Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax denkt aan lange termijn en verlengt met ontdekker van Suárez en Tagliafico

Laatste update:

Hoofd scouting Henk Veldmate heeft zijn contract bij Ajax verlengd, zo maken de Amsterdammers woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Veldmate lag in eerste instantie nog vast tot 1 februari 2022 en heeft nu zijn handtekening gezet onder een tot februari 2024 doorlopende verbintenis.

Ajax haalde de scout in 2016 weg bij FC Groningen, waar hij verantwoordelijk is geweest voor de komst van spelers als Luis Suárez, Erik Nevland, Marcus Berg, Tim Matavz, Dusan Tadic en Virgil van Dijk. In dienst van de Amsterdammers was Veldmate bijvoorbeeld de eerste die Nicolás Tagliafico aan het werk zag en het aantrekken van de linksback geldt inmiddels als een groot succes.

'Geen sprake van crisis bij Ajax, ze staan toch bovenaan?'

“De afgelopen vier jaar zijn omgevlogen. Ik had een contract voor zes jaar, maar dat Ajax nu al wilde verlengen, was heel prettig om te ervaren. Daarmee gaven ze een uiterste blijk van vertrouwen”, reageert Veldmate op zijn nieuwe contract. “Ik zit nog zo vol energie. Ik heb ook ontzettend veel zin om de komende jaren mijn werk voort te zetten. We werken met een goed stel collega's. Iedereen weet waar Ajax voor staat en wil staan. Als je als club even verslapt, word je ingehaald. Daarom is teamwork zo belangrijk.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is eveneens te spreken over de verlenging. Hij geeft aan dat de nu 62-jarige Veldmate enkele jaren geleden werd aangetrokken om de scouting van Ajax naar een hoger niveau te brengen: “Wij zijn heel tevreden met de manier waarop hij daarmee aan de slag is gegaan. Er zijn goede stappen gezet en die lijn willen we doortrekken. Om de lange termijn te waarborgen, hebben we besloten hem nu al te vragen zich langer aan Ajax te binden. Dat is gelukt. Ik vind het mooi dat we de komende jaren verder kunnen samenwerken.”

Een goede zet van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vind ik altijd zo jammer he."in dienst van de Amsterdammers was Veldmate bijvoorbeeld de eerste die Nicolás Tagliafico aan het werk zag"tagliaficio zat al eens bij de Argentijnse selectie, voordat hij bij Ajax terecht kwam.

18 december 2019 om 16:21

Uhm, ja? Hij had ook al in Europa gevoetbald. Wil niet zeggen dat Veldmate hem mogelijk al langer op zijn lijstje had staan, zelfs al voor ie bij de selectie kwam. Dat ie m daar in Argentinië zag en dacht 'die is perfect voor Ajax', maar dat dit na het sluiten van de transfermarkt was.

18 december 2019 om 16:22

Wat is je punt precies? Al zat hij 20 keer bij de selectie van Argentinië, dan kan Veldmate toch nog steeds de eerste van de technische staf/scouting die hem aan het werk heeft gezien?

18 december 2019 om 16:45

Dat zelfs een blinde hem had kunnen scouten. Daarbij moesten de scouts (daar ga ik tenminste van uit) opzoek naar een back die beter was dan Boilesen, Sinkgraven en Dijks. Dat is zo'n beetje het makkelijkste scoutingsbaantje allertijden. Ik ben er uiteraard wel blij mee, want ik vind het (na Maxwell) de beste linksback die ik ooit bij Ajax heb zien spelen.

18 december 2019 om 17:05

Wat een zure reactie zeg. Destijds waren de kenners hier er alweer van overtuigd dat dit een miskoop was aangezien hij al eens geflopt was in Europa. Bovendien zou een grotere club hem wel hebben gekocht als hij echt goed was. Er zijn wel honderden backs beter dan de drie backs die we destijds hadden en hoewel het makkelijk was om met iets beters aan te komen dan die drie is het knap lastig om met een betere back dan Nico aan te komen. Topprestatie dus door iedereen die erbij betrokken was.

18 december 2019 om 17:35

Scouten is niet alleen kijken naar de beste spelers, maar ook of ze passen bij de club. Je kijkt bijvoorbeeld naar andere facetten waar de huidige groep een tekort aan heeft, zoals een bepaalde mentaliteit -naast de voetballende kwaliteiten. Bovendien gaat scouten niet alleen maar om het aanwijzen van een speler. Nee, dan begint het spel pas. De hoofdscout gaat dan gesprekken aan met de tussenpersonen en/of de speler zelf. Je wilt toch weten of hij openstaat voor een transfer, en hoe hij aankijkt tegen de club. Zo'n speler wilt ook van de club horen welk plan er met hem is. Om een lang verhaal kort te maken: je bent niet alleen scout, maar ook een people manager. Je moet ze warm maken voor een overstap.

18 december 2019 om 17:46

Er zitten genoeg spelers bij het Argentijns elftal die niks te zoeken hebben in Europa, dan nog moet je zeker wat zien .

Er wordt dus ook verlengd met de ontdekker van Alvares en Mallagan

18 december 2019 om 16:34

Want Ajax heeft maar 1 scout? Hoe weet jij nou welke spelers hij heeft gescout?

18 december 2019 om 16:42

"eerder al werden Perr Schuurs (18) en Hassane Bandé (19) voor het volgende seizoen gestrikt en mogelijk wordt Lisandro Magallan (24) de volgende, zo schrijft de Telegraaf. De Argentijnse centrale verdediger werd in de afgelopen week twee keer bekeken door hoofdscout Henk Veldmate. Magallan speelde met Boca Juniors in de Copa Libertadores tegen het Colombiaanse Junior en in de competitie tegen Defensa y Justisicia". Een simpel google zoekopdrachtje en het rolt eruit.

18 december 2019 om 16:46

Pjotr gelukkig zijn er ook Ajacieden, die niet kortzichtig zijn! Wat belachelijk om Alvarez nu al af te schrijven, terwijl hij al met vlagen belangrijk is geweest. Hij is een centrale verdediger, en absoluut geen middenvelder maar Ten Hag blijft hem maar daar opstellen. Magallan past niet jij Ajax, maar dat blijf je altijd houden.

18 december 2019 om 17:10

Lijkt me maar een grapje. Overigens wel eens dat Alvarez nooit meer op het middenveld moet spelen. Ach, de beste man kopte ons wel de CL in dus zijn geld is hij al waard geweest.

Heel goed nieuws dit voor Ajax! Sinds Veldmate bij Ajax als scout werkt, is de scouting ook veel beter en hij heeft in het verleden natuurlijk wel vaker bewezen een goede scout te zijn. Veel mensen denken of dachten altijd dat Veldmate degene was die Sánchez en Neres naar Ajax heeft gehaald, maar dat is niet zo. Veldmate zelf heeft vaak aangegeven dat niet hij, maar Hans van der Zee Sánchez en Neres heeft gescout voor Ajax. Maar zoals ik al aangaf: Veldmate heeft in het verleden natuurlijk bewezen een goede scout te zijn. Bij Ajax Tagliafico, maar bij Groningen spelers als Bruno Silva, Suárez, Tadic, Nevland, Berg, Kostic, van Dijk, etc. etc. ontdekt.

Als jullie nou Cassierra als voorbeeld noemden )p. Nee elke grote scout heeft missers en succes. Suárez was ook een toevalstreffer en niet eens de speler waarvoor ze gingen kijken toen. Henk is overal gewoon een goeie scout met een goed netwerk daar. Groningen kon helaas financieel niet zoveel meer klaarspelen in Zuid Amerika

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren