Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax-talent Kian Fitz-Jim sprak afgelopen zomer met absolute grootmacht’

Laatste update:

Ajax-middenvelder Kian Fitz-Jim sprak afgelopen zomer met Juventus, zo schrijft journalist en clubwatcher Tim van Duijn in een uitgebreid artikel namens Voetbal International. De twintigjarige Amsterdammer overwoog zijn opties, maar koos uiteindelijk voor een uitleenbeurt aan Excelsior.

In januari werd Fitz-Jim vervroegd teruggehaald uit Kralingen, daar trainer John van ’t Schip bij Ajax behoefte had aan een extra controleur. Uiteindelijk kwam het talent pas donderdagavond weer in actie in de Amsterdamse hoofdmacht, tijdens de 1-1 remise van Ajax met Go Ahead Eagles.

Volgens de informatie van Van Duijn had het seizoen van Fitz-Jim er heel anders uit kunnen zien. “Uit gesprekken met Sven Mislintat en Maurice Steijn bleek eerder dit seizoen dat er bij Ajax weinig perspectief voor hem was. Hij overwoog zijn opties en sprak onder meer met Juventus, maar was bang om te verzuipen tussen alle toptalenten en koos met Excelsior voor ontwikkeling.”

Uitleg Van ’t Schip


Fitz-Jim had dus in Turijn kunnen spelen, maar tekende op huurbasis bij Excelsior. Na twaalf officiële duels keerde hij terug naar Ajax, met de verwachting dat hij een rol zou gaan spelen bij het eerste elftal. De afgelopen maanden moest Fitz-Jim echter vooral genoegen nemen met speelminuten in Jong Ajax.

Van ’t Schip toonde tijdens een persconferentie zelfs berouw aan Fitz-Jim. “Voor hem is het best even een hard gelag nu, maar wij moesten op dat moment een inschatting maken. Op dat moment hadden we eigenlijk geen één ‘6’ en we moesten twee weken daarna de competitie in. Dan ga je kijken wat er mogelijk is en er was niet veel mogelijk. Maar inmiddels is dat veranderd.”

Reactie Fitz-Jim


Ook Fitz-Jim zelf sprak zich de afgelopen maanden uit over zijn situatie. “Ik vind het mentaal best lastig om bij Jong Ajax te spelen”, zei de middenvelder vorige maand tegen Ajax Life. “Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat ik het niveau van Jong Ajax al een jaar ben ontgroeid.”

In de Johan Cruijff ArenA ligt Fitz-Jim nog tot medio 2027 vast. De jeugdinternational speelde tot dusver vijf officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Volgens Transfermarkt is de controleur momenteel 1 miljoen euro waard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 april 2024 om 20:42

Hij viel gister zeker goed in. Hij doet me qua speelstijl een beetje denken aan Urby Emanuelson.

5 april 2024 om 22:29

Hopelijk begin van zijn doorbraak. In potentie onze beste middenvelder.

5 april 2024 om 22:57

Ach nee joh. Hij is een jaar jonger dan Taylor die al zoveel meer heeft laten zien dan hem in het eerste en ook in jong Ajax was Taylor echt een klasse beter. Hlynsson is ook een groter talent.

5 april 2024 om 23:38

Taylor heeft ook veel meer kansen gekregen. De piek van FJ ligt hoger vind ik, al zijn het wel andere types. Taylor is beter hoger op het veld en FJ in de opbouw. Taylor gaf zelf aan het liefst met FJ te spelen, dat zegt wel iets. Hlynsson vind ik totaal geen groter talent, een mindere versie van Vd Beek.

FJ speelde met Taylor samen in Jong toen hij daar nog vrij nieuw was, nu is hij daar de beste speler.

6 april 2024 om 09:28

In potentie jullie beste middenvelder? Dan is er echt heel veel verkeerd in de jeugd en beleid. Dit meen je toch niet serieus?

6 april 2024 om 11:18

Of jij hebt geen oog voor talent? Kan ook. Vos is bijvoorbeeld een overschat talent die minder ver is. Hlynsson, Tahirovic, Taylor en Mannsverk vind ik allemaal minder grote talenten.

Als Misehouy zou blijven was dat het grootste talent.

6 april 2024 om 12:00

Als hij in potentie je beste middenvelder is dan is het echt heel slecht gesteld met Ajax. Ik vind hem totaal geen bijzondere speler. Fysiek heeft hij zo een enorme inhaalslag te maken en zelfs voetballend vind ik hem wel meevallen

Dit moet toch een broodje aap verhaal zijn. Juventus streeft toch echt een ander kaliber talenten na.

5 april 2024 om 20:13

Fitz-Jim is echt een pure voetballer, lichtvoetig, zoekt altijd de oplossing naar voren en ziet het spelletje gewoon heel goed. Ik ben van mening dat hij beter en interessanter is als een Boomen en Tahirovic.

Je ziet hoe tegenstanders zich vandaag de dag ingraven dan heb je bewegelijke spelers nodig die kunnen combineren, wegdraaien en versnellen ipv die statische middenvelders. Ontzettend ondergewaardeerd in mijn ogen maar zo’n Hlynnson blijft kans na kans krijgen.

5 april 2024 om 22:06

Ik vond hem gisteren ook goed invallen, nota bene als linksbuiten was hij beter dan op het middenveld. Vermoedelijk omdat hij daar meer ruimte had. Hopelijk mag hij zich vaker laten zien in het restant van dit jaar.

5 april 2024 om 22:31

Op het middenveld nog veel beter. Heeft genoeg aan de kleinste ruimtes.

5 april 2024 om 20:14



Juventus heeft vaak echt enorm veel huurspelers, de clubs die bovenaan staan qua verhuurde spelers zijn vaak geen Engelse clubs maar Italiaanse. Paar jaar geleden had Juve meer dan 80 spelers verhuurd in een seizoen. Atalanta heeft er ook enorm veel, die zaten er ook op 60 in een seizoen. Daar komen de altijd genoemde Man City en Chelsea niet aan

6 april 2024 om 06:53

Juventus is onderhand meer een handelshuis dan een voetbalclub. Wanneer ze denken geld te kunnen verdienen aan een speler zullen ze hem proberen aan te trekken. Of het nu een toptalent is of een paar treden minder dan dat.

Opzich vreemd dat hij bij dit Ajax niet aan de bak komt. Ik vraag me af of hij überhaupt al goed genoeg is om in de Nederlandse subtop te spelen..

5 april 2024 om 22:32

Gisteren viel hij in en deed dat prima. Hij voetbalt zo makkelijk, kan makkelijk mee in de subtop. Verdient zeker meer kansen.

5 april 2024 om 22:37

Daarom zat hij steeds op de bank bij excelsior

5 april 2024 om 23:00

Zwaar overdreven natuurlijk. Zelfs bij Excelsior was het niet geweldig. Dat moet die echt nog even laten zien dat die dat kan hoor. Denk namelijk dat clubs als Utrecht en Nec bijvoorbeeld betere opties hebben.

5 april 2024 om 23:40

Hij speelde zich in de basis bij Excelsior, kwam binnen met een blessure en duurde even voordat hij zich in het elftal had geknokt. Ook totaal ander voetbal dan bij Ajax verwacht wordt, wat hem veel minder ligt. Moest zich daar ontwikkelen in bepaalde facetten die minder worden gevraagd bij Ajax.

Als Utrecht en NEC hem zouden halen zou hij snel in de basis staan denk ik. Zelfs bij AZ als je naar hun middenveld kijkt. Niks overdreven aan.

5 april 2024 om 22:55

Je vraagt je af of hij goed genoeg is om in de subtop te spelen, maar vind het vreemd dat hij niet speelt bij Ajax?

6 april 2024 om 10:00

@rutgerrr, die vraag kan prima met elkaar samengaan. Zo'n beetje elke jeugdspeler van 19 jaar of ouder heeft dit seizoen minuten gemaakt voor Ajax 1. Een deel hiervan zou de subtop ook niet hoeven, denk aan een speler als Martha of Banel of Hlynsson, iig niet zoveel minuten als ze dit seizoen bij Ajax kregen. Fitz Jim is de 35e! speler die dit seizoen minuten krijgt in Ajax 1

Geloof het niet eerlijk gezegd, hij is een (voorlopig) een aardige speler voor het rechterrijtje Eredivisie. Ik twijfel zelfs of hij ooit goed genoeg gaat zijn voor Ajax, maar misschien heb ik hem te weinig aan het werk gezien.

5 april 2024 om 21:17

Helemaal eens en als je daar een kwinkslag over maakt, word je reactie verwijderd.

Fitz-Jim kon nauwelijks het niveau excelsior aan.

5 april 2024 om 22:34

Elke keer als hij bij Excelsior speelde deed hij het prima, dus hoezo kon nauwelijks het niveau aan? Na aangekomen te zijn met blessure heeft hij zich later in de basis gespeeld.

5 april 2024 om 23:23

Ook al? Humor wordt hier niet altijd op juiste waarde geschat, of op prijs gesteld;-)))

6 april 2024 om 10:21

@ajax12321
Hij speelde de drie wedstrijden voor zijn (laatste) blessure gewoon als invaller. en zijn laatste wedstrijd werd hij in de rust gewisseld.

Niet echt het profiel van een speler die er bij Excelsior met kop en schouders boven uit steekt.

6 april 2024 om 11:24

Hij heeft 5x in de basis gestaan. Allen toen hij er al even zat, stond op een gegeven moment gewoon in de basis. Waar heb ik gezegd dat hij er met kop en schouders boven uit stak? Ik zei alleen dat hij het prima deed, vandaar dat hij een basisplaats veroverde. Dijkhuizen zei ook dat hij het knap vond hij FJ zich in het elftal knokte en dat hij zeker 25 wedstrijden zou hebben gespeeld als hij bleef.

6 april 2024 om 13:38

Ik zei dat hij nauwelijks het niveau aankon bij Excelsior en deze statistieken bewijzen dat.

Indien hij van Ajax had mogen vertrekken voor 5 ton en Juve had hem opgepikt, gelijk door verhuurt aan een serie B club..hopen dat hij het goed doet en dan een jaar later voor 3/4 mil verkopen. Een ander scenario zie ik niet waarom Juve hem zou willen dan puur als handelswaar

Blijft een goede speler en kreeg eindelijk z’n kans gisteren. Nu nog op z’n echte positie. Hij heeft de kwaliteit om op z’n minst een back-up te zijn in een redelijk goed Ajax. Eindelijk een middenvelder die door wilde combineren.

Jammer dat op dit forum gefundeerde meningen af en toe per abuis worden verwijderd. Kan gebeuren. Of de mening over Fitz-Jim staat een moderator niet aan. Zou dat het zijn????;-))) Dus nog even over Fitz-Jim: hij is te klein en fysiek ontoereikend voor topvoetbal. Want als dan middelmatig talent overblijft, kan het zijn dat je bij Excelsior op de reservebank beland, maar bij middenmoter Ajax het tot misschien basisspeler schopt! De bordjes zijn aan het verhangen!!

5 april 2024 om 23:44

Hij was eerst wissel omdat hij geblesseerd binnenkwam en knokte zich later in de basis. Maar die informatie zal je vast negeren. Wordt ook iets totaal anders gevraagd bij degradatievoetbal.

Middelmatig talent zegt hij.. compenseert minder fysiek met techniek en inzicht.

6 april 2024 om 00:16

Als de lat bij Ajax ligt bij spelers als Fitz-Jim, Taylor en Rensch, kan het zijn dat je moet vechten voor plek 5 in de vaderlandse competitie. Dat zijn de feiten. Daarbij, zelfs in het huidige team is Fitz-Jim nog niet eens basisspeler. Of heb ik iets gemist?? Toch! Sorry, hij heeft nog een poosje basis gestaan bij, ehhh? Excelsior! Dan kun je wel iets....;-)))

6 april 2024 om 00:39

Dat moeten ook niet je dragende spelers zijn. Als je dat denkt dan gaat het al mis. Het zijn jonge spelers met potentie. Fitz-Jim verdient gewoon meer kansen, viel prima in op een voor hem vreemde positie. Overigens zijn er veel slechtere spelers die spelen bij Ajax. Jij geniet ervan om jeugd af te kraken.

6 april 2024 om 11:11

Nee, het is juist dat ik me verbaas dat Ajax supporters echt heil zien in spelers als Fitz-Jim, Taylor en Rensch, om een paar uit de jeugd overgekomen spelers te benoemen. Een kinderhand is blijkbaar snel gevuld. En dan kom ik gewoon opdraven met wat feiten die ondersteunen dat mijn kijk op bepaalde ex jeugdspelers wel kloppen. Aan mijn ogen mankeert niets, en ook nog niet aan mijn verstand. Want mocht ik voor 1 week bestuurder zijn bij Ajax, zou de club er na die week bestuurlijk en op technisch gebied heel erg anders uitzien. Pas wanneer heren - geen dames - met voetbalverstand terugkeren, kunnen op den duur spelers als het drietal dat ik noem, terug naar de reservebank, of nog liever, verkocht worden voor wat de gek er voor geeft. En niks ten nadele van de persoon, maar puur op basis van voetballende (ontbrekende) kwaliteit. Dat is mijn insteek. En gelukkig mag iedere Ajax supporter daar anders over denken. Maar ik herhaal een oud gezegde: de ranglijst liegt niet…..

6 april 2024 om 11:27

Feiten die totaal geen direct verband hebben met deze individuele spelers. Je slaat de plank volledig mis, zoals wel vaker. Misschien mankeert er niets aan je ogen, maar wel aan je oog voor talent.

Als je het strijden voor plek 5 puur koppelt aan 3 spelers waarvan er 1 pas 1x heeft ingevallen snap je het echt niet hoor.

6 april 2024 om 07:20

Leuk dat je wil provoceren met je middenmoter. Maar het is dan nog altijd subtop

6 april 2024 om 11:18

Vanaf Ajax t/m pak ‘m beet Almere City op plek 12. Daar haalde Ajax in de uitwedstrijd nog een verdienstelijk gelijkspel, voor zover ik me dat herinner. Inclusief de tot nu toe gespeelde wedstrijden tegen de andere 6 clubs 6-3-2. Top van de middenmoot. Het gaat verdorie prima dit seizoen!! Wie weet over een paar jaar nog een keer aansluiten bij de top 4!

Had je financieel onafhankelijk kunnen zijn bij Juventus.
Maar geloof je in de leugens die Ajax je voorlegt. Tsja, ik begrijp wel waarom jonge talenten al vroeg hun biezen pakken.

6 april 2024 om 11:29

Juist respect voor zijn keuze. Wil daadwerkelijk een carrière opbouwen. Als het bij Ajax niet lukt kan hij altijd nog naar een NEC, Utrecht, AZ en vanaf daar bouwen.

Die man moet je op de plek zetten van Taylor, dan gaat Ajax draaien als een gek. Taylor is gewoon geen wereldtop. Die is na zijn 18e niet meer doorontwikkeld zoals Gravenberch.

Haal Taylor eruit, die heeft nu wel laten zien dat het bankmateriaal is en laat Fitzie daar een paar potjes spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren