Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax lijdt grootste thuisnederlaag: ‘Acht à negen rijp voor een wissel’

Laatste update:
/

Ajax kan zich de rest van het seizoen op de verplichtingen in de Eredivisie en Europa League concentreren. De verliezend finalist van vorig seizoen in de KNVB Beker kreeg donderdag voor eigen publiek een ongenadig hard pak slaag van Vitesse (0-4), dat zich daarmee bij de laatste acht van het bekertoernooi schaarde. “Een totale off-day”, zo zag ook Frank de Boer in.

Bijna iedere speler van Ajax had een off-day, zo erkende de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. Joël Veltman was met twee cruciale fouten, bij de 1-0 en de 3-0, een van de grootste dissonanten aan de kant van Ajax. "Hij ging twee keer opzichtig in de fout. Maar er waren wel acht à negen spelers rijp voor een wissel, je mag echter maar drie keer wisselen. Het was dik en dik verdiend voor Vitesse. Als je niet eens op het doel schiet, verdien je niet te winnen.” Ajax evenaarde donderdag het negatieve clubrecord van de grootste thuisnederlaag in het betaald voetbal, na de 0-4 tegen PSV in 2005 en de 0-4 tegen Real Madrid in 2010.

De Boer vond de afstraffing vooral sneu voor Diederik Boer. “Hij is door de spelers in de steek gelaten”, luidde het harde oordeel van de trainer, die het ook vervelend vond voor de fans. “Ze hebben ons in heel 2014 gesteund en waren nu weer met 37.000 man aanwezig. Ze bleven ons steunen. Het enige positieve is dat we nu weer met beide voetjes op de grond staan. We moeten ons nu gaan concentreren op de titel. Al had ik liever nog meegespeeld in de beker.”

Prolongeert Ajax zijn landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ok Ajax had zeker een off day maar het lijkt me ook wel het vermelden waard dat Vitesse gewoon een hele goede wedstrijd speelde, als je Labyad ziet spelen zou je willen dat hij wat minder nonchalant zou zijn want het is gewoon een geweldige voetballer.

18 december 2014 om 23:29

Weet niet of dit de verdienste van Vitesse is. Ajax maakten wel heel erg veel fouten.

19 december 2014 om 09:45

Dat vind ik een erg zwakke redenering. Ajax werd gewoon werkelijk weggetikt tot de 60e minuut. Ajax had ook zeker geen sterke dag maar alle credits voor Vitesse, die hebben echt laten zien wat positiespel in combinatie met drang naar voren is. Iets waar Ajax al jaren niet aan toekomt.

19 december 2014 om 19:29

oneens, vitesse won bijna alle duels en door voorwaartse druk wisten de jochies van ajax gewoon niet welke kant ze op moesten draaien.

wel degelijk verdienste van vitesse.
ajax was verder inderdaad onder maat, maar wel door het spel van vitesse!
tegen rkc had dit ajax prima gewonnen….

18 december 2014 om 23:30

Dit is een interview met de Boer, die kijkt gewoon naar de prestaties van zijn team. In het interview met Bosz zal de nadruk liggen op Vitesse. Overigens zegt de Boer toch ook dat Vitesse dik en dik verdiend gewonnen heeft?

18 december 2014 om 23:38

Meer dan dik verdient gewonnen. Ajax was inspiratieloos. Vitesse wilde echt. Leek wel vedette gedrag. Zo slecht heb ik Ajax in geen jaren meer gezien. En Vitesse was gewoon echt goed. Vanaf minuut 1 top scherpte. A la red bull salzburg. Ajax had niks te vertellen.

18 december 2014 om 23:50

Ze hebben ook dik verdiend gewonen wij kwamen totaal niet in de wedstrijd maar we hebben Vitesse ook wel geholpen met de goals.

18 december 2014 om 23:46

Prima wedstrijd. Bij de analyse na de wedstrijd hoor je ook alleen maar: Ajax speelde slecht dit, Ajax deed dit fout. Ajax dit Ajax dat. En nooit: Vitesse speelde goed etc. Valt we wel op elke keer als we van Ajax winnen.

18 december 2014 om 23:52

Dat is bij elke club niet alleen bij Ajax. Dan ligt het aan d'r zwakte van de tegenstander. Na de wedstrijden tegen Barcelona en PSG kregen we hetzelfde te horen.

19 december 2014 om 00:07

Tja anax is nou eenmaal de favoriet in zo'n wedstrijd, en meestal als ajax zo'n wedstrijd verliest spelen ze niet naar hun kunnen.

19 december 2014 om 00:20

Klopt dat hoor je altijd als je tegen de top 3 moet, of buitenlandse topclubs. Het ligt altijd aan de favoriet. Laten we eerlijk zijn, het is niet normaal dat Ajax met 4-0 thuis verliest. Het is dus wel degelijk omdat Ajax echt heel matig was. Natuurlijk speelt Vitesse de kansen gewoon goed uit. Kansen krijgen is 1 ding, afmaken een tweede en dat heeft Vitesse prima gedaan.

Echt de slechtste wedstrijd van Ajax dit seizoen tot nu toe. Of gedeeld eerste met Feyenoord uit. Nu voor de titel gaan. Wat mijn inziens toch belangrijker is dan de Knvb beker. Laten we eerlijk zijn. Op het winnen van de beker hebben we geen patent meer sinds Fdb!

19 december 2014 om 00:40

Het is idd niet goed om met 0-4 thuis te verliezen. En ook geen een kans creëren Ajax onwaardig. Word 1 februari nog leuk met Vitesse Ajax.

19 december 2014 om 02:58

Feyenoord - Ajax?

19 december 2014 om 07:23

Maar daar was het ook zo.

19 december 2014 om 07:26

Allemaal leuk en aardig al houd je die spelers 5 jaar bij elkaar krijg je nog pak slaag van de top van europa.veel spelers hebben simpelweg niet de kwaliteiten om het nivea van de top consistent te kunnen behalen.
Veltman is gewoon geen goede verdediger zal hij ook nooit worden.het gebrek aan fysieke kracht danwel instelling is niet van het gewenste niveau en ook verdedigend gewoon te matig.

Je hoort iedereen over hoe sterk ajax en de bank wel niet is en als sommige hun dag niet hebben of niet meespelen dat andere het zo over nemen, maar dat is gewoon een illusie.klaassen speelde slecht heel ajax stort in elkaar en je kan niet spreken van een b team want iedereen heeft genoeg ervaring in de ajax selectie om makkelijk mee te kunnen draaien in een lopend team

18 december 2014 om 23:31

Ja nog een keer kampioen worden. Vorig jaar zijn ze het geworden en als ze het nu verdedigen prolongeren ze de titel. Niet zo moeilijk hoor.

18 december 2014 om 23:32

Ja prolongeert, oftewel verlengen. Ze verlengen hun kampioenstitel.

Off-day noemen ze het, lijkt erop dat die speech van Gertjan toch aangekomen is bij van der Heijden !

19 december 2014 om 08:31

Hahaha ja

Duidelijke woorden, maar dit moest een keer gebeuren. Niet zozeer dat Ajax thuis met ruime cijfers verliest, maar wel dat ze even wakkergeschud worden. Ajax speelt niet heel sterk en daarbij is Vitesse echt geen slecht team, dat vaak te weinig krijgt t.a.v. het spel wat ze laten zien. Helaas voor Ajax, maar wellicht even goed.

18 december 2014 om 23:34

Ik vond ze laatste weken juist weer beter in vorm komen, maar inderdaad, een flink pak ros is ook wel eens goed. Liever nu dan weer in de finale zullen we maar zeggen...

18 december 2014 om 23:56

Jawel, het ging wel beter, maar de tegenstanders waren dan ook niet het je-van-het. En eens, voor Ajacieden liever in de Beker dan in de Europa League / competitie, lijkt me.

19 december 2014 om 00:22

Inderdaad! Denk dat Ajax liever in de beker eruit ligt dan niet meer meedoen voor de Titel of in Europa. Ze moeten er van leren nu. Zorgen dat ze goed afsluiten tegen excelsior en dan met een redelijk gevoel de winterstop in.

Geen leider, geen winnaarsmentaliteit, geen goede instelling... Niet de eerste keer dat ajax overklast wordt foor Vitesse maar deze keer kon Vitesse het uitdrukken in de score.

Ajax had geen off-day, dit is gewoon het niveau van Ajax. De stand in de competitie verbloemt veel maar de wedstrijden tegen Salzburg, Zwolle en deze van vanavond zijn eerder regel dan uitzondering. De misplaatste vedette Denswil zal ongetwijfeld weer het idee hebben dat het niet aan hem lag en bij de huidige vorm van Veltman kun je ook de nodige vraagtekens zetten.

18 december 2014 om 23:36

Als dit al het niveau van Ajax is, hoe triest is het dan wel niet gesteld met de rest van nederland? Leuk dat je twee afstraffingen op kunt dreunen, maar die zijn beiden van vorig seizoen, totaal niet relevant voor dit seizoen lijkt me. Overigens is Ajax gewoon kampioen geworden dat seizoen, dus was de rest van Nederland blijkbaar nog slechter...

18 december 2014 om 23:54

oxxis, vijf afstraffingen in nog geen 24 maanden. 2 keer Salzburg, twee keer Zwolle, Daar komt de afstraffing van de afgelopen avond nog een keer bij. En De Boer maar beweren dat er stappen zijn gemaakt en dat we verder zijn dan vorig seizoen. Geloof jij het? Dit is gewoon het niveau van Ajax. Waarom je het niveau van de Nederlandse competitie er bij haalt is mij een raadsel? Klaassen had de afgelopen week nog een grote mond door te beweren dat een halve finale Europa League mogelijk was. Aansluiten bij de Europese Top was toch de doelstelling?

19 december 2014 om 00:07

Hoeveel wedstrijden worden er in 24 maanden gespeeld?
2 x 34 Eredivisiewedstrijden = 68
2 x 6 Champions League-wedstrijden = 12
2 x 2 Europa League-wedstrijden = 4
Wedstrijden in de Beker vorig jaar = 6
Wedstrijden na de winterstop in de Beker het jaar daarvoor = 2
Wedstrijden in de Beker dit seizoen = 3
Johan Cruijff Schaal = 2

68 + 12 + 4 + 6 + 2 + 3 + 2 = 97 wedstrijden

5 van die 97 wedstrijden zijn afstraffingen, dat komt dus neer op 5,2%.

Conclusie: Ajax heeft in 5,2% van zijn wedstrijden de laatste twee jaar zijn niveau laten zien. In de overige 94,8% steeg Ajax gewoon boven zichzelf uit...

19 december 2014 om 00:19

Ja, gaan we nu echt meten wie de langste heeft?... Daar tegenover staan winst van Barcelona, City, United, Milan. Gelijke spelen tegen PSG, City, Milan, Lyon. Dit seizoen Barcelona nog een half uur lang compleet van het kastje naar de muur gespeeld, waarbij ze zich vergaten te belonen. Hierbij pak ik alleen de Champions League onder Frank de Boer, het hoogste podium. Het is heel makkelijk afgeven op slechte dingen en de goede dingen vergeten is ook zo gedaan. Nee Ajax is geen europese top, nee ajax is ook geen europese subtop, dat zie je mij ook nergens zeggen. Wat Ajax wel is, is vier keer op rij de beste van Nederland. Waarom ik de nederlandse competitie erbij haal? Omdat jij beweert dat ajax bedroevend slecht is, maar in welk opzicht is Ajax slecht dan? ik stel het in perspectief naar de rest van het land, maar blijkbaar kan jij die realiteit niet hebben.

19 december 2014 om 00:30

Mag ik de reactie van Adviseur nomineren als beste voetbalzone reactie van 2014? Man man man wat straft ie je hier af oxxis, ga lekker ergens anders je onzin verkopen. Als dit volgens jou het niveau van Ajax is, hoezo worden we dan al 4 jaar op rij kampioen? Lijken we het toch iets beter te doen dan die ander clubjes, ook dan Vitesse en Zwolle. Dus waar wil je precies heen? Ga je me nu ook verkopen dat Bayern hun ware niveau lieten zien toen ze door Real werden geslacht in de CL vorig seizoen, ook omdat ze in dezelfde periode ook nog eens thuis 0-3 van Dortmund verloren? Iets in de trend van chocola is bruin, mijn poep is bruin, dus mijn poep zal wel chocola zijn? Of is dat zelfs voor jouw beredenering een beetje ver gezocht?

19 december 2014 om 01:15

Sandrito020, wat straft ie mij af? Volgens mij roep ik hetzelfde als 'adviseur' hier maat. Ik denk dat je op meneer 'petterson' doelt?

19 december 2014 om 01:19

Die bedoeld die ook. Heerlijke comment en volkomen gelijk!!

19 december 2014 om 11:26

Oxxis,

Sandrito doelde naar alle waarschijnlijkheid inerdaad (net als ik) op Petterson.

18 december 2014 om 23:40

Wat een onzin. Als je 2 Europese wedstrijden slecht speelt tegen Salzburg en tegen clubs als Barcelona en PSG speel je goed, dan zou de wedstrijd tegen Salzburg ineens de norm aangeven. Evenals de wedstrijd tegen Pec...Ajax kan gewoon heel goed voetballen, maar doordat iedereen zo jong is zijn ze nog niet heel constant. Als je nou echt denkt dat vandaag het niveau van Ajax is, kan je beter stoppen met voetbal volgen. Want dan zouden 100 betere wedstrijden een uitzondering zijn, aangezien deze wedstrijd de regel is voor jou. Ajax heeft ook inderdaad centrale verdedigers. Misschien een Heitinga of anders Riedewald of Van Rhijn eens centraal proberen. Maar het is best kansloos dat je 1 slechte wedstrijd in een reeks goede wedstrijden van Ajax aangrijpt om dit team ineens de grond in te boren.

18 december 2014 om 23:41

Edit: centrale verdedigers nodig.

19 december 2014 om 00:03

martijn, de goede wedstrijden van Ajax zijn op de vingers van 1 hand te tellen. Ajax heeft meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld. Als supporter voel je je enorm bekocht wanneer je naar Ajax-Vitesse zit te kijken. De manier waarop Ajax voor schut gaat in eigen huis is te pijnlijk voor woorden. De huidige selectie is gewoon pure middelmaat en heeft niets met leeftijd te maken maar meer met een gebrek aan kwaliteit!

19 december 2014 om 02:42

@Pettersson1963 nou dan verschillen we daar in ieder geval in van mening. Als je ziet dat Milik bij de 40 grootste talenten van Europa wordt geplaatst, dan El Ghazi en Kishna laten zien dat ze tegenstanders van groot formaat kunnen bespelen (al is het met vlagen), dat Klaassen al dicht tegen het Nederlands elftal aanzit, dat Andersen zo voorbij tegenstanders loopt en begint te laten zien waarom de hele Europese top hem een paar jaar terug wilde hebben, dan denk ik dat Ajax genoeg kwaliteit in de selectie heeft. Genoeg talent in de selectie heeft. Cillessen is eerste keeper van Oranje, Veltman is wisselspeler bij Oranje, Van Rhijn zit dicht tegen het Nederlands elftal aan, en Boilesen en Moisander zijn ook belangrijk voor hun land, evenals Serero. Ajax heeft veel jonge spelers die nu al van waarde kunnen zijn bij hun land danwel bij Ajax. Ik snap niet hoe je dat middelat kunt noemen. Zelfs mensen van PSG en Barca zeiden dat als Ajax deze selectie bij elkaar konden houden, dat ze over een aantal jaar erg ver kunnen komen. Dus dat jij de huidige selectie middelmaat noemt vind ik apart. Wedstrijden waarin Ajax goed speelt zijn niet op 1 hand te tellen. Wedstrijden waarin Ajax geweldig speelt, zoals toen tegen Barca of Twente, die zijn op 1 hand te tellen. Met Milik in de spits zal er bij Ajax ook steeds meer gescoord gaan worden dus dan is dat probleem ook opgelost. Als je nu als supporter je zorgen zou gaan maken over deze selectie, dan kan je beter geen fan meer zijn. Als je ziet wat voor talenten in dit elftal zitten en wat eraan komt uit de A1...

19 december 2014 om 03:16

Op dit moment is ajax nog wel middelmaat want te wisselvalkig. Verder is geen van de verdedigers een topper in wording. Dus daar ligt kwetsbaarheid. Moisander ligeon denswil veltman v rhijn boilesen vd hoorn. Op vd hoorn na hebben ze allemaal een keurige techniek. Maar verdedigend maken ze teveel fouten. V rhijn en veltman maken misschien in de toekomst een stapje omhoog. Maar top zie ik ze niet worden en de rest al helemaal niet.

moet zeggen dat ik van klaassen, el ghazi, riedewald, fischer en een aantal A1 jongens wel veel verwacht

19 december 2014 om 07:25

Veltman is geen verdediger. Leuk dat hij een mooie inspeelpass heeft, maar waarom verwacht iedereen dat hij stappen maaktals verdediger. Slechtste basisspeler in het cenrtrum in jaren.

Voor de rest ben ik het gedeeltelijk eens met Pettersson. Het aantal goede wedstrijden van ajax is eenvoudig te tellen. Er is geen stijgende lijn. Ajax wordt zwakker en zwakker

19 december 2014 om 07:27

Ze hadden eerder dit seizoen ook al dik klop van Vitesse kunnen krijgen. Doordat Vitesse vergat te scoren won Ajax wel. In de Kuip is Ajax ook zoek gespeeld. Tegen PEC hadden ze het dit seizoen ook moeilijk.

Ik vond het echt wel het verdienste van Vitesse. Net als Feyenoord verdiende te winnen begin van het seizoen.
De tactiek van het druk zetten en opbouw verstoren ligt ons gewoon niet. Wij zijn daar gewoonweg niet tegen opgewassen. Wij hebben nog teveel ruimte en tijd nodig om te kunnen voetballen.

Genoeg voorbeelden de laatste jaren. Enige remedie hiervoor is dat wij continu tegen zulk soort ploegen spelen. Alleen dan word je er beter van want dan moet je wel als speler en als team een hoger baltempo hanteren en strakker pasen.

Wat jammer is dat er in de NL competitie maar enkele ploegen dit kunnen opbrengen en vooral tegen Ajax bij de thuiswedstrijden (feyenoord, Pec, Vitesse, Utrecht, Ado) en ik vergeet vast wel enkele. Dit is gewoonweg niet genoeg om hiervan te leren. Vooral als er mensen vertrekken elk jaar dan moet je er simpelweg meer wedstrijden spelen tegen zulke tegenstanders.

18 december 2014 om 23:45

Maar dan nog. Ajax pompt de bak naar voren, El Ghazi en Milik winnen heel veel kopduels, en vervolgens is er gewoon 0 aansluiting. Het lijkt wel of spelers van Ajax pas aan kunnen sluiten als ze eerst zelf een mooi passje hebben gegeven. Vandaag had je gewoon de taktiek van Feyenoord met Pelle moeten toepassen. Klaassen komt onder de spits en vanuit daar ga je voetballen. Gewoon dat middenveld overslaan. Maar inderdaad, wat je zegt, Ajax hoeft dat in de competitie te weinig te doen om het erin te stampen.

Oh,oh,
Wat is er gebeurt.
Ajax heeft verloren, en in de studio werd er over niets anders gesproken dan over het verlies.
Vitesse moet ,met andere woorden, Peter Bosz, moet geroemd worden.
Hij heeft de achilleshiel van Ajax bloot gelegd.
Dat doet pijn.
Vitesse heeft prima gespeeld.
Vitesse is een heuse cup-fighter.
Vitesse heeft de voetbal wereld in Nederland laten zien hoe je wint bij Ajax.
Hulde voor de spelers van Vitesse.
Het is meer dan verdient.

18 december 2014 om 23:49

Op basis van wat is Vitesse een cup fighter?

18 december 2014 om 23:53

Is dit een gedicht?

18 december 2014 om 23:59

Bosz heeft de zwakte van Ajax blootgelegd? Niets ten nadele van de overwinning hoor, Vitesse speelde zeer goed en het was dik verdiend, alleen blootleggen is onzin. Het is al jaren bekend dat Ajax moeite heeft met deze manier van spelen, dit heeft in de competitie met name PEC al een aantal keer bewezen. Nogmaals, niets ten nadele van Vitesse perfecte wedstrijd van hun kant, maar niet doen alsof ze het uitgevonden hebben alstublieft.

19 december 2014 om 02:17

Wanneer kwam Vitesse voor het laatst in de finale van een cup dan?

Ajax had een totale off-day, iedereen van de basiself speelde slecht. Andersen viel daarentegen goed in. De aanval die er nu stond zou ik ondanks vandaag graag nog een keer samen zien, ik geloof nog steeds dat dit de gevaarlijkste aanval bij Ajax sinds jaren kan zijn. Echter moet daar wel een creatieve middenvelder, Andersen, achter. In de basis stonden Klaassen en Serero, dit zijn echter geen spelers moet een geniale steekbal. Juist zo'n type moet er dan op het middenveld staan. Over de verdediging weten we al een hele tijd dat daar geen toppers staan, misschien eens tijd om daarin te investeren deze winter.

Dit Ajax mist een leider, Klaassen is het in potentie maar daar kan je nog niet van verwachten dat hij het iedere week kan en doet.

Het recept van succes was juist ieder jaar dat er 1 speler liep met iets meer ervaring in de basis en die echt iets toevoegde, eerst Vertonghen, toen Alderweireld en later Siem de Jong, stuk voor stuk spelers die al ruim wisten wat er nodig was in het topvoetbal. Ook aangevuld met mensen vanaf de bank zoals een Poulsen.
Nu loopt er gemiddeld 1,5 seizoen misschien zelfs minder ervaring op het veld, dan krijg je ook dit soort wedstrijden maar ook dat de ploeg ook in andere wedstrijden heel moeizaam over een doodpunt komt.

Dan mis je 14000 mensen die er niet waren.... Stadion is vaak niet vol.... En ze gaan toch uitbreiden...apart

19 december 2014 om 00:25

Tsja, blijft een beker wedstrijd. Dan moet je tegen Feyenoord of PSV spelen wil de boel vol zitten. Normaal gesproken lukt het aardig. Je hebt altijd seizoenskaarthouders die niet komen opdagen. Dat zorgt voor een hoop lege plekken. Extra capaciteit creëren zodat er weer 200 seizoenskaarten meer verkocht kunnen worden is daarom zo gek nog niet.

Hoeveel ''off-days'' kan Ajax zich nog permitteren? Tegen PEC vorig seizoen was het zogenaamd ook een offday en ook die twee jaren ervoor toen ze scheel werden getikt door AZ.

De Boer weet zijn ploegen gewoon niet goed neer te zetten en te motiveren voor bekerwedstrijden, dat is nu wel duidelijk. Dit mag hij zichzelf aanrekenen en daarom is hij nog geen topcoach.

19 december 2014 om 01:05

Streepan, De Boer werkt met pure middelmaat en kan van een Fiat Panda geen Bugaati Veyron maken. Het probleem is de selectie, niet De Boer!

19 december 2014 om 01:36

Competitie en Champions League gaan onder De Boer altijd vrij aardig, maar beker, cruyff-schaal en europa league gaan altijd dramatisch.

Blijkbaar lukt het De Boer niet zijn spelers te motiveren voor de iets minder aansprekende prijzen....

19 december 2014 om 06:28

Voor eredivisie begrippen is dit geen middelmaat. Tactisch plan deugt niet. Ajax staat voor arrogantie, voor brutaal en aanvallend voetbal. Onder De Boer zien we hier niets van terug. Oké de 4 prijzen zijn prachtig, maar voetballend is het niets. Jans en Bosz zouden met dit materiaal Ajax leuker laten voetballen !

Bij Ajax wisten ze ff niet wat ze meemaakten, als je zag hoe hoog Vitesse Ajax al vastzette! Ja dat is een strategie die Bosz' goed heeft laten uitvoeren door ze spelers. Opbouwen was onmogelijk tussen de linies, wat Ajax graag wil. en met vejnovic, kashia, proper en kashvili heb je grote kerels die lange ballen eruit halen! Elghazi werd door ze landgenoot accenten. Goed op de huid gezeten. Kishna zelfde verhaal. Het was de verdienste van Vitesse dat Ajax zo speelde! Ik vond duel tussen Veltman en traoure goede graadmeter voor Veltman. Een goeie spits die m gewoon makkelijk wegzet en niet meer ziet staan en alle gelegenheid kreeg om bal in bovenhoek te plaatsen. Bij zinn 2e ook hij kijkt geen eens meer naar achteren schuift m koetjes langs de boer

Hoog tijd dat De Boer ook zijn eigen functioneren eebs tegen het licht houdt. Hij traint zijn spelers; hij bereidt ze voor op de wedstrijd; hij bepaalt het tactisch plan. Onder De Boer zien vooral schuifvoetbal. Geen tempo, geen diepgang, geen gevaar. Van iedereen (dus ook de staf) was het een complete offday.

Simpel. Als je het materiaal hebt om direct druk te zetten breng je Ajax in grote problemen. Maakt niet uit of je dan Vitesse of Salzburg heet. Dat is het grootste probleem van Ajax, de enorme kwetsbaarheid in 1 specifiek opzicht. Als Ajax mag voetballen, dan is het gevaarlijk tegen bijna iedereen.

Je zou kunnen zeggen dat Ajax de beker niet al te serieus neemt.Dit is de 3e grote bekernederlaag op rij.0-3 tegen AZ in 2013,5-1 tegen Zwolle in april en nu dit weer.En dat terwijl Ajax beter begon te draaien.

Ja sneu voor Diederik Boer. Nog sneuer voor de supporters die Vermeer voor een belachelijke habbekrats naar Rotterdam zagen verhuizen, en deze Nine Finger terug zagen komen. Het was bij elke bal totale paniek bij die man. Niet Ajax waardig, ook niet als reserve keeper. Next.

Tja het valt mij op dat Ajax met dit soort kansloze vernederingen altijd veel laconieker omgaat dan Feyenoord, PSV en andere Eredivisie-ploegen. Na een werkelijk waar beschamende 0-4 nederlaag tegen een niet al te best Vitesse (want zo geweldig waren die ook weer niet) mogen er best harde woorden vallen. Ik zie het tegen Legia Warshaw zo weer misgaan.

Vitesse heeft de kansen natuurlijk goed afgemaakt. Voor mijn gevoel had Ajax totaal geen zin in de wedstrijd. Ze gingen er niet voor, geen strijd en totaal geen druk gezet. Alsof de beker ze niet interesseert, ook al zeggen ze van wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren