Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat: ‘Hij is gewoon iets verder dan Toornstra, dat heb ik hem ook verteld’

Laatste update:

Feyenoord pikte Mark Diemers eerder deze transferzomer op bij Fortuna Sittard en de komst van de middenvelder werd met de nodige scepsis ontvangen. Diemers heeft echter een goede voorbereiding achter de rug en mocht tegen PEC Zwolle zelfs in de basis beginnen ten faveure van oudgediende Jens Toornstra. Voor Diemers zelf kwam zijn basisplaats niet als een enorme verrassing.

“Ik zag het in de week voor PEC aankomen”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Of mij dat verbaast? Ik wilde op een rustige manier binnenkomen bij Feyenoord, eerst de jongens goed leren kennen en dan snel aanpikken bij het vereiste niveau. Maar ik heb, denk ik, meteen een goede voorbereiding gedraaid. Jens Toornstra ken ik al langer, hij is natuurlijk een gearriveerde speler, de trainer had tegen PEC ook Jens kunnen laten spelen. Maar ik was de gelukkige.”

Diemers weet echter dat hij de strijd nog niet definitief heeft gewonnen en hij ziet met João Teixeira bovendien nog een extra concurrent binnenkomen voor de positie van aanvallende middenvelder. Hiermee krijgt trainer Dick Advocaat, die graag meer concurrentie voor de basisplaatsen ziet, zijn zin. Het besluit om Diemers te laten starten boven Toornstra noemt de ervaren oefenmeester dan weer een ‘gevoelskwestie’: “Diemers is gewoon iets verder dan Toornstra op dit moment.”

“Dat heb ik Toornstra verteld, spelers zijn het daar per definitie nooit mee eens, maar dat geeft ook niet. Als ik als trainer dat gevoel heb, moet ik daar ook naar handelen. Daar ben ik trainer voor. Diemers speelde tegen PEC Zwolle erg sterk.” De middenvelder zelf heeft al wel door dat er bij Feyenoord iets anders van hem wordt verwacht dan bij Fortuna. De vrije rol die hij in Limburg had, heeft hij bijvoorbeeld niet meer: “Dat kan hier niet. Dan moet ik mezelf gewoon aanpassen. Het is harder werken. En het is kijken.”

“Als Orkun Kökçü diepgaat, moet ik op mijn positie blijven. En andersom natuurlijk. En als je bij Feyenoord speelt, moet je ook af en toe een sliding maken op het middenveld. Liefst niet te veel, hoor. Lekker de bal rond laten gaan is het beste.” Op de training is hij ook veel bezig met aanvoerder Steven Berghuis, die graag zo veel en zo goed mogelijk bediend wil worden door zijn nieuwe ploeggenoot: “Ik vind hem een geweldige speler. Ik ben blij dat hij mij ook een goede speler vindt.”

Denk jij dat Mark Diemers dit seizoen basisspeler blijft bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoor weinig over die Teixeira, wat is zijn plek in dit hele verhaal dan? Met wie moet hij concurreren?

17 september 2020 om 07:55

Hij staat beschreven als aanvallende middenvelder en zal dus moeten concurreren met Diemers en Kokcu.

Hij heeft een goede chemie met berghuis en dat is je beste speler , dus zou ik er ook voor kiezen om met diemers te spelen

17 september 2020 om 08:59

Vind Diemers echt een nuchtere vent, echt een speler die niet de beste is, maar wel het beste eruit haalt. Goede aankoop voor Feyenoord, ook omdat je weet wat je aan hem hebt en hij weet hoe t werkt. Moeten we bij Texeira nog zien

17 september 2020 om 09:14

Mee eens, daarbij is hij erg gemotiveerd om zichzelf te verbeteren. Door bijvoorbeeld met dat ene bedrijf samen te werken om nog meer analyses en video's over zichzelf te zien.

Eindelijk een zinnige opmerking van een voetballer "en als je bij Feyenoord speelt, moet je ook af en toe een sliding maken op het middenveld. Liefst niet te veel, hoor. Lekker de bal rond laten gaan is het beste". Niet dat stereotype "mouwen opstropen en werken", maar voetballen. Dat is wat Feyenoord nodig heeft.nu nog kijken of Diemers dat kan brengen.

17 september 2020 om 09:22

Oprechte vraag, maar in hoeverre wordt een redelijk flegmatieke speler gepruimd bij Feyenoord? Ik zou het leuk vinden om wat meer de Sjini Ono's van deze wereld bij Feyenoord te zien spelen. Ik heb het idee dat dat steeds moeilijker wordt.

17 september 2020 om 09:37

Ono vergelijken met Diemers is wel heel extreem. Ono was een geweldenaar die het ook bijna 20 jaar na dato nog uitstekend zou doen. Je vraag is is precies datgene wat ik met mijn laatste opmerking beoog, hoewel flegmatiek natuurlijk wel een kwalificatie is die nergens gepruimd wordt. Als het tegen zit; dan ben je als eerste aan de beurt.

Als Toornstra er maar in staat in de topwedstrijden in de eigen kuip. Dan lijkt hij het best tot zijn recht te komen. Je helemaal de kleren in lopen en voorin nog belangrijk zijn met goals en assists.

Dit is natuurlijk precies wat Advocaat wil: onderlinge concurrentie. Aan Jens nu weer de taak om Diemers op de huid te zitten.

17 september 2020 om 09:02

Of voor Jens een mooi moment om nog een buitenlands avontuur aan te gaan. Heeft ie nu nog wel de leeftijd voor.

17 september 2020 om 09:58

Hoop ik niet! Onderschatte speler en belangrijk als je op 3 fronten wil strijden. In topwedstrijden thuis vaak een van de beste. Voor balans ook een goede speler. Met extra concurrentie alleen maar beter, Toornstra was onomstreden en nu wordt ie weer geprikkeld om te vechten voor zijn plek. In het verleden ook gelukt. Ik denk een middenveld met Toornstra, Diemers en Fer is ook te doen. Als Kokcu mindere speelt of geblesseerd is. Beide gaan in ieder geval genoeg minuten maken denk ik.

17 september 2020 om 10:06

Komen nog genoeg wedstrijden aan, waar toornstra zichzelf kan en mag bewijzen. Dat jaar daarna is het voor Feyenoord geen gek idee dat hij het schip verlaat. Is dan 32 jaar en jongens als Teixeira & Diemers kunnen hem overnemen.

17 september 2020 om 10:27

Jens zal hier nog dolgraag blijven voorlopig, wat hij ondertussen wel meermaals aangegeven heeft. De stap kon hij eerder al (al dan niet vaker) maken en bleef toch. Nu weet hij ook wat hij hier heeft en Jens kennende gaat hij weer keihard knokken om z'n plek terug te krijgen.

17 september 2020 om 11:03

Dat gevoel heb ik ook. Feyenoorder in hart en nieren, sympathie voor zulke spelers.

Wie weet gaan Diemers en Linssen nog verassen,en zijn het laatbloeiers..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren