Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-coach Winter: ‘Met uitzondering van clubs als PSV en AZ valt het tegen’

Laatste update:

Er staat in de Eredivisie voor spelers onder de negentien jaar geen maat op Ajax, dat alle wedstrijden heeft gewonnen. Trainer Aron Winter vindt het niveau van de ploegen in de competitie enigszins tegenvallen. “Met uitzondering van de grote ploegen zoals PSV Onder-19 en AZ Onder-19”, schrijft Winter op de clubwebsite van Ajax.

/

“Het is fijn dat we dat gepresteerd hebben, maar de manier van spelen vind ik minstens zo belangrijk en dat kan bij sommige wedstrijden nog veel beter”, vindt Winter. “Het zou heel mooi zijn als we als team negentig minuten lang goed en dominant voetbal op de mat kunnen leggen, met als eindresultaat een overwinning.

Het doel van Onder-19 is het klaarstomen van spelers voor het eerste elftal van Ajax. Dat er veel spelers van de Amsterdamse jeugdploegen worden geselecteerd voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje, noemt Winter ‘prachtig’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De cijfers zeggen wel genoeg over het team van Winter in Nederland. 6 gespeeld, 6 gewonnen, 20 goals en 1 goal tegen. Tot nu toe alle wedstrijden met minimaal 3 doelpunten verschil gewonnen. Ze steken er met kop en schouders bovenuit maar ze hebben dan ook wel een hele goede lichting spelers. Van jongens als de Ligt, Eiting, de Wit, Antonucci, Kluivert jr. en Sierhuis gaan we vast in de toekomst nog wel iets horen.

20 oktober 2016 om 13:01

Geweldige goals van Antonucci en Sierhuis tegen Breidablik. Komt die Antonucci van Anderlecht? Geweldig spelertje.

20 oktober 2016 om 13:14

Komt van Anderlecht, ja. Kwam in de zomer van 2015 over. In zijn eerste seizoen waren de verwachtingen groot, maar kon hij dat niet waarmaken. Was in de B1 relatief vaak geblesseerd en ondanks een paar aardige goals leek hij mentaal en ook technisch niet fenomenaal.

Nu hij dit seizoen in de A1 speelt heeft hij de knop omgezet. Hij is ondanks zijn geringe lengte heel fel, wint duels, verdedigd mee en brengt ook aanvallend veel. En zeer goede schakel op het middenveld. Aangezien ik denk Abdelhak Nouri (wordt hij overigens mee vergeleken maar is wel van een heel andere orde) na de winterstop wat vaker met Ajax 1 mee gaat, valt een debuut voor Franco bij Jong Ajax niet uit te sluiten, althans, als hij zo doorgaat.

20 oktober 2016 om 13:02

Is niet goed voor Ajax. Als je met zo een overmacht in de competitie koploper bent dan ga je je op een gegeven moment ook niet meer ontwikkelen.

20 oktober 2016 om 13:05

Gelukkig speelt Ajax ook in de Youth League waarbij ze zich kunnen meten met de beste internationale jeugd teams. Daar zie je dat ze genoeg weerstand hebben. Maar tegenwoordig kun je wel stellen dat de jeugd van Ajax tot de beste van Europa behoord.

20 oktober 2016 om 13:11

Nu je over de Youth League begint, ik weet nog dat Chelsea afgelopen jaar van Ajax won in de kwartfinale en uiteindelijk ook het toernooi won volgens mij. Echter kon ik ze gisteren niet vinden in het speelschema, klopt dat? Weet jij waarom ze niet meedoen?

20 oktober 2016 om 13:16

Jongens waarvan gedacht wordt dat zij uitgeleerd zijn mogen minuten maken in Jong Ajax.

Denk dat Kaj Sierhuis binnen een maand zal debuteren.

20 oktober 2016 om 13:16

De Youth League is volgens mij alleen tussen de clubs die CL spelen. De clubs spelen dan in dezelfde poules als de A-teams, en na de groepsfase gaan ze beide hun eigen pad. Chelsea speelt dit jaar echter niet Europees, dus vandaar zijn ze er niet bij. Denk ik

20 oktober 2016 om 13:17

Omdat Chelsea geen CL speelt, en Chelsea u19 geen kampioen is geworden in hun jeugdcompetitie.

20 oktober 2016 om 13:22

youth league doen toch clubs mee waarvan de hoofdmacht in de champions league zitten? Of is dat niet zo?

20 oktober 2016 om 13:32

@twente199 tegenwoordig heb je inderdaad de clubs met hun hoofdteam in de Youth League, maar ook de teams die in hun O-19 competitie kampioen zijn geworden, alleen moeten die via een aparte route proberen om in de winter zich bij de groepshoofden te voegen van de normale teams in Youth league, Ajax A1 speelt op dit moment dus eigenlijk een soort voorrondes om in het echt tournooi te komen.

20 oktober 2016 om 13:37

@kennytete2 @joafca Precies, maar waarom zit er dan in de kampioenenroute geen Engelse club? Is dat omdat er maar maximaal 4 mee mogen doen en die allemaal in de andere route zitten? Of is de kampioen O19 in Engeland Leicester, Arsenal, Tottenham of City en daardoor al geplaatst voor de groepsfase route?

Edit: heb het even uitgezocht op de site van de Uefa. De kampioenenroute bestaat uit de eerste 32 kampioenen op basis van de coëfficientenlijst. Als een kampioen reeds geplaatst is voor de championsleagueroute (de parallelle versie van de 'grote' teams dus) gaat, in principe, de kampioen van het eerstvolgende land op de coëfficientenlijst. Blijkbaar is dus een van de vier bovengenoemde teams jeugdkampioen geworden en doet daardoor een kampioen van een ander land mee in de kampioenenroute.

20 oktober 2016 om 16:54

Dat vind ik een rare kijk op de zaak. Het zijn spelers van 17, 18
of 19 jaar oud. Steken zij individueel met kop en schouders boven de rest uit, zullen zij mee gaan trainen met Jong Ajax. Waar er wel degelijk weerstand is. Steken zij er daar weer bovenuit gaan zij naar het eerste. Dus ontwikkelen zij zich door.

20 oktober 2016 om 18:03

Is niet zo raar, dat is een van de redenen die men opnoemde dat de verloren generatie zo faalde (babel etc). Ze wonnen alles in de jeugd en waren geen weerstand gewend.

20 oktober 2016 om 13:06

Van de jongens die jij noemt zie ik alleen De Ligt, Eiting en Sierhuis als échte potentiële Ajax-1 spelers. Van de anderen zullen we wel wat horen, maar of dat bij 1 is betwijfel ik heel erg. Had je beter Jeffrey De Lange kunnen noemen.

Heel misschien dat Antonucci en Kluivert ook doorbreken maar dan moeten zij heel veel mazzel hebben. Antonucci heeft zeker wel de potentie maar heeft veel grotere talenten voor zich. Kluivert is ietwat overrated; nog te vaak anoniem in wedstrijden van de A1. Weinig explosief als vleugelspeler, niet dat dwingende en agressieve van bijvoorbeeld 'n Cerny. En hoewel zijn techniek niet per se matig is, is hij wel vaak slordig (in aannames bijvoorbeeld).

De broertjes De Wit gaan sowieso niet doorbreken. Dani komt gewoon in alles tekort (en zal Bazoer, Van de Beek, Nouri, De Jong, Eiting en eventueel Clement, Antonucci en Lang in de toekomst echt niet uit de basis spelen).

Mees is een fijne voetballer, maar nu al te licht voor de A1. Speelt ook al drie seizoenen in de A'tjes en speelt nu pas (af en toe) mee met de o19. Lijkt op Vince Gino Dekker (daar ben ik al lang niet zeker van dat hij het gaat redden) maar die heeft veel extremere kwaliteiten.

Ik hoop dit in de toekomst: middenveld in een ruit met Eiting als zes, Donny als rechtshalf, Frenkie als linkshalf en Appie als tien. Gaat niet gebeuren, maar je hoopt het.

V Bladeren 1
Zeefuik 2
De Ligt 3
Riedewald 4
VD Beek 6
Eiting 5
Nouri 10
De Jong 8
Cerny 7
Dolberg 9
aankoop 11
20 oktober 2016 om 13:19

Kijk een kenner
Ik moet zeggen dat ik wel eens samenvattingen van wedstrijden zie waarbij ik veel dingen voorbij zie komen. Maar ik zie ze niet twee keer per week aan het werk.
Toch zijn veel basiszaken heel goed in orde bij veel jongens. Kluivert z'n voorzet is uitstekend en de Wit is dan weer heel kopsterk met een goede timing. Doet me af en toe denken aan Klaassen. Bij Antonucci zie je een hele goede balcontrole maar fysiek is hij nog niet zover.
Jongens als Sierhuis en de Ligt zijn voor hun leeftijd al fysiek heel erg ver. Maar daar kan ook een gevaar liggen. Want als ze tegen tegenstanders spelen die wat ouder zijn en fysiek niet meer de bovenliggende partij zijn kunnen ze zich op dat vlak niet meer onderscheiden.
Er zijn genoeg voorbeelden van vroeger waarbij fysiek sterke spelers op het hoogste niveau door de mand vielen (bijvoorbeeld Castellion).

20 oktober 2016 om 13:25

Dani en Mees zijn geen broertjes hoor . Verder klopt je verhaal wel. Toch moet je afwachten, ontwikkeling in de laatste 2 jaar is toch meestal doorslaggevend.

20 oktober 2016 om 13:31

Thanks, ik ga t meteen rectificeren
Zeker, in de laatste twee jaar kan een talent dat in de hele jeugdopleiding niet is opgevallen ineens een stap naar het eerste maken. Zie Veltman, nooit een toptalent geweest maar nu wel international en reserve-aanvoerder.

20 oktober 2016 om 13:12

Dat komt omdat een aantal clubs momenteel gewoon niet de middelen heeft zich veel te focussen op de jeugd. Bij Ajax en PSV word er veel aandacht aan besteed, omdat die clubs de luxe hebben jeugdspelers over te nemen en/of op te leiden. Clubs als FC Twente en FC Groningen zitten in een sportieve, al dan niet, financiele dip waardoor er minder geld vrijkomt voor dat soort zaken, hoe jammer dat ook is. De clubs uit de onderste regionen moeten zich nog meer focussen, omdat er hoe dan ook al nauwelijks geld beschikbaar is voor goede faciliteiten voor de jeugd.

20 oktober 2016 om 13:24

Dat heeft er absoluut mee te maken ja, al moet ik zeggen dat bij PSV de grootste talenten in mijn ogen Obispo en Rigo allebei al bezig zijn aan hun 10e jaar in de jeugdopleiding van PSV.

20 oktober 2016 om 13:34

Natuurlijk heeft PSV ook zelf opgeleide talenten. Ik bedoelde het overnemen van talenten ook niet negatief, maar meer een voorbeeld om aan te duiden dat veel ploegen die financiele mogelijkheden niet hebben.

20 oktober 2016 om 16:25

Winter heeft gelijk. De vorige lichting met Nouri, Cerny en v/d Beek was veel beter en had het veel zwaarder. Dan kan je als supporter de loftrompet af gaan steken omdat je steeds afgetekend wint, en dat mag een supporter ook, maar voor het Nederlandse voetbal is dit schrijnend. Hopelijk is dit niet struktureel.

Men moet zich vooral in Rotterdam Zuid ernstig zorgen maken over de jeugdopleiding. Raken erg achter op AZ, PSV en Ajax. Een mindere lichting kan, maar er breekt al vrij lang niets meer door en het lijkt erop dat de talenten ook niet klaarstaan. In principe moet je in elke lichting 3/4 potentiele basisspelers hebben zitten.

20 oktober 2016 om 12:59

Ik volg elke weekend minimaal twee wedstrijden van de Academy en er zitten 4 goede jongens in de U18, die worden snel doorgeschoven. Namelijk Alex Bangura, Xander Buitenhek, Davy Kaptein en Niels van Wetten. Deze jongens zijn net pas van een amateur club overgekomen maar ontwikkelen zich heel goed. Daarnaast heeft de U17 keeper Jordie van Leeuwen, spits Cheick Toure en Wouter Burger. Verder naar onder in de U16 zitten jongens als Ezra Hoogenboom die ook jeugdinternational is en die hele lichting word al 5 jaar achter elkaar landskampioen. Dus ze komen eraan, niet te vergeten Rashaan Fernandes, Dylan Vente en Tyrell Malacia die nu al tussen U19 en Jong pendelen en pas 17 zijn. Jordy Wehrman is helaas geblesseerd maar samen met Boyd Reith worden dat ook twee toppers.

20 oktober 2016 om 13:11

Rashaan Fernandes is tot dusver een zeer leuke voetballer met fantastische bevliegingen. Maar wie zegt dat hij niet de Jerson Cabral-route gaat volgen? Of nog erger de Marlon Slabbekoorn-route.

Malacia vind ik persoonlijk vrij matig. Dylan Vente kan een topper worden, net als Boyd Reith. Wehrmann een topper lijkt me sterk, maar misschien wel een goede middenvelder voor Eredivisie-begrippen.

Daarvoor noem je een aantal talenten die ik wel heb zien spelen, maar ik betwijfel of ze dat exceptionele hebben wat Nouri, Van de Beek, Cerny en De Ligt bij Ajax hebben en Dante Rigo, Sam Lammers, Stevie Bergwijn en Leandro Fernandes bij Psv. En dan vergeet ik nog een heleboel. De jongens die jij noemt, zijn dat jongens die De Kuip in vuur en vlam gaan zetten? Begrijp me niet verkeerd, ik gun het jullie echt en kan best genieten van zo'n El Hankouri. Maar Jari Schuurman werd ook gezien als heel groot talent maar stagneert toch wel heel erg.

20 oktober 2016 om 13:19

Uiteindelijk zegt het allemaal niets. Het verleden heeft wel uitgewezen dat matige talenten er soms ineens kunnen staan in de Eredivisie, terwijl toptalenten direct in verval raken en daar niet meer overheen komen. Het is maar hoe zo'n jongen omgaat met de druk om te presteren en met zijn eigen mentale gesteldheid.

Jeugdelftallen in de Jupiler League helpen daar wel bij, maar ook dan is het maar de vraag of zo'n speler de overgang naar de Eredivisie kan maken. De Eredivisie wordt er niet beter op, maar het niveau in de Jupiler League daalt met een sneller tempo. Dat gaat op den duur ook niet veel verschil meer maken.

20 oktober 2016 om 13:22

Ach ja elk jaar word er in Amsterdam weer gepraat over de nieuwe cruijf , De nieuwe kluivert en nieuwe bergkamp en lopen er 10 jongens rond die " Grote"gaan worden ...

Het beste wat jullie de afgelopen 10 jaar uit de Eigen jeugd hebben gekregen is Davy klaassen !

Laten we nou maar even afwachten tot deze gasten 25 zijn om te zien hoe groot ze nou echt worden !

20 oktober 2016 om 13:38

Hoezo lijkt het er op dat de talenten niet klaarstaan?

In de huidige O19 lopen toch verschillende spelers rond die wellicht interessant kunnen gaan zijn voor het eerste. Denk bijvoorbeeld maar aan Bijlow, Fernandes, Hansson, Malacia, Reith, Robertha, Vente en Wehrmann.

Enige waar wij ons ernstig zorgen over moeten maken is dat het ontiegenlijk lang duurt voor er een fatsoenlijk, topclubwaardig, trainingscomplex wordt neergezet.

20 oktober 2016 om 13:44

Feyenoord moet zich alleen zorgen maken om de O19 selectie. Dat is al jaren armoedig omdat er telkens incapabele trainers worden aangenomen. Makaay was een ramp, mede daardoor is Idrissi naar FC Groningen gegaan.

Hertog is nog erger dan Makaay. En het is ongelooflijk dat hij hoofd jeugd opleidingen was. Dit seizoen zijn we een paar wedstrijden onderweg en het is één en al ellende. Intern zijn er veel problemen, de spelers hebben het niet naar hun zin en sommige hebben er al over om weg te gaan.

Het is te hopen dat talenten als Malacia en Vente zo snel mogelijk naar Jong Feyenoord gaan waardoor ze weer lekker op het voetbal kunnen focussen.

Voor de rest staat de jeugdopleiding er overigens niet zo slecht voor. Trainingscomplex zijn ze mee bezig.

O18 staat 1e
O17 staat 2e met 1 punt achterstand op Psv
O16 staat 1e
O15 gaat niet best. Staat 5e
O14 staat 1e
O13 staat 2e met 2 punten achterstand op PSV

20 oktober 2016 om 16:02

Met de aantekening dat van al die teams die jij opnoemt alleen O19, O17 en O15 landelijk spelen. Alleen die 3 teams krijgen maximale weerstand en 2 van die 3 teams zakken door het ijs.

Maar goed, het gaat om spelerontwikkeling en niet om de teamprestatie. Dat vind ik ook belangrijker en daarom is het zo jammer dat bepaalde jeugdopleidingen vanuit een gesloten verdediging op de counter spelen, waardoor je niet het optimale uit individuen kunt halen. Spelers moeten vooral in veelsituaties komen waarin ze fouten kunnen maken waarvan ze kunnen leren en vervolgens beter worden, vind ik.

edit: vergissing, onder 14 speelt tegenwoordig ook landelijk.

20 oktober 2016 om 16:22

Het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk een jeugdtrainer is. In dat opzicht ben ik het helemaal met Van Marwijk eens.

O17 hebben wij al jaren Adriaanse. Hij wordt niet altijd kampioen maar speelt vrijwel altijd in de top en spelers ontwikkelen zich onder hem. Slabbekoorn, Fernandes, Chong etc. waren allemaal toptalenten. Slabbekoorn en Fernandes gaan naar de A's, waar er regelmatig van trainer wordt gewisseld en het lijkt wel alsof ze voetbal zijn verleerd.

20 oktober 2016 om 22:10

Alleen de stand is compleet onbelangrijk, als Ajax overal 5de wordt of zelfs 10de maar wel 10 toptalenten aflevert aan het eerste, dan teken ik. Gaat om ontwikkeling van talenten, niet om resultaat.

20 oktober 2016 om 18:37

AZ is al 2 jaar de beste jeugdopleiding en zeer succesvol in de jeugd. Het is dat men heel veel jongens veel doorschuift in een hogere leeftijd categorie anders werd men nog vaker jeugd kampioen. Maar het gaat uiteindelijk om de paar top talenten ipv team prijzen

20 oktober 2016 om 22:13

Mis de echte toptalenten toch, prima talenten, maar maken het nergens in de top of elders in Europa. Tete, Riedewald bv. schrijf ik hoger aan. Verder wel met je eens dat het niet om resultaat gaat, maar zo denkt men bij Ajax ook.

20 oktober 2016 om 23:19

Tete en riedewald zijn momenteel wisselspeler maar komen er wel

Bij AZ toch Haps, Luckassen, van Overeem, dos santos, til, ouwejan en Hatzidiakos afgelopen2 jaar gezien en wijndal, bakker, helmer, stengs, boadu en sakirovski komen eraan

En toch doet PSV O19 het vrij slecht dit seizoen, wat heel vreemd is als je bedenkt dat O17 vorig jaar kampioen werd en O19 vorig pas na een beslissingswedstrijd de titel misliep.

Maar goed uiteindelijk gaat het ook niet om de resultaten van de jeugdteams , maar om de spelers die ze voorbrengen en er zitten echt wel een aantal grote talenten bij.

Dan wordt de jeugd van Utrecht vergeten.
Jong speelt net als PSV en Ajax ook in de Jupiler league, en dat is niet voor niks.
Staan weliswaar vierde van onderen, maar d'r wordt wel steeds een selectie opgesteld van gemiddeld 19 jaar jong.
Op Barazite een keer, speelt Peterson voornamelijk op vrijdagavond.
De rest is allemaal eigen kweek, veel jongens die hun debuut nog niet gemaakt hebben, gezien de leeftijd.
Met Tijmen Nijhuis, Rosheuvel, Menno Heus, Odysseas Velanas, Rick van der Meer, Sylla Sow, Boukhari, Amrabat, en zo zitten er nog een paar tussen, is die groep ook ijzer sterk.
Veel speelden vorig seizoen nog in de A1, en Troupée is eind vorig seizoen basisspeler geworden, en heeft jong zelfs overgeslagen.

Deze lichting mag ook niet onderschat worden.

20 oktober 2016 om 15:17

Ja en die presteren toch ook fantastisch?

Ajax met overmacht bovenaan valt ook wel mee. Willem II o19 staat 3 punten achter en ze hebben nog niet tegen elkaar gespeeld. Valt dus allemaal wel mee.

20 oktober 2016 om 13:58

Heeft Willem II O19 al haar wedstrijden ook met dergelijk sprekende doelcijfers gewonnen? En hebben zij ook al van PSV O19 gewonnen? Iets zegt mij dat Ajax O19 het treffen met WII O19 ook wel winnend zal afsluiten.

20 oktober 2016 om 14:11

PSV O19 doet het nog niet zo denderend hoor, mede doordat er nogal veel wisselingen plaats vinden. Winnen van PSV o19 is niet een super bijzondere prestatie. Jongens als Obispo, Rigo die pas 17 zijn en Fernando zelf 16 zijn schuiven soms al door naar Jong Psv. Waardoor er afgelopen weekend bijv een 15 jarige (sidibe) mee speelde.

20 oktober 2016 om 15:15

Dat is bij Ajax niet heel veel anders, de Ligt deed al mee bij het eerste bv. Deze jaargang zijn ze bij Ajax wellicht wat ouder, maar dan heb je het wel over absolute toptalenten.

20 oktober 2016 om 15:36

Sidibe is die Belg toch? Hele goede speler is dat, toch valt het goed mee. Normaal lopen er - als de basisteams fit zijn en niet naar Jong doorgeschoven worden - geen B-spelers bij PSV in de A1 mee. Allemaal '99 of '98 terwijl bij Ajax alleen Bakker van '00 is en rest ook '99 en '98. Dat toptalenten soms met een hoger elftal meedoen is niet meer dan normaal. Zo deden afgelopen weekend 2 C-junioren (Brobbey en Zamani al is die laatste vast doorgeschoven heb ik begrepen ) met de B1 mee terwijl Naci Unuvar ( eerste jaar C, kleine technische jongen ) al met de B2 mee ging en minuten maakte.

20 oktober 2016 om 15:44

Is een Belg ja, groot talent. inderdaad is nog maar de vraag of hij te behouden is en op zijn 16e een contract bij PSV tekent. Nee ik zeg ook niet dat de slechte prestaties alleen daar door komen, ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom ze het niet beter doen. Talent genoeg en veel jongens doorgeschoven die vorig seizoen kampioen werden met o17.

20 oktober 2016 om 14:05

Vertel! Wie uit de A1 is over genomen uit andere A1's? OF zit je dingen te verzinnen?

20 oktober 2016 om 14:17

Wat een onzin, hoeveel komen van andere Eredivisie clubs, Doekhi en?

20 oktober 2016 om 15:20

Doekhi(Excelsior) , Nunnely(Utrecht meen ik ), Lang(van Feyenoord met toestemming van Feyenoord zelf nadat Lang door binding en familie liever in Amsterdam speelde ) , Boultam(Kwam stage doen toen hij hij Almere zat en werd aangenkmen) , Struijk(Ado Den Haag), Kemper(Volendam) en dan hebben van der Sar en Antonucci nog bij een andere profclub in de jeugd gezeten. 8 van de 24 hebben dus een geschiedenis bij een andere club ( kunnen er nog zijn, dit is uit het hoofd ) Als je Kaars tot de A1 telt dan hij ook, is afkomstig van ik meen Volendam.

20 oktober 2016 om 15:38

Tja als je lang genoeg terug gaat komen alle spelers ergens anders vandaan. Hij lang zit Nunnely wel al niet in de jeugd? Dat is totaal niet zoals Frtorres claimt de hele competitie leeg trekken. Sowieso is 1/3 ergens anders vandaan halen is een heel normaal percentage.

20 oktober 2016 om 15:47

Nunnely is een jaar of 4 geleden meen ik, alle namen die ik opnoem zijn nog geen 5 jaar bij de club.

20 oktober 2016 om 15:51

Ja maar volgens mij is zijn punt ook niet dat Ajax zelf geen talent op kan leiden, maar meer dat de grootste talenten bij kleinere clubs vaak worden weggeplukt waar door het logisch is dat zulke clubs moeilijke aanhaken in bijvoorbeeld de o19 competitie.

20 oktober 2016 om 22:12

Inderdaad, zeker als je nagaat dat je altijd afvallers hebt (blessures, niet goed genoeg of ook gewoon weggekaapt), dan vraag je af waar ze over zeuren.

20 oktober 2016 om 15:12

Ze hebben enkel Doekhi (excelsior), Kemper (volendam) en Struijk (ado) gehaald die spelen bij de A1, Antonucci kwam vorig jaar van Anderlecht en de rest speelt al jaren bij Ajax. Lang kwam ooit van Feyenoord maar dat is al lang geleden.

Mazraoui, de Lange, Kluivert, Sierhuis, Boultam, Eiting, de Wit, Bakboord, Nunnely spelen al jaren bij Ajax.

20 oktober 2016 om 15:23

Boultam en Nunnely zijn ik meen 3 jaar geleden, net als bvb Lang over genomen van Almere en Utrecht. Ook Struijk, Kemper en Doekhi die je zelf al aanhaalt

20 oktober 2016 om 17:16

En zijn het beetje goede talenten?

20 oktober 2016 om 17:40

Lang, Doekhi en Kemper zijn gewoon basisspeler, Boultam was in de B al doorgeschoven naar de A en Nunnely zelfde verhaal, dusja, talent genoeg.

20 oktober 2016 om 22:09

Lang van Feyenoord in een soort van ruildeal met een ander talent.. Dat stelt dan not weinig voor als je nagaat dat we ook gewoon Mink Peeters, Mensah, Dilrosun, Malen verliezen aan andere topclubs. What is new?

Mooi dat Winter terug is bij Ajax, Antonucci prate al lovend over hem, dat hij veel had geleerd qua traptechniek bv. Ajax A1 is erg goed dit jaar, ik denk dat ze vaker tegen buitenlandse clubs moeten gaan spelen voor wat extra weerstand, ook kunnen we wat spelers doorschuiven naar jong Ajax denk ik. Wel opvallend dat hij Feyenoord niet noemt, dat is normaal toch ook een zeer goede jeugdploeg.

Dat is de makke van de eredivisie of Nederlandse jeugdcompetities. Als je er zo duidelijk boven uit steekt is er nauwelijks uitdaging meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren