Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax strikt De Jong: 'De Boer kwam ook nog even binnen'

Laatste update:

Het wachten is nog op witte rook van zowel Ajax als Willem II, maar Frenkie de Jong heeft zich voor vier seizoenen aan de club uit Amsterdam verbonden. De achttienjarige middenvelder blijft de rest van het nog prille seizoen voor de Tilburgers spelen, zo geeft hij dinsdag zelf in De Telegraaf aan. Het gesprek van De Jong met Ajax, donderdag op De Toekomst, gaf de doorslag in zijn keuze.

/

De Jong heeft naar eigen zeggen 'niet lang' getwijfeld tussen Ajax en PSV. "Na mijn bezoek aan Amsterdam wist ik het zeker: het wordt Ajax. Ik had een gesprek met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull. En Frank de Boer kwam ook nog even binnen", vertelt de de middenvelder aan het dagblad.

"Ze gaven me alle vier het gevoel me graag te willen hebben. Ajax is een grote club, een grote naam in Europa. En er stromen veel spelers door naar het eerste. Dat benadrukte de trainer ook." De Jong maakt pas vanaf volgend jaar zomer de overstap naar Amsterdam. Hij denkt dat hij in de hoofdmacht van Willem II nog minuten kan gaan maken. Daarnaast wil hij zich blijven ontwikkelen onder leiding van Jurgen Streppel. "Bij Ajax zou ik bij de A1 of Jong Ajax aansluiten. Volgend jaar kom ik misschien wat anders binnen."

Ajax past meer bij Frenkie de Jong

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbalzone wekt hier de impressie dat de Jong de keus had tussen Ajax en Psv. ''de Jong heeft naar eigen zeggen 'niet lang' getwijfeld tussen Ajax en Psv''

Echter is het feitelijk zo dat de Jong al 2 maanden geleden een akkoord had met PSV alleen PSV niet aan de vraagprijs van Willem 2 wilden voldoen. Dit omdat PSV al een hoop getalenteerde middenvelders in de jeugd heeft rondlopen dus niet bereid was om hem kosten wat kost naar PSV te halen.

Eigenlijk heeft Frankie dus niet zo veel te kiezen gehad gezien PSV er nooit is uitgekomen met Willem 2 en die onderhandelingen al een aantal weke(maanden) geleden gestaakt zijn.

Het kan goed zijn dat hij wellicht een voorkeur heeft voor Ajax ten opzichte van Psv maar van kiezen was geen spraken op dit moment. Overigens had PSV hem al lang en breed binnen kunnen hebben als ze een aantal maanden geleden 500.000 hadden overgemaakt aan Willem 2.

Dit alles doet overigens niets af aan het feit dat Frenkie een groot talent is en dit een uitstekende aanwinst is voor Ajax. Vraag overigens af waar hij bij Ajax komt te staan want Ajax heeft ook een groot aantal zeer talentvolle middenvelders in die leeftijdscategorie.

Edit: Typfout

25 augustus 2015 om 07:10

Ook al had PSV dat geld overgemaakt. Vanaf het moment dat de Jong akkoord was met PSV kwam Ajax dus of hij ook daadwerkelijk zal hebben getekend in Eindhoven is het volgende.
Daarnaast denk ik dat Willem 2 echt wel wat water bij de wijn had gedaan als de Jong duidelijk aangaf naar alleen PSV te willen, maar laatste is wat ik denk dan he.

25 augustus 2015 om 07:48

Ajax kwam pas veel later in beeld. Ik geloof best dat hij liever naar Ajax had willen gaan maar als PSV hem echt ten koste van alles had willen hebben dan had hij voor PSV gespeeld want Ajax was tijdens dat akkoord nog niet in de markt. Dat kwam pas een maand later ofzo toen Willems 2 Andersen wilden huren.

25 augustus 2015 om 07:51

Stond al langer op het lijstje van Ajax hoor (zoals nagenoeg ieder jong Nederlands talent), alleen werd PSV eerder concreet. Kan echter wel dat Ajax pas echt overtuigd was na dat jeugd ek.

25 augustus 2015 om 08:06

Toch kunstig Panerai, hoe je een bericht altijd weet te filteren op onjuistheden over je club, om dat vervolgens natuurlijk kordaat recht te zetten. Uiteraard was De Jong volgens VI in mei al akkoord met PSV en vertelt hij nu leugens. PSV wilde hem best, maar niet voor 5 ton. Toen Brands hoorde dat Frenkie zo duur was zei hij 'aju, mij niet gezien, zoek maar een andere club.' Zeer kwalijk dat VZ nu de indruk wekt dat Frankie er snel uit was en zelf voor Ajax koos. Heel goed dat jij VZ eens op de vingers tikt, want anders zouden we onjuist geïnformeerd worden.

25 augustus 2015 om 08:13

Inderdaad onzin dit. Frenkie wilde graag naar PSV. Logisch dat ie nu gaat zeggen dat ie 'altijd al naar ajax wilde'.

25 augustus 2015 om 07:59

Ajax is nooit talentvol. Wie zegt dat iedereen het gaat halen? Zo talentvol is Ajax ook weer niet. We zijn een verkoop club. We breken geen potten in Europa. Net als elk andere Nederlandse club.

25 augustus 2015 om 15:36

Een hoop? Hoeveel dan? Wie dan? Ik kom niet verder dan Paal en misschien Laros Duarte (vind ik een twijfelgeval, maar dat is mijn persoonlijke mening). PSV kon Frenkie príma gebruiken hoor, Duarte als Cvm, Paal box2box en Frenkie voor de creatieve rol.. Of Duarte en Paal achter Frenkie op 10..

Hij geeft aan dat er bij Ajax veel jeugd doorstroomd naar het eerste. Dat is waarschijnlijk de doorslaggevende factor geweest om te kiezen voor Ajax. Waarschijnlijk heeft hij dat gevoel bij PSV dus niet.

25 augustus 2015 om 08:56

nee dat is het niet want hij had geen keus want psv wilde het bedrag niet betalen dus hij had niks te kiezen. Tuurlijk zegt die dat hij altijd voor ajax had gekozen zo gaat het altijd

25 augustus 2015 om 09:58

Dat staat niet in het verhaal. Bovendien als je dat niet voor hem over hebt en Ajax wel dan zegt dat ook wel wat,

25 augustus 2015 om 10:35

Er gaat ook een verhaal dat hij zelf psv heeft afgebeld omdat hij naar Ajax wilde. Maar snap best dat de psvfans het liever anders geloven. Stel je voor dat iemand Ajax boven psv verkiest zeg...

Waarom zoekt en haalt Ajax steeds middenvelders.

Hopen ze zo hun kans te vergroten om de volgende Sneijder/vdvaart te vinden?

25 augustus 2015 om 08:39

Het is niet zo dat ze zich uitsluitend op middenvelders richten, maar op het aantrekken van buitengewoon talent. Als een jonge speler bovengemiddeld getalenteerd is proberen ze hem te halen, ongeacht wie er op zijn positie al bij de club spelen. Dat kun je je in die leeftijdscategorie veroorloven omdat het financieel geen enorm risico betekent, Inherent aan werken met jeugd is dat een meerderheid uiteindelijk het gewenste niveau niet haalt. Dat betekent dat je niet op een paard moet wedden... de beste zal het redden. Ajax is met inkomstenbeperkingen van een eredivisieclub simpelweg niet in staat om grote uitgaven te doen en doet er wat mij betreft heel verstandig aan in te zetten op deze leeftijdscategorie. Als er nog drie 18-jarige topmiddenvelders opduiken mogen ze die van mij ook halen. Als over twee jaar dan blijkt dat 'gewoon' nouri en vd beek de beste zijn, heeft het nog altijd minder gekost dan pak hem beet 1 Cvitanich die Ajax nooit verder heeft geholpen.

25 augustus 2015 om 09:16

En dat begrijp ik dus niet, dan word je toch een soort handelhuis? Van ajax begrijp ik het nog wel, slaagt hij dan is het een koopje en anders verkoop je hem met waarachijnlijk winst. Maar als jongen van 18 wil je toch zicht hebben op spelen? Dat zie ik de komende jaren namelijk niet gebeuren!

25 augustus 2015 om 10:39

@ Medellin

Er word voor Frenkie vrijwel geen transfersom betaald. Ajax verhuurt Andersen en De Jong en betaald het salaris van beiden. Oftwel Willem 2 heeft een jaar lang beschikking over twee spelers zonder er vrijwel iets voor te heoven betalen. Voor Ajax is dit ook goed want Andersen kan echt nog groeien en Ajax moet zijn salaris toch betalen. Dus een Win-Win voor beide clubs.

En waarom Ajax middenvelders zoekt en haalt. Als je vrijwel kosteloos een basis speler en reglematig uitblinker van Oranje-19 kan halen. Waarom zou je dat gokje niet wagen? Ja hij kost salaris, maar dat zal relatief heel weinig zijn. Op deze manier verhoog je de concurrentie en moeten Nouri en VD Beek ook constant blijven presteren anders staat er iemand anders klaar om de positie in te vullen. Oftewel je zorgt dat ze elkaar tot betere prestaties pushen.

Bij elkaar zullen 10 van zulk soort spelers samen ongeveer 1 miljoen aan salaris kosten per jaar. Zodra er één doorbreekt van die spelers heb je de andere 9 al terug betaald. Maar gezien de laatste jaren breken er gemiddeld 3 a 4 door bij Ajax op jaarbasis.

25 augustus 2015 om 22:38

@bergkamp

Ik geef je altijd gelijk hoor maar ik vind het jammer dat ik nooit hoor dat ze de volgende Jaap Stam of Maldini hebben vastgelegd.

26 augustus 2015 om 13:09

@ Medellin

Ondertussen is het al iets ouder maar ze hebben bijvoorbeeld Nathan Leyder vastgesteld ongeveer 2 jaar geleden. Is nu al een lange tijd geblesseerd aan zijn knie helaas. Maar die was o.a. aanvoerder van alle belgische jeugdelftallen. Ze hadden Fosu Mensah die helaas naar United is vertrokken. En Bazoer speelt op het middenveld, maar die was eigenlijk Cv.

Ik zou inderdaad graag een nieuwe Stam willen zien. Zowel Bazoer, Leyder en Mensah hadden en/of hebben dat in zich. Alleen vanwege omstandigheden komen die neit als CV bij het eerste.

Wist niet dat luuk en siem nog een jonger broertje hadden. Maar zal ongetwijfeld wat kunnen. Die hele familie de jong is voor de eredivisie begrippen zeer bruikbare spelers. Ben benieuwd!

Ben benieuwd hoe goed hij echt is... Je hoort al zo veel over hem dat er al wel een bepaald verwachtingspatroon voor hem is

25 augustus 2015 om 10:10

@baco040... je kan nu wel heel zuur doen. Maar laten we nou gewoon even reeel zijn, gewoon even buiten om bij wie hij liever wilde spelen of wie er daadkrachtiger was, je kan dit zo'n jongen toch niet kwalijk nemen. Wat denk je dan? Dat hij zegt, ja echt balen gek Ajax heeft me gekocht maar zou zo graag bij PSV willen spelen. Had je dan blij geweest? Kom op, verplaats je gewoon ff in zo'n jonge jongen, met alle plotselinge media aandacht moet hij zich ook maar in ene zien te redden...

25 augustus 2015 om 10:39

@Sofa

Natuurlijk snap ik als je bij AJAX kan voetballen ipv Willem 2 dat je dan opgewonden bent. Maar je hoeft niet nadrukkelijk te zeggen dat de keuze makkelijk was terwijl er geen keuze was. Hij had gewoon wijs moeten zeggen dat die blij was met z'n overgang naar AJAX. Waarom moet hij PSV er bij betrekken. Deze jongen is nog jong dus kan het enigszins begrijpen maar in mijn ogen komt het over als vriendjes maken bij je nieuwe club.

25 augustus 2015 om 10:41

@ Sofa

Baco doet niet zuur, Baco verteld precies zoals het was. PSV had in mei al een akkoord met Frenkie de Jong volgens voetbal international. Alleen wilde Marcel Brands de 500.000 euro transfersom die gevraagd werd door Willem 2 niet betalen en dus ging de deal niet door.

25 augustus 2015 om 16:11

Hij doet wel zuur, het was voordat Frenkie een akkoord had met PSV al bij ingeweiden duidelijk dat Frenkies persoonlijke voorkeur al jaren bij Ajax ligt. En dat is niet om stoer te doen, maar puur de waarheid. Kan me nog herinneren dat hier op vz iemand Frenkie kende, klasgenoot oid, die dat hier melde, toen was hij nog in onderhandeling met PSV volgens mij. Via zijn zaakwaarnemer heeft Frenkie zich ook aangeboden bij Ajax voordat hij een akkoord bij PSV had. Ajax heeft echter oa het EK u19 gebruikt om overtuigd te raken van Frenkie.

Net zoals Drommel, de keeper van Twente, zich afgelopen zomer bij Ajax heeft aangeboden, maar die hadden op dat moment 9 keepers onder contract, waarvan er 7 enkel in aanmerking kwamen voor Jong Ajax met Mous, Leeuwenburgh, vd Hart, Alblas, Onana, Groothuizen en v Bladeren.

Bergkamp, je bent redelijk in het nazoeken van mediaberichten, maar je hebt blijkbaar geen ingangen bij ingeweiden. De media loopt namelijk vaak maanden achter op de werkelijkheid betreffende jeugdvoetbal (1 van de weinige uitzonderingen is ajaxshowtime die regelmatig kleine scoopjes hebben). De media bericht vaak alleen over feiten, niet over geruchten. Langs de lijnen op club hoor je vaak al weken tot maanden voordat de media 1 letter geschreven heeft alle ins en outs (mits je de juiste mensen kent). Ik durf te wedden dat je het verhaal van Drommel niet eens kende, er is namelijk nog níets over verschenen in welke media dan ook en de clubs hebben natuurlijk geen enkele baat bij het naar buiten brengen van dit soort nieuws, dus als er niet naar gezocht wordt, wordt het nooit algemeen bekend.

26 augustus 2015 om 00:19

Een klasgenoot? Ja die zal het inderdaad beter weten als de leiding van PSV. Maar als je een bericht plaatst, lees dan eerst ff goed mijn bericht! Waar zeg ik dat zijn voorkeur niet bij AJAX lag? Ik zei dat hij zelf helemaal geen keus had omdat PSV geen 500.000 wilde betalen en terecht. Daarbij moet hij gewoon lekker zeggen dat die blij is om bij zijn club AJAX te tekenen als ik jou moet geloven, maar betrek PSV er niet bij.

Een goede stap van De Jong, Willem II en Ajax. Voor de Jong omdat talenten zich nauwelijks kunnen ontwikkelen bij PSV en daar bij Ajax alle gelegenheid daarvoor krijgen. Voor Willem II omdat ze toch nog plezier hebben aan De Jong en aan de samenwerking met Ajax. Voor Ajax omdat ze een prima talent halen omdat ze een win win situatie creeren met de samenwerking met Willem II.

En in Amsterdam maar zeuren dat hun talenten zo vroeg worden weggekocht. Of is dit onderdeel van de jeugdopleiding? Ik vraag me gewoon af wat het beleid van Ajax nu is.

25 augustus 2015 om 16:31

Ik weet niet hoor, maar het is vanuit Ajax (en ook Feyenoord, vooral Feyenoord want daar vertrekken ze nog vele malen vaker) vooral treuren, wat men doet. En aangeven dat ze het geen verstandige keuzes vinden. En terecht imo. Het klagen gebeurt vooral door de achterban, niet zozeer door de clubs.

En het beleid van Ajax? Zoveel mogelijk toptalenten in de opleiding hebben, zo moeilijk is het niet hoor! Ik wed dat iedere BVO in NL dat beleid nastreeft..

Ik vraag me werkelijk af wat wij als Willem II met Frenkie moeten. Die gast is nog niet goed genoeg voor het eerste en zal nu zijn wedstrijden bij de beloftes maken tot het jaar voorbij is. We huren dus een speler voor het belofte team dat nergens voor speelt. Geef dan spelers uit de A1 een kans zich door te ontwikkelen.

Verder hele apart willem II was vanaf begin dit jaar al bezig Frenkie zijn contract te verlengen. Hij wilde alleen verlengen als ie zekerheid kreeg op minuten in het eerste. Dat kon Streppel hem niet beloven en toen gaf Frenkie aan dat ie wilde vertrekken naar een club die hem dat wel kon bieden. PSV kwam toen in beeld (zaakwaarnemer is kind aan huis in eindhoven) en wilde hem voor jong Psv. Dit zag Frenkie wel zitten want dan kon ie spelen in de JL en dat was altijd nog beter dan in de belofte competitie.

PSV en Willem II kwamen er niet uit en het leek er op dat Frenkie een jaartje geduld moest hebben voor hij transfervrij kon vertrekken. Toen kwam Ajax en die kon hem met hun Jong Ajax hetzelfde bieden als PSV dus dat wilde hij graag. Tot zo ver duidelijk en logisch. Maar dan Ajax neemt hem over en verhuurd hem weer terug. Met andere woorden hij speelt dus toch in de belofte competitie want Streppel heeft al aangegeven dat Frenkie niet stabiel genoeg is voor het eerste. Maar Frenkie toch waarom vertrek je dan in godsnaam. Dit was juist niet wat je wilde........ow wacht het salaris natuurlijk. ZEG DAT DAN Gewoon. Zeg gewoon ik wil naar ajax want kan daar 2,5x zoveel verdienen. (willem II heeft hem een TON geboden bij Ajax verident die 2,5 Ton). Niets mis mee ik vertrek ook bij mijn baas als een ander bedrijf zegt je kan hier 2,5 x je salaris verdienen. Maar kom daar dan eerlijk voor uit. Nu speel je toch bij Willem II in de belofte competitie. Als je het goed doet en we hebben veel middenvelder die geblesseerd cq geschorst zijn (let op we huren Andersen dus je zakt weer een plaats in de rangorde) mag je invallen maar heeft heel Willem II een hekel aan je door dit hele gedoe en heb je kans dat ze je nog gaan uitfluiten ook. Niemand in Tilburg is blij met je terug huur en iedereen weet dat we dit moeten doen omdat ander de deal niet door ging. Nou lekker jaartje dan! Hoop echt dat streppel zo slim is om je bij de beloftes te laten en andere een kans geven als zich die voor doet. In de hoop dat die dan wel blijven en voor hun toekomst keizen ipv te vroeg voor het geld gaan. Als die kans zich uberhaut voordoet gezien de grote hoeveelheid middenvelders die we hebben.

25 augustus 2015 om 10:30

Ik snap niet zo goed wat jij niet snap..

Die jongen heeft mogelijk gekozen voor een veel beter salaris (volgens jou)
en voor een club die veer mogelijkheden biedt.

Wat snap je dan niet?

25 augustus 2015 om 11:50

Ik snap niet dat ie dat dan niet zegt en blijft volhouden dat ie weg gaat omdat ie dan wel in de JL kan spelen en zich vervolgens laat verhuren aan een club die daar niet in speelt en zodoende toch weer in de belofte competitie uit komt. Met andere woorden als ie voor het sportieve kiest waarom blijft ie dan niet? bij Willem II speelt ie eerder eredivisie, sterker nog volgend seizoen had ie kans gemaakt op minuten in de eredivisie nu mag ie volgend jaar in de JL gaan uitkomen en het jaar daarom waarschijnlijk weer. Zeg dan gewoon dat je voor het geld kiest en dan waren alle inspanningen overbodig geweest en hadden ze een club voor hem kunnen zoeken die wellicht meer had betaald voor hem.

Dom van deze jongen, hij heeft namelijk veel te veel spelers voor zich die eerder kans gaan maken en de jongere lichting van Nouri staat daarna al te trappelen!

25 augustus 2015 om 10:42

@ Jafio

Hij zit in dezelfde lichting als Nouri en vd Beek, ook bij het Nederlands elftal houd hij regelmatig één van de twee op de bank. Dus dat geeft aan dat hij de concurrentie voorlopig prima aan kan. En met een beetje geluk speelt hij een wedstrijd of 20 in de eredivisie komend jaar terwijl Nouri + Vd Beek er 20 in de jupiler league gaan spelen bij Jong Ajax. Al met al is het niet zo dom.

25 augustus 2015 om 16:38

Hoe kom je daar nou bij Bergkamp? Hij heeft 5 wedstrijden in u19 gespeeld, waarvan 3 op het EK waar vd Beek niet mee mocht. 1 oefenpot aan het begin vh seizoen en 1 aan het eind vh seizoen in de voorbereiding voor het EK. Híj was juist degene die nooit bij u19 zat omdat daar vd Beek, Bazoer, Nouri, Laros Duarte en Schuurman speelden. Frenkie speelde zijn potjes vorig jaar bij u18. Tót het EK eraan kwam en vd Beek en Bazoer niet mee mochten doen.

Hoezo dom?

Bij mijn weten is er geen club (in en buiten Nederland) die zoveel jeugd laat spelen.

Of het nu nu in Ajax 1 of Zwolle of Tilburg is.

Volgens mij heeft Ajax ook de meest succesvolle opleiding van Europa..

ik ben zeer tevreden met de komst van de jong. er is altijd een sterke bezetting nodig op het middenveld, een wedstrijd win je vaak als je de baas bent op het middenveld.
met vd.beek, de jong, nouri, antonucci, el mahdaoui, eiting speelt ajax alvast in op een sterk bezet middenveld als de huidige middenvelders verkocht zijn. regeren is immers dingen vooruit kunnen zien. ajax doet dus uitstekende zaken voor de toekomst hiermee. nu nog talentvolle verdedigers halen voor de toekomst. st.juste is een zeer interessante verdediger voor ajax.

Ach ik snap wel dat Frenkie zich laat verhuren, bij Ajax had hij Jong waarschijnlijk niet gehaald en zou hij lekker in de A1 ballen (daar kunnen we ook wel wat creativiteit op het middenveld gebruiken overigens). Ondanks de onzin die Bergkamp hier in het topic tentoon spreid speelde Frenkie juist bijna nooit in oranje u19, maar vooral in u18. Bij u19 werd standaard gekozen voor vd Beek, Nouri, Bazoer en Schuurman (en terecht ook). Díe hebben zich gekwalificeerd voor het EK, alleen mochten Bazoer en vd Beek (en Schuurman, die werd ook node gemist) niet mee naar Griekenland en tóen kwam Frenkie weer in beeld. Dat zegt mij wel genoeg. Nu kan hij iig in de beloftencompetitie spelen, toch weer een stapje hoger dan de eredivisie A junioren, maar weer een stapje lager dan de Jl..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren