Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat velt hard oordeel na zien van beelden: ‘Dit was niet eens een kans’

Laatste update:

Dick Advocaat zag Feyenoord zondagmiddag tegen Vitesse (1-0) voor de eerste keer in 420 dagen verliezen in de Eredivisie. Desondanks is de scheidend oefenmeester na afloop over het algemeen complimenteus naar zijn spelers toe. Advocaat vindt dat Feyenoord vooral in de tweede helft een stuk beter was dan Vitesse, al kwam dat niet tot uiting in de stand. Enkele grote missers in de slotfase braken de bezoekers op in Arnhem.

"Er was vandaag één ploeg die het spel dicteerde had ik het gevoel, zeker in de tweede helft", verklaart Advocaat tegenover FOX Sports. "En dan moet je vanuit je kansen gewoon een goal maken." Vóór rust had Feyenoord, dat in een 5-3-2-systeem begon, duidelijk meer moeite met Vitesse. "We speelden voor het eerst in dit systeem en dan praat je natuurlijk over Riechedly Bazoer, in mijn ogen een geweldige speler. Die weet wel waar hij lopen moet. Al vond ik dat hij niet zo dominant speelde als normaal. En dat had natuurlijk ook een beetje met ons te maken. Datzelfde geldt voor, wat ik ook een goede speler vind, Oussama Tannane. Die heb ik vandaag ook minder gezien omdat wij in de duels vrij scherp waren. Daardoor hadden we eigenlijk over de hele wedstrijd controle, want hun goal is gewoon een fout van een speler van ons."

Advocaat verwijst daarmee naar Marcos Senesi, die in een duel werd afgetroefd door de alerte Loïs Openda. De bal kwam vervolgens terecht bij Oussama Darfalou en hij tikte van dichtbij de 1-0 binnen voor Vitesse. "Te makkelijk en te nonchalant in het duel", oordeelt de Feyenoord-coach. "En dan heeft hij (Openda, red.) de mazzel dat de bal in de kluts meegaat, en dan profiteert Vitesse daarvan. Maar wij hebben ook een aantal wedstrijden gewonnen en gelijkgespeeld dat je dacht: Nou. Maar vandaag krijgen we zeker te weinig volgens mij", aldus Advocaat, die vervolgens weer verder gaat met zijn analyse over Senesi.

"De scherpte kan zeker beter", geeft Advocaat als advies mee aan de Argentijnse centrumverdediger, die een lange bal van achteruit van Vitesse helemaal verkeerd beoordeelde. "Het is natuurlijk een uitstekende speler aan de bal, maar defensief zal hij wat scherper moeten worden. Dit was niet eens een kans, als verdediger moet je gewoon die bal hebben. Daar moet je voor gaan, en anders gewoon doorlopen. Maar hij is teveel voetballer", aldus Advocaat, die Feyenoord in oktober 2019 tegen Ajax (4-0) voor het laatst zag verliezen in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dat was inderdaad geen sterk moment van Senesi, maar hij komt er wel.
Ik lees veel frustratie in de andere topic over het verlies, maar sometimes you win en sometimes you lose. Zeker met zoveel geblesseerden in je selectie.
Waar ik weinig over hoorde was dat -zeker in de tweede helft- Botteghin gewoon een wereldpot speelde. Hij wordt om verschillende redenen regelmatig ter discussie gesteld en ik ben het er mee eens dat we hem moeten door selecteren, maar hij stond vandaag als een huis.

20 december 2020 om 15:04

Eens, genoten van Botteghin, hoe hij meerdere keer voor zijn man kwam was echt een genot om te zien. Jammer dat hij die bal er niet in verlengde na dat schot/voorzet van Malacia.

20 december 2020 om 15:19

Vrij logisch dat er veel frustratie is toch? Als je bij Psv en Ajax wil blijven dan had je moeten winnen als je de verhoudingen in die 2e helft ziet. Feyenoord begint nu wel langzaam af te haken.

20 december 2020 om 15:28

Frustratie heeft met verwachtingspatroon te maken, Inke. Ja, we hadden in de tweede helft minstens 1 en eigenlijk gewoon 3 punten moeten halen, maar zoals ik al aangaf, soms lukt het wel en soms niet. Ik gun dat degenen die hiervan gefrustreerd raken een dosis relativeringsvermogen opdoen tijdens de Kerst.

20 december 2020 om 18:08

Net als met de mensen hierboven inderdaad echt helemaal eens met je over Botteghin. Als mannetjesputter is hij echt een geweldige verdediger. En ook eens met je eerste stuk overigens, het muntje is al regelmatig de goede kant op gevallen en vandaag was dat bizar genoeg en helaas niet het geval.

Klopt, was het ook niet. Maar meneer advocaat je hebt veel te veel ontzag getoond de eerste helft voor een middelmatig Vitesse. Ik snap de hele ophemeling van Vitesse niet, een groot gatenkaas achterin in de tweede helft. Die worden gewoon 5de dit seizoen en dan hebben ze het prima gedaan.

20 december 2020 om 15:24

Het zit je wel dwars hè?

Ik zie je alleen zwaar negatief reageren op Vitesse. We spreken elkaar wel weer als jullie wel tegenstanders uit het linkerrijtje hebben gehad. Tot op heden alleen Groningen, Twente en Vitesse uit het linkerrijtje gehad. En dat heeft jullie maar 1 x winst opgeleverd.

20 december 2020 om 15:27

Sparta ook nog. 4 wedstrijden uit het linkerrijtje en 1 x gewonnen.

20 december 2020 om 15:59

Mij zit niet zoveel dwars. Ik heb Vitesse heel wat wedstrijden zien spelen en ben daar niet zo van onder de indruk. Denk dat ze gewoon vijfde worden. Ik vind dat Ajax, Az, Feyenoord en Psv gewoon beter zijn.

Buiten dat na aanstaande woensdag 5 teams uit het linkerrijtje. Wat kan Feyenoord eraan doen dat het programma zo is opgesteld ? Er is er maar een die gefrustreerd doet en dat ben jij zelf. Fijn weekend knul

20 december 2020 om 16:33

De eerste 60 minuten is Vitesse gewoon de betere. Uiteindelijk was gelijkspel gewoon verdiend geweest. Maar het zit niet altijd mee.

Veel succes nog 2 x tegen Ajax, PSV en Az. Kunnen jullie alsnog gewoon 5e worden.

20 december 2020 om 16:46

Hahahaha en dan zeggen dat mij iets dwars zit.. 🤣🤣🤣 lach mij krom om personen zoals jij

20 december 2020 om 17:00

Ja met het uitvallen van de 1e, 2e en 3e optie in de spits, het ontbreken van je 1e, 2e en 3e optie voor de links buiten en je 1e de 2e links back waren we niet best... en dat is ook te zien op de ranglijst. Gelukkig komen er nu weer langzaam spelers terug. En dat je hier vandaag verliest daarmee doe je jezelf veel tekort maar het kan een keer gebeuren. Voor nu gefeliciteerd vitesse supporters, leuk voor jullie dat jullie nog even bovenin meedraaien

20 december 2020 om 16:46

Middelmatig vitesse?? Gast, als feyenoord in de rust 3-0 achter staat mogen ze niks zeggen.. alsof feyenoord lekker de bal liet rondgaan

20 december 2020 om 17:01

Dus vitesse heeft meer dan 3 100% kansen gehad en feyenoord is niet uit de eigen 16 geweest? Kom op Theo, enig realisme zou je niet misstaan 🤣

Een beetje zelfkritiek mag ook wel Dick. Geef dan gewoon toe dat het nieuwe systeem geen goed idee was. En net wanneer je denkt dat Wehrmann en Azarkan hun minuten gaan maken komt hij met zo een opstelling op de proppen. Tweede helft prima gespeeld, wissels ook begrijpelijk.

Ik ben nooit anti Advocaat, maar nu kletst hij maar wat.
Normaliter verdedigt hij met 10 man en klrijgt de tegenstander volop kansen die ze niet benutten. Hij stapt dan het veld af met een gelijkspelletje of een kleine overwinning. dan hoor je een heel ander Advocaat
Vandaag begon hij Weer zo, Feyenoord had mazzel dat het slechts 1-0 werd.
De wedstrijd had al over kunnen zijn.
De tweede helft kregen we een Feyenoord te zien dat wilde scoren, maar nu ging de tegenstander doen wat Feyenoord altijd doet. Zo veel mogelijk man achter houden. En het resultaat was dat de verdedigende partij de tweede helft een gelijk spel ( 0 - 0)eruit sleepte, net als Feyenoord altijd.

Feyenoord kreeg vanaf de 85e minuut tot en met de extra tijd al 5 kansen. Natuurlijk had Feyenoord na de rust zeker drie of meer keren moeten scoren. Maar zolang Jorgenson spits is loopt er al 1 speler voorin bij Feyenoord die geen kans af maakt. Vreemd genoeg lukt het ook Brian Linssen nauwelijks te scoren. Hij staat ook pas op 1 competitietreffer. Een keer breekt dat gebrek aan scorend vermogen Feyenoord op. Overigens, ook in de Europese wedstrijden was het zeer magertjes met het scoren van doelpunten.je kunt dus, zoals Advocaat doet, wel concluderen dat je de betere was en dat je genoeg kansen bij elkaar voetbalt, die kansen moeten ook wel een keer worden afgemaakt als je wilt winnen en aanspraak maken op de punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren