 om 05:42

Als voorzicht vn de RvC treed je minder op de voorgrond als een AD van de club, althans zo zou het moeten zijn.

30 september 2023 om 08:33

Er is een groot verschil tussen niet naar behoren presteren en compleet incapabel zijn. Van der Sar was compleet incapabel. Hij heeft Ajax zoals Overmars het had opgebouwd (ondanks de aanwezigheid en slechte keuzes van Van der Sar tussendoor) afgebroken in anderhalf jaar tijd. In alles wat er onder zijn bewind is misgegaan qua keuzes voor mensen en oplossen van problemen is hij duidelijk de rode draad. Daar kan je geen goed woord voor hebben. Frank de Boer presteerde, uiteindelijk want in het begin gewoon goed, niet naar behoren. Dat is jammer, maar hij is nog steeds enorm gewaardeerd voor wat hij toen wel heeft gebracht. Bij Van der Sar kan je er echter niks goeds van maken.

30 september 2023 om 10:58

Zal allemaal best, maar feit blijft dat het alleen maar afbreuk kan doen aan de status van Litmanen. Ik twijfel er niet aan dat hij altijd gewaardeerd zal worden, maar ik zie graag geen enkele afbreuk of risico daarop van de legende Jari Litmanen.

Al zal mijn jeugdsentiment en dat hij mijn jeugdidool was daar een grote rol in spelen en alle objectiviteit enorm in de weg staan. Jari moet lekker Jari blijven. Paar keer per jaar opdraven in de Arena, hier en daar een prijs uitreiken, keer een gasttraining geven aan de jeugd of als spreker bij een of andere sessie, een hoofdrol in een leuk promofilmpje, lekker dat soort zaken en niet meer dan dat.

Toch zal ik nu een Seedorf ook wel willen zien misschien zelfs wel als TD. Is een Ajax speler en heeft toch een heel groot netwerk. Zijn eigen voetbalclub gehad dus onderhandelen zal hij vast ook wel kunnen. Denk dat Seedorf met de scouting prima geschikte spelers kunnen halen.

29 september 2023 om 20:20

Wat voor netwerk heeft Seedorf dan? De man heeft immers nooit als scout of als technisch directeur gewerkt. Leuk dat hij een paar contacten heeft bij clubs, maar een club als Ajax heeft die contacten standaard al wel. Je zou Seedorf gezien zijn CV hooguit op kunnen nemen in de technische staf om te kijken of hij de capaciteiten heeft om op termijn hoofdtrainer te worden of je kunt hem opnemen in de scouting om hem klaar te stomen voor een toekomstige functie als technisch directeur. Echter ga je na de huidige puinhoop toch niet zoveel risico nemen?!

30 september 2023 om 08:42

Die man heeft niks met Ajax. Na zijn vertrek nooit meer naar de club omgekeken. Verder totaal geen ervaring in zo'n functie. In de situatie waarin Ajax nu zit, zou ik niet beginnen met een TD die zich nog nooit heeft bewezen in die functie. De afgelopen 2 jaar hebben we gemerkt dat we een gelouterde TD nodig hebben. Iemand die het echt in de vingers heeft. We hebben nu 2 jaar leergeld betaald door slechte keuzes daarin te maken. Laten we nu eens voor wat meer zekerheid gaan. We kunnen ons niet nog een jaar wanbeleid permitteren.

Geen idee wat Litmanen hieraan zou kunnen toevoegen, maar een van de spelers waarvoor ik het meest respect heb -als Feyenoorder- in de afgelopen decennia is absoluut Litmanen.

Demy de Zeeuw lijkt inderdaad wel een goeie.. alleen geen idee of die daar zin in heeft aangezien hij ak knetterrijk is geworden van zijn kledingmerk

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik deze 2 gasten echt niet hoog heb zitten normaliter. Maar de genoemde namen zijn helemaal niet zo gek. Zeker niet voor hun doen. Ik zie zelf Litmanen meer iets richting de jeugdopleiding of scouting doen, iets meer in de luwte. Maar Demy de Zeeuw heeft feeling met ajax, is jong en een zakenman. Prima ingrediënten. Marciano Vink zou een prima hoofd jeugdopleiding zijn denk ik. Vind hem zeer sterk in zijn analyses over het algemeen.
Seedorf.. ja leuke naam en ben ik ergens wel benieuwd naar maar niet meer dan dat.. en Danny Blind heeft zijn kans wel gehad ondanks dat het begrijpelijk was dat hij wegging gezien de situatie met Daley.

Danny Blind is voor mij geen optie, in geen enkele functie behalve als voetballer iets toegevoegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren