Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kan weinig doen tegen misdragende fans: 'Ik krijg zijn naam niet eens'

Laatste update:

Het is nog onduidelijk of de aanklager betaald voetbal actie onderneemt tegen Ajax vanwege pop-incident rondom Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer tijdens het duel met Feyenoord van zondag. De waarnemer ter plekke heeft zijn rapporten nog niet opgestuurd. Pas daarna kan er eventueel een zaak worden begonnen, stelt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met De Telegraaf.

/

Dat bondsvoorzitter Michael van Praag zondag via Twitter al op de zaken vooruitliep, is volgens de pr-man onhandig. Van Praag tweette: “Volledig onacceptabel. Reken er op dat de KNVB-aanklager dat begrijpt.” Dat is echter te voorbarig, stelt de woordvoerder van de voetbalbond. Uiterlijk dinsdag dienen de rapporten in handen te zijn van de KNVB.

De bond verwacht echter ook van clubs dat zij hun verantwoordelijkheid nemen. Ajax deed dat zondag al deels door de dader bij de kladden te grijpen en hem een stadionverbod op te leggen. Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging van de Amsterdammers, betwijfelt echter of clubs over voldoende middelen beschikt om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

/

“Wij willen met alle liefde meedenken. Maar uiteindelijk kunnen wij geen sancties treffen. Dan moeten we toch echt bij de KNVB en het Openbaar Ministerie zijn”, zegt Dekker in het Algemeen Dagblad in een reactie op het voornemen van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen om met alle betrokken partijen om de tafel te gaan zitten. “De privacywetgeving zit hier zo in elkaar dat ik de naam niet eens krijg van die jongen van die pop. Dus als hij al lid is van onze supportersvereniging, dan kan ik hem niet eens royeren.”

Dekker vindt dat er tot op heden te soft wordt ingegrepen door de overheid. Hij wijst naar Marko Vejinovic, die vorige week door een aantal ‘fans’ van Feyenoord met de dood werd bedreigd. De verantwoordelijken werden ingerekend door de politie, maar een dag later weer op vrije voeten gesteld. “Het was een uit de hand gelopen geintje en ze hadden geen strafbad ofzo. Zo geef je potentiële daders ook het gevoel dat ze ermee wegkomen. Zo laat je ook niet overtuigend zien dat ze slecht bezig waren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort excessen dienen ook niet door de spelers of de club te worden aangepakt maar keihard door Knvb en OM. Zij hebben de macht en onafhankelijkheid.

Anders krijg je het soort FC Utrecht straffen. Tribune dicht, die mafkezen gaan op een andere tribune zitten en de uit supporters zijn niet welkom. Of dat zij de veroorzaker zijn. Lachwekkend.

8 februari 2016 om 12:23

Je weet dat het de KNVB was die als straf de Bunnikside dicht wilde, hè? Utrecht omzeilde die straf alleen heel slinks. Dus het is nogal een slecht voorbeeld wat je nu geeft.

Overigens is de titel van dit artikel erg slecht, want het gaat hier niet over Ajax, maar over de supportersvereniging van Ajax. Ajax zelf weet wél wie de man was, anders hadden ze hem geen Stadion verbod kunnen geven. Weer matige journalistiek dus.

8 februari 2016 om 12:25

Dat bij Utrecht kon niet anders anders waa het voledig in strijd met de rechtstaat je kan niet duizenden mensen weigeren omdat er een aantal spreekkoren zongen. Sterker nog de rechter had anders de maatregel gewoon geschrapt.

8 februari 2016 om 12:29

@M_SSC, wat een onzin. Dat soort straffen (lege tribunes) worden non-stop opgelegd in Europa, daar is niets onwettigs aan.

8 februari 2016 om 12:41

@ M_ssc

De mensen die in het vak zaten waren gewoon geregistreerd en Utrecht wilde zelf geen actie ondernemen om deze mensen te weren. Daardoor was de burgemeester genoodzaakt om de uit supporters te schrappen. Uiteindelijk is de burgemeester verantworodelijk voor de veiligheid dus die nam een terechte beslissing. Het is FC Utrecht geweest die bang was voor de eigen harde kern en niet door durfde te pakken.

8 februari 2016 om 12:50

en daar ga jij net als heel veel anderen in de fout.
omdat er niemand was aangeklaagd of aangehouden is er geen zaak en in dit land ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
dat houd dus in dat fcutrecht Verplicht was de supporters andere plaatsen aan te bieden.

8 februari 2016 om 12:51

Dat bij Utrecht kon niet anders? Wat een onzin kraam je uit. Elders in Europa laten ze ook hele vakken leeg zoals bij Legia Warschau. Nee, je straft zulke mensen door ze elders in het stadion een plek aan te bieden. Zulke mafkezen moeten gewoon keihard aangepakt worden. Het heeft niets maar dan ook niets met voetbal te maken.

Logica alom.

8 februari 2016 om 13:13

@ D-Bergkamp
Net zoals Ajax donders goed weet waar de spreekkoren/ massale doodsbedreigingen tegen Vermeer vandaan komen. Ajax weet precies uit welk vak die kwamen en waarschijnlijk staat alles gewoon op de beelden van de beveiligingscamera's. Het is nu echter nog wachten op en of Ajax deze leeghoofden uit het stadion durft te weren. Ajax was terecht beledigd door de spreekkoren richting Bazoer tijdens het duel tegen ADO maar wat er afgelopen weekend gebeurde was een stuk massaler en zeker niet minder erg.

8 februari 2016 om 14:56

je kraamt zelf onzin uit als de utrecht supporters er een zaak van hadden gemaakt hadden ze dat gewonnen.
het is nu eenmaal zo als jij een bankroof pleeg en ik toevallig in de bank ben en de dader niet gepakt word ik natuurlijk er niet voor gestraft kan worden dat was bij fcutrecht niet anders.
in dit geval is er minimaal een aanhouding verricht waardoor het weer wettelijk wel mag.
maar ga niet zomaar onzin verkondigen als je niet weet waar je het over hebt.

8 februari 2016 om 12:47

je kan het ook anders zeggen dit gaat niet over utrecht toch? maar over ajax supporters die zich weer niet kunnen gedragen gek he dat ze overal geweerd worden.
dat komt dus door dit soort gedrag en maar klagen dat ze niet na utrecht mogen en maar klagen dat er geen publiek meer bij de klassieker is en maar klagen dat ze in den haag niet welkom zijn maar zelfs zonder uitpubliek kunnen ze zich niet gedragen en volgend seizoen maar weer na de burgemeesters wijzen als er geen uitpubliek welkom is want de ajax supporters doen het niet.

8 februari 2016 om 14:59

kijk even na je eigen club die zijn nu weer de veroorzakers en wedden dat de ajax supporters volgend jaar weer gaan klagen dat ze niet welkom zijn bij diverse clubs maar dat ligt natuurlijk alleen aan utrecht ado en feyenoord

Dit soort mensen moeten ten eerste kei hard worden vervolg door het OM al denk ik niet dat hij een hele zware straf gaat krijgen, maar iets is beter dan niets. Verder kan de Knvb hem natuurlijk een boete geven (denk ik) en landelijk levenslang stadionverbod maar wat schiet je er mee op? Ja je hebt minder taferelen als deze in stadions, maar zoiets kan hij even goed buiten het stadion doen .. Daarom hoop ik dat het OM een goed artikel vind om hem te vervolgen .

Wat een belachelijke actie, gaat natuurlijk veel en veel te ver. Maar dat is nu eenmaal de keerzijde van fanatisme, sommige schieten er totaal in door.

Het zijn wel diezelfde supportersverenigingen die gesprekken met spelers en trainers kunnen afdwingen, maar als het om eigen soort gaat blijkt het zelfreinigend vermogen opeens een stuk minder. Dus een kul argument. Waarom wordt zo'n pop niet binnen een minuut door anderen weggehaald en de dader met een draai om z'n oren weggestuurd? Geldt overigens voor alle clubs en niet alleen ajax.

8 februari 2016 om 12:27

@Jan Boskamp, check je feiten. De pop was erg snel verwijderd. Verder is het zelfreinigend vermogen wel zeker aanwezig. Er was gisteren nog een ander incident, waarbij een dwaas vuurwerk (per ongeluk) in een vak op de eerste ring gooide vanuit 410. Deze gast is hardhandig het vak uit gezet, tijdens de wedstrijd en aangegeven bij de stewards. Tuurlijk kan die sociale controle beter, maar het is echt niet zo dat vak410 een losgeslagen bende beesten is. Dat is slechts een select clubje.

8 februari 2016 om 17:18

Dan weten ze de naam ook maar verstoppen ze zich als vereniging achter landelijke wetten. Ze kaatsen de bal en nemen geen standpunt in.

Ik ben benieuwd of Ajax en de openbaar aanklager nog wat aan de massale spreekkoren jegens Vermeer gaan doen. Nog niet te lang geleden sprak iedereen er schande van dat het bij ADO gebeurde. ADO heeft kordaat gehandeld en de schuldigen aangepakt en een stadionverbod gegeven.
Nu gaat het bij Ajax en in de media alleen maar over die "eenmansactie"
Nu zal moeten blijken of de Knvb onafhankelijk is en iedereen club hetzelfde behandeld (zoals ze zelf altijd beweren)

Tot nu toe komt het op mij als volgt over:
Ado; schande, keihard aanpakken, onderzoek instellen
Ajax; we gaan met de verschillende partijen in gesprek

Gelijke monniken, gelijken kappen!

8 februari 2016 om 12:32

Ach ja. Bazoer werd racistisch bejegend, en dan heb je natuurlijk de poppen aan het dansen want racistische uitingen zijn echt het meest verschrikkelijke wat er is. Als vervolgens (een aantal) Ajax-fans Vermeer en z'n moeder dood wensen, heel Rotterdam platgebombardeerd willen zien worden en iedereen z'n moeder een hoer is, dan is dat natuurlijk veel minder erg. Wat een onzin zeg die dubbele standaard m.b.t. racisme. Dit is net zo erg, zo niet erger, dan oerwoudgeluiden.

8 februari 2016 om 12:42

Niemand heeft Vermeer zijn moeder doodgewenst,
En dikt het nu enorm aan door wat ik hierboven zeg te benoemen, en ook dat stukje over een 'hoer' slaat nergens op, dat roept een aanzienlijk deel van de Nederlandse voetbalsupporter ook over de scheidsrechter's moeder na een beslissing tegen je favoriete club.

Blijft over de pop en de spreekkoren gericht op Kenneth Vermeer.
Naar de pop is kordaat gehandeld, blijft over de spreekkoren...

8 februari 2016 om 12:54

Of Vermeer dood is gewenst is misschien een interpretatie geval want je kan het ook zien als ‘vermeer moet opgehangen worden’.

En inderdaad, spreekkoren komen in alle Stadions voor dus het wordt tijd dat de Knvb daar nu eens echt tegen op gaat treden. Gewoon staken en bij herhaling definitief staken. Zal in het begin wat gezeur opleveren Maar dan is het voor iedereen duidelijk dat iemand beledigen in welke vorm dan ook in een Nederlands Stadion niet getolereerd wordt. Maar niet dat halfbakken 'respect' gebeuren en vooral erover blijven praten en elkaar de verantwoordelijkheid in de schoenen schuiven want dat heeft nu wel bewezen volkomen effectloos te zijn.

8 februari 2016 om 12:32

De Knvb en aanklager zijn ook schuldig aan het gedrag van de Ajax supporters.
De straf van Utrecht na wangedragingen van de supporters van vorig seizoen was belachelijke en zelfs een straf voor de Ajax supporters. De ADO supportes zijn ook nog niet door de Knvb en aanklager gestrafd.

8 februari 2016 om 12:56

ja man het was de schuld van de knvb en de aanklager!!

8 februari 2016 om 12:36

Er zit wel degelijk een verschil in de racistische spreekkoren richting Bazoer die niet stopten na 2/3 waarschuwingen of de spreekkoren over Vermeer die stopte nadat het heel even heviger werd door de waarschuwing.
Het is niet goed te keuren maar het zijn 2 zaken die niet te vergelijken zijn qua spreekkoren. En de dader van de pop is direct gepakt en overgedragen aan justitie.
Als je ziet op wat voor een slinkse manier Kenneth Vermeer weg is gegaan bij Ajax waar hij de jeugdopleiding heeft doorlopen. En de interviews die hij geeft over Ajax en de supporters als hij in dienst is bij Feyenoord dan voelt dat voor de supporters als verraad. En dan kan ik mij voorstellen dat hij niet als een gewaardeerd speler wordt ontvangen.

8 februari 2016 om 12:39

Frank1989

OK, vergelijkbaar incident

Ado; Sylvie (meis) is de hoer van Amsterdam. Boete van de Knvb € 25.000,00
Ajax; Vermeer, je moeder is een hoer.........

Ik ben benieuwd hoe consequent ze zijn!

8 februari 2016 om 12:40

Kunnen we niet gewoon besluiten dat beide acties ontoelaatbaar zijn, ipv met alle macht naar een gradatie te zoeken frank1989?

Je begint in je tweede alinea met het verstandigste dat je kan zeggen, namelijk 'het is niet goed te keuren', maar je had daar een punt kunnen plaatsen. Dat je nog begint op de slinkse wijze waarop Vermeer is weggegaan wekt toch wel degelijk de indruk dat je iets probeert goed te praten. Pas daarvoor op, dat kan toch nooit je bedoeling zijn?

8 februari 2016 om 14:54

@ frank1989

Zoveel verschil is er niet tussen de spreekkoren bij ADO en Ajax. Racisme is verwerpelijk en bij wet verboden net als doodsbedreigingen ook deze zijn volgens de wet niet toegestaan. De spreekkoren bij Ajax waren veel langduriger en massaler maar dat is niet waar het over gaat . Het verschil is dat er bij ADO aktie ondernomen is tegen die leeghoofden die racistische spreekkoren bezigde en 22 stadionverboden heeft uitgedeeld iets wat ik bij Ajax nog niet zomaar zie gebeuren.
Dat enorme zielige gezeur over dat Vermeer op een "slinkse" wijze vertrokken zou zijn? Vermeer was niet goed genoeg meer voor Ajax en heef geen enkele regel overtreden. Allemaal zielig gezemel van bekrompen supporters die nooit volwassen zullen worden. Die zelfde supporters die nooit maar 1 bijdrage geleverd hebben aan welke prijs van Ajax dan ook. Vermeer heeft meer betekend voor Ajax dan al die zielig bekrompen roeptoetertjes bij elkaar.

8 februari 2016 om 15:01

utrecht ook 25000 voor het liedje sylvie is de hoer van amsterdam

8 februari 2016 om 12:54

utrecht zwaar straffen voor spreekkoren en ajax vuurwerk rookbommen pop nsb liedjes over vermeer en liedjes over het vermeende beroep van zijn moeder zal mij benieuwen of nu ook de tribunne leeg moet blijven maar eigenlijk weet ik het antwoord al.
als wij over nsbers hadden gezongen in utrecht was het al lang wereldnieuws geweest.

De clubs zijn gewoon bang van de supporters. Er hangen ik weet niet hoeveel camera's in een stadion en elke wedstrijd weer hoor ik allerlei kwetsende liedjes of andere racistische uitingen. Gewoon als club zijnde elke keer degene die overduidelijk meedoen eruit gooien en nooit meer erin laten. Dat hoef je maar een paar keer te doen en iedereen gaat zich daarna echt wel gedragen.
Utrecht is vorig jaar bestraft doordat ze een welbekend nummer zongen tegen ajax. Nou, ik hoor dit nummer bij ons in Eindhoven ook vrijwel elke wedstrijd voorbij komen en op tv ook bij menig andere wedstrijd. Zo moeilijk is het allemaal niet, de clubs durven gewoon geen actie te ondernemen.
Het wordt hoog tijd voor een goede voetbalwet en straffen zoals ze dat bijvoorbeeld in Engeland hebben.

Ik zou het belachelijk vinden als de hele club gestraft wordt voor een actie van een paar malloten.

8 februari 2016 om 12:45

Dat kan ik deels begrijpen maar aan de andere kant heeft de club dit ook kunnen laten gebeuren. Natuurlijk is het lastig om individuele gevallen eruit te halen en een opblaaspop krijg je waarschijnlijk vrij makkelijk mee naar binnen maar daar gaat het ook een beetje mis. Daarnaast is het niet de eerste keer dat er kwetsende spreekkoren te horen zijn en mag je van Ajax verwachten dat zij toch minimaal in gesprek is haar supportersgroepen over het gedrag etc. Ik kan me voorstellen dat je als club toch periodiek met die groepen zit en bijvoorbeeld dan ook ter sprake brengt wat er op de tribune of bij andere clubs gebeurt. Dus bijvoorbeeld dat als er ooit oerwoudgeluiden uit jullie vak komen jongens, dan heffen we jullie vak op en krijgt iedereen een stadionverbod (om maar wat te noemen).

Wat eventueel lulliger is, is dat bijvoorbeeld ook die vader met zijn twee zoontjes die aan de andere kant van het stadion zitten wellicht de dupe wordt. Stel dat Ajax een wedstrijd zonder publiek moet spelen, dan tref je daar vooral mensen mee die echt niets te doen hebben met dit wangedrag. Ajax blijft toch eindverantwoordelijke voor hetgeen er in eigen huis gebeurt en is niet geheel onpartijdig.

Mooist zou natuurlijk geweest zijn wanneer de rest van het stadion meteen haar ongenoegen had laten blijken en Vermeer had toegezongen maar dat is natuurlijk wel heel idealistisch gedacht…

Schandalig wat er bij ajax gebeurt. Hup hele tribune aflsuiten. Dit soort kwetsende (en racistische?) uitingen kan gewoon niet. Ze mogen de dader dan hebben opgepakt, zijn handlangers nog niet. Dus hele tribune dicht aub bij de volgende ajax-feyenoord.

8 februari 2016 om 12:43

Ga er vanuit dat dat gebeurd.
Bij Utrecht gebeurde dat ook en we weten allemaal dat de Knvb elke club als gelijke behandeld.
Ben bang van niet, omdat nu een individu hebben gepakt.

8 februari 2016 om 13:01

juist dan
bij utrecht was er niemand aangeklaagd waardoor de club niet anders kon dan plaatsen in andere vakken aan te bieden.
bij ajax is er zowiezo een die aangeklaagd word dus dan mag het wettelijk wel.
van mij hoeft ajax overigens niet zonder publiek te spelen maar gelijke straffen ben ik wel voor ipv de vriendjespolitiek van de knvb

Ik vind dat mensen hun rechten op "privacy" een beetje verspelen bij crimineel gedrag.
Die privacy-regel moet gewoon gebruikt worden voor mensen die gewoon volgens de regels leven en handelen.....
Vind dus dat de supportersclub deze naam mag krijgen en hem ook zo uit zijn lidmaatschap kan zetten.

“volledig onacceptabel. Reken er op dat de KNVB-aanklager dat begrijpt.”

Verleden heeft uitgewezen dat het de Knvb helemaal niks doet! Enige reden dat de Knvb er aandacht aan besteed is omdat de media er vragen over heeft gesteld. Een goede zaak, maar laten we niet doen als het de Knvb zelf is die het ook maar iets kan schelen.

“De privacywetgeving zit hier zo in elkaar dat ik de naam niet eens krijg van die jongen van die pop. Dus als hij al lid is van onze supportersvereniging, dan kan ik hem niet eens royeren.”

Kan me zo voorstellen dat hij die officiële gang niet eens nodig heeft om erachter te komen wie het heeft gedaan.

Laat ik vooropstellen dat het gedrag van deze supporters misselijkmakend is en van mij mag dat vak best leeg worden gelaten vanwege de spreekkoren. Dat zou men bij elke club bij dergelijke overtredingen moeten doen.

Wel is het zo dat het allemaal wel extreem opgeblazen wordt. Alleen omdat iedereen (vooral op tv) er iets van moet vinden. Dat geldt ook voor de bedreiging van Vejnovic. Dar was nooit een serieuze bedreiging en de politie was er gelijk bij. Maar toch roepen mensen om zware straffen. Dat is van een mug een olifant maken.

Ik rijd gisteren op de snelweg en dan zie ik mensen dingen doen, die een groter gevaar vormen dan iemand een een 'slechte' grap uitvoert. Maar toch wordt er sinds gister 17u over niets anders gepraat.....

Maakt dat je niets aan de akties moet doen? Nee, maar je pakt dit gedrag aan en je gaat weer door want dagelijks gebeuren er veel ergere dingen waar geen aandacht voor is. Een beetje relativeren kan geen kwaad in dat opzicht.

Laat ik vooropstellen dat het gedrag van deze supporters misselijkmakend is en van mij mag dat vak best leeg worden gelaten vanwege de spreekkoren. Dat zou men bij elke club bij dergelijke overtredingen moeten doen.

Wel is het zo dat het allemaal wel extreem opgeblazen wordt. Alleen omdat iedereen (vooral op tv) er iets van moet vinden. Dat geldt ook voor de bedreiging van Vejnovic. Dar was nooit een serieuze bedreiging en de politie was er gelijk bij. Maar toch roepen mensen om zware straffen. Dat is van een mug een olifant maken.

Ik rijd gisteren op de snelweg en dan zie ik mensen dingen doen, die een groter gevaar vormen dan iemand een een 'slechte' grap uitvoert. Maar toch wordt er sinds gister 17u over niets anders gepraat.....

Vind ik veel te makkelijk om clubs de schuld te geven! Net zoals de politie om terreur acties te voorkomen. Dat kan gewoon niet het kost teveel tijd en mankracht. Je moet zulke mongolen gewoon verbieden op elk stadion en maatschappelijke Hulp bieden. Alles voorkomen is geen doen en meer dan Ajax nu doet kunnen ze niet. Idioten heb je overal dus wees niet zo kinderachtig om te doen alsof het alleen bij Ajax is. Het staat ook los van voetbal alleen dat is een volkssport en daar komen allerijl soorten volk op af en dus ook volk met verkeerde bedoelingen/gewoontes etc. En het zit in de mensheid al het gehele bestaan en ook dat haal je er nooit uit!

Dergelijk gedrag is alleen tegen te gaan als je mandaat hebt en dat hebben de clubs in Nederland niet. Wat willen ze doen? Een stadionverbod opleggen voor hun eigen club? Meer kunnen ze namelijk niet. Daarnaast komt die persoon toch wel in het stadion omdat een 100% identiteitscontrole bij het stadion voorafgaand aan de wedstrijd onmogelijk is. Praktisch gezien kunnen de clubs vrijwel niets en dus blijft het mogelijk voor raddraaiers zich te blijven misdragen.
Daarnaast vind ik het gedrag vaak zelfs crimineel en is het ook nog eens vaak bij wet verboden. Waarom doet justitie hier niets aan? Deze personen kunnen toch gewoon vervolgd en bestraft worden door justitie? Maar Justitie hoor je alleen maar klagen en wijst naar de clubs die hun verantwoordelijkheden moeten pakken.
Als ik mensen thuis uitnodig welke zich misdragen en niet naar mij luisteren, dan bel ik toch ook gewoon de politie? Er zijn genoeg camera's in het stadion (en anders hangen ze er maar wat bij), dan moet je deze mensen toch zo kunnen traceren en bij het verlaten van het vak of stadion oppakken?
Vraag me af hoe lang het zal aanhouden met misdragingen wanneer ze weten dat ze de lul zijn.
Volgens mij is een paar duizend camera's aanschaffen goedkoper dan steeds honderden agenten te laten aantreden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren