Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax - Juventus: blessures, schorsingen en vermoedelijke opstellingen

Laatste update:

Met Juventus treft Ajax woensdagavond een van de zwaarst denkbare overgebleven tegenstanders in de kwartfinales van de Champions League. Op voorhand is de kersverse koploper van de Eredivisie de underdog, maar dat was ook het geval tegen Real Madrid, zo zal men in Amsterdam denken. Het grote verschil tussen Real Madrid en Juventus heet Cristiano Ronaldo. Na het uitschakelen van de Koninklijke zal Ajax een van de grootste stunts uit de clubgeschiedenis moeten overtreffen op weg naar de halve finales van het miljardenbal.

Blessures Ajax en Juventus

Op de langdurig geblesseerden Carel Eiting en Hassane Bandé na, beschikt Ten Hag over een volledig fitte selectie. Gezien het drukke programma en periode waarin het seizoen zich bevindt, is dat een knappe prestatie. Ajax stroomde in de tweede voorronde van de Champions League in en speelde daardoor een groot aantal wedstrijden, terwijl tussendoor ook de finale van de TOTO KNVB Beker werd bereikt. Afgelopen zaterdag klapte Frenkie de Jong tegen Willem II door zijn enkel, maar in Tilburg liet de middenvelder al weten geen problemen te verwachten op weg naar de confrontatie met Juventus.

Bij de tegenstander zijn de zorgen groter. Ronaldo is met Juventus afgereisd naar Amsterdam en is tijdig hersteld van zijn hamstringblessure die hij eind vorige maand opliep tijdens het EK-kwalificatieduel met Servië. Nadien speelde hij geen wedstrijd meer en werkte hij hard aan zijn herstel. Zondag verscheen de Portugees weer op het trainingsveld en maandag sloot hij aan bij de groepstraining van trainer Allegri. De coach gaf dinsdag op de persconferentie aan dat de aanvaller in de basis start. Tijdens de training van maandag viel Giorgio Chiellini geblesseerd uit. De routinier kampt met een kuitblessure en wordt woensdag vervangen door Daniele Rugani. Juventus moet het verder doen zonder de geblesseerden Juan Cuadrado, Emre Can, Andrea Barzagli en Martín Cáceres. Douglas Costa was een twijfelgeval, maar is weer fit.

Schorsingen Ajax en Juventus

Bij Ajax ontbreekt Noussair Mazraoui vanwege een schorsing. Hij stond op scherp tegen Real Madrid en pakte in de return in het Santiago Bernabéu een gele kaart. Volgende week dinsdag kan Ten Hag weer een beroep op hem doen bij de return in Turijn. Wie er dan heel misschien niet bij zijn, zijn Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. De vijf vaste basisklanten staan op scherp en ontbreken in de return bij een gele kaart op woensdag. Aan de kant van Juventus is geen enkele speler geschorst, maar staan Blaise Matuidi en Federico Bernardeschi op scherp.

Vermoedelijke opstellingen

De opstelling van Ajax zal geen verrassingen kennen. Mazraoui zal op de rechtsbackpositie vervangen worden door Joël Veltman. De rechtsback lijkt vanwege zijn verdedigende kwaliteiten de voorkeur te krijgen boven Rasmus Kristensen. Niet Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar, maar Dusan Tadic gaat in de punt van de aanval spelen. Deze variant leverde al vaker succes op in zowel de Champions League als Eredivisie.

Bij Juventus start Cristiano Ronaldo vanuit de basis, zo bevestigde Allegri dinsdag tijdens het persmoment. De basisplaats van de Portugees lijkt ten koste te gaan van Paulo Dybala. De trainer liet tevens weten dat Chiellini in de achterhoede vervangen wordt door Rugani.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres

Vermoedelijke opstelling Juventus: Szczesny, Cancelo, Rugani, Bonucci, Sandro, Khedira, Pjanic, Matuidi, Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo

Statistieken Ajax - Juventus

O Juventus leed niet één nederlaag in de laatste negen Europese duels met Ajax: vijf zeges, vier remises. Dat is inclusief het gelijkspel in de Champions League-finale in 1996, alvorens de club uit Turijn in de strafschoppenreeks als winnaar uit de strijd kwam.

O Ajax speelt voor het eerst sinds september 2004 een thuiswedstrijd tegen Juventus in de Champions League. Destijds gaf een doelpunt van Pavel Nedved de doorslag: 0-1.

O Ajax elimineerde titelverdediger Real Madrid in de achtste finales: daarmee was men de eerste club sinds 2015/16 die een titelverdediger uitschakelde. Destijds was Atlético Madrid in de kwartfinales te sterk voor Barcelona en werd uiteindelijk verloren van Real Madrid, dat elk van de voorbije drie toernooien op haar naam schreef.

O Ajax is de eerste Nederlandse club in de kwartfinales van de Champions League sinds PSV in 2006/07. Het is voor de Amsterdammers zelf de eerste keer sinds 2002/03 dat men zich bij de laatste acht heeft geschaard; destijds was AC Milan een maatje te groot.

O Geen enkel ander team in de Champions League had dit seizoen gemiddeld een jongere basiself dan Ajax: 24 jaar en 202 dagen.

O Cristiano Ronaldo maakte alleen tegen zijn huidige werkgever Juventus (tien) en Bayern München (negen) meer doelpunten in de Champions League dan tegen Ajax (zeven).

Aanvang en live-uitzending

De wedstrijd tussen Ajax en Juventus begint woensdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. Het duel in de kwartfinales van de Champions League wordt live uitgezonden op het open kanaal. Op Veronica begint om 20.00 uur de uitgebreide voorbeschouwing. De wedstrijd wordt ook uitgezonden op Ziggo Sport, op het kanaal Ziggo Sport Voetbal. Op kanaal veertien zendt de betaalzender de wedstrijd tussen Manchester United en Barcelona uit.

Wat verwacht jij van Ajax - Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Om eerlijk te zijn vind ik het een zwaktebod van Juve als ze beroep moeten doen op een speler die een maand uit de roulatie is geweest en wellicht niet eens 100% fit. Dan ben je imo bang voor je tegenstander als je denkt dat je met je niet fitte beste speler beroep moet doen.

10 april 2019 om 06:28

Ik denk niet dat het een teken van angst is. Ronaldo is gewoon fit, als hij gister de training niet goed had doorgekomen hadden de artsen geen groen licht gegeven. Die blessure is waarschijnlijk meegevallen, anders had hij absoluut niet gespeeld. Wat is er raar aan als je je beste speler opstelt?

10 april 2019 om 06:39

Iedereen verzint van alles naar aanloop van deze pot. Waarom zou juve Ronaldo niet op moeten stellen. Hij heeft al 2 a 3 dagen volledig mee getraind. Voor je het nog niet wist. Ronaldo is altijd erg fit. Of denk je dat hij alleen heeft gezeten afgelopen 2 weken?

10 april 2019 om 07:46

Lastig. Wanneer hij binnen een kwartier weer geblesseerd het veld af stapt met dezelfde blessure dan heb je gelijk. Verder is het de vraag in hoeverre hij top kan presteren na weken inactiviteit.
Aan de andere kant zit je in een fase van het seizoen waarin je het je niet meer kunt permitteren je beste spelers te sparen voor volgende wedstrijden, dat zagen we wel aan Ramos die al aan de kwart finale dacht terwijl de achtste finale nog niet gespeeld was. Voordat je het weet volgen die volgende wedstrijden niet meer omdat je bent uitgeschakeld.

10 april 2019 om 07:57

@ajaxmind
Ik denk dat je de verhoudingen bij Juventus niet begrijpt.
Het is niet Juventus die bepaalt dat Ronaldo in de basis maar het is Ronaldo die bepaalt of hij speelt.
Als Ronaldo zegt 'trainer ik speel' dan speelt hij.
Ronaldo weet dat de Champions League vaak doorslaggevend is voor voetballer van het jaar dus richt hij hier al zijn pijlen op.
Vorig jaar presteerde Ronaldo een tijdje niet in la liga maar in de CL bleef hij zijn doelpunten maken. Daar liggen de prioriteiten van Ronaldo om de CL te winnen en doorslaggevend te zijn om de ballon d'or te winnen.

Ben bang dat we emotieloos en op zijn Italiaans kansloos gekilled worden .

Is er iemand die misschien weet of er een kroeg is in Barcelona die deze wedstrijd laat zien? Ik snap dat het moeilijk wordt aangezien Barca zelf ook speelt.

10 april 2019 om 09:23

@johannesg: Dat wordt een sportcafe of Ierse pub opzoeken. Ik verwacht dat ze het in Mccarthy's bar (ierse pub) sowieso uitzenden.

10 april 2019 om 09:27

Dank je. Ik bel ze in de lool van de dag wel even op.

Het zal lastig worden. Ajax moet uitgaan van zijn eigen kracht. Juventus zal echter met direct voetbal via mandzukic er uit kunnen komen. Ik ben erg benieuwd hoe Blind en de Ligt dit gaan oplossen. Fysiek een hele lastige spits om tegen te spelen. Hopelijk gaat het druk zetten weer lukken, want opbouwend is Juve op sommige plekken wel wat minder hoor. Ben erg benieuwd naar deze clash van speelstijlen.

Ik ben benieuwd vanavond. Normaal gesproken is Juventus te sterk, maar ik heb me al vaker laten verassen door Ajax in Europa (schalke04, Lyon, Benfica, Bayern, Real Madrid). Als underdog lijkt Ajax toch beter uit de verf te komen op een of andere manier. Misschien een mentaal dingetje. Ik ben in ieder geval benieuwd vanavond!

Ronaldo gaat niet beginnen ... mark my words. Als trainer ben je wat mij betreft dan dom !
Zet hem op de bank en kijk hoe het loopt, stel dat je na rust bijvoorbeeld 1-0 of 2-1 achter staat dan kun je hem altijd nog brengen. Als hij begint nadat hij na zijn blessure nog geen minuut heeft gespeeld dan kan het zomaar negatief uitpakken waardoor hij de return zeker mist.
Speel je gelijk of win je als Juve zijnde dan hoef je hem helemaal niet te brengen en heeft ie een week langer de tijd om te herstellen

10 april 2019 om 15:04

Allegri heeft al gezegd dat hij gaat spelen

10 april 2019 om 18:53

Cancelo en Alex Sandro zijn gewoon moderne backs. Carvajal of Jordi Alba zijn verdedigend ook niet werelds... Bonucci is nog steeds top, zeker met Chiellini langs hem, nu met Rugani zal hij ook gewoon goed zijn. Khedira gaat niet spelen, Bentancur zal basis staan. Iedereen hemelt City zo op maar hun achterlinie is helemaal geen CL kwartfinale waardig (Delph, Laporte, Otamendi, Walker). Met de juiste concentratie moet Juve dit zeker over de streep kunnen trekken, al voorzie ik wel een moeilijke match vandaag met het hoog drukzetten van Ajax! Ik heb er alvast zin in, FORZA JUVE!

Wanneer Ajax gelijkspeeld hebben we directe cl ticket, maar verandert er dan ook iets voor plek 2?

10 april 2019 om 19:27

Nee, niks veranders behalve de 1e plek

Ik ben mij ook aan het opladen, de spanning zit er al aardig in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren