Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax getipt: ‘Wat dat betreft is het jammer dat Neres geblesseerd is’

Laatste update:

In de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Champions League staat Ajax voor een dubbele confrontatie met Dynamo Kiev. Oud-voetballer Evgeniy Levchenko komt uit Oekraïne, werd opgeleid bij Shakhtar Donetsk en kent de tegenstander van de Amsterdammers goed. In gesprek met De Telegraaf laat hij weten dat de ploeg van trainer Erik ten Hag het niet makkelijk gaat krijgen en benoemt hij zowel de sterke als zwakke punten van de opponent. Met name Viktor Tsygankov zal Ajax woensdagavond goed in de gaten moeten houden.

Volgens Levchenko is Tsygankov een van de beste spelers uit de Oekraïense competitie. “Zijn doel is een mooie transfer naar het buitenland, achter Andriy Yarmolenko aan, die van Dinamo Kiev naar Borussia Dortmund ging en nu is verhuurd aan West Ham United”, vertelt Levchenko, oud-speler van onder meer FC Groningen en Willem II. “Tsygankov is technisch, snel en niet bang om acties te maken. Tegen FC Olexandria scoorde hij afgelopen weekeinde als invaller de winnende treffer. De andere speler om in de gaten te houden is Benjamin Verbic, een 24-jarige buitenspeler en een heel intelligente jongen. De Sloveense international heeft een goede individuele actie en een neusje voor de goal.”

Trainer Alyksandr Khatskevich laat zijn ploeg volgens Levchenko doorgaans in een 4-2-3-1-systeem spelen en hij ziet Dynamo Kiev ook soms schakelen naar het 4-3-3-systeem. “De twee verdedigende middenvelders zijn de internationals Serhiy Sydorchuk en Denys Garmash. Die laatste heeft nog weleens gekke momenten dat hij zomaar iemand doormidden kan schoppen en van het veld wordt gestuurd. De spits Artem Besedin is vrij bonkig”, klinkt het. “Hij heeft weinig techniek, maar ongelooflijk veel duelkracht. Besedin scoort moeilijk, maar was in de vorige ronde tegen Slavia Praag wel trefzeker. Hij rent en vliegt, maar heeft weinig rendement.”

De kansen liggen voor Ajax op de eigen linkerflank. “Rechtervleugelverdediger Tomasz Kedziora is de zwakste van de vier verdedigers, niet sterk, dus die moet Ajax voortdurend opzoeken”, vertelt Levchenko. “Wat dat betreft is het voor Ajax jammer dat David Neres tegen VVV-Venlo geblesseerd is geraakt. Kedziora is op snelheid te pakken en weet zich moeilijk raad met één-tweetjes. Aan die kant liggen echt grote kansen voor Ajax.”

Volgens Levchenko is Dynamo Kiev ‘een echte counterploeg’ en moet de club uit Oekraïne het vooral van zijn fysiek hebben. “Het nadeel daarvan is - en dat zag je in de vorige ronde tegen Slavia Praag - dat de pijp na zeventig minuten helemaal leeg is. Dan hebben ze niks meer om op terug te vallen. De kunst voor Ajax is - en dat weet Erik ten Hag ook wel - om net zoals thuis tegen Standard Luik uit de duels te blijven. Dynamo zal de beelden van Ajax hebben bekeken en misschien wat hoger druk zetten, de bal in de eerste of tweede fase willen veroveren en dan keihard willen toeslaan.”

Plaatst Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat ten Hag meeleest. Gewoon Kedziora opzoeken en duels uit te weg te gaan. Ik ruik kansen voor ajax.

21 augustus 2018 om 07:29

Ten Hag heeft veel betere analyses tot zijn beschikking dan dit dus nee Ten Hag hoeft mee te lezen. Komt helemaal goed ik heb vertrouwen.

21 augustus 2018 om 07:29

Edit hoeft niet mee te lezen

21 augustus 2018 om 12:57

En waarom denk je dat? Kan me voorstellen dat Levchenko die competitie beter volgt dan de scouts van Ajax. Deze zullen het vooral met videobeelden achteraf moeten doen terwijl Levchenko misschien wel live wedstrijden bekijkt en ook vooral veel meer op een langere termijn.

21 augustus 2018 om 13:11

Dit vraag ik mij dus af. Nederlandse clubs hebben het te vaak moeilijk tegen veel mindere tegenstanders in Europa. De data ligt voor het oprapen maar de interpretatie is vaak ver te zoeken want we willen toch het spel maken en ons eigen spel spelen. Flikker dan die analyses gewoon in de prullenbak.deze tegenstander moet met 4 doelpunten verschil over twee wedstrijden verslagen worden met de juiste tactiek.

21 augustus 2018 om 07:40

Ah welnee. Alsof die linksback niet te passeren is, hou toch op. Ajax heeft de tegenstander echt wel geanalyseerd, daar heeft het Levchencko niet voor nodig.

Ik vind het altijd lastig die analyses vooraf. Maar het geeft je wel een beeld. Hopen dat Neres op tijd fit is. Heb nou ook weer niet het idee dat hij er super last van had. Wellicht uit voorzorg eruit met het oog op de CL. Ook zonder Neres heb ik er vertrouwen in. Hierdoor zou ik of Donny het veld in sturen en Ziyech en Tadic op de flank zetten. Een soort van een 4-4-2 spelen maar dan Ziyech in de vrije rol.

21 augustus 2018 om 07:41

Ik heb begrepen dat hij last heeft van zijn hamstring, en we weten allemaal dat dat erg lang kan duren.

21 augustus 2018 om 12:59

Dutchmen

Dat kun je zo niet stellen.

Het hangt er vooral vanaf wat er met die hamstring aan de hand is. Is het een verrekking (kan redelijk snel voorbij zijn), of is het een scheurtje? En dan nog, in theorie kun je in dat geval met een intensieve behandeling, plus pijnstillers, gewoon spelen. Kijk naar Robben en het WK 2010. Alleen houdt je altijd het gevaar dat het scheurtje een scheur wordt of dat de spier compleet afscheurt. Dan ben je pas echt maanden lang uitgeschakeld.

Dus het is echt afhankelijk van hoe ernstigde schade bij Neres is.

21 augustus 2018 om 09:18

Spelers als Verbic mag je toch eigenlijk niet bangvoor zijn.. Toen Ajax tegen Kopenhagen speelde, viel hij daar al totaaal niet op. Vind het vooral echt vreemd dat al die talentvolle zuid amerikanen die ze hebben niet spelen.

Zal gewoon weer een hele stugge ploeg worden, maaar ik denk dat je dit Kiev beter kan hebben dan het Kiev van de afgelopen 5-10 jaar er voor (inc de ploeg die Ajax uitgeschakeld heeft toen met Suarez/jol).

21 augustus 2018 om 09:45

Het zal mij verbazen als hij aan de aftrap verschijnt morgen! Hij gaf zelf het signaaltje wisselen. Dus denk dat hij het niet gaat halen. Ajax moet juist de flanken meer gaan benutten, tegen VVV ging er te veel alles de trechter in, als je dan met Ziyech en Tadic speelt op de flanken dan maak je het je zelf lastig denk ik. Helemaal als die back de zwakste schakel is! Dan moet daar iemand staan die er over heen vliegt!

Ben razend benieuwd morgen. Feit blijft wel dat we moeten winnen, anders heb je ook niets te zoeken in de CL

21 augustus 2018 om 07:41

6 bonus punten Jayden.

21 augustus 2018 om 07:42

Hij heeft het erover dat morgen moet worden gewonnen..

21 augustus 2018 om 08:05

Winnen is mooi maar geen tegengoal is eigenlijk nog belangrijker.

21 augustus 2018 om 09:01

Ik win toch echt liever 2-1 dan de 0 houden met een gelijkspel.

Heb er veel zin in. En hoop dat ze winnen maar ik heb er een hard hoofd in ..

Hopen op een herhaling uit 2010, was een heerlijke avond toen in de Arena, fantastische sfeer. Prachtige goal Suarez uit een onmogelijke hoek, intikkertje el Hamdaoui die nog bijna over leek te gaan. Toen was het wel wat langer geleden wat er geen Champions League werd gehaald maar ik denk dat de ontlading net zo groot zal zijn.

Ik mis het voetbal onder Jol wel...

21 augustus 2018 om 07:53

Was vaak alle ballen op Suarez. Neemt niet weg dat 09/10, toen ik een seizoenkaart had bij Ajax, iedere wedstrijd een feest was en altijd +3 goals of meer wonnen.

21 augustus 2018 om 13:14

Tenzij Suarez zijn dag niet had en er ook direct werd verloren.

Ontzettend balen dat Neres een hamstringblessure heeft, hij was de laatste wedstrijden zo lekker op dreef. Wat ik wel vreemd vind, is dat er na 4 dagen nog steeds geen enkele update is gegeven vanuit Ajax over zijn blessure.

Misschien dan toch inzetbaar morgen?

De inzet was prima van Ajax tegen Standard, maar de gemakzuchtigheid die het team krijgt na een riante voorsprong zal eruit moeten, dit is typisch een tegenstander die je de deksel op de neus geeft als je denkt dat je achteruit kan gaan leunen bij een voorsprong. Van onderschatting lijkt me dan ook geen sprake, Ajax zal twee wedstrijden alles moeten geven om een plek te bemachtigen in de poule fase voor de Cl.

Ik heb er in ieder geval zin in!

21 augustus 2018 om 08:32

Meen me te herinneren dat Ajax niet zo lang geleden een statement heeft afgegeven waarin ze hebben aangegeven niet teveel updates over blessures meer naar buiten te brengen. Dit met name omdat er dan een bepaald verwachtingspatroon gecreeërd wordt waar men dan vaak niet aan kan voldoen. Dus als er niets zinnigs over te melden valt houden ze zich stil, en in dit geval betekent dat voor mij 99% zekerheid dat Neres niet meedoet, totdat ten Hag vandaag iets anders gaat verkondigen.

21 augustus 2018 om 09:46

Het is sowieso verstandig om je stil te houden als je niets zinnigs te melden hebt. Tegenwoordig wordt toch alles maar uit de context getrokken. Hopen dat Neres meedoet, maar zonder Neres moeten ze het ook wel redden.

21 augustus 2018 om 10:18

Heeft te maken met de privacy wetgeving, die in mei is aangescherpt. Clubs mogen hierdoor geen updates meer over blessures geven, omdat dit als privé gegevens wordt beschouwd.

21 augustus 2018 om 11:07

@fritsie

Helder, dankjewel.

21 augustus 2018 om 13:03

Fritsei81

Dat is niet helemaal juist.
het klopt dat sinds medio mei nieuwe wetgeving van toepassing is inzake de privacy, maar dit gaat daar sec gezien helemaal niet over. Dit gaat over het medische beroepsgeheim.

We zijn het gewend geraakt, al decennia, dat medische gegevens van voetballers zo maar gewoon op straat liggen. Blessure aan de enkel, heel Nederland weet het dan. Blessure aan je lies, alle fans voelen de pijn met je mee! Maar ergens is dat best raar. Hoe zou jij het vinden als wij allemaal zouden weten dat jij, ik noem maar even iets heel geks, zweetvoeten hebt, een navelbreuk of een schimmelinfectie?

En formeel moeten spelers dus altijd expliciet toestemming geven aan de clubs om die informatie dan vrij te geven. Ik vind het helemaal geen rare ontwikkeling dat clubs tetenwoordig, anders dan voorheen, voorzichter en discreter omgaan met medische informatie.

21 augustus 2018 om 11:22

Er is onlangs, ik meen in juni, een Algemene Verordening Gegevensbescherming ingevoerd in heel Europa. Dit houdt in het kort onder andere in dat werkgevers geen informatie meer uit mogen brengen over ziektes en/of blessures van hun werknemers. Voor de voetbalclubs geldt deze wetgeving ook, ik denk dat het voornamelijk daar mee te maken heeft.

21 augustus 2018 om 13:08

leon123

"dit houdt in het kort onder andere in dat werkgevers geen informatie meer uit mogen brengen over ziektes en/of blessures van hun werknemers. "

Tja, het feit dat artsen en werkgevers niet zomaar medische gegevens van hun werknemers op straat mogen gooien was al jaren lang (eigenlijk) niet toegestaan in verband met het medische geheim dat iedereen heeft. Dat dit punt nu, door de invoering van de Avg, wat prominenter op de voorgrond is komen te staan dat klopt, maar dat heeft dus niet zoveel met de invoering van die nieuwe Europese richtlijn te maken, als wel met het medische beroepsgeheim en het recht van iedere patient om zijn medische gegevens met niemand te hoeven delen.

En by the way, geen enkele werknemer is verplicht, in Nederland, om zijn werkgever te informeren over de aard van zijn ziekte of gebrek als die niet kan werken. Op vragen daarover van je werkgever hoeft te niet te antwoorden. Alleen de bedrijfsarts behoort daarover geinformeerd te worden, die adviseert dan de werkgever of de werknemer aanspraak heeft op doorbetaling van salaris, of niet. Maar als de werknemr dat niet wil, dan krijgt de werkgever niets te horen over wat de werknemer mankeert.

Het is zo ie zo jammer dat Neres niet mee doet. Eigenlijk de enige echte vleugel speler. Daarnaast viel Labyad wat tegen als invaller tegen Vvv. Hij toch wel gaan starten want veel anders hebben we niet. Snap niet dat Ajax niet geïnvesteerd heeft in de aanval, in mijn optiek de minst bezette linie.

21 augustus 2018 om 10:00

Hebben ze ook, alleen botte pech dat Bande er gelijk een jaar uit ligt.

21 augustus 2018 om 12:38

Tadic en Ziyech hangend op de vleugels?
Middenveld Blind - van de Beek - Frenkie?
Wober in de verdediging erbij.
Dan hoef je Labyad niet te brengen. Die valt me totnutoe toch erg tegen.

21 augustus 2018 om 14:37

Je snapt niet dat Ajax niet geinvesteerd heeft in de aanval? Ik denk dat ze met Tadic, Bande en Labyad juist in de aanval hebben geinvesteerd. Alleen jammer dat Bande er al uit ligt voordat hij goed en wel begonnen was.

22 augustus 2018 om 14:23

Sorry maar ik zie in Tadic en Labyad toch echt meer middenvelders als aanvallers en Bande is dan de enige aankoop terwijl je vorig jaar al krap zat en ook nog Kluivert hebt verkocht en Cassierra hebt verhuurd.

Dit wordt echt ontzettend lastig hoor. Ik heb de samenvattingen van alle wedstrijden van Kiev dit seizoen gezien en ze zijn erg sterk in de duels. Ze krijgen ontzettend weinig doelpunten tegen, maar achterin zijn ze op snelheid te kloppen. Jammer dan Huntelaar ook niet zo snel meer is... Ook tijdens dode spelmomenten moet Ajax oppassen, daar halen ze ook vaak doelpunten uit.

@ Lekiam Niet geinvesteerd in de aanval ?
Wat is Tadic dan ?

Wat een heldere analyse, ik ben reuze benieuwd hoe Ajax van start zal gaan. Ziyech zal wel weer in een vrije rol gaan spelen door het wegvallen van Neres. Kom op mannen, twee teams in de CL hebben we voor de competitie echt nodig. Zeker na het enorme falen van az en Feyenoord

Hoe lang ligt neres eruit dan?

21 augustus 2018 om 12:49

Niet bekend. Voetbalclubs mogen, net als alle andere werkgevers, geen details over ziektes/blessures van hun werknemers (spelers in dit geval), verstrekken aan derden. Het is dus daarom dat we voortaan minder zullen horen over de stand van zaken van blessures. Vervelend voor ons als supporters maar regels zijn regels en deze gelden voor alle werkgevers dus ook voor BVO's.

Ben benieuwd hoe ten hag gaat oplossen zonder neres wie er op zijn plaats komt te staan hoop toch niet labyad.. dan liever tadic en ziyech 1 van de 2 of afwisselen en dan met vd beek op middenveld

zie opstelling

Ik hoop op dze oplossing van ten Hag.
Veel voetbal, en ik zie het nog steeds erg zitten in Wober.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Wober
Tagliafico
van de Beek
Blind
F. de Jong
Ziyech
Huntelaar
Tadic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren