Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-top laat Ten Hag niet vallen: ‘Hij gaat zijn eigen elftal hier bouwen’

Laatste update:

Erik ten Hag geniet het vertrouwen van de clubleiding van Ajax. De trainer werd in januari weggehaald bij FC Utrecht als opvolger van Marcel Keizer, maar is er voorlopig nog niet helemaal in geslaagd zijn ploeg naar zijn hand te zetten. Marc Overmars benadrukt echter dat de positie van Ten Hag absoluut niet ter discussie staat.

De directeur spelerszaken begrijpt dat de onvrede van de supporters zich na het misgelopen kampioenschap richt tot de oefenmeester, maar vindt niet dat Ten Hag als hoofdschuldige aangewezen kan worden. "Een trainer is natuurlijk altijd een eerste aanspreekpunt die de supporters aanspreken. Daarna komen ze misschien bij mij", vertelt Overmars voor het thuisduel van donderdagavond voor de camera van FOX Sports.

Bij Ajax is men intern echter zeer te spreken over Ten Hag, die volgens Overmars dus absoluut niet hoeft te vrezen voor zijn baan. "Erik gaat hartstikke goed, je moet hem de tijd geven om zijn eigen elftal te bouwen. Dat heeft hij hiervoor ook heel goed gedaan. Hij gaat dat hier ook doen, met onze steun", aldus de beleidsbepaler.

Ten Hag weet zich ook gesteund door algemeen directeur Edwin van der Sar. "We hangen de toekomst van een trainer niet op aan wel of geen kampioenschap. We willen progressie zien en met elkaar werken aan de speelstijl en het succes", zegt de oud-doelman in gesprek met de NOS. Van der Sar benadrukt dat men geen spectaculaire wisselingen hoeft te verwachten in de top van Ajax. "Erik blijft trainer en ik directeur."

Ajax doet er goed aan het vertrouwen in Erik ten Hag te behouden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten Hag had gewoon in de zomer moeten komen. Nu zullen er terecht mensen roepen: wat als keizer nog bij Ajax zat. Ook is dit niet lekker voor beide trainers. Niemand bij Ajax neemt hem nu serieus en niemand verwacht war van hem. Ik denk dat Ten Hag een hele goede coach is, maar toch zie ik hem volgend seizoen falen.

19 april 2018 om 21:31

Maar niet elk talent breekt door bij een topclub. Dat blijkt helaas ook voor trainers te gelden. Bosz had gewoon ten koste van alles behouden moeten worden. Bizar hoe slecht er doorgepakt is na de EL, wat dat ‘we are back’ filmpje met terugwerkende kracht erg tenenkrommend maakt.

19 april 2018 om 23:31

De tactiek van Bosz zou zonder Sanchez een stuk slechter hebben uitgepakt... Ik denk dat zonder Klaassen en Sanchez Bosz met dit elftal ook geen kampioen was geworden...

20 april 2018 om 08:41

Zonder het vertrek van Bosz, zat Sanchez misschien nog in Amsterdam. Je merkte dat de EL echt een boost gaf en dat direct erna velen de kern bij elkaar wilden houden en doorbouwen. Na het gedoe met de assistenten was Bosz de eerste die vertrok, wat de deur opende voor anderen waaronder Sanchez.

19 april 2018 om 23:33

Ten Hag had nooit moeten komen, ze hadden een goed beleid moeten voeren en Bosz binnenboord moeten houden.

Zodra het bestuur steun uitspreekt voor de trainer wordt het voor die trainer tijd een andere baan te zoeken. Of op de bank te gaan liggen met een vette afkoopsom, dat kan ook.

19 april 2018 om 21:22

Denk het in dit geval niet hoor. Het is goed dat Ajax het vertrouwen in Ten Hag behoudt. Ben op dit moment ook niet tevreden met hem maar vind wel dat hij wel de kans moet krijgen. Bosz deed het ook niet meteen geweldig

19 april 2018 om 21:25

Maar bij bosz zag je wel meer lijn in het spel. Dat pressievoetbal zag je dan bv maar 15 minuten, maar je zag iig wel waaraan gewerkt werd. Bij Ten Hag is het spel eerder slechter dan beter geworden tov Keizer.

19 april 2018 om 22:47

Wat is dat vertrouwen waard? Vd Sar had zijn lot aan de resultaten onder ten Hag verbonden en nu zegt ie opeens dat ie verkeerd begrepen is. Nu weet je helemaal zeker dat de woorden van vd Sar niet serieus genomen hoeven te worden. Een man, en man. Een woord, een woord.

19 april 2018 om 23:08

Niet in dit geval, van de Sar en met name Overmars hebben zich sterk gemaakt voor de komst van Ten Hag. Die steunen hem echt en ze hebben gelijk, drie trainers in een seizoen is al belachelijk, je wint er niets mee om nu weer een trainer te ontslaan en een nieuwe aan te stellen terwijl over niet al te lange tijd de kwalificatie voor de CL begint.

19 april 2018 om 23:32

Tja, het is net als een stel drenkelingen die zich aan een zinkende boot vastklampen. Dat wordt weer een seizoen schraalhans in de keuken...

20 april 2018 om 01:21

Nou niet zo pessimistisch, veel slechter dan dit jaar kan het niet worden maar ook dit jaar waren er lichtpuntjes.

Zo loopt de jeugdopleiding als een tierelier, jong Ajax kan zelfs kampioen worden van de JL. Diverse spelers kunnen zo instromen in het eerste.

Neres en Tagliafico waren geweldige aankopen, deden het uitstekend dit jaar. Nog een paar van dat soort aankopen en we kunnen weer meestrijden in de EL tot het einde.

Tweede is geen kampioen maar we hebben wel voorronde CL gehaald. Omdat Oranje geen WK speelt, kan Ajax daar voordeel uithalen in de voorrondes die al eind juli gespeeld worden. let wel, het WK eindigd pas op 15 juli. dus diverse potentiele tegenstanders zullen veel speler shebben die nog op vakantie zijn of pas net weer beginnen met de voorbereiding

Dolberg komt pas laat terug van zijn blessure, grote kans dat hij dus gewoon bij Ajax blijft. Wellicht komt hij snel weer op zijn oude niveau terecht.

Het eigen vermogen is nog groter geworden.

Tussendoor heeft Ajax twee talentvolle aanvallers gekocht die voglend jaar toegevoegd zullen worden aan het eerste elftal. ook verwacht ik Cassierra als tweede spits bij het eerste.

We spelen nu in de Johan Cruyff Arena.

De slechte prestaties zullen ertoe leiden dat de technische staf deze zomer wel serieus gaat doorselecteren. Bepaalde spelers waarvan de meeste fans allang gezien hebben dat het niet meer gaat, zullen nu vertrekken of stoppen. Dus geen Schone of Huntelaar meer.

Kortom, ondanks het rampjaar zijn er genoeg aanknopingspunten om deze zomer met een sterke selectie aan de voorrondes CL te beginnen en dar succs te boeken. En zodra het weer loopt, zal je de hand van Ten Hag ook terug gaan zien. Want bij Utrecht was het echt een hele goede trainer.

20 april 2018 om 12:56

Kironi

Vaak klopt dat inderdaad, maar ik denk dat het in dit geval toch net anders ligt.

Hier zijn, naast het lot van Ten Hag, ook de reputaties van Overmars en Van der Sar die op het spel staan. En daarnaast geloof ik in dit geval echt wel dat Ten Hag, als hij echt een gehele voorbereiding mee mag maken en hij zijn team echt helemaal naar zijn hand kan zetten, hij in staat is Ajax kampioen te maken.

Ga ook maar na. Was Ajax dan echt zoveel slechter dan Psv? Ja, puur qua punten wel. Maar als je wat kritischer kijkt en wat verder kijkt dan dat is de selectie van Ajax zeker niet minder dan die van Psv. Kunnen we met statistieken beginnen en zo, maar kijk gewoon realistisch. Ajax heeft uitstekende spelers. En als die in een duidelijk door Ten Hag neergezet concept gaan spelen, dan denk ik dat Tenhag de trainer is die Ajax naar een titel voert. Het enige zal zijn dat de Ajaxfans zullen moeten gaan accepteren dat er ook verdedigend gespeeld gaat worden, dat 433 alles behalve heilig is en dat er soms ook naar concepten moet worden gekeken met vijf verdedigers. Maar goed, wie zal daar na vier jaar prijsloos dan nog om malen? Ik denk maar héél weinig fans. Je zult ze in dat geval niet horen trouwens.

Je kan Ten Hag ook niet alle ellende aanrekenen.. gewoon een prima trainer en Ajax heeft het kampioenschap rond de winterstop al laten liggen. Tel daar het verlies van de belangrijke schakel Frenkie bij op en tja... geef de man wat tijd alsjeblieft.. Vind t aan de ene kant grappig maar ook weer flauw hoe die bijvoorbeeld door de mannen van VI wordt neergezet. Ik heb in ieder geval nog vertrouwen in een goede samenwerking tussen Ajax en Ten Hag.

19 april 2018 om 21:55

Sowieso ook een pechjaar qua blessures.. Viergever ook erg lang er uit geweest. Niet dat dat dé redder is.. maar wel een bijter.. Dolberg lang eruit geweest. Wöber die in een flow begon tijd he geblesseerd en sindsdien niets van over.. mis je toch! Sinkgraven hebben we ook nog zelfs.. haast heel t jaar niet gezien maar als hij fit is een zeer bruikbare speler. Oh ja.. en Cerny al was dat ook geen basisklant. Maar nog steeds een goede optie voor de vleugels.

Vind ook niet dat Ten Hag alle blaam verdient. De spelers zijn ook vaak niet in vorm geweest. Vaak er niet kunnen staan wanneer nodig op cruciale momenten. Het is duidelijk dat er doorgeselecteerd moet worden en van een aantal gewoon afscheid moeten nemen. We krijgen naar alle waarschijnlijkheid een leegloop bij dus zal een hoop veranderen. Ik heb vertouwen in een groei aan stabiliteit. Hopelijk vlot en slagvaardig op de markt aankomende zomer. En dan schone lei volgend jaar beginnen en werken naar succes.

Natuurlijk moet je hem er niet uitgooien. Hij had er niet moeten zitten, maar hij zit er nu. Geef hem dan ook de kans echt zijn team te bouwen.

Heel principieel.
Maar of je daar prijzen mee pakt.

19 april 2018 om 21:27

Ik vind het eerder hypocriet, want Keizer moest na een half jaar weg en Ten Hag moet je na een half jaar ‘de tijd geven’. En dat terwijl Ten Hag het zeker niet beter doet. Resultaten zijn niet best en het veldspel is zo mogelijk nóg slechter.

19 april 2018 om 21:54

Misschien hypocriet maar je kunt ook zeggen dat ze leren van hun fouten. Voorheen waren ze ook te laat met de nieuwe aankopen en nu zijn er al belangrijke versterkigen binnen.

19 april 2018 om 22:04

Persoonlijk denk ik eerder dat Keizer er makkelijker uitgegooid werd omdat hij de kandidaat van Bergkamp was en dit de kandidaat van Overmars en Vd Sar zelf is. Ze kunnen hem niet slachtofferen zonder dat hun eigen lot ook onderwerp van gesprek wordt. Pure overlevingsdrang dus.

19 april 2018 om 22:50

Als ten Hag de kandidaat van vd Sar zou zijn was Keizer nooit trainer geworden. Maar opeens moest Keizer weg en was windvaan Edwin het er mee eens dat ten Hag zou komen. Ben als club maar blij met zo een directeur....

20 april 2018 om 08:47

Dat Vd Sar wispelturig is gebleken is duidelijk. Hij zat eerder nog in ‘kamp Bergkamp’ toen Bosz en de assistenten overhoop lagen en toen Keizer naar voren werd geschoven, om vervolgens Overmars te steunen bij het ontslag van Keizer en de aanstelling van Ten Hag. Maar itt bij Keizer, heeft hij nu zijn lot aan hem verbonden. Ik had liever gehad dat Vd Sar eerder aan de kant van overmars was gaan staan in de kwestie Bosz vs Bergkamp/Spijkerman. Dan had Ajax kunnen doorbouwen en had het er nu wel anders uitgezien.

En dat is dezelfde clubleiding die Keizer keihard liet vallen en 1 wedstrijd voor de winterstop er uit gooide.
Ten Hag doet het niks beter, maar nu ineens wel vertrouwen geven en het over bouwen hebben. Bah, huichelaars!

19 april 2018 om 22:30

Waar was al deze steun voor Keizer eigenlijk toen hij er nog zat? Lekker hypocriet dit.

Keizer presteerde gewoon drama en deed vreemde dingen. Heel logisch dat je dan de meest talentvolle trainer van de eredivisie oppikt. Ten Hag doet het qua resultaten ongeveer het zelfde, maar die heeft ook nog amper tijd gehad in vergelijking met Keizer.

19 april 2018 om 21:23

En alleen maar omdat hij op pingels verloor bij Twente, terwijl hij daarvoor 4 wedstrijden op rij had gewonnen.

Ze waren aan het wachten op iets van een nederlaag om hem er uit te kunnen zetten, terwijl het voetbal net behoorlijk was verbeterd.

19 april 2018 om 21:23

Als je kwaad wilt denken dan moest Keizer geslachtofferd worden om zo ook van Spijkerman en Bergkamp af te komen. Dat de resultaten niet denderend waren zou dan Overmars en van der Sar (raar genoeg) goed uitkomen. Maar ben zelf niet zo van dat doemdenken.

19 april 2018 om 21:45

Tukkertje,
Ik denk dat je wel goed zit met je kwaad denken.
Ironisch genoeg hadden ze Bosz kunnen behouden wanneer ze in de zomer al Bergkamp en Spijkerman een stapje terug hadden laten doen.

19 april 2018 om 21:26

Ja dat vind ik nog steeds schandalig na wat hij heeft meegemaakt, Keizer deed het prima gezien de situatie en als de directie ballen had dan hadden ze hem een fatsoenlijke voorbereiding gegund, komende zomer, met de ook door hem gewenste LB.

19 april 2018 om 21:51

Ja, en ook over Keizer is gezegd dat hij niet hoefde te vrezen voor zijn positie.

Dit soort berichten moet je met een korreltje zout nemen, kan er zomaar over 2 weken uit liggen.

19 april 2018 om 22:27

Ten Hag heeft bewezen dat hij een goede trainer is, Keizer niet. Daarnaast zagen ze blijkbaar geen progressie onder Keizer.

20 april 2018 om 12:16

Er was een duidelijk meningsverschil binnen de clubleiding wat betreft de capaciteiten van Keizer als hoofdtrainer. Het is toch ook van de zotte dat je als opleidingsclub ook nog eens een beginnend coach voor de groep zet, met het motto "we doen maar wat".

De clubleiding zit nu op 1 lijn en denken allemaal dat Ten Hag de juiste man is, dus hem nu steunen en hem een volledig seizoen geven is dan gewoon goed beleid. Je werk niet laten bepalen door tokkies of emotionele supporters. En al helemaal niet door riooljounalistiek zoals de afgelopen week veel is gebeurd.

Persoonlijk vind ik Ten Hag ook helemaal niet geschikt overkomen, maar dat wil niet zeggen dat ik dan iedereen die een andere mening heeft ongeschikt moet noemen. We hebben gezien dat Bosz ook voldoende steun heeft gekregen van de clubleiding, als ze hetzelfde doen bij Ten Hag kan het best nog goed komen.

Onbegrijpelijk. Wie verzint het nou toch dat Ten Hag bij Ajax past en Ajax naar een hoger niveau gaat tillen? Het voetbal is saai en stroperig, niet om aan te gluren.

19 april 2018 om 22:34

Je kunt hem ook langer dan een paar maanden de kans geven. Als Ajax iets van PSV kan leren is dat er continuïteit en rust in die club moet komen. Ten Hag is een bewezen goede trainer dus laat hem maar even anderhalf jaar laten zien wat hij kan. Als je hem eerder ontslaat gooi je alles wat hij opbouwt weer weg en moet je opnieuw beginnen.

Nou, daar ben je dan klaar mee, als Ajax-fan ...

Overigens snap ik dit wel hoor, je kunt als directie niet ten Hag wegsturen, zonder daar je eigen lot aan te verbinden.

Ajax heeft de laatste twee trainers gewoon slecht aangesteld (beiden waren geen goede keuze bij aanstelling, in mijn opinie) en bij Keizer hebben ze ook nog eens een slechte keuze gemaakt bij zijn vertrek.

20 april 2018 om 12:59

ronald

Ik vind juist dat Ten Hag een uitstekende coach is voor Ajax. En dat de directie nu, los van de politiek rond zijn benoeming en zijn handhaving (al dan niet omdat Sar en Overmars anders ook zelf zouden moeten opstappen), Ten Hag steunt vind ik ook een teken van kracht.

Want Ten Hag is echt wel een opbouwtrainer. Geef hem de ruimte en hij maakt je volgend seizoen gewoon kampioen. Verwacht alleen geen spectakelvoetbal.

In dat geval, directie er ook uit, dit kun je niet met blote ogen verdedigen. Geen seizoenskaart voor mij volgend jaar, overwoog m'n eerste te nemen.

Ja hoor Edwin progressie zien....progressie achteruit bedoel je zeker want voorwaarts gaat het zeker niet.
Nou Ajax wordt voorlopig geen kampioen met deze man,zit nu naar Ajax - V.v.v te kijken en het is een ellendig zooitje en saai als de pest.
Nee ik zie het niet hoor in die Ten hag,dat hij geen kampioen werd neem ik hem niet kwalijk maar het voetbal is minder en minder aan het worden en deze man lult ook nog een slap en dat is wel kwalijk.
Het is gewoon een complete mismatch tussen hem en Ajax en dat mogen Edwin en Marc zich absoluut aanrekenen.

Edwin vd Sar heeft in januari aangegeven dat als de progressie uitblijft, hij ook naar zichzelf zou kijken. Je kan echt met geen mogelijkheid zeggen dat dit team gegroeid is sinds januari. Dit team is slechter gaan presteren, er wordt gemopperd, spelers willen weg en uiteraard helpen de kritische supporters ook niet mee. Met name de malloten van zondag. Ondanks dat is er - nogmaals - geen (!) groei te zien. Nu roept Edwin dat dit uit zijn verband is getrokken, want hij hing zijn baan niet aan het mislopen van de titel. Dat klopt, aan de progressie. Die er niet is. Dus Edwin, ga dan. Hoe kan je jezelf nog serieus nemen als je nu blijft zitten? Hoe kunnen de supporters dat nog?

Goed, het is en blijft voorlopig een zooitje.

Ten Hag is wel een goede coach maar niet voor Ajax, te veel gedoe rondom het voetbal en teveel schijnwerpers op z'n prestaties als coach, de media is zeer kritisch op hem en hij kan daar gewoon niet mee omgaan.

De spelers laten hem ook totaal in de steek, dit elftal zou elke wedstrijd moeten domineren met het talent in de selectie, ik zie enkel De Ligt,onana en V/d Beek hun best doen.

Het maakt geen moer uit wie je daar neerzet niks is goed genoeg als je niks wint
De boer zaai voetbal maar 4 x kampioen
Bosz leuk voetbal maar niks gewonnen hetzelfde voor Keizer en ten hag
maar supporters kijken alleen maar naar kampioen schappen en niet naar leuk of goed voetbal
maar daarom zijn wij voor Ajax zeiken op alles

Nou, dan worden we volgend seizoen weer geen kampioen. Wat een drama zeg. Onze vriend v d Sar zei conclusie's te trekken aan het optreden van ten Hag, maar dat was dus gebakken lucht. Want zijn centen zijn natuurlijk belangrijker dan de prestatie;s van Ajax...

Wellicht denken ze in Amsterdam we hebben teveel geld op de bank staan, dus laten we het gewoon vergooien. Wat een incapabele directie heeft Ajax toch zeg.

Het wordt helemaal niks met ten Hag aan het roer. Wanneer gaan ze dat nu eens inzien?

Mensen kunnen overdrijven Ten Hag is pas een half seizoen aan de slag geef die man een eerlijke kans. Op volgend seizoen kan je hem wel beoordelen want dan begint hij met een schone lei op nul. Dit seizoen moest hij halverwege instromen dan is het voor iedereen die binnenkomt gewoon moeilijk. Ik vind de leiding van Ajax in deze dus verstandig gewoon volgend seizoen afwachten en dan conclusies trekken. Wie weet maakt hij Ajax volgend seizoen wel kampioen dan hoor je hier niemand meer klagen.

Dit soort reacties krijg je van de directie altijd. Ze zouden zichzelf in hun hemd zetten bij elk ander antwoord. Ajax is ziek en Ten Hag gaat ze niet beter maken

Ajax streeft dominant en aanvallend voetbal na met veel balbezit en Ten Hag houdt van controle. Ten Hag zou prima passen bij PSV maar niet bij Ajax. Phillip Cocu houdt ook van controle en wint daarmee vele wedstrijden met vaak nauwelijks 40% balbezit. Trouwens, wat zegt balbezit eigenlijk als je continu tikkie breed of achteruit speelt? Dat hebben de Duitsers al 30 jaar geleden begrepen.

19 april 2018 om 23:06

Precies dit ... PSV is idd controle met dominant mooi voetbal waar mogelijk en bij Ajax is het balbezit is heilig en mooi voetbal willen, kortom er is geen plan b. Als plan A niet werkt, komt de paniek echt 0 controle. Dat geldt ook op bestuurlijk niveau: PSV: rust, beleid en effectiviteit en bij Ajax gezeik, ad hoc en wisselvallig.

19 april 2018 om 23:22

@savano Mooi dat je het met mij eens bent, was ook een open deur, maar om dit nu direct door te trekken naar het bestuurlijk niveau gaat mij te ver. Ik denk dat het Ajax bestuur ook altijd onder een vergrootglas ligt en het PSV bestuur in relatieve rust kan werken.

Zodra directie en/of besturen openlijk hun steun betuigen dan is het vaak oppassen geblazen voor de betrokken coach.

19 april 2018 om 22:23

Zie mijn comment #2 van 21:12 Maar zo langzamerhand vraag ik me ook af of Ten Hag steun heeft bij supporters - denk het niet gezien VZ commentaren - en/of bij het team. Ook het laatste lijkt me niet het geval na acties als met Younes.

Eigen elftal? Als ze Europa niet in gaan, moet hij een half nieuw elftal bouwen. Onana, Ziyech, de Ligt, Veltman en Viergever weg. Na een goed WK kunnen tagliafico en Neres ook weg zijn. Schone, Huntelaar en Christensen zijn niet goed genoeg en Wober en Dolberg hebben hun niveau van voor de blessure niet. Succes ten Hag.

19 april 2018 om 22:11

Denk je dat neres geselecteerd wordt voor de goddelijke kanaries???

De dag dat ziyech is vertrokken dan zal iedereen weer negatief roepen naar deze brave man

19 april 2018 om 22:17

Nope ik kijk er naar uit.

20 april 2018 om 01:38

Prima. Maar dan ook niet klagen als blijkt dat Ajax een creatieve speler mist en hij niet vervangen kan worden.

19 april 2018 om 22:31

Het vertrek van Ziyech is noodzakelijk voor de balans en de rust in het team vrees ik voor de Ajax supporters. Hakim is een zeer creatieve voetballer maar ik vermoed dat hij niet goed ligt bij de supporters en het team.

Wegwezen heel gauw!! Ten Hag heeft gefaald net als Keizer en dat is niet hun fout maar die van vd Sar. Die moet ook opstappen. Geef ons Ajax weer terug. Stel van Gaal aan als TD en Bosz weer terug en zet Henny Spijkerman weer naast de trainer op de bank. En geef Bergkamp ook weer een functie bij het eerste elftal! Als de fundering niet goed is kun je ook geen huis bouwen. Ziyech, Younes, Viergever, Lamprou, Dijks, Sinkgraven, Veltman, Siem de Jong allemaal mogen ze hun biezen pakken. Haal die Magallan op bij Boca Juniors dan heb je een sterk centraal duo met De Ligt. Onana gaat ook verkassen en dan ben ik van mening dat ze Stekelenburg terug moeten halen. Dan zou ik nog met het oog op de toekomst Deroy Duarte halen van Sparta. Dat kan wel eens een grote worden. Verder zouden ze eventueel nog kunnen proberen om Klaassen te huren van Everton. En zou ik Alireza van AZ wel eens bij Ajax willen zien. Die vind beter dan Neres. Stekelenburg, Orejuela, Magallan, De Ligt, Tagliafico, Klaassen, F. De Jong, Van de Beek, Alireza, Dolberg, Kluivert

20 april 2018 om 01:40

Alleen al het feit dat jij Spijkerman naast Bosz wilt zetten, is al reden genoeg om je niet serieus te nemen. Bosz wilde juist niet met hem samenwerken. Ziyech en Veltman ga je missen, maar ach, zoals ik al zei: niet serieus te nemen.

20 april 2018 om 01:41

Enne... Dijks is allang weg. Weer een grond voor het (niet) serieus nemen.

Dit is een goede keuze. Je moet Ten Hag van het begin de kans geven. Hopelijk blijven de spelers nu wel fit en worden er hier en daar goede aankopen gedaan. En willen de spelers samen met hem wat gaan veranderden zodat het wel een eenheid word.

Lekker is dat. Dan heb je een algemeen directeur die ‘in the heat of the moment’ zegt te vertrekken als er geen kampioenschap wordt binnen gehaald dit seizoen. Nu zit ie alweer lekker z’n kont te keren. Top zo’n bestuurder aan het roer. Helemaal top weer.

Ten Hag kan nog lang blijven zitten aangezien hij niet ontslagen zal worden omdat vd Sar en Overmars daarmee ook hun eigen baantje op moeten geven. Ten Hag lacht zic de ... uit de broek.

Jammer een gemisde kans. Had graag een Ajax trainer gezien en dat is Ten Hag bij lange na niet.Dat m zal hij ook niet worden. Het wel bekende vriendjes politiek is weer begonnen! Met een directeur van lik me versie. Vd Sar liep te klooien met Bosz, liet Keizer genadeloos vallen(5 punten achterstand in de winterstop) en nu gaat ie zeggen we laten het niet aan een kampioenschap hangen. Ik weet het niet hoor Edje de directeur er is helemaal niets gewonnen de afgelopen vier jaar, doordat klote beleid wat je voert nu. Maar ach zoalang het kapitaal maar op de bank staat.

Leuk voor Ten Hag dat er volop vertrouwen wordt uitgesproken, alleen hoeveel zijn die woorden waard, als volgend seizoen weer ondermaats gepresteerd wordt ? De druk aankomend seizoen zal heel hoog zijn. Persoonlijk denk ik dat Ten Hag niet bij Ajax past; teveel zekerheden en controle, slechte flankbezetting en te weinig lef.... Maar goed hij kan over een paar weken aan zijn eigen elftal bouwen als Onana, Tagliafico, Viergever, Kluivert, Younes vertrokken zijn...

20 april 2018 om 07:05

En Ziyech hoort ook bij de spelers, die volgend seizoen geen Ajax shirt meer aan zal hebben. En dan moet je nog altijd waken voor een vertrek van De Ligt en Neres...

@fcbogarde

Je schrijft: "leuk voor Ten Hag dat er volop vertrouwen wordt uitgesproken, alleen hoeveel zijn die woorden waard, als volgend seizoen weer ondermaats gepresteerd wordt ? De druk aankomend seizoen zal heel hoog zijn".

Om te beginnen, is de druk altijd hoog bij Ajax. Dat is derhalve niets nieuws. Verder zit Ten Hag er net 3 maanden en heeft hij te maken met de situatie dat Ajax in een concurrentiestrijd was gewikkeld met Psv. En als je resultaat moet halen, ga je natuurlijk niet de hele boel overhoop gooien, maar borduur je voort op de vastigheden die er zijn. Volgend seizoen krijgt hij de kans om zijn team tijdens de voorbereiding te kneden en ontstaat er derhalve een geheel andere situatie waarin je een objectief oordeel kunt geven over zijn werk. Dat is op dit moment volstrekt onmogelijk.

Ten Hag was gehaald omdat men tot de conclusie was gekomen dat met een trainer met zijn ervaring voor de groep,de kansen op een kampioenschap toe zouden nemen. Dat is een logische gedachte, die helaas niet bewaarheid is geworden, maar voetbal wordt gekenmerkt door toevalligheden en is allesbehalve een exacte wetenschap. Het voetbal wordt ook gekenmerkt door opportunisme en handelen naar de waan van de dag. Maar als een dokter zijn patient niet kan redden, wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij een slechte dokter is. De oorzaak daarvan net zo goed liggen in het feit dat de ziekte van zijn patient al te ver gevorderd was. Dokters zijn geen magiers en dat geldt ook voor trainers en bestuurders, terwijl eer in de voetbalwereld vaak wel magie van hen verwacht wordt. En dan is het logische resultaat dat de supporters en de media worden teleurgesteld.

In de normale wereld weten die meeste mensen in de meeste gevallen wel met hun teleurstellingen om te gaan en worden daartoe ook vaak gedwongen door hun omgeving. In de voetbalwereld gaat die teleurstelling vaak een eigen leven leiden en zorgen de daar uit voortvloeiende frustraties vaak dat men niet meer in staat is om helder te denken, waardoor er voornamelijk wordt gereageerd vanuit de onderbuik. En uit de onderbuik is nog nooit een oplossing gekomen, integendeel dat is de plek waar de meeste problemen vandaan komen. Gelukkig gaan de Ajax bestuurders niet mee in die trend en trekken zich niets aan van de mediaterreur en onderbuikreacties. Daar kunnen ze ook helemaal niets mee. Het kampioenschap is dit jaar weer niet gehaald, maar je gaat de oplossing om dat volgend jaar wel te realiseren echt niet vinden door de Directie de wacht aan te zeggen. Ajax is geen kampioen geworden omdat PSV beter was, dus zul je de oplossing om PSV volgend seizoen wel voor te blijven, moeten zoeken in het versterken van de selectie. Je kunt een probleem alleen oplossen door de oorzaak weg te nemen en daar is verstand voor nodig, besluiten gebaseerd op emoties zullen die oplossing alleen maar in de weg staan.

Tja, als Ten Hag (terecht) zou worden ontslagen, betekent dat impliciet het einde van AD en TD. En zo te horen gisteravond bevalt het pluche deze twee heren nog prima. Dus, Ajacieden, bereid je voor op alweer een prijsloos seizoen.

Zeer slechte trainer. Eeen ajax trainer die gaat roepen dat je niks hebt weggegeven tegen heracles en slecht met 1-0 wint.
Dan ben je geen ajax trainer.
En dat is hij ook niet.
Wedstrijdbesprekingen van 3 (!) kwartier! Belachelijk!
En we zien het ook niet terug op het veld. Traag, onaantrekkelijk voetbal.
Ajax onwaardig.
Het feit dat de ajax leiding het ziet zitten in hem zegt ook alles over de leiding.
Incompetent en leugenaars.
Nu zegt van der sar dat hij niet weggaat terwijl hij heeft gezegd dat hij zijn lot verbindt aan ter hag als er geen progressie is gemaakt.
Is er progressie gemaakt? Nee
Het is alleen maar slechter geworden.
Maar in Amsterdam denken ze dat ze goed bezig zijn..

Ik zeg: haal Bergkamp en Jonk terug. Overmars en Van der Sar eruit.
En een echte Ajax trainer aanstellen.
Zyech onmiddelijk verkopen.
Al die ophef over dat mannetje.
Goede voetballer maar niet meer dan dat.
Gaat het leuk doen bij Toulouse in Frankrijk maar veel te licht voor de top.
Kan een voorbeeld nemen aan De Ligt, Frenkie de Jong, no- nonsense figuren met een nuchtere blik en geen lange tenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren