Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax houdt vast aan ‘ongekende prestatie’ van Manchester City in München

Laatste update:

Ajax hervat de groepsfase van de Champions League dinsdag met een uitwedstrijd tegen Bayern München. Beide ploegen treffen elkaar voor het eerst sinds 2004 in het miljardenbal: toen won Bayern voor eigen publiek met 4-0 en werd het 2-2 in Amsterdam. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in de Allianz Arena, dinsdagavond vanaf 21.00 uur.

O In vier eerdere thuiswedstrijden tegen Ajax in de Champions League/Europacup I verloor Bayern nog nooit (drie zeges, een remise). De ploeg maakte elf doelpunten en incasseerde er slechts twee.

O Ajax verloor slechts een van de laatste vijf ontmoetingen met Bayern in Europees verband (twee zeges, twee remises). Dat was een 4-0 nederlaag in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2004/05.

O Sinds de 0-2 overwinning op Dinamo Zagreb in oktober 2011 boekte Ajax geen enkele overwinning in een uitwedstrijd in de Champions League (vier remises, zes nederlagen).

O Van zijn laatste 25 thuiswedstrijden in de Champions League won Bayern er 24. Alleen Manchester City (2-3 in december 2013) wist Bayern in die periode voor eigen publiek te kloppen.

O Dit seizoen startte Ajax voor het eerst sinds 2002/03 met een overwinning in de Champions League. In 1995/95 begonnen de Amsterdammers voor het laatst met twee overwinningen op rij.

O Bayern heeft nog nooit een thuiswedstrijd verloren tegen een Nederlandse ploeg in de Champions League/Europacup I (zeven overwinningen, twee remises).

O Ajax verloor vier van de laatste vijf uitduels met een Duitse ploeg in Europees verband. De laatste uitzege in Duitsland was een 0-1 overwinning op Hamburger SV in november 2008 in de UEFA Cup.

O Donny van de Beek werd tegen AEK Athene de eerste Nederlander in dienst van Ajax die scoorde bij zijn Champions League-debuut sinds Klaas-Jan Huntelaar in februari 2006. De enige Nederlander die in zijn eerste twee Champions League-duels voor Ajax tot scoren kwam, was Rafael van der Vaart in 2002.

O Robert Lewandowski kwam driemaal tot scoren in zijn laatste twee Champions League-wedstrijden tegen Ajax. Dat deed hij in het seizoen 2011/12 in dienst van Borussia Dortmund.

O In 22 thuisduels voor Bayern München in de Champions League was Lewandowski betrokken bij 22 doelpunten (negentien treffers, drie assists).

Bayern München - Ajax eindigt in een...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dit wordt gewoon een verlies. Ik vind Ajax sowieso niet sterk spelen. Het is veel het zelfde en weinig verrassing. Ook gister lekker veel bal bezit maar geen effectiviteit. Dat heeft PSV wel en daarom verloor Ajax.

30 september 2018 om 11:26

En als ze dinsdag een punt pakken steken figuren als jij hier weer de loftrompet op...

30 september 2018 om 11:27

Ik totaal niet, Ajax wordt ook geen kampioen. Ook al hoop ik het wel. Alleen we zijn geen team en te weinig dreigend.

30 september 2018 om 12:00

Het is zeker wel een team alleen een zwakke trainer voor de ploeg en dat maakt ze geen kampioen.
On-topic: Munchen heeft een kleine crisis met een gelijkspel en verlies in de bundesliga, misschien kunnen ze daar wel van profiteren, al denk ik niet dat Bayern zich daardoor gek laat maken.

30 september 2018 om 15:02

Zwakke trainer? LOL na de cl kwalificatie zat jij hem hier nog op te hemelen.

Ajax is gelukkig ook van City niveau. je moet gewoon hopen dat Bayern totaal uit vorm is en dat je als Ajax zijnde boven jezelf uitstijgt en dan heb je misschien een kleine kans om daar punten te pakken

30 september 2018 om 11:30

Ook dan wint Bayern gewoon. Dit is de absolute top en zeker uit kun je zo gedisciplineerd spelen als je wilt, punten ga je daar niet pakken. De enige opdracht is de schade beperkt houden.

30 september 2018 om 15:32

En het blijft voetbal, alles kan gebeuren. Bayern, Manc, Barca, Real, allemaal hebben ze wel eens een heel verassend resultaat. Nou moeten we niet doen alsof Ajax letterlijk 0% kans heeft om überhaupt een punt te halen.

1 oktober 2018 om 19:55

Vergeten hoe PSV een paar jaar geleden Man United heeft uitgeschakeld? Ja, Bayern is veel sterker maar stunts gebeuren vaak genoeg. Celtic heeft Barcelona een keer verslagen en dan is een stunt van Ajax zeker mogelijk.

3 oktober 2018 om 01:13

Nou Diego, kom er maar in. Bayern heeft de schade beperkt weten te houden.

30 september 2018 om 13:19

Japie, ik heb totaal geen illusie dat Ajax ook maar een punt gaat pakken dinsdag. Ik hoop dat de schade beperkt blijft, maar winnen? Absoluut niet. Mocht Ajax wel met een punt weg gaan, koop ik meteen een staatslot. :-)

30 september 2018 om 15:09

Puntje zou al een stunt zijn..

In de CL heeft Bayern nooit een Nederlandse club geloot dat ook van een waardig niveau is. Ik verwacht dat Ajax zal verliezen, maar wie weet... Bayern verloor dit weekend ook, dus het kan wel. Alleen zal Ajax niet zoveel ruimte moeten weggeven zoals tegen Psv.

30 september 2018 om 11:10

Ajax gaat keihard verliezen. Vraag me af waarom we denken punten te pakken. Waardeloos gevoetbald tegen PSV en Fortuna. Plus een trainer die raar denkt. Heel lang heb ik hem verdedigend maar het is geen goed huwelijk.

30 september 2018 om 11:30

Wat is Psv dan? Als ze nooit een 'waardige' Nederlandse tegenstander hebben geloot dan bestaat deze ook niet. Ajax maakt geen schijn van kans.

30 september 2018 om 13:07

Nee psv is ook kansloos tegen Bayern

30 september 2018 om 15:28

Absoluut, maar dat spreek ik ook niet tegen.

1 oktober 2018 om 04:36

Ik denk niet dat ze jouw punt begrijpt

30 september 2018 om 11:31

Zeker gezien het feit dat Bayern nu al 2x op rij averij heeft opgelopen zullen ze extra gebrand zijn

30 september 2018 om 13:53

@ Futeres ze hadden in het seizoen 1994-1995 een Nederlandse tegenstander geloot thuis 0-0 en uit kreeg Bayern klop met 5-1......

30 september 2018 om 23:33

5 - 2

30 september 2018 om 15:31

Futures, blijkbaar ben je nog piepjong want dat was NL wel het geval in de jaren 90! Buiten dat om gaan we nu gewoon een voorspelbaar verlies ophalen in Munchen, mocht er iets anders dan verlies uitrollen is dat bijzonder en tegen alle verhoudingen in....

1 oktober 2018 om 18:39

Nou ja dat was dan de enige keer

1 oktober 2018 om 10:50

Ik meen me te herinneren dat Makaay er ooit 4 maakte tegen Ajax toen Bayern met 4-0 van Ajax won.

1 oktober 2018 om 18:39

I rest my case

2 oktober 2018 om 17:23

Ajax heeft in totaal 8 keer in de CL/EC1 tegen Bayern gespeeld en daarvan 3 gewonnen, 2 gelijk en 3 verloren, dus lijkt me redelijk gelijkwaardig.

Heb erg veel zin in deze wedstrijd, maar zal uiteraard een zeer lastige wedstrijd voor Ajax worden.

Afgelopen vrijdag verloor Bayern dus van Hertha BSC en stiekem krijg je als Ajacied dan een beetje hoop, maar als Ajacied denk ik dat Bayern dinsdag uiteindelijk gewoon vol gas zal spelen en zal winnen van Ajax ook al hoop ik dat Ajax minimaal 1 punt richting Amsterdam kan meenemen.

30 september 2018 om 11:12

Zielige hoop wat we als supporters koesteren. We komen zwaar te kort en dat weten we. Heb je Ajax tegen PSV gezien. Wat waardeloos zeg en tegen Fortuna precies het zelfde. Een team vol met middenvelders. Weinig diepgang en het spel is heel erg het zelfde.

30 september 2018 om 11:18

Tegen PSV was niet best, nee. Maar elk team speelt jaarlijks een paar slechte potten, en vergeet niet dat PSV gewoon de complimenten verdiend. Speelde erg sterk in een vol Philips stadion. Dat wil allemaal niet zeggen dat ajax er niks meer van kan. Dinsdag gaan ze vlammen en winnen met 1-2

30 september 2018 om 11:27

Wanneer heb je dit seizoen Ajax echt heel goed zien spelen?

30 september 2018 om 11:30

Het probleem ligt bij Carel Eiting, sinds Eiting op het middenveld speelt langs Schone worden we constant overlopen op het middenveld.
Het zal veel afhangen dat Frenkie mee kan spelen ja of de nee, dat zal heel veel schelen, denk ook als Frenkie speelt dat het als team ook beter zal gaan staan.

30 september 2018 om 12:56

Nick Danninga,

Jason heeft toch gewoon voor de volle 100% gelijk? Het is toch te gek voor woorden dat Ajax nagenoeg enkel middenvelders opstelt. Ook kopen ze er zeer veel van.

Als je iets wilt voorstellen in de CL of EL moet je in ieder geval echte verdedigers hebben zoals de Ligt of Nico. Blind is gewoon triest en kan niet mee, zelfs tegen Fortuna weet hij geregeld de verkeerde kant van zijn man te dekken.

Ajax moet weer de school gaan herleven zoals die ooit bedoeld was .
Een speler mag best multi-functioneel zijn, zolang zijn sterkste kant zijn plaats is. Dus bv verdediger die ook kan meevoetballen. Maar geen middenvelder als verdediger met de Jong. Kijk maar naar PSV kinderlijk eenvoudig uitgespeeld door iemand met lengte. Iedereen weet dat dit gaat gebeuren, en toch doet hij het. Waanzin!

Ten Hag denkt dat hij Pep kan nadoen, en opnieuw een wiel uitvinden, terwijl hij gewoon een beperkte niet verstaanbare boer is.

Dat is ook de fout van Ajax, om hem te halen. Ze hebben zoveel geld, zet van Gaal of een andere trainer met ervaring voor de groep, en betaal daar nu eens wat miljoenen voor, ipv op een van de meeste essentiële zaken telkens mensen neer te zetten die de knowhow missen.

30 september 2018 om 14:19

@myajaxforever. Ajax heeft veel meer dan alleen middenvelders gekocht. Zo hebben ze Bande binnen gehaald maar die is geblesseerd. Zo hebben ze met schuur nog een verdediger gehaald, maar ten Hag ziet liever een middenvelder achterin. Het goede is er bij Mazraoui inmiddels vanaf, maar geloof maar niet dat iemand anders daar de kans krijgt. Eiting zakt meerdere malen door het ijs, maar Donny moet het na een slechte wedstrijd met invalbeurten doen. Ten Hag moet echt de kans krijgen, zelf heb ik er bar weinig vertrouwen in, maar dat verdiend hij wel. Is toch sinds lange tijd een coach die door meerdere voorrondes de CL heeft weten te bereiken. Voor mijn gevoel is hij vanaf dat moment zichzelf en bepaalde spelers in de selectie enorm gaan overschatten.

30 september 2018 om 17:06

Myajaxforever: ten Hag is met zijn team drie voorrondes doorgekomen tegen ploegen waar trainers voor hem tegen ten onder ging. Eerste ronde poulefase gewonnen. 5 punten achter op PSV is te overzien en niet slechter dan Bosz deed. Verliezen van een ontketend en onverwacht agressief spelend PSV kan gebeuren, daar had een andere opstelling of de Ligt niets aan veranderd.
, denk ik.

Tot nu toe heeft ten Hag gelijk en Jason dus simpelweg niet. Dat hij het er niet mee eens is omdat hij liever iets anders ziet dat kan natuurlijk. Komt nog eens bij dat wij niet of in zeer beperkte mate weten waarom bepaalde keuzes gemaakt worden.

Ik vind het gewoon bizar hoe er gereageerd wordt op Ajax. Bij PSV reageerden ze na Barca met 'geen schande' en na dit weekend met '3 punten en gauw vergeten'. Bij sommige Ajax fans is het diepe crisis en is er werkelijk niets meer goed, tot en met het accent van de trainer. Waanzin natuurlijk en van een heel bedenkelijk niveau.

1 oktober 2018 om 04:32

Dus beeldspraak en sarcasme is ook niet meer mogelijk? Moet alles serieus zijn?

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Ajax momenteel zo goed is als Nick omschrijft. Ze willen zichzelf graag zo goed vinden. Dat is ook direct het probleem van Ajax. Een Ziyech bijvoorbeeld die veel te vaak voor eigen succes gaat. Een Neres die net een truucje teveel wil doen. Een Tadic die een hakje probeert om mooi te doen en faalt.

Begrijp me niet verkeerd. Het zijn stuk voor stuk fantastische voetballers. Maar ze gedragen zich als pubers op het veld. Aan ten Hag de taak om ze wat meer met hun voeten op de grond te krijgen, want pas dan kan Ajax écht goed gaan draaien.

1 oktober 2018 om 08:34

@Nick en Kyle, fijn om te zien dat iemand nog enige ratio heeft onder mede ajaxsupporters hier. Stelt me weer gerust!

Ik reken op een verlies maar ik heb Ajax dit seizoen Europees meer inzet zien tonen dan in de competitie en leuker en sneller voetbal zien spelen dan in de competitie. Ik ga dus niet kijken naar de afgelopen wedstrijden tegen PSV en Fortuna. Maar ik mag toch hopen dat ten hag weer ff normaal gaat doen met zn vreemde opstelling en rare wissels de laatste tijd.

Ajax gaat dinsdag helaas keihard onderuit. Dat wordt minimaal 4-0 verliezen.
Ten Hag snapt het gewoon niet, is een waardeloze coach. Zelf tegen Fortuna hebben we fortuin om te winnen.

En dan nog ziet hij dat alles goed is, die man is echt ongehoord, en dan nog een grote mond hebben. Ga aub weer een club lager trainen...daar heb je misschien gezag, maar bij Ajax niet. Ook tegen PSV met 1 verdediger en 8 middenvelders spelen...dan ben je rijp voor het gesticht.

Bayern gaat op 50 Ajax van de mat spelen helaas. Mensen die denken dat we gelijk spelen of winnen leven echt in een droom. Het voetbal is weer zo ongecontroleerd...man man.

En Blind, hoe is Ajax toch zo slecht geweest om die te halen? Stond gisteren tegen Fortuna weer meerdere malen de verkeerde kant van zijn man te dekken, het is dat Onana in wereldvorm was gisteren.

Dit kan je toch niet menen zoiets? Blind blinkt nergens in uit, en dus zet je hem maar centraal in de verdediging? Ik kan hier werkelijk waar niet bij met mijn verstand. We mogen blij zijn als we plaats 3 halen in de poule, omdat AEK nog minder is, maar uit zal ten Hag vast wel weer iets doen om dat ook te niet te maken.

Je hebt een elftal welke op de meeste posities de beste van Nederland is, en een waarde vertegenwoordigd van ruim 200 miljoen. Tegen een Fortuna wat niet eens een 10e waard is heb je al alle moeite. Ook zo uit tegen VVV en thuis tegen Heracles. Uit kansloos bij Psv, en alles is hosanna.

Echt balen dit allemaal. Maar natuurlijk sta ik wel achter Ajax, en hoop op een klein wonder dinsdag.

30 september 2018 om 13:26

Met supporters als jij heeft Ajax geen vijanden nodig. Jus d'orange bij het ontbijt is lekkerder dan azijn, geloof me.

30 september 2018 om 18:32

En echte supporter is kritisch op zijn club als het rechtvaardig is. En hiermee toont myajaxforever dat hij van zijn club houdt. Als ik iets doe wat niet goed is hoop ik juist dat mijn geliefden mij hier op wijzen.

ETH is eigenwijs en zet structureel spelers op de verkeerde plek. Stel dat Ajax die 5 puntjes op PSV in loopt dan raken ze deze straks weer kwijt tegen PSV want de trainer zegt immers zelf dat hij een volgende keer net weer zo zal beginnen. Met zon trainer heb je geen vijanden nodig.

Ik hoop dat Ajax een resultaat boekt, maar realistisch gezien is Bayern in elke linie en positie gewoon beter, meer ervaren en veel meer individuele kwaliteiten.
Maar Bayern is niet onverslaanbaar, al moet dan wel alles meezitten

Kan iemand die bij 23% hoort die stemt dat Ajax gaat winnen mij vertellen waarop je dat baseerd?

30 september 2018 om 17:38

absolute waanzin haha. Dat Ajax is het bayern munchen van nederland gedoe. gelijkspel zieiknog wel gebeuren.

Dit gaat gewoon een zakelijke 3-0 overwinning worden voor Bayern zonder al te veel moeite vrees ik.

Volkomen kansloos. En met de huidige trainer speel je met dubbele handicap. Is bezig al het plezier en voetbal uit de ploeg te timmeren. Kan iemand Ajax van deze gek verlossen?

hopen op een punt, maar het gaat zwaar worden..
alhoewel Bayern steekt ook niet echt in een goede vorm, maar denk dart ze gewoonweg een maatje te groot zijn

30 september 2018 om 23:53

Maar dat zie je altijd. Steekt de topploeg in de competitie niet in vorm, dan komen ze de frustratie er met 200% motivatie tegen jou aftrappen en ga je op je bek. Ik verwacht 3-1 nederlaag.

0-1 tegen HSV was dat niet een goal door leonardo? Volgens wedstrijd daarna tegen Fiorentina scoorde die weer.

On: hoop op een puntje vrees het ergste. Helemaal als je zaterdag onze rechtsback zag spartelenen tegen Fortuna.

Bayern munchen is ook niet goed in vorm vrijdag gewoon 2-0 verloren van hertha niet dat hertha slecht is staan gewoon op plaats 3/4.Ik zie wel wat kansjes voor ajax hoop op gelijkspel zou prachtig zijn 4 punten uit 2 wedstrijden.

Het valt mij op dat mijn mede Ajax fans realistisch zijn over afloop van deze wedstrijd, Bayern is voorlopig nog een paar maatjes te groot en dat wordt erkend..

Mijn voorspelling: Ajax verliest dinsdag van Bayern, overwintert wel in de CL (en vliegt er daarna direct uit), en wordt geen kampioen. Aan de einde van het seizoen wederom nul prijzen en een soort valse trots over een soort van CL succes. Gewoon volkomen k**.

Ik wilde een glazen bol kopen, maar die was niet meer te koop.
Iedereen hier boven was me kennelijk voor.
Zo jammer dat tientallen mensen altijd vooraf weten hoe een wedstrijd gaat eindigen maar ze nooit de toto winnen.
Misschien is voetbal wel een spelletje dat eerst gespeeld moet worden ?

Wie verzint die dingen want Real Madrid won de laatste thuis wedstrijd van Bayern in de Cl,en boven staat dat ze 24 thuis wedstrijden ongeslagen zijn?

In principe wordt dit gewoon een verliespartij. Proberen er een wedstrijd van te maken en alles wat je pakt is bonus.

Gewoon een vies puntje afsnoepen. Lukt vast niet, maar joh, wie weet.

Het zal wel net als PSV tegen Barca worden. Je hebt het gevoel in het eerste gedeelte dat je lekker mee voetbalt en dan gaat er een cornertje of een vrije trapje in en aan het eind heb je 4-0 verloren.

Als ajax ooit een punt of meer wil pakken tegen Bayern dan moeten ze het nu doen. Bayern heeft een jonge onervaren trainer die het nog niet allemaal op de rails heeft, is verdedigend kwetsbaar en Ajax is aanvallend beter dan de voorgaande jaren. Ik zeg niet dat ze sowieso een punt pakken maar ze hebben misschien wel meer kans dan normaal. Of Bayern moet iets recht willen zetten na het verlies van afgelopen weekend en Ajax helemaal dronken spelen,dat kan natuurlijk ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren