Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afgekeurde treffer Elia behoedt Cocu voor nieuwe mokerslag

Laatste update:

De topper in de Turkse competitie tussen Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Beide teams kregen in het Sükrü Saracoglu Stadion kansen op de overwinning, maar gescoord werd er uiteindelijk niet: 0-0. Phillip Cocu kan zodoende weer een punt bijschrijven met Fenerbahçe, al had de oefenmeester over geluk niet te klagen, daar een doelpunt ven Eljero Elia in de slotfase werd afgekeurd vanwege buitenspel en Edin Visca in blessuretijd een reuzenkans miste.

Na de 2-0 overwinning van afgelopen donderdag in de Europa League op het Slowaakse Spartak Trnava besloot Cocu zijn basiself intact te houden. Dat betekende dat de pas negentienjarige Elif Elmas opnieuw startte, terwijl de aanvalslinie werd geleid door Islam Slimani, tegen Spartak Trnava nog verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie. Bij Istanbul Basaksehir keerde Eljero Elia terug in de wedstrijdselectie; de voormalig Feyenoorder kwam vanwege een blessure op 16 september tegen Antalyaspor voor het laatst in actie.

Elia moest nog wel genoegen nemen met een reserverol. Istanbul Basaksehir genoot in de eerste helft het meeste balbezit, maar slaagde er niet in het optisch overwicht uit te drukken in een voorsprong. In de slotfase van de eerste helft stuitte Mahmut Tekdemir op doelman Harun Tekin, terwijl Márcio Mossoró na een hoekschop uit kansrijke positie naast schoot. Namens Fenerbahçe zetten Slimani en Elmas doelman Mert Günok aan het werk in het eerste bedrijf.

Direct na de onderbreking maakte Elia als invaller alsnog zijn opwachting. De Nederlander was na een uur voetballen dicht bij de gelijkmaker, maar schoot vanuit kansrijke positie over. Cocu zag hoe zijn elftal moeite had met het creëren van kansen en bracht onder anderen Yassine Benzia nog binnen de lijnen teneinde daar verandering in aan te brengen. Elmas kreeg twintig minuten voor tijd een goede mogelijkheid, maar de belofte zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden door een verdediger.

In de slotfase waren de beste kansen voor Istanbul Basaksehir. Elia dacht acht minuten voor tijd uit te groeien tot matchwinner, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In blessuretijd miste Visca nog een enorme kans namens het bezoek, waardoor de stadsderby uiteindelijk geen winnaar opleverde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We speelden sterker dan basaksehir, maar o zo onterechte gelijkspel. Turkije heeft de var volgens mij op aliexpress besteld, want door een storing een loepzuivere goal van basaksehir niet gegeven. Cocu heeft zijn kans meer dan zat gehad, dit is een topclub en bij elke land word er in zo een situatie afscheid genomen. Bij psv heeft hij de nodige krediet als speler opgebouwd, bij fener is het gewoon anders. De kwaliteit is veel beter dan waar het hoort te staan dus het argument dat zijn spelers slecht zijn mag meteen naar de prullenbak. Ik had het je gegund philip, want je lijkt me een erg sympathieke vent, maar helaas. Zo snel mogelijk afscheid nemen zodat we niet nog meer tijd verliezen.

Het is niet afgekeurd door de VAR. De VAR had technische problemen en deed het niet, zo is dit glasharde doelpunt van Basak ten onrechte afgekeurd. Ach ja, Fener kan wel een beetje geluk gebruiken deze tijden.

Schandalig dat Elia zijn doelpunt, desondanks na de beoordeling van de VAR, afgekeurd wordt. Te absurd voor woorden.

VAR keurde niks af! De VAR werkte plots niet meer!

7 oktober 2018 om 19:24

De Var deed het al 3 minuten voor de goal al niet..

7 oktober 2018 om 19:29

Weet ik.

Sterker nog, de VAR is niet geraadpleegd omdat de 'verbinding was verbroken'. Dat is wat ze ons willen laten geloven. Je geeft miljoenen uit aan dat systeem maar toevallig valt de verbinding weg tijdens zo'n moment in zo'n belangrijke wedstrijd.

7 oktober 2018 om 19:19

Var kampte 2-3 minuten voor de goal al met een storing.

Denk dat ze even in de toekomst hebben gekeken en ze zagen dit aankomen.

On:

Fener teveel kansen gemist.
Basak genaait door var.

7 oktober 2018 om 19:55

Wat ben jij een Fenerbahce dusmani (vijand) 1e klasse zeg walgelijk!! Je weet dat de VAR al minuten voor dat moment wegviel maar toch plaats je zo een comment om te laten blijken alsof het op dat moment express niet werd gebruikt. Wat heeft Fener jou wel niet aangedaan de tijden van kezman tuncay waren zeker je kinderjaren..

Ps : vida komt net in als een gek duidelijk rood maar de VAR grijpt niet in terwijl er gewoon verbinding is...

7 oktober 2018 om 20:01

Niet waar ik ben grootste vijand van Fener.

Ik vind het raar dat er niet terug gekeken kan worden ookal heeft de var systeem een storing. Ze hadden ook op een andere manier kunnen kijken bijv via de uitzending van beinsports want dit is wel een hele slappe excuus.

7 oktober 2018 om 20:08

Regels zijn regels VAR kan alleen gebruikt worden volgens de regels. Zelf een VAR creëren als de VAR niet werkt mag gewoon niet. Het is gewoon een ongelukkige moment voor Basaksehir niet meer niet minder het kon ook andersom zijn.

7 oktober 2018 om 23:34

Anadolu_gfb, blijf jij die onzin maar geloven.

We speelden ons beate spel tot nu toe alsje de oefenwedstrijden niet meerekent.

De spelers kwamen Cocu te kort vandaag vind ik. Van de zo veel kansen scoor je er geen en dan scoort BSK in die laatste 5 minuten. Daar gaat je dik verdiende winst...

Het doelpunt van BSK is onterecht afgekeurd en dat is jammer, maar daar is nu niets meer aan te doen. De VAR kon het doelpunt niet analyseren door een storing in het systeem.

Topal, Reyes en Ayew waren echt super slecht. Voor de rest deed iedereen het wel redelijllk - goed.

Dit is gewoon een doelpunt, maar ik vind deze uitslag ook goed.. GS word dit seizoen weer kampioen met beperkte selectie

Hier zit dus echt een vreemd geurtje aan. Fenerbahce mag niet verliezen. Bij verlies zal Cocu zeker ontslagen worden en zullen de supporters in opstand komen. 10 minuten voor tijd doet de var het oppeens niet en scoort de tegenstander, maar de vlag gaat omhoog en niemand die het kan corrigeren. Vindt het toch een vreemd geurtje hebben.

7 oktober 2018 om 19:22

Normaal zou ik zeggen onzin, maar in Turkije gebeuren wel gekkere dingen.

Tweede keer dat ik dit zie in Turkije. De eerste was tijdens Rize-Fenerbbahce en nu tijdens Fenerbahce-Basaksehir...
Ben benieuwd wat we nog gaan zien met die VAR systeem in Turkije...

Hahaha te grappig dit. Zogenaamd buitenspel. Var doet het niet!? Grensrechter word eerder wat ingefluisterd lijkt me...

Ik moet zeggen dat het Cocu ook niet echt mee zat vandaag. We speelden bij vlagen af en toe best fris voetbal. Met name Elif Elmas creeerde toch heel wat kansen. Grootste fout vandaag was door niet met Benzia te beginnen, je zag gelijk verbetering in het spel nadat hij inviel. 3-5-2 is ook niet echt een formatie dat succes zal leveren, vooral met het materiaal wat Fenerbahce nu in bezit heeft. Ik denk overigens niet dat Cocu ontslagen zal worden, hij gaat nog lang de tijd krijgen.

Met alle respect dit stinkt zwaar naar georganiseerde matchfixing. Hoe kan je die doelpunt van Elia afkeuren? Is het gewoon een blunder van de arbitrage? Of opzettelijk? Want de VAR had ook nog eens "storing". Zulke opzettelijke blunders maken wij ook maar al te vaak mee in Griekenland. Had de doelpunt geteld en had Fenerbahçe verloren dus, zou de pleuris zijn uitgebroken dus tja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren