Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacieden laten EK bewust schieten en hopen op doorbraak onder Bosz

Laatste update:

Aron Winter maakte donderdag zijn selectie bekend voor het EK Onder-19 en PSV is met zes spelers hofleverancier. Ajax had ook zes spelers kunnen leveren, maar Donny van de Beek en Frenkie de Jong hebben bewust besloten om het toernooi in Duitsland te laten schieten.

/

Van de Beek en De Jong (allebei negentien jaar oud) zijn momenteel met de eerste selectie van Ajax op trainingskamp naar Oostenrijk en hebben er de voorkeur aan gegeven om de volledige voorbereiding mee te draaien bij de groep van Peter Bosz. De middenvelders hopen de nieuwe hoofdtrainer te kunnen overtuigen en een plekje in de vaste selectie te kunnen veroveren.

Ajax heeft hier overleg over gehad met de KNVB en de beslissingen zijn zonder problemen genomen, meldt Voetbal International. Door de absentie van De Jong en Van de Beek levert Ajax met Gino Dekker, Abdelhak Nouri, Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik vier spelers af voor het EK.

De volledige EK-selectie is hier terug te vinden.

Donny van de Beek en Frenkie de Jong zijn goed genoeg voor Ajax 1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van de Beek en De Jong hadden gewoon naar het EK moeten gaan natuurlijk om ons land te vertegenwoordige ... bovendien, pas op dit soort EK's maken spelers vaak grote stappen en daarom is het ook zo jammer dat Nederlanders op dit EK niet kunnen schitteren. Van de Beek en De Jong...ze verdienen het niet om nog voor het grote Oranje geselecteert te worden.

7 juli 2016 om 13:52

Tuurlijk, jong oranje is gewoon een slap aftreksel en in niets te vergelijkeen met hwt echte werk, neemt niet weg dat ervaring op doen ook belangrijk is maar dan kan je wellicht beter tegen fysiek volwassen speler spelen / trainen

7 juli 2016 om 13:54

Hebben in het verleden zat meegemaakt dat spelers jeugd EK's speelden maar er verder niets van bakten. Zie het probleem niet echt, deze jongens speelden in jong Ajax en het eerste en spelen ineens weer tegen knulletjes van onder 19. Zie niet in hoeveel ze daarmee opschieten.

7 juli 2016 om 15:22

Ja de laatste keer dat we wonnen, kwamen daar ook allemaal parels uit voort. De enige die het gered heeft is vlaar geweest volgens mij. Dat ek is niks, meer dan de helft sneeuwt onder zodra xe bij de grote jongens komen

Ik snap dit soort dingen niet hoor, het is zo belangrijk voor jongens van die leeftijd om dit soort toernooien mee te pakken. Velen en velen malen belangrijker dan oefenwedstrijdjes en trainen met het eerste, wat je het hele jaar kan doen.

Maargoed ik zal wel te simpel denken ofzo

7 juli 2016 om 13:58

Inderdaad en in de basis gaan ze toch niet komen omdat Gudelj, Bazoer en Klaassen gewoon simpelweg beter zijn en daarnaast lijkt een overstap van deze 3 jongens op dit moment niet echt aan de orde.

7 juli 2016 om 14:02

Ik zie deze jongens wel speeltijd krijgen, dat is het mooie van Ajax die laten de jonkies regelmatig mee doen.

7 juli 2016 om 18:15

Gudelj is geschorst eerstvolgende (v)CL wedstrijd. Dat zal worden opgevangen met Sinkgraven, vd Beek of De Jong, speel je goed dan is de kans op een vast verblijf bij het eerste groot, dus dat snap ik zeker. Ook hebben ze in de U17 en vorig jaar U19 al zo'n EK meegemaakt, zeker vd Beek zal minuten maken dus kan de keuze begrijpen.

7 juli 2016 om 13:59

Ik denk eerlijk gezegd dat het beter is om je in de basis te spelen en een heel seizoen mee te draaien bij het eerste. Dat lijkt mij beter dan wanneer je een toernooi speelt en daardoor geen kans meer maakt om bij het eerste aan te haken vanwege het missen van de volledige voorbereiding.

7 juli 2016 om 14:22

Er zijn twee kanten aan dit verhaal. Aan de ene kant is het belangrijk om belangrijk te zijn bij jeugdteam waar je tegen de zelfde leeftijdcategorie speeld. Aan de andere kant is het goed om mee te trainen met het 1ste waar je echte weerstand hebt. Frenkie en Donny worden waarsschijnlijk voor dit jaar gezien als Talenten die een basisplaats kunnen veroveren bij het 1ste. En willen gelijk vanaf minuut 1 er staan dit seizoen. Appie ziet zijn kans dit seizoen als Minuten maken bij het 1ste. Kiest er voor om eerst belangrijk te worden op zijn eigen leeftijds categorie. En verwacht dit seizoen minuten te maken

7 juli 2016 om 14:24

Een seizoen mee draaien bij het eerste kan ook als je mee hebt gedaan aan het EK, het is niet het een of het andere.
Verder zie ik deze twee niet Bazoer, Gudelj of Klaassen uit de basis spelen.

7 juli 2016 om 14:30

Want als je een paar weken voorbereiding mist ben je opeens minder goed? Als je goed genoeg bent om jezelf in de basis te spelen dan ga je dat ook redden zonder voorbereiding hoor.

7 juli 2016 om 15:19

Het lijkt me een stuk minder eenvoudig worden. Zo gemakkelijk is dat niet, zeker voor jonge jongens die nog maar net tegen het eerste aanzitten.

7 juli 2016 om 14:01

Juist tijdens de voorbereiding kan je jezelf laten zien aan de trainer. Nu begint iedereen nog op nul, maar tijdens het seizoen zal Bosz een vaste kern gebruiken en moet je hopen op schorsingen/blessures.

7 juli 2016 om 14:02

Het niveau van het eerste van Ajax is hoger en de Jong bijvoorbeeld heeft dat ek vorig jaar al meegemaakt..

Ik vind het getuige van lef dat ze voor hun kans gaan.

7 juli 2016 om 14:59

Wat hebben ze er aan dan? Als je kijkt naar de elftallen die wat hebben gepresteerd op dit soort toernooien zijn maar weinig spelers goed terecht gekomen. Ik denk dat met het eerste op trainingskamp belangrijker is.

7 juli 2016 om 14:03

Wat maakt een naam nu uit?
Beide spelers geloven in zichzelf en gaan voor een kans in het eerste.
Vind ik zeer knap.

Ja, is jammer, maar als ze zelf niet willen dan kun je weinig doen. Ik snap ook wel dat ze graag een vast plaats in de selectie willen afdwingen. In de loop van het seizoen zal dat toch lastiger worden.

Zonde voor ons, zeker als je weet dat zeker Frenkie de Jong geen minuten zal gaan maken of in ieder geval beslissend zal zijn. Zou natuurlijk leuk zijn, maar vorig ek u19 was Frenkie wel de beste speler, jammer dus dat hij dit laat cancellen.

Wie geeft er wat om het EK onder 19?
Ik zou ook gaan voor een kans om het eerste elftal te bereiken.

Ik vind het opvallend dat er geen Az'ers tussen zitten, ondanks dat ze twee keer zijn uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van Nederland

7 juli 2016 om 17:12

Ik heb geen idee wat voor talenten AZ heeft rondlopen maar heb uberhaupt het idee dat die prijs een beetje onzin is.

Vooral van Donny van de Beek vind ik het een verstandige beslissing hij zat er vorig jaar al tegenaan en voor de eerste wedstrijd in de vCL is Gudelj geschorst. Hierdoor is de kans groot dat hij bij de selectie zit.

Weet iemand hier iets meer over die Zeefuik? Geen idee wat zijn kwaliteiten zijn enzo eerlijk gezegt, ben best benieuwd eigenlijk.

7 juli 2016 om 15:58

Zeefuik is een rechtsback die eventueel ook centraal (weinig lengte) kan spelen uit de A1. Zie ik meer potentie in dan Owusu en Lartey-Sanniez, die ongeveer even oud zijn en hun wedstrijden afwerken in Jong Ajax.

7 juli 2016 om 16:02

Oke, bedankt! Ja, Owusu en Lartey-Sanniez ken ik wel, word ik ook weer wat wijzer haha. Zie je hem snel het eerste halen? Of is Tete wel echt een paar klassen beter?

7 juli 2016 om 17:12

Tete is zeker 3 klasses beter.

7 juli 2016 om 18:20

Hij is qua speelstyle heel erg vergelijkbaar met Tete, iets kleiner van stuk maar enorm sterk en snel die er altijd op klapt. Tete heeft een bizar goede tackle waar Zeefuik echt in de staande duels een monster is, hij was afgelopen seizoen eerste jaar A en is nu vervroegd doorgeschoven naar Jong Ajax. Hij kan overal in de verdediging wel spelen en is afgelopen jaar meestal tegen de beste aanvaller van de tegenstander gezet ( ooit eens gelezen in een stukje over hem, was me zelf nooit echt opgevallen ) ik vind het een hele fijne back die verdedigend voor heel veel zekerheid zorgt maar in aanvallend opzicht nog kan verbeteren. Zal interessant worden zijn ontwikkeling in Jong Ajax te volgen.

Gaat Fosu-Mensah mee?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren