Ajax verliest van Flamengo na missers van Magallán en Veltman

Ajax heeft op de Florida Cup na strafschoppen verloren van Flamengo, na een 2-2 eindstand. Erik ten Hag stuurde zijn tweede keus het veld in. Lisandro Magallán maakte zijn officieuze debuut voor Ajax. De verdediger, overgekomen van Boca Juniors, had een basisplaats in het duel om de Florida Cup en miste net als Joël Veltman een penalty in de strafschoppenreeks: 4-3. Laatstgenoemde maakte na rust na lang blessureleed voor het eerst zijn opwachting, terwijl Lassina Traoré in de tweede helft eveneens zijn officieuze debuut maakte.

Klaas-Jan Huntelaar opende de score, na enkele kleine kansen in het begin voor Flamengo. Na voorbereidend werk van Vaclav Cerny rondde de aanvaller af: 1-0. Een fraaie counter van de Brazilianen resulteerde in de gelijkmaker. Fernando Uribe werd voor het doel van Kostas Lamprou gezet, waarna de doelman met een boogbal werd verschalkt: 1-1. Het was Ajax dat vervolgens opnieuw de leiding nam: Zakaria Labyad op aangeven van Ryan Gravenberch.

De eindstand in de reguliere speeltijd verscheen nog voor rust op het scorebord. Een afstandsschot kon Lamprou niet onder controle krijgen, waarna Uribe de rebound eenvoudig binnen schoot. Ajax verscheen na rust met twee wijzigingen op het veld, Veltman en Traoré ten koste van Perr Schuurs en Huntelaar, terwijl Flamengo met vrijwel een nieuw elftal aan de tweede helft begon. Halverwege de tweede helft wijzigde ook Ten Hag zijn elftal op meerdere plaatsen, met onder meer speeltijd voor Victor Jensen.

Flamengo liet de bal in de tweede helft aan Ajax en stond veelvuldig op de eigen helft. De beste kansen waren dan ook voor Ajax, waar Labyad tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt was. In het laatste kwartier voorkwam Diego Alves een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp en in de slotseconde raakte Noa Lang na knap voorbereidend werk van Ramus Kristensen nog de lat.

Omdat er een winnaar moest komen, moesten strafschoppen de beslissing brengen. De Brazilianen namen die beter dan Ajax: 4-3. Labyad, Traoré en Dani de Wit schoten raak, maar Magallán en Veltman misten hun penalty. Flamengo daarentegen faalde niet één keer. Sao Paulo is zaterdag de tweede tegenstander van Ajax op de Florida Cup. De verwachting is dat Ajax dan wel in de sterkst mogelijke opstelling begint.

1
2

Laten we eerlijk zijn, 2-2 met je B-elftal tegen een Braziliaanse (voormalige?) topclub is toch een prima resultaat?

Natuurlijk willen we winst zien, maar Ten Hag zal iig wat lichtpuntjes hebben gezien van specifieke reservers. Erg benieuwd als het basiselftal mag / gaat aantreden.

11 januari 2019 om 06:56

Speelde Flamengo wel met een A-elftal dan?

11 januari 2019 om 06:59

Aangezien ze in de rust 11 keer wisselden hebben er bij hun wel de nodige basisspelers gespeeld denk ik ja. En @Dutchmen: Flamengo werd afgelopen seizoen 2e in de Serie A dus ik denk dat je ze wel een topclub kunt noemen in eigen land inderdaad.

11 januari 2019 om 07:16

Of een mix van A-B-C elftal. Ze hadden 18 man op de bank, waarvan hele elftal, ook uit basis team, rugnummers van in 30 en verder bij staan (hoewel rugnummers weinig zeggen natuurlijk)

11 januari 2019 om 07:28

Ja, precies wat ik zei idd. 11 keer gewisseld dus een mix van A en B spelers (C vind ik echt zo'n populistisch begrip). Bij Ajax speelde er echter niet 1 vaste basiskracht, al waren Hunter, Neres (en Magallan) er wel bij. Denk dat Flamengo dus wel iets meer van hun vaste krachten gebruikt heeft. Maakt verder niet uit natuurlijk, daar is het een oefenduel voor! Tegen Sao Paulo zullen we meer basisspelers in actie zien bij Ajax denk ik.

11 januari 2019 om 07:32

En de seizoenen ervoor 6de, 3de, 12de, 10de, 16de, 11de en 4de. Kun je niet echt een topclub noemen. Een grote naam zeker, maar geen topclub.

11 januari 2019 om 07:46

Nee, ook verre van het A-elftal. Veel meer gewisseld ook.

11 januari 2019 om 08:07

Onzin Flamengo begon gewoon met hun sterkste elf. Kijk maar op whoscored alle spelers die regelmatig spelen stonden erin.

11 januari 2019 om 08:15

Begonnen met hun sterkste 11. Alleen hun nieuwe winsten deden nog niet mee.

11 januari 2019 om 09:48

Oke Flamengo speelde met hun sterkste 11 en Ajax met een derde elftal. Nu iedereen blij en de gelijkspel verklaard?
Wat een zielig gezeur zeg.

11 januari 2019 om 09:52

Ik had verwacht (en gehoopt) dat Ten Hag in beide wedstrijden zowel een A elftal liet spelen in één helft en een B elftal in de andere helft.

Bijvoorbeeld tegen Flamengo eerst het A elftal. Hopelijk staan ze dan al 5-0 voor. Dan in de tweede helft het hele elftal wisselen voor de B squad. De opdracht voor de B squad is dan om de voorsprong vast te houden, of zelfs te vergroten.

Tegen Sao Paulo kan je dan beginnen met de B squad en als die achter staan is dat een geweldige oefening voor de A squad om de achterstand om te draaien.

11 januari 2019 om 10:17

Tis geen spelletje. Zijn serieuze oefenwedstrijden hoor

11 januari 2019 om 10:26

Spelen die Brazilianen niet altijd met van die gekke rugnummers? Ken er nog wel een paar van Ronaldinho.

11 januari 2019 om 15:04

Ik neem toch aan dat spelers zoals Diego Alves, Diego(herkende hem eerst niet eens) en Vitinho toch tot de A garnituur gerekend mag worden.

11 januari 2019 om 11:36

Nee, Ajax 2 speelde Flamingo van de mat, maar omdat Ajax geen deugdelijke reservekeeper heeft, kregen die Flamingo's 2 goals cadeau. Ik hoop dat Overmars wakker is en een behoorlijke reservekeeper haalt. Want Ajax verspeelt geheid alle prijzen als Onana een aantal wedstrijden ontbreekt.

Die Braziliaanse competitie stelt niet zo veel voor. Vrijwel alle goede Braziliaanse voetballers spelen in Europa en Azie.

Hoe dan ook, ik vind Kostas echt een topgozer, maar hij kan niet mee op dit niveau.

11 januari 2019 om 12:38

Precies dit! Ben opgebleven omdat ik toch nieuwsgierig was naar Maggalan en Traore (kon het niet laten). Bij die eerste goal wilt Lamprou in eerste instantie uitkomen om eerder bij een bal te zijn die hij nooit kan halen, vervolgens staat hij met zijn 1.40 gigantisch ver voor zijn doel. Bij die 2e goal kan hij niet eens een simpel afstandsschot verwerken, was makkelijk om te klemmen maar hij laat hem los recht voor de inlopende aanvaller. Ongekend slechte keeper en wat mij betreft tijd om Kotarski of mij part Schone reservekeeper te maken. Die kan ook overal spelen en kan nooit veel slechter zijn dan Lamprou.

Jammer dat uitgerekend Magallan een strafschop gemist heeft aangezien hij en Diego Alves de 2 beste op het veld waren. Verdedigend was hij uitmuntend en heeft er meerdere counters uitgehaald, iets waar de Brazilianen vrij goed in waren. In de opbouw een paar keer slordig maar dan wel bij het inspelen van de voorste 4, voor de rest vrij zuiver. Lamprou, Cerny en Schuurs speelde bedroevend slecht mijn inziens.

Zolang ze maar in de competitie en in CL presteren vind ik het prima. Dit zijn maar oefenwedstrijden en gelegenheid om te experimenteren met spelers.

Geen lekkere binnenkomer voor een speler waar al de nodige twijfel over is, ach laten we het er maar op houden dat strafschoppen zijn taak toch niet worden. Iemand die heeft gekeken die kan vertellen hoe hij verder speelde?

11 januari 2019 om 06:55

In het AD stond dat hij een prima wedstrijd speelde. Maar goed, oefenwedstrijd, ben benieuwd wat hij laat zien in de echte wedstrijden.

11 januari 2019 om 08:23

Het is maar wat je goed noemt. Bij die 1-1 liet hij zijn man wel heel makkelijk weglopen. Dat doelpunt is voor 50% zijn fout. De andere 50% is voor die waardeloze Lamprou die in niemandsland stond.

11 januari 2019 om 10:20

Heb net de samenvatting gezien en Ajax speelde uitstekend. En dat met een B-elftal. Met 1 uitzondering want beide doelpunten van Flamengo waren 100% fouten van de keeper. Wat hij doet bij het eerste doelpunt begrijpt niemand en bij het tweede doelpunt verwerkt hij het schot zo slecht, slechter kan niet.
Verder goed om te zien hoe de tweede keus hetzelfde spelletje speelt als de eerste keus.

Jonge jongen die fysiek nog even moet wennen. Speelde niet slecht maar is ook pas 17 en staat tegenover Zuid Amerikanen. Vond met name Veltman matig voor iemand met zijn status. Daarnaast blijft Cerny te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken.

11 januari 2019 om 07:01

Ik denk dat Diego_Forlan het over Magallan had, niet over Traore.

11 januari 2019 om 08:53

Veltman zn eerste minuten.. geef die maar even de tijd

11 januari 2019 om 07:18

Het lijkt mij niet fair om een nieuwkomer direct af te rekening op een gemiste strafschop. Lekker even laten wennen aan spel en ploeggenoten en hopelijk staat hij er wanneer het (echt) nodig is..

11 januari 2019 om 08:03

Was de beste man aan Ajax kant (nou zegt dat met het team van gisteren niet alles). Verdedigend zeer sterk maar ook voetballend veel beter dan ik had verwacht. Bijna al zijn passes van achteruit kwamen aan en daar zaten een aantal lange ballen tussen.

11 januari 2019 om 11:41

Het meest hilarische is, dat je het Niet over de keeper hebt. En laat juist die nou schuldig zijn aan beide goals.

11 januari 2019 om 12:30

Matig. Liet z'n man erg makkelijk lopen bij de 1-1, speelde onwennig en die pingel was dramatisch . Lamprou ging opnieuw 2x grof in de fout , hoewel het maar 1x werd afgestraft . Waardeloze keeper is dat!

Dit was wel echt volledig een B team, met uitzondering van Neres en Magallan. Die twee waren meteen met Cerny en de 16-jarige Gravenberch ook meteen de beste op het veld. Kristensen komt wel echt te kort ben ik bang, al had hij nog wel een prachtig passje op het einde dat de winnende goal had betekend als Lang niet voor eigen succes was gegaan.

Deze wedstrijd was veel te laat voor mij: iemand die gekeken heeft? Wie waren de uitblinkers en wie speelden er minder? Zie dat Gravenbergh ook heel de pot gespeeld heeft, mooi voor hem!

11 januari 2019 om 08:08

Magallan speelde heel goed, lamprou was waardeloos.

11 januari 2019 om 08:21

Ik heb alleen de eerste helft gekeken, maar damn.. wat waren Lamprou en Kristensen aan het stuntelen zeg.

Magallan speelde sterk. Gravenbergh speelde heel goed. Die jongen gaat op termijn een vaste basisspeler worden. Dat kan haast niet anders. Cerny had leuke acties en was erg fel. Labyad speelde ook prima. Eigenlijk was alleen Lamprou heel erg slecht.

Lastig om de waarde van dit resultaat in te schatten. Het was een compleet B elftal tegen het A team van Flamengo die zomerstop heeft en nog 11x wisselde id rust.

We mogen wel concluderen dat Ajax een groot probleem heeft als Onana geblesseerd raakt. Lamprou is echt een matige keeper. Gravenbrech speelde prima net als Labyad. Kristensen blijft houterig. Die moet is een keer mee met Onana naar een feestje om los te komen.

11 januari 2019 om 07:19

Blessure van Onana is nog tot daar aan toe, maar er komt een moment dat hij zal vertrekken. Ben benieuwd of Kotarski dan de beoogde vervanger is of dat er een nieuwe doelman aangetrokken zal gaan worden. Iemand een idee over de toekomst van Kotarski?

Iemand deze wedstrijd gezien?

Gelezen door derden op Twitter, dat Ajax heer en meester was en de keeper van Flamengo een gouden medaille moest krijgen. En de penalty van Magallan nog steeds onderweg naar Amsterdam is (maar verder wel goed speelde).

Agja, Ajax en oefenwedstrijden staan de laatste jaren dan ook niet bekend als een zekerheidje, dat het nu de A selectie is, of een B/C elftal. Ben benieuwd wat het eerste laat zien tegen Sao Paulo.

11 januari 2019 om 07:21

Op Ajax Showtime staat een samenvatting van deze wedstrijd. Die eerste treffer van Ajax is wel gruwelijk hoor. Lekker uitgespeeld en goed afgemaakt door Huntelaar..

[edit: de tweede is ook heerlijk!]

Die keeper speelde een wereld partij, vooral in de tweede helft. Alle kansen waren toen voor Ajax en Lamprou had gelukkig niets meer te doen. Die stond opzichtig te schutteren vannacht.

11 januari 2019 om 08:10

1e tegengoal is fout van lamprou sws. Er liep een verdediger mee en stond er nog 1 in centrum voor backup. Gaat lamprou als een gek eruit. Jah ewasy peasy om zon kort3 keeper te lobben.

11 januari 2019 om 08:39

Maar de keeper van de 2e helft was een andere dan de 1e helft toch? Ik las dat ze elf keer wisselden namelijk!

11 januari 2019 om 08:51

Er ging ook een wisselspeler weer eraf.

11 januari 2019 om 13:00

Keeper van Flamengo is met Diego Alves ook niet bepaald een slechte keeper. Jaren lang keeper van Valencia geweest en is Braziliaans international.

Kostas was weer eens waardeloos. Ruim 100 miljoen op de bank en naar verwachting honderden miljoenen in aantocht komende zomer en dan heb je zo'n drollenvanger als reserve keeper.

11 januari 2019 om 08:28

Eensch, het vervangen van Kostas moet prioriteit hebben.
Die is nu net te vaak tegengevallen.

11 januari 2019 om 10:51

Probeer maar een degelijke 2e keeper te vinden die het prima vindt alleen de bekerwedstrijden te keepen.

Aan de hand van enkel de samenvatting kwam Labyad sterk over.
Geen idee of hij de hele wedstrijd goed speelde..

11 januari 2019 om 08:52

Had af en toe ook zwakke momenten maar zeker niet slecht.

Jongens, we hebben het hier over een oefenpotje. A, B of C spelers, doet er allemaal niet toe. Zo'n wedstrijd dient er eenmaal voor: om dingetjes uit te testen. Als PSV straks verliest of wint, wil dat ook niets zeggen. Beide teams zullen nieuwe -en reservespelers laten spelen met het oog op de resterende seizoen.
Sneu dat mensen het nodig vinden om zich te vertegenwoordigen na een nederlaag

Ik ben na iets minder dan een half uur ingeschakeld en wat de reserves lieten zien was heel aardig. Aantal goede combinatie en spel gezien. Diego Alves is nog steeds een prima keeper en heeft flamingo in de 2e helft in de wedstrijd gehouden. Bij Ajax vond ik Magallan en Gravenbergh erg sterk spelen, Eiting speelde ook zeer verdienstelijk. Alleen cerny en labyad vond ik, buiten een aantal goede acties van de, wel redelijk matig. Redelijk wat balverlies en verkeerde keuzes. Al met al wel gewoon aardig gespeeld door de reserves en hadden zeker meer verdiend

Nou, ik denk dat Veltman al blij is dat hij überhaupt weer een penalty kan missen . Ik denk dat het voor hem nu zaak is om fit te worden en, vooral, te blijven en zich niet meer laten misbruiken op verkeerde posities. Hij is centrum verdediger, daar moet hij zich op richten, of bij Ajax of bij een andere (europese sub-)topclub.
En wie weet, De Ligt zal waarschijnlijk vertrekken en een hoop geld opleveren, maar Magellan en eventuele andere aankopen van het vele geld voor De Ligt zullen toch echt ook nog moeten laten zien dat ze beter zijn dan Veltman.

Veltman is bijna terug. Wat een geruststellend idee voor psv fans. Verder een sympathieke kerel, een hart voor ajax maar zonder hem ging t duidelijk de goede kant op

Serieus wat doet Lamprou bij Ajax?
Het is een grabbelaar eerste klas en ja hij is veel en veel te klein voor een keeper!
Die Brazilianen konden lachend de penalty's nemen met zo'n kleine keeper op doel.

Alsjeblieft zeg laat Lamprou zo snel mogelijk vertrekken, wat een bijzonder slechte keeper! Beide goals gewoon zijn fout

Verschillende reageerders hebben het over het aantrekken van een andere 2e doelman. Maar dat moet van Leer toch worden komend seizoen?