Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt in precies één uur tijd melding van twee vertrekkende spelers

Laatste update:

Max de Waal is speler van Willem II, zo bevestigen de Tilburgers en Ajax. De 21-jarige spits annex aanvallende middenvelder mocht de Amsterdammers volgens Voetbal International ‘wegens een gebrek aan perspectief’ verlaten. De Waal tekent in Tilburg een contract voor drie jaar. Een uur na de melding van het vertrek van De Waal maakte Ajax bekend dat ook Donny Warmerdam de club verlaat. De verdediger tekent bij De Graafschap voor twee jaar met een optie op nog een seizoen.

De Waal kwam in 2013 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. De rechtspoot maakte minuten bij Ajax Onder 17, Onder 19 en Jong Ajax voordat hij begin 2022 werd verhuurd aan PEC Zwolle. Daar kwam De Waal tot zeven optredens, maar wist hij mede door blessureleed niet te scoren of een assist af te leveren. Vorig jaar zomer werd hij vervolgens tijdelijk gestald bij ADO Den Haag, waar de spits goed was voor 2 doelpunten en evenveel assists in 21 wedstrijden.

"Het is enerzijds vreemd om Ajax na tien jaar definitief te verlaten", vertelt De Waal op de clubwebsite. "Ik heb er veel mensen leren kennen en me als voetballer ontwikkeld. Anderzijds weet ik nu dat mijn toekomst de komende jaren hier in Tilburg ligt. Dat geeft duidelijkheid en rust. Ik heb erg veel zin om morgen te beginnen en hoop zaterdag al wat minuten te mogen maken." De Waal is de eerste aanwinst van Willem II in het nieuwe seizoen. De aanvallende middenvelder annex spits maakte in totaal 41 keer zijn opwachting voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit.

Donny Warmerdam
Net als De Waal laat ook Warmerdam Amsterdam achter zich. De Gelderlander meldde eerder op woensdag al dat De Graafschap dicht bij zijn komst was. Beide clubs maken nu officieel bekend dat de transfer beklonken is. Warmerdam kwam 82 keer uit voor Jong Ajax en speelde ook regelmatig tegen zijn nieuwe werkgever. “Ik ken De Graafschap als een mooie club met een heel fanatieke aanhang”, zegt Warmerdam op de clubwebsite. “Dat heb ik wel gemerkt in de wedstrijden die ik hier speelde met Jong Ajax. Ik heb ontzettend veel zin om mezelf te ontwikkelen tot een nog betere speler en te gaan voor het hoogste haalbare met het team, promotie naar de Eredivisie. Als ploeg moeten we dit seizoen samen daarvoor alles geven."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, allemaal niet zo bijzonder toch? In de Keuken Kampioen Divisie valt hij ook niet heel erg op. Dan kom je bij Ajax gewoon niet mee betreft het eerste elftal. Voordat iemand weer begint over het feit dat Ajax de jeugdopleiding tegenwoordig overslaat, hier dus een beetje nuance. Voor die jongen een goede stap overigens. Minder druk, een nieuwe omgeving en een club met potentie.

12 juli 2023 om 23:02

Ik ben toch benieuwd. Ik lees altijd dat Feyenoord de boot gemist heeft door niet mee te doen in de KKD. Toch lees ik zelden dat er spelers van jong ajax en psv eerst enorm uitblonken en daarna doorstromen naar het eerste.De echt goede talenten slaan die stap vaak toch over? Zo'n Hato heeft maar een handjevol wedstrijden gespeeld, maar bij Feyenoord haakt bijvoorbeeld ook Hartman aan. En vergelikk de eerste elftallen van Ajax PSV en Feyenoord dan zie ik qua aantal jeugdspelers die er echt toe doen geen groot verschil. Of zie ik dat verkeerd?

12 juli 2023 om 23:12

Misschien niet goed genoeg om aan te haken bij het eerste elftal maar ze bouwen wel een meerwaarde op door te spelen in de KKD ipv tegen hun leeftijdsgenoten in de jeugd competitie.

13 juli 2023 om 08:50

ja dat zie je verkeerd.

genoeg spelers die in jong-ajax hebben gespeeld en vervolgens in ajax.
en 90% van de talenten (ruime schatting) gaat het ook nooit maken bij ajax 1, dat is ook geen probleem natuurlijk. want zie hier, genoeg animo bij andere kkd of ed clubs voor deze talenten.

13 juli 2023 om 21:02

Ik vind het vooral te makkelijk. Zo vangt Ajax bijvoorbeeld 1 miljoen voor Regeer, 1 miljoen voor Kotarski, 150 duizend om Unuvar te huren vorig jaar, 5 miljoen voor Scherpen, 3 miljoen voor Ekkelenkamp, 2 miljoen voor De Wit, bijna 1 miljoen voor Cerny, 2 miljoen voor Zeefuik en 8 miljoen euro voor Botman. Allemaal spelers die nauwelijks wedstrijden voor Ajax hebben gespeeld en vooral bij Jong Ajax aan de bak mochten. Dan praat je over een tijdsbestek van 5 jaar en een bedrag van rond de 23 miljoen euro. De rest van de Eredivisie gezamenlijk komt niet eens tot de helft van dat bedrag voor jeugdspelers die vooral op mochten komen draven in het tweede elftal.

Iemand die wat meer over deze jongen kan vertellen? Aanwinst voor ons?

12 juli 2023 om 16:11

Beetje kaliber Dani de Wit en dat soort gasten. Kan een degelijke ED speler worden maar verwacht geen wonderen. Leuke goedkope optie en wie weet kan hij stappen zetten bij jullie.

12 juli 2023 om 16:21

Deze jongen is absoluut geen kaliber Dani de Wit. Dani de wit was een redelijk nuttige reservespeler bij Ajax die uiteindelijk in de eredivisie prima presteerde. Max de Waal was wissel bij PEC en daarna in de KKD ook gewoon wissel bij ADO.

12 juli 2023 om 16:26

Misschien geef ik inderdaad iets te weinig credits aan Dani de Wit, in mijn herinnering speelde die nooit maar nu ik het zo terugzie toch wel wat invalbeurten en op zich ook prima bij AZ. Deze De Waal is inderdaad niet heel bijzonder maar een Dankerlui heeft bv ook een prima carrière opgebouwd in NL en die was ook niet bepaald goed bij ons imo.

12 juli 2023 om 19:08

Ik vind Max de Waal heel lastig in te schatten. Hij was in de jeugd meer een middenvelder die op een gegeven moment steeds verder voorin en uiteindelijk zelfs in de spits ging spelen. Hij had de kwaliteit om vanuit de meest onmogelijke hoeken een bal tussen de palen te krijgen (waarschijnlijk ook de reden dat hij op een gegeven moment steeds aanvallender ging spelen), alleen was het ook een speler die vaak simpele kansen liet liggen. Hij heeft ook nooit echt het label "top talent" gehad in de jeugd.

Zijn laatste half jaar bij jong Ajax prima. niet voor niets dat ze zijn contract verlengden en hem met een verhuur aan PEC voor een half jaar aan een nog hoger niveau lieten ruiken. Alleen kwam hij daar totaal niet uit de verf (PEC stond toen hij kwam 18e, misschien niet de beste beslissing om een 19 jarig talen uit de Ajax school degradatie voetbal te laten spelen) en vervolgens deed hij het bij Ado het afgelopen jaar ook niet goed (al heb ik hem bij Ado niet veel zien spelen). Maar de gedachte achter zijn verhuur was wel het zelfde, niet goed genoeg voor Ajax 1 maar heeft in Jong ook niet veel meer te zoeken.

Ik heb hem bij Ado niet genoeg gezien om te oordelen waarom hij daar geen basis plaats kon afdwingen. Als hij zijn vorm van zijn laatste half jaar bij Jong Ajax terug kan vinden zou hij bij een aanvallend ingesteld team in de KKD best eens een leuke aanwinst kunnen zijn.

12 juli 2023 om 19:48

Technisch opzich en leuke speler met een mooie trap. Enige snelheid, voetbal inzicht en handeling snelheid (nog) niet de beste.

12 juli 2023 om 20:05

Wat een slechte speler was dit bij Den Haag zeg!

13 juli 2023 om 08:50

Deelde die niet gewoon mee in de malaise van bijna heel de club ?

Gaan we niks aan missen, gewogen en te licht bevonden. Zelfs in Jong lopen er met Hlynsson en Rasmussen betere opties rond. De lichting daarachter heeft ook leuke aanvallers met Kalokoh onder andere en Misehouy.

12 juli 2023 om 16:28

Rasmussen moet eerst maar eens bewijzen dat zijn instelling verandert. Zeker talentvol maar hij brengt toch veel te weinig.

12 juli 2023 om 17:03

@janssen, eens. Ik hoop ook dat zowel Rasmussen als Hlynsson verhuurd gaan worden aan een ED club. Rusmussen stroomt over van het talent, maar loopt helaas wel grote delen van wedstrijden anoniem mee te hobbelen. Als een trainer daar urgentie in krijgt, dat die 90 minuten 'aan staat', dan wordt dit echt een geweldige speler denk ik. Als dat niet gebeurd, dan eindigt die ergens in Denemarken bij een middenmotor gok ik.

Hlynsson is ook niet echt mijn favoriete voetballer, maar voetbalt steeds uitstekende cijfers bij elkaar. Heeft op zijn 19e ook al 73 KKD potjes gespeeld, die is echt toe aan de stap hoger op. Ook sinds kort A-international.

Beide zijn denk ik prima spelers voor iedere club onder de top 7 van de ED.

Lijkt me niet bepaald een gemis voor Ajax. Leuk voor Willem II maar, verwacht er niet veel van.

12 juli 2023 om 17:03

Nee, ik ben blij dat dit soort jongens, net als Warmerdam een afscheid gegund wordt. Ik zie liever jongere talenten met potentie minuten krijgen bij Jong Ajax.

13 juli 2023 om 08:14

Maar wat vind je er dan van dat Jong Ajax ook vaak gebruikt wordt om (jonge) wisselspelers van de selectie minuten krijgen bij Jong Ajax of dat spelers als Fitz Jim nog steeds minuten bleef maken bij Jong Ajax ? Ik ben namelijk van mening dat dit spelers zijn waar het voor de minuten prima is, maar dat het in het kader van het opleidingstraject (daarvoor spelen de jong teams toch in de KKD) het een totaal verkeerd signaal is.

14 juli 2023 om 13:42

Ik vind dat deels prima.

Een Jong team heeft wat mij betreft twee primaire doelen:
- de toptalenten naar het eerste brengen. Dan denk ik aan Vos, Misehouy, Kalokoh, Setford, Van Axel Dongen, Idumbo en Godts.
- jonge 1e elftal spelers ritme geven zoals Conceicao.

Dan heb je twijfelgevallen die mogelijk als nog gaan door ontwikkelen (mazraoui route), dan denk ik aan Gooijer, Agougil, Kremers, Jermouni, Milovanovic, De Graaff, Aertssen, Brandes. Zij mogen spelen als ze toptalenten niet in de weg zitten imo, spelen in dienst van de topspelers. Het gaat om dat de topspelers het beste gefaciliteerd worden.

Of het is selectievulling zoals De Waal en Martha, Warmerdam, en die groep moet je zo klein mogelijk houden. Dat is echt om gaten te vullen en uiteraard ook in dienst van spelen. Als er genoeg spelers zijn voor de betreffende positie uit andere categorie, gelijk laten gaan. Martha mag wmb dus ook per direct definitief weg, liever Speksnijder daar laten spelen dan Martha.

De laatste categorie zou ik graag willen verhuren, die klaar zijn in Jong, nog niet klaar zijn voor het eerste, maar ook nog teveel potentie hebben om definitief afscheid van te nemen. Dan denk ik aan Fitz-Jim, Hlynsson en Rasmussen, Baas en Unuvar. Laatste 2 zijn al weg, hopelijk komen de andere 3 ook zsm tijdelijk onderdak zonder koopoptie bij een ED club.

Goed voor de doorstroom, deze gaat het niet maken in Ajax 1. Misschien kan hij zich nog ontwikkelen bij Willem II

Ajax is goed bezig dit soort jongens te laten gaan. Beter voor hun eigen ontwikkeling en ajax zit er ook niet meer mee. Heel hard maar dit soort jongens zijn gewoon niet goed genoeg. Nu komt er meer plek voor ander talent wat misschien wel ooit die stap kan maken. En misschien zien we een van deze jongens ooit toch nog terug bij een grote club. Eerst lekker ontwikkelen

13 juli 2023 om 08:11

Je maakt het wel erg met "heel hard maar .....". Het is toch altijd zo geweest dan slechts een heel klein gedeelte van de jeugdspelers basis speler van het eerste elftal wordt.

Het vreemde is wel dat Ajax bijvoorbeeld in de persoon van Martha nog steeds slechtere spelers in de selectie van Jong Ajax heeft zitten.

Had ik vanmorgen al aangegeven dat hij te kort komt als Ajax spits. Brobbey zou het kunnen zijn, maar persoonlijk vond ik Haller een stuk beter. Op dit moment zie ik dat Mislintat overbodige spelers laat vertrekken. Het is wachten op de verkoop van Timber, Alvarez en Kudus waardoor ook echt inkomsten binnenkomen om nieuwe spelers te halen. Dat duurt helaas toch allemaal langer dan wat mij betreft wenselijk is. Hoe later dit gaat gebeuren hoe minder tijd Steijn heeft om er een elftal van te maken. Dit seizoen is dus weer niet anders dan de andere seizoenen.

12 juli 2023 om 16:24

Vooralsnog zijn er echter al 2 spelers gehaald en zijn er nog geen sterkhouders vertrokken. Dat gaat natuurlijk nog wel veranderen maar heef het wat tijd. Overigens blijven de geruchten over potentiële verdedigers wel wat achter. Dat baart mij wel enige zorgen want die hebben we hoe dan ook nodig. Zelfs als Timber wel zou blijven.

12 juli 2023 om 16:34

Ajax heeft nog een rcv nodig en als Timber vertrekt 2. Daarnaast een tweede spits en dan lijkt me de selectie prima om mee te doen om het kampioenschap.

Pas als je Kudus of Sanchez verkoopt heb je nog een 10 of rechtsback nodig.

12 juli 2023 om 19:13

Ze hebben natuurlijk 4 centrale verdedigers in de selectie, 5 of 6 als je Rensch en Alvarez er bij telt.
De vraag is vooral of er buiten Timber iemand bij zit die (nu) goed genoeg is voor Ajax 1.

12 juli 2023 om 22:49

De vraag stellen is hem eigenlijk al zelf beantwoorden. Met hoofdletters NEE

13 juli 2023 om 07:49

Maar hebben die centrale verdedigers het niveau dat je verwacht ?

Die foto was ook meteen zijn bekendste moment bij Jong Ajax. Wel een heerlijk moment om die idiote harde kern van Den Bosch even de monden te snoeren

Zorgelijk dat we deze periode alleen maar komkommer nieuws lezen waar het Ajax betreft. Zijn de data Duitser en de hockeybal met vakantie?

12 juli 2023 om 23:06

Nee die vertellen niks door aan Mike en Valentijn. Begrijp je best hoor, ook ik vraag mij af wanner we iets horen, maar misschien is dat juist beter.

12 juli 2023 om 23:19

Persoonlijk stoor ik me hier niet aan. Ik snap best wat je bedoelt maar ergens vind ik het wel positief dat er weinig naar buiten gebracht wordt. Gewoon afwachten en wat geduld hebben.

13 juli 2023 om 07:34

Tja, maar als die data Duitser me nou ergens mee had verrast tot nu toe, zou je dat geduld vanzelf wel hebben. Maar zeg zelf, wat moet mij vertrouwen geven? Ben bang dat deze man binnen een maand de bijnaam klungel Duitser krijgt. Eerst zien, dan geloven

Goede zaken van Ajax om twee spelers weg te doen die waarschijnlijk niet erg veel zullen gaan toevoegen. Komt ook de doorstroom van jeugdig talent in Jong ten goede.

Het is natuurlijk afwachten hoe de Waal gaat presteren in Tilburg. Vind persoonlijk niet dat je hem echt kunt beoordelen over zijn leenperiode bij PEC. Die stonden volgens mij al aardig onderaan op dat moment en daarbij raakte hij volgens mij ook nog geblesseerd. ADO was het afgelopen jaar ook alleen maar ellende dus dat kwam hem natuurlijk ook niet ten goede. Had persoonlijk wel wat meer van hem verwacht maar de omstandigheden waren niet in zijn voordeel.

Van Warmerdam zag je het ook al wel aankomen eigenlijk. Was vorig seizoen (volgens mij in de winterstop) al dicht bij een vertrek maar omdat er geen goede vervangers bij Jong waren werd besloten om hem niet te laten vertrekken. Nu dan alsnog en denk dat De Graafschap een prima stap voor hem is.

13 juli 2023 om 08:18

Maar als het vertrek goed is voor de doorstroom van jeugdig talent waarom mocht Warmerdam afgelopen seizoen al niet gaan en waarom speelden o.a. Fitz Jim en Lucca dan zo vaak mee bij Jong Ajax. Ook die zaten de ontwikkeling van jong talent in de weg.

Maakten ze maar in een uur tijd melding van 4 binnenkomende toppers… wordt nu echt tijd dat er mensen bij gaan komen en ze niet het kaas van hun brood laten eten…

Hoi je lees dat er van alles weg gaat maar niets over nieuwe aan kopen ? De spelers wie weg willen is bekend en nu lees ik overal de keeper wil weg tadis wil ook weg weindal kan ook weg zo te lezen maar nieuwe aankopen hoor je niets over waar is het wachten op geld kan tot geen probleem zijn 7 of 8 spelers willen en kunnen weg wat komt er voor terug dan op die 3na wie ze al binnen hebben wie weet er iets of wat gehoord heeft word tot zo beetje tyd dat er een nieuwe elftal komt connecties beging zo weer over een week of 3/4 gr William

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren