Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-aankoop kan niets met vergelijking: ‘Ik schrijf mijn eigen geschiedenis’

Laatste update:

Edson Álvarez kan bij Ajax niet altijd rekenen op een basisplaats, maar de miljoenenaankoop uit Mexico maakt zich vooralsnog geen zorgen. De verdediger annex middenvelder geniet naar eigen zeggen het volledige vertrouwen van trainer Erik ten Hag, die in competitieverband als controlerende middenvelder vaak de voorkeur geeft aan Donny van de Beek.

"Iedere voetballer wil spelen, ik dus ook", vertelt Álvarez in gesprek met Voetbal International. "Maar we spelen met Ajax zóveel wedstrijden en dus hebben we ook heel veel goede spelers nodig." De zomeraanwinst koestert de goede band met Ten Hag, die Álvarez ziet als belangrijk onderdeel van de Ajax-selectie. "Dan maakt het niet dat dat ik ook af en toe op de bank moet zitten."

Ajax-verdediger Perr Schuurs in de auto bij Andy van der Meijde

Álvarez ziet zichzelf niet als de opvolger van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt. "Dat zou veel extra druk hebben kunnen geven", aldus de Mexicaan in Nederlandse dienst, die zich bij Ajax focust op de rol van centrale middenvelder. "Daar heb ik in Mexico (bij Club América, red.) de laatste maanden het meest gespeeld. Ik vind het een fijne plek, maar als het nodig is kan ik natuurlijk heel goed centraal achterin." De vergelijking met De Ligt gaat volgens hem echter mank. "Ik ben Edson Álvarez, ik ben naar Ajax gekomen om mijn eigen geschiedenis te schrijven."

Voor Álvarez is het heel belangrijk dat hij bij Ajax progressie boekt als speler, met het veroveren van prijzen als prettige bijkomstigheid. "Kampioen worden en hopelijk heel ver komen in de Champions League." De jonge Ajacied kijkt graag naar het aanvallende spel van Manchester City. "Dat is vergelijkbaar met dat van Ajax. Ooit daar spelen zou een volgende stap kunnen zijn, maar eerst wil ik heel veel mooie dingen bij Ajax realiseren."

Waar zie jij Edson Álvarez het liefste spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima speler. Vanuit een ander continent op jonge leeftijd naar een club met een gigantisch verwachtingspatroon (vooral na vorig seizoen) komen is niet niks. Hij blinkt niet uit maar speelt prima en heeft al 2 belangrijke goals gemaakt. Toch hoop ik hem op den duur naast Blind te zien. Al is daar nu geen reden voor aanpassing denk ik dat deze jongen potentieel beter is dan Veltman

16 oktober 2019 om 17:20

Ik zie liever dat Ajax volgend seizoen Alderweireld transfervrij probeert aan te trekken. Of Davinson Sanchez terug te halen want hij rot nu weg op de bank. Als Ajax daarin kan slagen wordt het ook voor de lange termijn een lastig verhaal voor Alvarez om zich in de basis te spelen op de centrale verdediger posities.

16 oktober 2019 om 19:14

Alderweireld gaat echt nog eerst naar een grotere club, is echt gewild. Sanchez kunnen we echt niet betalen en weet ook niet we dat moeten willen. Beest van een verdediger, maar voetballend minder. Zie ik voetballend 10x liever dat we het met de zoon van Schuurs sr proberen 😉

Die in competitieverband vaak de voorkeur geeft aan Donny v/d Beek als controlerende middenvelder. Hahahaha is idd al 1x voorgekomen, is dat tegenwoordig de definitie van "vaak". Sluit niet uit dat het vaker gaat gebeuren, maar Donny heeft pas 1 basisplaats daar te pakken en ben er geen fan van. Loopt naar mijn idee te veel uit positie.

Speelt gewoon prima op het middenveld. Nee het is geen creatief meesterbrein, maar is wel super nuttig voor de balans op het middenveld. Hij gaat ook regelmatig mee naar voren en is nog jong. Deze jongen slaagt denk ik bij Ajax wel.

16 oktober 2019 om 17:42

Helemaal eens gewoon laten staan als 6. Is ook de beste oplossing voor Ajax aangezien je verder geen defensieve middenvelders hebt. Donny en Marin zijn beide aanvallende middenvelders en komen beide niet tot hun recht op die positie.

Álvarez doet het prima op het middenveld bij Ajax, maar toch zie ik hem liever centraal in de verdediging. Álvarez mag dan wel zelf aangegeven hebben dat hij liever op het middenveld speelt en hij heeft inderdaad de laatste periode bij zijn club in Mexico en bij het Mexicaans elftal als middenvelder gespeeld, maar toch vind ik dat je aan zijn speelstijl kan zien dat hij gewoon centraal in de verdediging thuis hoort. Alleen heeft Álvarez momenteel gewoon pech (of misschien is dat wel het geluk voor Álvarez?) dat Veltman het tot dusver samen met Blind in de verdediging erg goed doet. Ook heeft ten Hag vaker aangegeven dat hij met een rechtsbenige verdediger rechts centraal wilt spelen en een linksbenige verdediger links centraal wilt spelen en Veltman is rechtsbenig en Blind linksbenig, terwijl Álvarez net als Veltman rechtsbenig is. Blind moet overigens ook gewoon centraal in de verdediging blijven staan. Juist met het spelinzicht dat Blind heeft kan hij vanuit achter echt gewoon goed opbouwen en dat is juist het sterke punt van Blind als hij centraal in de verdediging staat: hij leest het spel in zowel verdedigend- als aanvallendopzicht erg goed. Persoonlijk denk ik dat een centrum met Álvarez en Blind elkaar juist heel goed zou werken, aangezien ze beide elkaar op hun zwakke punten kunnen aanvullen: Álvarez die het verdedigende werk doet en opzicht best wel wat lengte heeft en Blind die dan vooral het opbouwende/voetballende gedeelte doet. Maar zoals ik al schreef: tot dusver doet Veltman het goed dit seizoen naast Blind, dus dan zal Álvarez waarschijnlijk nog wel op het middenveld blijven staan.

16 oktober 2019 om 17:39

Laat maar gewoon staan als het staat. Als Alvarez daar weg gaat moet Donny daar spelen en dat is echt geen oplossing in mijn ogen. Het is ook niet voor niets dat hij uit de verdediging is gehaald he. Komt wss gewoon beter tot zijn recht op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren