Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is gewaarschuwd: ‘Dit Union Berlin kan ook de Bundesliga winnen’

Laatste update:

Ajax neemt het donderdag in de Europa League op tegen 1. FC Union Berlin. Die Eisernen zijn bezig aan een droomseizoen. De mannen van trainer Urs Fischer staan momenteel op een knappe tweede plaats in de Bundesliga, slechts één punt achter koploper Bayern München. Sebastian Karkos, die de Berlijnse verrassing namens de toonaangevende sportkrant BILD op de voet volgt, verwacht dat Ajax een zware dobber aan Union gaat krijgen.

Door Jordi Tomasowa

“Wat Union zo sterk maakt, is dat het een enorm hecht team is”, vertelt Karkos tegenover Voetbalzone. De Duitse journalist benadrukt dat Fischer geen sterspelers tot zijn beschikking heeft. “Vorig jaar was dat in de persoon van Max Kruse nog wel het geval. Iedereen werkt nu voor elkaar en de selectie beschikt over enorm veel loopvermogen. Union heeft vijftien, zestien spelers van hetzelfde niveau. Dat betekent dat het elftal er niet per se zwakker op wordt als er een speler geblesseerd raakt of als er iemand ontbreekt vanwege een schorsing.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 56-jarige Fischer is bezig aan een knappe zegereeks met Union.

Union speelt in een hechte en compacte organisatie vanuit een 5-3-2-formatie en loert volgens Karkos constant op momenten om in de omschakeling toe te kunnen slaan. “Het is gewoon een erg lastige tegenstander om tegen te spelen. Je moet tegen ze negentig minuten lang geconcentreerd zijn en je beste spel spelen wil je van ze winnen. Union speelt met een bepaalde mate van agressiviteit, maar onsportief is de ploeg niet. Om een voorbeeld te geven: alleen Schalke 04 maakte dit seizoen meer overtredingen dan Union in de Bundesliga. De equipe van Fischer behoort echter tot de ploegen met de minst gekregen kaarten.”

Er liggen volgens Karkos kansen voor Ajax als het tot vlotlopende aanvallen weet te komen. “Union is kwetsbaar wanneer tegenstanders het spel snel weten te verleggen van de linker- naar de rechterflank. Ik kan me herinneren dat ze bijvoorbeeld begin dit seizoen moeite hadden met de speelstijl van RB Leipzig, al won Union dat duel wel met 1-2. Leipzig noteerde uiteindelijk zelf ook slechts twee schoten op doel.” Dat de Berlijnse stuntploeg dit kalenderjaar nog geen enkele keer meer dan één doelpunt hoefde te incasseren komt voor Karkos niet als een verrassing. “Ze verdedigen als team uitstekend. Union creëert zelf ook niet heel veel, maar met hun countervoetbal komen ze doorgaans heel gemakkelijk tot scoren.”

Karkos verwacht dat ex-Ajacied Sheraldo Becker weleens het verschil zou kunnen maken tijdens de tussenronde in de Europa League. “Hij was de beste speler van Union in 2022, al heeft hij het dit jaar tot nog toe lastig. Misschien omdat tegenstanders speciale aandacht aan hem schenken vanwege zijn snelheid.” De Union-watcher is er zeker van dat Becker gemotiveerd is voor de dubbele ontmoeting met Ajax. “Hij speelt tegen zijn oude club, in een groot stadion en al zijn familie zal aanwezig zijn. Voor Becker worden dit waarschijnlijk zijn belangrijkste wedstrijden uit zijn carrière.”

Karkos noemt ook centrumverdediger Robin Knoche als een speler om in de gaten te houden. “Hij speelt inmiddels tweeënhalf jaar voor Union en miste tot nog toe pas twee duels. Opvallend genoeg werden die twee wedstrijden allebei verloren. Hij is enorm belangrijk voor Union, dat geldt ook voor middenvelder Rani Khedira, die enorm veel meters maakt. Khedira is naar mijn mening de belichaming van het huidige Union.”

Becker (links) was dit seizoen namens Union al goed voor acht goals en zeven assists.

Over Danilho Doekhi, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Vitesse, is de journalist eveneens goed te spreken. “In de eerste weken merkte je duidelijk dat hij nog moest wennen aan het hogere niveau in de Bundesliga. Toen zat hij op de bank, maar op dit moment is Doekhi een vaste waarde en hij ontwikkelt zich erg goed. Hij was ook al vier keer trefzeker met het hoofd. Union is dit seizoen sowieso erg sterk uit standaardsituaties.” Dat blijkt ook uit de cijfers van Opta. De mannen van Fischer scoren dit seizoen namelijk van alle ploegen in de Europese topcompetities het vaakst uit corners en vrije trappen.

Karkos vindt het lastig te verklaren hoe het kan dat Doekhi en Becker - die niet voor Nederlandse topclubs speelden - zich zo makkelijk staande weten te houden bij een titelkandidaat in de Bundesliga. “Doekhi speelde vrijwel alles bij Vitesse. Het is niet zozeer een verrassing dat hij het niveau bij Union aan kan. Dat zou je wel kunnen zeggen van Becker. In de Eredivisie waren zijn statistieken volgens mij nooit super, tot zijn laatste jaar bij ADO Den Haag.” Becker zag een sterk seizoen, waarin hij goed was voor acht goals en elf assists, in de zomer van 2019 beloond worden met een transfer naar die Eisernen.

“Je moet niet vergeten dat Becker in zijn eerste seizoen bij Union geen enkele keer wist te scoren”, geeft Karkos aan. “Er waren geruchten dat hij de club na één seizoen alweer zou verlaten. Hij heeft sindsdien zijn mindset veranderd. Hij is nu rustig in zijn hoofd. Het is een hele uitdaging om in de Bundesliga te spelen. Becker is een van de snelste spelers in de competitie, maar nu weet hij hoe hij in de Bundesliga moet spelen. Dit kalenderjaar heeft Becker nog niet gescoord, echter blijft hij voor zijn trainer Urs Fischer enorm belangrijk. Union speelde dit seizoen 29 officiële duels en de aanvaller startte in al deze wedstrijden in de basis.”

Doekhi is met zijn kopkracht een wapen voor Union Berlin bij standaardsituaties.

Na het tweeluik met Ajax vervolgt Union de spannende strijd om de Duitse landstitel. Drie dagen na de return tegen de Amsterdammers staat de topper tegen Bayern München op het programma. Begin dit seizoen speelde Union in eigen huis nog 1-1 tegen der Rekordmeister. “Dit Union kan ook de Bundesliga winnen”, stelt Karkos. “Waarom zouden ze het niet kunnen? Het klinkt misschien vreemd, maar het is echt mogelijk. Bayern is niet zo sterk als ze in de afgelopen seizoenen waren. Ze staan weliswaar bovenaan, maar de selectie is totaal niet te vergelijken met die van vorig seizoen. Ze hebben veel nieuwe spelers en er lijkt veel druk op de ploeg te liggen.”

“Iedereen verwacht telkens dat de winstreeks van Union ten einde komt, maar ik weet zeker dat ze deze goede vorm tot het einde van het seizoen weten vast te houden. Of het genoeg zal zijn voor het kampioenschap? Dat is afwachten en hangt ook van Bayern af. Je moet je voorstellen dat RKC kampioen van de Eredivisie wordt, daar kun je dit sprookje van Union mee vergelijken. Hier in Duitsland wordt vooral gewezen naar Leicester City, dat in 2016 uit het niets de Premier League won. Ik ben er wel honderd procent zeker van dat Union volgend jaar Champions League-voetbal speelt. Dat zou geen wonder zijn. De club zit in een flow en het verschil tussen Union en de concurrenten is enorm.”

Karkos schat de kansen voor beide ploegen tot slot in op fifty-fifty. “Het zou me niks verbazen als er volgende week in Berlijn een strafschoppenserie nodig is om een winnaar te bepalen. Er wordt hier niet veel over Ajax gezegd en geschreven. Het is niet meer de dominante ploeg van de afgelopen seizoenen. Dat komt waarschijnlijk doordat de selectie nu echte blikvangers mist. Jurriën Timber is wel een hele talentvolle verdediger, maar Brian Brobbey stelde in Duitsland bij RB Leipzig bijvoorbeeld hevig teleur. Ajax is nog steeds een grote naam, alleen door het gebrek aan echte sterspelers aan Amsterdamse zijde vind ik het lastig om te voorspellen hoe beide wedstrijden zullen eindigen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou mij zeer verrassen als Ajax dit Union weet uit te schakelen

14 februari 2023 om 16:36

Gelukkig speelt Ajax dit seizoen erg goed tegen verdedigende ploegen die er snel uit kunnen komen op de counter. Onee wacht even...
Stap 1 Bassey met zijn snelhied achterin en Alvarez naar het middenveld ipv Klaassen (of Taylor). Kudus op 10 en Berghuis rechts vrije rol. Enig voordeel van Klaassen t.o.v. Taylor is dat hij vaker scoort verder is het allebei onder niveau. Voorin Tadic en Brobbey/Bergwijn. Brobbey vanaf links ging best redelijk tegen RKC.

14 februari 2023 om 17:56

Brobbey is echt geen linksbuiten. Kwam er alleen goed uit als er vanaf rechts een voorzet komt en hij als 2e spits kan aansluiten. Was ook aan het waggelen in de laatste minuten.

15 februari 2023 om 15:22

Ja, laten we het elftal op 4 plaatsen omgooien. Lijkt me ook echt iets wat Heitinga gaat doen in deze wedstrijd.

14 februari 2023 om 16:38

Natuurlijk niet. Zelfs Feyenoord - val alle clubs - won vorig seizoen twee keer van Union. Het stelt drie keer niks voor. Ja, ze draaien leuk mee in de Bundesliga. Maar die competitie is nog een grotere farmers league dan de Ligue 1. Op Bayern na is het drie keer niks. Dortmund kreeg vorig seizoen ook al een flink pak slaag.

Duitsland heeft best wat clubs met een grote naam en historie. Maar het is grotendeels vergane glorie. Ajax is het aan haar stand verplicht met minimaal drie goals verschil te winnen van Union. Kom op, het is niveau FC Utrecht.

14 februari 2023 om 17:05

Het ene team is het andere team niet. Dit is net zo stupide als zeggen dat Ajax favoriet is tegen Dortmund nu, omdat het vorig jaar over twee wedstrijden 7-1 werd. Er is een heleboel veranderd. Dit Ajax is veel spelers kwijtgeraakt en niet zo sterk als bijvoorbeeld vorig jaar, en dit Union staat op dit moment tweede in de Bundesliga en dingt mee om de titel.

14 februari 2023 om 17:08

Het Union van dit jaar is sterker dan vorig jaar.
Ik kijk best wel wat wedstrijden van hun en als je denkt dat ze niveau van Utrecht zijn dan heb jij geen verstand van voetbal.

Dit Union speelt echt als een team snelle spelers voorin Union is echt wel de favoriet op dit moment om door te gaan.

14 februari 2023 om 17:15

Wat is er toch gebeurd met die Amsterdamse bravoure? Sinds Schreuder zie ik een mentale ommekeer waarin de (soms misplaatste) arrogantie plaats heeft gemaakt voor angst en onzekerheid. Nu heb ik zelf niet super veel met die arrogantie, maar ik geloof wel dat deels die instelling Ajax de afgelopen jaren veel successen heeft gebracht

14 februari 2023 om 17:18

Suarez,

Klopt inderdaad. Union is ook niet meer de ploeg van vorig seizoen. Ik zag ze laatst spelen tegen Wolfsburg; slechts 3 spelers waren hetzelfde als vorig jaar.

Union spelers zijn ook op elkaar ingespeeld en in vorm. Terwijl Ajax net opnieuw begint met Heitinga na veel ellende.

Gaat heel lastig worden voor Ajax. In ieder geval niet te gemakkelijk over denken en zelf het gras opvreten en zie hoe ver je komt.

14 februari 2023 om 17:34

Bundesliga Farmers League? Leipzig, Dortmund, Bayern en Frankfurt spelen allemaal nog in de KO-fase van de CL. Hoe kan je dat nou een Farmers League noemen? Wij hebben 0 teams in de KO, dan kan je spreken over een Farmers League.

14 februari 2023 om 17:42

Alleen voor deze reactie alleen al van Martijn ga ik bijna hopen op een 0-4 afslachting. Echter moet ook Ajax de puntjes pakken voor ons in Europa dus hopen we maar weer op een wat gunstiger resultaat.

14 februari 2023 om 17:43

@ Frelba

Het is meer realisme. Ajax is ontzettend veel goede spelers kwijtgeraakt en als klap op de vuurpijl ook Ten Hag. Het bouwen van een nieuwe team kost tijd. Komt bij dat je slecht begint met Schreuder aan dat proces.

De meeste Ajacieden zien ook wel in dat Union een beter team heeft en in vorm is. Geen schande om het toe te geven.

14 februari 2023 om 18:10

@ Martijn R:

wat een gigantische hoop onzin schrijf jij hier. Overduidelijk volgen je de Bundesliga amper of niet. Union van het niveau Utrecht, wat een grapjas ben jij zeg !

Liever reageer je niet meer, want verstand van buitenlands voetbal heb je ook al niet...

14 februari 2023 om 18:35

Bedankt Consy Snap zelf ook niet waarom die gast niet geweerd wordt. Enige wat hij doet is provoceren. Anyway, wordt een gigantische klus, maar ik zie ons echt niet kansloos.

14 februari 2023 om 19:32

Hoezo provoceren. In de Bundesliga staan zowel Freiburg als Union Berlin in de top 4. Union Berlin werd vorig seizoen uitgeschakeld door Feyenoord. Je sterspeler is Sheraldo Becker. Wat bij PEC en Ado een "leuke" speler was.

Is dit tegenwoordig het niveau waar we als Ajax bang voor moeten zijn? Ik mag toch hopen van niet...

14 februari 2023 om 20:29

Bedankt voor het bevestigen dat je voetbalkennis van zeer beperkt niveau is, Martijn R. Het is haast knap om zoveel onzin neer te kwakken in twee korte reacties. Als je het artikel even leest zie je dat wat je zegt over het huidige Union Berlin al niet klopt, je uitspraken over de Bundesliga (nr. 3 competitie ter wereld) zijn helemaal compleet ridicuul. Edit: Nee, we hoeven niet "bang" voor Union Berlin te zijn, maar je moet zeker uiterst behoedzaam zijn. Zijn ijzersterk in de omschakeling en scoren het meest uit spelhervattingen van alle clubs in de top-5 compitities. Laat dat nou net twee punten zijn waar Ajax dit seizoen niet bepaald sterk mee oogt: counters tegen en vrije trappen / corners tegen. Ajax is zeker niet kansloos, maar een makkie gaat het absoluut niet worden. Sterker nog, ik denk dat Union bij de bookmakers misschien wel licht favoriet is voor het bereiken van de volgende ronde.

14 februari 2023 om 23:30

Martijn, jij hebt echt totaal geen kijk op voetbal he….

15 februari 2023 om 01:30

"zelfs Feyenoord". Wat een onvolwassen reacties plaats jij toch soms. Anyway...Union vond ik een zeer matige ploeg vorig jaar en was inderdaad 1 van de makkelijkste ploegen om van te winnen. niet dat Marseille en de andere tegenstanders heel moeilijk waren,maar dat komt ook doordat Feyenoord een hele goeie ploeg was/is en dat is Ajax absoluut niet dit seizoen. Dus samengevat: Ajax zou het best heel erg lastig kunnen krijgen

15 februari 2023 om 14:42

Ja ach, tot vorig jaar presteerde Feyenoord in de tien jaar ervoor ook ondermaats tegen de nummers laatst van bv Tsjechië.

On: Het is gewoon een goed functionerend geheel, en daarmee erg gevaarlijk voor Ajax. Op dezelfde manier heeft Ajax ook wel eens gespeeld tegen grote ploegen met veel individuele klasse. Goed samenspel is simpelweg een stuk belangrijker dan individuele klasse op dit moment in het toernooi.

15 februari 2023 om 15:36

zelfde spelers als vorig jaar. moet kunnen. Hoog druk zetten. hebben ze het moeilijk mee. Hup Ajax.

15 februari 2023 om 20:36

Tuurlijk joh. Eigenlijk kan helemaal niemand er wat van, behalve wij. De Ligue 1, de Bundesliga, het zijn allemaal prutsers in vergelijking met de eredivisie.

16 februari 2023 om 11:35

haha jij kijkt helemaal nooit

16 februari 2023 om 11:58

@martijn R,

Are you okay?
Duitsland grotere farmers League dan Ligue1 ?
Union stelt niks voor ?
Ajax aan haar stand ?

16 februari 2023 om 12:00

@freiba,

Dat zijn wij Ajacied, arrogant, maar ook zeer kritisch.

16 februari 2023 om 12:07

La Liga is volgens jou echt farmers league,
In la Liga staan zowel Real Sociedad als Real Betiz in de top 5.
Betiz werd afgelopen jaar uitgeschakeld door het Duitse Eintracht Frankfurt.
Een van de belangrijke spelers is Guardado, wat bij psv een goede speler was........

14 februari 2023 om 18:01

Het zou mij zeer verbazen als Union vsn Ajax wint. Je onderschat de eredivisie en overschat de bundesliga

14 februari 2023 om 18:11

Zoals ik hierboven aangeef, hoe kan je nou de ED en Bundesliga vergelijken? 4(!) CL KO deelnemers tegenover 0. Vorig jaar was de EL winnaar een middenmoter uit de Bundesliga. Vergelijkbaar met een Heerenveen dat opeens de EL wint. Het was gewoon heel knap dat Feyenoord van Union won. Zo normaal is dat namelijk niet.

14 februari 2023 om 19:37

Ja, tot je kijkt wat er onder die Duitse clubs is geëindigd; Sporting, Marseille, Shakhtar, Celtic, Sevilla (nu rechter rijtje Spanje), Kopenhagen.

Ze zaten ook niet bepaald in de poule des doods.

En tja, die EL. Via West Ham (nummer 16 Engeland). En Rangers wat zelfs door dit Ajax werd vernederd..

14 februari 2023 om 20:07

En dan noem je Atletico Madrid, Barca en Inter niet waar Duitse clubs in de CL groepsfase boven eindigde dit seizoen. Eintracht schakelde in hun EL-campagne ook Barca en Betis knap uit. De Bundesliga is geen Premier League. Maar de vergelijking met de Eredivisie is lachwekkend.

14 februari 2023 om 21:02

"Atletico Madrid"
Omdat jij Leverkussen zelf ook niet noemt, die hebben ook niet de KO fase bereikt.

"Barca en Inter"
Ja, Bayern ja. Wat een schok...

Netjes van Frankfurt dat ze wonnen van Betis. Die wedstrijd tegen Barcelona was één van de grootste schandes in de moderne voetbal.

14 februari 2023 om 23:17

Het maakt mij niet eens zoveel uit als Ajax verliest, maar dan in ieder wel met borst vooruit en kin omhoog en niet dat bange voetbal van Schreuder.

15 februari 2023 om 12:26

Volgens mij kun je schreuder van alles verwijten, maar toch niet dat het voetbal bangig was? Ik heb weinig teams zo massaal hun verdediging zien negeren als Ajax.

15 februari 2023 om 12:24

Union is op hun beurt ook gewaarschuwd; dit Ajax kan zomaar de dubbel pakken in Nederland

Als ik alle voorwaarschuwingen zie, spelen we donderdag tegen de aanstaande Europa League en bundesliga winnaar!

14 februari 2023 om 16:21

Maar als je ziet dat Ajax het lange tijd moeilijk heeft tegen Excelsior en RKC, enigszins onverdiend van Twente wint (waren gelijkwaardig) dan is een waarschuwing voor een gevaarlijke ploeg zeker op de plek. Ze hebben met kopkracht en snelheid toch een aantal wapens waar ajax het al lange tijd heel lastig mee heeft.

14 februari 2023 om 16:32

Klopt, maar alle ploegen na de winterstop in de CL of EL zijn geen koekenbakkers. Bovendien na de afgelopen maanden lijkt het duidelijk dat ajax niemand kan en mag onderschatten..

14 februari 2023 om 16:46

Nouja "enigszins onverdiend" kan je het ook niet noemen in de beker. Ajax had gewoon het veldoverwicht en de betere kansen. Als 1 ploeg het juist verdiende om door te gaan was het Ajax en er moest 1 ploeg door. Toegegeven dat in de Eredivisie een gelijkspel misschien terecht geweest, maar als Ajax zo door Union wordt uitgeschakeld dan is het opeens de "Europese geslepenheid" van een ploeg uit een topcompetitie en zullen we wel weer over de "Nederlandse naiviteit" praten en niet over het feit dat Union "enigszins overdiend" doorgaat.

14 februari 2023 om 17:12

@zytto,
Volgens mij was een gelijkspel de meest reële uitslag. Beide hadden creëerden nauwelijks iets. Echt grote kansen waren er ook niet.

14 februari 2023 om 17:40

@Janssen‘Volgens mij was een gelijkspel de meest reële uitslag’. Nee. De meest reële uitslag was natuurlijk 0-1. Want reële betekent letterlijkrecies zoals in de werkelijkheid.

14 februari 2023 om 19:37

Janssen, een gelijkspel kan niet in de beker! Dat de beste ploeg dan door gaat, die tevens als enige scoort, is dan niet 'enigszins onverdiend'.

15 februari 2023 om 08:23

Je kunt ook in de beker na 120 minuten nog steeds gelijk staan en dat de beslissing door penalty's komen. Dat er een winnaar moet komen is bij iedereen duidelijk.

14 februari 2023 om 16:38

@ Flyingm@n1985

Die waarschuwingen voor Union zijn terecht in mijn ogen. Sinds de loting heb ik een aantal wedstrijden van ze gezien en ik besef dat het een hele stugge, fysiek sterke ploeg is. De spelers zijn overal op het veld, gunnen je geen ruimte om iets fatsoenlijks met de bal te doen.

Het feit dat Union 2de staat met slechts 1 punt achter Bayern, zegt ook wel iets over kun kracht.
Als ik heel eerlijk ben denk ik dat deze wedstrijden te vroeg komen voor Ajax onder Heitinga.

Gaat heel lastig worden om Union over twee wedstrijden te verslaan. Uiteraard hoop ik van wel natuurlijk!

14 februari 2023 om 18:58

Dat weet ik niet, maar ik zie op dit moment Ajax gewoon niet winnen van Union, wat gewoon een hele solide ploeg is. Het is jammer, maar ik denk gewoon realistisch.

Het is union Berlin maar , we moeten de tegenstanders niet gaan ophemelen . Ajax moet dit gewoon winnen het is tenslotte toch wzawzdb

14 februari 2023 om 16:20

Tja, zo stellig zou ik op basis van de huidige vorm van beide teams niet zijn…. Dat Union is op dit moment wel favoriet als je het mij vraagt. Maar we gaan het allemaal zien.

14 februari 2023 om 16:24

Toen ze uit geschakeld waren in de cl , riepen ze allemaal dat ze wel even de el gingen winnen . Dus vandaar dat ik denk dat ze gaan winnen. Ik heb niks met of tegen Ajax maar eerst roepen ze altijd dat ze makkelijk geen winnen en is t dan eindelijk zover hemelen ze de tegenstanders op . Ajax moet gewoon doorgaan uitgeschakeld worden door union is niet best

14 februari 2023 om 16:32

Wie riepen dat? Ik denk dat de meeste Ajacieden ons niet eens zijn doorkomen in dit tweeluik, en zeker niet in de tijd onder Schreuder.

14 februari 2023 om 16:50

Je hebt zo wat de slechtste Europese wedstrijden sinds Martin Jol op de mat gelegd, je hebt de slechtste coach ooit misschien wel, je bent 7 basisspelers kwijt geraakt, je zit in een reeks dat je 7 keer op rij niet wint in de Eredivisie en je verliest met 6-1 van Napoli. In de EL zitten ploegen als Barcelona, Juventus en United (die 2 van onze beste spelers voor 170 miljoen koopt). Wie heeft het er in godsnaam over gehad dat we de EL "wel even" gingen winnen?

14 februari 2023 om 18:39

Goaltje

Pure vorm van stemmingmakerij, niemand heb ik dat horen zeggen. Ga nou geen scenario's in je hoofd creëren en het aanzien als werkelijkheid svp.

14 februari 2023 om 19:02

Dit is geen stemmingmakerij, moest je ze eens horen aan het einde van vorig seizoen en zelfs na de uitschakeling gingen ze wel even de el winnen . Misschien lees je er over heen maar ik niet ! Union moeten jullie gewoon kunnen hebben , je moet ze niet groter maken dan dat ze zijn

14 februari 2023 om 19:39

"Het einde van vorig seizoen". Daar zeg je het al. Toen leken Martinez en Antony nog te blijven. Met die 2 nog in ons team had ik ons ook best een goede kans gegeven voor de EL, maar dan alsnog niet "dat we hem wel even gaan winnen".

14 februari 2023 om 20:08

Goaltje

Ah, nu is het ineens het einde van het vorig seizoen. Het verhaal begint al te veranderen. Je roept maar wat, onder Schreuder hadden maar barweinig mensen vertrouwen.

14 februari 2023 om 16:22

Normaal gesproken zou je wel zeggen dat de nummer 2 van Duitsland beter is dan de nummer 3 van Nederland.

14 februari 2023 om 16:27

Ajax is al jaren #1 er is maar 1 team in Duitsland dat is Bayern, de rest is wel te doen voor Ajax

14 februari 2023 om 16:28

Daar heeft Ajax anders wel vaker van aangetoond dat het niet zo hoeft te zijn

14 februari 2023 om 18:41

Janssen

Normaal gesproken zou de nummer 2 van Frankrijk ook beter zijn dan de nummer 3 van Nederland.

Wat is nu je punt eigenlijk?

14 februari 2023 om 20:26

@goaltjehoor, dat cynische gedrag staat je niet goed, nergens voor nodig. Iedereen heeft door dat je anti-Ajax bent, waar op zich niets mis mee is, maar onder iedere post van Ajax dit soort dingen posten, word je er zelf niet een beetje moe van?

On: weinig realistische Ajacieden verwachten dat we hier van gaan winnen. Union is echt een uitstekende ploeg die Leipzig bijvoorbeeld even in eigen huis weet te verslaan.

15 februari 2023 om 07:35

Nou niet iedere post van Ajax hoor. Maar jullie zijn toch Ajax en gaat je toch niet druk maken over union Berlin kom op zeg!

Ik heb ze afgelopen weekend gezien tegen Leipzig en dat was toch indrukwekkend. Niet hoe ze in balbezit spelen maar juist zonder bal. Leipzig is amper bij hun 16 meter geweest en dat kwam puur door de pressie die Union over het hele veld gaf. Ik zie ik Ajax over 2 wedstrijden echt niet winnen van dit Union, aangezien Ajax zelfs kansen weggeeft tegen ploegen zoals Cambuur en Excelsior.

14 februari 2023 om 16:30

Heb twee potjes gezien van Union. Union is in staat om goed te pressen, is levensgevaarlijk hij spelhervattingen en erg sterk in de counter. Ajax is kwetsbaar in de omschakeling, bij corners en als het hoog onder druk gezet wordt door een tegenstander die dit ook kan. Union heeft de wapens die nodig zijn om Ajax te verslaan. Het wordt een zware klus.

14 februari 2023 om 17:10

Ajax is op dit moment gewoon niet goed genoeg aan de bal om zo'n team helemaal kapot te spelen. Dat in combinatie met het feit dat ze veel kansen weggeven maakt het bijna onmogelijk om te winnen van een team als Union op dit moment. De enige manier dat Ajax dit 2luik gaat winnen is Kudus. Die kan mee met het tempo van de Duitsers en heeft meer dan genoeg fysiek.

14 februari 2023 om 17:59

Ajax is ook weinig indrukwekkend. Taylor en Klaassen spelen nog steeds, de backs zijn niks speciaals en zie nog weinig lijn in Heitinga's spel ook. Het gaat beter en we winnen in de Eredivisie maar daar is alles mee gezegd.

14 februari 2023 om 18:53

Laak

Exact. Ons middenveld is niet veel soeps, tel daarbij onze zwakke restverdediging op en het wordt een hele klus.

15 februari 2023 om 09:49

Ik denk dat Heitinga nu gaat ingrijpen en Bassey laat starten en Alvarez op 6 gaat zetten.

Ik denk ook dat dit het eindstation is voor ajax . thuis misschien een gelijkspel uit ga je het niet redden ,geen schande want union is echt top op dit moment.

14 februari 2023 om 16:24

Ze spelen leuk en doen goed mee, maar om Union nou echt top te noemen..

14 februari 2023 om 16:32

Ik zeg ook niet dat ze een topteam zijn. Maar ze spelen wel top 13 november de laatste keer dat ze hebben verloren de rest alleen maar gewonnen...echte Duitse winnaarsmentaliteit

natuurlijk heeft ajax kans tegen union berlin, maar ik hoop ook dat de technische staff zijn huiswerk heeft gedaan wat betreft het spel van union berlin.
wanneer ajax onder druk komt te staan maken ze best veel fouten, en union is juist super in de omschakeling. verder geven ze weinig weg

dit team is niet te vergelijken met het team waar feyenoord aantal jaar geleden tegen speelde trouwens,
het is nu weer iets beter dan destijds.

Scheelt dat het de kracht van dit Ajax is om te verdedigen in een snelle omschakeling… 😅

Ajax gaat gewoon winnen van union berlin en zonder al te veel moeite. De bundesliga stelt helemaal niets voor

14 februari 2023 om 16:24

Nee, de bundesliga staat al jaren er slechter voor dan de ED.



Als je 1 punt achter Bayern staat, heb je gewoon een goede ploeg. Als Ajax niks weggeeft, moet het lukken…..maar ja….ajax en niks weggeven…..de vaak genoemde restverdediging is bij Ajax niet echt stabiel.



Wordt volgens mij loodzwaar. Maar hoe het ook afloopt, we zullen nooit weten hoe het onder ten Hag zou verlopen. En als we er keihard afgaan, mag je je afvragen of dit de nasleep is van 8 maanden aankloten. Maar hier een feestje als we doorkomen.

14 februari 2023 om 17:15

Onder ten Hag werd Ajax uitgeschakeld door Benfica. De ploeg waarvan iedereen vond dat het een schande was dat PSV door deze ploeg uitgeschakeld werd. De laatste europese wedstrijd onder ten Hag was ook een deceptie

14 februari 2023 om 17:20

Factor geluk kan wel eens een hele grote rol gaan spelen. Ajax op z'n best 50/50 tegen de nummer 2 van Duitsland imo.

14 februari 2023 om 17:33

@Janssen
Wat een onzin praat je weer voor de zoveelste keer. Niemand vond het een schande dat PSV door Benfica werd uitgeschakeld. Dat verzin je nu zoals je altijd doet, zodat je Ajax er weer slechter probeert uit te laten zien. Als je uitschakeling door Benfica een schande vind dan ben je niet goed bij je hoofd. Het enige wat mensen zeiden was dat als de mogelijkheid er zeker was omdat je een helft tegen 10 man speelde.
Daarnaast zeg je de laatste wedstrijd onder Ten Hag was ook een teleurstelling. Weet je hoe dom dit is om te zeggen? Zolang je het toernooi niet wint is het altijd een teleurstelling aangezien je uitgeschakeld wordt.

Counter voetbal iets waar Ajax het altijd moeilijk heeft.
Ik zie daarom Ajax niet even 1 2 3 winnen.

14 februari 2023 om 17:13

Ik heb niet veel van Union Berlin gezien, maar volgens mij zijn ze idd gevaarlijk op de counter maar ook met dode spelmomenten. Nu zijn dit juist de dingen waar Ajax het moeilijk mee heeft.

14 februari 2023 om 17:30

Dat zeg ik, elk team wat op counter voetbal speelt 9 vd 10 verliest Ajax ervan.

14 februari 2023 om 17:42

Al meerdere bronnen melden dat ze druk over het hele veld geven. Klinkt mijn inziens niet als counter voetbal. Daarbij betekent counter. Tegenaanval. Eigenlijk klopt er niets van dat een ploeg die er op voorstaat dat ze het meest aanvallende voetbal van Nederland spelen, zelf countervoetbal niet beheersen. En kom op! U wilt toch niet beweren dat dat gebrei in de achterhoede met tikkie breed en tikkie terug aanvallend voetbal moet voorstellen.

Union Berlin is gewaarschuwd: ‘Dit Ajax kan ook de Eredivisie winnen’

En doorrrrr...

14 februari 2023 om 18:47

Ho ho ho, je vergeet de beker er nog bij te vermelden he.

Ik wil niet doemdenken maar ik vrees dat ze er gewoon uitvliegen. Mijn Ajax hart hoopt uiteraard anders maar ik heb er weinig vertrouwen in met deze uiterst zwakke verdediging. Hoe snel kan het gaan dat je nu al moet vrezen voor een club als, met alle respect, Union Berlin.

Ajax is vrij kansloos als je het mij vraagt.
Als naar recente wedstrijden kijk zoals Volendam en RKC dan zie ik dat het zowel in de verdediging als op het middenveld totaal niet loopt.

Als Union Ajax een beetje onder druk zet dan zal ajax het erg lastig krijgen, maar net zo goed op de counter.

Ik zie een scenario à la Napoli gebeuren....Hopelijk gaan we er niet pijnlijk van af.

Ach we gaan het zien donderdag, de bal is rond en je speelt 11 tegen 11

Niemand die wat over de scheidsen zegt? Meeste overtredingen en minste kaarten. Dus een zuigploeg die tegen het randje aan speelt. De scheids denkt vroeg in de wedstrijd "daar ga ik geen kaart voor geven" en rekt zijn gemarchandeer dus steeds verder op. De tegenstander krijgt wel een kaart, hoewel Berlin voorheen al grovere overtredingen heeft gemaakt. De scheids gaat er dus een kutwedstrijd van maken a la Getaffe.

Dit seizoen snel vergeten en doorbouwen naar t volgende seizoen. Ajax is kansloos tegen union berlin.en kansloos deze competitie in de eredivisis. Maar hja, hamstra/huntelaar tijdelijk? En heitinga ook?
Zinkend schip zo.
En toch maar een drie-tal punten achter op de nr 1. Camoufleert een hoop elkende vooralsnog.
Kom ajax, stel nu eens orde op zaken.

Snap niet dat Ajax zich indekt. Hier moet je toch gewoon van winnen. Ze staan 1x een tijdje geen eerste en de grote mond is weg.

14 februari 2023 om 20:10

1 en 1 is 2 toch lijkt me? Ons spel is niet om aan te zien, europees zijn we al vernederd en nu moeten wij ons zelf als favoriet zien tegen een ploeg die wel draait? Nah.

14 februari 2023 om 20:40

Het is ook nooit goed he

Nee even alle gekheid op een stokkie; Ajax is zeker niet kansloos en eigenlijk moet er thuis ook gewonnen worden donderdag. Maar het is toch niet gek dat men behoedzaam is voor zo'n solide messcherpe ploeg als het huidige Union. Kijk hun cijfers van dit jaar joh: 2e in de BL (een puntje achter Bayern), zelden meer dan 1 goal tegen per duel, meest scorende ploeg van Europa uit standaardsituaties. Een 5-3-2 countermachine. Ajax gaat het hier echt niet makkelijk mee krijgen, deze ploeg ligt ons totaal niet. Desalniettemin hoop ik uiteraard gewoon op een goed resultaat!

15 februari 2023 om 09:40

Nou en joh, Schreuder is weg, het moet idd nog wel beter, maar Union Berlin, pffff, gewoon oprollen die hap. Ik vind Ajax leuker als ze arrogant zijn, dan zijn ze makkelijker te "haten"

15 februari 2023 om 12:39

Wat mij betreft gooit Ajax alles in de strijd morgen en lopen ze zich helemaal het schompes en slepen ze allemaal met kramp in de benen toch een overwinning binnen. 200% geven aub en volgende week in Europa weer ;-)

Soms tref je een ploeg op het verkeerde moment, als het in de vorm van haar leven is. Dat is nu het geval met Berlin, dat was het met Napoli en eerder ook toen Ajax Getaffe en Redbull S. trof. Omgekeerd kan het ook meezitten en was het dit jaar het beste moment om Liverpool te treffen. Helaas was de malaise bij Ajax zo groot dat hier geen profijt uit werd gehaald.

Ja Union doet het goed maar ga nou niet gelijk weer van dit soort onzin verkopen. Bayern word 150% zeker kampioen de vraag is alleen of dat al in Maart gaat zijn of pas in April.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren