Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Onder-19 start Youth League met klinkende zege op Lille OSC

Laatste update:

Ajax Onder-19 is de groepsfase van de UEFA Youth League uitstekend van start gegaan. Op De Toekomst was het team van trainer John Heitinga een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten van Lille OSC. De doelpunten kwamen op naam van Youri Regeer, Naci Ünüvar, Sontje Hansen en invaller Christian Rasmussen. Het uitvallen van Hansen in het slot van de wedstrijd is het enige smetje op de 4-0 zege van Ajax. Doordat Chelsea en Valencia in dezelfde poule met 3-3 gelijkspeelden, gaat de ploeg van Heitinga na de eerste speelronde aan kop.

De wedstrijd was pas net begonnen toen Lille-keeper Lucas Chevalier voor de eerste keer mocht vissen. Met een prachtige pass stuurde Nordin Musampa zijn ploeggenoot Regeer de diepte in. Laatsgenoemde ging alleen af op de keeper en schoof binnen in de verre hoek. Ajax Onder-19 was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester en het was wachten op meer doelpunten van de thuisspelende ploeg. Na een kleine twintig minuten spelen was het opnieuw raak. Chevalier had al een aantal keer redding gebracht toen Ünüvar de 2-0 tegen de touwen schoot. De zestienjarige aanvallende middenvelder kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en schoot onhoudbaar binnen.

Lille werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt en kon niet meer doen dan verdedigen. Uitbraken van de Franse opponent werden al vroeg onschadelijk gemaakt. De 3-0 liet niet lang op zich wachten en viel na ruim een half uur spelen. Hansen ging de combinatie aan met Regeer, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal in de verre hoek. Na rust was het spelbeeld onveranderd: Ajax viel aan en Lille verdedigde. Het was aan Chevalier te danken dat Lille niet nog meer doelpunten tegen kreeg.

Aan de kant van Ajax was Ünüvar een van de uitblinkers. Het zestienjarige talent liet het publiek en de liefst tachtig aanwezige scouts genieten met prachtige acties. Zijn acties waren de hoogtepunten van de tweede helft, want de combinaties verliepen stroever na rust aan Amsterdamse zijde. Lille kwam er een paar keer gevaarlijk uit doordat Ajax de teugels wat liet vieren. De beste kansen waren nog voor de thuisploeg, maar Lille hield lang stand. Hansen haalde het einde van de wedstrijd niet. Een tegenstander ging vlak voor tijd ongelukkig op zijn enkel staan, waarna de Ajax-aanvaller per brancard van het veld ging. Vlak voor tijd bepaalde Christian Rasmussen de eindstand op 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan niet wachten op deze lichting!

Hansen een gigantisch goede eerste helft, Regeer ook zeer sterk net als centrale duo. Ünüvar een van zijn mindere wedstrijden maar alsnog heel betrokken in de aanval. Debuut en goaltje Rasmussen ook heel fijn om te zien, die gaat snel vast bij o19 zitten. Enorm goede voetballer. Blessure Hansen smetje op de wedstrijd. Uiteindelijk was Ajax gewoon stuk beter, Lille eigenlijk alleen fysiek iets te bieden verder weinig gezien. Moet ook in Frankrijk geen probleem worden.

17 september 2019 om 16:05

Met Rasmussen erbij wordt het druk voorin. Dostanic, Pynadath, Tasci en Pinas strijden al om de plek naast Sontje en Naci. Wel interessant om te volgen. Heb jij trouwens enig idee wat nu het plan is met El Maach? Jij is een soort van vangnet als Kotarski of Scherpen er niet is? Persoonlijk vind ik het jammer dat Reiziger niet gewoon keepte vanavond!

17 september 2019 om 16:14

Ik zou persoonlijk El Maach niet terug halen. Reiziger en Raatsie voldoen net zo goed. Rasmussen > Pinas en Dostanic imo. Stuk meer talent.

17 september 2019 om 18:35

Rasmussen heeft inderdaad meer dan genoemde spelers. Zou overigens wel een enorme aderlating zijn voor O17, waar hij nu al de belangrijkste man lijkt te zijn.

17 september 2019 om 18:52

Hopelijk kan Van Axel Dongen langzaamaan naar de o17, afgelopen weekend nog hattrick aan assists tegen AZ o16. Als Fitz-Jim fit is en Van Axel Dongen doorschuift zal gemis meevallen. Hansen ligt 4-8 weken eruit met een gescheurde buitenband, die zien we nietmeer terug voor half november (als hij snel fit is is WK dus is hij alsnog tijdje niet beschikbaar) dus o19 heeft wel een extra aanvaller met duidelijke kwaliteiten nodig.

17 september 2019 om 16:20

@wolterx: vooral de eerste helft heel erg genoten van het frivole voetbal. Vond Hansen ook echt de uitblinker, de pass van Musampa op Regeer mocht er zeker ook wezen. Unuvar had 1-op-1 moeten scoren, maar vond hem verder best ok spelen (maar zeker geen uitblinker). Lille vond ik vooral erg lomp en was voor mij een raadsel dat ze in de 1e helft niet een paar gele kaarten hadden gekregen.

17 september 2019 om 16:22

Hansen en Unuvar steken er echt bovenuit. Musampa ken ik niet zo maar een hele interessante speler, wat een pass heeft die in zn voeten en verdedigend heel sterk.

17 september 2019 om 16:35

Normaliter steekt Unuvar er bovenuit, deze wedstrijd vond ik dat wel meevallen (maar nog steeds een ruime voldoende wat mij betreft). Regeer is ook pas net een maandje 16, vind ik persoonlijk ook een zeer aantrekkelijke speler, net als Rasmussen. Verder helemaal met je eens mbt Hansen en Unuvar.

17 september 2019 om 16:48

@4ever4ajax Wist niet dat Regeer en Rasmussen zo jong waren. Regeer speelde ook heel goed daarom had ik echt niet door dat ie zo jong was. Rasmussen valt in an pakt meteen zn goaltje mee ook top natuurlijk. Daarom helemaal mee eens wat je zegt. Hoe zit het met die Musampa. Is dat wat? Ik vond m heel aardig spelen vandaag maar ken m niet zo goed.

17 september 2019 om 17:39

Ik ken hem niet heel goed hoor, maar ik vind hem een hele fijne speler met een flinke dosis kwaliteit. Als je z'n pass zag vanmiddag op Regeer, daar kan ik echt van genieten. Dat doet hij wel vaker.

17 september 2019 om 17:11

Nanci moet gewoon een niveau hoger. Fysiek is het misschien veel te vroeg, maar het is echt speeltuin voetbal aan het worden voor hem. Als je ook in slechte wedstrijden je stempel kan drukken, dan moet de weerstand omhoog. Dat is het hele idee, dan maar onder zwaardere omstandigheden meer inhoud kweken.

17 september 2019 om 17:47

Wolter, mag ik je vragen naar de nummer 7 Tasci? Is dat een pure rechtsbuiten en denk je dat ie het potentieel heeft om door te stromen naar 1?

17 september 2019 om 18:30

Tasci is deze zomer overkomen van NEC, zou hem graag nog paar keer zien. Vorig seizoen tegen Ajax goed, verder enkel zien invallen. Speelt zijn jeugdinterlands voor Turkije wat ook lastiger maakt om te volgen.

17 september 2019 om 18:33

@Ajax61, ik ben even zo vrij om te antwoorden. Ik heb Tasci de afgelopen jaren ook meerdere malen bij NEC zien spelen. Ik mijn optiek opvulling bij Ajax. Het is een prima speler, maar niet voor Ajax 1. Zit wat mij betreft in dezelfde categorie als bijvoorbeeld Pinas: opvulling. Hij is extreem flegmatiek, frivool en een beetje eerzuchtig. Hij krijgt zijn minuten en zijn plaats in mijn ogen alleen maar omdat Dillon Hoogerwerf is vertrokken naar United.

17 september 2019 om 22:56

Ah bedankt! Goed om te weten, kijken of ie zich kan verbeteren in de jeugd van Ajax. Heerlijke dag iig vandaag!

Jeetje die Unuvar en Rasmussen zijn wel echt unieke pareltjes hoor! Rasmussen viel in en je zag gelijk deze gast kan voetballen! Allebei enorm goede voetballers waar Ajax nog veel plezier aan gaat beleven. Ze zijn allebei van de buitencategorie. En ook Timber, Rensch, Salah Edinne, Llansana, Hansen zijn puike talenten die wel eens zouden kunnen gaan doorbreken in het eerste.

17 september 2019 om 16:07

Ach ja, ik ben altijd voorzichtig met talenten ophemelen. Kan me ook een gouden lichting herinneren. Met oa Kwame Quansah, Brutil Hosã«, Kevin Bobson en Hersi. Uiteindelijk ook niet veel van geworden. Maar dit U-19 team heeft ook wel een aantal heerlijke voetballertjes ja. Ben benieuwd waar ze over 2 jaar staan. Hoop echt dat Naci gaat doorbreken.

17 september 2019 om 16:27

Neem dan op z'n minst vd Meyde ook mee in je verhaal.

17 september 2019 om 16:07

En regeer met zijn 16 jaar. Wat een top lichting

17 september 2019 om 16:23

Echt net een maandje 16 en dan al zo met onder 19 meespelen!

17 september 2019 om 16:08

Vergeet ook Regeer niet. Samen met Rensch en Unuvar uit 2003 en dus nog O17 spelers. Leuk om deze groep te volgen!

Heerlijk om Ajacied te zijn, wat een geweldige talenten zitten er weer aan te komen in deze lichting.

De aanwezige 80 scouts en dat maakt mij zo bezorgd om dit soort wedstrijden! De UEFA/FIFA moet echt regels gaan maken die jeugdopleidingen beschermen en uiteindelijk ook de spelers want de handelshuizen liggen op de loer en vernietigen het persectief van zowel Ajax als van deze spelers!

17 september 2019 om 16:28

Leuk die 80 scouts maar 60 scouts zijn misschien wel van clubs van een lager niveau dan Ajax. Dus onze talenten gaan daar niet zo snel heen tenzij je het over de absolute top hebt natuurlijk. Zelfs dan heb je nog genoeg jongens die wel eerst willen slagen bij Ajax. En ja we zullen ook altijd een aantal verliezen die denken dat ze stap wel kunnen maken. So be it

17 september 2019 om 16:29

Dit vind ik dus echt een onzin uitspraak, mensen die naar grote clubs in het buitenland kunnen altijd nog terugvallen op de Nederlandse (sub)top.die jongens zijn door hun stap naar het buitenland verzekerd van veel centjes. Die je nog maar moet verdienen bij ajax, want voor 1 Donny van de Beek zijn veel andere jeugdspelers afgevallen die het uiteindelijk niet maken.

17 september 2019 om 16:30

Moeilijke discussie. Uiteindelijk is het de beslissing van een speler of hij kiest voor het geld van een premier league club of een betere opleiding bij Ajax. Ajax haalt net zo goed jeugdspelers weg bij eredivisie clubs of buitenlandse clubs. Het is een vrije markt en dat moet ook zo blijven. Ik ben wel van mening dat de Fifa / Uefa een regel moet opleggen omtrent het aantal spelers dat mag worden verhuurd. Als je ziet dat City of Chelsea tientallen contractspelers hebben die jaren achter elkaar verhuurd worden zonder ook maar uitzicht te hebben op een plek bij het eerste elftal. Dat is onjuist in mijn ogen. Als daar een limiet op zit dan wordt het voor jeugdspelers minder interessant om daarheen te gaan.

17 september 2019 om 16:43

@afcavosje: Ik ben het wel eens met een maximaal aantal contractspelers per club, ook al zou dat niet goed voor ons zijn. Dan ben je inderdaad een handelshuis aan het worden en dat is niet goed voor het mondiale voetbal.

17 september 2019 om 16:32

Achja, het is maar net hoe je het bekijkt. Volgens mij haalt Ajax zelf ook de grootste talenten weg bij andere clubs om in de jeugd bij Ajax te komen spelen. Zo werkt het nou eenmaal in het voetbal. Ajax doet daar net zo hard aan mee, betalen ook vaak transfersommen voor jeugdspelers.

17 september 2019 om 16:41

@ramondore: wij halen toch ook jongens op jonge leeftijd naar Nederland toe? Ik zie het probleem niet zo. Natuurlijk zullen er jongens naar grote Europese clubs gaan voordat ze door zijn gebroken bij Ajax 1, maar als je naar het verleden kijkt, valt dat qua aantallen best mee.alle jongens die vanmiddag speelden, hebben allemaal een contract. Dus als ze weg willen, moet er gewoon betaald worden.

De jeugd van Ajax heeft vanmiddag het goede voorbeeld gegeven. Hopenlijk borduurt het Ajax-vlaggenschip hier vanavond vanaf 21:00 uur op voort. Dat zou goed zijn voor Ajax, maar ook voor het Nederlandse voetbal.

Bestaat er eigenlijk ook een Europa League voor de O-19?

17 september 2019 om 17:20

Nee zover ik weet niet. Uefa Youth League is volgens mij het enige clubtoernooi in Europees verband onder de vlag van de Uefa.

17 september 2019 om 17:05

Een goed team maar de praktijk wijst ieder jaar weer uit dat veel spelers zullen gaan afvallen en dan mag je hopen dat 60% van deze selectie naar de beloftes worden overgeheveld en uit die groep blijven er misschien 3 a 4 spelrs over die interessant voor het 1e kunnen zijn.

17 september 2019 om 18:44

Dat geeft ook helemaal niet want de Ajax opleiding is in de loop der jaren meer dan rendabel gebleken. De overige spelers belanden vaak weer bij andere clubs in de eredivisie, waardoor het hele land van zo'n opleiding profiteert.

17 september 2019 om 20:00

Van de lichting toen Jong Ajax kampioen werd, zijn er nog geen handje vol overgebleven. Allemaal doorgeselecteerd.

Wat een lichting komt er aan bij Ajax, echt ongekend. In mijn ogen zijn Gravenberch, Taylor, Unuvar, Rensch, Salah-Eddine en Hansen de kroonjuwelen (van de O-19) met potentie voor de top. Daarachter heb je met Brobbey, de broetjes Timber, Liansana ook spelers met veel potentie, terwijl de breedte met De Waal, Pynadath, Regeer en Kasanwirjo ook erg goed is. Altijd afwachten hoe talenten zich ontwikkelen maar Ajax heeft goud in handen met deze O-19.

80 scouts?? Er zijn geen 80 clubs in Europa beter dan Ajax. Waren ze gezellig met zijn 2en dan hebben we het over 40 clubs en ook dan moet je diep graven om 40 clubs te vinden die beter zijn dan Ajax. Zeker kwa jeugdopleiding

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren