Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax dreigt Hedwiges Maduro al na een jaar kwijt te raken

Laatste update:

Hedwiges Maduro is een van de belangrijke kandidaten voor de opvolging van Alex Pastoor bij Almere City FC, zo weet Tim van Duijn van Voetbal International. Almere City houdt serieus rekening met het vertrek van zijn succestrainer, die de club in zijn eerste Eredivisie-jaar naar vrijwel moeiteloze handhaving lijkt te leiden.

Pastoor beschikt over een aflopend contract in Almere, de nummer twaalf van de Eredivisie. De club houdt er serieus rekening mee dat de coach de deur in het Yanmar Stadion na dit seizoen definitief achter zich dichttrekt.

Maduro is een van de kandidaten om Pastoor op te volgen. Maduro was al twee jaar assistent-coach van Pastoor bij Almere, maar besloot afgelopen zomer naar zijn jeugdliefde Ajax te verkassen.

In Amsterdam werd Maduro in eerste instantie assistent-coach van Maurice Steijn, die al snel ontslagen werd. Na enkele wedstrijden als interim-hoofdcoach van Ajax werd Maduro assistent van John van 't Schip.

Almere heeft ook met Rick Kruys, die gaat vertrekken bij VVV-Venlo, gesproken. Kruys is daarnaast in beeld bij sc Heerenveen, dat zijn pijlen in eerste instantie lijkt te richten op Robin van Persie.

Maduro werkt aan het binnenhalen van zijn UEFA Pro-licentie, die hij nodig heeft om hoofdtrainer te kunnen zijn. In dat kader leidde Maduro afgelopen maandag een wedstrijd bij Jong Ajax (0-2 verlies tegen FC Den Bosch).

Het contract van Maduro bij Ajax loopt door tot medio 2026. De oud-verdediger kan in Amsterdam verder als opvolger van Jong Ajax-hoofdcoach Dave Vos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou voor hem beter zijn dan bij jong Ajax denk ik. Laten we door dit seizoen niet vergeten dat iedereen lyrisch over hem was en dat hij bij elke Nederlandse club op de lijst stond.

9 april 2024 om 21:52

Elke ?

9 april 2024 om 22:00

Ja Feyenoord had 'm zelfs helemaal bovenaan staan meen ik. Waren van plan om Slot naar Ajax te laten vertrekken om Maduro binnen te kunnen hengelen, die vond alleen het plan van Ajax onder Steijn toch nog wat sterker.

9 april 2024 om 22:03

Ik ben gek op scoops

9 april 2024 om 22:30

Was dit voor of nadat Ajax nog op eigen kracht 2e zou worden dit seizoen?😜

Gekheid, ik snap het wel als hij zijn eerste stappen als hoofdtrainer zelf gaat zetten. Vond hem als analist ook altijd nuttige dingen zeggen trouwens.

9 april 2024 om 23:25

Voor alle partijen prima. Zag Pastoor laatst in een podcast en kreeg toen niet het idee dat hij er nog een jaar aan vast gaat plakken bij Almere. Maduro kent de club en heeft er veel voor betekend, terwijl hij bij Ajax toch een beetje tussen wal en schip valt. Je merkt aan alles dat hij het het liefst zelf voor het zeggen heeft, maar Ajax moet toch echt hoger mikken dan Maduro (of evt Dave Vos).

10 april 2024 om 09:20

Voor alle partijen prima? Voor Almere City is van Pastoor naar Maduro anders een flinke stap terug. Dan zou je nog beter Steijn kunnen halen.

10 april 2024 om 10:01

Maar als Pastoor sowieso weg gaat/wil heb je daarin niks te willen. Je moet wel redeneren met de situatie zoals die gaat zijn, Maduro stond er erg goed op bij Almere en past dus wel in het beleid van de club. Ook neem ik aan dat Steijn vele malen duurder gaat zijn, als die er überhaupt al zin in heeft. We hebben het over Almere he? Grote kans dat die er gewoon weer uitvliegen volgend seizoen.

9 april 2024 om 21:53

Stond hij bij elke Nederlandse club op de lijst? Dat is mij dan totaal ontgaan. Ik kan het me ook niet voorstellen.

9 april 2024 om 22:01

Hij was in ieder geval ook in beeld bij (Jong) PSV.

9 april 2024 om 22:19

Topclub*. Sorry, foutje

9 april 2024 om 22:47

Daar heb jij wel een punt. Daar mag hij fouten maken en als ze een paar keer verliezen is er geen haan die er naar kraait. Voor Almere word het volgend jaar een lastig jaar, die kunnen er dan zomaar uitvliegen en als jonge onervaren trainer kan dat je carrière maken of breken

Verwacht ook niet dat Maduro onder de nieuwe trainer assistent zal blijven. Lekker naar Almere om je carrière als trainer op te bouwen

9 april 2024 om 21:52

Als hij blijft dan zal hij Jong gaan doen. Wil hij zelf ook wel, maar snap ook dat je de stap naar de ED maakt als hoofdtrainer als die mogelijkheid zich voordoet.

9 april 2024 om 21:54

En Dave Vos dan? Zou hij doorgeschoven worden naar Ajax 1?

9 april 2024 om 21:57

Het is de bedoeling dat hij assistent bij 1 gaat worden, ja.

9 april 2024 om 22:18

Typisch Ajax, eerst een afkoopsom betalen en een jaar later gewoon terug laten gaan. Hoezo beleid en hoezo geldverspilling

9 april 2024 om 22:48

Precies dat, meestal stelt een nieuwe coach zijn eigen staf samen en dat sneuvelen de zittende assistenten ....

Verpletterende indruk heeft die gemaakt.Ik mag hopen voor hem dat hij bij het begin van zn nieuwe klus aangeeft dat van t Schip nooit naar hem geluisterd heeft. Zo wel, dan is zn trainers carriere snel klaar denk ik.

Lastig te zeggen als buitenstaander, maar zo op het oog valt het toch allemaal wel enorm tegen gezien de bombarie rondom het aantrekken afgelopen zomer. Zodoende geen idee of je hier rouwig om moet zijn

Hij was tot Ajax aanklopte vorige zomer al de opvolger van Pastoor. Bij de jeugd en als assistent heel belangrijk geweest.

Over dit seizoen kan ik weinig zinnigs zeggen. Mijn gevoel zegt dat Steijn nergens naar luisterde en kamikaze opstellingen maakte om Mislintat te dwarsbomen en sinds T Schip er is, is dis Griekse assistent doorgeschoven.

Ik durf het wel aan met hem, wellicht een combo met een wat ervaren man ernaast.

Mooie club om je carrière te beginnen.

Ik ben ervan overtuigd dat Almere City met Maduro als coach een subtopper kan worden. Maduro heeft de kwaliteiten om een topcoach te worden en ik hoop dat hij Pastoor gaat opvolgen. Met Maduro als coach verwacht ik dat Almere zich in 2025 gaat kwalificeren voor Europees voetbal.

9 april 2024 om 22:06

Binnen nu en 3 jaar inderdaad subtopper! In de KKD wel te verstaan.

9 april 2024 om 22:10

En toen werd je wakker

9 april 2024 om 22:19

Hoe bevalt het nu met Almere City in EA Sports FC 24? Heb je inmiddels zelf al Europees voetbal gehaald?

9 april 2024 om 22:33

2025 is wat vroeg gok ik zo Dirk, al met jouw enthousiasme voor Almere City is niks meer uit te sluiten. Had niet verwacht dat ze nu al zo goed zouden doen. Sky is the limit

Misschien kan hij Steijn meenemen als assistent.

9 april 2024 om 22:42

In dat geval gun ik Maduro van harte een baan als coach bij PSV of Feyenoord. Misschien dat er dan op korte termijn toch nog wat te lachen valt als Ajacied zijnde

9 april 2024 om 22:45

Misschien als performance/mental coach?

Dit is het beste scenario dat Ajax had kunnen overkomen. Eén van de hoofdverantwoordelijken voor een historisch slecht jaar die tegen een vergoeding vertrekt, in plaats van dat je hem eruit moet trappen aan het einde van het seizoen. Wat een dramatische toevoeging aan de technische staf is hij gebleken zeg, ongelofelijk.

9 april 2024 om 22:02

Op basis van wat? Wat kan hij er aan doen dat er een stel dramatische spelers instaan bij Ajax? Wat had jij verwacht dat de assistent trainer die aan het begin van zijn carrière staat dit om kan draaien? Lachwekkend!

10 april 2024 om 00:29

Op basis van wat? Hij was binnengehaald, met een hoop bombarie, als tacticus!

10 april 2024 om 03:48

@memphisdepay Heb jij überhaupt wel wat gevolgd van Ajax dit seizoen, of heb je onder een steen geleefd de afgelopen maanden..??

10 april 2024 om 07:53

Toen hij de leiding had over het eerste. Speelde Ajax tegen psv de beste helft van het hele seizoen. Dus hij kan echt wel wat.

Het beste voetbal van Ajax dit seizoen werd gespeeld in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen PSV. Dat was niet onder Steijn en niet onder Van 't Schip, maar onder Maduro. Jammer dat Ajax vervolgens compleet werd weggespeeld in de tweede helft, maar dat is ergens ook logisch dat een trainer die zijn papieren nog niet had, het aflegde tegen een vakman als Bosz. Maduro leert meer als hoofdtrainer van Almere City dan als trainer van een opleidingsteam als Jong Ajax. De druk zal daar niet enorm hoog zijn, dus een mooie eerste stap voor Maduro waarschijnlijk

Grappig dat vele hem al afschrijven alsof ze weten welke invloed hij heeft gehad, volgens mij heeft Maurice Steijn nooit naar hem geluisterd en John had Valkanis als assistent.

Ik weet niet of het een goede trainer is, ik weet wel toen hij en Dave Vos de leiding hadden voor twee wedstrijden dat je een idee/plan zag op het veld.

Geen paniek, er blijven nog genoeg onbetrouwbare, betweterige niet presterende, mensen over bij ajax

Het aparte is dat Maduro in die twee wedstrijden waarin hij samen met Dave Vos op de bank zat toch twee interessante potten heeft gehad. Allereerst Brighton uit, wat een kansloze nederlaag werd maar waarbij hij aanpassingen wist te maken en koos voor het begrijpelijke ''dichttimmeren'' wat niet heel slecht werd uitgevoerd.

Toen was de verwachting naar PSV uit dat hetzelfde zou gebeuren, alleen toen ging Ajax echter fantastisch druk zetten en speelde we onze best helft van het seizoen (we vergaten alleen meer te scoren). Na rust wist PSV het met een tactische omzetting alsnog recht te zetten, individueel ging er veel fout en ook de slechte restverdediging werd weer pijnlijk zichtbaar.

Twee duels zijn veel te weinig om een serieuze conclusie te trekken, maar het heeft me zeker achteraf wel nieuwsgierig gemaakt (vooral PSV uit) wat de impact kan zijn als er tactisch de juiste keuzes worden gemaakt. Deze hele periode zal hoe dan ook een leerzame ervaring voor Maduro zijn geweest.

Zie Maduro niet graag hoofdtrainer worden, want ik zie in hem nog niet de trainer die alle overzicht heeft over alle aspecten en dat ook aanstuurt.
Heeft bij Jong Almere goed gepresteerd, alleen had hij ook een goede spelersgroep met oa. Resink, Ritmeester van de Kamp, Esajas,
Puriel, etc. Spelers die vanuit de eigen jeugd veelvuldig KKD hebben gespeeld en eerste twee geregeld basisspeler zijn in de Eredivisie.
Hoewel ik meer geloof in kwaliteit, dan in ‘ervaring’, zal ik niet zo snel in het tweede Eredivisiejaar kiezen voor een debuterend hoofdtrainer.

Dreigt?? Gelukkig maar. Heeft dit seizoen nul komma nul toegevoegd. Gisteren met Jong Ajax thuis onderuit tegen de nummer laatst van de KKD. Wegwezen!

Pastoor houdt ze er nu mooi in maar Almere wordt met Maduro als trainer gelijk degradatie kandidaat nummer1. Hij is te onervaren, Almere heeft geen budget en het tweede seizoen is vaak lastiger.

Almere was net zo lekker bezig … dit is wel een heel groot risico . Is het definitief dat Pastoor weggaat dan ? Pastoor heeft 2jaar lang een wereld prestatie geleverd. Dat word echt een groot gemis. Je kan het als trainer alleen maar slechter doen.

10 april 2024 om 13:37

Is al bekend waar Pastoor naar toe gaat? Vind dat altijd wel een goede trainer. Jammer dat ze hem toen bij AZ weggejaagd hebben.

Met veel bombarie gehaald en ook nog is voor een som van 6 ton. Maar ja is net zoals de hele staf gewoon dramatisch. Maduro werd geroemd om zijn tactische inzicht maar bakt er niet veel van op dat vlak. Ook als hoofdtrainer van Jong Ajax was het maar matig tegen Den Bosch. Maar ja de stap van Almere City naar Ajax is ook wel een grote stap. Dus ja dat hij het moeilijk zou krijgen was eigenlijk wel logisch. Volgend seizoen moet er sowieso een nieuwe staf komen dus dan is er ook geen plek voor Maduro.

Wil Almere City nu al weer terug naar de KKD?

Misschien kan hij Bergwijn ook meenemen als nieuwe aanvoerder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren