Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax onderhandelt al maanden en heeft streepje voor op Barcelona’

Laatste update:

Ajax en Benfica hebben een streepje voor op Barcelona als het gaat om het vastleggen van Alan Varela. Dat schrijft het Spaanse Sport. De verdedigende middenvelder van Boca Juniors zou al maanden op de radar staan van de Amsterdammers én de club van trainer Roger Schmidt. Daarnaast wordt er ook al een tijdje onderhandeld over een transfer.

Barcelona mengde zich onlangs in de strijd om de 21-jarige Argentijn, die volgens Fabrizio Romano een ontsnappingsclausule van ongeveer negentien miljoen euro in zijn contract heeft staan. De Catalanen zijn echter geen frontrunner in de race om de handtekening van Varela, aangezien ze zich pas net hebben gemeld bij Boca en de speler zelf. Benfica en Ajax zijn al langer serieus en hebben daardoor een streepje voor, zo schrijft Sport. In Amsterdam zou Varela de opvolger kunnen worden van Edson Álvarez, die buitenlandse belangstelling geniet.

Eerder leek Barcelona nog de beste papieren te hebben, omdat die club er in Argentinië dankzij Lionel Messi heel goed op staat en er een samenwerkingsverband bestaat tussen de Catalanen en Boca Juniors. De speler zelf lijkt echter te neigen naar een transfer naar Ajax of Benfica. Mocht Barcelona naast Varela grijpen, dan komt Martín Zubimendi in beeld. De verdedigende middenvelder van Real Sociedad wordt, net als Varela, gezien als opvolger van Sergio Busquets.

Varela debuteerde begin 2021 voor Boca en speelde sindsdien al 76 officiële wedstrijden voor de club. De Argentijns jeugdinternational was daarin eenmaal trefzeker en fungeerde drie keer als aangever. Transfermarkt.com schat zijn marktwaarde in op zo’n tien miljoen euro, maar zijn transferclausule moet volgens Romano dus negen miljoen euro meer opleveren. TyC Sports-verslaggever Julio Pavoni gaf maandag al aan dat naast Ajax, Benfica en Barça ook Bayer Leverkusen en Villarreal de controleur op de voet volgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een absolute gifkikker die ik als Ajax zijnde direct zou halen. Met een dubbele 6 spelen en Kudus ervoor

14 december 2022 om 12:47

Leuk man, dan kan Schreuder ook eigenhandig zijn carrière slopen! Nog een uitdaging om speler uit vorm te krijgen voor hem.

14 december 2022 om 12:50

Ajax gaat zolang ze Alvarez en Grealitsch hebben toch nooit nog een "6" halen?

14 december 2022 om 12:53

Zal dan ook als vervanger worden gehaald voor Alvarez die in de winter wil vertrekken...

14 december 2022 om 12:55

Alvarez gaat waarschijnlijk weg in de winter.

14 december 2022 om 13:03

Van Alvarez weet je, als hij deze winter blijft is het zijn laatste halve seizoen. Grillitisch heeft een contract t/m einde van het seizoen (optie voor nog een jaar) maar laat tot op heden weinig zien waarom we moeten verlengen met hem.
Kudus zelf (ook aangehaald in het bovenstaande verhaal) zal deze winter of aankomende zomer vertrekken. Ruim voldoende reden om alvast wat te halen lijkt mij.

@MrKrillin
Wat betreft de vreselijke trainer : ja dat is vervelend. Maar dat moet voor Ajax geen reden zijn goede transfers dan maar eenzijdig te blokkeren. Zelfs het niet goed gebruiken van Kudus heeft zijn positieve ontwikkeling en impact afgelopen half jaar niet kunnen remmen. Bovendien gun ik de opvolger van Schreuder een zeker niveau in de selectie. Medio februari kan dat wel eens belangrijk zijn.

14 december 2022 om 13:03

Gakpo

Waarschijnlijk gaat Alvarez weg. Geen idee of er nog belangstelling is.

Maar verder maakt het niet uit, wie je haalt. We hebben een trainer die niet geschikt is.

Je ziet ook dat de sfeer helemaal verpest is.

Bergwijn loopt er chagerijnig rond. Timber heeft nu WK gehad en zal nu ook openstaan voor vertrek. Blind wil weg, Kudus wil weg, Klaassen is ook geirriteerd, Concecao krijgt amper kansen. Brobbey is niet blij.

Zit te denken, welke speler is wel blij met deze man?

14 december 2022 om 13:05

@adevedo

Heeft het wel zin om te investeren zolang hij er is?

Heeft bewezen spelers niet beter te kunnen maken, het team niet beter, geen duidelijk speelwijze.
Op de een of ander manier, proef je totaal geen plezier bij de jongens van het eerste.

Talenten zoals Regeer krijgen geen kansen.

Haal je nu een speler weer voor 20 miljoen of meer, zijn marktwaarde zakt heel snel.

Ik zou echt geen transfers doen.

14 december 2022 om 13:10

@Krillin, aha, helder. Dacht dat Alvarez alleen in de zomer speelde einde window, alleen had er al tijdje niks over gehoord dus dacht dat het daar redelijk stil was rondom Alvarez.

14 december 2022 om 13:23

Alvarez gaat of deze winter of in de zomer weg. en Grillitsch heeft meen ik maar een contract tot de zomer (was transfervrij) met een optie voor nog twee jaar maar die heeft tot nu toe nog geen onuitwisbare indruk achter gelaten.

14 december 2022 om 13:27

@Gapko….Alvarez wil weg. Dat is al maanden bekend. Je kan dan niets doen en op het laatste moment weer mis grijpen of je kan alvast actie ondernemen. Welke optie zou het beste zijn? Lijkt me simpel toch?

14 december 2022 om 14:00

Als het niet loopt is ook niemand blij. Als het wel goed gaat zie je alleen ontevreden spelers die geen speelkansen krijgen. Op dit moment loopt het van geen kanten. Te veel spelers voor dezelfde positie en een trainer die daardoor spelers op verkeerde posities neerzet. Immers wie laat je spelen: Kudus of Berghuis, Tadic of Bergwijn, Blind of Wijndal? Daarom moet Ajax doorselecteren: Blind, Alvarez en Kudus willen graag weg, dus laat die dan ook gaan. Van Grillitsch en Ocampos afscheid nemen. Klaassen zou ik ook proberen te verkopen. Daarmee lost je dubbele posities en ontevredenheid op. Dan haal je deze Varela en je schuift Timber door naar het middenveld. Dan moet je ook nog een kopsterke rechter centrale verdediger halen. Dan heb je een achterhoede Rensch, nieuw, Bassey en Wijndal. Daarvoor als blok Timber en Varela. Die kunnen dan rugdekking geven als Rensch en Wijndal te hoog staan. Dan mogen Berghuis en Taylor uitvechten wie op 10 komt. Dan heb je voorin Tadic, Bergwijn, Brobbey en Conceicao. Dan probeer je nog een rechtsbuiten te halen die er gelijk staat en veel scorend vermogen heeft of je geeft Conceicao en van Axel-Dongen de kans op rechts. Dat kan prima gaan lopen met weinig ontevreden gezichten. Persoonlijk zou iik deze Varela (ken ik niet) niet halen maar Zerrouki. Die is goedkoper en dan weet je wat je koopt en wat je er aan hebt. Op goal: gewoon Gorter.

14 december 2022 om 16:36

Zelden reakties gezien waar ik me zo in kon vinden. Precies de spelers waaran je kan zien dat het klote is in amsterdam bij naam genoemd. Ajax ging goed uit de startblokken. Pasveer, Timber , Bassey, Bergwijn, Alvarez, Brobbey. Nu een paar maanden zijn de meesten "uit vorm. "de erfenis van prachtige jaren met Erix te Hag helemaal naar de gallemiezen. Inderdaad grote kans dat volgende aankoop ook niet of verkeerd wordt gebruikt. Maar zie sommige mensen hier ook zeggen dat we wel verder moeten met een team te bouwen, desnoods voor de volgende trainer. In mijn ogen ook een waarheid als een koe. Hopen dat die volgende trainer heel rap aan de slag mag. Micheal Reiziger ?

Niks streepje voor, wat een bullshit zeg. Degene die het meest betaald zal er mee aan de haal gaan en niet anders.

14 december 2022 om 12:56

Ja, zo werkt het dus niet he. Kans op speeltijd kan namelijk ook wel eens zwaar meewegen.

14 december 2022 om 12:58

Jij hebt ervaring met het halen van spelers? TD?

14 december 2022 om 15:11

Als het tussen Ajax en Benfica zou gaan, dan gok ik op de laatste.

14 december 2022 om 15:16

Ja veel geld kan doorslaggevend zijn, maar kans op speeltijd is ook iets waar je naar kijkt. Stel je zit op de bank en dan is je kans om mee te gaan naar een eindtoernooi ook verkeken. Zo simpel is dat. Dat vinden spelers tegenwoordig belangrijker dan een zak geld uiteindelijk.

Schreuder: Varela is een uitstekende speler, die de balans op het middenveld bewaakt en iets extra's toevoegt aan het spel. Ik denk dat hij iets brengt wat andere spelers niet hebben. Ook Schreuder: laat hem vijf wedstrijden op een rij drie minuten voor tijd invallen.

14 december 2022 om 13:19

Wel als rechtsbuiten of in de goal.
Je denkt toch niet dat Schreuder hem op de plek zet waar ie zich het beste voelt/speelt...
Alfred weet het toch wel beter.
Snap echt niet waarom die er nog altijd zit. Het rommelt aan alle kanten, meer als onder wie dan ook.

Ajax moet snel handelen, als ze Varela binnen willen halen. Na het WK zal Enzo zo goed als zeker vertrekken bij Benfica waardoor Benfica Varela goed kan gebruiken en ook een flinke transfersom overhoudt aan Enzo. Persoonlijk denk ik dat Ajax de boot gaat missen en hij naar Benfica gaat.

Ik ken hem niet dus kan moeilijk over zijn kwaliteiten oordelen, maar ik ga ervan uit dat hij alleen wordt gehaald als Alvarez & Kudus vertrekken? Enige nadeel is dat hij slechts 1,77m is en daarmee aan de korte kant. Gelukkig zijn Bassey/kaplan lang, maar de corners van Ajax zijn waardeloos en Alvarez is de enige speler die echt voor gevaar zorgt. Lucca zou een goede optie zijn, want ik denk dat hij vaker aan bod mag komen als een wedstrijd stroef verloopt.

Wellicht een beetje vloeken, maar met de huidige selectie zou ik eerder voor een 3-4-3 gaan i.p.v. de huidige invulling. Het spel verloopt stroef en je verdedigend sta echt zeer matig.

Noppert?
Timber
Kaplan
Bassey
Concencaoi
Grill/Varela
Taylor
Bergwijn
Berghuis
Brobbey
Tadic/Lucca
14 december 2022 om 13:03

Het overschakelen naar een andere formatie zou zeker kunnen, maar zoals je zelf al aangeeft: dat is bij Ajax vloeken in de kerk. Zelf zou ik ook graag zien dat Ajax in bepaalde wedstrijd schakelt naar een andere formatie, want de spelers hebben ze er in de meeste gevallen wel voor.

Uiteraard zal het bij Ajax gewoon 4-3-3 / 4-2-3-1 worden en dan hoop ik dat het zoiets wordt (zie opstelling). Van Tadic moet je nu langzaamaan ook gewoon afscheid nemen. Niet dat hij direct geen speelminuten meer moet krijgen, want je kan hem gerust nog genoeg speelminuten geven maar niet meer elke wedstrijd of hele wedstrijden. Hij heeft veel voor Ajax betekend in de afgelopen jaren en ik snap dat hij een vermogen bij Ajax verdiend, maar iedereen ziet en weet dat Ajax momenteel gewoon beter functioneert met Conceição en Bergwijn (verdiend ook een vermogen bij Ajax en dat in combinatie met de som die er voor hem betaald is, is hij nog duurder dan Tadic als je het zo bekijkt) op de vleugels.

Maar met Schreuder aan het roer zal het niks worden..

Pasveer
Rensch
Timber
Bassey
Wijndal
Álvarez
Kudus
Conceição
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
14 december 2022 om 13:29

3-4-3 is juist de opstelling waarin Ajax in 1995 de cl won en groot mee geworden is.Bergwijn - Brobbey -ConceicaoBerghuisTaylor - Fitz Jim VarelaBassey - Timber - Rensch

Zou een hele goede speler zijn voor Ajax. Maar ik he mijn twijfels of het verstandig is om hem binnen te halen. Niet zozeer vanwege zijn kwaliteiten, maar vooral omdat ik niet verwacht dat Schreuder langer dan 1 seizoen trainer bij Ajax zal zijn en met zijn zogenaamde tactische inzichten en wisselingen zo'n speler aardig om zeep kan helpen.

Aan de andere kant zie ik hem wel graag komen. Want ik sluit niet uit dat Álvarez aankomende transferperiode of in de zomer wederom zal loeren op een transfer en dan heb je met Varela gewoon een hele goede speler en een pareltje in huis. Ajax moet sowieso weer meer gaan rondkijken in Zuid-Amerika, want dat doen ze nu voor mijn idee helaas nauwelijks meer sinds Overmars weg is.

En ik snap dat de markt in Zuid-Amerika geen makkelijke markt is en dat je je ogen goed open moet houden voor de spelers die haalbaar zijn, maar daar doet Ajax nu gewoon te weinig mee. Hebben de afgelopen jaren ook gewoon een goede naam opgebouwd met o.a. Neres, Antony, Tagliafico, Sánchez (de Colombiaan), Martinez, etc. en met Hans van der Zee en Henk Veldmate heb je twee hele goede scouts die dat gebied goed kennen.

14 december 2022 om 13:01

Ajax lijkt helaas meer gefocust te zijn op de Mexicaanse markt momenteel dan op de zuid amerikaanse markt. Vind dat er op de Mexicaanse velden toch vooral tegenvallende spelers worden gescout en gehaald, terwijl er op de zuid amerikaanse velden veel meer interessante spelers rond lopen

14 december 2022 om 13:23

Zelf heb ik het idee dat Ajax sinds het vertrek van Overmars helemaal niks meer doet in Mexico en Zuid-Amerika. In Mexico heb je wel verschillende spelers rondlopen die interessant voor Ajax kunnen zijn zoals een Kevin Álvarez, Montes, Lara, etc. maar in Zuid-Amerika loopt er kwalitatief gezien net wat beters rond. Betaal je dan wel iets meer voor en Mexicaanse-spelers zijn over het algemeen ook heel goed, maar bij Zuid-Amerikaanse spelers zit er meer potentie in en persoonlijk ben ik sowieso altijd fan van spelers uit vooral Brazilië en Argentinië, maar ook bijvoorbeeld Uruguay en Colombia.

Daar lopen ook gewoon spelers rond die voor Ajax in principe haalbaar zijn. Of in ieder geval, ze zijn niet kansloos voor spelers als Danilo, Gabriel Menino, Abner, Guga (misschien een optie als rechtsback?), Robert Renan, Leonardo (wordt ook genoemd bij Ajax), Ángelo Gabriel (allen uit Brazilië), Varela, Ortega, (beide uit Argentinië), Ponte (ook een optie als rechtsback), Matturro, Sosa, Diaz, Bernal, Pereira, Borbas (allen uit Uruguay), Ángel, Cortés, (beide uit Colombia), etc. zijn gewoon interessante en haalbare opties voor Ajax.

Spelers uit de categorie Endrick, maar eerder bijvoorbeeld ook Álvarez (van Argentinië en Manchester City), Vinicius, Rodrygo, Reinier (al is die tot op heden nog niet geslaagd bij Real Madrid en zal waarschijnlijk ook niet meer gebeuren), Paquetá en wat langer geleden Neymar zijn onhaalbaar voor Ajax. Maar genoeg spelers voor Ajax (en uiteraard ook PSV en Feyenoord) uit de categorie Martinez, Antony, Sinisterra, Neres, etc. die gewoon haalbaar zijn voor dit soort clubs.

Ajax is kansloos, na het wangedrag van het Nederlands elftal. Spelers nemen alles mee in bun overweging. Wanneer het erop aankomt kiezen ze voor geld, klimaat, CL, overstap naar een grotere competitie, en . ja en het WK

Ik ken deze speler niet, maar als dit de vervanger van Alvarez zou moeten worden, dan lever je waarschijnlijk weer kopkracht in. Alvarez is (volgens mij) met afstand de beste kopper bij Ajax en deze man is 10cm kleiner. Ik vraag mij af hoeveel spelers ze dan nog in de selectie heeft zitten die boven de 185 cm uit komen.
Voetbal is natuurlijk meer dan lengte en koppen, maar als je ziet hoe vaak een tegenstander gevaarlijk wordt (en scoort) uit vrije trappen en corners, dan komt Ajax op kopkracht toch heel veel tekort. Als je je beste kopper dan inruilt voor iemand die toch echt weer een stuk kleiner is, dan zal het eerder erger dan beter worden.

Afgelopen zomer baalde ik er enorm van dat Ajax niet geïnteresseerd was in Enzo Fernandez. Hopelijk staat de scouting deze keer niet te slapen en pakken ze op tijd door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren