Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO buigt 2-0 achterstand om in zege; NAC Breda wint na discutabele penalty

Laatste update:

FC Emmen heeft in eigen huis een een 2-0 voorsprong tegen ADO Den Haag volledig weggegeven. In eigen stadion kwam de ploeg van trainer Fred Grim op een 2-0 voorsprong, maar dat bleek niet genoeg: 2-3. In Dordrecht maakte de plaatselijke FC korte metten met een piepjong Jong Ajax (4-0). SC Cambuur wist ook de tweede wedstrijd onder de 'nieuwe' trainer Henk de Jong niet te winnen. De Leeuwarders speelden met 1-1 gelijk tegen MVV Maastricht.

FC Emmen - ADO Den Haag 2-3
Na een tamme openingsfase op De Oude Meerdijk kwam Emmen plots op voorsprong. ADO kreeg de bal niet goed weg en daar profiteerde Piotr Parzyszek optimaal van. De Poolse spits vond de korte hoek vanaf randje zestien: 1-0. De avond werd al snel nóg mooier voor de Drenten. Een schot van Ben Scholte belandde tegen de arm van Tyrese Asante: strafschop. Jari Vlak ging achter de bal staan en benutte het buitenkansje: 2-0.

ADO, dat tot halverwege de eerste helft nog geen kans had gecreëerd, volgde het efficiënte voorbeeld van de thuisploeg. Mohamed Hamdaoui gaf een prima voorzet en daar profiteerde de koppende Henk Veerman optimaal van bij de tweede paal: 2-1. Vlak dacht nog voor rust zijn tweede te maken, ware het niet dat zijn fraaie schot gepareerd werd door ADO-goalie Kilian Nikiema. Hij was even later kansloos bij een poging van Scholte, die zijn schot naast zag gaan.

Na rust bleef Emmen op zoek naar zijn derde treffer van de avond. Zo probeerde Joey Konings het middels een spectaculaire omhaal, die net over ging. Kansen bleven schaars in de tweede helft, al kwam Emmen in de slotfase meermaals dichtbij. Zo kon Julius Dirksen net niet binnenglijden en belandde een voorzet van Desley Ubbink via een ADO-verdediger tegen de Haagse lat.

ADO wist aan de andere kant in de slotfase wel genadeloos toe te slaan. Invaller Malik Sellouki reageerde het alertst en schoot van dichtbij binnen: 2-2. FC Emmen gaf het daarna nóg verder weg. Daryl van Mieghem leek tot tweemaal toe balverlies te lijden, maar schoot uiteindelijk via een verdediger van Emmen over goalie Jan Hoekstra heen raak: 2-3.

FC Dordrecht - Jong Ajax 4-0
Jong Ajax, dat aantrad met een zeer jong elftal, kwam halverwege de eerste helft bijna per toeval op achterstand. Ilias Sebaoui gaf met gevoel voor en zag zijn inzet tegen de lat belanden. Niet veel later konden de Zuid-Hollanders alsnog juichen. Ajax-goalie Charlie Setford verkeek zich totaal op een voorzet vanaf rechts, waardoor René Kriwak simpel kon binnenknikken: 1-0. Dordrecht was de betere ploeg, en kwam na iets meer dan een half uur op een dubbele voorsprong.

John Hilton zette uitstekend door en zag de bal overgenomen worden door teamgenoot Rocco Shein, die koelbloedig de verre hoek vond: 2-0. Daar bleef het niet bij. Ilias Bronkhorst werd in volledige vrijheid gevonden en vond zelf de korte hoek: 3-0. Het was zijn eerste treffer voor Dordt. Na rust kwam Jong Ajax wat beter voor de dag, maar het kon de vierde treffer van Dordrecht niet voorkomen. Jop van den Avert knikte raak uit een hoekschop en tekende zo voor zijn eerste goal in het betaald voetbal: 4-0.

Jong AZ - TOP Oss 3-0
Op een kletsnat veld schoot Jong AZ vrijdagavond uit de startblokken. Mexx Meerdink werd weggestuurd door Finn Stam en rondde oog-in-oog met de doelman koeltjes af: 1-0. Vijf minuten later kwamen de beloften uit Alkmaar al op een 2-0 voorsprong. Ro-Zangelo Daal dribbelde van de zijkant naar binnen, werd geen strobreed in de weg gelegd en kon uithalen in de lange hoek. In de tweede helft kwam Jong AZ zelfs nog met 3-0 voor. Jayden Addai kwam door over de rechterkant van het strafschopgebied en schoot laag langs doelman Mike Havekotte.

FC Eindhoven - Helmond Sport 1-2
Na goed doorzetten van Ozan Kökçü had Dyon Dorenbosch FC Eindhoven eigenlijk al in de vierde minuut op voorsprong moeten schieten. Laatstgenoemde stuitte van dichtbij echter op Wouter van der Steen. Aan de andere kant liet Giannis-Fivos Botos zich gelden. De Griek schoot vanaf randje zestien rakelings naast. Ogenblikken later werd het duel tijdelijk gestaakt, vanwege vuurwerk dat op het veld belandde vanuit het uitvak. Vlak na de onderbreking kwam Helmond op voorsprong. Na uitstekend doorzetten van Joeri Schroijen tikte Martijn Kaars van dichtbij binnen: 0-1. De feestvreugde was van korte duur. Van der Steen verwerkte een vrije trap van Kökçü niet goed, waardoor Evan Rottier kon binnentikken: 1-1.

Vlak na rust leverde Eindhoven-goalie Jorn Brondeel zomaar in bij Mohamed Mallahi. De rechtsbuiten kapte zijn tegenstander fraai uit en schoot tegen de lat. Kaars probeerde het ook, maar de scherpschutter deed zijn poging in de handen van Brondeel belanden. Helmond trok de goede lijn echter door en kwam via Botos op schitterende wijze op voorsprong. De Griek vond de bovenhoek met een poeier vanaf een meter of zestien: 1-2.

Eindhoven-fans konden hun frustratie niet verkroppen en gooiden voorwerpen op het veld: duel tijdelijk gestaakt. Na de onderbreking en vlak voor tijd liet Mawouna Amevor na de 2-2 te maken, waarna er nieuwe voorwerpen op het veld kwamen. Scheidsrechter Jesse Rozendal leek het duel definitief te staken, maar besloot na overleg toch door te laten spelen. Desondanks kwam de thuisploeg niet meer tot scoren, ondanks dat August Priske Flyger en Sven Simons diep in blessuretijd nog dichtbij kwamen.

FC Den Bosch - VVV-Venlo 1-2
Kacper Kostorz, de Poolse topschutter van de Brabanders, noteerde de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Van dichtbij stuitte hij echter op Jan de Boer. De goalie hield zijn doel echter niet lang droog. Ilias Boumassaoudi sneed vanaf links naar binnen en krulde de bal heerlijk binnen in de verre hoek: 1-0. VVV wist vrijwel niets te creëren. Vlak voor rust zetten de Limburgers even aan, maar verder dan een kopbal, die over ging, leken ze niet te komen. Op slag van rust kregen de bezoekers alsnog een reuzenkans. Levi Smans had vanaf randje zestien echter een slappe inzet in huis.

De Venlonaren trokken de stijgende lijn van het einde van de eerste helft na rust door. Binnen drie (!) minuten na rust stond de ploeg opeens op een voorsprong. Allereerst schoot Dylan Timber fraai raak met een volley. Het was zijn eerste treffer voor de club. VVV kreeg vleugels en kwam ook op 1-2. Martijn Berden stoomde op aan de rechterkant en ramde de bal hoog in de korte hoek. Het duel was echter verre van gespeeld. Tussen de twee goals zaten volgens Opta slechts 54 seconden: een record.

Zo had Teun van Grunsven voor de 2-2 moeten zorgen, nadat De Boer flaterde. Eerstgenoemde schoot echter van dichtbij over. Nick de Groot schoot ogenblikken later ook van dichtbij over. Aan de druk van Den Bosch kwam plots ten einde, toen Gedion Zelalem direct rood kreeg voor een tackle met twee benen naar voren. Ogenblikken later werd het duel gestaakt, doordat supporters van de thuisploeg voorwerpen op het veld gooiden. In het restant van de wedstrijd wist Den Bosch niets meer aan de achterstand te doen, waardoor het slechts zeventiende staat.

MVV Maastricht - SC Cambuur 1-1
Na een sterke beginfase kreeg MVV na twintig minuten eindelijk waar het recht op had. Koen Kostons volleerde een voorzet van Lars Schenk laag in de hoek: 1-0. Na de openingstreffer liet Cambuur van zich zien. Michael Breij schoot de bal van buiten het strafschopgebied tegen de binnenkant van de paal, maar niet in het doel. Even later kwam de ploeg van Henk de Jong toch op gelijke hoogte. Milan Smit werkte een voorzet van Roberts Uldrikis hoog tegen de touwen: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg Kostons nog een bijna niet te missen kans op de 2-1, maar hij kreeg de bal voor een leeg doel nog naast. In het tweede bedrijf kwamen beide ploegen niet echt tot grote kansen, waardoor de punten gedeeld worden door Cambuur en MVV.

NAC Breda - Telstar 3-1
Telstar kwam verrassend op voorsprong in Breda. Zakaria Eddahchouri werd geen strobreed in de weggelegd en haalde verwoestend en buiten bereik van Tein Troost uit: 0-1. Tien minuten later gaf scheidsrechter Nick Smit een merkwaardige penalty aan NAC. Hij had hands geconstateerd bij Mitch Apau, die zijn handen langs zijn lichaam leek te hebben. De strafschop werd vervolgens door Dominik Janosek omgezet in een doelpunt. In de tweede helft nam NAC door doelpunten van Matthew Garbett en Tom Boere afstand van Telstar. Dankzij de overwinning is Jean-Paul van Gastel nog altijd ongeslagen met NAC.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II3622954175
2Roda JC Kerkrade36201243572
3FC Groningen3621873971
4FC Dordrecht36181352367
5ADO Den Haag36171182362
6De Graafschap36195121062
7NAC Breda3615912754
8Jong AZ Alkmaar3615813-153
9FC Emmen3615615-351
10MVV Maastricht3614814150
11Helmond Sport3613815-547
12SC Cambuur3613716-146
13VVV-Venlo3612915-545
14Jong Ajax36101016-1040
15FC Eindhoven3681612-1240
16Telstar369720-2034
17Jong PSV369720-2234
18FC Den Bosch368919-2733
19TOP Oss3610323-3133
20Jong FC Utrecht365922-4224

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

YESSS!!

Alleen de eerste wedstrijd 0-3 verloren van Roda in eigen huis. We gaan dit jaar meedoen voor die eerste twee plekken. Ik geloof erin!

Hoe ze het doen maakt me geen reet uit, zolang je maar punten blijft binnen hengelen.

Eindelijk ook een keer gewonnen van FC Emmen, sinds dat Emmen in de eredivisie is gekomen hebben we altijd van ze verloren of gelijk gespeeld.

Is dit het jaar dat al mijn 3 clubs het gaan maken?
Ado, Fenerbahce en Amedspor!!!

Let’s goo

20 oktober 2023 om 22:48

Het jaar van Den Haag!! Alle vertrouwen in! 2 wedstrijden komende week, maandag Jong Ajax en daarna vrijdag VVV-thuis hopelijk voor een UITVERKOCHT huis!!! 🟡🟢🟡🟢

21 oktober 2023 om 00:07

Was niet de eerste wedstrijd.

21 oktober 2023 om 10:53

Eerste thuiswedstrijd dan

Zoals altijd weet de redactie hier dat altijd ajax gerelateerd is het samen te vatten alsof het komt doordat het een jong team is. Het is ook Jong Ajax! En wij speelde ze zoek!
Jong Feyenoord - Jong Ajax 4-0

20 oktober 2023 om 22:27

Waarom zo denigrerend naar je eigen club door je team als Jong Feyenoord te bestempelen? 1 huurspeler van Feyenoord was basis, en er viel er 1 in.

Jong Ajax kan niet eens de bank volmaken met wissels. Moeten gedwongen Verschuren laten debuteren. Vos, Hyllison, Dongen en Misehouy dan niet bij de selectie ivm eerste, en kiest Dave Vos dus toch weer voor de blunderende Setford (waarom geen Ramaj?). Zeer triest niveau en Dordt echt zeer terecht gewonnen.

20 oktober 2023 om 22:48

Jong FeyenoordJong Ajax bedoel ik ludiek. Want ga mij nou niet zeggen dat ze vaak A selectie spelers opstellen bij Ajax

Haags kwartiertje!! Lekker bezig hoor. Had ik niet verwacht als je de selectie midden ik de zomer zag, maar de vedettes voorin leveren

Heb uiteraard het schakelprogramma weer op gehad, naast een potje Fm24:
- twee belachelijke penalties gezien: bij NAC vs Telstar, kreeg de bal tegen zijn arm aangeschoten die volledig langs het lichaam was. Andere pot even kwijt. Sowieso veel schwalbes gezien, ook weer van Balk.
- comeback ADO, wat was Emmen aan het doen?
- Jong AZ goed, maar Oss is wel heel erg slecht
- rood Den Bosch, echte benenbreker
- Jong Ajax weer slecht. Keeper tast mis bij de 1-0, weer Setford. JA heeft ook 3 minder wissels op de bank, meerdere debutanten. Hoezo heb je geen selectie van meer dan 21 man, als je weet dat er mensen aansluiten bij het Eerste? Of haal spelers dit het niveau omhoog kunnen krikken, want dit is echt een slecht niveau.
- paar keer wedstrijd stil. Uitvak Helmond was weer slecht bezig. Bij de 1-2 zie je Kaars nog zeggen van jongens, niks gooien. En ja hoor, een idioot gooit wat. Pot is nog bezig.

Jammer dat Utrecht vs PSV al af werd gelast.

21 oktober 2023 om 00:29

Is FM24 de moeite waard, of moet ik het nog even bij 23 houden?

Overigens een wonder dat Emmen deze partij niet heeft gewonnen. Emmen was vele, veeeeele malen beter.

21 oktober 2023 om 09:19

De echte grote update zal volgend jaar komen op de nieuwe engine. Maar dit jaar zie je echt veel wijzigingen waar al jaren om wordt gevraagd zoals een uitgebreidere set piece opzet die makkelijker in te vullen is, 2 nieuwe rollen, laatbloeier potentieel zoals een Vardy, dynamische tv-rechten, betere transfers en de belangrijkste: tekst is beter omgezet naar de bewegingen van de spelers. Je ziet ze dus seinen, vrij lopen, curve ballen geven etc. Allemaal niet zo houterig meer en leuk om naar te kijken ook.

Ook drie startpunten:
- standaard: db met alle transfers al gedaan voor de window
- real world: db met up-to-date transfers, dus bijv. Boomen is er op 1 juli bij en Mannsverk pas 31 augustus
- your world: db met selectie eind van het seizoen. Timber bij Ajax, maar geen Sutalo. Kan je zelf Mislintat spelen en een betere selectie neerzetten.

Real world is wel traag momenteel, weet niet of dat door de beta komt. Standaard gaat, met alle spelers geladen, vele malen sneller dan vorig jaar.

Ik wacht op de full release om echt te beginnen. Nu beetje alles verkennen.

De penalty bij nac is wel echt een schande. Of de scheidsrechter is echt incapabel of hij is omgekocht. Iets anders kan ik mij niet bedenken.

20 oktober 2023 om 22:31

Maar echt. Apau lacht ook nog, protesteert niet eens want hij weet het heeft toch geen zin. Wat een beslissing. Helpt NAC gewoon aan de gelijkmaker.

Geweldig dit. We gaan het dit jaar redden!! Come on The Hague

20 oktober 2023 om 22:42

Het geluk is wel aan jullie zijde nu! Gefeliciteerd

Ik heb een sterk gevoel dat dit het jaar van Den Haag is!! Dit gevoel wordt gesterkt door de brok aan ervaring die we in de ploeg hebben rondlopen. Alleen Asante was een bron van onrust centraal achterin wat mede tot de vroege achterstand heeft geleid. Goed van Kalezic om snel in te grijpen! Asante mag best af en toe nog opgesteld worden maar niet meer als CV aub…

20 oktober 2023 om 22:49

Met pijn in mijn hart hoop ik dat Dordt verliest van jullie. ADO is Zuid Holland en hoort in de ED!

1 Roda
2 ADO
3 Willem 2

Dat is geen verkeerde top 3 voor de KKD zou ik zeggen🙂 Hopen dat NAC zich ook in de top gaat nestelen. Zou een mooie promotierace zijn met de gevallen clubs

20 oktober 2023 om 23:20

Groningen zou er ook wel bijpassen maar die gaan slecht zeg ongelooflijk.

20 oktober 2023 om 23:26

Groningen verwacht ik volgend jaar op plek 1, 2 of 3 in de topklasse.

20 oktober 2023 om 23:40

Groningen zie ik eerder vijftiende eindigen dan vijfde. Triest hoor maar ik zie persoonlijk de overige vier clubs allemaal hoger eindigen

20 oktober 2023 om 23:36

ADO
Groningen
Roda
Willem ll
NAC

Deze 5 ploegen horen om diverse redenen gewoon elk jaar Eredivisie te spelen!

20 oktober 2023 om 23:41

Helemaal mee eens! De Eredivisie heeft veel qua status en statuur ingeleverd in de subtop/middenmoot. Hopen dat er weer 3 van de 5 zullen terugkeren!

20 oktober 2023 om 23:52

Komt volgend jaar misschien mijn mooie Utrecht nog bij 😂
Kan het mij niet voorstellen, maar dat had ik bij Groningen vorig jaar ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren