Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat laat Sunderland ‘zeer teleurgesteld’ achter

Laatste update:

De wegen van Dick Advocaat en Sunderland scheiden, zo meldt de Premier League-club via de officiële kanalen. Sunderland laat in een communiqué weten dat de 67-jarige Nederlander de clubleiding woensdagavond heeft geïnformeerd over zijn beslissing. Advocaat ambieert niet langer een baan in het clubvoetbal, ondanks dat diverse clubs interesse hebben.

/

“Hoewel ik zeer teleurgesteld ben, begrijp en respecteer ik absoluut de beslissing van Advocaat”, zo maakt voorzitter Ellis Short duidelijk. “In de korte tijd dat hij hier was heeft hij een geweldige impact gemaakt en heeft hij de club met zijn ervaring en enthousiasme naar een hoger niveau gebracht. We zullen hem altijd dankbaar zijn voor wat hij heeft bereikt.”

Advocaat werd medio maart aangesteld als opvolger van Gustavo Poyet en ondertekende een contract voor de rest van het seizoen. Sunderland slaagde erin om lijfsbehoud af te dwingen en wilde graag langer door met de Nederlander. “Op bepaalde momenten in je leven moet je een beslissing nemen en ik ben nu bijna 68 jaar oud. Een paar hebben contact met mij gezocht, maar voor mij was het altijd Sunderland of helemaal niemand”, zo geeft Advocaat aan.

Advocaat wil alle betrokken personen bij Sunderland ‘en uiteraard de supporters’ bedanken. “Sunderland is een van de hoogtepunten in mijn loopbaan geweest.” Technisch directeur Lee Congerton toont eveneens begrip. “Ik weet dat het voor Dick een moeilijke beslissing was, maar hij had het gevoel dat hij er niet meer klaar was voor de intense ontberingen als clubtrainer op lange termijn. We respecteren zijn eerlijkheid.” Het valt niet uit te sluiten dat Advocaat graag weer bondscoach wil worden.

Een wijze beslissing van Dick Advocaat

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel erg jammer! Vond het prachtig om hem in de Premier League te zien.

27 mei 2015 om 20:39

Advocaat kreeg deze selectie aan de praat, nu beginnen ze weer opnieuw. Er moeten grote namen worden gehaald qua spelers en een coach ala Tony Pulis. Spannende maanden.

27 mei 2015 om 21:46

Maar ja 68 jaar en die wil denk ik ook nog wel genieten voor zijn centen, voordat het over is.
Het lijkt niet altijd een extreem zware job, maar ik denk dat veel mensen het toch onderschatten. Zeker als het slecht gaat kan het in dat geval erg pijnlijk zijn voor een coach. Mensen denken dat het altijd alleen aasgieren zijn, maar ik denk dat een grote gedeelte dat niet is.

27 mei 2015 om 22:28

Onderschatten? Lijkt me een dodelijke baan qua stress, leuk als het goed gaat maar anders pfff.

27 mei 2015 om 22:05

Eeen deskundige coach die thuishoort bij het mooie Sunderland maar waar de inzichten verschillen.

Jammer maar zeker te begrijpen en te verwachten. Hij vertrekt daar nu als een held en een hele flinke bonus. Hij wilt liever geen clubs meer coachen, hoopt een nationaal elftal en dat is zijn goed recht. Hij kan het eigenlijk ook alleen maar minder doen volgend jaar dus slimme keuze van hem

Hopelijk lost hij zijn belofte in en komt hij naar Ado.

27 mei 2015 om 22:06

Hij gaat een tijdje nietsdoen.

Logisch, de manier waarop hij werkt en leeft wordt op zijn leeftijd ieder jaar moeilijker.
Hij kan beter stoppen met coaching en a la Adriaanse en De Mos lekker vanuit de luie stoel analyseren.
Het is mooi geweest, tijd om plaats te maken voor anderen.

Wow jammer al kan ik het wel begrijpen. Ik had het geweldig gevonden om hem nog een jaartje te zien in de pl.

Goed moment om weg te gaan, ik denk dat ze volgend seizoen weer strijden tegen degradatie en dan ontkomt Advocaat er niet aan dat ie zn naam te grabbel gooit.

Vind dit toch wel jammer,had Dick nog best wel een jaar in de PL willen zien.

Eindigen met een klapper. Wijze beslissing van Advocaat.

Bondscoach zijn is veel relaxter en leuker bij aanwezigheid op grote toernooien. Gelijk heb je Dickie. Minder druk, dus meer tijd om je centen te verbrassen.

Ik had verwacht dat hij zou tekenen voor een jaartje. Hij had altijd de wil om te coachen in Premier league en die wil is nu al na paar wedstrijden over. Best wel raar vind ik.

27 mei 2015 om 20:51

Hij zei vantevoren al maar voor negen westrijden te blijven dus zo raar is het niet..staan ze volgend jaar na tien wedstrijden laatste word hij waarsxhijnlikl alsnog ontslagen

27 mei 2015 om 22:07

Was dat inderdaad de deal? Dat wist ik niet,

was te verwachten. Advocaat doet geen lange klusjes meer. zie hem opzich nog wel volgend seizoen ergens opduiken als hij weer een noodlijdende ploeg moet redden of wie weet zelfs op het EK!

Heel jammer, had het ook niet verwacht. Als ik hem zo zag bij Sunderland zag die er zeer gelukkig uit en had altijd uitgesproken nog graag in Engeland aan de slag te willen. Maar hij is op zo'n leeftijd gekomen om lekker te gaan genieten van zijn centjes!

Langer blijven heeft denk ik een te groot risico op verval. Nu is hij de held en dus een prachtig moment om het zo kort te houden. Hiermee heeft hij in korte tijd weer zijn staat van dienst in de media gekrgen waardoor kansen als bondscoach waar dan ook weer zijn gestegen

Misschien wel erg slim aangezien sunderland geen gewldig team heeft en toch wel erg veel geluk had op het einde (denk aan de wedstrijd tegen everton) nu gaat hij weg als een held.

Snap niet waarom het zeer teleurstellend moet zijn. Hij heeft ze idd gered van degradatie, maar ze hebben enorm enorm veel geluk gehad wat helemaal niets met Advocaat te maken heeft. Tegen Arsenal was het al niet te geloven dat ze 1 puntje kregen en een paar weken daarvoor tegen een directe concurrent wonnen ze met 2 enorm geluksdoelpunten en waren ze de onderliggende partij.

Maar oke, hij heeft z'n doelstelling behaald en daar gaat het om.

Jammer. Hij was echt populair in Engeland, en dat in korte tijd. En nee, niet alleen om zijn naam. En ik denk niet dat hij het veel beter had kunnen doen. Hier en daar wat geluk, maar dat heb je ook gewoon nodig.

Hij heeft het goed gedaan, maar ik vind het wel verstandig dat hij gaat. Ik verwacht dat hij als Bondscoach van een goed betalend land aan de slag gaat, dat is een stuk minder intensief.

Zouden al die geruchten dan toch waarheid worden?

Fingers crossed...

Dickie komt naar Den Haag en gaat de RVC in.

Tenminste dat was de bedoeling eerst. Na Sunderland naar Den Haag

Ik denk dat Advocaat nog 1x bondscoach wil worden voor het Ek2016.
Geen idee welk land, maar hij wilt geen clubcoach meer zijn.
Misschien een bestuursfunctie bij Ado??

Ik had verwacht dat Advocaat volgend jaar coach was van Sunderland. Jammer dat het zo is gegaan.

dick word de nieuwe coach van Real Madrid !

Kom lekker naar huis Dick. ADO heeft je zo hard nodig. Gewoon een beetje advies geven niks meer niks minder. We wachten met smart op je.

27 mei 2015 om 22:26

Helemaal mee eens kommop Dikkie, Lekkâh terug nâh FCDH!

Jammer dat Dick weggaat. Hij heeft het wel knap gedaan. Sunderland speelde in het begin van het seizoen echt bagger, had er niet zoveel vertrouwen in.

Vooraf toen Dick na Sunderland ging, leek het net of hij aan boord stapte bij een zinkend schip. Maar hij heeft het geweldig gedaan daar.

Bij Servië eerder dit seizoen, had die het toch een beetje verpest. Maar ben benieuwd wat die nu gaat doen.

Heel erg jammer. Had hem graag nog een seizoen in de Premier League gezien. Ik heb genoten van hem.

dick heeft het heel goed gedaan maar hij heeft wel geluk gehad paar wat een klasse van magic dick!

Als Besiktas hem haalt worden ze volgend jaar minimaal 2de.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren