Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft met Sivert Mannsverk ook elfde zomeraanwinst binnen

Laatste update:

Sivert Mannsverk is de elfde zomeraanwinst van Ajax, zo maken de Amsterdammers via de eigen clubkanalen bekend. De 21-jarige middenvelder heeft een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA getekend, tot medio 2028. Volgens Voetbal International betaalt Ajax een transfersom van zes miljoen euro plus bonussen aan Molde FK.

De controleur, die eerder in de belangstelling stond van Feyenoord, groeide in de afgelopen jaren uit tot een belangrijke schakel op het middenveld van Molde. In 2022 werd Mannsverk landskampioen met zijn club, een jaar eerder won hij de Noorse beker. Mannsverk speelde in totaal 87 officiële wedstrijden voor Molde, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 2 assists.

In de Johan Cruijff ArenA moet Mannsverk de opvolger worden van Edson Álvarez. De Mexicaan vertrok eerder deze transferzomer voor bijna veertig miljoen naar West Ham United. Daarmee hadden de Amsterdammers behoefte aan een nieuwe defensief ingestelde middenvelder, die ze gevonden hebben in de vorm van Mannsverk. De Noors jeugdinternational stond in de zomer van vorig jaar nog in de belangstelling van Feyenoord.

Mannsverk geldt als elfde aanwinst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Eerder haalde de Duitser Gaston Ávila, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Jakov Medic, Diant Ramaj, Carlos Forbs en Georges Mikautadze naar de Johan Cruijff ArenA. Tot dusver gaf Mislintat net iets meer dan 100 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Daartegenover staat de 156,4 miljoen euro die de Duitser overhield aan verkopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel benieuwd naar de vaste 11 van Ajax. Ik verwacht weinig tot geen jeugd!Zal dit ten koste van van Tahirovic of van de Boomen?GorterGaaie - Sutalo - Hato - AvillaManssverk - TahirovicBergwijnBerghuis- Mikautadze - Forbs

1 september 2023 om 12:37

Gelukkig niet want buiten Hato kunnen die er helemaal geen kut van. Werk aan de winkel voor de jeugdopleiding

1 september 2023 om 12:42

Iets met een spijker en een kop @MessiBazoer. Leuk die constante schreeuw om tekort aan jeugd en Nederlands gehalte (ironisch genoeg vaak ook van supporters van andere clubs), maar ze moeten wel voldoen qua kwaliteit. Het jeugdige succes van Taylor Brobbey en Rensch mogen ze van mij lekker laten varen.

1 september 2023 om 12:46

Kan dat ruk verhaal van 'ajax Dna' of 'nederlandstalige spelers' na gisteren gelukkig ook weer de prullenbak in.

1 september 2023 om 12:48

@MessiBazour ik ben het niet volledig met je eens. Wat ik mis bij dit Ajax zijn de ervaren jongens zoals Tagliafico, Blind, Tadic, Huntelaar etc die de jonge jongens bij de hand nemen.

We verwachten nu van twintigers of jonger dat zij de sterren van de hemel spelen en de leiding nemen. Terwijl wisselvallig spelen juist “normaal” is op deze leeftijd. Elftal is niet in balans, daar dragen de aankopen niet echt aan bij want er komt nu een pot met jonge talenten aan die exact hetzelfde zullen gaan ervaren.

1 september 2023 om 12:57

Maar over welke ‘talenten’ heb je het dan? Brobbey, Rensch en Taylor? Die speelden vorig jaar toch ook met Tadic, Berghuis, Klaassen en Alvarez..

1 september 2023 om 12:59

Dat weten ze natuurlijk bij ajax ook wel. Vandaar dat Bergwijn aanvoerder is en de ploeg gaat motiveren. Wanneer dat is, weet niemand overigens

1 september 2023 om 13:05

Er is ervaring met: Pasveer, Rulli, Klaassen, Berghuis, Boomen, Bergwijn, Akpom (27)

Daarnaast is kwaliteit altijd leidend en vanuit bovenstaande namen zijn er 2 á 3 die basis materiaal zijn en dat is wel zorgelijk.

1 september 2023 om 13:44

@fcvoetbal, individueel lijken het goede spelers te zijn, vraag is of het goed in elkaar past. Dat van ervaring zie ik zelf ietsje minder;

Met Rulli en Berghuis hebben ze 2 dertigers, Bergwijn is volgende maand 26, Van den Boomen en Akpom zijn 27. Sutalo is 23, maar is ook aan zijn 5e profseizoen begonnen. Rensch is 20, maar gaat nu aan zijn 4e seizoen Ajax 1 beginnen. Heeft ook 15 Cl/el potjes in de benen.

Qua leeftijd is er veel jonge spelers toegevoegd, maar echt heel onervaren is het nou ook weer niet. Leeftijd zegt ook niet alles, Wieffer is bijna 24, maar heeft 2j KKD erop zitten en 3/4 jaar ED. Die is dus 3,5j ouder, maar toch zou ik Rensch als veel ervarener omschrijven.

1 september 2023 om 13:58

Tadic van vorig jaar is anders dan de Tadic van toen hij er net was natuurlijk, zelfde met Blind en Klaassen. Alvarez is een prima speler maar geen leider aan de bal zoals een Ziyech bijvoorbeeld was. Berghuis dan misschien. Maar de ervaren spelers leveren niet zoals het hoort.

1 september 2023 om 14:12

Dat zijn erg weinig 'ervaren' spelers op selectie van een man of 25. Bovendien gaat het met name om ervaring met topvoetbal. Vd Boomen heeft nog nooit ergens in het linkerrijtje gespeeld, Akpom mwuaa, Sutalo Mwuaah, Bergwijn is nou ook niet echt de motivator. Berghuis is nog nooit beslissend geweest als het om de prijzen gaat. Pasveer overal 2e keeper. Eigenlijk kun je alleen van Rulli zeggen dat het een ervaren speler die weet wat topniveau is. Maar dat is dan net weer de keeper, wat kan die veldspelers bijbrengen?Onervaren plus onervaren blijft onervaren. Vrijwel niemand in deze selectie is in staat om een ander iets bij te brengen. Zelfs de trainersstaf is onervaren. Dan is het ook nog eens op twee of drie spelers na fysiek matig tot zwak.

1 september 2023 om 16:14

Die gozer denkt gewoon ik haal 12 spelers als de helft een succes is heb je met wat aanvulling van oude spelers een goed elftal. Forbs overigens nooit meer op RB. Kan alleen op LB. Ik zou Bergwijn Rondom Akpom zetten als 10/ valse 9 en Mikautadze als vrije RB.

1 september 2023 om 12:38

Hato, groter, rensch, taylor of vd boomen en bergwijn zullen denk ik wel starten dat zijn er toch 5

1 september 2023 om 12:40



Gorter, Bergwijn en Hato lijken mij de enige die blijven staan. Ik hoop wel dat Gorter het goed gaat doen, want dan kan Rulli vertrekken en heb je toch weer een goede NL keeper met toekomst.

1 september 2023 om 12:48

Lijkt me dat Gaeei voor Rensch gaat spelen.
En Taylor en vd Boomen spelen zelfde positie, daar Berghuis op 10 zal gaan spelen lijkt me?

Het is nog de vraag of Brobbey en Hato basis blijven staan.

1 september 2023 om 13:01

Bergwijn heeft weliswaar in de jeugd van Ajax gespeeld, maar om die nu nog de stempel "eigen jeugd" te geven vind ik een beetje apart. Weggegaan in 2011 naar PSV onder 17 denk ik? en 11 jaar later teruggekocht voor 32 miljoen.

1 september 2023 om 13:05

@trobiii
Zal wel met leeftijd te maken hebben, maar van die laatste regel begrijp ik geen reet.

1 september 2023 om 16:15

Idd geen eigen jeugd. Maar eigen jeugd interesseert me nu niet. We moeten tweede worden en overwinteren in Europa.

1 september 2023 om 12:39

is inderdaad jammer dat er naast hato niet echt hele grote talenten zijn die basis kunnen spelen.
taylor/rensch zijn veel mensen liever kwijt dan rijk. wat ik kan begrijpen, die zijn niet zo goed.

1 september 2023 om 12:43

Misehouy, Godts en Vos zijn wel spelers uit jong die ik graag regelmatig minuten zie maken. Verder is het op dit moment zeer matig inderdaad.

1 september 2023 om 12:55

zeker eens, en ik denk dat wanneer het seizoen vordert deze jongens ook wel minuten krijgen. ik vind het momenteel niet echt een juiste tijd om jonge talenten in te passen.

dan hadden ze een hele koers moeten varen, door geen spelers te halen en deze jongens te promoveren tot het eerste elftal.
en ja... dat kan goed of slecht uitpakken. want we hebben genoeg voorbeelden van talenten, die bijwijze van, door de hoeven zakken.

een godts kan mij zeker bekoren, die vind ik zoveel meer hebben dan bergwijn op dit moment

1 september 2023 om 13:24

Hmm jij zet Bergwijn op tien? Die zie ik niet gebeuren. Ik vermoed dat je gelijk hebt qua keeper en verdediging, maar voorin zou ik het anders doen.
Gorter, Gaaei Sutalo Hato Avila, Tahirovic Van den Boomen Berghuis, Mikautadze Brobbey Bergwijn. Maar dan moet die Mikautadze wel rechtsbuiten kunnen.

1 september 2023 om 13:40

Dit lijkt me de sterkste opstelling te worden. Eventueel Berghuis op plek Akpom en Forbs op rechts, maar die heeft nog wel wat stappen te maken in druk zetten en meeverdedigen.

Rulli
Gaaei
Sutalo
Hato
Avila
Manssverk
Akpom
Benji
Berghuis
Miko
Bergwijn

Het wordt wel een vreemdelingenlegioen. Maar als deze spelers beter zijn dan sommige Nederlanders die er nu instaan, is het volkomen logisch. Hopelijk snel Avila, Gaaei, Akpom/Mikautadze en evt deze man voor Taylor erin

1 september 2023 om 12:39

Maar is dit wel een 8 ? Ik dacht dat het vooral meer een 6 was (ook gezien zijn statistieken).

1 september 2023 om 12:41

Ja maar dan zou Tahirovic denk ik wel op 8 kunnen spelen. Vind ik tot nu toe een goede indruk achterlaten.

1 september 2023 om 13:42

Ik vond hem gisteren ook niet echt best. En daarvoor heb je vooral tegen het rechterrijtje ED gespeeld. Dus echt een graadmeter heeft hij nog niet gehad.

1 september 2023 om 12:39

Gisteravond was voor mij de zoveelste bevestiging waarom er aankopen zijn gedaan.
De spelers van vorig seizoen gaven opnieuw niet thuis en zijn gewoon te slecht.
De aankopen deden het behoorlijk dus ben benieuwd naar de aankopen.
Alleen Medic vind ik minder, maar die is zover ook weet niet gekocht voor de basis maar als opvulling.
Tijd zal het leren

1 september 2023 om 12:43

Ik blijf me verbazen hoeveel kansen Taylor kan krijgen. Die vent kan toch absoluut niet mee? Of ben ik zelf nu zo blind haha. En het ergste is dat 3 trainers hem op blijven stellen.

1 september 2023 om 12:47

Je zou bijna denken dat Papa Taylor een functie binnen Ajax bekleed.

1 september 2023 om 12:54

of stiekem familie van Blind?

1 september 2023 om 14:12

Mesnaldinho je ziet het heel goed, Taylor maakt ons niet beter. Maar die Noor zal op 6 spelen, Tahirovic op 8.

1 september 2023 om 16:19

@mensnaldinho hoop dat het idd nu wel echt klaar is met Taylor gezien alle aankopen.

1 september 2023 om 12:39

Jeugd is mooi er bij te hebben. Maar de ervaren spelers heb je meer aan. Voorlopig vind ik het een matige elftal. Hopelijk word dat beter voor de Ajax fans.

1 september 2023 om 12:42

Er is niks met een vreemdelingenlegioen. Het is geen toeval dat alle NL spelers de meest waardeloze zijn (Taylor, Rensch, Wijndal, Brobbey, Bergwijn) en dat op Hato na er weinig doorstroom in. Jong Ajax is ook het kijken niet waard daar komt voorlopig ook niks uit. Alle mensen die nu roepen om fitz-jim, misehouy en vos zijn de realiteit ook wat kwijt. Die jongens zijn niet van het niveau dat Ajax nu wil nastreven. Of de aankopen dat wel zijn is nog de vraag maar dat praat nog altijd niks goed. Jeugd kan, maar dan moet je de doelstellingen reeel maken en speel je (weer) niet mee om het kampioenschap.

1 september 2023 om 13:07

Je stelt het veel te zwart-wit. De meeste mensen hebben het niet over de jeugdspelers in de basis. Het gaat om perspectief bieden. Dus af en toe invallen bij een voorsprong, meedoen in de beker of wellicht backup zijn bij een blessure. Dat is het waar het om gaat. Meetrainen met het eerste. Daar leren ze van.

Nu zijn ze vaak 3e of soms zelfs 4e keus achter een buitenlander die niet veel beter is maar waar wel veel geld voor is betaald. Deze laten ze dan wel spelen om de investering te beschermen. Hiermee neem je perspectief weg en vraag je geduld van spelers waarvan ze bijna zeker weten dat het niet beloond wordt.

Volgens mij gaat het daarom en dat is niet het beleid waar Ajax groot mee is geworden.

1 september 2023 om 13:11

Jij slaat de spijker op zijn kop!

1 september 2023 om 13:21

Je kunt je ook afvragen waarom juist de jongens die geen (vaste) plek hebben in Oranje, momenteel bij Ajax spelen.

Verder ben ik het niet eens met de tweede helft van jouw betoog. Je hoeft natuurlijk niet heel Jong Ajax een kans te geven, maar als je veel geld spendeert, moet je wel zeker weten dat de aankopen een stuk beter zijn. Is dat niet het geval, gooi je gewoon geld in een put.

Als ik dan kijk wat er allemaal gekocht is; er zullen vast goede spelers tussen zitten, maar ik heb het idee dat er niet echt een duidelijk plan achter zit. Het lijkt een beetje een bij elkaar geraapt 'zooitje'. Dat hoeft natuurlijk niet direct mis te gaan. Er is immers erg veel gespendeerd, dus je mag en moet eigenlijk kwaliteit verwachten.

1 september 2023 om 18:49

Sorry BurdyM,

Maar kijk je wel eens naar Jong Ajax en dan wil je die spelers af en toe laten invallen, terwijl ze niet presteren. Dan is het alleen maar goed, dat sommige worden verhuurd en sommige het mogen laten zien bij Jong Ajax. Nu heeft Ajax 1 niets aan sommige Jong Ajax spelers, die hebben nu hun eigen problemen.

goede speler, maar weet niet of dit de man is die ajax op dit moment nodig heeft.
ik ben wel benieuwd hoe bijv een akpom/mikautadze de posities voorin gaan invullen.
want dat zijn van nature (en kijkend naar afgelopen seizoen) geen echte "10" of buitenspeler.
en ik denk dat daar nog wel veel winst valt te behalen na het wegvallen van kudus oa.

1 september 2023 om 12:47

Met Tahirovic op 6 en Vos op de bank zou je zeggen dat er voldoende bezetting was maar blijkbaar durft Ajax het niet aan om het seizoen in te gaan met een hele jonge, onervaren Vos als 2de keus achter hem. Mannsverk is echt een topper hoor, denk dat Ajax hier op de lange termijn veel plezier aan gaat beleven.

1 september 2023 om 13:25

Kan Mannsverk ook op de 8 ipv Taylor of Van den Boomen spelen of is dat echt meer een stofzuiger op 6 a la Alvarez en Tahirovic?

1 september 2023 om 14:56

Hij kan op 8, daar is hij begonnen bij Sogndal op het 2de niveau. Maar toen hij eenmaal naar Molde ging heeft hij op een handjevol wedstrijden na altijd op 6 gespeeld. Dus het is vooral een 6, maar wellicht weet Steijn er weer een 8 van te maken.

Kan op 6 of dubbele 6 met Tahirovic. Harde werker dus misschien kunnen Rensch, Bergwijn en Wijndal nog wat van hem leren.

1 september 2023 om 12:38

Ken je hem? Wat voor speler is het?

1 september 2023 om 12:41

heel goed te vergelijken met aursnes.
of als je midtsjo nog kan herinneren van AZ, maar dan iets technischer en fysieker.
het is een 6 die ook box-to-box kan spelen. ik vind hem nog iets te "slap/zacht" om ook daadwerkelijk het verschil te maken in het aanvallende stuk (met goals/assists).

het is gewoon een goede verbindingsspeler die hopelijk taylor uit de basis kan spelen.

1 september 2023 om 12:42

Tahirovic - Mansskerk - Berghuis een optie?

1 september 2023 om 13:01

Ik denk dat Berghuis zich op rechtsbuiten moet gaan richten want ik verwacht Mikautadze op de nummer 10.tahiroivc en Mansskerk zou zou maar eens kunnen en dan is Branco net alst Taylor reserve. Benieuwd of Akpom ook vanuit rechts zou kunnen spelen want dan heb je wellicht daar iemand met snelheid staan. Dan moet ook Berghuis zich zorgen gaan maken. Maar die moet ook meer gaan laten zien wat hij tot nu toe heeft gedaan.

1 september 2023 om 13:02

Idd zelfde minpunt als Aursnes is de defensieve kwetsbaarhied, speelt wel veel ballen naar voren naar de goede kleur. Bij Feyenoord waren er toch twijfels over z'n komst bij de scouting (of bij Slot) zo viel wel eens te lezen, kan ook met prijs te maken hebben gehad. Aursnes was een half miljoen, Mannsverk van de winter al 8.

1 september 2023 om 13:02

@MessiBazoer - kennen is een groot woord, maar heb hem vaker dan afgelopen week zien spelen.

Kan op 8, maar voorkeur op 6. Sterk in de duels en ballen veroveren. Technisch redelijk goed voor een defensieve middenvelder en ook in de passing. En grootste pluspunt voor dit Ajax: een harde werker.

Uiteindelijk zal het een upgrade voor Alvarez zijn, maar hij moet nog wel wat stappen zetten. Is een stuk jonger maar heeft veel meer potentieel.

En voor de FM-liefhebbers, die dat ongetwijfeld weten: deze jongen kan je voor 4m met clubs van reputatie FC Utrecht halen en is binnen 3 jaar de beste defensieve middenvelder ter wereld.

1 september 2023 om 13:06

@JiskeFet382 - niet mee eens. Ik acht deze jongen defensief beter dan Aurnes, maar offensief minder. Althans in hun Molde periode.

1 september 2023 om 13:13

Ik denk dat Berghuis het lastig gaat krijgen en regelmatig vanaf de bank gaat komen.

Bergwijn verwacht ik op 10, want vanaf links trekt hij heel veel naar binnen en komt hij vaak in die positie. Met Forbs op links die het breed houd en Mikautadze op rechts die gaat zwerven wat ruimte bied voor de aanvallende back Gaaei.

Tevens veel lengte fysiek in de ploeg met Sutalo, Tahirovic, Mansverk en eventueel Akpom als Brobbey kansen blijft missen.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Hato
Avilla
Mannsverk
Tahirovic
Mikautadze
Bergwijn
Forbs
Brobbey



Welkom Sivert!

Spannende tijden komende periode. 11 aanwinsten, die allemaal ingepast moeten gaan worden op de een of andere manier. Gisteren was een absoluut dieptepunt, waarvan ik hoop dat we die de komende tijd niet meer gaan zien. Aan Steijn de taak om een team te gaan bouwen wat ingespeeld raakt en wat gaat draaien, zodat we kunnen concurreren om de eerste 2 plekken. Hopelijk zien we zondag al wat nieuwe aankopen in de basis, en wordt iedereen op scherp gezet dat ze hun stinkende best moeten gaan doen voor een plekje in de eerste 11.

Allemaal ook vrij jonge aanwinsten waarvan het afwachten is hoe eenieder het gaat doen, maar ik ben vooralsnog optimistisch. Laten we het de tijd geven en dan komt er vast wat moois uit

Op naar Fortuna!

Fijn. En nu kan Steijn & co. de keuken in om er een team van te maken. Ondanks een dramatische avond gisteren en de vele negativiteit die er lijkt te zijn heb ik er vertrouwen in dat er iets komt te staan dit seizoen. Noem het ‘hoop’, maar ik blijf Ajax steunen, in goede en in deze tijden…

Lijkt me een aankoop voor in de breedte aangezien Tahirovic tot nu toe eigenlijk de enige speler is die elke keer een voldoende heeft gehaald. Benieuwd hoe Steijn het neer gaat zetten met al die nieuwe gasten. Na gister mag 1 ding in ieder geval duidelijk zijn. Rensch, Wijndal, Taylor en Brobbey zijn 100% géén spelers die het niveau hebben dat Ajax na moet streven.

Gorter - Gaaei - Sutalo - Hato - Avila - Tahirovic - Branco - Berghuis - Forbs - Mikautadze - Bergwijn.

Doe mij maar zoiets. Is ook gissen in het donker. Bergwijn is eigenlijk waardeloos maar is je aanvoerder dus die zal daar staan. Berghuis moet je alleen op 10 gebruiken en Forbs is duidelijk een linksbuiten maar is van alle spelers het 'minst slecht' op rechts. Dan maar daar neerzetten. En Branco was gister schandalig slecht maar is nog steeds beter dan Taylor die wonder boven wonder altijd een plek krijgt.

1 september 2023 om 12:48

Zet dan Forbs op links Berghuis op rechts en Akpom op 10 .
Bergwijn komt op dit moment nog geen zak aardappelen voorbij .

1 september 2023 om 12:54

Ben ik het mee eens. Maar Bergwijn staat het hele seizoen gewoon linksbuiten, is je aanvoerder en mensen hebben het idee dat hij dit jaar ''gretiger is dan ooit''. Op basis van wat ze dit hebben geconcludeerd is mij ook een raadsel... Berghuis vanaf rechts is hem niet meer. Te statisch. En je hebt zijn creativiteit echt nodig in de as want daar is het helemaal pover. Akpom heb ik zelf helemaal geen hoge pet van. Is een Engelse powervoetballer, zal denk ik ook niet passen in het spel dat Ajax speelt. Maar goed, ik laat me graag verrassen. Wie weet wordt Mikautadze - Akpom een geweldige tandem.

1 september 2023 om 12:48

Tahirovic is meer een 8 heb ik het idee.

1 september 2023 om 12:59

David

'tahirovic is meer een 8 heb ik het idee."

Ik heb meer het idee dat Tahirovic een mens is en geen nummer

Nee denk dat je gelijk hebt. Deze aankoop op 6 en Tahirovic op 8 lijkt mij meer in balans. Al moet ik zeggen dat Tahirovic niet slecht gedaan heeft op 6. Brengt wel wat voetbal daar.

1 september 2023 om 13:08

Toh weet ik niet hoe die Tahirovic presteert als de tegenstander meer druk zet op het middenveld. Tot nu toe heeft Ajax alleen maar tegenstanders gehad die veel inzakten.

1 september 2023 om 13:28

Bijna helemaal eens. Ik hoop dat Mikautadze beter is dan Forbs op rechts. En dan zo doen van rechts naar links: Mikautadze Brobbey Bergwijn en Berghuis op 10. Forbs vind ik op rechts te onwennig.

1 september 2023 om 13:59

Brobbey is 100% Ajax niveau. Was gisteren ook de enige die goed voetbal liet zien. Doet hij trouwens al enige wedstrijden, maar was gewoon ongelukkig in het afronden. Rensch en wjjndal ben ik het met je eens. Taylor kan het wel, maar is niet stabiel (1x8 en daarna 10x een 4). Dus ja ook daar ben ik het mee eens.

Mannsverk interessante speler. Zoals ik alle aankopen interessant vind. Nu steijn de tijd geven. Zal tot aan de winterstop zoekende zijn. En t trainen van vaste patronen kost tijd.

Nou tot zover het perspectief voor Vos ahah.
En dan begrijpen mensen in NL niet waarom spelers vroeg voor het buitenland kiezen.
Exact hetzelfde perspectief, alleen je salaris is 10x zoveel lol.

1 september 2023 om 13:25

Wel heel erg selectief om alle omstandigheden om dezelfde hoop te gooien als die van Vos bij Ajax. Vos heeft nog werkelijk 0 laten zien. Daarbij is die jongen nog maar net 18 jaar. Zelfs jongens als Frenkie de Jong braken op die leeftijd niet door bij Ajax. De kans op spelen bij Ajax is nog steeds vele malen groter dan als deze jongen naar een top competitie zou verkassen. Dan speelt hij geheid geen enkele wedstrijd in het eerste elftal.

Ajax kan de jeugdopleiding ook wel opdoeken. Is nergens meer voor nodig met dit vreemdelingen legioen.

1 september 2023 om 13:04

Haha staan bij Ajax evenveel jeugdspelers in de beoogde basis opstelling als bij Feyenoord en PSV. Reageer je de woorden “vreemden legioen” ook bij topics over die clubs?

1 september 2023 om 13:27

Dat is wel heel kort door de bocht. Ze kochten 11 nieuwe spelers, waarvan slechts 1 Nederlander. Dat zijn toch cijfers die je bij andere clubs niet snel ziet.

1 september 2023 om 13:54


Welke Nederlanders hadden ze moeten halen dan? En de comment waar ik op reageer gaat over de jeugdopleiding zie nergens iets staan over Nederlanders.

Verwacht de volgende opstelling.

Gorter

Gaaie- Sutalo - Avila - Hato

Manssverk

Berghuis/Akpom - Tahirovic

Mikautadze - Brobbey - Bergwijn

Ajax ❌❌❌ heeft nu letterlijk een elftal aan nieuwe spelers ingekocht, op iedere plek eentje. Misschien is dat de achterliggende gedachte geweest.

Ramaj;
Gaaei, Sutalo, Medic, Avila;
Mannsverk, Tahirovic, van den Boomen;
Forbs, Akpom, Mikautadze.

Nou, zal wel een paar maanden duren voordat deze jongens op elkaar zijn ingespeeld. Kan alleen maar hopen dat de schade voor de winter meevalt maar na gisteren heb ik er voorlopig weinig geloof in.

Hij viel mij positief op in de wedstrijden tegen Galatasaray. Ik had hem graag bij Besiktas gezien in plaats van Onana.

Benieuwd naar deze speler.
Ook benieuwd of Steijn er een beetje een team van kan maken. Wil het niet perse een vreemdelingenlegioen noemen, maar het is wel nu een relatief bij elkaar geraapt/gekocht zooitje.

Hopelijk kan Steijn en co er wat moois van maken en hebben we een lekker spannend seizoen Eredivisie.

Feyenoord en Ajax goed versterkt. PSV ook, mits Sangaré blijft (wat nu opeens niet zo lijkt) en er een CV bij komt.

Ben wel benieuwd naar jullie mening. Moet Ajax niet gaan afstappen van die 4-3-3 systeem? Wellicht 4-5-1 of 4-4-2 met middenvelders vooruit geschoven?

1 september 2023 om 13:32

Nee, altijd 433 blijven spelen zoals de jeugd dat leert en de traditie voorschrijft. Wel eens dat je qua buitenspelers niet helemaal goed zit voor zo'n systeem. Bergwijn lijkt meer een tweespitsen voetballer en op rechts mist een duidelijke buitenspeler.

Amsterdams handelshuis is het aan t worden. Het zijn allemaal buitenlandse l redelijk jonge spelers waarvan het echt gokken is of ze goed genoeg zijn. Of dit nu beter is dan enkele toppers aantrekken en aanvullen met jeugd daar heb ik zo mijn twijfels over. En of Steijn hiervoor de juiste trainer is al helemaal. Het lijkt allemaal meer op een eigen prestigeproject van Mislintat.

vdboomen is nu al afgeschreven... Wel benieuwd naar dezez Mansverk aangezien Feyenoord er ook achteraan zat destijds.

Toch vreemd dat deze jongen tot op de dag van vandaag nooit is opgepikt door een noemenswaardige club, Feyenoord had dik een jaar geleden al concrete interesse toch? Heeft de rest van Europa liggen slapen of is het niet veel? We zullen zien.

Twaalfde is onderweg, Ajax gaat zich volgens Fabrizio Romano versterken met Borna Sosa van VfB Stuttgart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren