Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax veegt bod West Ham op Kudus van tafel en eist hogere transfersom

Laatste update:

Ajax heeft een bod van West Ham United op Mohammed Kudus van tafel geveegd, zo meldt David Ornstein namens The Athletic. Hoeveel de Premier League-club bereid is om voor de creatieveling van Ajax te betalen, is niet bekend. Duidelijk is wel dat de Amsterdammers niet genoegen nemen met het meest recente bod.

De toekomst van Kudus is al weken onderwerp van gesprek. Ajax bereikte begin juli al een akkoord met Brighton, dat veertig miljoen euro overheeft voor de Ghanees. Van een persoonlijk akkoord kwam het echter niet. Ajax stelde Kudus al een ultimatum, dat inmiddels is verlopen. Het leek er zo op dat de linkspoot nog een seizoen in de Johan Cruijff ArenA zou blijven.

Vervolgens mengde West Ham zich in de strijd. The Hammers zijn zeer bedrijvig op de transfermarkt sinds de recordverkoop van Declan Rice. Ze haalden Edson Álvarez al van het bedrag en denken nu ook aan Kudus. De Engelsen lijken een forse transfersom op tafel neer te moeten liggen om Kudus in te lijven, daar de transfermarkt over een kleine twee weken sluit.

Ajax hoopt Kudus na een groot aantal uitgaande transfers nog een seizoen in Amsterdam te houden, al zet de linkspoot zelf nog altijd in op een vertrek. De vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder staat bij Ajax nog onder contract tot medio 2025. Eerder deze transferzomer weigerde hij om zijn huidige verbintenis met één seizoen te verlengen. Kudus kwam bij Ajax tot nog toe tot 85 officiële duels, waarin hij goed was voor 24 goals en 11 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch, einde van de markt komt steeds dichterbij dus de prijs gaat omhoog. Ze hebben centen zat ontvangen dus het zal wel 50+ worden.

19 augustus 2023 om 15:14

50+ lijkt mij erg veel, schat eerder 40 met 12% speling beiden kanten op. Mislintat lijkt het niet erg vinden om kudus te verkopen, ook omdat speler zelf wel klaar is bij ajax. Andere clubs weten dit ook, en sven zal enige coulantie verlenen

19 augustus 2023 om 15:17

En Mislintat weet ook dat West Ham perse een nieuwe speler nodig heeft met de schorsing of het vertrek van Paqueta. Dus dat drijft de prijs op. Ik denk 45 met 13% speling, in het voordeel van Ajax. 😉

19 augustus 2023 om 15:17

40 was eerder al geboden. Inmiddels is het weer later in de transfermarkt, is Ziyech niet meer beschikbaar en vragen de clubs van kudus’ vervanger ook meer dan voorheen

19 augustus 2023 om 16:17

40 was geaccepteerd van Brighton. Dat ging niet door en Ajax heeft duidelijk gemaakt dat het bod nu significant hoger moet zijn dan die 40 van Brighton om Kudus nog te kunnen kopen. Dus sowieso geen 40 met 12% speling naar beneden.

21 augustus 2023 om 15:20

West Ham biedt 48mil en Ajax wil 51,5 hebben. Dan lijkt het me sterk dat het 40 is met mogelijk 12% lager haha, blijf nou even bij de les Bochherief.

Inmiddels na veel te lang onderhandelen en Ajax in het nauw brengend zou ik verhogen naar €50 miljoen

Een minimum van 35 mln lijkt mij toch wel haalbaar, kijkend naar zijn kwaliteiten & potentie.

West Ham United is zonder meer een mooie stap voor Kudus, en hoewel hij ietwat wisselvallig presteerde, zie ik hem daar ook gewoon slagen.

19 augustus 2023 om 15:12

Ik dacht te lezen dat Ajax geen genoegen neemt onder de 45 miljoen. Dus ik verwacht dat het volgende bod wel rond dat getal zal zijn.

19 augustus 2023 om 15:15

40 miljoen van Brighton was twee weken geleden goed. Dan is nu 35 idd echt veel te weinig.

19 augustus 2023 om 16:18

Bod van West Ham was 47 miljoen euro, dat is niet voldoende, zoals je de Ajax tax hebt omdat ze veel ontvangen, zal Ajax dat nu ook met West Ham hebben.

19 augustus 2023 om 15:12

Een minimum van 35 miljoen? Gooi daar maar 10 miljoen bovenop. Ajax wilt momenteel rond de 50 miljoen euro.

19 augustus 2023 om 15:14

Ja goh, er was al een akkoord met Brighton van 40 miljoen en wordt er niet goedkoper op...

19 augustus 2023 om 15:16

Ajax gaat akkoord met 40 miljoen. De speler komt er zelf niet uit. Een andere club komt vervolgens. In welke wereld zal Ajax zo dom zijn om een week later een lager bod te accepteren. Dit zijn vrij simpele transferwindow tactieken: des later in de transferwindow, des te duurder de spelers. Ik gok zo maar eens dat Ajax pas vanaf 45-50 akkoord gaat. Blijft Kudus? Prima, dan behouden we nog een basisspeler.

19 augustus 2023 om 15:16

Brighton en Ajax waren akkoord over 40. Paar weken dichter tegen de deadline gaat hij echt niet voor minder weg.

19 augustus 2023 om 15:53

haha minimum van 35? Als Ajax niet minimaal 50 vangt doen ze iets niet goed

19 augustus 2023 om 16:43

dinhus

heery we zijn geen Feyenoord he, die de beste spelers voor Action prijzen verkoopt. Kocku 25 mil is een cheat


Nee pas tegen de 50 mil gaat Ajax accpteren. Dus rond de 47 en wat bonusse

Tja, West Ham zit omhoog. Paqueta weg of geschorst. Hebben dus sowieso iemand nodig.

Straks even een goeie pot spelen ala Anthony vorig jaar tegen Fc Groningen en dan lekker die prijs opvoeren jaaaa.

19 augustus 2023 om 15:13

volgens mij weet iedereen in de PL inmiddels dat er zwaar overbetaald is voor Anthony en dat die jongen nog niet eens de helft waard is van de verkoopprijs. Ik denk juist dat clubs voorzichtiger zijn om 50 mil plus uit te geven in de Eredivisie..

Ajax kennende doen ze het weer harstikke goed. Veel te veel geld ontvangen voor deze (vind ik) niet heel bijzondere speler waar West Ham echt wel de top is voor hem.

70m en anders wegwezen, blijft hij gewoon nog lekker minstens 1 seizoen

Wat is er eigenlijk allemaal waar van de berichten over Kudus, iedere x gaat er wat mis. Is toch niet meer geloofwaardig.
Van mij mag bij Ajax blijven hoor

Kudus gate begint wel een beetje vermoeiend te worden en ben echt bang dat Ajax niet een adequate vervanger gaat kunnen vinden als je ziet hoe het vertrek van anderen is opgevangen maakt dat me weinig hoopvol. Ik vind het dus niet gek dat ze aardig wat geld gaan vragen.

Ik hoor de geruchten over Mcatee maar dat is een aanvallende middenvelder die af en toe centraal op het middenveld speelt je kan toch niet het seizoen in gaan met Conceicao als de enige echte rechtsbuiten.

Lekker de hoofdprijs vragen, Kudus is een absolute sterkhouder dus we kunnen zo langzamerhand 50 miljoen of meer gaan vragen. Graag of niet.

Marktwaarde ca. 40 miljoen
Overgebeleven transferafschrijving ca. 3,6 miljoen
Jaarsalaris ca. 650,000, waarvan de helft nog gereserveerd staat.

Minimaal bod zou 44 miljoen moeten zijn, terwijl ik verwacht dat Ajax inzet op 50 miljoen. Dus ik verwacht dat ergens halverwege gaan uitkomen...., als ze er inderdaad uit gaan komen.

Hadden ze maar eerder moeten handelen, volgende week weer 5M extra en de laatste dagen 10 extra. Doei.

Nog beter Kudus weg laten gaan voor 55 of 60 miljoen euro, dan kan Ajax een dure speler aantrekken die bijna zelfde doet bij Kudus.

Laat KUDUS meer verdiennen en hou hem nog een jaar , dit jaar als ploeg hoog eindigen en dan verkopen goed voor beiden.

In deze fase van de voorbereiding zou ik Kudus alleen nog voor de absolute hoofdprijs laten gaan, dus minimaal 65 miljoen euro. West Ham heeft hem dringend nodig en Ajax heeft geen noodzaak om hem te verkopen, dus dat is lekker onderhandelen. Bovendien heeft Kudus zich al bewezen in de Champions League en op het WK.

Klassen zou bij mij eigenlijk altijd wel aan de aftrap verschijnen; staat toch garant voor 10 competitedoelpunten en wat assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren