Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Onder-19 viert landstitel na winst in hervat kampioenduel

Laatste update:

Ajax Onder-19 heeft de landstitel gewonnen. De gestaakte kampioenswedstrijd tussen het team van John Heitinga en het Feyenoord Onder-19 van Dirk Kuyt werd zaterdag uitgespeeld op sportcomplex de Toekomst in Amsterdam en eindigde in 2-0, dankzij goals van Brian Brobbey en Naci Ünüvar. Feyenoord had aan een gelijkspel genoeg gehad om zich in de leeftijdscategorie tot kampioen van Nederland te kronen.

De 'miniklassieker' werd een week geleden na ruim een halfuur spelen gestaakt na een opstootje op de tribune. Ouders en kennissen van spelers van Feyenoord werden belaagd door fans van Ajax. Na een korte afkoelperiode besloot de scheidsrechter het duel niet meer te hervatten omdat de veiligheid van spelers en hun meegereisde familieleden en kennissen niet voldoende kon worden gewaarborgd.

Het duel werd zaterdag achter gesloten deuren hervat, vanaf de 31e minuut. In het restant van de eerste helft ging het spel op en neer en trof Ajax, dat eerder deze week ook de beker pakte, vijf minuten voor de onderbreking het doel. Na een een heerlijke pass van Anass Salah-Eddine werd Joey Korevaar omspeeld door Brobbey, die het leer uit een moeilijke hoek over de doellijn werkte: 1-0.

In de tweede helft werd de sfeer wat grimmiger en had Ajax de beste kansen om het scorebord opnieuw in beweging te krijgen. Zo voorkwam Koorevaar na een klein uur spelen dat Sontje Hansen voor de 2-0 kon zorgen. Tien minuten later viel de tweede treffer alsnog. Na een slimme hakbal van Hansen kon Ünüvar de bal tegen de touwen schieten en was het duel definitief gelopen. In de liefst acht minuten blessuretijd kreeg Wouter Burger een tweede gele kaart voor aanmerkingen op de arbiter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na het bevoordelen van Ajax in de Eredivisie (het verplaatsen van een complete speelronde waardoor PSV gewoon 3 weken uit de running was) moet de Knvb ook hier Ajax weer bevoordelen.
Deze wedstrijd had natuurlijk nooit uitgespeeld mogen worden. Door het falende veiligheidsbeleid van Ajax is deze wedstrijd vorige week gestaakt, iets wat in elke andere jeudgcompetitie punten in mindering en een 0-3 eindstand oplevert.
De enige reden dat dat hier niet gebeurt is omdat het Ajax betreft en een kampioenswedstrijd is, de Knvb is een organisatie zonder ballen en durfde het simpelweg niet aan.
Misschien dat van der Sar na zijn periode bij Ajax daar een hoge functie kan bekleden, past helemaal bij hem, mannen zonder durf en pit die niet durven door te pakken. Ongelooflijk dat hij ooit een wereldkeeper was die uitstraling had want na zijn voetbalcarriere is het echt een nietszeggend mannetje zonder ballen.
Er moet echter wel gezegd worden dat Feyenoord een zeer slechte pot speelde vandaag en dat Ajax vandaag terecht heeft gewonnen, maar deze hele wedstrijd had nooit uitgespeeld mogen worden!

1 juni 2019 om 16:03

@feyedh Je bedoelt deze hele wedstrijd had nooit uitgespeeld mogen worden omdat de feyenoord-spelers alleen maar aan het schoppen waren?

1 juni 2019 om 16:03

Supporters die problemen veroorzaken zorgen toch nooit voor automatische winst? Dat zou een unicum zijn

1 juni 2019 om 16:35

Geen unicum, dat is vaker gebeurd.

Of het regel is is natuurlijk een tweede. Dan komen er ws. meerdere aspecten bij kijken zoals verwijbaatheid, nalatigeheid etc.

1 juni 2019 om 16:04

Haha je bent al net zo gefrustreerd als de jochies van Feyenoord u19. Die konden in de tweede helft alleen nog maar schoppen omdat ze voetballend gezien overklast werden.

1 juni 2019 om 16:04

Drie weken uit de running? Haha, je weet het wel mooi te brengen he? Ze speelden drie dagen later dan gepland...

1 juni 2019 om 16:04

Opmerkelijk dat je er na zoveel onzin toch nog 1 fatsoenlijke regel uitgeperst kreeg. Ajax inderdaad veruit de betere vandaag en dik verdiend gewonnen.

1 juni 2019 om 16:04

Lol. 3 weken uit de running. 18 ipv 15 dagen bedoel je? Wat een verschil inderdaad.
Ot: Ajax betere van het spel en de kansen. Terechte overwinning. Tijdrekken en gedoe was wel gruwelijk irritant zeg.

1 juni 2019 om 16:05

Als je zo kampioen moet/wil worden.... Ajax o19 speelde feyenoord o19 kapot met spelers die gemiddeld 2 jaar jonger zijn. Waar een kokcu met Eredivisie ervaring en zijn 18 jaar zou moeten opstaan speelt een ventje van 15 jullie verdediging weg. Ze zijn dik verdiend kampioen geworden en daar doen 25 debielen vorige week niks aan af.

1 juni 2019 om 16:16

Kapot spelen doe je op de helft van de tegenstander en niet door te counteren. Typisch Zytto. Ajax was beter en Feyenoord bedroevend. Er stonden maar een paar spelers op het veld die een voldoende halen.

1 juni 2019 om 16:28

Eerste 70 minuten (inclusief vorige week) heeft Ajax feyenoord alleen maar achter het balletje laten aanlopen. Brobbey en Hansen (2x) mistte bijvoorbeeld beiden grote 1 op 1 kansen die er gewoon in hadden gemoeten. Het was zeker niet alleen maar counteren wat Ajax deed. Of je hebt alleen na de 2-0 gekeken.

1 juni 2019 om 16:06

Hahahaha, snap echt niet waarom je in staat bent om zulke reacties te geven. Volgende keer wat minder impulsief reageren. Wat er rondom de supporters gebeurt, kan je een jeugdploeg niet zo maar mee benadelen.

Het is wat het is !

1 juni 2019 om 16:07

@FeyeDH wat jij hier typt is rotzooi 1e klas behalve over het veiligheids gedeelte. Heb je dat ooit ergens gezien dat er regelementair 3-0 naar de tegenstander ging om een gestaakte wedstrijd??????????

1 juni 2019 om 16:08

Feyedh, jij had liever kampioem geworden door niet te spelen?

1 juni 2019 om 16:14

@chandler dus dat. Slaat nergens op wat beste man FeyeDH hier boven neer kwakt. Neem je verlies gewoon en niet janken om zaken die buiten het veld gebeurde. Ajax Supporters hebben zich als zwijnen gedragen en zij worden aangepakt. Wat er op het veld gebeurd is tussen 22 spelers en dat is het belangrijkst.
Voor de rest top gedaan Ajax o19 chapeau. Heerlijk top elftal 🔥🔥🔥

1 juni 2019 om 16:12

Hahaha dat is niet waar. Ik weet niet in wat voor jeugdcompetitie jij hebt gespeeld. Beetje niveau verplaatst de knvb de wedstrijd naar een doordeweekse dag. Zou vrij makkelijk zijn. Gewoon een shirt van de tegenstander kopen en een beetje stennis schoppen. Is je kind zo kampioen.

1 juni 2019 om 16:12

Jammer dat er weinig over het voetbal wordt gesproken. Vond het van beide kanten niet een goede wedstrijd. Maar beste Feyenoorders, Ik heb vandaag met veel aandacht gekeken naar Kokcu en Burger. Het zou mooi zijn dat er bij Feyenoord weer wat talent doorbreekt. Van Kokcu (ook op basis van de wedstrijden in het eerste) heb ik geen twijfel dat dat een leuke optie is voor volgend jaar in de basis, danwel tegen de basis van het eerste van Feyenoord. Maar bij Burger heb ik het idee dat er nog erg veel gecompenseerd wordt door zijn fysiek. Een huurperiode naar Dordt (weet niet of het ter sprake is gekomen) lijkt me een goede optie voor hem?

1 juni 2019 om 16:19

Ik denk zelf dat het meer te maken heeftet de vorige wedstrijd. Als er bij zo partijtje van die dooegesnoven gekken stonden doe je familie in elkaar wilden slaan, dan denk ik dat je als speler onder 19 niet helemaal bij de les bent voor deze wedstrijd.
Gefeliciteerd Ajax...

1 juni 2019 om 19:07

Welnee, dat is allang weer naar de achtergronnd gegaan. Ajax was vandaag gewoon beter, volgende keer beter.

1 juni 2019 om 16:19

@feyedh

"na het bevoordelen van Ajax in de Eredivisie (het verplaatsen van een complete speelronde waardoor PSV gewoon 3 weken uit de running was) moet de Knvb ook hier Ajax weer bevoordelen.
Deze wedstrijd had natuurlijk nooit uitgespeeld mogen worden. Door het falende veiligheidsbeleid van Ajax is deze wedstrijd vorige week gestaakt, iets wat in elke andere jeudgcompetitie punten in mindering en een 0-3 eindstand oplevert."

Je bent gewoon een hele slechte verliezer. Als Feyenoord supporter ben je wel de laatste die mag wijzen naar de Knvb en de bond in een slecht daglicht mag plaatsen als je in ogenschouw neemt dat je eigen club 23 van de laatste 33 bekerwedstrijden een thuiswedstrijd heeft geloot en Feyenoord spelers bijna standaard worden vrij gesproken als ze er met rood vanaf moeten. Ook daar kan je allerlei verdachtmakingen op kloslaten, maar daar houd ik me verre van zolang daarvoor geen bewijzen voor handen zijn. Zou je ook eens kunnen overwegen. Het is volslagen nonsens dat een gestaakte wedstrijd in andere competities automatisch een 0 - 3 nederlaag oplevert voor de organiserende ploeg. Dat is maar 1 van de mogelijke sancties en geldt bovendien als de zwaarst mogelijke straf en wordt daarom juist heel weinig opgelegd. Dat het veiligheidsbeleid van Ajax zou hebben gefaald, is ook volstrekt voorbarig omdat dat nog wordt onderzocht en omdat je natuurlijk geen peloton ME kan laten aanrukken voor een juniorenwedstrijd. Het is te triest voor woorden dat er zoveel haat is tussen de harde supporterskernen van Ajax en Feyenoord, maar het is natuurlijk niet zo dat dat alleen de schuld van de Ajax supporters is. In tegendeel zelfs en wie wind zaait, zal storm oogsten. Feyenoord heeft het vandaag gewoon op alle fronten moeten afleggen tegen de Ajaxtalenten die bijna allemaal veel jonger waren. De beste heeft gewonnen en dat zou je gewoon moeten accepteren in plaats van de titel in de schoot geworpen te willen krijgen.

2 juni 2019 om 08:22

Haha mooi dit, wijzen naar Feyenoord omdat ze via eerlijke(!!) loting een thuiswedstrijd krijgen in een bekerwedstrijd, terwijl je het blijkbaar normaal vindt dat wanneer die doorgesnoven Ajax tokkies de Feyenoord aanhang kort en klein willen slaan

2 juni 2019 om 12:10

@dendenchofu

"haha mooi dit, wijzen naar Feyenoord omdat ze via eerlijke(!!) loting een thuiswedstrijd krijgen in een bekerwedstrijd, terwijl je het blijkbaar normaal vindt dat wanneer die doorgesnoven Ajax tokkies de Feyenoord aanhang kort en klein willen slaan".

Wellicht is het het overwegen waard om een reactie in het vervolg eerst goed te lezen voor je erop reageert. Je uitspraak is namelijk de wereld op zijn kop. Wat je beweert, staat helemaal niet in mijn reactie, mijn bijdrage was juist een reactie om een uitspraak van iemand die er dergelijke complot theorien op na hield. En waar je het vandaan haalt dat ik het gedrag van de Ajaxhooligans "normaal" zou vinden, is me al helemaal een raadsel.

1 juni 2019 om 16:31

Wat zijn jullie toch triest zeg, Feyenoord verliest terecht tegen een Ajax dat ook nog eens qua leeftijd gemiddeld ruim 2 jaar jonger is en dan nog blijven zeuren. Wees een kerel en pak die verlies maar ga niet de Klaagmuur uithangen.

1 juni 2019 om 18:30

1 jaar he.... niet overdrijven

3 juni 2019 om 11:10

Er zaten 15 en 16 jarigen tussen terwijl Feyenoord talenten erbij gehaald die al in het 1e gespeeld hebben en dan nog heel sneu roepen dat Ajax bevooroordeeld is door de Knvb. Als het dus sportief niet lukt dan maar wat externe factoren erbij halen, hoe diep kan je dan nog zinken?

1 juni 2019 om 16:33

Wat zijn exact de regels omtrent staken in de amateur divisies? Want van een regelementaire overwinning na ruzie naast het veld heb ik nog nooit iets mee gekregen en ook dat heb ik vaak zat zelf meegemaakt. Ook wij moesten 2 uur heen en terug voor een tweede helft en ik speelde zeker niet bij ajax.

1 juni 2019 om 16:52

Dat er idioten bij ajax rondlopen; ja. Dat deze geband moeten worden; ja. Echter heeft er formeel gezien niets anders dan een woordenwisseling plaatsgevonden. Geen enkele reden dus om de wedstrijd niet uit te spelen. Ik begrijp echter uit je andere uitspraken dat je niet zonder gekleurde bril kunt oordelen.

2 juni 2019 om 09:52

@musi

Het is nog zieliger. De verhalen die rondgaan is dat de wedstrijd gestaakt is omdat ze vanuit Feyenoord niet meer wilde. De scheids wilde hervatten, Kuyt zei nee gaan we niet doen. Eigenlijk is dat reglementair verlies Feyenoord.....

1 juni 2019 om 17:03

@feyedh
En als een jeugdteam van jouw clubje heeft verloren, begin je over de uitstraling van Van der Sar.....

1 juni 2019 om 19:10

Volgende keer eerst even een nachtje slapen voor je zo’n slechte verliezerspost opschrijft, met beschuldigingen op van alles en iedereen, dat zou helpen!

1 juni 2019 om 17:35

Feyedh

Weet niet maar uitstraling was nooit VD Sar zijn sterkste kant natuurlijk, ook niet toen hij nog keepte. Hoorde laatst een interview met Jeroen Slop, die VD Sar bejubelde om het geweldige werk dat hij levert en hoe hij keihard bikkelt en continue op reis is om Ajax te vertegenwoordigen en sterker te maken. Lijkt me dat zo iemand hem beter kan beoordelen dan jij. Als je ziet waar Ajax nu staat ten opzichte van een paar jaar geleden, zal hij als een van de eindverantwoordelijken toch iets goed doen lijkt me. Om hem dan af te rekenen op wat incidentjes met supporters lijkt me wat kortzichtig. Ben overtuigd dat ze het serieus nemen overigens. Verder niet zo zielig doen. Hoe zit het beleid bij jouw club eigenlijk, allemaal sterke leiders met visie en ballen?

1 juni 2019 om 17:36

Wat heeft het verplaatsen van een competitieronde door de Knvb te maken met deze wedstrijd? En wil je straffen uitdelen, zou ik me ook maar druk maken om de eigen omgeving, want het is namelijk niet dat - helaas - eerder gebeurde ongeregeldheden alleen maar bij Ajax plaatsvinden maar ook bij Feyenoord en andere clubs. En dit vloeit weer voort uit het feit dat zowel clubs als ook de politiek niet durven door te pakken voor wat betreft het aanpakken van voetbal vandalen. Niet je kop in het zand steken en alleen naar Ajax wijzen uit frustratie vanwege deze nederlaag en het mislopen van dit kampioenschap, maar ook kritisch durven kijken naar de eigen club.

1 juni 2019 om 18:41

@FeyeDH: als je zo wil winnen.... gaat die jongens om speeltijd, niet omdat een paar hersenlozen het aan de stok kregen met de Feyenoord-aanhang. Meer dan terecht dat ze de wedstrijd gewoon hebben afgespeeld, laat vooral dit soort hersenlozen niet belonen.

2 juni 2019 om 13:09

Klets niet, op alle vlakken mis je en je klinkt hierdoor als een klein kind dat zijn zin niet krijgt.

1. Dit is al 100 keer uitgelegd, maar nogmaals omdat jij het blijkbaar nog steeds niet snapt. Die competitieronde moest verplaatst worden omdat alle wedstrijden in speelronde 33 tegelijkertijd gespeeld moesten worden en Ajax anders niet 2 dagen rust tussen de wedstrijden kreeg. Dat zijn twee regels die nageleefd zijn. Dit heeft overigens helemaal niets te maken met deze jeugdwedstrijd, maar dat zal je ook wel niet snappen.

2. Die wedstrijd is uitgespeeld, omdat er uiteindelijk niets gebeurd is. Er is verhaal gehaald door een paar idioten met 0 hersencapaciteit, maar er is geen klap gevallen. Je kan het Ajax niet verwijten dat supportersgroepen niet gescheiden kunnen worden op een jeugdcomplex waar vrije toegang is. Je mag het de Amsterdamse politie ook niet verwijten dat men geen politiemacht inzet voor een jeugdwedstrijd. De Knvb kan je ook niet kwalijk nemen dat die competitie op sportieve basis wordt beslist.

Even goed opletten, want hier gaat alle ellende om:

De Overheid faalt door de slappe voetbalwet, waardoor hooligans met stadionverbod vrij spel hebben. Zolang deze hooligans zich niet hoeven melden op het politiebureau op gezette tijden, kan dit tuig op de toegangskaart van een ander naar wedstrijden en uiteraard ook naar dit soort wedstrijden, waar men simpel over een hek kan klimmen om binnen te raken. Voorbeeldje: hooligans konden in Rome, omdat ze zich niet hoefden te melden op het bureau, een historische fontein uit de Middeleeuwen slopen. Het is zo simpel om te voorkomen; Grapperhaus moet in plaats van open deuren intrappen een keer de rechter de handvaten geven om hier wat aan te doen. Maar goed, het zal een keer echt mis moeten gaan met doden of gewonden voordat er werkelijk iets veranderd in die wet.

Overigens kan je beter je eigen club verwijten dat men niet eens in staat is om jeugd op te leiden die 2 jaar jongere spelers, Ajax speelde met een kern van O17 spelers zonder het allergrootste talent Gravenberch, kan verslaan. Feyenoord O19, met selectiespeler Kokcu en 'toptalenten' Burger en Geertruida, is gewoon niet goed genoeg en ik snap best dat je verdriet ergens heen moet, maar je moet wel redelijk zijn.

Ik vind het zo triest dat jij Feyenoord O19 kampioen wil laten worden door een cadeautje en niet op basis van kwaliteit. Het is ook vrij sneu dat jij het zo belangrijk vindt dat of een jeugdelftal kampioen wordt.

Klasse mannen! Zal wel weer een hoop commotie om komen, maar dat mag. Zitten paar leuke jeugdspelers tussen bij zowel Ajax als Feyenoord

Ajax o19 volledig terecht gewonnen, maar de hele gang van zaken omtrent deze wedstrijd is zeer schrijnend. De scheidsrechters was één van de slechtste die ik ooit heb mogen aanschouwen.

1 juni 2019 om 16:01

Scheidsrechter*

1 juni 2019 om 16:06

Mee eens, die had geen idee wat aan de hand was. Bij opstootje na doorhalen van Kokcu op Rensch geeft hij Geertruida geel terwijl daar meerdere kaarten volstaan hadden voor meerdere spelers, dat Kokcu daar niets krijgt is belachelijk, dat wel geel met een rood randje, enorm smerige overtreding. Llansana moest ook op gaan passen bij Ajax, die zat op randje te spelen. Vond dat scheids controle kwijt begon te raken, had eerder op moeten treden ipv het een vechtpot te laten worden met amper faire duels.

1 juni 2019 om 16:13

- Brobbey die in de hoek iemand onder het gras stopt
- provocaties bij vrij trappen die niet beantwoord worden.
- tijdrekken is allemaal geen probleem.

Wat een slappe zak was dit; daar maak je natuurlijk dankbaar gebruik van.

1 juni 2019 om 16:19

Absoluut. Normaal ben ik van mening dat de scheidsrechter minder fouten maakt dan de spelers op het veld en dus ook disproportioneel veel bagger over zich heen krijgt, maar deze man heb ik oprecht 15 fouten zien maken. Ook stond Bannis duidelijk niet buitenspel en had het gewoon 0-1 voor Feyenoord moeten staan op dat moment.

1 juni 2019 om 16:22

Maar een strikte scheids had voor 70e minuut er al 2/3 bij Feyenoord afgestuurd, het tijdrekken was hatelijk en had hij iets aan moeten doen maar gesprongen tackle van achteren van Toure (geel), veel te laat doorhalen van Kokcu met been naar voren (nieteens iets?), Geertruida op middenveld te laat met tackle om counter eruit te halen (niets, pakt 3 minuten laten geel met opstootje) dat waren allemaal momenten waar scheidsrechter merkwaardig optrad. Floot ook heel vaag, overtredingen liet hij vaak doorspelen maar binnen 25m was alles een overtreding. Heel vaag.

1 juni 2019 om 16:28

Tevens had dan ook Brobbey wedstrijd niet volgemaakt door praten en die beuk bij corner.

1 juni 2019 om 16:37

iid, Wolter.
Het was gewoon een aanfluiting die man, excusez le mot.

1 juni 2019 om 17:25

Ja er werd veel tijd gerekt, maar er was uiteindelijk ook 8 minuten extra tijd ofzo.

1 juni 2019 om 16:11

Scheids was echt drama. Hij trad ook niet op tegen tijdrekken en gedoe van Ajacieden.

Jammer. Ajax vandaag de terechte winnaar. Weet iemand hoe het nu zit met Feyenoord o19 en de evt Youth League als Ajax o19 via het eerste naar de YL gaat?

1 juni 2019 om 16:09

Dan speelt Feyenoord geen YL. Alleen de kampioen krijgt een ticket, als die club al via de 'normale' route YL speelt, schuift dat ticket door naar het volgende land.
Dus op z'n best spelen Ajax en PSV in de YL.

1 juni 2019 om 16:15

@falonso

Duidelijk, thanks!

1 juni 2019 om 16:19

Daarom speelde Feyenoord en Ajax om het kampioenschap.

1 juni 2019 om 16:28

O17 is Groningen kampioen geworden. O16 bedoel je neem ik aan?

1 juni 2019 om 16:36

ja sorry bedoelde bekerkampioen haha

1 juni 2019 om 17:59

Dat gebeurd dan alleen als PSV 1 zich weet te kwalificeren voor de CL.

Heel jammer dat het zo moest lopen. Feyenoord heeft het helaas zelf weggeven een aantal geleden in Breda toen er met 3-2 werd verloren na (dacht ik) een 0-2 ruststand, wat natuurlijk nooit mag gebeuren. Als je dan de laatste wedstrijd bij Ajax uit speelt kan je er de klok op gelijk zetten dat ze daar natuurlijk nooit een punt over de streep gaan trekken, want dat doet Feyenoord nooit als er in Amsterdam wordt gespeeld. Ik gun het Ajax totaal niet na de incidenten van vorige wedstrijd dus erg jammer dat Feyenoord het heeft weggeven. Hebben een groot deel van de kampioenspoule bovenaan gestaan dus vond dat zij het meer hadden verdiend.

1 juni 2019 om 16:23

Degene die aan het eind bovenaan staat heeft het toch het meest verdiend? Verder ben ik het wel eens met je betoog, ware het niet dat ik het de spelers wel
gun, zij kunnen er niets aan doen dat een stel idioten zich misdragen...

Verschil in gemiddelde leeftijd was 2 jaar, alsnog met twee vingers in de neus gewonnen.

1 juni 2019 om 16:25

Feitelijk onjuist. Was aan het eind 16,81 versus 17,63.

1 juni 2019 om 16:52

En aan het begin? Toen speelde Ajax nog met oa Regeer en Unuvar die 15 jaar zijn.

Netjes gedaan boys! Na wat jullie "supporters" het vorige x verziekt hebben, is het niet verdiend maar wel gegund!

1 juni 2019 om 17:04

Zeker wel verdiend! Beste en ook nog eens een stuk jonger

Nou was Feyenoord erg slecht in deze wedstrijd en is de zege van Ajax dan ook wel terecht, maar man man man, ik hoop toch van harte dat deze scheidsrechter nooit in de Eredivisie komt te fluiten... Schandalig gefloten.

1 juni 2019 om 16:06

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de wedstrijd niet gekeken heb, en alleen de laatste 20 minuten (inclusief de 8 minuten extra tijd), en daar viel mij op hoe lamlendig hij inderdaad aan het fluiten is. Liet Ajax spelers maar lekker aankloten, ballen wegschieten etc. Viel echt op hoe erg ze aan het tijd rekken waren. Maar goed, geef ze is ongelijk, als je kampioen kan worden en zo'n zoutzak als scheidsrechter hebt.

1 juni 2019 om 16:13

Ik geef die jongens groot gelijk ja. Het gaat om het kampioenschap, tegen de aartsrivaal, en de scheids laat je gewoon je gang gaan... Zou andersom ook gedaan zijn.

Leuk potje was dit. Echte vechtwedstrijd met heeel veel overtredingen. Scheidsrechter was wel echt slecht, zag heel veel over het hoofd. Verdiende overwinning, al was het niet de beste pot van Ajax. Hoefde ook niet, aangezien Feyenoord nauwelijks een uitgespeelde kans heeft gehad.

1 juni 2019 om 16:08

Leuk ??, dit was echt een heel vervelende wedstrijd. Hier was weinig leuks aan.
Wedstrijd "professioneel" doodgemaakt en een scheids de geen idee heeft.

Moet wel zeggen dat ik de scheids heeeeeeel matig vond. Het tijdrekken mocht de hele tijd doorgaan. Geertruida als enige geel tijdens het opstootje en zo waren er nog wat puntjes.

1 juni 2019 om 16:09

Ja, dat was bizar. Hansen, Geertruida en Kokcu hadden bij mij zeker een kaart gekregen daar, Geertruida en Hansen in opstootje zelf de grootste probleemgevallen en Kokcu voor die belachelijke overtreding. Scheidsrechter liet het zuigen onbestraft wat wedstrijd verre van goed deed, laatste 20 minuten alleen maar irritaties over en weer.

1 juni 2019 om 16:19

Het was zo rumoerig dat ik ook niet meer namen durf te noemen, maar die 3 zeker weten. Onnodig getrap van Feyenoord kant en vanuit Ajax kant gewoon teveel onbestraft tijdrekken. Compleet eens met je.

Slechte wedstrijd zeg. Maar dit Feyenoord heeft een matig elftal. Weet niet of dit altijd zo slecht is, maar zat haast alleen maar frustratie in deze pot. Mogen blij zijn dat het bij rood voor Wouter Burger bleef.

Ook van Ajax niet onder de indruk vandaag, al waren ze wel duidelijk de betere. Erg knap ook om kampioen te worden met een elftal dat nog bij 017 mee mag doen..

1 juni 2019 om 16:10

Je mag ze niet op 1 wedsrijd beoordelen. Als ze in Breda hun hoofd erbij gehad hadden, was deze wedstrijd niet eens uitgespeeld, omdat hij er niet meer toe zou doen.
Overigens blijft het altijd de vraag wie wel op ED niveau mee kan aan beide kanten..

Ijzersterke pot van Ajax, piepjong elftal maar voetballend klasse of 2 beter. Feyenoord wilde met veel vechtvoetbal Ajax ontregelen maar die gingen hier gelukkig amper in mee, rood van Burger zegt genoeg in deze. Twee keer geel pakken zonder bal in de buurt, enkel aan het zuigen, uitdelen en schelden. Was aan de bal wel beste bij Feyenoord nog, vond hem niet slecht spelen. Kokcu echt heel matig, eerst tegen Regeer die ruim 3 jaar jonger is en voor het eerst op back stond niets laten zien en erna geen idee waar hij speelde maar amper aan de bal geweest. Ünüvar 75 minuten fabelachtig, echt heel sterke pot van hem. Rensch was tweede helft onpasseerbaar, de '03 jongens lieten zich goed zien. De nationale dubbel is lekker, zeker met zo'n jong team.

1 juni 2019 om 16:10

Ik was vooral verbaasd door hoe goed de verdediging speelde. Normaal heeft de onder-19 in dit soort wedstrijden daar nog wel moeite mee, maar ze waren iid ijzersterk. Die Rensch is een pareltje.

1 juni 2019 om 16:14

Rensch was op 2 na jongste op het veld, enkel Regeer (geblesseerd in rust eruit) en Ünüvar zijn paar maanden jonger. Rensch was echt enorm sterk, moest even erin komen maar daarna echt heel dominant, zat overal tussen, was overal net iets eerder dan tegenstander en heeft me toch wat trappen gekregen. Een van zijn beste wedstrijden dit seizoen. Achterin stond het goed, ondanks belachelijk jonge verdediging aan de aftrap met 2 spelers uit '03, 1 uit '02 en Timber uit '01.

1 juni 2019 om 16:17

Inderdaad, was even vergeten dat hij net als Unuvar ook deel is van de 2003 lichting. Is echt Ajax 1 materiaal in de toekomst.

1 juni 2019 om 16:20

Rensch herpakt zich inderdaad heel goed. Had in het begin nog wel wat foutjes, maar haalde in de tweede helft alles weg. Zeer interessante jongen om te volgen, is fysiek sterk en ook voetballend in orde.

1 juni 2019 om 16:27

Ajax kwam verdedigend ook wel met erg veel weg. Druk zetten gaat wat makkelijker als je continue mag doorlopen op de tegenpartij.

1 juni 2019 om 16:32

Vond het juist verdedigend meest zuiver in de duels bij Ajax. Iemand als Rensch heeft veel mee geïncasseerd dan uitgedeeld en dat als CV. Die is door Burger 2x (toegegeven, die omhaal was pech, alleen twijfel ik of het Rensch of Llanasan was die hij raakte) neergewerkt, Kokcu beëindigen bijna zijn wedstrijd en Bannis liep hem nog 2x onderuit. Salah-Edinne en Regeer hadden wel teveel overtredingen nodig op momenten. Centrale duo heeft denk ik hele wedstrijd geen 3 overtredingen gemaakt. Llansana liep wel veel door op spelers inderdaad, steeds dat lichte duwtje erna. Die speelde met vuur.

Hoorde ik het juist van de commentator tijdens deze wedstrijd dat het elftal van Ajax twee volle jaren jonger is gemiddeld dan het elftal van Feyenoord? Klopt dit nog steeds als we louter de leeftijden pakken van de spelers die op het veld gestaan hebben ipv de hele selectie?

1 juni 2019 om 16:12

Feyenoord had 1 speler uit 2002 (Bannis) dat was de jongste. Bij Ajax speelde uit 2002 Brobbey, Hansen, Taylor en Salah-Edinne, verder uit '03 nog Regeer (jongste eruit), Rensch en Ünüvar. De overige spelers met Reiziger, Timber, Timber en Llansana zijn van '01. Basis was een heel stuk jonger dan Feyenoord inderdaad.

1 juni 2019 om 16:22

Aan het eind was het 17,63 versus 16,81. Valt allemaal dus wel mee. Ook moet daar de kanttekening bij worden geplaatst dat Hall net 18 is geworden en bijvoorbeeld Reiziger deze maand nog 18 wordt.

1 juni 2019 om 16:35

Ajax eindigden met een stuk ouder team dan het begon, zo gingen 2 spelers uit '03 eruit en kwamen er nog 2 van '01 in. Het verschil zal bij aftrap groter zijn geweest dan bij eindsignaal al is 0.8j een enorm verschil in jeugdvoetbal. Je gaat niet vaker grotere verschillen vinden.

1 juni 2019 om 16:37

Je doet wel je best om het leeftijdsverschil te nuanceren zeg. Valt wel mee omdat tegen het eind wat wissels waren doet toch niets af van het grote leeftijdsverschil bijna de gehele wedstrijd? Ajax was beter en Feyenoord was niet van plan te voetballen maar meer fysiek te gebruiken. Dat werkt niet tegen het technische Ajax. Wat een talent zit er in dit team zeg.

1 juni 2019 om 17:34

@wolterx

Okay, bedankt. Ik ben zelf weer eens google sheets in gedoken en heb transfermarkt als bron gebruikt voor de volgende berekening met de datedif functie:

Leeftijd basis elftal Ajax in dagen:

6557
5766
6558
5978
6343
6624
6225
6558
6223
6329
5832

Gemiddeld: 6272

Leeftijd basis elftal Feyenoord in dagen:

6673
6584
6856
6527
6408
6892
6679
7080
6688
6291
6728

Gemiddeld: 6673

Het basis elftal van Feyenoord was dus 401 dagen ouder gemiddeld dan het Ajax basis elftal.

Natuurlijk veel
Commotie om de wedstrijd en terecht, maar goed dat die jongens hierdoor niet benadeeld worden. Hopen dat die hekken van vorige week niet meer mogen komen. Verder volkomen verdiend, dit Ajax is beter dan Feyenoord. Ook weer unuvar he, pas 15.

Leek wel een parodie op voetbal van beide kanten. Ajax dat alleen maar counterde en niet wilde voetballen en Feyenoord dat niet kon voetballen. Deze wedstrijd verdiende niet eens een doelpunt. Slechtste man van het veld was nog wel de scheidsrechter die het schoppen van beide kanten vrolijk toeliet en niet optrad bij het continu tijdrekken. Die keeper van Ajax is nog 3x zo erg als Onana.

1 juni 2019 om 16:14

Niet gekeken tot de 2-0? Ajax domineerde tot de 2-0 de wedstrijd gewoon met goed positiespel. Hansen mistte nog 2 keer een 1 op 1 kans die volgde uit een mooie steekbal van Unuvar. De laatste 20 minuten leek het nergens meer op, omdat Ajax de 2-0 ging verdedigen en door beide teams onnodig veel overtredingen werd gemaakt.

1 juni 2019 om 16:14

Met dat van de scheids ben ik met je eens, maar niveau voetbal (zeker voor de leeftijdklasse) was gwn goed. En Reiziger (keeper) speelde een prima pot.

1 juni 2019 om 16:16

Ajax alleen maar counterde? Ajax had hier na 75 minuten op 4/5-0 gestaan als ze beetje scherper waren, Ünüvar alleen had 3 assists kunnen hebben als Hansen en Brobbey (vorige week, eerste half uur) beetje met scherp hadden geschoten. Was een ploeg die voetbalde en dat was Ajax.

1 juni 2019 om 16:16

Tip: wacht even een half uurtje na zo'n teleurstellend resultaat in een jeugdwedstrijd, zodat je reactie niet zo enorm doordringd is met emotie. Dan kom je een heel stuk beter voor de dag.

1 juni 2019 om 16:18

Heel vreemde opmerking. Lijkt me dat je alleen de laatste 10 minuten hebt gekeken anders kan je nooit tot de zelfde conclusie komen. Tot die tijd domineerde Ajax volledig met bij vlagen goed combinatie voetbal. Als met namen Hansen wat scherper was, had het ook 5-0 kunnen zijn.

1 juni 2019 om 16:26

Dat is wel heel overdreven. Ajax heeft misschien 2 a 3 goede kansen gecreëerd en Feyenoord slechts één in de laatste minuut. Dan kan je niet spreken over een denderende wedstrijd. Dat domineren van Ajax ben ik het niet mee eens, want zodra ze op de helft van Feyenoord kwamen verloren ze continu de bal. Ze speelden allesbehalve het Ajax voetbal wat je zou verwachten.

1 juni 2019 om 16:33

Prima, we gaan er niet meer uitkomen met twee meningen die zo haaks op elkaar staan.

Hou Unuvar in de gaten, 15 jaar geloof ik pas, maar vorig jaar beste speler bij onder de 17 en nu belangrijk bij U19. Dit kan een grote worden en is het grootste talent in de jeugdopleiding.

1 juni 2019 om 16:13

Thanks voor de insight. Zwaar ondergewaardeerde speler en heel prettig dat jij nu even wijst op het feit dat het een groot talent is.

Even zonder dollen, meeste mensen zijn al bekend met de jongen. Wordt binnen Ajax al tijden als groot talent bestempeld en geheel terecht.

1 juni 2019 om 16:22

Was ook extreem vervelend vandaag, maar dat beetje gif heb je soms wel nodig en dat maakt jezelf en je team sterker. Dat had Robben ook.

Een andere vraag die me overigens bezighield tijdens de wedstrijd: Wie was die man bij Feyenoord die zijn broek tot onder z'n oksels opgetrokken had?

Wat mij vooral opviel was het verschil in filosofie en spelopvatting . Waar Ajax inzet op individuele ontwikkeling en dan ook in deze belangrijke wedstrijd met 15 en 16 jarigen durft te spelen komt Feyenoord met een elftal dat gemiddeld 2-3 jaar ouder is en waarvan er al 3 hun debuut in Feyenoord 1 hebben gemaakt . Wat leert Kokcu nou van zo'n pot ??? Hoort toch gewoon bij de selectie en uit te rusten en voorbereiden op de voorronde EL. Verder liet Ajax toch veel meer combinatievoetbal en beter positiespel zien. Univar , Brobbey en Salah- Eddine ( misschien Hansen ) zijn meer dan klaar voor een stapje hoger . Slechtste man op het veld ? De scheids....wat een drama

1 juni 2019 om 16:30

Jeugdopleiding van Feyenoord is zwaar overschat. Iedere vorm om het moderner te maken wordt teniet gedaan door de prehistorische trainers en beleidsbepalers. Ieder jeugdspeler van Feyenoord is fysiek zo matig doordat daar niet op getraind wordt. Niets wordt gedaan met statistieken en metingen. Jong Feyenoord speelt in een campingcompetitie, als talent leer je daar echt niets van. Verder wordt er niet op positiespel gespeeld, getraind en gescout. Vandaag zie je met Burger en Toure twee houten klazen en de enige speler die nog een beetje verfijnd is heet Kockcu.

1 juni 2019 om 16:43

El Fenomeno

"jeugdopleiding van Feyenoord is zwaar overschat. Iedere vorm om het moderner te maken wordt teniet gedaan door de prehistorische trainers en beleidsbepalers. Ieder jeugdspeler van Feyenoord is fysiek zo matig doordat daar niet op getraind wordt. Niets wordt gedaan met statistieken en metingen. Jong Feyenoord speelt in een campingcompetitie, als talent leer je daar echt niets van. Verder wordt er niet op positiespel gespeeld, getraind en gescout. Vandaag zie je met Burger en Toure twee houten klazen en de enige speler die nog een beetje verfijnd is heet Kockcu".

Ik ga geen waardeoordeel over de jeugdopleiding van Feyenoord geven omdat ik daarvoor gewoon te weinig weet. Maar de argumenten die jij aanvoert, zijn niet relevant omdat de meeste spelers van Ajax eenvoudigweg meer talent hebben dan die van Feyenoord. En dat heeft niets met de jeugdopleiding an sich te maken, maar met de scouting. Ook met de high tech middelen die Ajax tot haar beschikking heeft, kan je van een Ekkelkamp geen Messi maken. De beste spelers van het Ajax van afgelopen seizoen zijn grotendeels opgeleid door Bvos die dat ook niet hebben. Je betoog snijdt dan ook geen hout. Het heeft vooral met kwaliteit te maken dat Ajax kampioen is geworden, en die kwaliteit wordt ondersteund door de opleiding. Naci Unuvar is niet dankzij Ajax het grootste talent van de opleiding, dat is vooral de verdienste van papa en mama Unuvar en Moeder Natuur.

1 juni 2019 om 17:09

Waar moet Kokcu van uitrusten? Hij heeft relatief weinig gespeeld dit seizoen. Hij krijgt gewoon speelminuten die hij nodig heeft want Feyenoord heeft geen Jong elftal in de KK divisie en in het eerste heeft hij ook bijna geen volle wedstrijden kunnen spelen. Heel Feyenoord 1 zit nu bij de internationale selecties.

Jammer dat het doelpunt vlak voor rust van Feyenoord onterecht werd afgekeurd, anders kun je lekker achterover hangen. Sleutelmoment in de wedstrijd. Verder veel armoede in dit elftal van Feyenoord, heel veel armoede.

1 juni 2019 om 16:17

Van Bannis? Die stond gewoon buitenspel, zijn loopacties waren echt sterk maar pass kwam steeds te laat.

1 juni 2019 om 16:23

Stond niet buitenspel, linksback hief het op.

1 juni 2019 om 16:26

https://ibb.co/J5R97Vr

Linksback van Ajax heft het op, geen buitenspel. Degelijke spits, maar kreeg geen aansluiting en weinig bruikbare ballen.

1 juni 2019 om 16:39

Ah, Salah-Edinne kan dat wel eens opheffen inderdaad, vanuit deze hoek lastig te zien maar hier twijfel ik ook meer over nu want had Salah-Edinne nog niet gezien eerste instantie.

Zeer verdiende overwinning van Ajax u19 vandaag. Tikte Feyenoord van het kastje naar de muur en hebben zelf bijna niks weggegeven. Toch wel een heerlijke lichting dit waarvan in potentie bijna iedereen Ajax 1 zou kunnen halen. Erg genoten van de combinatie van slimmigheid, fysiek en voetballend vermogen bij de gebroeders Timber. Daar praten weinig mensen over maar zijn allebei al behoorlijk compleet. Unuvar strooide weer met een aantal heerlijke steekpasses en Brobbey vond ik erg goed als aanspeelpunt met natuurlijk een mooie goal.

Feyenoord viel erg tegen, hebben naar mijn mening ook veel te weinig voetballend vermogen in de laatste linie. Als dan hun beste spelers (bouchateoui en Kokcu) niet thuis geven, blijft er weinig over. Wel zeer irritant om te zien hoe ze de tweede helft alleen nog maar bezig waren met overtredingen maken. Geforceerd het op fysiek willen gooien denk ik zo. Overigens zou ik die Wouter Burger meteen wegsturen, ik heb die jongen nog nooit kunnen betrappen op een beetje kwaliteit. De mindere versie van Lex Immers.

Goede wedstrijd van Ajax! Voetbaltechnisch de baas. Gemiddeld 2 jaar jonger dan Feynoord...

De 'oude" garde van Ajax had al vakantie ivm de KKD!

De grote talenten van Feyenoord, Kokcu en Burger missen deze ervaring, gemiste kans van Feyenoord

Deze pot gezien allereerst Ajax meer dan terecht de winnaar, maar die kokcu mag zich echt kapot schamen. Je speelt tegen gasjes die 1 tot 3 jaar jonger zijn en je kan nog steeds niet het verschil maken dan alleen gefrustreerd zijn. Ook Wout Burger (het "grote" talent) hield het bij sleuren en werken. Verder was dit Feyenoord gewoon allemaal schoppers. Niet 1 speler met iets waarvan je opstaat of wakker van word wat je bij Ajax o19 wel hebt.

Trouwens, je zal maar tegen Brobbey staan wat een vervelende middag heb je dan zeg. Wat een beest.

1 juni 2019 om 16:24

Vond Burger echt een degelijke pot spelen, zuiver in zijn passing, weinig onnodige balcontacten en vaak slachtoffer van gebrek aan voetbal rondom hem. Die domme kaarten daargelaten natuurlijk, dat was echt tragisch.

1 juni 2019 om 16:29

NOu dan mag je beter kijken; Kokcu is natuurlijk een heel mooie voetballer, wat je ook van deze 60 minuten vindt, El Bouchataoui is een parel. Arkazan was er helaas niet bij en Amadin viel uitstekend in.

Stuk voor stuk hele mooie voetballers. Met een bepaalde bril op zie je dat alleen niet zo goed.

1 juni 2019 om 17:26

@njfromvol

"nou dan mag je beter kijken; Kokcu is natuurlijk een heel mooie voetballer, wat je ook van deze 60 minuten vindt, El Bouchataoui is een parel. Arkazan was er helaas niet bij en Amadin viel uitstekend in. Stuk voor stuk hele mooie voetballers. Met een bepaalde bril op zie je dat alleen niet zo goed".

Talenten zijn wisselvalliger dan het weer, daarom zijn het ook nog maar talenten en nog geen gearriveerde spelers. Een talent beoordelen op 1 wedstrijd, is dan ook volstrekt zinloos. Dat moet je over een langere periode doen om een goed inzicht te krijgen. Jan Boskamp is heel erg te spreken over de talenten van Feyenoord en als er 1 persoon is die bijzonder goed geinformeerd is over het jeugdvoetbal en onvoorstelbaar veel wedstrijden bezoekt, is het Jan Boskamp. Ondanks dat Jan net zo objectief is over Feyenoord als Sjaak Swart over Ajax, kun je dan ook veel beter op zijn oordeel af gaan als op die van een passant die af en toe een wedstrijd bekijkt.

1 juni 2019 om 17:39

Scepticus, Je hebt helemaal gelijk. Ik zou ook geen energie in dit soort iidioten moeten steken, maar we hebben allen onze zwakheden.

1 puntje waar ik wel op moet regaren. Boskamp en Swart met elkaar vergelijken, gaat me net even te ver. Natuurlijk zijn beiden zwaar supporter van hun club, maar als Boskamp even uit de clownsrol stapt -die hij soms aanneemt- kan hij heel objectief naar zowel Ajax als Feyenoord kijken en komen er louter zinnige dingen uit zijn mond.

Wat was er nou aan de hand tussen die Feyenoord-speler en Heitinga direct na het eindsignaal?

2 juni 2019 om 02:03

Niet bijzonders. Gewoon een gefrustreerde tiener die zijn plek niet kent. Hoort er ook bij.

Vond vooral Devyne Rensch en de broertjes Timber ontzettend goed vandaag. Over Ünüvar hoeven we het denk ik niet eens meer te hebben. Hansen (op die geniale assist bij de 2-0 na) en Salah-Eddine vond ik juist ietsje minder dan normaal. Groot compliment naar hoe het team van Ajax de hele wedstrijd gecontroleerd heeft. Dik verdiend gewonnen naar mijn mening.

Leuk voor onder 19 dat ze na de beker ook het kampioenschap hebben gepakt. Natuurlijik zijn de omstandigheden waaronder het gebeurd een beetje triest, maar daar is denk ik al ruim voldoende over gezegd en geschreven.

Het blijft een elftal waar je van kan genieten, een zeer jong elftal met veel techniek en individuele klasse. Echt leuk om te zien, hoewel het de laatste fase van deze wedstrijd een beetje weg was. Desonadanks veel genoten van onder 19 dit seizoen, ik kijk uit naar de ontwikkeling van de spelers volgend jaar (in onder 19 of al dan niet bij de beloften) : er komt veel talent aan bij Ajax.

Voor Feyenoord onder 19 zuur dat ze de titel niet binnen halen. Vooral omdat er met Youh League toch echt iets te winnen viel, iets waar Ajax dankzij Ajax 1 sowieso nog zich op had. Maar heel eerlijk, het is duidelijk dat er bij Feyenoord echt wat moet veranderen in de jeugdopleiding. Het feit dat Kokcu, Burger, Toure en Geertruida meedoen die hun debuut in Feyenoord 1 al gemaakt hebben geeft aan dat het gat tussen Feyenoord 1 en de jeugdafdeling gewoon te groot is. Jong Feyenoord zit in een competitie die het meeste lijkt op campingvoetbal en talenten als zo'n Bannis (net 17) die moeten daar de komende twee jaar vooral hun minuten op maken als ze bij Feyenoord blijven of ze moeten aan FC Dordrecht verhuurd gaan worden (waardoor ze trainen op een lager niveau). Dat is toch gewoon zonde. Maar als het ik het recente artikel in de NRC las over de jeugdopleiding van Feyenoord vrees ik dat het niet van vandaag op morgen gaat veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren