Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan vrijgesproken door CAS en neemt deel aan Europa League

Laatste update:

AC Milan is vrijgesproken door het sporttribunaal CAS. De Italiaanse club werd eerder gestraft voor financieel wanbeleid en werd voor komend seizoen geschorst van deelname aan de Europa League. Nu heeft het CAS besloten dat de financiën van de club op tijd op orde is, waardoor de ploeg van Gennaro Gattuso gaat deelnemen in het Europese toernooi.

De Italiaanse club voldeed niet aan de Financial Fair Play-regels en werd daarom door de UEFA bestraft. I Rossoneri zouden komend seizoen niet mogen deelnemen aan de Europa League, maar daar heeft het CAS een stokje voor gestoken. Het voornaamste van het bezwaar van de Europese voetbalbond was dat Milan meer geld heeft uitgegeven dan er binnenkwam, waardoor men zich niet heeft gehouden aan de zogenaamde break-even-eis.

Yonghong Li was sinds vorige zomer eigenaar van de Italiaanse grootmacht en bouwde een schuld van circa 380 miljoen euro op bij het Amerikaanse Elliott Management. De club stelde vervolgens een plan op om de boel in financieel opzicht weer op de rit te krijgen. Met succes, want mede door de recente wisseling van de wacht wat betreft de eigenaren heeft het CAS besloten de beslissing van de UEFA terug te draaien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 juli 2018 om 12:31

Er staat duidelijk dat ze op tijd hun financiën in orde hadden.

20 juli 2018 om 13:05

Maar als dat zo zou zijn dan zouden ze toch niet op de eerste plaats die straf krijgen? Ze hebben misschien nu uiteindelijk wel hun financiën op orde. Maar eigenlijk niet op tijd. Tenminste zo oogt het voor mij.

20 juli 2018 om 13:07

Ze hádden de financiën niet op orde, maar hébben het nu wel (op tijd) in orde. Zo moeilijk is het allemaal niet.

20 juli 2018 om 13:08

Het CAS is een onafhankelijk instituut, dus het zal vast wel kloppen. Het probleem is dat de FFP niet goed genoeg werkt. Er zitten zoveel gaten en grijze gebieden in die regels dat je het niet eens serieus hoeft te nemen. Clubs gaan daar natuurlijk heel creatief mee om. Hiermee doel ik overigens niet alleen op Milan, al was hun uitgavepatroon het afgelopen seizoen natuurlijk lachwekkend.

20 juli 2018 om 13:11

Superbuli

Volgens mij staat er juist dat ze de financieën nou juist Niet op orde hadden. Het mag zo zijn dat het CAS een streep haalde door de straf, maar in het stuk wordt niet duidelijk uitgelegd op welke gronden het CAS de straf van tafel heeft gehaald (anders dan dat het 'mede om de wisseling van de wacht' ging). Maar daarmee staat nog niet vast dat ze dus wel hun financiën op orde hadden, want dat hadden ze nou net niet, want op die grond is d straf opgelegd.

20 juli 2018 om 13:28

Precies Sirius. Zie ook PSG met oa de huur-constructie van Mbappe, die daardoor gewoon in dezelfde periode gehaald kan worden als Neymar (gezamenlijk goed voor meer dan 400mln). Transfers die men in betalingen van 5 tot 10 jaar uitsmeert (zijn ze in Engeland erg goed in). Ach er zijn genoeg maniertjes om de kostenpost te drukken, zonder daadwerkelijk minder uit te geven.

Creatief boekhouden is natuurlijk niet vreemd in de voetballerij, en de grote clubs hebben legio aan advocaten om ze op maasjes/grijze gebieden te wijzen. In plaats van dat de Uefa ingrijpt en de regels aangescherpt, hangt het liever achterover ten faveure van de clubs uit grotere competities. Om eerlijk te zijn hadden wij dat allemaal ook wel prima gevonden, als we Frans, Italiaans, Spaans of Engels (voorbeelden) waren

20 juli 2018 om 15:30

Nee, er staat duidelijk dat ze een plan hebben waarmee ze hopen hun financien op orde te krijgen.

20 juli 2018 om 15:52

Dat las ik, daarmee komen ze niet in de problemen en zijn hun financiën(voorlopig) op orde anders zou de CAS ook moeilijk doen als het niet zo was.

20 juli 2018 om 12:44

Voor de zoveelste keer dat Ac Milan voorkeur geniet Fiorentina wordt weer us benadeeld

20 juli 2018 om 13:06

Milan niet gestraft voor financiën die ze gewoon op orde blijken te hebben. Ja schandalig hoe Fiorentina hier benadeeld wordt. Moord! Brand!

20 juli 2018 om 17:38

Dan had Fiorentina maar boven Milan moeten eindigen.

20 juli 2018 om 13:08

Rubenarnhem

Inderdaad zeg! Deze uitspraak is weer een uitstekend voorbeeld van het feit dat deze wassen neus van Platini (die als voetballer de wereld heeft veel moois heeft gebracht, maar als bobo eigenlijk louter ellende) echt geen ene moer voorstelt. Ffp? My ass!

Tot zover de FFP. Leuk geprobeerd UEFA, dat dan weer wel.

20 juli 2018 om 18:54

Ach, het heeft Milan wel zover gekregen de financiële zaken iets beter op orde te krijgen. Ondanks dat de FFP geen echte harde straffen erdoor krijgt heeft het zeker wel wat impact.

Geweldig om te lezen. Een club als AC Milan wil je niet zien zakken. Hopelijk komen ze ver genoeg in de EL.

20 juli 2018 om 12:50

Waarom niet? Doordat ze via extern geld de weg omhoog proberen te kopen hebben ze bij mij nou niet bepaald een gunfactor.

20 juli 2018 om 12:58

Hoezo niet? Typische Italiaanse maffia club. Jaren lang hebben ze leuk mee kunnen doen door geld van maffiabaas Berlusconi. Een van de meest onsympathieke clubs is het. Zou juist prachtig zijn om die af te zien glijden! Ik heb het de laatste jaren in ieder geval al met veel plezier aan zitten kijken.

20 juli 2018 om 13:07

Ik zou niet weten waarom. De club voert al jaren een slecht en wanhopig beleid en het vertrouwt momenteel puur en alleen op de centen. De achterban en de historie van de club is fantastisch, maar de club is al een hele poos een grote puinhoop. Ik zie ze hun gloriejaren eerlijk gezegd niet meer evenaren.

Ik blijf me toch iedere dag verbazen over hoe snel het neerwaarts is gegaan met Ac Milan. Kan me nog herinneren dat ze een van de beste waren.

20 juli 2018 om 13:12

Zo zie je maar wat er met veel clubs gebeurt als de geldkraan al dan niet noodgedwongen dicht gaat. De meeste clubs voeren beleid op de aanwezigheid van geld en voert niet zozeer het beleid om winstgevend te zijn. Ik ben er van overtuigd dat heel veel grote clubs ten onder gaan als de geldkraan in de Europese voetbalwereld dicht zou gaan (puur hypothetisch).

Zou dit dan te maken hebben dat de (ex-) eigenaar het heeft verkocht aan de Amerikanen? Want anders is die hele FFP niks waard.

Niet meer dan terecht, als City en PSG vrij werden gesproken in het verleden heeft het weinig zin Milan wel te gaan straffen.

20 juli 2018 om 13:32

Ja maar barca en atletico kregen wel boetes dat ze niemand mochten halen ,en ik wet dat mensen gaan wijzen op turan en vermalen maar die waren al zo goed als rond en had eufa al meegerekend dus schandalig ook al ben ik van van i Rossoneri

20 juli 2018 om 14:19

Atletico en Barca kregen straffen voor het aantrekken van jeugdspelers. Niet vanwege FFP.

Eindelijk goed nieuws voor Milan! Nu Kalinić nog de deur uit en mijn dag kan niet meer stuk 😊

Jaaaaaaa danku! Andere clubs hebben ook schulden of willen van banken lenen (zie barca) dan zou dit ook "gewoon" mogen. Welkom terug in europa mooie Milan!. Dat betekend dat Bonucci blijft en hopelijk ook Donnarumma

20 juli 2018 om 12:39

Mr daarbij heeft milan gewoon netjes de regels nageleefd en optijd financien op orde gehad. Dus we kunnen weer door en de transfermarkt op

20 juli 2018 om 12:57

Los van dat ze blijkbaar netjes alles op orde hebben en Milan terecht is vrijgesproken is je argument natuurlijk erg slecht. "Anderen hebben ook schulden". Wat is je punt nou precies? Het op orde hebben van financiën en het hebben van schulden zijn 2 compleet andere dingen..

20 juli 2018 om 14:10

Er wordt met je maten gemeten. Dat is mijn punt

20 juli 2018 om 15:40

Met twee*

20 juli 2018 om 16:03

Zolamg jij je hypotheek elke maand netjes kan betalen is er niks aan de hnd toch? Zal het ook niet zo zijn met de clubs met schulden?

20 juli 2018 om 13:15

Schulden hebben is niet verboden en bij banken lenen ook niet. Het gaat hier om het feit dat de regels van de FFP al dan niet zijn nageleefd. Ik kan natuurlijk niet in de keuken kijken, maar als het CAS deze uitspraak doet, zal het vast wel kloppen.

20 juli 2018 om 13:33

barca heeft allang terugbetaald en real en atleti hebben nog schulden dus slechte argumentering

20 juli 2018 om 14:06

@vandorpie

Dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Die Spaanse clubs leven al jaren boven hun stand vanwege de Spaanse particuliere banken. Voor de kapitalisatie en de commercialisatie van het voetbal waren die clubs daarvan grotendeels afhankelijk. Misschien is dat nog wel zo, maar dan in mindere mate.

20 juli 2018 om 15:10

@Sirius

Dat is nog steeds zo. De gezamenlijke schuld van clubs in Spanje bedraagt een kleine 4.2 miljard.

Ik vind het trouwens opmerkelijk om te lezen dat er altijd heel gepikeerd reageren als er clubs worden vrij gesproken. Volgens mij zijn er echt mensen die het idee hebben dat de FFP een maatregel is tegen de grote clubs, althans dat dat de bedoeling is. Helaas heeft dat er totaal niets mee te maken, het groeiende gat tussen grotere competities en kleinere competities staat hier geheel los van en is bijna niet af te stoppen.

20 juli 2018 om 12:52

Het gat tussen grote en kleine competities is behoorlijk makkelijk af te stoppen. Tenminste, de groeiende kloof. Echter gaat de Uefa/Fifa daar nooit aan beginnen

20 juli 2018 om 13:07

Waarom zouden ze ook? Het is voornamelijk veroorzaakt door sponsor-en tv-inkomsten die clubs en competities zelf weten te generen. Dat anderen hierin ver achterblijven is hun probleem. Ik ben het er mee eens dat het veel leuker zou zijn als alles gelijk was zoals pakweg veertig jaar terug, maar dat gaat gewoon niet meer tegenwoordig.

20 juli 2018 om 13:22

Voetbal is sowieso populair en dat verandert ook niet zomaar. Als clubs als Psg, Manchester City enzovoort zouden verdwijnen, is dat wellicht een aderlating voor het Engelse en het Franse voetbal, maar betreft het Europese voetbal schakelen mensen gewoon door naar de volgende club. In het grote geheel is elke club makkelijk vervangbaar.

Verder is het ook iets te makkelijk om te stellen dat 'het hun probleem is' als clubs ver achterblijven. De huidige voetbalwereld is alleen gebaseerd op geografie en miljardairs die een speeltje willen. Het is voor clubs uit landen als Nederland, Belgie en al die andere kleine landen onmogelijk om aan te haken. De verhoudingen zijn volledig scheef.

Pff, wat is het toch ontzettend zonde om te zien dat AC Milan zo hard is teruggevallen. We hebben het wel over een club die 7 keer de CL heeft gewonnen en niet zolang geleden maar 2 CL titels achter stonden op Real. Hopelijk komen er betere tijden voor Milan en zien we ze gauw terug in de CL, want een club als AC Milan hoort altijd in de CL te spelen. Wie weet winnen ze volgend jaar wel de Europa League nu ze mogen meedoen, maar ook dat is tegenwoordig geen zekerheid.

Goed nieuws dit, Milan moet terugkomen naar de glorieuze uitdagers die ze ooit waren.

20 juli 2018 om 12:47

Goed om te horen, dat ook andere club(s), Milan weer richting de, in ieder geval, Italiaanse top willen zien klimmen. Ik hoop dat het een mooi, spannend seizoen gaat worden en dat we tot op de laatste speeldag van de Serie A kunnen genieten. Jullie als Juve zijnde lopen nog aardig wat stappen voor, maar we komen eraan! Veel succes aankomend seizoen

Waarom zeiken we zo tegen Twente terwijl het in Europa normaal is?

20 juli 2018 om 13:24

Op het frauduleuze gedeelte na is het ook in Nederland heel normaal. FC Twente is niet de eerste (en waarschijnlijk ook niet de laatste) club met flinke schulden en ook betreft gemeentegeld zijn er genoeg Nederlandse clubs die er voor meer geld in zitten.

20 juli 2018 om 14:22

Omdat Twente met fraude in opspraak is gekomen. Die schulden is "normaal" zolang de clubs deze afbetalen. Dat clubs gaan frauderen is echter iets heel anders.

20 juli 2018 om 14:35

Als Twente 350 miljoen schuld mocht staan van de knvb had dat niet gebeurd. Ik wil alleen zeggen dat het zo krom is als maar zijn kan

20 juli 2018 om 18:29

Vbd79

Huh? Zeg jij hier nou, 'als de Knvb Twente niet aangepakt had vanwege de grote schuldenlast, dan had Twente ook niet hoeven frauderen????
Dit kán niet waar zijn!

Fantastisch nieuws . Een club met een rijke historie, zoals Milan moet gewoon in de Europese toernooien uitkomen! Nu nog de selectie proberen (minimaal) op orde te houden en misschien nog wat versterken door de verkoop van een aantal spelers.

De uitsluiting kwam voornamelijk door de financiële onzekerheid van Mr Li, nu hij weg is en Elliot het heeft overgenomen zijn er concrete plannen voor financiële stabiliteit die mij positief verrast hebben. Dacht dat een bank niks wou investeren in Milan maar ze zijn bezig goeie bestuursleden binnen te halen waaronder Maldini.

20 juli 2018 om 13:08

Maldini gaf in een interview aan dat hij helaas nooit benaderd was voor een functie, geruchten dus. Een terugkeer van Leonardo lijkt wel in de maak te zitten maar de achterban van Milan (gezien zijn inter-verleden) is hier niet blij mee.

Beste nieuws voor de Milan-fans sinds jaren. Het is een gevallen topclub en heeft nu alleen net niet spelers( op talenten als Donnarumma etc na) ik hoop dat Milan zich kan oprichten nu de Serie A meer tv-gelden krijgt en ze mee mogen doen aan de EL.

Goed om te horen. Milan is in mijn ogen nog steeds gewoon een topclub die in een zware storm zit. Gelukkig voor hun is die chinees weg wat denk ik ook het mogelijk heb gemaakt voor hun dat het CAS het terugdraait. Ben benieuwt hoe ze het gaan doen dit seizoen.

Geweldig Nieuws!! 😃 Clubs als AC Milan, Fiorentina, Lazio, Rangers, Celtic, Rode Ster, Partizan, FCSB, Anderlecht, Standard Luik, Club Brugge, Rosenborg, SK Brann, Valerenga Malmö, AIK Solna, Göteborg, Valencia, Sevilla, Deportivo, Olympique Marseille, Saint-Etienne, Girondins Bordeaux, Lille, FC Nantes, Galatasaray, Besiktas, Fenerbahçe, Trabzonspor, Legia, Lech Poznan, HSV, Nurnberg, Kaiserslautern, 1860 Munich Leeds United etc etc horen allemaal minimaal in de Europa League thuis vind ik! Maar Vooral de Europese Grootmacht AC Milan hoort zeker thuis in de Europa league maar eigenlijk nog meer in de Champions League uiteraard! 😃

Betekend dit ook iets voor andere teams? Is er bijvoorbeeld nu een extra team toegelaten tot de 1e voorronde o.i.d. omdat AC Milan uitgesloten was?

En Atalanta dan? Die hebben hun wedstrijd tegen Sarajevo al gepland staan komende donderdag.

Eindelijk wat goed nieuws ! Was natuurlijk ook gewoon belachelijk dat ze uit Europa geweerd zouden worden. Ja, ze moeten bestraft worden maar je kan niet zomaar andere straffen geven tov clubs die hetzelfde hebben gedaan. Zeker nu de financiën in orde zouden zijn en de onzekerheid van de chinezen weg is.

Hopelijk kunnen ze nu terug aan hun transfers beginnen werken. Er zijn namenlijk wel wat spelers die moeten vertrekken en enkele gerichte versterkingen moeten ook zeker komen.

Ik had niet anders verwacht! Zoiets weet je van te voren

Milan moet een aantal spelers verkopen. Heel veel geluk hebben in de Europa League. En ze hadden afgelopen seizoen al hoger kunnen staan dus dat moeten ze nu gewoon waarmaken. Kalinic en Bonucci laten gaan. Niks terughalen. Als het toch moet dan alleen een echte afmaker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren