Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax moet oppassen voor meest productieve speler van afgelopen maanden

Laatste update:

Na het sterke optreden in de Champions League tegen Bayern München, dat in de Allianz Arena op 1-1 werd gehouden, wacht voor Ajax een thuiswedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders bleven vorige week in eigen stadion steken op een 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA, zondagmiddag vanaf 16.45 uur.

O Ajax verloor slechts één van de laatste 28 thuisduels met AZ in de Eredivisie (23 zeges, 4 remises): het eerste competitieduel van de Alkmaarders tegen Ajax met John van den Brom aan het roer (0-1 in 2015).

O Ajax kwam in zeven van de laatste acht thuiswedstrijden tegen AZ minimaal twee keer tot scoren en wist in de laatste drie ontmoetingen in Amsterdam zelfs minimaal drie goals te maken.

O Ajax (93) ondernam dit Eredivisie-seizoen meer intercepties dan iedere andere ploeg, terwijl AZ (54) op drie ploegen na juist de minste intercepties ondernam (57).

O De Amsterdammers kwamen tot 1123 succesvolle passes in het meest aanvallende derde van het veld dit Eredivisie-seizoen, Ajax verzond er minimaal 276 meer dan iedere andere ploeg (AZ met 847).

O Dusan Tadic kwam dit Eredivisie-seizoen tot minimaal negentien balcontacten meer in de vijandelijke zestien dan iedere andere speler (71 keer), Oussama Idrissi volgt met 52.

O AZ, dat een punt pakte tegen Feyenoord, wist in het seizoen 2014/15 voor het laatst één of meer punten over te houden in meer dan één competitieduel met de traditionele top-3 (vier - na een zege op Ajax, en een remise tegen Feyenoord).

O AZ (127) en Ajax (122) kwamen dit Eredivisie-seizoen tot meer schoten dan iedere andere ploeg.

O Guus Til, die afgelopen weekend zijn eerste competitietreffer van dit seizoen noteerde, had op basis van de kwaliteit van zijn kansen deze jaargang minimaal twee treffers meer mogen verwachten (xG van 3,4); bij geen enkele andere Eredivisie-speler is dit negatieve verschil zo groot (-2,4).

O Oussama Idrissi was sinds zijn debuut voor AZ in januari direct betrokken bij 24 doelpunten in 25 wedstrijden (dertien goals en elf assists) in alle competities, meer dan iedere andere Eredivisie-speler in die periode.

O Bij AZ creëerde dit Eredivisie-seizoen alleen Idrissi per negentig speelminuten meer kansen voor zijn ploeggenoten (2,5) dan Albert Gudmundsson (2,4).

Ajax - AZ eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie cijfers van Idrissi. Die id gaten houden zondag!

5 oktober 2018 om 09:13

Zal wel meevallen hoor zondag. AZ tegen een topclub presteerd nooit.

Ik verwacht een eenvoudige overwinning van Ajax, schrijf maar een nulletje of 4

5 oktober 2018 om 09:14

Dat zij je vast ook toen jullie thuis tegen Heracles speelde eerder dit jaar. AZ is gewoon een van de betere clubs in NL, altijd oppassen dus en zeker niet onderschatten.

5 oktober 2018 om 09:24

Nou is Heracles ook wel weer heel sterk aan het seizoen begonnen, dus een puntje thuis was best knap achteraf hahaha 😄

5 oktober 2018 om 10:05

Panerai, van "jullie" is geen sprake aangezien ik voor PSV ben. Vitesse was ook een van de betere clubs en dat werd ook 4-0. En zoals aangegeven AZ en toppers...

Mocht Ajax toch puntverlies lijden dan geef ik na het weekend met een grote grijns mijn ongelijk toe

5 oktober 2018 om 10:49

Helaas is de rest van AZ niet echt in vorm. Idrissi is al tijden goed bezig, mooie speelr waar eindelijk uit lijkt te koomen wat er in de jeugd bij Feyenoord (!) al inzat.
Vind het toch wel raar. Die gozer blinkt al tijen uit bij AZ en Jong Oranje, wordt amper over gepraat, terwijl Groeneveldt bij Club Grugge 3x vschiet en mensen hem al Oranje inpraten.

Laat Ajax maar lekker punten binnen halen voor Nederland in de CL, dan staat PSV weer met de schaal omhoog. Ik heb afgelopen dagen echt bizarre reacties gelezen dat PSV Europees niet presteert. Ongelooflijk. Ajax viert een 1 1 tegen Bayern alsof ze de CL gewonnen hebben. Mensen vergeten wie het laatste overwinterde in de CL en wie het laatst een halve finale haalde van de CL!

5 oktober 2018 om 09:12

Dat PSV weinig punten pakt in Europa is een feit. Net zoals het een feit is dat PSV de laatste club was die wist te overwinteren in de Champions League.

Echter is Ajax op de goede weg om dat te evenaren, mede dankzij de 1-1 in Munchen, waardoor we nog steeds koploper in de groep zijn.

Dat je dan weer gelijk moet beweren dat het gevierd werd alsof de CL binnen was is iets wat overtrokken. Gelijkspelen tegen Bayern is gewoon een prima resultaat, helemaal als je de wedstrijd in gaat met de verwachting dat het een 3-0/4-0 gaat worden.

Als PSV hetzelfde had gedaan in Barcelona dan waren de reacties echt niet veel anders geweest hoor.

Maar goed, het feit is dat we steeds verder wegzakken op de coefficientie lijst waardoor we in de toekomst steeds meer voorrondes moeten spelen. En dan maakt het geen reet meer uit wie er aan het einde van het seizoen met de schaal omhoog staat...

5 oktober 2018 om 09:23

Wat een slap verhaal. Mensen vergeten dit en dat. Moeten we dan ook de oude koeien van 1995 van Ajax weer uit de sloot halen of was jij die vergeten? 😉

Als PSV gelijkspeelt tegen Inter zoals Ajax tegen Bayern, zijn dat gewoon punten die je goed kan gebruiken en best mag ‘vieren’!

5 oktober 2018 om 09:45

Ik heb die niet meegemaakt. Dat is dus het punt bij Ajax, ze halen ouwe koeien uit de sloot die ze zelf nooit gezien hebben. Bij die van 1995 kan ik me wel voorstellen dat mensen boven de 30 dat wel mee hebben gemaakt.

5 oktober 2018 om 11:32

Snap dat je de 1-2 niet leuk vindt maar als dat 1-1/2-2 was geweest hadden 'jullie' net zo groots feest gevierd als wij. En ik had nog meegedaan ook. Een punt had ik jullie namelijk wel gegund.

5 oktober 2018 om 12:30

Guusflater. Misschien heb je gelijk hahaha. We zullen zien!

6 oktober 2018 om 20:04

Maar het is vrij subjectief met wat jij bedoelt met oude koeien uit de sloot halen? Misschien is het erbij halen van de match tegen atletico inmiddels ook oude koeien uit de sloot?

Principe blijft wel, voor mij althans, dat ik PSV echt de punten gun alleen al om het Nederlands voetbal omhoog te tillen. We moeten uitkijken dat we binnenkort niet ingehaald worden!

5 oktober 2018 om 09:36

Trieste reactie. Ajax speelt 1-1 tegen een top 3 ploeg vd wereld mogen ze dat dan niet vieren? Toen ajax van barca won van ac milan van man city nu gelijk tegen bayern altijd maar negatief naar ajax toe. Maar als psv gelijk had gespeeld tegen 1 v deze ploegen dan zou je niks zeggen

6 oktober 2018 om 10:29

Bayern bij de top 3 vd wereld scharen is wel erg optimistisch, presteren jaren niks meer op Europees niveau en spelen in een vrij makkelijke competitie met dat materiaal. City Barca Real Atletico en Liverpool schat ik op dit moment zeker hoger in

6 oktober 2018 om 13:05

Ze staan 2e op de UEFA ranking en halen jaar in jaar minimaal de kwartfinale van de CL, niks optimistisch aan. Bayern wordt standaard bestempeld als top-5 van de wereld ploeg. Als Ajax een resultaat tegen ze haalt ineens niet meer? Kom op man, Bayern is gewoon absolute top.

6 oktober 2018 om 13:11

jaar in jaar uit* kan nogsteeds niet aanpassen op mobiel..

7 oktober 2018 om 11:00

@dynek10: Leuk voor je maar in het verleden behaalde resultaten zijn totaal irrelevant voor wat betreft dit seizoen. Wat een gezwets zeg

8 oktober 2018 om 00:47

Ach ja joh? En wie haalde als laatste een Europese finale? En hoeveel spelers van PSV dat de Europacup 1 won waren ex Ajacieden? Lerby, Koeman,arnesen,vanenburg,kieft.... en nog wel eentje toch?

Bij zowel Ajax als PSV zie je een groei ten opzichte van de voorafgaande jaren. Dat PSV ten onrechte verliest tegen Inter ( buitenspel doelpunt en keeperincident) is eeuwige zonde. Dat Ajax tot op heden in de CL 4 punten heeft in 2 wedstrijden mag gevierd worden. Dit staat los van de landstitel. We moeten qua Europees voetbal elkaar steunen en als Nederland achter de NL clubs staan. 'eendracht maakt macht'

Toen ik hier laatst afvroeg of Idrissi misschien niet aanmerking moet komen voor een oproep voor het Nederlandse elftal werd ik hier uitgelachen. Hij zou nooit Oranje goed genoeg zijn voor Oranje.. Dat zou best kunnen, zo geweldig vind ik hem ook weer niet. Maar die Guus Till spelde een paar aardige wedstrijden en mocht bij Oranje. Zou zelfs te goed zijn voor Ajax en Psv. Gozer stortte in bij ieder wedstrijd tegen tegenstanders van degelijk niveau, met als hoogtepunt de bekerfinale tegen Feyenoord, maar laten we daar niet te veel over hebben. Oh! Wie was toen ook alweer de meest dreigende speler aan de kant van AZ in die bekerfinale? Oh ja, dat was Idrissi.. Maar goed, Till geeft wel leuke interviews he.

John van den Brom wordt helemaal gek omdat Guusje Till een keer niet geslecteerd voor Jong Oranje, maar over zijn meest productieve speler heeft de beste niets te vertellen..

Herinner me nog dat er vele AZ fans toen niet tevreden waren met de aankoop van Idrissi. Kijk nu, enkele maanden later en hij is gewoon de beste speler van AZ.

In principe zou Ajax beter moeten zijn dan AZ. Ik mag aannemen dat Ajax gewoon gemotiveerd zal gaan voetballen. Zeker als zij nog kampioen willen worden. AZ is een club dat van iedereen kan verliezen, althans dat hebben we dit seizoen gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren