Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax - Lille OSC: de dramatische reeks van ‘les Dogues’ in Europees verband

Laatste update:

Ajax en Lille OSC zijn elkaars tegenstander in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. Het team van trainer Erik ten Hag won liefst zes van de laatste zeven officiële wedstrijden. Alleen APOEL Nicosia (0-0) hield in eigen huis stand tegen de Amsterdammers. Lille won elk van de drie thuisduels in de Ligue 1 (Nantes 2-1, Saint-Étienne 3-0 en Angers 2-1), maar verloor zowel bij Amiens (1-0) als Stade Reims (2-0). Opta blikt vooruit op het duel in de Johan Cruijff ArenA, dinsdagavond vanaf 21.00 uur.

O Dit is de eerste officiële ontmoeting tussen Ajax en Lille OSC. De club uit Hauts-de-France is de zevende Franse tegenstander van Ajax in Europees verband, na Auxerre, Olympique Lyon, Olympique Marseille, OGC Nice, Paris Saint-Germain en RC Strasbourg.

O Lille OSC eindigde als laatste in de groepsfase in elk van de laatste twee deelnames aan de Champions League: 2011/12 en 2012/13. In totaal gingen zeven van de twaalf groepsduels verloren: twee overwinningen, drie remises.

O Geen enkele club in Nederland speelde meer wedstrijden in de historie van de Champions League (sinds 1992) dan Ajax: 114. PSV kwam tot dusver tot 110 duels.

O Inclusief voorrondes won Lille OSC niet één van de laatste elf Europese wedstrijden in alle competities: zes remises, vijf nederlagen. De Noord-Fransen kwamen in deze duels bovendien maar tot vijf doelpunten.

O Ajax strandde afgelopen seizoen in de halve finales van de Champions League. Dat was de beste prestatie van de Amsterdamse club sinds 1996/97, toen men eveneens net tekort kwam om zich voor de eindstrijd van het toernooi te plaatsen.

O Ajax won zes wedstrijden in het voorbije Champions League-seizoen. Dat zijn er in totaal evenveel als in de vier voorafgaande deelnames aan het toernooi: in 2011/12, 2012/13, 2013/14 en 2014/15 stapte men gezamenlijk zes keer als winnaar van het veld.

O Christophe Galtier is bezig aan zijn elfde opeenvolgende seizoen als trainer op het allerhoogste niveau van Frankrijk. Het is voor de oefenmeester van Lille OSC echter zijn vuurdoop in de Champions League.

O Alleen winnaar Liverpool (30) creëerde afgelopen seizoen in de Champions League meer zogeheten ‘big changes’ dan Ajax (26), met Hakim Ziyech (8) als smaakmaker. De spelmaker van Ajax moest alleen Lionel Messi (9) voor zich dulden, maar niemand kon aan zijn hoeveelheid schoten tippen: 56.

O Dusan Tadic creëerde afgelopen seizoen in de Champions League de meeste zogeheten ‘goalscoring changes’ van alle voetballers: 37. De aanvaller van Ajax had een ruime voorsprong op de nummer twee: Toni Kroos (29).

O Dusan Tadic was in de voorbije voetbaljaargang bij tien goals in twaalf Champions League-duels betrokken: vier assists en zes treffers. Vier van deze momenten (een treffer, drie assists) vonden in zes knock out-duels van de Serviër plaats.

Ajax - Lille OSC eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maak de dramatische reeks van Lille nog maar wat langer. Als Ajax met 3 punten begint ziet het er gelijk weer aardig uit. Overwinning stelen in Valencia en thuis Chelsea pakken, ik geef Ajax 14% kans!heb echt enorm zin in dit CL seizoen, maar eigenlijk kan het alleen maar tegenvallen na vorig jaar. Ik hoop dat ze het goed gaan doen en lekker puntjes pakken en het liefst overwinteren in de CL.

16 september 2019 om 07:18

Als je verwacht dat ze afgelopen seizoen gaan evenaren, is de ons groot dat het gaat tegenvallen ja.

Als je verwacht is dat ze minimaal tweede worden en alles daarna weer een bonus is, dan is de kans groot dat het niet gaat tegenvallen. Je hebt het dus grotendeels zelf in de hand of het gaat tegenvallen of niet. Ligt allemaal aan je eigen verwachtingen.

16 september 2019 om 08:14

Ik verwacht niet dat ze minimaal tweede worden, dat zou een evenaring zijn van vorig jaar. Ik hoop dat ze tweede worden, maar ik schat de kans 50/50 dat ze doorgaan in de CL en 25% dat ze eruit liggen, deze groep kan echt alle kanten op.ondanks die inschatting is minder dan vorig jaar wel een echte teleurstelling aangezien ik dan iets minder heb om me op te verheugen na de winterstop.

Ik ben wel verrast dat Ajax en PSV zo dichtbij elkaar staan qua gespeelde wedstrijden

16 september 2019 om 11:47

Is best logisch. Want volgens mij is PSV sinds 1991/92 vaker kampioen geweest dan Ajax. Dus ook meer seizoenen in de CL.

16 september 2019 om 12:08

Ajax heeft tussen 2005 en 2011 echt een dramatische periode gehad, 7 jaar geen kampioen etc terwijl PSV het 4 keer op rij werd. Dat zijn zo al minimaal 24 potjes in de groepsfase.

16 september 2019 om 13:33

PSV was tot een aantal jaar terug de enige nederlansche club die in de CL elk jaar aanwezig was geweest.vergeet niet dat ze in 2004/2005 net als Ajax afgelopen seizoen in de halve finale strandde, dat team was echt goed alleen hadden ze het uit tegen AC Milaan laten liggen door 2x in de laatste minuten van de helft een tegen doelpunt te krijgen.thuis wonnen ze die met 3-1.

16 september 2019 om 14:00

daar zijn ze van bommel nog steeds eeuwig dank baar voor. maar voor het 'tijdperk psv' heeft ajax het ook niet zo slecht gedaan op nationaal en international niveau, met een paar finaletjes en een kwartfinaletje. dus het is maar net hoe je het bekijkt.

16 september 2019 om 11:58

Ik denk niet dat Lille perse een hoger tempo hanteert dan Ajax. Bovendien heeft Ajax ook een prima aanval en middenveld. Er moet nog wel wat balans gevonden worden in de verdediging maar jij doet net voorkomen of Lille 2 klassen beter is. Thuis zie ik Ajax wel winnen en op zn minst gelijk spelen. Bij een slechte dag van Ajax misschien verliezen. Uit dicht ik Lille meer kans toe om te winnen. Maar ik denk dat ze behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn hoor. Maar dat vind ik van alle teams uit de poule van Ajax wel. Daarom kan het ook alle kanten op wat mij betreft.

16 september 2019 om 17:17

Meh, ik zie Ajax wel minimaal 2 keer scoren tegen Lille. (over 2 wedstrijden) Dan gaat die vlieger al niet op.

16 september 2019 om 18:14

Op basis waarvan gaat Ajax thuis ineens 0x scoren en 2 incasseren? Volgens mij is dat al tijden niet meer gebeurd.

Deze wedstrijd moet je als Ajax zijnde winnen. Zeker met de ambities die uitgesproken worden moeten dit 3 punten opleveren. Ben overigens ook erg benieuwd naar Lille, verwacht een hoop tegenstand. Hopelijk willen ze ook een beetje mee voetballen en graven ze zich niet in.

17 september 2019 om 12:27

De ambities die uitgesproken zijn, zijn dan ook vooral gebaseerd op opportunisme en het succes van vorig jaar, niet zozeer op de huidige vorm en spelersgroep. Dit Ajax is veel kwetsbaarder dan afgelopen seizoen en is nu volledig afhankelijk van de aanval. Ajax zit in een poule waarin iedereen van elkaar kan winnen en waarin iedereen heeft ingeleverd deze zomer. Overigens denk ik wel dat ze tweede of eerste kunnen worden, maar makkelijk zal het zeker niet gaan.

het kan alle kanten op in deze poule. Ajax kan zomaar vierde worden maar ook zomaar eerste in de poule. alle tegenstanders zijn echt aan elkaar gewaagd dus ik verwacht leuke wedstrijden

Jammer dat Barcelona, Ajax en Liverpool de hele groepsfase op dezelfde dag en tijd spelen -.-

16 september 2019 om 17:47

Ajax speelt 2x om 7 uur dacht ik, dus kan je om 9 uur en andere match kijken! Misschien dat Liverpool en Barça ook een keer om 7 uur spelen en zie je ze nog meer

Heb dat Lille paar keer zien spelen.. hele stugge goede ploeg.. hebben met Renanto Sanches, Ba en een nigeriaanse spits Oshimen..paar hele goede spelers lopen.. daaromheen veel kwaliteit ook,, die spits Oshimen scoort heel makkelijk die viel mij echt op,, tuurlijk hoop ik op winst Ajax.. maar zie dit niet gebeuren middenveld en achterin te zwak, let op gegarandeerd een gelijkspel of winst Lille

16 september 2019 om 17:21

Wanneer Lille een antwoord heeft op het positiespel van Ajax zal het heel lastig worden. Aan de andere kant, Lille verliest uit van Amiens en Reims en kreeg in 2 van de 3 thuiswedstrijden een doelpunt tegen. Tegen Angers en Nantes, terwijl dat ook niet bepaald hoogvliegers zijn.

16 september 2019 om 17:27

Tegen Angers werden ze na de 2-0 ook wel heel makkelijk aan het eind en hadden ze al een paar keer gewisseld met het oog op de CL.

16 september 2019 om 18:00

Wat vinden jullie van Alvarez ?? Ik vind hem toch tekortkomen als middevelder veel te traag en sloom, je mist daar nog 1 goede speler naast martinez en vd beek.. nu 2 aangezien beek er niet bij is..

17 september 2019 om 10:02

Ik zou hem naar achteren halen, centraal naast Blind. Dat creëert weer een plek voor Van de Beek om op het middenveld te kunnen voetballen. Vraag me alleen af of hij wel goed kan renderen als controlerende middenvelder.

17 september 2019 om 12:31

Dat wel, maar Ajax loopt verdedigend toch flink te schutteren in de Eredivisie. Ajax is nu wel afhankelijk van Tadic en Ziyech. Als die twee vanavond niet op komen dagen, kun je het naar mijn mening schudden. Maar goed, deze poule is echt zeer onvoorspelbaar. Zoals sommigen al aangeven; Ajax kan eerste worden, maar ze kunnen ook zomaar vierde eindigen. Op papier misschien wel de spannendste poule.

Heb dat Lille paar keer zien spelen.. hele stugge goede ploeg.. hebben met Renanto Sanches, Ba en een nigeriaanse spits Oshimen..paar hele goede spelers lopen.. daaromheen veel kwaliteit ook,, die spits Oshimen scoort heel makkelijk die viel mij echt op,, tuurlijk hoop ik op winst Ajax.. maar zie dit niet gebeuren middenveld en achterin te zwak, let op gegarandeerd een gelijkspel of winst Lille

17 september 2019 om 11:09

Tja we zullen wel zien. Ik neem aan dat zij Ajax in ieder geval niet zullen onderschatten

Ik was daar toevallig afgelopen weekend. Ik vond met name Araujo wel goed, snel en handig. Als Blind daartegenover moet komen te staan is dat met dichtgeknepen billen. Sowieso veel spelers met een hoge (handelings)snelheid. Het oogt alleen allemaal zo ongeorganiseerd. Dus eigenlijk moet Ajax wel kunnen winnen.

Ach als Ajax wint is dat normaal tegen deze tegenstander en totaal niet bijzonder. Als ze verliezen moet Ten Hag oprotten...

Zo werkt het tegenwoordig.

Ajax speelt met Veltman centraal en Dest als Rb. Best een goede opstelling. Misschien fysiek niet zo sterk maar Veltman kan het spel wel veel beter lezen dan bijvoorbeeld schuurs. Over de 4 meest vooruitgeschoven spelers ben ik erg te spreken. Promes gaat met de week beter spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren