Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-fans opnieuw niet welkom: ‘Onvoldoende draagvlak voor ander besluit’

Laatste update:

Supporters van Ajax zijn ook dit seizoen niet welkom in het Cars Jeans Stadion voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, zo laat de club uit de Hofstad maandagavond weten via de officiële kanalen. Fans van Ajax worden al sinds 2006 geweerd bij het stadion van ADO Den Haag en dat verbod is dus opnieuw verlengd door de gemeente Den Haag. ADO en Ajax staan op 6 oktober tegenover elkaar in Den Haag.

Het besluit is door ADO genomen in samenspraak met burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, 'omdat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van beide clubs een te groot risico oplevert'. "Vorig jaar bleek voor een ander besluit al geen of onvoldoende draagvlak. Dat, en de gebeurtenissen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zorgen ervoor dat zowel de burgemeester als de club achter dit besluit staat. Een veilig en ordentelijk verloop van de wedstrijd moet gegarandeerd kunnen worden voor de bezoekers van het stadion", licht algemeen directeur Mohammed Hamdi verder toe op de clubsite.

Eerder dit kalenderjaar, in februari, protesteerden fans van Ajax al tegen het feit dat zij al jarenlang niet meer welkom zijn bij uitwedstrijden in Den Haag. Ajax-supporters zijn al sinds 2006 niet meer welkom bij uitwedstrijden tegen ADO Den Haag. Dat besluit werd destijds genomen door burgemeester Wim Deetman na een overval van Ajax-hooligans op het supportershonk van ADO. Bij het incident raakte acht mensen gewond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt u maar met helemaal geen uit supporters meer ! Veel minder kosten, gezeik etc. Voetbal hoort gewoon met uit supporters, degene die zich niet gedragen levenslang weren met meldplicht ! Beetje sfeer maken dat doe je met elkaar en tegen elkaar !

16 september 2019 om 18:33

Ja, uitsupporters horen bij het voetbal. Geweldadigheden en sloopwerkzaamheden ook?

16 september 2019 om 18:38

Misschien moet je eerst even lezen FR_JC.. Scuba keurt geweld ook af dmv uitsluiting en meldplicht is dit te realiseren. Selectief weren is in mijn ogen ook competitievervalsing en is absoluut geen visitekaartje voor onze competitie

16 september 2019 om 18:39

@fr_jc Eerste wel. Laatste niet!

16 september 2019 om 18:57

Ajaxfanstef, Ik haal ook enkel één van zijn punten aan. Wist niet dat ik zijn hele schrijven moest becommentariëren? Maar zal het bij deze doen. Eens, supporters moeten mogen. Maar gezien recente ontwikkelingen en gebeurtenissen zal dit helaas niet gaan. De ene zijde van supporters wil en een aantal klootzakken zorgt ervoor dat het blijven moet zoals het nu is. Dus Supporters moeten eerst zelf voor zorgen dat er geen pleuris zooi van maken. Dan gaan deuren weer open. En meldplicht, hier in NL? Laat me niet lachen, politie heb t veel te druk, weet je toch

16 september 2019 om 19:07

Hansje1969, helaas is het tweedewel het meest recente. Ze (die enkele kl... zak..) dragen er zelf voor dat het zo blijft. Realisme is soms een schone deugd.

16 september 2019 om 19:31

Mevrouw Krikke wist van te voren al wat haar besluit was zolang zij er zit krijgen we nooit uit supporters van Ajax

Was te verwachten. Maar kom op zeg in welk land gebeurd dit nog meer. Uitsupporters horen erbij.

16 september 2019 om 18:41

Argentinië, Boca - River Plate finale Copa

16 september 2019 om 19:56

In welk land wordt er een handgranaat opgehangen aan het supportershome van de rivaliserende tegenstander?

16 september 2019 om 20:44

Of worden Joodse monumenten in Amsterdam beklad?

Vraag me af of dit dan ook voor az - Ajax geldt.

16 september 2019 om 18:34

Goeie vraag! Ik denk van niet gezien de driehoek ervoor gekozen heeft geen Ajacieden in den Haag te ontvangen?

16 september 2019 om 18:37

Ja geldt ook voor AZ-Ajax. AZ zoekt officieel nog een plek gezien Rotterdam, den haag, Utrecht en Heerenveen het niet willen faciliteren. Geruchten gaan dat het in Alkmaar gespeeld wordt zonder dak

16 september 2019 om 19:01

Ik had daar al wel zo'n donker bruin vermoeden van ja. Zonder dak, dan moet het eerst verwijderd zijn toch, mits ik me niet vergis. Dat ging nog maanden duren?

16 september 2019 om 19:21

Az ajax is pas in december

16 september 2019 om 19:26

2.5 maanden om te breken en af te
voeren? Wanneer gaan ze beginnen?

16 september 2019 om 22:49

Zijn al bezig. Kranen houden zich pittig bezig.

16 september 2019 om 18:38

Vast wel. Goldt zelfs als Ajax voor de beker tegen amateurs moest, terwijl ado op dezelfde dag naar Rotterdam moest. Geldt dus altijd als Ajax naar Den Haag moet. Vind het wel goed zo. Gewoon over en weer geen uitsupporters meer. Kunnen ze die extra kaarten mooi verkopen aan leden van de kids club ofzo.

16 september 2019 om 18:53

Dat was idd het 1e wat door mijn hoofd schoot.Mss dat az dan wel weer een dal heeft of anders die ene wedstrijd ergens anders wil spelen ofzo??Edit zie net dat az in december thuis tegen ajax speelt dus gok dat ajax 2 keer geen uitsupporters mee kan nemen

16 september 2019 om 19:58

Geen idee, dat ligt eraan waar deze wedstrijd gespeeld wordt en de desbetreffende driehoek van die stad. Deze wedstrijd wordt in ieder geval niet in Den Haag gespeeld.

16 september 2019 om 22:14

Die wedstrijd wordt niet in Den Haag gespeeld

Dan mag Ajax om dezelfde reden exact hetzelfde doen bij Ajax - Ado. Anders is het gewoon competitievervalsing. In alle landen gaat het goed met bloedfanatieke rivalen maar Ado - Ajax is te gevaarlijk hoor!

16 september 2019 om 18:37

Het is geen toeval dat Ajax supporters niet welkom zijn in Den Haag, in Rotterdam en veel gezeik heeft gehad in Utrecht. Zelfs tegen een potje onder 19 kunnen die idioten het niet laten. Laat ze eerst die gasten is aanpakken, dan pas kan er gesproken worden over competitievervalsing.

16 september 2019 om 18:42

Ach schei uit, rest van Nederland heeft gewoon een minderwaardigheidscomplex tegenover ons punt. Overal waar we komen krijgen wij als eerst de shit over ons heen en we mogen niks terug doen want OOh die arrogante Amsterdammers denken dat ze wat zijn poeh.

16 september 2019 om 18:45

Londen zal dat ook wel hebben dan? Misschien moet de hand eens in eigen boezen gestoken worden.

16 september 2019 om 18:47

In het uitvak van Ajax zit maar 1% die uit Amsterdam komt, de rest komen uit Gelderland of een dorp uit Friesland.

16 september 2019 om 18:50

Wel vervelend voor de goedwillende ajaxfan, maar als die andere clubs ook zoveel problemen veroorzaakten dan werden die ook wel geweerd. Terwijl twee van de op papier lastige supportersgroepen afgelopen zondag een prachtactie lieten zien. Zo kan het ook.

16 september 2019 om 18:52

Dat is echt een lachwekkende reactie Cruyflegacy.
Door een minderwaardigheidscomplex uitsupporters weren?
De burgemeesters besluiten tot dit hoor, niet de harde kern.
Er zijn dingen gebeurd waardoor de burgemeesters denken dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden.
Dat heeft niks te maken met minderwaardigheidscomplex.
Ken je feiten voordat je roept.
Echter zou ik het wel leuk vinden als er overal weer uitsupporters mogen.
De Klassieker is de Klassieker niet meer zonder uitsupporters, vind ik.
Uiteraard moet het dan wel normaal gaan van beide kanten.

16 september 2019 om 18:54

Hou op zeg. Het is vaak raak bij Ajax op dit moment. Het “Wij tegen de rest” verhaal kennen we nu wel. Het is jammer dat een kleinere groep het verpest voor de rest. Al vraag ik me soms wel af of het echt maar gaat om tientallen. En dan heb ik het echt niet alleen over Ajax.

16 september 2019 om 19:02

Dat jij zo'n local supporter bent is leuk voor je. Ga ergens anders provoceren. Al was het wel zo, lekker belangrijk waar ze allemaal vandaan komen.

16 september 2019 om 19:03

@cruyflegacy, wat een kinderachtige opmerking zeg. Vraag we af of je zelf wel eens in de arena komt. Ben er meerdere keren geweest als uit-supporter en kan je vertellen dat ik er nooit meer kom. Ben nog nooit zo slecht behandeld als die keren bij Ajax met als toppunt vastgehouden worden en na 5 uur teruggestuurd worden naar Tilburg zonder de wedstrijd te kunnen zien. Geen eten, geen drinken, geen toilet en het ergste van alles is dat we compleet niks hadden gedaan en alleen gezellig die wedstrijd wilden kijken. Als je nou ergens slecht behandeld wordt als uit supporter dan is het in Amsterdam dus ga nou niet doen of iedereen een hekel heeft aan Ajax supporters want de arena en de gemeente Amsterdam zijn alles behalve gastvrij te noemen. Idiote opmerking zeg.

16 september 2019 om 19:15

Tilburg13, Had jij nog niet meegekregen dat ze in Amsterdam toeristen weerden en je oppakten omdat je een verwarde indruk maakte? Lijkt me geweldig om weer eens een Ajax - Feyenoord bij te wonen. Ongeacht hoe t er aan toegaat. Maar helaas...

16 september 2019 om 19:28

Hahaha ja het is te erg voor woorden in Amsterdam. En dan klagen hoe ze zelf behandeld worden terwijl het niet erger kan dan in Amsterdam qua gastvrijheid en inderdaad zoals je zegt niet alleen op het gebied van uit-supporters. Of je onderneming moeten sluiten omdat het teveel toeristen zou trekken hahahah , heel erg triest. On: het liefst zie in lk van beide kanten supporters en het is heel erg jammer dat dit bij Feyenoord-Ajax (en vice versa),Utrecht-Ajax en ADO-Ajax niet kan. Misschien moeten ze het toch maar weer eens gaan proberen?

16 september 2019 om 20:06

Lol bij Fey niet anders hoor

16 september 2019 om 22:52

Een keer door de lokale autoriteiten de bussen recht door alle ajax supporters heen laten rijden waarbij er meer dan 1 ruit per bus sneuvelde terwijl de kinderen bij de ramen stonden. Sorry hoor maar ik heb dat persoonlijk alleen in Amsterdam mee gemaakt en ik zal er ook nooit meer komen.

16 september 2019 om 18:38

Dat moeten ze vooral doen als ze dat willen. Of het ook bijdraagt aan het oplossen van het probleem betwijfel ik. Ik denk dat ADO supporters ook graag uit-supporters erbij willen hebben maar zij zijn niet diegene die dit bepalen, dat is namelijk de gemeente Den Haag. Dan ga je mensen straffen die er compleet geen invloed op hebben. Volgens mij maak je het probleem dan alleen maar groter en breder en verpest je het voor nog meer voetbalsupporters wat nou precies niet de bedoeling zou moeten zijn maarja.

16 september 2019 om 18:41

Tilburg013, dat betwijfel ik. Heb je die malloten gezien die de Ajacieden wilden aanvallen tijdens hun vredige protest?!

16 september 2019 om 18:42

Nee hoor. In Amsterdam moeten ze eens de stelling erop na houden exact dezelfde maatregelen als de tegenpartij. Argumenten gelden namelijk over en weer. Dan maar het probleem groter maken.

16 september 2019 om 18:47

Malloten heb je overal bij ADO en bij Ajax. Wat denk jij dat er zou gebeuren als ADO supporters in Amsterdam zouden gaan demonstreren? ik kan het wel invullen. Het gaat hier om een kleine minderheid en dat is ook precies de reden dat Ajax supporters niet welkom zijn, door die kleine minderheid. Bij ADO geld precies hetzelfde. Voor de rest interesseert het me weinig of er uit-supporters bij zijn of niet maar als voetbalfan zie ik het liefst een wedstrijd met fans van beide kanten.

Beetje sfeer hoort erbij. Pak gewoon de rotte appels eruit en laat de rest genieten. Anders gewoon de hele mensheid verbieden want er zitten overal criminelen. Ook in de zorg, taxi, restaurant en bankindustrie. Maar helemaal afschaffen dan?

16 september 2019 om 18:39

Topidee, opdonderen met al die restaurants!!

16 september 2019 om 19:15

Als je ziet dat heitinga enkele rotte appels uitnodigt bij een besloten wedstrijd dan kun je je al vragen hoe serieus clubs dit probleem serieus nemen.

En dit is dan vooral vanwege het feit dat ze bij ADO zo'n haat hebben aan Ajax. En dat er daarom dus problemen ontstaan tussen supporters (althans, daar zijn ze dus bang voor). Ik geef één opdracht aan alle fans hier op Voetbalzone: laat de haat voor een andere club niet groter zijn dan de liefde voor je eigen club. Hoop dat Ajax supporters volgend jaar weer welkom zijn: een wedstrijd hoort te worden gespeeld met supporters van beide clubs!

16 september 2019 om 18:43

Dus je meent hier gewoon serieus dat het nog de schuld is van ADO? Wauw.. de handgranaten worden neergelegd voor de deur bij ADO, maar de echte reden dat nota bene ajax supporters niet welkom zijn is omdat ze bij ADO een hekel hebben? Wat een verschikkelijk zelfoverschatting hebben mensen hier zeg. Het ligt aan iedereen behalve zichzelf

16 september 2019 om 18:54

@dendenchofu, niet mee eens. Het probleem is dat die idioten die een granaat neerleggen, zich associëren met Ajax. Dat zijn rijpe leipo’s voor een gifspuit. Ajax is de grootste club van Nederland en daarom ook de meeste ‘fans’, daartussen zit dus ook dit idiote volk. Als club kun je weinig doen tegen personen die dit ‘namens jouw club’ uitvoeren.
Wat ik ermee wil zeggen, al waren die malloten met een RKC-shirt, sluit je dan 13 jaar die club uit??

16 september 2019 om 18:54

@dendenchofu, niet mee eens. Het probleem is dat die idioten die een granaat neerleggen, zich associëren met Ajax. Dat zijn rijpe leipo’s voor een gifspuit. Ajax is de grootste club van Nederland en daarom ook de meeste ‘fans’, daartussen zit dus ook dit idiote volk. Als club kun je weinig doen tegen personen die dit ‘namens jouw club’ uitvoeren.
Wat ik ermee wil zeggen, al waren die malloten met een RKC-shirt, sluit je dan 13 jaar die club uit??

16 september 2019 om 19:01

Je verhaal verandert dus alweer, net was de reden nog dat ADO een hekel had aan Ajax en dat ze daarom niet welkom zijn? Als feyenoord supporters dit zouden doen of psv supporters hoop ik inderdaad dat ze voor altijd geweerd worden ja

16 september 2019 om 19:17

Maar wanneer ben je dan Ajax supporter en wanneer niet ?

16 september 2019 om 22:02

Zijn gewoon Ajaxsupporters hoor. Achterlijke supporters, maar wel supporters. Dat geneuzel van mensen die doen alsof dat niet zo is steken de kop in het zand. Voetbal is een tokkiesport met tokkiefans.

16 september 2019 om 22:24

@dendenchofu: het zijn volstrekte idioten met de handgranaat, maar je belicht het wel heel eenzijdig. Joodse monumenten in Amsterdam bekladden, fikkie steken etc door ADO hooligans is net zo verachtelijk. Waarom benoem je dat dan niet? Of is Ajax de enige club met hooligans?

16 september 2019 om 22:51

@4ever helemaal eens met jou hoor, ik vind dat ook verachtelijk maar het ging hier in deze discussie om dat de originele post vond dat de schuld bij Den Haag lag. Dat is dus wederzijds en daarom vind ik het ook terecht geen supporters bij ado-aja en vice versa!

16 september 2019 om 19:00

De incidenten waar Ajax"supporters" bij zijn betrokken zijn niet op één hand te tellen. Maar het ligt natuurlijk nooit aan Ajax. Als elke thuissupporter voortaan als Ajax op bezoek komt, nu eens gewoon een Ajax shirtje aantrekt, en Ajax liedjes gaat zingen, dan is Ajax volgend jaar weer overal welkom. Dus beste Feyenoorders, Hagenezen, Utrechters en Chelsea supporters: laat dit seizoen zien dat de godenzonen overal geliefd en welkom zijn, zodat deze zielige slachtoffers van jullie "haat" zich ook eens buiten Amsterdam kunnen begeven en hun clubje kunnen steunen....

16 september 2019 om 21:20

Haha volgens mij zingt half Nederland al jaren “joden liedjes”.

16 september 2019 om 19:50

Iederéén haat Ajax, weet je toch

16 september 2019 om 20:04

Tja beetje nadoenerij noem ik dat, Feyenoord begon ermee, met Den Haag hebben we ook een rot verleden, de haat van Utrecht kant snap ik niet echt zo goed (veel te makkelijk om alles op arrogantie te gooien), PSV zocht waarschijnlijk een aartsvijand en die hebben ze met Ajax gevonden, en wat betreft de rest van Nederland ,tja..

16 september 2019 om 23:41

En bij Twente, Vitesse, Tilburg, Breda, Rotterdam-West, Heerenveen, Doetinchem (50/50) is de haat groter naar Feyenoord.

Nederland verbodland. Het is meer dan terecht dat de harde kern van Ajax gestraft wordt en dat zij niet meer welkom zijn. En dat men voorzichtig is, omdat het een risicowedstrijd is dat snap ik natuurlijk ook wel. Maar als je als burgemeester / gemeente bereidwillig bent dan stel je gewoon een alternatief voor. Bijvoorbeeld alleen vrouwelijke Ajax supporters, alleen kinderen met ouders, mensen die al 20+ jaar Ajax member zijn en nog nooit voor problemen hebben gezorgd, etc. Desnoods slechts 100 man en een strenge controle bij de arena voor de busreis.Maar nee uiteraard gaat de gemeente weer voor de makkelijke weg. Verbieden!! Waar een wil is daar is een weg.

Vervang het woord voetbalsupporter eens met een etnische groepering. Dan schreeuwt heel de wereld racisme. Feit is dat voetbalsupporters al jaren gediscrimineerd worden en dan kraait geen haan naar. Ik denk dat als dit echt voor een rechter komt het geen stand houdt.

16 september 2019 om 23:50

Daag ze voor de rechter. Je maakt geen enkele kans om deze zaak te winnen. Of denk je echt dat een rechter de lokale driehoek terug fluit, ondanks alle wetten en (lokale) verordeningen waar zij gebruik van kunnen maken? Denk je echt dat de rechter het verleden negeert? De 4 meeste bekende incidenten: supportershome in de fik, vrouwen en kinderen neersteken als wraak, anti-semitische graffiti op Joodse monumenten, handgranaat aan de deur van supportershome. Ik zou het er niet op wagen, zonde van je geld.

Totaal onzinnig om maar vast te blijven houden aan dit verbod, zoek voor de verandering is actief naar de personen die zich niet kunnen gedragen. Dit is echt niet zo moeilijk dit soort mensen willen niet anoniem blijven maar staan altijd vooraan als er iets gebeurt met de grootste mond. En veel harder straffen, kom je niet voor voetbal dan hoef je de rest van je leven ook geen wedstrijd meer te zien, een meldplicht zoals in Engeland een flinke financiã«le straf. Dit is iets wat beide clubs moeten doen samen met justitie.

16 september 2019 om 23:53

En waarom pakt Ajax ze zelf niet aan, zoals Barca? Volgens mij de enige club die het heeft aangedurfd om de eigen harde kern aan te pakken, ondanks de vele doodsbedreigingen en het moeten leven met constante beveiliging!

17 september 2019 om 12:19

@ 4fredondo Buiten het opleggen van een stadionverbod ben ik wel benieuwd wat Ajax volgens jou dan nog meer kan doen om de mensen die zich niet kunnen gedragen te weren. Ajax doet al alles wat zij kan doen binnen de wettelijke kaders. Je kunt immers bijvoorbeeld mensen niet weren als hun stadionverbod afgelopen is. Je kunt ook niet voor elk vergrijp een levenslang stadion verbod opleggen, dan zal toch eerst de wet verandert moeten worden. Zolang de meldplicht in Nederland optioneel is en individueel beken word door de rechter is het de schuld van de Nederlandse staat zelf dat de Nederlandse voetbalwet niet goed functioneert. Volgens mij was er ook nog de eis bij het aanvragen van een vergunning voor de bouw van nieuwe stadions dat erin het design ook een manier opgenomen moest worden; om uitsupporters gescheiden van de thuissupporters het stadion in en uit te begeleiden. Het straffen van welwillende mensen door het wangedrag van een kleine groep mensen slaat nergens op, maar in Nederland is dat al jaren de normaalste zaak van de wereld aangezien dit niet alleen in het voetbal gebeurd. Goed, democratische/rechtstatelijke normen en waarden zijn in Nederland net zoals op zoveel andere plekken in de wereld een vloeibaar begrip, het is maar hoe het de politiek uitkomt. Wie bij Ajax moet precies met constante beveiliging leven ? Ook de aantijgingen dat directieleden bedreigt worden neem ik maar voor kennisgeving aan, als het daadwerkelijk gebeurd is het triest, en dan is daar de politie en justitie voor om daar mee te dealen. Wanneer directieleden (ongeacht de club) claimen dat ze bedreigt worden neem ik dat maar voor kennisgeving aan, omdat ik simpelweg niet kan nagaan of zoã£â¢ã¢â´n persoon wel de waarheid verteld. Boboã£â¢ã¢â´s draaien er de hand er ook niet voor om de boel aan te dikken of gewoon te liegen over dit soort zaken. Wellicht klinkt het achterdochtig, maar als het om serieuze aantijgingen als "bedreiging" gaat; is iemand zijn woord voor mij niet genoeg. En al helemaal niet het woord van iemand in een politieke of private publieke autoritaire/beleids functie.

Oke dus als burgemeesters alles gaan bepalen dan heeft de eredivisie in de toekomst geen uitsupporters meer. Twente verbied straks heracles en heerenveen gaat Groningen weren.

De ajax supporters hadden in februari moeten protesteren bij hun eigen clubhuis. Vanwege die domme lieden, die brand stichten in den Haag is dit feestje voorlopig voorbij.

Begin met je eigen fout erkennen, dan volgt het herstel sneller.

16 september 2019 om 21:14

Volgens mij begon t gezeik in 2006 omdat dh het clubhuis van ajax in de fik had gestoken dus een beetje een rare reactie..

16 september 2019 om 21:22

ADO fans steken supportershome Ajax in brand, Ajax fans willen dit ook gaan doen in den haag. ADO fans bekladden joodse monumenten in Amsterdam, Ajax fans leggen granaat voor de deur in den haag. Volgens is dit telkens een overtreffende trap die 2 groepen elkaar aan willen doen. Of te wel ouderwetse 2 vechten, 2 schuld.

Ach wie wil er Überhaupt naar een Stad, die het toestaat dat neo Nazi mogen demonstreren...

17 september 2019 om 13:03

@ Willemten Seld… Ik zou dolgraag weer naar uitwedstrijden willen in Den-Haag en Rotterdam als Ajacied zijnde. Ook al moet ik niks hebben van neo naziâ´s; hebben ook zij het recht om te demonstreren. Overigens; ik zou willen dat de doorsnee Nederlander eens massaal de straat op gaat om te demonsteren tegen dat corrupte zooitje in Den-Haag.

Logisch, voetbalsupporters bewijzen het gelijk van dit soort bestuurders tientallen keren per seizoen. Kan je wel gaan janken, maar de fout ligt bij de hooligans. Dat een burgemeester het niet wil, is logisch.

Clubs die (Ajax) supporters weren vertrouwen hun eigen fans niet. Uit-supporters kunnen weinig uitrichten in de stadions (zeker bij ADO). Daarmee wil ik niets vergoelijken bij een paar hersenloze bij ons. De wet moet alleen flink verscherpt worden om de raddraaiers bij de clubs echt aan te pakken. De politiek wil daar nog steeds niet aan en daardoor komen gemeentes nu met dergelijke voorstellen. Is en blijft wel competitievervalsing.

17 september 2019 om 00:11

De wetsregels zijn er allang, waaronder meldplicht. Maar het is makkelijk roepen. Waarom komen hooligans met stadionverbod toch bij Ajax binnen? Hoe kan dat? Clubs kunnen toch ook zorgen dat de raddraaiers niet meer binnen komen. Verkoop kaarten op naam (1 per persoon) in combinatie met verplichte legitimatie en verklaring van goed gedrag. Controleer bij de ingang.

Vroeger (jaren 80 (misschien nog steeds)) kreeg de harde kern van Feyenoord gratis kaarten voor uitwedstrijden onder voorwaarde dat ze zich in De Kuip zouden gedragen.

Nu met sociaal media is het niet veel anders. Men zwicht onder de doodsbedreigingen en angst en durven de probleemgevallen niet aan te pakken. Een aantal hooligans zitten in de zware misdaad. Durf jij die raddraaier aan te spreken of te weigeren? Waarschijnlijk niet en dat geldt ook voor de bestuurders. En zolang zij niet optreden, verandert er niks en kan de politie ook niks uithalen.

17 september 2019 om 08:28

@4fredondo: Ik ben het zeker eens dat clubs altijd meer kunnen doen. Wat mij wel opvalt is dat mensen (waaronder jij) alleen Ajax noemen. Jij denkt dat Feyenoord dat probleem niet heeft? Heb je gezien wat er voor politiemacht in de haven nodig was toen Feyenoord in en tegen Manchester moest en iedereen controleerde? Dat is niet omdat het allemaal van die brave jongens zijn, om maar van Rome te zwijgen of recenter Swift.daarmee wil ik geen "jullie hooligans zijn erger" discussie aanwakkeren. Wat mij betreft is elke hooligan er 1 teveel en iedereen die er iets aan kan doen, zou zijn rol moeten pakken. Dat Ajax meer kan doen, ben ik helemaal met je eens. Het incident op de toekomst recent was een waar dieptepunt (gelukkig zijn er geen gewonden gevallen). De politie en de wet daaromtrent is daarentegen ook niet streng genoeg plus wordt niet gehanteerd. In Engeland gebeurt er veel minder (laatste tijd wel weer meer dan ervoor maar wel heel weinig) met een stuk strengere regelgeving plus handhaving.

Ik ga het gewoon vragen hier , ajax feyenoord en feyenoord ajax, hoe onmogelijk zou dit zijn kwa politie organisatie enz?

Ik vind de klasieker zoveel minder zonder uitsupporters... heerlijk man feyenoord supporters in het uitvak. En andersom (1 x meegegmaakt) in rotterdam gezeten toen we wonnen (2001 zomer)

Er is dankzij even halfgare idioot in onze achterban ook best aanleiding doe. Als je een handgranaat aan een clubhuis vast maakt ben je niet goed snik en geef je aanleiding voor dit soort besluiten. Dat verhaal over het draagvlak is echt onzinnig, want dat is een referentie naar een of andere ADO enquête, terwijl hun mening totaal niet relevant is voor deze discussie. In principe heeft iedere club namelijk Recht op uitsupporters. Maar ja, als je zelf aantoont met incidenten dat dit niet kan dan geef je de burgemeester de mogelijkheid dit te verbieden. Maar dat populistische gezwets van Krikke over draagvlak dat moet echt afgelopen zijn.

Het is onzin om het niet weer een keer te proberen. Over een jaar willen wij EK wedstrijden organiseren waar landen komen die bekend staan om te rellen denk daarbij aan Oost Europa. Als we al geen 400 NL supp in een uitvak aan kunnen hoe moet dat dan met bijv 25000 Russen en 25000 Polen als die tegen elkaar moeten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren