Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax stuurt fans een mail en komt met gebaar: ‘Delen de pijn, schamen ons diep’

Laatste update:

Ajax gaat de meegereisde uitsupporters die de wanvertoning van hun club moesten aanzien tegen de amateurs van Hercules compenseren. Dat blijkt uit een mail die de club naar de supporters heeft gestuurd. De Amsterdammers vergoeden het wedstrijdticket en de busreis.

De dramatische eerste seizoenshelft van Ajax kreeg donderdagavond een nieuw dieptepunt. Op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar Hercules naar was uitgeweken, werd met 3-2 verloren waardoor de tweede ronde van het TOTO KNVB Beker-toernooi direct ook het eindstation is voor de Amsterdammers.

Ajax heeft vrijdagochtend besloten de uitsupporters te compenseren, zo blijkt uit een mail die de club naar de fans heeft gestuurd. “Door de wanprestatie van ons team heb je het duel Hercules – Ajax ongetwijfeld als pijnlijk ervaren. We delen de pijn en schamen ons diep.”

“In overleg met de spelersgroep en de technische staf is besloten dat alle uitsupporters die een kaart hadden gekocht gecompenseerd worden”, vervolgt de club. “Dat betekent dat we je wedstrijdticket en de busreis vergoeden. Deze compensatie haalt de herinnering aan de pijnlijke avond niet weg, maar niks doen was geen optie.”

Mike Verweij, clubwatcher van De Telegraaf, trok een pijnlijke conclusie na de historische avond in Utrecht. “Mensen zonder voetbalverstand en Ajax-dna hebben de club naar de haaien geholpen.”

“Als elk nadeel daadwerkelijk zijn voordeel heeft, zoals clublegende Johan Cruijff geregeld zei, dan is het positieve van de historische bekerblamage van Ajax tegen derdedivisionist Hercules dat de club niet dieper kan zakken. En mogelijk ook dat degenen die de club in chaos met een hoofdletter C hebben gestort eindelijk eens ter verantwoording worden geroepen (lees: het veld moeten ruimen).”

Volgens Verweij is de nederlaag tegen Hercules typerend voor alles wat er in Amsterdam de afgelopen twee jaar mis is gegaan. “Tegen de voetbaldreumes, die alle lof voor de stunt verdient, kwam pijnlijk aan het licht hoezeer mensen zonder voetbalverstand en Ajax-dna de club te gronde hebben gericht.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En een voucher voor 1 gratis wedstrijd en gratis broodje en drankje. Dat maakt voor die fans enigszin dragelijk. Aan andere kant dit hoort bij het fan zijn van een club. Diepe dalen en grote successen samen janken en samen juichen.

22 december 2023 om 12:55

Het is maar de vraag of ze blij zijn met een gratis kaartje op het moment ;-)

Nee zonder dollen, dit is het minste wat ze konden doen, en ik denk dat iedereen ook wel verwacht had dat dit zou gebeuren.

22 december 2023 om 14:11

Waarom is dit het minste wat ze konden doen? Dit is complete minachting naar je tegenstander. Bij een potje voetbal win je eens en verlies je eens. Het is pure arrogantie dat Ajax dit doet en dat zag je ook gisteren terug in de houding van de staf. Ieder jaar verliezen er zat clubs van amateurs, heb echter nog nooit eerder gehoord dat alles vervolgens maar gratis moet zijn. Je bent ook geen supporter als je deze vergoeding accepteert.

22 december 2023 om 14:13

Het is toch echt al vaker gebeurd dat topclubs geld teruggegven aan supporters na een absolute wanprestatie.

Dit is niet alleen een wanprestatie, het is schandalig, om je voor dood te schamen en ronduit triest.

Heeft niks met disrespect naar de tegenstander te maken.
Speel je deze wedstrijd 1000 keer. Dan hoor je deze, zeker als ajax zijnde, 1000 keer te winnen.

22 december 2023 om 14:19

Dan is 999 keer toch nog steeds beste een aardige score?

22 december 2023 om 15:35

Eerst die andere 999 maar even afwachten dan :D

22 december 2023 om 12:56

Denk dat ze het geld beter kunnen gebruiken om een compleet nieuw elftal te gaan bouwen. Gaat heel wat miljoenen kosten. Psv en Feyenoord komen met grote stappen dichterbij. Die pakken ook dit jaar de miljoenen van de CL.

22 december 2023 om 14:05

Kan iemand mij aub uitleggen waarom die Tahirovic steeds in de basis staat.
Die jongen kan erg echt echt echt geen ruk van

22 december 2023 om 14:11

Omdat er niks beters is.

22 december 2023 om 14:40

Stond niet in de basis haha. Normaliter als hij speelt komt dat met name door de vele blessures op het middenveld (o.a. Vos, Boomen en Mannsverk die lange tijd uitgeschakeld zijn).

22 december 2023 om 14:45

Tahirovic zou niet eens basis staan bij Hercules denk ik

Pijnlijke avond? Gasten zijn bij een historische avond geweest! Als het 0-4 werd dan dachten ze er over een maand al niet meer aan

22 december 2023 om 13:45

Denk niet dat dit de historische wedstrijd is waar de Ajax fans graag over na blijven denken. Ik zou me nog dieper schamen (ja dat kan bijna niet) als ik tegen mensen moet zeggen dat ik er bij was.

22 december 2023 om 13:48

Nu is het allemaal vrij pijnlijk Carmzzi.
Maar neem het aan van een supporter die z'n club eens met 10-0 afgeslacht heeft zien worden in Eindhoven....tijd heelft alle wonden. Er komt een dag dat je hier om kunt lachen.
Kun je dat niet, dan neem je het allemaal net iets te serieus.

Dit is wel pijnlijk om zo'n mail te sturen naar je supporters.

22 december 2023 om 15:01

Ja. "Door de wanprestatie van ons team" schrijven ze. Daarmee gooi je wel heel specifiek de spelers voor de bus. Wat mij betreft niet terecht, want dit resultaat is in eerste plaats mogelijk gemaakt door wanbeleid en wanprestaties van managers, die er deels nog zitten. Maar goed, verder wel een goede beslissing lijkt me. Pijnlijk besluit maar zeer terecht na de schandalige vertoning gisteren.

En al die fans die thuis voor de buis pijn hebben geleden dan?

22 december 2023 om 13:39

Als jij je bonnetje voor je zak Croky en je flesje heineken in stuurt, kunnen ze er misschien ook wat mee .

Ergens vind ik het netjes dat ze dit doen. Aan de andere kant ook wel wat overdreven toch? Natuurlijk verwacht je dit niet. Maar bij iedere wedstrijd waar je een kaartje voor koopt, loop je het risico dat je (ernstig) teleur gesteld terug keert naar huis.

Als mijn clubje (feyenoord) dit soort compensaties had gegeven aan de supporters, hadden we nu nog dieper in de financiele malaise gezeten dan we ooit gedaan hebben.

Als alleen de busreis en de wedstrijdticket vergoed worden, dan vind ik dat eerlijk gezegd nog karig.
Dat is namelijk het minst wat je kan doen.

Dit was zo beschamend dat ik eerlijk gezegd vind dat je bijna alle supporters achter de buis ook moet compenseren, al gaat dat in de praktijk nooit werken natuurlijk.

Maar de gasten die mee zijn gegaan horen naar mijn idee een shirtje thuisgestuurd te krijgen of een wedstrijd of 3 gratis te mogen bijwonen.
De spelers hoeven echt geen 4 miljoen per jaar op te strijken op het moment dat je niet eens van amateurs 4 kan winnen. Dan stel je die spelers maar voor het blok en vraagt ze om een shirtdonatie voor die meegereisde supporters. Want dit is in 123 jaar Ajax nog nooit voorgekomen, en dat met de hoogtste uitgaven ooit aan transfers en salarissen.

22 december 2023 om 13:03

Je kunt ook overdrijven. Dit is ook gewoon een voetbalwedstrijd en ja, die kun je eens in de 30 jaar verliezen.
Dat Ajax dit doet vind ik netjes.
Het risico van supporter zijn, soms zit het mee en soms zit het tegen.

22 december 2023 om 13:45

Iedereen in heel Nederland kan naar de lokale amateur club gratis een wedstrijd bekijken, dit zijn spelers die miljoenen opstrijken.
Die supporters zijn uren in de weer in de stromende regen, en dan krijg je je geld terug. Nou wauw.. Dat deed de Graafschap ook na Quick Boys en die stuurde nog een sleutelhanger erbij ook. Ik vind dit van een ander niveau beschamend.

Geld terug is echt het aller-allerminst wat je kon doen, en dat is zeker niet overdreven.

22 december 2023 om 13:49

Nee hoor.....het allerminste wat je kunt doen is helemaal niets.
Niet janken, genieten van de winterstop en door met je leven.

22 december 2023 om 13:41

Hahaha dit slaat toch echt helemaal nergens op?
Iets beter met je verlies om gaan is een les die veel Ajacieden nog steeds aan het leren zijn denk ik.

Ach ja, het was al een rampseizoen. In de competitie gewoon de rug rechten en met gerichte aankopen in de winter plek 3/4 nog aan proberen te vallen. Dit soort off-days ga je met deze spelers houden. Het blijft een schande, maar kan hier niet eens boos of triest om zijn. Ik zit dit seizoen uit en hoop op EL volgend jaar.

22 december 2023 om 13:03

Ajax zal in de 2e seizoenshelft kei en keihard moeten knokken voor een plek welke Europees voetbal oplevert.

22 december 2023 om 14:44

Ze moeten sowieso kei en keihard knokken, dat is nu wel duidelijk. Helaas zie ik buiten Brobbey weinig vechtlust in de selectie. Laten we alleen niet vergeten dat het op de plekken rond Ajax qua niveau ook erbarmelijk is.

22 december 2023 om 14:59

Maar nu nog harder.
De enige mogelijkheid op iets van troost dit seizoen was de beker.
Die is nu ook in rook op gegaan.

Plek 5 zal bikkelen worden voor ze, ben benieuwd hoe het er in maart voor staat.

22 december 2023 om 13:17

Maar is er geld voor gerichte aankopen ? Er is dit seizoen natuurlijk al wel heel veel geld uitgegeven.

22 december 2023 om 13:37

Er zullen dan eerst spelers moeten vertrekken, anders word je selectie veel en veel te groot.

22 december 2023 om 16:20

Er is natuurlijk wel gewoon 50 miljoen Euro winst gemaakt op transfers, meer dan de rest van de Eredivisie bij elkaar. Door vertrek van Klaassen, Kudus, Timber, Tadic, Bassey, Grillitsch en Alvarez ook aardig wat salariskosten verwijderd volgens mij.
Mocht je spelers als Bergwijn, Avila en Tahirovic gaan verkopen komt er ook wat geld vrij al zal dat wel niet heel veel zijn gezien de huidige prestaties. Maar er is waarschijnlijk wel genoeg ruimte om een of twee gerichte aankopen te doen van +- 10 miljoen.

Kan brobbey aub geschorst worden voor zijn schandelijke gedrag na de wedstrijd?Neem aan dat er onderzoek komt.

22 december 2023 om 13:05

waarom was hij eigenlijk zo boos, ik heb het niet meegekregen

22 december 2023 om 13:06

Maar wat is er precies gebeurd ? Ik zag dat hij boos was en dat hij tegen gehouden werd, maar ik heb hem eigenlijk niets zien doen.

22 december 2023 om 13:08

Weet jij dan wat er precies is gezegd of gebeurd?

22 december 2023 om 13:12

Het is gewoon erg dom van hem wat hij deed. Dan maakt het niet uit wat zijn tegenstander geroepen heeft. Hij had gewoon de supporters moeten bedanken en van het veld moeten lopen. Als spelers moet je hier wel immuun voor zijn. Ook is dat erg lastig na zo'n wedstrijd.

22 december 2023 om 13:26

Wat een onzin. Die voetballers (en met name Brobbey) krijgen iedere wedstrijd voortdurend alles naar hun hoofd geslingerd. Dat glijdt honderd keer van hen af, maar op zo’n frustrerende avond is het niet gek dat ze hun emoties niet onder controle hebben. Verdient hij een berisping? Zeker! Maar laten we niet overdrijven

22 december 2023 om 13:29

Dat met name Brobbey tijdens een wedstrijd voortdurend alles naar hun hoofd geslingerd krijgen is ook zomaar een aanname die nergens op gebaseerd is.

22 december 2023 om 13:36

Laten we eerst afwachten wat er gebeurd is, voordat we gaan roepen over schorsingen / berispingen. Brobbey was dusdanig boos dat het lijkt alsof er wel iets kwalijks geroepen is en áls dat het geval was, zou zijn uitbarsting best legitiem kunnen zijn.

Allemaal speculaties, geroep en gejank nu terwijl niemand er iets over weet. Mensen hebben hun zegje klaar puur om maar iets te kunnen roepen. Triest.

22 december 2023 om 13:47

@fctwentersd - Maakt niet uit wat zijn tegenstander heeft geroepen, zegt ie dan. ik meen dat hij tegen jouw club nog racistisch werd bejegend, tweemaal zelfs. Weliswaar door een fan, maar je hoeft niet alles te pikken.

22 december 2023 om 13:56

Als het iets racistisch was, dan had dit allang voorbij gekomen. Maar niemand schrijft of zegt iets over deze situatie. Als hij straks bijv in Engeland wil gaan voetballen, dan gebeurt dit zoveel meer. Je moet er gewoon mee leren omgaan. Hoe hard dit ook is. Anders gaat hij het in het buitenland nog veel zwaarder krijgen. @Riddle, daar ging brobbey toch goed mee om. Die jongen is gewoon opgepakt en veroordeeld.

22 december 2023 om 14:01

@janssen Dat is niet nergens op gebaseerd. Ajax heeft voorafgaand tegen PEC een actie tegen (online) haat gehouden, omdat met name juist Brobbey (en Bergwijn en Berghuis) veel shit over zich heen krijgen, met voorbeeld berichten.
En ook Twente uit 2x achter elkaar.

Dus houd je domme comment voor je aub.

22 december 2023 om 14:40

Maakt absoluut wel uit wat er is gezegd. Zijn genoeg dingen die je kan zeggen om iemand helemaal door het lint te laten gaan. Is veel te makkelijk om de schuld bij voorbaat al bij Brobbey te leggen, zonder te weten wat er precies gebeurd is.

22 december 2023 om 23:53

De actie van Ajax ging volgens mij vooral over online berichten. Dat is totaal iets anders dan naar je hoofd geslingerd krijgen tijdens wedstrijden.

Daarnaast is nergens gezegd dat Brobbey er meer last van heeft dan een Luuk de jong of welke speler dan ook.

22 december 2023 om 13:41

Hij zal wel geprovoceerd of beledigd zijn, hij doet dat niet voor niets natuurlijk.

22 december 2023 om 14:57

Geschorst voor iets wat bijna is gebeurd? Als je bijna door rood rijdt, krijg je toch ook geen boete?

Dit is het minste wat Ajax had kunnen doen, maar het maakt het niet minder pijnlijk.

22 december 2023 om 13:53

Nou ja het is uiteindelijk voetbal en daarin kan je verliezen. Vind het zelf nogal overdreven om zo te reageren. Ga je dan ook je geld teruggeven bij alle andere wan-prestatie-wedstrijden (woord van het jaar: mag op gestemd worden)? Ajax is heel het seizoen al aan het ploeteren en sleuren voor een puntje. Je hebt een periode (hoewel geflatteerd) laatste gestaan terwijl je een van de hoogste seizoenskaartprijzen hanteert. Prijs je naar prestatie mag je daar ook je geld wel voor terugkrijgen. Maar je bent immers supporter in goede, en slechte tijden.

22 december 2023 om 14:02

Ik snap je punt.
Maar je hebt wanprestaties en wanprestaties.

Dit is er een uit de categorie die nooit meer voor gaat komen, deze wedstrijd moet je zelfs met je onder18 team winnen.

22 december 2023 om 14:23

Zelfs uitzonderlijke gebeurtenissen kunnen altijd gebeuren. Hoeveel eredivisieclubs zijn in het verleden al uitgeschakeld tegen amateurs? Elk seizoen zit er wel een uitschieter tussen. Die paar euro voor een bekerwedstrijd, daar liggen de supporters ook niet van wakker. Je gaat uiteindelijk naar een wedstrijd om te supporteren. De Ajacieden zijn door de prestaties van de afgelopen jaren verwend geraakt. Je ging toen ook niet de prijzen ineens verhogen. Net zoals ik nu ook geen geld zou terugvragen. Zou eerder verwachten dat de club er iets aan gaat doen

22 december 2023 om 14:24

Of het moet vanuit de spelers komen. Dan zou ik het wel weer een mooi gebaar vinden. Die club heeft het al zwaar genoeg

22 december 2023 om 15:04

Het zou uit de zak van de bestuurders moeten komen, nog meer dan van de spelers, vind ik zelf. Eigenlijk wel een goed punt Westend, verliezen hoort erbij.

het salaris huis zo omhoog gooien de laatste jaren heeft ook een keerzijde, te veel
Spelers, denken, verdien hier lekker veel geld, en vind het allemaal wel best,, en wat de jeugd spelers betreft tercht dat jullie geen kansen krijgen, als je je nu nog niet in het eerste kan spelen, ben je gewoon niet zo goed als je denkt,

22 december 2023 om 13:49

Het salarishuis is juist drastisch verlaagd. Een van de positieve dingen die Mislintat heeft ingebracht.

Bergwijn, Berghuis en Brobbey zijn nog de grootverdieners. Tadic, Blind en Klaassen o.a. zijn weg. Nieuwe aankopen hebben een veel lager salaris, en een flexibel gedeelte op basis van prestaties.

Enkele nieuwe jongens verdienen ongetwijfeld nog te veel voor hun inbreng, dat dan weer wel.

Ach het hoort bij ons dramatische seizoen. Elke keer dat je denkt de bodem te hebben bereikt blijkt de put nog een stukje dieper. Ik kon er gister alleen maar om lachen. Geeft maar weer aan hoe groot het gemis van Overmars is gebleken. Onder Marc had dit nooit maar dan ook nooit gebeurt. Laten we hopen dat 2024 een mooier jaar wordt. Al is dat niet zo moeilijk.

It's something.. maar dit had nooit nodig moeten zijn. In ieder geval blij dat zij er wel naar acteren.

Wat mij vooral opviel gisteren en waaraan ik mij mateloos irriteerde was de hoeveelheid schoten er uit de 2e lijn waren. En ook nog niet eens goede pogingen... Allemaal voor eigen succes gaan ook.

Ik snap het ergens wel, maar vind het af en toe toch raar dat een voetbalclub kaartjes vergoedt. Het is onderdeel van voetbal toch, winnen en verliezen? Dat gisteravond een wanvertoning was klopt, maar toeschouwers weten dat het kan gebeuren (en al helemaal dit seizoen).

Leuk voor de bühne, maar voor mijn gevoel niet nodig.

22 december 2023 om 14:47

Een comedy show waarbij je niet hebt gelachen, een concert waarbij het geluid slecht was of een film waarbij je binnen 10 minuten weer buiten stond. Nergens krijg je toch je geld terug? Het is ook een beetje het risico van entertainment (want dat is het uiteindelijk). Vermoed ook niet dat de fans van Hercules ineens een extra fee moeten betalen omdat ze een uitzonderlijke prestatie hebben gezien. Ken dooien, ken vriezen, je ken winnen of verliezen. Nietwaar?

Het meest pijnlijke voor Ajax was nog wel dat de overwinning voor Hercules ook gewoon verdiend is. Het leek erop dat Ajax op het veld liep met de instelling als we op 60% spelen komt het ook wel goed. Dat zie je wel vaker als profclubs tegen amateurclubs spelen, veel basisspelers worden op de bank gezet omdat ze denken het met een half reserveteam ook wel te kunnen. En dan gaat het fout.

En natuurlijk wint Ajax altijd van Hercules maar de ploeg is al niet in goede doen stel dan in ieder geval je beste 11 op zodat je kunt gaan bouwen en ga niet weer schuiven in de ploeg en andere jongens opstellen

22 december 2023 om 15:36

Vind het sowieso raar om de laatste wedstrijd voor de winterstop niet met je sterkste 11 te spelen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren