Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax breekt zeer bedenkelijk clubrecord en kan het Eredivisie-record nog pakken

Laatste update:

Ajax heeft in de 23ste speelronde van de Eredivisie een bedenkelijk clubrecord gebroken. Ahmetcan Kaplan, die tegen AZ (2-0 verlies) zijn officiële debuut maakte, was al de 34ste speler die Ajax dit seizoen inzette, zo becijferde Opta.

Nooit eerder gebruikte Ajax in één seizoen zoveel verschillende spelers in de competitie. Daarbij dient ook aangetekend te worden dat het Eredivisie-seizoen nog elf speelrondes duurt.

Ajax heeft het Eredivisie-record nog niet in handen. Dat staat op naam van ADO Den Haag, dat in het dramatische seizoen 2020/21 met liefst 37 verschillende spelers degradatie uit de Eredivisie probeerde af te wenden.

Destijds werd bij ADO ook de trainer, Aleksandar Rankovic, al snel ingeruild (voor Ruud Brood) maar ADO degradeerde ondanks alle inspanningen naar de Keuken Kampioen Divisie.

Vier keer kwam een club in het verleden met 36 verschillende spelers binnen de lijnen in een Eredivisie-seizoen. Tweemaal betrof het FC Utrecht (seizoen 2014/15 en 2021/22). PSV gebruikte in de jaargang 2020/21 eveneens 36 spelers, net als FC Groningen in het degradatiejaar 2022/23.

Kian Fitz-Jim zou in het restant van het seizoen de 35ste speler kunnen worden die Ajax inzet. De middenvelder werd in januari teruggeroepen van zijn uitleenbeurt bij Excelsior en zit structureel op de bank. Het kwam nog niet tot speelminuten voor Fitz-Jim dit seizoen bij Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen we ook nog een recordje pakken op meeste systeemwisselingen want John en co. zijn goed bezig met hun nieuwe wekelijkse masteromzetting (waarmee je telkens alsnog kansloos weg wordt gespeeld).

25 februari 2024 om 21:02

Als dat allemaal zo door blijf gaan . Gaat de trainer nog ook meschien een record verbreken . Die zie ik ook nog eens opstappen. Zou mij niet verbazen.Hij kan Ajax niet op de reels zetten. De materiaal is gewoon niet goed. Dat ligt niet aan van het Schip.

25 februari 2024 om 21:07

Daar geloof ik inmiddels weinig meer van. De spelers zijn inderdaad vrij matig. Maar Van het Schip bakt er ook weinig meer van. Dit materiaal is echt wel beter dan het spel dat momenteel wordt gespeeld.

25 februari 2024 om 21:14

Je moet gewoon keuzes maken, vaste patronen inslijpen, een duidelijke basis hebben, een duidelijke visie op het spelletje. Spelers vertrouwen geven, ook als het even wat minder gaat (m.u.v. Gaaei maar die is het gewoon echt niet en dat kan je ook zien op basis van de Jong Ajax potjes waar John elke wedstrijd aanwezig is). Als iemand geblesseerd raakt gewoon een vervanger op dezelfde plek neerzetten.

Er is nog nooit een team beter gaan voetballen van een wekelijkse systeemwisseling en constant doorgeselecteer in de basis.

25 februari 2024 om 21:44

Het had ook geen enkele zin om Steijn er uit te gooien en een ploeg die op apen gapen lag te laten trainen door een ander licht gewicht. Dat was net zo zinvol als Schreuder vervangen door Heitinga.

25 februari 2024 om 21:42

Tja je kan constateren dat Schippie er na een half jaar nog helemaal niets heeft neergezet. We hebben het er vorige week al uitgebreid over gehad. Maar enige lijn kan ik nog niet ontdekken

25 februari 2024 om 21:44

Als ik de teksten van Branco lees dan lijkt het alsof ze ook niet of nauwelijks op dit systeem getraind hebben. Van het Schip lijkt echt helemaal de weg kwijt. Hij lijkt het niet meer te weten en zomaar iets te doen. Je zou je af moeten vragen of je hem niet moet ontslaan. Waarbij je dit beter niet af kunt vragen want het antwoord is waarschijnlijk wel duidelijk.

25 februari 2024 om 21:49

@superfarmers
Ontslaan heeft alleen zin als je een goede trainer voor handen hebt. Er weer een ander licht gewicht neerzetten lost niks op. Dat zie je wat het opgeleverd heeft door Steijn de laan uit testuren en dan Schippie neer te zetten

25 februari 2024 om 21:56

Nadeel is dat we maar ingaan. Een nieuwe coach heeft ook weer zes weken nodig om er überhaupt iets van te maken. Dit seizoen is verloren door twee coaches die er op tactisch gebied niets van hebben gemaakt.

25 februari 2024 om 22:02

Het heeft alleen zin als je iemand aan zou stellen die volgend jaar weer voor de groep staat. Maar we hebben nog niet eens een TD, dus laat staan dat we al een naam voor de trainer zouden hebben. Dit seizoen is inderdaad klaar. Wellicht kan je nog vierde worden, maar waar ik die hoop op baseer weet ik ook niet.
Dit gaat ook niet meer verbeteren. Tactisch is het inderdaad 0. Misschien kunnen we Leonne nog inhuren van studio sport die het komt uitleggen wat er allemaal fout gaat

25 februari 2024 om 22:03

Maar met van het schip verder gaan heeft ook geen nut. Is Maduro geen optie ?

25 februari 2024 om 22:06

Ik heb inmiddels alle hoop opgegeven en hoop er maar op dat we vijfde worden en dat de beker door Feyenoord wordt gepakt, zodat we rechtstreeks naar de Conference League gaan, als ik mij niet vergis. Ik krijg het bijna mijn strot niet uit, maar we moeten alles op plaats vijf zetten..... Plaats vijf..... Knokken om plaats vijf. Wat een treurnis.

Volgens mij komt er ook nog wel een recordje bij van de meeste doelpunten tegen bij Ajax. Alleen laten we Sutalo toch nog wat tijd geven.

25 februari 2024 om 20:06

Dat Sutalo bashen neemt wel enge vormen aan.

25 februari 2024 om 20:10

Hij is echt niet serieus te nemen. Rept met geen woord over die kansloze spelers uit eigen jeugd en het ligt allemaal aan Sutalo.

25 februari 2024 om 20:10

Niet normaal dit. Reageer dit net ook in een ander topic op een andere gebruiker. Sutalo is wederom misschien wel de laatste die je eruit moet plukken maar myvision heeft net zo'n obsessie met Sutalo als dat Japie met Schmidt had

25 februari 2024 om 20:17

Jtje

In sommige wedstrijden wordt hij overdreven hard aangepakt terwijl hij goed speelde maar vandaag? Was toch ook gewoon niet best? Staat te slapen bij de 1-0 waardoor Hato er alleen voor staat. Ook simpele ballen die niet aankomen, het meevoetballen ging ook al niet best.

Myvision basht hem teveel maar de kritiek op Sutalo na deze wedstrijd kan ik mij wel in vinden.

Btw Japie had nog een grotere obsessie met Blind.

25 februari 2024 om 20:18

Ik begin oprecht te twijfelen of het niet het zoveelste troll account hier op voetbalzone is. Ik vind Sutalo ook niet veel, maar hij is vrijwel nooit de aller slechtste.. maar zelfs bij artikelen die volledig los van Sutalo staan betrekt hij hem erin..

25 februari 2024 om 20:22

Het grootste probleem bij de 1-0 is dat er een man 8 meter achter hem staat die in elke andere situatie buitenspel zou staan als je zo'n hoge laatste linie hebt, maar Hato staat daar helemaal verkeerd en die heft weer het buitenspel op. De enige reden dat van Bommel daar staat is om de passlijn tussen Gaaei en Ramaj af te schermen en in de hoop dat Gaaei misschien de bal verspeelt. Die heeft daar gewoon enorme mazzel dat Hato zo staat te slapen anders word je gewoon teruggefloten vanwege buitenspel.

Daarnaast mag Gaaei daar uberhaupt natuurlijk nooit de bal op die wijze verliezen. Die ros je over de lijn, terug naar de keeper of je laat je in de rug lopen door de aanvaller om een overtreding uit te lokken. Gaaei kiest gewoon van de 3 mogelijke oplossing de enige oplossing die niet werkt in zo'n situatie.

Dat achter blijven hangen zou je Hato na 1 keer nog wel kunnen vergeven maar dit is inmiddels de 4e keer dat Hato dat doet en de derde keer dat het je een tegengoal kost. Ik vond Sutalo tussen minuut 10 en de rust samen met Kaplan toen die erin kwam misschien wel de beste op het veld (en dat zegt natuurlijk ook heel veel over zijn medespelers). Tweede helft was hij wat anoniemer maar gaven ze eigenlijk ook bijna niks meer weg.

Daniel heb jij Japie meegekregen in de Ihatarren discussie? Beetje vergelijkbaar met deze kruistocht van myvision.

25 februari 2024 om 21:54

@diego
Hato speelt te laatste tijd ook wel als een krant trouwens. Die zit volgens mij ook al ergens anders met zijn gedachten

25 februari 2024 om 22:07

Jtjevtt

Ondanks dat je je echt af kunt vragen waarom Hato maar weer eens buitenspel opheft kusje je ook afvragen waaro Sutalo niet tussen Gaaei en van Bommel staat. Het lijkt erop dat hij totaal niet weet waar de mensen op het veld staan. Hij lijkt totaal geen overzicht te hebben

25 februari 2024 om 22:55

Je kan je ook afvragen waar Rensch is die als rechter centrale hoort te spelen. Maarja makkelijk om Šutalo de schuld te geven

25 februari 2024 om 23:35

Voor iemand die geen overzicht lijkt te hebben haalt hij wel bijzonder vaak een dieptepass eruit superfarmers.

Om antwoord te geven op je vraag: het is notabene zijn eigen ingreep en instappen waardoor van Bommel niet die bal in eerste instantie al mee kan nemen dus het is logisch dat hij niet tussen v Bommel en Gaaei staat. Logischerwijs gaat hij er ook gewoon vanuit dat Gaaei die bal daar gewoon oppikt en zich niet weg laat zetten als een kleuter.

En als je hoog op het veld staat als laatste linie is het ook heel normaal om een aanvaller op zo'n afstand achter je los te laten omdat de rest van de linie maar 1 taak heeft op dat moment: zorgen dat ze op 1 lijn blijven met jou. Dat zijn basisprincipes die je in de jeugd al leert. Er staat verder niemand van AZ in de buurt van de verdediging, sterker nog, op Pavlidis en van Bommel na staan ze allemaal op de eigen helft. Waarom staat Hato niet gewoon op 1 lijn? Staat gewoon te slapen daar. Had Hato wel goed gestaan dan hadden we allemaal gezegd dat Sutalo van Bommel slim buitenspel zet daar. Nu is het opeens weer een fout. Heb je 20 miljoen gekost dan hoor je ogen in je rug te groeien blijkbaar.

25 februari 2024 om 20:11

Droom je onderhand niet over Sutalo ? Hij is niet de beste momenteel maar met 2 dromers naast hem en 1 ervoor zou iedere verdediger er zo uit zien. Maar nee die drie zijn eigen jeugd en die zijn heilig

25 februari 2024 om 20:19

Jezus, Die Haat op sutalo neemt obsessieve vormen aan. Bijna elk bericht van hem gaat over hem bij jou..

25 februari 2024 om 20:24

Echt bizar dat je altijd Sutalo loopt te bashen terwijl juist Hato vandaag weer verantwoordelijk was voor 2 tegendoelpunten. Net zoals de laatste weken. Duo van Kaplan en Sutalo en verdedigend zal het wat beter gaan lopen.

25 februari 2024 om 20:28

Jij hebt een obsessie voor Hato. Hoe kan die in hemelsnaam hoofdverantwoordelijk zijn voor een goal afkomstig van rechtsback kant van Ajax?

25 februari 2024 om 20:36

Eerste doelpunt heft hij eerst het buitenspel op en daarna kinderlijk eenvoudig voorbij gelopen door van Bommel.

Tweede doelpunt heeft hij geen zin om het duel aan te gaan waarna de aanval door kan gaan en het doelpunt valt.

In elke reactie geef je iedereen de schuld (vooral Sutalo) behalve de eigen jeugd. Dat valt letterlijk iedereen op.

25 februari 2024 om 20:40

Omdat hij zich kansloos laat uitspelen zonder dat zijn directe tegenstander iets onvoorspelbaars doet? Mijn god zeg wat een plaat heb jij voor je hoofd.

Kijk die goal eens terug, hij staat 10 meter te ver naar achter en laat zich daarna in de luren leggen door een buitenspeler die bekend staat om zijn schot met rechts.. hoe kan je daar geen fout in zien. Dra-ma-tisch verdedigd.

Als ergens anders op het veld het mis gaat betekent dat niet dat Hato de tegenstander maar gewoon vrij moet laten schieten.

25 februari 2024 om 20:46

Bij die eerste goal geef ik je gelijk. Maar bij die 2e toch niet? Die Kaplan laat zich als een kleuter voorbij lopen en Rensch staat op 3 meter te dekken. Dat vond ik niet de fout van Hato.

25 februari 2024 om 20:47

Als Hato fatsoenlijk het duel aan zou gaan dan was de goal niet gevallen. Dat er daarna nog andere fouten worden gemaakt klopt ook

25 februari 2024 om 20:29

Ben je vroeger gepest door iemand die Sutalo heette?

25 februari 2024 om 20:58

Laten we is een keer Rensch en Hato benoemen!
Buitenspel opheffen door aanvoerder Hato .
Rensch die je beter als winger kan gebruiken dan als rechter centrale als je met drie achter in speelt. Ze hadden gewoon gelijk met Šutalo Kaplan Hato moeten starten!
Maar nee laten we van alles wat fout gaat maar Šutalo de schuld geven want het is geen eigen jeugd dus dan is het goed!

2 trainers en een lading blessures dan is het wel logisch, wat minder logisch is dat het bijna Maart is en je nog steeds geen vaste 11 hebt en dat er nog 32 kans hebben op speeltijd.

25 februari 2024 om 20:22

Lading blessures valt wel mee toch? Als je dit seizoen Hato, Sosa, Rensch, Martha, en waarschijnlijk Wijndal nog in de voorbereiding als linksback gebruikt hebt kom je vanzelf wel aan dat record.

25 februari 2024 om 21:09

Je vergeet Avila en Salah-Edinne nog die ook op linksback gespeeld hebben dit seizoen. Dat moet denk ik ook wel een soort van record zijn. Zoveel spelers gebruiken op 1 positie. Toch echt een bizar aantal die op linksback gespeeld hebben nu.

Dit soort dingen krijg je als je als trainer bukt onder de druk van de media en fans. En ik hoop niet dat dit soort advies uit de koker van Van Gaal komt.

Niet gaan lopen kloten met de club visie. Ajax speelt 4-3-3, op de aanval. Als je dan een keer een wedstrijd verliest, so be it. Dat is ook helemaal niet erg met het materiaal dat je hebt.

Nu ga je onderuit met een super verdedigende filosofie. Dat is on-Ajax. En dat bovenop het verlies maakt het nog veel erger en pijnlijker. Je hebt spelers (inclusief de spelers vanuit eigen jeugd) dit dit totaal niet aankunnen, en dan vallen ook die door de mand en dat ziet alles er nog veel slechter uit.

25 februari 2024 om 21:35

Filosofie? Who cares?
Het is fantastisch om te spelen met vleugelspelers. Maar als je er geen hebt die een man voorbij kan komen, heeft t weinig zin.

Het is fantastisch om met opkomende backs te spelen. Maar als ze verdedigend geen duel winnen voegt t niets toe.

Het is heerlijk om met een 10 te spelen en een opkomende 8. Maar als het spel zo statisch is dat iedere speler gedekt staat door zijn tegenstander dat t alleen tikkie terug of balverlies tot gevolg heeft, dan heeft dat weinig zin.

Prachtig dat wij opbouwende en doorschuivende centrale verdedigers hebben, maar als ze de bal niet kwijt kunnen en zelf de duels niet winnen, dan is dat alleen maar bijzaak.

Kortom: ik mis individuele kwaliteit. Druk naar voren, actie, duelkracht, snelheid, zowel in individuele acties als in balcirculatie.

De druk op de verdediging is enorm en nee, zij verdedigen niet goed. Maar er is ook geen druk naar voren.

Dus rest er niets anders dan de zure appel die dit seizoen heet met zoveel mogelijk damage controle af te sluiten en dan een trainer aan te stellen die opnieuw gaat starten.

Dus ook met een nieuwe selectie.

26 februari 2024 om 00:38

Martin Jol ontwikkelde een tactiek draaide om Luis Suarez. Het eerste seizoen had Ajax over 100 doelpunten, en wonnen ze de KNVB beker. Maar hij werd ontslagen - en zijn ontslag leidde de fluwelen revolutie in. Waarom? Omdat hij niet speelde zoals Ajax, en hij met een niet des Ajax zijnde tactiek (4-4-2) Europees uitgeknikkerd werd.

Niemand wilt De Boer zien bij Ajax. Waarom? Omdat hij er de spelers er niet voor had, speelde hij saai en onaantrekkelijk voetbal. Hij won vier kampioenschappen, maar niemand wilt hem terug.

Iedereen was lyrisch over Bosz. Waarom? Omdat het team aanvallend en mooi speelde. Ze zijn tweede geworden, en een belangrijke finale verloren - maar een grote groep had hem afgelopen zomer graag teruggezien.

Helemaal met je eens dat de selectie de individuele kwaliteit mist om topwedstrijden te beslissen, maar als ze aanvallend zouden voetballen en zich niet zouden verschuilen achter een vijf mans defensie, dan had de kritiek een stuk minder geweest en gegaan waar het over zou moeten gaan: dat het niet aan de trainer maar aan de selectie ligt.

Beetje raar dat dit bedenkelijk wordt genoemd toch? Het zegt helemaal niks over hoe een team presteert. PSV staat blijkbaar ook in dit rijtje en Feyenoord gebruikte vorig seizoen ook heel veel spelers.

26 februari 2024 om 08:30

PSV staat ook alleen maar in deze lijst vanwege het corona-seizoen.
Die periode was echt de hele selectie een keer zowat aanwezig en waren er echt alleen jeugdspelers op de bank, die ingebracht werden.

Maar inderdaad het zegt zeker niet alles. Al zou je in sommige gevallen wel kunnen concluderen dat het team erg zoekende is en geen vaste basis-groep heeft.

Konden we ook maar zo veel trainers inzetten......;-)))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren