Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax profiteert mogelijk van Turkse topper: 'Hetzelfde als bij Barcelona'

Laatste update:
/

Ajax hoopt donderdag in Istanbul de eerste zege van het Europa League-seizoen te boeken, maar moet dan wel afrekenen met Fenerbahçe. Qua spelersmateriaal lijken de Turken de bovenhand te hebben, al zegt dat niet alles. Zeker niet met de kraker tegen Galatasaray op komst. Dat duel vindt komende zondag plaats.

Voor de lokale media is de ontmoeting met Ajax dan ook niet meer dan een tussendoortje op weg naar de strijd met de aartsrivaal. Wanneer Fenerbahçe en Galatasaray elkaar treffen, staat het leven in de Turkse metropool even stil. “Het was hetzelfde als bij Barcelona in Spanje. Als de wedstrijd tegen Real Madrid eraan kwam, werd er vier weken van tevoren al over gepraat”, weet Ajax-coach Frank de Boer.

Hij betwijfelt echter of zijn elftal daar voordeel van zal hebben. “De meeste jongens van Fener zijn international en stuk voor stuk fantastische voetballers die bij topclubs hebben gespeeld. Zij zullen professioneel genoeg zijn om goed te kunnen schakelen”, stelt hij in gesprek met De Telegraaf. Ajax treedt donderdagavond om 21.05 uur aan tegen de club van Robin van Persie. De Amsterdammers speelden tot nog toe gelijk tegen Celtic (2-2) en Molde FK (1-1).

Denk jij dat Fenerbahçe zich spaart voor het duel van zondag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Ajax niet precies hetzelfde? Spelen ook een wedstrijd die ze de laatste jaren veel verliezen, ook zondag zie ik ze niet winnen in Arnhem.

22 oktober 2015 om 10:14

Tja dat zegt niks. Nu heeft vitesse weer 8 nieuwe van chelsea en zijn er weer 8 terug naar chelsea en heeft Ajax spelers erbij zoals Gudelj, Fischer, Tete, Dijks, Riedewald en Bazoer ten opzichte van afgelopen jaar. Verder zijn de onderlinge ontmoetingen nog steeds dik in het voordeel van Ajax. Dat ze toen een 0-2 voorsprong in de 70ste min nog weg gaven tot 3-2 zegt hoe kwetsbaar de verdediging toen was. Ik vind Ajax wel een paar niveautjes hoger dan vitesse. Ik denk dat het 0-2 word voor Ajax.

22 oktober 2015 om 10:23

Heb je dit seizoen al wel wedstrijden van Vitesse gekeken? Vitesse speelt op dit moment veel beter dan Ajax dus ik zou er nog maar niet zo zeker van zijn

22 oktober 2015 om 12:37

@geert: je moet de media niet napraren want nu speelt vitesse opeebs weer het beste voetbal. Waarom staan ze dan niet bovenaan? Ze hebben toch wel.een vrij makkelijk.progrmma gehad

22 oktober 2015 om 10:48

Nee, ajax heeft niet "precies hetzelfde"! De strijd tussen de werelddelen (azie en europa) kan je met geen enkele wedstrijd op de wereld vergelijken.

22 oktober 2015 om 10:52

Arrogante reactie. Die strijd heeft misschien veel voeten in de grond maar kwalitatief is dat ook niet zo denderend hoor. De strijd tussen Ajax en Feyenoord heeft minstens zoveel historie gezien het feit dat ze bijvoorbeeld alleen al 5 Europa Cup I hebben. Dat kan je qua status van de Turkse clubs weer niet zeggen.

22 oktober 2015 om 12:29

Wanneer is Turkije Azie dan? Ze spelen in de Europa Leaugue en willen toetreden tot de Europese Unie..

22 oktober 2015 om 13:15

De strijd tussen de katholieken en de protestanten in Schotland lijkt me toch een grotere wedstrijd. Maar fb-gs is zeker een van de belangrijkste wedstrijden ter wereld.

22 oktober 2015 om 22:39

Jij noemt het arrogant, maar dat heeft te maken hoe je het opvat. Er is geen enkele wedstrijd in 1 land, in 1 stad die tussen werelddelen is. Dat bedoelde ik Zit zoveel druk op die pot, zoveel mensen op de been het is bizar. Absoluut niet te vergelijken. @clutch, the old firm is idd ook zo'n unieke derby... Je hebt er maar een paar van op de wereld. Ik geniet daarvan

Die gasten zitten echt wel met hun koppie bij zondag

@jansen Joenite, het gaat puur om de geografische ligging, misschien moet je nog even contact opnemen met je docent aardrijkskunde op je school.

Hoop dat ajax eens wat kan laten zien, ik denk dat dit wel lukt omdat de turken een nog slechtere vorm dan ajax t pakken heeft

22 oktober 2015 om 10:12

Ik heb er een hard hoofd in. Ajax is vaak het beste medicijn voor clubs met een slechte vorm (denk maar aan Twente of PSV eerder dit seizoen). Bovendien wint Ajax onder De Boer zelden grote wedstrijden, en al helemaal in Europa.

22 oktober 2015 om 12:46

Vind dat ze juist de grotere wedstrijden beter spelen dan tegen de mindere tegenstanders in europees verband. Juist tegen de kleinere ploegen gaan ze vaak harder onderuit.

Ik denk dat het gelijk op gaat en dat uiteindelijk Van Persie met zijn individuele kwaliteiten er eentje in schiet, wat hij de laatste tijd al heel vaak doet.

Zijn er mensen die zowel Ajax als Fenerbahce goed volgen? Gaat Fenerbahce bepalende spelers sparen? Wat is ongeveer de kansenverhouding vanavond?

22 oktober 2015 om 11:04

Fener gaat vol voor de winst. Fener zal ook winnen.

22 oktober 2015 om 11:28

Dat is natuurlijk maar afwachten. Ik las trouwens dat nani en Bruno Alves niet mee gingen doen omdat ze rust krijgen voor Gala, kun jij daar meer over vertellen?

22 oktober 2015 om 16:02

Klopt, volgens mij 2 (of 3). Van Nani en Bruno alves is het zeker. Markovic is een kleine kans. Ze worden gespaard voor gs

22 oktober 2015 om 15:07

Ja, Fenerbahce gaat spelers sparen

“De meeste jongens van Fener zijn international en stuk voor stuk fantastische voetballers die bij topclubs hebben gespeeld."

Subtiele steek onder water van Frank, die hiermee indirect aangeeft dat Fener geen topclub is.

22 oktober 2015 om 11:49

Zijn ze momenteel toch ook niet? Op papier zou ik zeggen van wel, maar in de praktijk een gemiddelde subtopper. Ik kan me niet meer voor de geest halen wanneer fener nog eens een succesje heeft geboekt europees gezien.

22 oktober 2015 om 15:59

Fener is Europees ook geen topclub.

Wie denken jullie dat er gaat winnen. Voorspellingen voor de eindstand misschien?

22 oktober 2015 om 13:15

Ik durf er geen voorspelling op los te laten, kan alle kanten op, bij deze 2 ploegen valt er sowieso weinig te voorspellen aangezien ze beide wisselvallig zijn, het kan 3-1 worden maar ook zo maar 1-2 of een saaie 0-0, durf er in iedergeval geen voorspelling op los te laten

22 oktober 2015 om 20:07

Ja dat snap ik best!

Fener staat laatste in de groep, dus die kunnen zich het niet veroorloven om te sparen. Lijkt mij dan.

22 oktober 2015 om 15:58

Hoe stom het ook klinkt, winnen van galatasaray wordt belangrijker geoogt dan winnen tegen ajax

Ik volg beide teams en ze spelen beide belabberd voetbal. Echter is ajax in teamverband en technisch verder dan Fenerbahce. Verder is het een aderlating voor fenerbajce dat Bruno en Nani gespaard worden voor de klassieker aanstaande zondag.

In theorie is fener sterker, maar in praktijk staat ajax er beter voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren