Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax reist zaterdag zonder miljoenenaanwinst Chuba Akpom af naar Excelsior

Laatste update:

Chuba Akpom is zaterdag nog niet van de partij bij Ajax tijdens het uitduel met Excelsior, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers spelen zaterdagmiddag om 16:30 uur de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in Kralingen, maar de 27-jarige spits is dan nog niet speelgerechtigd. Akpom is nog in afwachting van zijn werkvergunning, die voor de inschrijfdeadline van komend weekend nog niet binnen is. De kans is groot dat Akpom wel kan debuteren in de play-offs van de Europa League tegen PFK Ludogorets of FC Astana.

Woensdag maakte Ajax bekend dat Akpom de komende vijf seizoenen in de Johan Cruijff Arena gaat spelen. De Engelsman is voor 12,3 miljoen euro overgenomen van Middlesbrough, een bedrag dat middels bonussen in de toekomst nog met 2 miljoen euro kan oplopen. Akpom moet in Amsterdam concurreren met Brian Brobbey, die nog niet wist uit te groeien tot de onbetwiste eerste spits van Ajax. Zaterdag zal Brobbey, tijdens de tweede Eredivsie-wedstrijd van het seizoen, in ieder geval nog starten bij de Nederlandse recordkampioen.

Donderdagavond bepalen Ludogorets en Astana tegen wie Akpom mogelijk wel kan debuteren namens Ajax. De Kazachstaanse ploeg reist met een 1-2 voorsprong af naar Bulgarije. Duidelijk is dat Ajax tijdens de play-offs op 24 augustus een uitwedstrijd speelt, om vervolgens op 31 augustus in de Johan Cruijff ArenA de return te spelen. Het lijkt er dus op dat Akpom zijn Ajax-debuut gaat maken in de Astana Arena of de Huvepharma Arena. De Amsterdammers moeten dat Europese tweeluik winnen voor deelname aan de Europa League.

Verwacht jij dat Akpom Brobbey uit de basis gaat spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Brobbey het momenteel goed doet alleen “ongelukkig” is in de afwerking. Hij zal in de komende wedstrijden moeten bewijzen dat hij daadwerkelijk ongelukkig is in de afwerking en dat het geen gebrek aan kwaliteit is.

Goed om een back up op 10 en in de spits gekocht te hebben. Benieuwd of Taylor of VD Boomen op 10 start.

17 augustus 2023 om 13:42

Toch bizar dat hij in de periode na zijn debuut juist uiterst efficiënt was. Volgens mij las ik hier laatst dat hij in 16 vol gespeelde wedstrijden (aantal minuten dus) 12 goals en 2 assist had.

Nu is hij eindelijk fit om constant 90 minuten te spelen en dan lukt het afwerken weer niet 😅

17 augustus 2023 om 13:47

@messibazoer,

Maar dat hij in omgerekend 16 volledige wedstrijden 12 goals maakte zegt nog weinig over efficiency. Stel dat hij per wedstrijd 4 grote kansen kreeg dan valt het aantal doelpunten nog tegen. Het gaat dus meer om de verhouding hoeveel kansen heb je nodig om een goal te maken dan om hoeveel goals maak je per wedstrijd (als je naar efficiency gaat kijken).

17 augustus 2023 om 13:52

@janssen, dat is zeker waar. Alleen Brobbey was in die periode na zijn debuut wel serieus efficiënt. Elke kans was een goal. In de Europa League toen ook heel belangrijk, uit tegen Lille zorgde hij bijv voor de volledige ommekeer.

17 augustus 2023 om 13:52

@janssen,

Het enige dat telt is hoeveel je er maakt.

Hij is een spits die per wedstrijd 3/4 kansen creëert door zijn fysiek en zijn loopacties. Als hij er dan 2 zou scoren, is dat natuurlijk beter dan iemand die over een wedstrijd maar 1 kans creëert en die ook scoort.

17 augustus 2023 om 14:12

@Janssen - Per aantal gespeelde minuten dan..

17 augustus 2023 om 14:28

Messi

Volgens mij zelfs seizoen dat hij gehuurd werd scoorde hij 7x in 4 wedstrijden (waaronder PSV en AZ).

17 augustus 2023 om 14:29

@jeroentje: Voor beiden valt er iets te zeggen. Het hangt van het risico af dat je als team wil nemen en welke kwaliteiten de rest van je teamgenoten hebben. Heb je anderen in je team die doelgericht zijn, dan is het niet zo erg dat je spits ook kansen mist. Als je juist in een team speelt waar de kansen schaars zijn, dan wil je er juist eentje hebben die op het juiste moment op de juiste plek staat.

17 augustus 2023 om 13:42

Denk dat Akpom hem er wel uit gaat spelen maar dat concurrentie wel goed is voor Brobbey. Ook is het wel lekker om, als je iets moet forceren, Brobbey te brengen en dan Akpom daarachter op 10 neer te zetten.

17 augustus 2023 om 13:49

In wat vind jij Brobbey een goede speler om in te brengen om iets te forceren ? Ik vond vorig seizoen namelijk Lucca een veel betere stormram dan dat Brobbey dat was. Brobbey is nu niet echt een hele goede kopper.

17 augustus 2023 om 14:05

Hij kan uitstekend tegen een man aanhangen en dan de bal ingespeeld krijgen, en dat werkt ook nog eens veel beter wanneer de verdediger waar die tegenaan gaat hangen al moe is van een hele wedstrijd. Plus juist als invaller haalde hij vorig seizoen die uitstekende statistieken van goals per minuten.

17 augustus 2023 om 15:16

Wanneer is Luca dan beslissend geweest? Heeft hij überhaupt wel gescoord of assists gegeven?

17 augustus 2023 om 15:23

Ja tegen Psv gescoord de 2-1 en volgens mij had hij er nog voor gezorgd dat het ergens 2-2 werd

17 augustus 2023 om 15:56

Akpom is volgens mij niet gehaald als 9 dus ik denk niet dat hij Akpom eruit zal kunnen spelen.

17 augustus 2023 om 17:51

Paulo precies.

17 augustus 2023 om 17:53

Janssen heb je wel geluisterd? Naar de anderen als subersub was hij nationaal en Europees erg van belang.

17 augustus 2023 om 13:44

brobbey was het vorige jaar ook ongelukkig, van de 10 kansen gaat er soms 1 in.

17 augustus 2023 om 13:50

Je kunt je bij deze cijfers afvragen of het ongeluk of onkunde is. Maar je ziet het bij meer spelers. Vlap had vorig jaar ook geen "geluk" met het afronden.

17 augustus 2023 om 14:30

Dat was dus mijn punt. Denk dat alleen tijd kan uitwijzen of het kwaliteit of geluk is dat hij het destijds wel kon.

17 augustus 2023 om 14:16

Ongelukkig in de afronding vind ik een simpele term hier. Je ziet van mijlenver aankomen dat die roekeloos, zo hard mogelijk op doel schiet. Totaal geen gerichtheid in zijn schoten. Dat is wat mij betreft niet ongelukkig, maar simpelweg onkunde.

17 augustus 2023 om 14:52

Maar dat kan ook gebrek aan zelfvertrouwen kunnen zijn. Onder Ten Hag heb ik ‘m ook vaak zien wachten met het schot totdat de keeper iets deed.

17 augustus 2023 om 15:02

Zeker waar. Zoals Messibazoer aangeeft waren zijn statistieken vorig seizoen toch prima voor het aantal minuten dat die gespeeld heeft. Hopelijk doet wat concurrentie hem goed en werkt het niet averechts.

Vorig jaar hebben ze enorm geluk gehad bij Excelsior. Verwacht dit jaar voor Ajax ook geen makkelijke pot op dat klote kunstgras van Excelsior. Vond ze vorige week echt leuk spelen met frisse jonge spelers.

17 augustus 2023 om 13:52

Dat was de 1e wedstrijd van Heitinga als ik me niet vergis. Toen zat het de 1e helft behoorlijk mee ja, maar in de 2e helft werd wel terecht afstand genomen van Excelsior.

17 augustus 2023 om 13:55

Afgelopen weekend tegen Heracles was t ook niet best hoor. Werd veel ruimte weggegeven en er werden veel kansen gemist. Denk dat het gebrek aan scorend vermogen bij Ajax nog wel eens een probleem kan gaan worden. Bergwijn is geen bewezen doelpuntenmaker, Brobbey mist te veel kansen, Akpom heeft t pas in 1 jaar echt laten zien, Berghuis is ook niet echt een doelpuntenmaker, en Kudus gaat waarschijnlijk weg.

17 augustus 2023 om 13:58

Ja klopt en de eerste wedstrijd van Rulli. Die hield ze toen met hele goede reddingen echt op de been.

17 augustus 2023 om 14:02

Afgelopen weekend tegen Heracles was gewoon een prima wedstrijd, er had alleen meer gescoord moeten worden. Qua kansen weggeven viel het ook wel mee. Ajax had meer dan 30 schoten. En die goal van Heracles was een bizar gelukje.
Daarnaast was dit natuurlijk nog maar de 1e wedstrijd, en achterin moet er nog een hoop veranderd worden. Als het goed is staan daar na 31 Augustus Sutalo en Gaaei achterin, ipv Salah-Eddine en Rensch. Hato dan linksback gok ik.
Bergwijn is geen bewezen doelpuntenmaker? Die moet er makkelijk 15 binnen knallen, dat is als linksbuiten gewoon prima. Brobbey heeft in het verleden wel degelijk laten zien een neusje voor de goal te hebben, het is nog wel de vraag of dit terug komt. Berghuis kan als 10 of rechtsbuiten ook makkelijk 10/15 goals maken. Feyenoord is overigens vorig jaar kampioen geworden met Gimenez als topscorer, met 15 goals..

17 augustus 2023 om 14:07

Inderdaad, het is dat die keeper van Heracles een paar heerlijke ballen pakt maar overall was het een prima wedstrijd. Als ik dan PSV tegen Utrecht keek was het ook alles behalve goed. Feyenoord idem.

17 augustus 2023 om 14:42

@ Rubentje in 2019/2020 was Berghuis topscorer Eredivisie 15 Goals, in 20/21 had hij 18 goals , dus een beetje Noa Lang aantallen , Forbs was afgelopen jaar topscorer en Akpom was ook topscorer, dus dat zal wel goedkomen toch ?

17 augustus 2023 om 14:56

@rubentje13: Eens dat het geen geweldige wedstrijd was tegen Heracles, maar er werden wel erg veel kansen gecreëerd. Als het 10-2 was geworden, had je niet kunnen spreken van een geflatteerde uitslag. Inderdaad heb je dan wel scorend vermogen nodig, waar Brobbey z'n vizier nog niet scherp heeft. Of Akpom dat bij ons gaat doen, dan zullen we vanzelf gaan zien. Toch moet Excelsior prima te verslaan zijn met de huidige selectie. Achterin met Medic (voor nu dan) lijkt er al meer rust achterin. Bergwijn moet z'n dienst nu gaan bewijzen en het team op sleeptouw nemen.

17 augustus 2023 om 15:35

@Rubentje afgelopen weekend was dikke prima. Welgeteld drie echt gevaarlijke momenten van de tegenstander, waarbij een echt geklungel is van je eigen verdediging. Dan nog twee momenten dat er veel ruimte lag in de omschakeling van Heracles waarbij het eerste moment Heracles te gehaast schiet en bij beter uitspelen een grote kans kon creëren en een moment waarbij uiteindelijk delijk gewoon goed ingegrepen werd door Ajax. We doen nu net of Ajax dezelfde ruimte weg aan het geven is als Feyenoord en PSV, maar dat is vooralsnog niet het geval. Zelfs tegen Dortmund was het niet te veel ruimte achter de verdediging, maar veel meer slecht verdedigen in de omschakeling van het middenveld.

17 augustus 2023 om 16:08

@silverfront: Bergwijn moet er wel 15 in knallen. Alleen jammer dat ie dat nooit doet. Dus ja: geen bewezen doelpuntenmaker helaas.

Echt niemand die hier iets om geeft want met of zonder hem winnen ze wel van Excelsior. Ik vrees een beetje voor de periode na de transferperiode want dan komt een uit wedstrijd tegen twente en week erop Feyenoord. Dat zijn echte test en de wedstrijden die nu zijn gespeeld tegen cq Heracles en Excelsior zullen alleen een misplaatst beeld geven hoe goed Ajax is. Ik weet nog dat Heitinga de eerste 7 wedstrijden won achter elkaar maar toen de zware potjes kwamen storte het hele kaartenhuis in elkaar.

17 augustus 2023 om 16:41

Maar Heitinga is geen trainer met een visie en is tactisch beperkt. Die speelt altijd op dezelfde saaie simpele manier zoals elke oud voetballer als trainer begint. Als je dan geven de grote tegenstanders komt te staan dan val je door de mand. Met Steijn en Maduro en co heb je mensen die wel degelijk een plan hebben en zich ook tactisch kunnen aanpassen

Geen werkvergunning en hij zei zelf ook dat hij fit is maar nog niet 100%
Die gaat rustig gebracht worden en daarna kan Brobbey vrees ik de bank warm gaan houden

19 augustus 2023 om 09:47

Dat denk ik persoonlijk ook snap mag steeds niet dat ze 23 miljoen hebben neergeteld voor hem

Excelsior nog geen verliespunten dit seizoen.
Kan een zware pot worden voor ajax

17 augustus 2023 om 21:57

Ja dit is echt een clash, twee ongeslagen ploegen nemen het tegen elkaar op.

Volgens mij was ook nog niet wedstrijdfit. Was wel alweer begonnen met trainen maar nog wedstrijd in de benen. Neem aan dat hij de volgende wedstrijd al wel minuten mag gaan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren