Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax krijgt concurrentie van Barcelona: Romano maakt transferclausule bekend’

Laatste update:

Ajax moet ver gaan als het Alan Varela aankomende winter aan zich wil binden. De 21-jarige defensieve middenvelder van Boca Juniors heeft volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano een transferclausule van zo’n negentien miljoen euro in zijn contract staan. TyC Sports kwam begin deze week met het nieuws dat Varela op de radar van Ajax staat, maar Sport meldt dinsdag dat Barcelona de beste papieren in handen heeft om de Argentijn over te nemen. Varela zou bij Ajax in beeld zijn als potentiële vervanger van Edson Álvarez.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft Barça voorrang wanneer het Varela wil aantrekken. De middenvelder speelde in het verleden in de voetbalschool van de Catalanen nabij Buenos Aires. Barcelona en Boca hebben daar al jarenlang een afspraak over: de Argentijnse grootmacht mag een speler uit de voetbalschool oppikken, maar de Catalanen hebben vervolgens de optie om hem later nog over te nemen.

Sport schrijft dat scouts van Barça Varela zien als ‘de nieuwe Sergio Busquets’. De clubleiding wil zo snel mogelijk een vervanger vinden voor de ervaren middenvelder, die aankomende zomer uit zijn contract loopt in het Spotify Camp Nou. Naast Varela zou Martín Zubimendi in aanmerking komen als vervanger van Busquets. De 23-jarige Spanjaard ligt echter nog tot medio 2027 vast bij competitiegenoot Real Sociedad. Varela’s contract bij Boca loopt tot 2026.

Varela debuteerde begin 2021 voor Boca en speelde sindsdien al 76 officiële wedstrijden voor de club. De Argentijns jeugdinternational was daarin eenmaal trefzeker en fungeerde drie keer als aangever. Transfermarkt.com schat zijn marktwaarde in op zo’n tien miljoen euro, maar zijn transferclausule moet volgens Romano dus negen miljoen euro meer opleveren. Tyc Sports-verslaggever Julio Pavoni gaf maandag al aan dat naast Ajax ook Bayer Leverkusen en Villarreal de controleur op de voet volgen.

Moet Ajax doorpakken voor Alan Varela?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat voor een type speler is dit? Met welke speler kan hem vergelijken? Ben benieuwd!

13 december 2022 om 17:51

Ik vind Enzo toch meer aanvallend ingesteld terwijl Varela meer een verdedigende middenvelder is. En lijkt me sterk dat Varela in de voetsporen van Enzo moet gaan treden, terwijl ze maar 6 maanden schelen qua leeftijd.

13 december 2022 om 17:59

Nigel de Jong

13 december 2022 om 17:33

Alsof die bij Barcelona in aanmerking komt voor meer dan handje vol wedstrijden

13 december 2022 om 17:36

Zei men dit ook niet over Davidson Sanchez? Dat Barcelona aan hem wordt gelinkt in de media betekent niet direct dat wij 100% zeker kansloos zijn en niet eens een poging moeten wagen...

13 december 2022 om 18:04

De clausule blijft gewoon staan. Negentien miljoen is negentien miljoen. Als Ajax hem bv een garantie op een basisplaats geeft, terwijl hij bij Barça moet concurreren met o.a. een Frenkie de Jong, dan geef ik Ajax nog steeds goede papieren. Zeker gezien het werk dat ze de afgelopen vijf a tien jaar hebben geleverd (jonge, Z-Amerikaanse talenten die het hebben kunnen gebruiken als springplank).

13 december 2022 om 21:25

Maar ook die clausules hoeft vaak niet eens neergelegd te worden. Het komt relatief zeer weinig voor dat het echt daarop uitdraait.

19 miljoen euro, hoe goed hij ook is, laten we hier als Ajax zijnde alsjeblieft niet meer aan beginnen. Gezien de recente miskopen en het feit dat Alfred nog steeds trainer is kan Ajax deze risico's niet nemen. Dat had enkel gekund als je nu 10 punten los had gestaan in de competitie, en je in Europa ook de CL groepsfase overleefd had.

13 december 2022 om 17:37

Idd en (met alle respect) wanneer je met deze selectie geen kampioen kan worden, heb je gewoon gefaald. Er is kwaliteit genoeg, alleen kan Alfred er (nog) geen team van maken.

13 december 2022 om 17:39

Zijn ook een hoop goede spelers gehaald bij Ajax. Miskopen is trouwens ook sterk overdreven. Bassey is een matige speler en Kaplan heeft nog nooit gespeeld. Maar wijndal en Brobbey vallen toch wel mee, die groeien denk ik wel gwn door. Deze jongen staat te boek als een groot talent en dan is 19 miljoen niet een zo’n dure prijs zie bijvoorbeeld wat er met Antony gebeurde.

13 december 2022 om 18:01

We hebben ook nog een aanvaller rondlopen waar 30 miljoen voor betaald is.. die is op dit moment nog geen 10 miljoen waard. En natuurlijk zijn er ook veel goede spelers gehaald de laatste jaren bij Ajax, maar daar had Overmars ook wel een groot aandeel in. Die haalden ook missers, maar had over het algemeen wel een goede ratio. Daar ben ik nu wat meer huiverig voor. Op dit moment zijn er maar weinig spelers bij Ajax waar ik vertrouwen in heb dat die voor veel geld verkocht worden, op Kudus na.
Bassey en Wijndal moeten we nog het vertrouwen geven inderdaad. Overigens kunnen we Sanchez ook al duidelijk aanstrepen als miskoop, die gast kan er helemaal niks van.

13 december 2022 om 18:20

Ik weet niet of je deze potentiële transfer kunt vergelijken met afgelopen zomer. Deze speler lijkt interesse te genieten van Leverkussen en Villareal en hij wordt ook aan Barca gelinkt. Dat gold afgelopen transferwindow niet voor Wijndal, Bassey, Bergwijn om maar een paar namen te noemen. Uit dat lijstje laat ik Conceicao en Lucca bewust weg, omdat die geen 76 wedstrijden in het eerste van een (sub)topclub in hun respectievelijke hoogste competities in de benen hadden en Brobbey omdat dat sowieso een ander verhaal is omdat die van Ajax zelf kwam.
Met andere woorden: als je voor deze speler 19 miljoen moet neertellen, maar hij is de vervanger van iemand waarvoor je pakweg 35 miljoen vangt, dan vind ik dat 1-op-1 een goede balans én te verantwoorden voor een speler met potentie.

13 december 2022 om 18:33

“Brobbey valt mee”, daar is bijna 20 miljoen voor betaald hè? Ik mag hopen dat die meevalt.

13 december 2022 om 18:53

Wijndal valt mee? Welke wedstrijden heb je dan van hem gezien? Totaal niet geschikt voor het niveau dat Ajax nastreeft, puur op 'naam' gehaald.

13 december 2022 om 19:43

Je moet niet vergeten dat er een heleboel basis spelers zijn vertrokken.
Bergwijn en Tadic moeten op dezelfde plek spelen als anthony er nog was geweest had je Tadic/bergwijn - Brobbey - Anthony

Je moet niet vergeten je speelt pas een paar maanden met deze achterhoede.
Wijndal moet wennen aan het niveau
Bassey is er pas net
Timber moet het ineens met andere 3 andere verdedigers doen.
Sanchez is er pas net /

Blind speelt ook zeer wisselend.

Natuurlijk moet je af en toe een gokje wagen maar ajax gaat sanchez echt wel weer voor 5 mil verkopen.

Timber gaat echt nog wel voor een bedrag weg

13 december 2022 om 21:20

@silverfront,

Die was ik inderdaad nog vergeten, geen 10 miljoen waard vind ik echter wat overdreven. Ik denk dat Ajax teveel is afgeweken van haar strategie de laatste periode, mij lijkt het beter om sommige linies iets minder breed te bezetten. Nu zadel je de trainer met problemen op dat die vedettes moet passeren. Ook zou ik graag weer iets meer jeugd zien.

Op dit moment kan Ajax alsnog redelijk wat verkopen. Timber is en blijft een goede verdediger, Kudus en ik denk dat Taylor en zeker Brobbey ook nog wel door kunnen groeien.

Ajax moet zeker niet stoppen met toptalenten uit bepaalde landen te halen. Dat kunnen ze beter doen dan 25 miljoen betalen voor Bassey bijvoorbeeld. Uit Argentinie komt daarnaast best veel talent. Overmars is dan misschien wel weg maar de zelfde scouts zitten er nog steeds.

13 december 2022 om 21:38

Je doet alsof hij zijn waarde niet kan opkrikken? Zelfde geldt voor bassey en wijndal. Niet zo lang waren alvarez en Martinez ook miskopen. Laatstgenoemde leverde 60 miljoen of zo op en alvarez zal vast ook veel opleveren. Je visie is puur korte termijn.

13 december 2022 om 17:46

Dat betekent dus dat we geen spelers mogen laten gaan of versterkingen halen. Dat lijkt me niet de juiste insteek als we verbetering willen. Je moet ook
anticiperen op wat er komen gaat. Kijk hoe de contract situaties op dit moment zijn en je weet dat aankomende zomer een tweede exodus gaat plaats vinden, maar dan met minder verlies aan kwaliteit.

Er zullen toch stappen gezet moet worden.

13 december 2022 om 17:53

Natuurlijk wel, alleen zou ik het niet meer zoeken bij spelers die 20 miljoen euro moeten kosten. Dat blijft een enorm risico. Ajax heeft in het verleden toch ook genoeg pareltjes gehaald die de helft goedkoper waren? En spelers als Antony en Martinez leverde ook nog veel op vanwege de kampioenschappen en prestaties in Europa. Op de korte termijn zie ik Ajax simpelweg niet diezelfde successen halen.

13 december 2022 om 19:17

Eens, wat mij betreft hoeft niet iedere aankoop er een uit de categorie “circa 20 miljoen” te zijn. De spiraal waarin transferkosten en inflatie oplopen maakt het alleen wel lastiger. Clubs vragen veel meer. Dat is mooi als je daardoor plots je hele jaarbegroting ontvangt van Man United, maar het werkt ook de andere kant op. Je bent nu eenmaal meer kwijt als je nieuwe talentvolle spelers wilt halen.

Maar ik ga er even van uit dat deze Varela de vervanger van Alvarez moet worden. En dan mag je best een fatsoenlijke investering doen. De positie van controleur is een belangrijke. Met alleen Grillitsch (die weinig indruk maakt) als alternatief en een mooie uitgaande transfersom voor de deur vind ik dit wel de moeite waard.

13 december 2022 om 19:45

En haller dan 22 gehaald en 36 miljoen opgeleverd?

Brobbey zit ook nog voldoende potentie in.

13 december 2022 om 22:43

Als je grillisch Ajax waardig vindt, stel je hem op en zet je een jeugdspeler op de bank. Als je hem niet Ajax waardig vind, beëindig je zijn huur overeenkomst en zet je een jeugdspeler op de bank.
Dát is Ajax.

Ik dacht even dat Noppert écht zijn droomoverstap zou maken bij het lezen van deze titel!

14 december 2022 om 09:35

Barcelona heeft Ter Stegen en geen reden voor een nieuwe keeper?

Ajax lijkt toch net ff "te laat" te scouten. Deze speler lijkt al niet meer haalbaar. Blijft natuurlijk lastig wanneer er kenbaar wordt gemaakt dat ajax interesse heeft. Maar wie weet heb ik het mis...

Jemig. Hoeveel nieuwe Busquetsen hebben ze nu al gezien. Ik zou zelf het liefst Zubimendi zien komen naar Barcelona. Dat vind ik echt een hele goede speler die perfect in het profiel past wat mij betreft. Komende halfjaar met Frenkie, Gavi en Pedri proberen en op basis daarvan bepalen of De Jong de opvolger van Busquets moet worden. Zo niet, Zubimendi halen en snel afhandelen. Al vrees ik wel dat hij duur is met zijn nieuwe contract.

13 december 2022 om 17:40

Zubimendi is een overschatte speler €60 miljoen euro voor wederom een fysiek zwakke Spaanse middenvelder. Zwaar overschat. Zoveel geld betalen voor Zubimendi is Ferran Torres all over again.

Ze hebben Enzo Fernandes & Julian Alvarez al misgelopen, laten we vooral doorgaan met het uitgeven van miljoenen euros aan overschatte Spaanse spelers.

13 december 2022 om 18:19

Begrijp de teleurstelling van het mislopen van Enzo Fernández, maar heb eerlijk gezegd geen flauw idee of Alan Varela überhaupt wordt gezien als veelbelovende controlerende middenvelder en of die stap niet te groot blijkt te zijn.

13 december 2022 om 18:07

Het lijkt me niet meer dan logisch dat er meerdere spelers in beeld zijn voor de opvolging van Sergio Busquets, zeker omdat er geen directe vervanger op de markt is. Martín Zubimendi heeft genoeg voetballend vermogen, maar dan ontbreekt het aan fysieke duelkracht. Dan moet er op z'n minst nog een fysiek sterke box-to-box middenvelder bij komen op het moment dat Kessié besluit te vertrekken. Maar eerlijk gezegd zie ik weinig alternatieven op de markt. Rúben Neves of Enzo Fernández misschien? Frenkie de Jong uitproberen op die positie lijkt me in ieder geval een goed begin, want de combinatie van Gavi, Frenkie en Pedri zou goed kunnen werken.

13 december 2022 om 18:18

Enzo Fernández zou inderdaad ook een goed alternatief zijn. Ik kende hem nog niet echt maar dit seizoen vind ik hem echt indrukwekkend bij Benfica. Ook in Qatar laat hij het nu zien. Al gaat hij nog veel duurder zijn dan Zubimendi. Ik vrees bij hem echt voor meer 100 miljoen. Het is een goede, jonge speler waar enorme concurrentie voor zal lostbarsten en daarbij zal er ook een soort Benfica-taks op komen. Ik snap niet meer precies hoe het er bij Barcelona nu financieel voor staat maar als je de Champions League op kwartfinale begroot en je overwintert niet eens, kan ik me zomaar voorstellen dat het best een karwei wordt om 100 miljoen neer te tellen.

13 december 2022 om 18:25

Honderd miljoen euro in de huidige financiële situatie lijkt me nagenoeg ondenkbaar, tenzij daar uiteraard een speler van absolute wereldklasse tegenover staat. Enzo Fernández, met alle respect, is een 'high-risk high-reward' speler. Als er dan toch belachelijke bedragen worden uitgegeven, dan zou ik meteen gaan voor een speler van het kaliber Joshua Kimmich. Eigenlijk zou het meest verstandige zijn om Frenkie de Jong op die positie te posteren en dan het middenveld dusdanig samen te stellen dat zijn zwakke punten worden aangevuld.

13 december 2022 om 18:31

Oh, wil trouwens ook nog even gezegd hebben dat het niet eens zo'n vreemd idee is om Eric García eens te proberen op de positie van Sergio Busquets. Hij heeft verrassend veel voetballend vermogen voor een verdediger, terwijl hij in een linie naar voren minder kwetsbaar is. En niet onbelangrijk, hij heeft de leiderschapskwaliteiten om de communicatie met de verdediging en het middenveld op zich te nemen.

Ik ben benieuwd. Lijkt mij sterk dat Barcelona deze jongen gaat halen, maar goed. Ze hebben al een druk bezet middenveld met Busquets, Gavi, Pedri, Kessié, Frenkie en daarnaast komt die jonge jongen die verhuurd is aan Valencia ook nog terug. Bij nood kan een Sergi Roberto nog als lopende 8 spelen, dus opties voldoende.

Als ze dan kopen. zie ik ze eerder voor een Zubimendi gaan. Spaans, gewend aan Laliga en een enorm goede CVM.

13 december 2022 om 17:43

Busquets gaat weg en Kessie is verre van goed genoeg die gaat denk ik verkocht worden in de winter of zomer.

Dan houd je dus Frenkie, Pedri, Gavi & Pablo Torre over. Zubimendi moet overigens €60 miljoen euro kosten ik waag het te betwijfelen dat Barcelona dat op dit moment kan of wil betalen. Daarbij word Zubimendi overschat, Barcelona moet af van het fysiek zwakke Spaanse middenvelders syndroom.

Denk wel dat Ajax weer eens een voltreffer moet maken qua transfer. Tuurlijk er is veel geboerd, maar momenteel staat er op het veld niet bepaald kapitaal. Heb je weer een dure speler die niks wordt en mis je CL voetbal (wat heel aannemelijk is met schreuder), kan het toch opeens snel gaan lijkt mij? Of ben ik nu te pessimistisch?

13 december 2022 om 18:22

Timber: 35-45 miljoen. Alvarez: 25-35 miljoen. Kudus: 25-35 miljoen. Dat zijn al drie spelers die samen 100+ miljoen in het laatje zullen brengen en waarvan je bijna zeker weet dat ze verkocht gaan worden.

Waar zijn toch de 'parels' die goed gescout waren en voor veel geld doorverkocht konden worden? Er word meer en meer geld uitgegeven maar er lijkt voor mij althans, geen duidelijk plan achter te zitten.. als vervanger voor alvarez? Hadden we grillitsch toch voor? Daarnaast evt jeugd?

Zerouki terughalen is geen optie? Is evengoed, zo niet beter dan Alvarez en zal n stuk minder kosten?

13 december 2022 om 17:50

Ik denk dat Ajax dit serieus zal overwegen, een logische en prima opvolger van Alvarez. Die Grillitsch daarin zie ik het ook niet echt en dat is samen met Alvarez de enige die echt controleur kan spelen.

Fabrizio zegt 15 miljoen dollar, is dat blijkbaar 19 miljoen euro tegenwoordig? Lijkt me niet. Kijk niet heel veel Boca, maar de keren dat ik wel keek vond ik hem met name goed aan de bal. Ook wel giftig.

Sowieso beter dan Alvarez. Maar ik heb liever dat ze Vos voor de leeuwen gooien, of Grillitsch de kans geven. Maar in ieder geval goed dat we met spelers gelinkt worden met een hoog Ajax gehalte. Geen Alvarez, Bassey, Sanchez en Klaassen meer hopelijk. Dat moet verleden tijd zijn.

13 december 2022 om 18:15

Ben persoonlijk ook een groot fan van Vos. Die heeft in ieder geval al een fysiek waarbij je denkt; die wordt niet overlopen bij het mannenvoetbal. Gewoon voor de leeuwen gooien, dat is hoe je die talenten versneld laat groeien is altijd in het verleden gebleken. En degenen die het niet redden, zijn dan (op dat moment) gewoon nog niet goed genoeg.

13 december 2022 om 18:20

Hopelijk denkt Ajax op dezelfde manier als wij, maar ik vrees het ergste. Wederom onnodig met geld smijten, dat moet eens ophouden.

Sanchez...... heel waardevol geweest en niet voor niets voor 40 miljoen verkocht. Alvarez toch ook wel denk ik. Klaassen kan leuk stofzuigen en pakt al een paar jaar zijn goaltjes mee. Nassey kan nog goed komen denk ik. Een mix kan prima werken .... zie de afgelopen 5 jaar. Met een echte trainer.

Ik hoop dat hij komt, als Alvarez vertrekt moet dat fatsoenlijk opgevangen worden. Aangezien hij uit het Zuid Amerikaanse scoutingnetwerk komt, en gescout is op kwaliteiten die nodig zijn om verzorgd atractief voetbal te kunnen spelen (in tegenstelling tot vele die afgelopen zomer gekomen zijn); heb ik er wel vertrouwen in. Gif met degelijk voetballend (opbouwend) vermogen van achteruit is een van de zaken die we dit seizoen echt missen sinds het vertrek van Martinez. Persoonlijk zie ik hem liever komen dan Noppert, en moeten we het seizoen kunnen afmaken met Pasveer. Al zal er voor volgend seizoen ook echt een keeper oplossing moeten komen.

Dat er verkeerd ingekocht is afgelopen zomer moge duidelijk zijn, waarbij de behoefte voor een kwaliteits injectie die toen al broodnodig was er nog steeds is. En al helemaal als Alvarez vertrekt, het laatste wat we moeten doen is in een Sulimani kramp schieten. Ajax moet wel verdomme echt vaartmaken in de zoektocht naar een nieuwe TD of een betere docent voor Huntelaar vinden; maar goed ik hoop dat Varela komt.

Goede speler.. kruising Frenkie met Busquets. Groot potentieel. 19 miljoen misschien te veel. Maar in groeipotentie het wel waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren