Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Achttienjarige invaller redt Man City, Arsenal veel beter dan Stoke

Laatste update:

Manchester City is na vijf speelronden nog zonder puntenverlies in de Premier League. De ploeg van Manuel Pellegrini leek zaterdagmiddag op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen bij Crystal Palace, maar een paar seconden voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte invaller Kelechi Iheanacho toch nog de 0-1. Voor de achttienjarige Nigeriaan betekende het zijn eerste goal in de Premier League. Crystal Palace raakte door de nederlaag de tweede plaats op de ranglijst kwijt aan Arsenal, dat Stoke City versloeg en nu de belangrijkste achtervolger is van City.

/

Crystal Palace - Manchester City 0-1
Op Selhurst Park waren veel ogen gericht op Kevin De Bruyne, de recordaankoop van Manchester City die tegen Crystal Palace nog op de bank begon. Hij kwam echter al vrij snel in het veld, omdat Sergio Agüero na een nare tackle van Scott Dann geblesseerd uitviel. Met De Bruyne binnen de lijnen kwam Wilfried Bony dicht bij de openingstreffer, maar Alex McCarthy redde uitstekend. De keeper hield ook een schot van afstand van De Bruyne uit zijn doel en gescoord werd er voor rust dus niet. In de eerste helft was er overigens nog een opstootje tussen managers Alan Pardew en Pellegrini, die het met elkaar aan de stok kregen na een stevige tackle van Yaya Touré. Een woedende Pardew belaagde daarbij de vierde official, maar daar was Pellegrini duidelijk niet van gediend.

Vijf minuten in de tweede helft leek De Bruyne zijn eerste assist in de Premier League op zijn naam te schrijven. De Belg speelde Jesús Navas vrij en hij omspeelde doelman McCarthy, maar raakte vervolgens uit balans en schoot voor een leeg doel naast. City had na deze kans wel wat meer controle over de wedstrijd dan in de eerste helft, toen Crystal Palace er toch ook nog een paar keer gevaarlijk uit kwam. Fernandinho kwam dicht bij, maar schoot hard over, en ook Samir Nasri mikte te hoog. Vervolgens kreeg Crystal Palace nog twee goede kansen: Joe Hart keerde een kopbal van Jason Puncheon, terwijl Dwight Gayle kort voor tijd een voorzet vanaf rechts niet goed raakte. Dat was een misser met vervelende gevolgen, want even hierna pakte City toch nog de drie punten. McCarthy kon een schot van Nasri niet klemmen en Iheanacho ramde de rebound binnen.

/

Arsenal - Stoke City 2-0
Ibrahim Afellay kreeg een rode kaart tegen West Bromwich Albion en ontbrak daardoor in het Emirates Stadium, maar Erik Pieters en Marco van Ginkel stonden wel in de basis bij Stoke City. The Potters hadden het moeilijk met Arsenal, dat uitstekend begon en eigenlijk al na drie minuten spelen op voorsprong had moeten komen. Nadat een kopbal van Alexis Sánchez was gekeerd door Jack Butland kon Theo Walcott uit de rebound de score openen, maar hij ramde de bal over. Even hierna zorgde Alexis opnieuw voor gevaar, maar nu raakte hij de paal, en een kwartier voor rust kwam Arsenal alsnog op een verdiende voorsprong. Mesut Özil stuurde Walcott de diepte in en de aanvaller schoof de bal beheerst langs Butland in de verre hoek.

Stoke moest in de achtervolging en speelde in het laatste kwartier van de eerste helft nog best aardig, maar verder dan een ongevaarlijk schot van Joselu kwamen de bezoekers niet. Tien minuten na de thee had Aaron Ramsey de marge namens Arsenal kunnen verdubbelen, maar hij schoot uit een kansrijke positie onbegrijpelijk naast. Stoke bleef daardoor in leven, maar een goed resultaat zat er niet in voor de gasten. Het was aan Butland te danken dat Arsenal niet al snel verder uitliep: eerst redde hij uitstekend bij een poging van Özil en even later hield hij ook Walcott van het scoren af. Walcott werd hierna afgelost door Olivier Giroud, die kort na zijn entree ook een enorme kans om zeep hielp, maar vijf minuten voor tijd zorgde de Fransman dan toch voor de bevrijdende 2-0, met een kopbal uit een vrije trap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die pass van Ozil, prachtig. Goede pot van Arsenal, maar als je kijkt naar het aantal kansen moet het gewoon veel efficiënter. Beste man was weer Coquelin voor mij, speelt echt fantastisch de laatste wedstrijden!

Jammer van die late goal van City, die hebben nu echt een grote voorsprong op de rest.

12 september 2015 om 18:02

Heel goede wedstrijd van De Bruyne ook. Als je er rekening mee houdt dat hij nog maar 2 trainingen heeft afgewerkt daar en al de druk meetelt die op zijn schouders weegt, is dat knap gedaan. Winnen bij de nummer 2 is een mooi resultaat zonder Aguero en Silva!

12 september 2015 om 18:12

Heb de wedstrijd niet gezien. Is Aguero geblesseerd?

12 september 2015 om 18:23

@ska_4

Aguero is geblesseerd afgehaakt en ik denk zelf ook mede uit voorzorg. Hij had veel pijn, maar kon in eerste instantie door.

12 september 2015 om 18:26

Ja hij kreeg een flinke schop van Scott Dann tegen zijn knie, waarna hij ook nog eens op die zelfde knie viel.

12 september 2015 om 18:11

Ozil vond ik toch wat minder spelen vandaag. Veel bal verlies en slechte passen van hem, wat we niet gewoon zijn van hem.
Maar die assist was prachtig en dat is gewoon wat we moeten verwachten van hem als je een snelle speler hebt vooraan.

Iedereen heeft wel gemende gevoelde over Wallcott, maar vandaag vond ik hem niet slecht. Miste wel paar kansen en dat vind ik niet zo erg. Hij is geen wereldspits, maar was wel dreigend voorin.

Strijd tussen Giroud en Wallcott zal interessant worden. Ze zijn beidde fit en willen allebei eerste spits worden.

Coq is voor mij ook Motm!

Blij met de 3 punten maar wat toch weer veel kansen nodig. Al met al redelijk hersteld van het slechte begin van het seizoen. Momenteel op de 2e plek en als iedereen heeft gespeeld minimaal de 4e plek. Walcott mist teveel kansen, Cazorla was magistraal.

12 september 2015 om 18:14

Vrij makkelijk wedstrijd voor Arsenal en iedereen speelde zoals verwacht.
Enig wat we geleerd hebben vandaag is dat ons beidde spitsen fit zijn en de strijd aangaan wie 1ste keus word.

Mooi moment voor zo'n jonge speler!

12 september 2015 om 19:11

Super scouting bij Man-city!!!!!! Hoop dat Aguero niet erg geblesseerd is geraakt. Supergast!!!!!

Kelechi Iheanacho, het super talent van City maakt de 1-0 toen het niks meer bleek te worden...

Maar wat een zaadpot, zeker de eerste helft. City is 2 klassen minder zonder Silva. Aguero geblesseerd naar de kant, maar niet direct naar het ziekenhuis. Ik hoop dat hij dinsdag kan halen tegen Juve. De Bruyne heeft meteen zijn debuut kunnen maken en wat spat de kwaliteit er bij vlagen van hem af zeg! De Bruyne-Silva gaat echt genieten worden.

Hoogte punten:
Iheanacho's goal, Kompany en De Bruyne die sterk speelden.

Diepte punt:
Aguero's blessure en de 400 kans die Navas miste op open goal van 3 meter afstand ofzo!! Wat een misser!

12 september 2015 om 18:08

Die pass op Navas was echt van grote klasse. Jammer dat die dan net niet goed uitkomt net zijn loopactie om te scoren.

12 september 2015 om 18:09

Het is dat Navas ontzettend snel is anders vraag ik me echt af of hij anders ooit prof was geworden, wat een beperkte speler is dat zeg.

En stond hij bij Sevilla niet bekend als iemand met 1 van de beste voorzetten van de Primera Division? Dat heeft hij dan ook totaal afgeleerd, wat is die jongen slecht in assists geven joh.

12 september 2015 om 18:17

@bigguwop

Navas is een hele aparte speler. Hij is heel beperkt idd. Maar het grootste gevaar is het inzetten van Navas tegen een bus. Navas heeft inderdaad wel een goede voorzet IN de ruimte. Niet als er geen ruimte is. Hij is een puur counterwapen. Heeft ook meerdere malen bewezen in de counter de splijtende pass te kunnen geven..

Maar aub, stel hem niet op tegen een bus.

12 september 2015 om 18:13

Silva is de belangrijkste speler aanvallend gezien. Als tegenstanders de bus parkeren kan hij altijd wel een doorgang forceren. Nasri heeft dat ook alleen dan een niveau minder. Al met al een redelijk gelukkige overwinning. Gayle had Palace de 3 punten kunnen bezorgen. Blij dat City toch heeft gewonnen en hopelijk weten ze dinsdag tegen Juve ook te imponeren.

12 september 2015 om 18:19

Palace heeft ook kansen gehad idd. Zonder Silva is City veel minder en dan zie je ook dat Toure Silva nodig heeft om zijn klasse te kunnen laten zien. Nasri vind ik een lastig geval. Hij moet veeeel meer als spelmaker gaan spelen. Hij is nu vooral ook een technische speler die heel goed kan voetballen, maar dat niet goed toepast of timed. Silva stuurt hem daar altijd bij en dat combineren gaat dan wel lekker.

Stel je voor dat je zou spelen met Silva-De Bruyne-Nasri. Dat zou wel echt enorm tiki-taka zijn

12 september 2015 om 18:37

Als je tegen de nummer 2 uit de veelkansen creeert. En 1 goeie kans tegen krijgt. Dan ben ik tevreden hoor. Ja het was niet perfect. Maar er zijn wel 6 blessures bij City waaronder Silva en Aguero. Ploegen als Real zijn ook een stuk minder zonder Modric en Ronaldo. Maar toch vond ik City gewoon goed spelen. Met af en toe een heerlijke actie van De Bruyne of Nasri.

12 september 2015 om 18:59

Dan kan je wel heel respectvol "de nummer 2" zeggen, maar met alle respect moet City met hun elftal hier natuurlijk zonder twijfel van winnen. Ben eerlijk gezegd wel bang voor wanneer Silva terugkomt..

12 september 2015 om 19:55

Zonder Silva vind ik het toch bijna altijd billenknijpen. Het was absoluut geen sterke pot van City. De 2e helft was nog wel redelijk. Maar als je het vergelijkt met de afgelopen wedstrijden.

13 september 2015 om 00:05

Normaal wel, maar dit is wel dezelfde Palace die in Stamford Bridge won. En natuurlijk is Chelsea verre van goed op het moment. Maar daar een uitoverwinning pakken blijft een fantastische prestatie vind ik. Ik geloof wel dat Palace bij de 1ste 10 gaat eindigen. Dus daar een uitoverwinning pakken zonder Aguero en Silva. Vind ik wel lekker. Kansen waren er genoeg en Nasri had een 100% penalty moeten hebben. Uiteindelijk met een beetje mazzel alsnog gekregen wat wij verdienden.

10 doelpunten te weinig gemaakt, maar goed. 3 punten zijn binnen.
Walcott voortaan banken, Giroud erin. Walcott mis ook echt absurd veel, maar voegt voetballend ook niets toe. Mooi dat Giroud scoort trouwens. Hij heeft het echt nodig en vond zijn 'viering' ook mooi om te zien.

Coquelin was weer een beest. Die vent is zo enorm goed.

Oh Wenger, zet aub Ox er nu eens in en Ramsey op de bank.. Absurd dat die nog niet gebeurt is. Echt gewoon ongelooflijk.

12 september 2015 om 18:05

Walcott had 6 of 7 keer moeten scoren en Giroud had ook een hattrick moeten hebben, beide zijn slecht in afmaken.

12 september 2015 om 18:08

We wonnen comfortabel en alsnog wil je Walcott eruit? Walcott voegt veel meer toe dan je denkt. Hij creëert ruimtes en is 1 van de weinige spelers die de bal in de diepte wilt ontvangen. Als Giroud in de spits stond was er weinig beweging voorin.

12 september 2015 om 18:25

Stoke speelde meer vooruit dan ik dacht, dus de keuze voor Walcott was niet heel slecht. Toch zie ik liever Giroud. Als er gewoon 2 wingers in het veld staan krijgt hij ook veel meer ruimte om te voetballen. Het hele spel van Arsenal wordt beter met hem erin. Bij Walcott kun je alleen maar diepe ballen geven, voor de rest voegt hij weinig toe.

Maar goed. Beide niet goed genoeg.

12 september 2015 om 18:08

Ramsey speelde vandaag wel wat beter vergeleken met vorige wedstrijden, maar Ox is nu in topvorm. Inderdaad heel onbegrijpelijk.

12 september 2015 om 18:10

Waarom heeft hij in de voorbereiding nooit geprobeerd Alexis diep te zetten? Bij Chile heeft hij dat nog gedaan denk ik, al is het dan meer in een 4-4-2 maar goed, 't is het proberen waard.
Hij is meer spits dan Walcott vind ik. Klinischer, technischer, sterker, beter met de kop.

12 september 2015 om 18:27

Dat zou ik ook wel eens willen zien. Heeft eigenlijk bijna alles om daar te slagen. Maar goed, kleine kans dat dit ooit gaat gebeuren.

12 september 2015 om 18:16

Helemaal met je eens dat Coquelin een beest is, wat een fantastische speler!

Het afmaken is echt dramatisch slecht bij Arsenal, terwijl het veldspel gewoon uitstekend is vandaag (werd ook eens tijd zeg). Dit is dus waarom we geen kampioen zullen worden, want de kansen worden gewoon niet afgemaakt. We creëren de meeste kansen van alle teams in de PL, maar maken de minste af...

Ik denk serieus dat we met een topspits kampioen zouden worden nu, met één enkele aankoop.

12 september 2015 om 18:10

Toen Giroud de bal kreeg door het gekluns van de Stoke verdedigers dacht ik van hier is de 2-0. Natuurlijk kan alleen Giroud zo'n makkelijke kans verpesten, maar een afstandschot van 30 meter kan die wel erin knallen. Ik snap het niet...

12 september 2015 om 19:02

Afstandsschot van 30 meter erin knallen? Dat heb ik Giroud nog nooit zien doen? Community Shield tegen City was geluk, omdat de bal van richting werd veranderd.

13 september 2015 om 00:48

Liverpool vorig jaar herinner ik me zo. Heeft er vast nog meer.

13 september 2015 om 10:40

Dat was geen 30 meter.

12 september 2015 om 18:11

Jullie creëren de meeste kansen van alle teams? Heb je daar ook cijfers van of praat je puur op gevoel?

En ja, zolang Giroud Frans blijft zal Wenger vertrouwen in hem houden en hem als een soort R9 zien ofzo want iedereen behalve Wenger ziet het niet in die man.

12 september 2015 om 18:16

Meeste schoten (na Liverpool denk ik) zegt iéts, al zegt die statistiek natuurlijk verre van alles, dat besef ik.
Maar als je vandaag gekeken had zag je dat we even veel kansen creërden als sommige teams in de laatste 3 wedstrijden, echt niet normaal hoeveel we er weer missen.

12 september 2015 om 18:20

Meeste schoten op doel, en een na slechtste conversion rate. En dan nagaan dat we nauwelijks van afstand schieten...

12 september 2015 om 18:29

Dit seizoen had Arsenal voor deze wedstrijd 69 doelpogingen uit mijn hoofd. Het meeste van alle PL teams. En maar 1 zelf gescoorde goal eruit.. Met deze wedstrijd er bij zal dat aantal wel weer veel hoger zijn geworden. Arsenal had ook maar een conversierate van 3% volgens mij, terwijl andere teams op de 15 tot 20% zaten..

Redelijk makkelijk wedstrijd voor Arsenal. Strijd tussen Wallcott en Giroud gaat interessant worden!!

Is Aguero geblesseerd? Als hij een tijdje uitvalt, dan heeft City toch wel een probleem. Zal hen mogelijk punten kosten.
Chelsea weer triestig vandaag en mag zo door gaan van mij.

Volgend weekend Chelsea - Arsenal zal een heeeeeel leuk wedstrijd worden. Als Arsenal weet te winnen volgend weekend, dan mag je gerust Chelsea afschrijven voor titel en wordt Arsenal titelkandidaat samen met Mancity.

12 september 2015 om 18:13

Aguero kreeg echt een harde klap. Wilde daarna zelf toch wel doorgaan. Na een sprintte wandelde hij het veld af.

Ik denk dat hij mede ook uit voorzorg eraf ging. Hij had wel veel pijn, maar hij is daarna gewoon rustig op de bank gaan zitten. Niet meteen naar de kleedkamer of het ziekenhuis ofzo. Dus zal wel een kleine blessure zijn. Hetzelfde voor Silva en Sterling.

Bony is veel te statisch voor een basisplaats. Leuk met corners en fysiek, maar heel veel meer niet.

Tja, als City niet met het hoofd bij Juve zat was deze wedstrijd niet zo ongelovelijk treurig geweest.
Veldspel sloeg nergens op en niemand haalde een acceptabel niveau.

De Bruyne liet al sporadisch zien waarom hij gehaald is en heel mooi voor Kelechi dat hij al in zijn 2e wedstrijd scoort voor City.

Ohja, Pellegrini moet niet teveel willen en echt kappen met 2 spitsen te spelen, zodra iedereen fit is is dat helemaal niet nodig en kan je pas echt swingend City voetbal verwachten.

12 september 2015 om 18:26

Kompany en in mindere mate ook Fernandinho speelden prima. Joe Hart had ook een hele mooie redding trouwens. Verder ziet het er totaal niet uit zonder Silva. Nasri kan de Silva rol niet overnemen en De Bruyne zit er pas net, maar liet bij vlagen zien hoe geweldig overzicht en passing hij heeft. Echt een speler voor dit City.

12 september 2015 om 18:55

Ligt het aan mij of was die mooie redding van Hart gewoon een bal die hij moest klemmen? Ik vond dat hij daar veel te spectaculair wilt ingrijpen waardoor hij de bal centraal voor doel terugkaatst ipv te plukken. Dit had zwaardere gevolgen kunnen hebben als er iemand van Palace alerter was geweest.

12 september 2015 om 18:57

@siverfern

Ik zou de kans eens terug moeten kijken dan. Positionering is ook niet zijn beste ding. Reflexen en duiken wel.

Wat een gemengde gevoelens heb ik bij Arsenal - Stoke. Natuurlijk geweldig dat je wint, dat het veldspel met momenten weer fantastisch was en dat je een solide verdediging hebt en volwassen speelt. Maar je creeert zeker 20/30 goede kansen waarvan er zeker 5 een goal moesten zijn. Dan is het toch weer opmerkelijk dat je er maar 2 in schiet. Het is echt frustrerend om daar als fan naar te kijken. Misschien verwacht ik teveel van een Walcott, maar in mijn ogen moet dat gewoon beter, iets meer focus en vastberadenheid voor de goal en je walst over Stoke heen met 6 of 7-0. Maar goed, 2-0 winnen is altijd goed en je zal ook tevreden moeten zijn met de dingen die wel goed zijn gegaan, en dat waren er heeel veel vandaag!

Hahah, dit kan er ook nog wel bij vandaag.

Gefeliciteerd City fans, ik geef het 3-4 maanden de tijd voor dat jullie 'm in de broekzak hebben.

NACHOOOO, hopelijk scoort hij vaker en krijgt hij ook vaker de kans dit seizoen, alle haters bewijzen dat City heus wel eigen jeugd de kans geeft. Zelfde geld voor Mafeo en Garcia. De Bruyne speelde geweldig voor een eerste wedstrijd kan niet wachten tot hij samen met David Silva de PL en CL gaat domineren! Come on City!! CTID

Die Palace-supporters sporen echt niet. Aguero een beetje uitfluiten, terwijl hij de wedstrijd uit geschopt werd. Ze mochten blij zijn dat ze nog met 11 man mochten doorgaan. Die Jones is een totaal ongeschikte scheidsrechter. Volgens mij hadden beide teams ook nog een penalty moeten krijgen.

12 september 2015 om 19:57

Niet zo overdrijven. De trap van Scott Dann was zeker geel waard maar absoluut geen rood. Want dan had hij Mangala er ook wel af mogen sturen, zijn overtreding op Puncheon was van hetzelfde kaliber.

Ik vind die Navas toch maar een matige speler voor City. Die jongen scoort gewoon nooit. Verder wel leuk om te zien dat er eindelijk een keer een ''jeugdspeler'' belangrijk is voor City. Je zou denken dat hij in een wedstrijd waarin het zo moeilijk loopt de kans niet krijgt, maar hij had mazzel met de blessure van Aguero.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren