Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax start tegen Dortmund ‘gewoon’ met Kudus; Forbs en Medic op de bank

Laatste update:

Maurice Steijn heeft de opstelling van Ajax voor het oefenduel met Borussia Dortmund bekendgemaakt. Wat opvalt is dat Mohammed Kudus 'gewoon' aan de aftrap verschijnt. Ajax en Brighton & Hove Albion zouden al een akkoord hebben bereikt over de transfer van de Ghanees, waardoor het duel met Dortmund waarschijnlijk zijn laatste in Amsterdamse dienst zal zijn. De wedstrijd in het Signal Iduna Park begint om 17.00 uur en is te zien op Ziggo Sport Select.

Gerónimo Rulli staat onder de lat. Aanwinst Diant Ramaj is meegereisd naar Duitsland en begint op de bank. De viermansverdediging wordt van rechts naar links gevormd door Devyne Rensch, Olivier Aertssen, Jorrel Hato en Anass Salah-Eddine. Het middenveld bestaat uit Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en nummer 10 Davy Klaassen. Kudus is de rechtsbuiten van dienst, terwijl Steven Bergwijn op de linkerflank staat geposteerd. Brian Brobbey is de spits van de Amsterdammers.

Nieuweling Carlos Forbs Borges begint net als de andere aanwinsten Ramaj en Jakov Medic op de bank. Branco van den Boomen, deze voorbereiding één van de weinige lichtpuntjes bij Ajax, moet het eveneens doen met een reserverol. Ook Steven Berghuis zit op de bank, net als Mohamed Daramy. Laatstgenoemde lijkt de Johan Cruijff ArenA net als Kudus zeer spoedig achter zich te laten. De Deen staat in de concrete belangstelling van Burnley en Stade Reims, terwijl Ajax openstaat voor een vertrek.

Aan de kant van Dortmund kiest trainer Edin Terzic voor een sterke basisopstelling. Zo staan routiniers Niklas Süle en Mats Hummels in het hart van de verdediging en is er op het middenveld met Marco Reus en Julian Brandt de nodige creativiteit terug te vinden. Donyell Malen staat eveneens aan de aftrap, net als spits en voormalig Ajacied Sébastien Haller.

Opstelling Borussia Dortmund: Meyer; Reyerson, Süle, Hummels, Bensebaini; Can; Brandt, Reus, Sabitzer, Malen; Haller.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Taylor, Tahirovic, Klaassen; Kudus, Brobbey, Bergwijn.

Ter info: er is momenteel een technisch probleem met de Live meepraten-artikelen, waardoor je helaas niet kunt meechatten. Onze excuses voor het ongemak. We werken aan een oplossing. Dit topic kan worden gebruikt om mee te praten over Borussia Dortmund - Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Middenveld Taylor + Klaassen, teleurstellend dat ook Steijn hier weer aan begint en Vd Boomen op de bank en dan deze verdediging, dit is gewoon hopen dat Dortmund bij 5-0 stopt met voetballen.

En waarom zou je risico met Kudus nemen terwijl je dat geld blijkbaar keihard nodig hebt voor versterkingen..

6 augustus 2023 om 16:04

Dat geld is niet keihard nodig voor versterkingen, het is wel dom om iemand te laten spelen waarbij je volgens mij inderdaad dicht bij zijn transfer bent. Niet alleen voor de blessure, maar ook omdat je toch geen gebruik meer van hem gaat maken, dus automatismen inbouwen met hem in het team is verspeelde moeite.

6 augustus 2023 om 16:09

Van automatisme inbouwen is sowieso niet echt sprake deze voorbereiding als je misschien nog 3-4 basisspelers mist en er nog meerdere gaan vertrekken. Behalve werken aan de achterstallige fitheid heeft deze voorbereiding toch niet heel veel nut gehad voor mijn idee.

6 augustus 2023 om 16:28

Nja je kan in ieder geval beter bezig blijven met de spelers die blijven of net gearriveerd zijn dan een speler die weg gaat. Helemaal een week voordat de competitie begint.

6 augustus 2023 om 17:02

@Inke, past precies in het verwarrende beleid van de club. Vind het trouwens een basis van niks. Meer dan de helft van de spelers is duidelijk ongeschikt voor het niveau dat we nastreven. Mislintat moet echt nog heel, heel erg veel werk verzetten.

6 augustus 2023 om 16:05

Lekker overdreven. Weet je de achterliggende gedachte er van? Het is nog steeds een oefenwedstrijd hè. Daarin probeer je wel eens wat en is het aan de spelers om zich te bewijzen.

6 augustus 2023 om 16:13

De achterhoede valt niet veel aan te veranderen maar Taylor + Klaassen is onderhand zo vaak geprobeerd en compleet door het ijs gezakt ik zou niet weten waarom je dat nog probeert.

6 augustus 2023 om 17:00

Die Taylor Klaassen combo is inderdaad gewoon walgelijk. Hoop dat Dortmund eventjes gas geeft vandaag en Ajax met een 4/5-0 naar huis stuurt. Misschien komt er dan nog wat kwaliteit bij die er gelijk klaar voor zijn en niet een leuk talent als Borges die tijd nodig heeft.

6 augustus 2023 om 17:42

In de etalage zetten noemt men dit

6 augustus 2023 om 16:08

Homelander

Blijkbaar zien veken iets toch over het hoofd. Schreuder, Heitinga en Steijn blijven deze combi gebruiken.

Mocht Kudus blijven, dan is dat geen ramp he. Er ontbreekt een 10 of 7.
Als Kudus blijft kan hij rechtsbuiten en Berghuis 10.
Mocht Kudus weggaan, heb je echt wel een 7 of 10 nodig.

6 augustus 2023 om 16:11

@Homelander het is nog steeds een oefenwedstrijd dus zie het probleem niet en Ajax heeft het geld niet keihard nodig

6 augustus 2023 om 16:17

Denk dat Steijn zelf ook wel ziet dat Van den Boomen de beste middenvelder is op dit moment... Er zijn zoveel mogelijke redenen, hij wil de rest nog een keer bekijken, Van den Boomen niet helemaal fit of wil gewoon even rust. Het is maar een oefenpot

6 augustus 2023 om 16:21

Precies dit, ik had toch gehoopt dat we met een andere opstelling hadden gestart. Bij de laatste oefenpot is dit meestal de opstelling waarmee je de competitie begint. Slecht teken dit

6 augustus 2023 om 16:44

Wat maakt de opstelling nu echt uit bij een oefenwedstrijd? Voor de trainer gaat het erom dat zijn spelers wedstrijdfit worden en de tactiek er steeds beter ingeslepen wordt.

Slot zei dat ook laatst bij een interview, hij snapt dat fans misschien bepaalde spelers aan het werk willen zien, maar het gaat er hem om dat de complete selectie straks fit is voor de competitie. Steijn zal er niet heel anders over denken.

Wat betreft Kudus, daar kan ik nog inkomen, als die op het punt staat verkocht te worden.

6 augustus 2023 om 17:08

Hahaha dan maakt de opstelling in een oefenwedstrijd toch juist uit? Je wilt toch juist dat de spelers die je veel verwacht te gebruiken als basisspeler volgend jaar zo fit mogelijk zijn? Je wilt toch juist met de spelers die je als basisspeler ziet automatismen inslijpen? Dan is de opstelling in een oefenwedstrijd dus juist heel belangrijk daarvoor......

6 augustus 2023 om 18:13

Of je wilt gewoon dat al je spelers fit worden ipv alleen de elf waarvan je nog niet eens zeker weet of dat je basis opstelling wordt

Waarom Klaassen? Je kan Van den Boomen op 8/6 zetten en dan Berghuis op 10. Had zelf gehoopt op Van den Boomen - Taylor - Berghuis. Maar Klaassen is wel heel vreemd.

Wel goed dat Salah-Eddine speelt i.p.v. Wijndal, want was al gek dat Wijndal de vorige wedstrijd mocht starten.

6 augustus 2023 om 16:06

Waarom zou je met een Berghuis starten die is de eerste 3 wedstrijden geschorst. En is pas net weer fit genoeg om überhaupt op de bank te zitten. Lijkt me sterk dat hij veel minuten kan maken zijn laatste wedstrijd was op 28 mei.

6 augustus 2023 om 16:07

Aangezien je dan wel kan testen of die samenstelling goed werkt. Beter in een oefenwedstrijd testen dan in de competitie.

6 augustus 2023 om 16:12

Klopt , maar hij heeft nog geen minuten gemaakt in de voorbereiding en is de eerste 3 wedstrijden geschorst. Dus misschien kan die nog maar een aantal minuten aan. En lijkt me dat je dan de spelers die volgende week wel beschikbaar zijn veel minuten wil laten maken.

6 augustus 2023 om 16:14

Dat zou inderdaad kunnen, maar ik zou denken dat Berghuis wel minstens 45/60 minuten aan kan. Maar ja, misschien ook niet dus haha

6 augustus 2023 om 16:17

Zou kunnen idd , maar zijn laatste wedstrijd is al een hele tijd terug. En toen speelde die ook maar 18 minuten mee vanwege terugkomst van blessure. Dus denk dat ze nog rustig aan gaan doen met hem.

De meest slechts denkbare opstelling.. Wat denkt Steijn hiermee te bereiken?

6 augustus 2023 om 16:05

Wat is jouw alternatief?

6 augustus 2023 om 16:06

Nou ja in ieder geval Van der Boomen en Berghuis (al is die net terug van een blessure) i.p.v. Taylor en Klaassen, toch zeker 1 van die 2 want Taylor en Klaassen samen werkt niet. Ook Kudus zou ik niet laten starten als je vrijwel zeker weet dat hij gaat vertrekken.

6 augustus 2023 om 16:10

Er zijn toch genoeg opties!

V Boomen, Berghuis, Vos, Fritz-Jim. Allemaal beter dan Klaassen. Die is wel klaar en over zijn hoogtepunt. Taylor verdient nog wel een kans.

6 augustus 2023 om 16:12

Dat is wel waar inderdaad ja. Maar heeft ook nog amper iets gespeeld in de voorbereiding vanwege blessure dus zou hem toch ook nog wel even willen zien, wordt als invaller dan I guess. Chico zit niet bij de selectie zie ik dus dat verklaart Kudus' basisplaats wel. Hopelijk zien we nog een helftje van Forbs straks, erg benieuwd!

6 augustus 2023 om 16:14

Ik vind Aertsen sowieso tekort komen, zie totaal geen pit/mannelijkheid bij hem, gooi dan maar die Medic voor de leeuwen. Op het middenveld Boomen-Tahirovic-Kudus en aanval Bergwijn-Brobbey-conceicao/forbs

6 augustus 2023 om 16:23

Conceicao zit niet bij de selectie, niet fit denk ik (want ook niet bij Jong Ajax). Medic zit er -vrij verrassend als je het mij vraagt- al wel bij inderdaad. Die wil ik ook wel een helft zien inderdaad.

6 augustus 2023 om 16:37

Timmy

Aertsen is nog maar 18 jaar oud. Wat verwacht je dat je op zo een leeftijd gelijk een pitbull bent zoals prime-Stam?

Stam oogde in begin ook veel minder. Geen kale kop, geen enorme fysiek.

Laat die Aertsen daarom nu lekker minuten maken en volgend seizoen verhuren aan een Eredivisie club. Beste een club die veel moet strijden.

6 augustus 2023 om 16:05

Een matig resultaat halen en daarmee meer druk op de directie kunnen zetten om toch echt versterkingen te regelen. Het is een beetje politiek.

6 augustus 2023 om 16:50

Hij wil bereiken dat de selectie fit is voor de start van de competitie. Als fan wil je uiteraard altijd de sterkste selectie aan het werk zien. Maar dit is nog steeds de voorbereiding, voor de trainer gaat het er dan om dat zoveel mogelijk spelers fit zijn en wedstrijdritme hebben.

6 augustus 2023 om 17:30

Mensen die voordat er gespeeld is al een doomscenario hebben. Ajax fans slaan wat door als iets goed is, maar ook als het minder is.

Het zou voor Ajax een absolute zege zijn als een club voor Taylor komt.
Zo’n beperkte middelmatige speler, als je daar nog bijvoorbeeld 10 miljoen voor vangt ben je spekkoper

6 augustus 2023 om 16:03

Taylor die de vorige wedstrijd nog de beste middenvelder was, maar het moet weer over Taylor gaan. XD

Je bent gek als je hem voor 10 miljoen verkoopt. Je zou er nu al meer voor krijgen.

6 augustus 2023 om 16:11

Mwah ik ben geen fan van Taylor maar als backup voor de 8 en 10 positie heeft hij wel waarde voor Ajax. Voor de basis is hij in deze vorm niet goed genoeg en op 6 is het een wandelende ramp.

6 augustus 2023 om 16:14

Taylor zou ik nooit verkopen. Jonge zelfopgeleide jongen die gewoon prima bij de selectie kan. Niet per se als basisspeler maar zeker als stand-in. Echt een aardige hetze tegen die jongen, zo slecht heeft hij het helemaal niet gedaan in zijn debuutseizoen. Ik zou veel eerder Klaassen laten vertrekken als er een leuke club voor hem komt.

6 augustus 2023 om 16:33

Ik vind dat er echt teveel wordt gehakt op Taylor. Hij heeft net z’n eerste seizoen achter de rug waar iedereen drama was. Moest Taylor dan iedereen als ukkie bij de hand nemen? Hij was vorig jaar een van de weinigen die een fatsoenlijke pass kon geven. Ik weet ook niet of het voldoende is voor de basis, maar afschrijven zou ik zo zonde geven. Die jongen kan echt wel wat.

6 augustus 2023 om 16:38

Absoluut mee eens, hij kan ook prima cijfers overleggen qua goals en assists in zijn eerste volle seizoen, zeker voor een centrale middenvelder. Heeft echt nog wel verbeterpunten (ook afmaken van grote kansen, dan had ie nog makkelijk minstens 5 goals meer kunnen hebben) maar er wordt echt gedaan alsof die jongen er niks van kan. Complete onzin als je het mij vraagt! Is ook pas net 21 jaar dus kan nog genoeg betekenen voor Ajax en kan zoals MrKrillin hieronder al stelt nog een mooie transfersom opleveren in de toekomst. Heeft nog 4 jaar op zijn contract, zou echt grote onzin zijn om hem nu te verkopen.

6 augustus 2023 om 16:53

Met spelers als Taylor en Rensch vorig seizoen met moeite derde in de Eredivisie. Cijfers liegen niet. Deze jongens laten geen enkele progressie zien. Alleen in het showen van nieuwe clubtenues. Dus lekker naar de catwalk.

6 augustus 2023 om 17:17

Haha als je het moeizame seizoen wil afschuiven op nota bene de twee jongste gastjes (naast Timber) dan ben je echt onzinnig bezig.

6 augustus 2023 om 16:24

Klaassen is op en gun hem wel stap naar Antwerp of naar Girona.

Taylor is een prima speler en zal dit seizoen moeten bijschakelen door de concurrentie. Als hij goed oppikt, is dit "gewoon" weer een speler die min 20 mil gaat oplevere

Ik mis Conceicao en ik zie ‘m zo 1-2-3 ook niet voorbijkomen in het oefenduel van jong Ajax met 1.FC Köln.. weet iemand of hij geblesseerd is?

6 augustus 2023 om 16:09

Denk zelfs gepasseerd aangezien Forbs en Daramy de buitenspelers zijn op de bank.

6 augustus 2023 om 16:14

Dat lijkt me niet logisch, omdat hij ook niet bij Jong Ajax erbij zat. Waarom zou je hem passeren voor beide selecties?

6 augustus 2023 om 16:25

Dan misschien geblesseerd, maar denk met deze buitenspeler dat hij niet eens bij de selectie had gezeten als die wel fit was.

6 augustus 2023 om 16:29

Als Kudus weg is (die kans lijkt me 100 procent), heb je ‘m gewoon nodig hoor. Ik zou het ook veel te vroeg vinden om hem al af te schrijven.

6 augustus 2023 om 16:43

Dat doe ik ook zeker niet, geef alleen aan waarom ik het logisch zou vinden als hij er niet bij is in deze situatie.

6 augustus 2023 om 18:19

Ik zou eerder Chico dan Daramy bij deze selectie nemen als eerstgenoemde fit was geweest. Zeker aangezien Daramy vrijwel zeker vertrekt aankomende week.

6 augustus 2023 om 16:26

Die conceicao was toch een enorm talent bij Porto. Maar het is zo’n kleine dreumes. Hopelijk gaat hij het nog waar maken

6 augustus 2023 om 16:30

Veel dreiging, weinig rendement (als het om goals/assists gaat). Maar is nog erg jong en pas een jaar bij ons (waar iedereen drama was). Hoop dat hij dit seizoen stappen kan maken.

Wilt Kudus wel naar Brighton ? Heb het gevoel van niet



Taylor een kans geven ....toont ie te weinig inzet en/of bakt ie er niks van weten ze genoeg ..... ff uitleggen dat het vooralsnog banken wordt. Klaassen iden dito. Soort van laatste graadmeter ? Kudus snap ik ook niks van ... een sliding en er vliegt 40 miljoen voorbij !

Nou ik ga het met angst en beven bekijken. Alles minder dan 4-0 verliezen is winst. Een 1e divisie verdediging tegen Dortmund en een middenveld met Taylor en Klaassen. Tja....

6 augustus 2023 om 16:53

En vergeet Aertsen achterin niet. Die is er echt totaal niet klaar voor

Je zou bijna hopen dat ze er keihard vanaf gaan. Wellicht dat er dan sneller aankopen bijkomen.

1 week voor de start van de competitie is dit een onthutsend zwak Ajax. Sven heeft de pareltjes uit het Overmars tijdperk goed verkocht maar zijn aankopen zijn Ajax onwaardig met 10 miljoen voor een reservedoelman als dieptepunt.

6 augustus 2023 om 16:46

Ajax heeft geen 10 miljoen voor Ramaj betaald.

6 augustus 2023 om 16:47

Die doelman was geen 10 miljoen. Schijnt zelfs maar een miljoen of 4 te zijn geweest.

Vind het wel gek dat Berghuis gewoon traint maar geen wedstrijden speelt. Zal hij ook weg willen ?

Hebben we zin om Ajax met een nulletje of 4 a 5 te zien verliezen van Haller en co? Jaaaaaaaaaaaaaa!!!
Lekker wedstrijdritme op doen jongens. Deze wedstrijd is niet belangrijk.

6 augustus 2023 om 16:51

Je wilt toch niet afgaan???

6 augustus 2023 om 17:07



Nee natuurlijk niet. Was ook niet serieus bedoeld.
Maar we kunnen moeilijk verwachten dat ze met 0-2 winnen. Het is deze hele voorbereiding al bagger dus gewoon je best doen en de vastigheden erin blijven slijpen. De uitslag is echt niet belangrijk. Die van de eerste competitie wedstrijd. Die is echt belangrijk en dan staat Aertsen niet meer achterin. Dat scheelt. Die is er echt niet klaar voor.

Wie gaat nu met zo'n middenveld spelen? Om over de defensie maar te zwijgen. En Kudus staat op de rand van een transfer. Die laat je starten. Ik snap hier helemaal niets van.

Het. Is. Een. Oefenpot. Laat de staf dingen uitproberen, wat werkt en wat niet. Oordeel na de wedstrijd, niet ervoor. De beperkingen van Klaassen ken ik inmiddels wel, zijn onverwachte openingsgoals ook. Maar mij interesseert meer hoe deze verdediging zich houdt tegenover wat spelers van naam.

6 augustus 2023 om 17:18

Tuurlijk, alle tijd. Nog een tussenjaartje.

Voor de geinteresseerden: te volgen via Youtube-kanaal Bundesliga

Hato begint niet erg sterk....

6 augustus 2023 om 17:15

Levert wel heel veel ballen in en doet ook niks bij de tegengoal. Je moet er op zijn minst tegenaan zitten.

6 augustus 2023 om 17:22

En daarom ben ik blij met wat Kroatisch bloed in de selectie. Die gasten zijn vaak wat feller dan die slappe dweilen die we hier in nederland verdedigers noemen.

6 augustus 2023 om 17:30

Voetballend doet Hato wel goed.
Zelfde geldt voor Saleh-Eddine. Vind hem voetballend goed. Nu ff wat feller verdedigen en meer inhoud, dan hebben we vaste linksback. Beetje type Maxwell hoe hij kan voetballen.



Rensch doet helemaal niets. Staat te wijzen maar doet helemaal niets..... zucht.

En Brobbey maakt 1-1

Ik snap niet waarom er zoveel vertrouwen uitgesproken wordt in Hato, wat betreft dat hij een volledig seizoen basis kan spelen. Ik vind dat gewoon een behoorlijk risico. Het is zeker een groot talent, maar je ziet gewoon dat hij er niet klaar voor is. Het is geen talent van het kaliber de Ligt die er gewoon stond op die leeftijd. Maar goed, wie ben ik.

Aanvallend is het wel oke, waar Bergwijn prima speelt. Achterin is het echt de jochies tegen de mannen. De Ajacieden worden bij het geringste contact al weggezet. Bijna elke bal in het 16 metergebied is ook wel een kans of mogelijkheid voor Dortmund. Ik hoop dat Medic en Forbs straks nog mogen spelen. Hopelijk kan Medic de verdediging wat stabieler maken en ben natuurlijk wel nieuwsgierig naar Forbs.

Achterin echt de jochies tegen de kerels. Brobbey houd simpel de ballen vast, Bergwijn speelt prima vandaag. Kudus is denk ik al met zijn hoofd in Brighton, struikelde over de hal i.p.v de bal binnen te lopen.

Ben benieuwd of het nu achterin wat beter staat met Medic erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren