Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat geeft deel opstelling prijs: ‘Hij maakt een scherpe indruk’

Laatste update:

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond op tegen Wit-Rusland en dat zal het doen met Jasper Cillessen onder de lat. Dat verklapte bondscoach Dick Advocaat vrijdag op de persconferentie. Behalve de reserve-keeper van Barcelona start ook Virgil van Dijk vanuit de basis, zo bevestigde de keuzeheer. Advocaat twijfelt nog over zijn speelwijze en weet nog niet of hij met drie of met vier verdedigers gaat starten aan de wedstrijd die gewonnen moet worden.

In aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden gaf Advocaat tegenover Cillessen, Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg aan dat de strijd voor de plek tussen de palen helemaal open lag. Toch is de keuze opnieuw gevallen op Cillessen, die sinds begin augustus geen wedstrijd meer speelde voor Barcelona. “Hij heeft de laatste vier wedstrijden bij mij gekeept. Ik wil zoveel mogelijk hetzelfde houden, ook in de achterhoede”, aldus Advocaat, die verder aangaf dat Van Dijk zich mag opmaken voor een basisplaats. “Hij maakt een scherpe indruk op de training.”

Van Dijk is lang geblesseerd geweest en werd in de voorbereiding op het huidige seizoen tijdig uit de Southampton-selectie gezet nadat hij een transferverzoek had ingediend. Inmiddels is hij weer in genade aangenomen, maar speelde hij pas een volledige wedstrijd voor the Saints. “Als ik iemand er graag bij wil hebben, haal ik hem erbij. Ik ga me geen zorgen maken over wat andere mensen daar van vinden”, verklaart Advocaat zijn keuze. “Ik vind hem iets verder dan Matthijs de Ligt. Toen Van Dijk weer in het eerste speelde, wist ik niet hoe snel ik hem erbij moest halen.”

“We weten allemaal dat we de wedstrijd willen winnen met zoveel mogelijk goals”, zei Advocaat. “We hebben gisteren nog getraind in Amsterdam, dat zag er allemaal wel fris uit. Ik heb het idee dat ze er zelf nog in geloven. Met die uitstraling moeten we morgen ook beginnen, anders heeft het geen zin. Ik heb het volste vertrouwen dat we in ieder geval twee keer winnen.” De bondscoach bevestigde verder dat er geen blessures meer zijn en dat ook Bas Dost volledig fit is.

Hoe eindigt Wit-Rusland - Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voordeel van Van Dijk is ook nog eens dat hij heel gevaarlijk is bij aanvallende standaardsituaties.

Van Dijk "iets" verder dan De Ligt. Zelfs met een gebroken poot is Van Dijk drie klasses beter dan De Ligt.

Cillessen wederom op de goal. Een goede keeper alleen wel apart dat een Zoet die wel gewoon speelt op deze manier compleet negeert wordt terwijl hij best redelijk in vorm is.

6 oktober 2017 om 15:33

Ik snap niet hoe jij kan stellen dat iemand die een gebroken 'poot' heeft, qua niveau drie klassen beter is dan iemand die dat niet heeft. In mijn ogen ben je dan niet eens gelijkwaardig qua niveau, omdat het toch van essentieel belang is dat je je kan voortbewegen over het veld.

6 oktober 2017 om 15:36

Van Dijk is met krukken nog beter dan de Ligt

6 oktober 2017 om 16:32

Ja thanks om de vergelijking te trekken tussen een van de beste verdedigers in de PL en een talent wat net komt kijken. Een open deur en natuurlijk heel makkelijk. Goedkoop scoren noemen ze dat.

6 oktober 2017 om 15:35

Ik vind dat Zoet over het algemeen hier op VZ vaak word onderschat door een aantal ongelukkige momenten, maar ik snap prima waarom Cillessen speelt. Die heeft het gewoon altijd goed gedaan, ook in de wedstrijden die hij bij Barcelona speelt. Hij heeft wel bewezen dat hij geen wedstrijdritme nodig heeft om op zijn niveau te zitten.

6 oktober 2017 om 17:05

Weet je wat het is, een keeper moet consistent zijn om achterin de kalmte te waarborgen. Elke keeper maakt weleens een foutje, maar juist omdat Zoet helaas vaker 'ongelukkig' is dan de gemiddelde keeper geeft het de verdedigers geen goed gevoel. Dat gaat toch wat spoken in jouw achterhoofd. Ik zou ook gewoon met Jasper starten ondanks zijn gebrek aan speeltijd.

6 oktober 2017 om 15:43

Een behoorlijk understatement in mijn ogen, maar misschien bedoelde Advocaat de Van Dijk die slechts 93 minuten heeft gespeeld in de Premier League sinds 22 januari? Hij kan natuurlijk moeilijk die De Ligt nu helemaal afbranden, dan had hij hem niet moeten oproepen.

6 oktober 2017 om 15:56

Ik vind sowieso dat men wederom te snel concludeert dat De Ligt een absoluut toptalent is. Als die jongen zo onrustig blijft, zal het nooit een top verdediger worden, maar de publieke opinie heeft weer het zoveelste "toptalent' "ontdekt". En inderdaad een behoorlijk understatement. Een van de beste verdedigers van de Premier League vergelijken met een jonge speler van 18 jaar die in de Eredivisie speelt is sowieso een hele scheve vergelijking.

6 oktober 2017 om 16:32

Ik begrijp sowieso niet dat je 5 centrale verdedigers in je selectie hebt tegen een ploeg met 1 aanvaller en dan spelers als Huntelaar , berghuis en elia thuislaat terwijl je doelpunten moet maken...???

6 oktober 2017 om 16:41

We moeten met dezelfde spelers ook nog tegen Zweden, dus een paar verdedigers meenemen is wel handig. Hopelijk willen we ze inzetten om de 2e plek te verdedigen na een dikke overwinning op wit-rusland...

6 oktober 2017 om 16:59

Dat de Ligt een groot talent is vind ik niet te vroeg om te roepen, al; hou ik niet van de term absoluut toptalent (dat zijn spelers als Messi die op hun 19e de Champions League domineren).. Als je op je 17e zo speelt als hij vorig seizoen, en je zelfs staande houdt in de eindfase van de Europa League, dan ben je een groot talent. Hij heeft ook vaak genoeg laten zien dat dat talent er is.of het er uit komt is een tweede, maar dat doet aan het talent niets af. Ik bedoel, Richard Knopper (wie kent hem nog?) was ook oprecht een enorm talent.

6 oktober 2017 om 18:31

@pprins

Berghuis is leuk voor de Eredivisie, maar komt voor Oranje gewoon flink tekort terwijl Huntelaar ook lang niet meer de speler is die hij was in zijn goede jaren. Elia daarentegen was wel handig geweest, al heb je met Robben, Babel en Depay al voldoende spelers met die kwaliteiten.

Wat ik vooral verrassend vind, is dat het middenveld zo eentonig is. Met Van Ginkel, Klaassen, Vilhena, Propper en Wijnaldum heb je voornamelijk loopvermogen en weinig creativiteit. Ook heb geen verdedigend ingestelde middenvelder en dat kan ook problemen op gaan leveren tegen de Zweden.

6 oktober 2017 om 15:43

Niet zo lastig. Cillessen is met twee gebroken poten 5 klasses beter dan Zoet.

6 oktober 2017 om 15:47

Heb je Zoet dit seizoen zien keepen? Enige reden dat PSV met zo'n zwakke verdediging zo weinig goals tegen krijgt.

6 oktober 2017 om 15:52

Het is natuurlijk nu wachten op een cruciale fout van celissen en dan kunnen we hier weer paar weken roepen: 'schandalig, je laat toch een bankzitter toch niet spelen, terwijl zoet punten pakt voor zijn ploeg'. Dat zagen we eerder bij opstellen van de ligt (de fout die ons wk gaat kosten), en opstellen van stekelenburg zonder ritme: houdbaar schot van pogba compleet verkeerd ingeschat. Mark my words: onder de druk waarin oranje dit duel moet gaan acteren, gaat deze celissen een cruciale fout maken.

6 oktober 2017 om 17:02

Was het opstellen van de Ligt 'de fout die ons het WK gaat kosten'? Of was het de beslissing van de scheidsrechter om die ene goal af te keuren van Dost waardoor we gelijkspeelden tegen Zweden? Of was het de beslissing om tot twee maal toe niet door te stormen tegen Luxemburg waardoor we nu op doel saldo ver achter lopen? Was het de beslissing om Blind aan te houden na het mislopen van het EK? Of uberhaupt de beslissing om hem ooit aan te stellen, al voordat Hidding uberhaupt begonnen was? Of.... ik kan nog wel even doorgaan, ik hoop dat het duidelijk is dat er heel erg veel fouten de reden zijn van het missen van een WK, en niet 1 moment of zelfs 1 wedstrijd.

6 oktober 2017 om 17:12

Beslissingen van scheidsrechters heb je niet zelf in de hand. Opstellen van een puber in een van de belangrijkste duel van afgelopen tijd heb je wel zelf in de hand. En hoe.

6 oktober 2017 om 17:28

Beslissing om Blind aan te stellen heb je ook zelf in de hand. En hoe. Doordrukken tegen Luxemburg is volledig in eigen hand. En hoe! Niet kunnen scoren tegen Bulgarije is verder ook niet de fout van de Ligt. Ik kan alle tegengoals van Oranje op gaan noemen tegen Frankrijk en Zweden, daar ging ook van alles fout. Het is gewoon de grootst mogelijke onzin om het missen van het hele WK op het wel of niet opstellen van de Ligt te gooien, hoe dom het ook was om een 17 jarige bankzitter van Ajax op te stellen in 1 van je belangrijkste wedstrijden (daar ben ik het namelijk helemaal mee eens).

6 oktober 2017 om 16:44

Zoet is in Oranje altijd wel te betrappen op foutjes en onzekerheden. Cillessen is gewoon de betere keeper, dus een juiste keus. De Ligt hoort (nu) nog niet bij het grote Oranje. Maakt nog veel te veel cruciale fouten, maar van Dijk is in Oranje ook niet onomstreden. En heeft al een hele poos niet gespeeld. Rekik is gewoon niet goed genoeg voor Oranje, die hoort niet eens bij de reserves. Het lijkt wel of Advocaat Blind aan het kopiëren is. En dat had ik nou niet van hem verwacht....

6 oktober 2017 om 16:47

Ik kan me behoorlijk wat mindere wedstrijden van Van Dijk (met name samen met Bruma) in Oranje herinneren. De Ligt afzeiken, prima, maar doe niet alsof Van Dijk heilig is omdat hij trending topic was in de Premier League afgelopen zomer.

6 oktober 2017 om 17:11

@mysivsion Virgil kreeg niet vanaf het begin het vertrouwen als basisspeler. Toen hij de kans kreeg moest hij helaas met Bruma spelen, een speler die destijds vele fouten maakten. Van Dijk speelde toen geen geweldige wedstrijd, maar kon goed mee. Naarmate hij meer speelde kon je zien dat hij daadwerkelijk ook zijn niveau meenam van zijn club. Een goed voorbeeld is de wedstrijd tegen Frankrijk en Belgie. Het heeft niks met trending te maken: hij is de beste cb in de premier league en mits fit moet hij altijd in de basis staan. Ben wel benieuwd hoe hij het gaat doen omdat hij acht maanden niet heeft gespeeld. Voor zijn eerste wedstrijd in de basis van So'ton speelde hij relatief een goede wedstrijd en hopelijk kan hij weer daarop bouwen.

6 oktober 2017 om 17:48

Tsja, dat vertrouwen krijgt een Huntelaar zijn hele leven al niet en toch heeft hij het beste scoringsgemiddelde van Oranje. Ook De Ligt moest spelen met Zoet achter zich en een waardeloze Strootman voor zich. Zo ken ik er nog wel een paar.

Natuurlijk hoop ik dat een Van Dijk nieuw elan brengt maar ik vrees een beetje dat ook die geweldige PL spelers stuk voor stuk lopen te falen momenteel.

7 oktober 2017 om 08:39

Ik doe absoluut niet alsof Van Dijk heilig is, geef alleen aan dat de keuze De Ligt vs Van Dijk natuurlijk niet ter discussie zou moeten staan. Lijkt me dat je het daar ook wel mee eens bent?

7 oktober 2017 om 10:35

Dat zou niet ter discussie moeten staan nee maar met spelers als "supersterren" Hoedt, Wijnaldum, Blind en Janssen verlies je ook dik in Bulgarije. Ik wil alleen maar zeggen dat ik mijn twijfels heb of de spelers in de PL of andere topcompetities nou wel zoveel beter zijn dan wel worden.

Normaal gezien zou het niet terecht zijn dat Cillessen gaat keepen gezien zijn gebrek aan speeltijd maar in het argument van Advocaat kan ik me wel vinden. Ik heb persoonlijk zelf ook liever dat Cillessen later grotendeels word gezien als de keeper die met het Nederlands elftal het WK niet heeft gehaald ipv Zoet. Als Jeroen een foutje had gemaakt de komende wedstrijden dan hadden we dat nog lang moeten aan horen. Cillessen is ook een goede keeper en het niveau tussen hem en Zoet is niet zo groot. Als ze volgend jaar allebei in een grotere competitie dan de Eredivisie spelen en allebei een basisplaats hebben volgt er vanzelf duidelijkheid over de echte winnaar tussen deze 2. Hierbij neem ik aan dat Cillessen volgend seizoen wel weer wil gaan spelen en eieren voor zijn geld kiest.

6 oktober 2017 om 15:47

Cillessen zal later gezien worden als de keeper die met Nederland derde is geworden op het WK. Daar doet het niet kwalificeren voor het WK, mede dankzij Zoet, niks aan af.

6 oktober 2017 om 20:08

Dat kan wel tegen elkaar worden weg gestreept. Op het WK was hij ook vrij anoniem en heeft misschien 1 goede redding gehad. Ik denk dat mensen de wissel Cillessen-Krul meer op het netvlies hebben.

6 oktober 2017 om 15:52

Het WK ga je net als het EK niet mislopen op de aankomende twee wedstrijden of op basis van keepersfouten. Bovendien zal het mensen een worst zijn met welke keeper je het WK niet haalt. Italie kan ook zomaar uitgeschakeld worden in de play-offs en dan is Buffon de doelman waarmee Italie het WK niet haalde.

Ik vind dat er wel wat tussen Cillessen en Zoet zit. Net als Cillessen blijft ook Zoet te lang in Nederland. Een keeper moet vertrekken als hij in vorm is en dat hebben beiden niet gedaan. Zeker als je jong bent kan dat best veel impact hebben op het verloop van zo'n carriere. Na 3 volle seizoenen heb je het in de Eredivisie wel gezien, aangezien de weerstand niet bepaald geweldig is.

Veel fitte hardwerkende spelers en druk zetten maar!

Naar mijn mening moet je tegen Wit-Rusland sowieso vasthouden aan jongens in vorm en/of met de kwaliteiten om te renderen. Tegen Wit-Rusland zou ik dus spelen in een 4-3-3 systeem met:

Cillessen, Blind, Rekik, Van Dijk, Janmaat, Propper, Vilhena, Wijnaldum, Robben, Janssen, Babel

De spelers zijn een 4-3-3 systeem gewend en tegen Wit-Rusland kan die gewenning helpen. Bovendien moet je niet te aanvallend starten, want dan loop je jezelf voorbij en als je iets niet wilt, is dat de Wit-Russen ineens gevaarlijk worden in de omschakeling. Met drie wissels heb je genoeg mogelijkheden om het spel aanvallender te maken als blijkt dat de Wit-Russen alleen maar tegenhouden.

Tegen Zweden zou ik het wat anders doen. Daar zou ik spelen in een variant van het 4-3-3 systeem, namelijk met een valse 9, waardoor je een extra man hebt op het middenveld.

Cillessen, Blind, Rekik, Van Dijk, Tete, Strootman, Klaassen, Wijnaldum, Robben, Babel, Depay

Helaas is Strootman de enigste middenvelder in de selectie die enigszins kan verdedigen, dus Strootman als een wat inzakkende middenvelder en dan met de drive en passing van Klaassen en Wijnaldum de voorhoede in stelling brengen. Dan heb je met Robben, Babel en Depay drie behendige spelers met scorend vermogen en dan krijgen die Zweden het achterin behoorlijk lastig.

6 oktober 2017 om 17:07

Leuk betoog over Strootman. Buiten het feit dat ik het totaal niet eens ben over de verdedigende kwaliteiten van Strootman (die waren de laatste interlands dramatisch), zit Strootman niet meer bij de selectie....

6 oktober 2017 om 18:24

Die was ik even vergeten. Dan Marco van Ginkel en wellicht Vilhena als balafpakker. Het hoeft ook niet per se een slot op de deur te zijn, maar meer een extra zekerheid, aangezien je met Babel als valse 9 dan een speler hebt die gaten kan trekken in de verdediging.

Van Dijk was in eerste instantie niet eens geselecteerd toch? Volgens mij de beste verdediger op papier. op naar de 3 punten!

Niet moeilijk doen, en gewoon voetballend de beste jongens neerzetten tegen Wit-Rusland. Geen houthakkers als Tete en Janssen, en een middenveld met Klaassen, Wijnaldum, en Proper. Dan moeten we een aantal goals kunnen maken.

6 oktober 2017 om 16:00

Overigens wel slecht dat die Advocaat zo loopt te twijfelen. Als je uit zo'n rot periode komt kies je je 11 man, en geef je ze de gehele week vertrouwen. Nu kun je helemaal niet met de groep naar deze belangrijke wedstrijden toewerken.

"in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden gaf Advocaat tegenover Cillessen, Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg aan dat de strijd voor de plek tussen de palen helemaal open lag. Toch is de keuze opnieuw gevallen op Cillessen, die sinds begin augustus geen wedstrijd meer speelde voor Barcelona. “hij heeft de laatste vier wedstrijden bij mij gekeept. Ik wil zoveel mogelijk hetzelfde houden, ook in de achterhoede”, aldus Advocaat"

Dan lag er dus helemaal niets open. Als de strijd helemaal open lag, hoe kan bankzitter Cillessen met 0 speelminuten die dan hebben gewonnen ten opzichte van Zoet die al wekenlang uitblinkt in het doel van Psv? De keuze van Advocaat lag dus al van te voren vast, en deed deze uitspraak slechts om de andere keepers (en de publieke opinie) tevreden te houden.

6 oktober 2017 om 16:03

Overigens had ik veel meer consistentie verwacht van het selectiebeleid van Advocaat ten opzichte van zijn uitspraken hierover, en ben ik ook teleurgesteld over de tactiek in het veld die hij heeft bedacht. Ik dacht dat Advocaat wel iets realistischer zou zijn en zich zou kunnen aanpassen aan nieuwe situaties, maar hij blijkt erg star. Zijn leeftijd misschien? Hoe dan ook tijd voor een jongere bondscoach!

Wat volgens mij van cruciaal belang is dat je er voetballers inzet die het spel versnellen en niet vertragen. Nu hebben wij zeker op het middenveld hier een enorm tekort aan. Dus geen klaassen en van de beek en strootman die zijn al veel te langzaam aan de bal.

Cilessen
janmaat
van dijk
hoedt
blind
pröpper
wijnaldum
van Ginkel
robben
Babel
depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren