Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat heeft plek van Van Marwijk nog in zicht ondanks forse nederlaag

Laatste update:

De Verenigde Arabische Emiraten van bondscoach Bert van Marwijk hebben dinsdag goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. Op bezoek bij Libanon werd met 0-1 gewonnen, waardoor nu de derde plaats in Groep A van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus wordt bezet. Tegelijkertijd verloor het Irak van Dick Advocaat met 0-3 van Zuid-Korea, waardoor hij nog altijd wacht op zijn eerste zege als bondscoach van de Irakezen.

Dankzij een rake strafschop van Ali Mabkhout in de 85e minuut vertrokken de Verenigde Arabische Emiraten met een 0-1 overwinning uit Libanon. Met zes punten uit zes wedstrijden bezet de ploeg van Van Marwijk daardoor de derde plaats in Groep A, met een ruime achterstand op Zuid-Korea en Iran. Die twee landen liggen op koers om de twee directe WK-tickets in deze poule te gaan grijpen. De nummer drie speelt nog een wedstrijd tegen de nummer drie van Groep B - momenteel Japan - voor een plek in een intercontinentale play-off.

De strijd om een uiteindelijke plek in deze intercontinentale play-off - waarin Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Azië en Oceanië allen één land afvaardigen die nog om twee WK-tickets zullen strijden - is nog niet beslist. De Verenigde Arabische Emiraten hebben momenteel een punt meer dan Libanon, twee punten meer dan Irak en vier punten meer dan Syrië, terwijl er nog vier wedstrijden te spelen zijn. De Verenigde Arabische Emiraten nemen het daarin op tegen achtereenvolgens Syrië, Iran, Irak en Zuid-Korea.

Irak heeft een iets makkelijk programma, daar de ploeg van Advocaat al twee keer tegenover Zuid-Korea heeft gestaan. De Zuid-Koreanen waren dinsdag in de Qatarese hoofdstad Doha door doelpunten van Jae-Sung Lee, Heung-Min Son en invaller Woo-Yeong Jeong met 0-3 te sterk voor Irak, nadat de eerdere ontmoeting nog in een 0-0 gelijkspel was geëindigd. Voor Irak wachten in januari en maart nog ontmoetingen met Iran, Libanon, de Verenigde Arabische Emiraten en Syrië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar is Dick toch aan beginnen. Zonde van zo een grote coach

16 november 2021 om 18:52

Dollars 💵 maar ik die het niet voor het geld daar is Dick mee begonnen

Wat een treurigheid zeg. Twee van ooit onze beste trainers strijden in de zandbak om een WK ticket wat ze nooit zullen gaan halen. De Play-off tegen Japan wordt al een hels karwij, maar volgens mij spelen ze daarna tegen een Zuid-Amerikaans land. Kansloos dus.

16 november 2021 om 19:02

Dat laatste geldt alleen voor continent Oceanië. Er plaatsen zich 5 landen uit Azië waarin de nr3 uit pot A tegen de nr 3 uit pot b moet. De winnaar plaats zich dan voor het WK.

16 november 2021 om 19:08

Dit staat letterlijk in het bericht:

'de nummer drie speelt nog een wedstrijd tegen de nummer drie van Groep B - momenteel Japan - voor een plek in een intercontinentale play-off.'

Dus de winnaar van 3A - 3B moet nog een play-off spelen tegen een land van een ander continent.

Zuid-Korea en Iran zouden hier altijd al 1 en 2 worden dus de derde plaats was het hoogst haalbare. Dan kom je nog Japan/Saudi-Arabië/Australië tegen in de play-offs waar je kansloos bent en zelfs al zou je die winnen moet je nog een intercontinentale play-off winnen waar je helemaal kansloos bent. Maar dat wist Dick echt wel toen hij de bedragen in zijn contract zag.

Denk dat Dick hierna bondscoach van Wit Rusland gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren