Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan-preses Berlusconi krijgt celstraf opgelegd

Laatste update:
/

AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi moet een jaar de gevangenis in. Persbureau Reuters brengt vrijdag naar buiten dat de voormalig minister-president van Italië schuldig is bevonden aan belastingontduiking en door de rechter veroordeeld is tot een celstraf van vier jaar, waarvan drie voorwaardelijk. Dat betekent dat hij een jaar de cel in gaat. Ook moet hij een boete van tien miljoen euro betalen aan de regering en mag hij drie jaar lang geen publieke taak uitvoeren.

Het proces in Italië liep al langere tijd en werd aangespannen wegens belastingfraude en zwart geld bij Berlusconi’s bedrijf Mediaset. De oud-premier stond in zijn jaren als bewindvoerder al vaak ter discussie vanwege onoirbare zaken en de nodige affaires daarbuiten. Bij zijn club AC Milan trad hij de laatste jaren wat in de schaduw en liet hij vicevoorzitter Adriano Galliani meer de publieke optredens doen.

Wat voor gevolgen de gevangenneming van Berlusconi heeft voor AC Milan, is nog afwachten. De 76-jarige Italiaan kocht i Rossoneri in 1986, toen de club op het punt stond bankroet te gaan. Nadien klom Milan weer naar de wereldtop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws voor Milan... not

Niet dat hij al heel veel er meer in pompte vanwege alle heisa om hem heen maar nu zal er al helemaal weinig komen

26 oktober 2012 om 16:52

Hij heeft maar 1 jaar onvoorwaardelijke ( 3 voorwaardelijk) celstraf gekregen , ik verwacht dat hij geen enkel uurtje zit . Als al deze negatieve publiciteit afgelopen is, zal die zich waarschijnlijk wel weer kunnen concentreren op Milan en zijn andere speeltjes .

gramaticale/zpelvaudjes..

26 oktober 2012 om 16:59

Hij heeft maar 1 jaar onvoorwaardelijk (3 onvoorwaardelijk) ???

26 oktober 2012 om 17:36

Ten eerste zal hij hoogst waarschijnlijk geen seconde brommen, ten tweede zijn er genoeg mensen die niks liever willen dan een club als Milan over te nemen.

Steek die dag dag dus maar waar de zon nooit schijnt, idioot.

27 oktober 2012 om 13:48

Mensen van 70 mogen in Italië sowieso de gevangenis niet in, die krijgen huisarrest. Is een wetje dat Berlusconi zelf nog opgesteld & aangenomen heeft.

haha werd tijd deze man moet levenslang krijgen is gewoon een maffia die president is geworden

26 oktober 2012 om 16:52

Hij komt echt niet heel lang in de bak hoor. De Cosa Nostra en Camorra komen hem wel even uit de penarie helpen. Behalve als hij ruzie met ze heeft, maar dan kan hij beter in de cel zitten...

26 oktober 2012 om 21:28

Sjongejonge... omdat hij een bekende Italiaan is zullen de 2 beruchte mafia families hem wel even uit de bak helpen? hahahaha grappig. Nee hoor, ik denk niet dat het indruk maakt om die naampjes erbij te halen.
Die man zal hooguit een paar maanden zitten en zich daarna wederom kunnen gaan bezighouden met hetgeen hij graag doet: opvallen.

Hij heeft veel betekend voor Milan, maar een club als Milan is groter dan een man als Berlusconi en dus maak ik me over Milan geen zorgen.

Beter voor hem. Zulke mensen moeten gewoon uit het voetbal verdwijnen. Al die jaren de minister president, de grootste mafia, en de voorzitter. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten

Hoop niet dat dit gevolgen heeft voor Milan, zij hebben hier tenslotte niets mee te maken.
Ben benieuwd of Berlusconi daadwerkelijk de gevangenis in zal gaan. Waarschijnlijk kan hij zijn straf om te zitten uitstellen tot zijn dood

vrees dat hij na een paar maanden alweer buiten zal staan gezien zijn contacten her en der

26 oktober 2012 om 16:48

Vrees ik ook. Wat een naar vies slijkbaksel mannetje is dat zeg. Gewoon 4 jaar laten zitten punt uit!

Deze man zal nooit de cel in gaan..
Als ze Berlusconi moeten veroordelen voor alles wat ie fout heeft gedaan in zn leven komt ie nooit meer van justitia af.

26 oktober 2012 om 16:42

precies... Hij zal hoogst waarschijnlijk nooit een cel van binnen zien, maar als hij onverhoopt toch in de cel beland... Dan durf ik te wedden dat zijn gezondheid dan plotseling achteruit zal gaan en dat hij dus weer naar huis wordt gestuurd.

26 oktober 2012 om 16:56

Ik weet niet hoe de wet- en regelgeving in Italie zit, maar moet de Hoge Raad dit nog niet goedkeuren? Want Berlusconi zal niet in de eerste rechtszaak zeggen van; 'oké, ik geef mij direct over en ga mijn celstraf uitzitten'. Als zijn straf nog goedgekeurd moet worden, dan zal het nog eeuwen duren, voordat hij echt in de bak gaan. Op een gegeven moment krijgt hij weer voorwaardelijk gebeuren en dan blijft er maar een jaar over en dat koopt hij af.

Dan zijn lekker de rechters en de advocaten rijk, de media heeft een 'belangrijk' onderwerp te pakken en het volk kijkt met hoop toe.

26 oktober 2012 om 17:07

Daar heb je helemaal gelijk in, want hij gaat natuurlijk weer in hoger beroep ....en daarna zal er wel een mogelijkheid zijn om(net zoals in nederland) in een soort Cassatie te gaan.
En hij heeft genoeg Advocaten en politieke vriendjes om dit nog heel lang voltehouden.

En inderdaad het volk kijkt hoopvol toe....maar we weten nu al dat we teleurgesteld gaan worden.

Dit zal hele grote gevolgen hebben voor Ac Milan ben ik bang. Misschien wel het einde als een topclub. Ik hoop het in iedere geval niet.

26 oktober 2012 om 18:28

Niet te snel conclusies trekken. Clubs met zo'n achterban en rijke historie gaan niet zo snel naar de knoppen.

26 oktober 2012 om 18:31

Hoezo het einde van een topclub? Berlusconi investeerde toch al niet veel meer in AC Milan, dus veel verschil zal het niet maken. Daarnaast is deze negatieve publiciteit misschien juist wel goed, want nu kunnen de Milan fans bijvoorbeeld eisen dat deze zak vertrekt en kunnen ook hogere mensen dit gaan eisen, met als gevolgd dat hij de club misschien wel verkoopt. Dan komt AC Milan er alleen maar sterker uit.

26 oktober 2012 om 18:51

Er komt zo'n rijke pippo binnen en hoppaa Milan is weer back!

Haha, vond het altijd wel een grappige persoonlijkheid, maar lijkt me toch duidelijk dat deze man meer een maffiabaas is dan een voorzitter..

Jarenlang de dans ontsprongen, maar uiteindelijk gerechtigheid ! (?)

Zul je maar zien dat hij binnen no-time "onder toezicht" huisarrest krijgt i.v.m. een verslechterde gezondheid i.p.v. in de bak te blijven.

Voetbal en ethiek gaat niet samen; daar is Berlusconi niet het eerste en zeker niet het laatste voorbeeld van. "power corrupts, and absolute power corrupts absolutely."

Hij kan nog twee keer in hoger beroep, dus zijn straf wordt nog wel uitgesteld.

Die zal waarschijnlijk geen dag zitten uiteindelijk.

Mooizo, nu nog de fb voorzitter aanpakken en de corruptie in landen als Griekenland en het oostblok. Walgelijk zulke personen als berlusconi

Hier hoef ik eigenlijk maar één zin over te zeggen: Het werd eens hoog tijd!

26 oktober 2012 om 18:16

Badum tss

Nee zonder gein wat kan het ons nou weer schelen? Ik bedoel hij heeft ons niks misdaan en hij heeft verder ook niemand echt pijn gedaan dacht ik? Hij heeft sex gehad met een minderjarig meisje maar kom op, 80 procent hier had haar ook gedaan als hij de kans had lol. Een beetje machtsmisbruik gebeurd verder overal, alleen hij was niet zo slim genoeg om het goed te verbergen.

26 oktober 2012 om 18:36

Wat kan het ons nou weer schelen? Die man zou een voorbeeld moeten zijn voor de gehele Italiaanse bevolking en ontduikt gewoon de belasting terwijl de rest van het land gewoon moet lappen. Schandelijk! Ik ben blij dat ie achter de tralies zit.

26 oktober 2012 om 18:54

Dat is het juist, hoe weet jij nou wat ie allemaal gedaan heeft? dus omdat alleen een paar dinge in et nieuws verscheen zal dat het ook wel zijn. Wie weet heeft ie nog ergere dinge gedaan alleen is dat niet bekend. Dus dat weet je niet, 1 ding wel deze man is geen slechte persoon.

En zo heb je er wel meer, alleen kunnen dat soort mensen het wel geheim houden, maar je hebt zat mensen met een hoge functie (die zogenaamd een voorbeeld functie hebben) die verkeerde dingen doen. En ja kun je zeggen, hoe weet je dat. Maar dat hoef je me niet te vragen.

voor belastingontduiking de cel in....ik vind dat nou niet zo goede straf , laat die man gewoon zijn belasting betalen met een boete eroverheen maar om nou de cel in te gaan.... Ja deze man is een boefje maar heeft hij iemand vermoord , beroofd of aangereden??? nee maar men wil hem pakken en dat lukt ze nu dan een beetje : nou geweldig !! Hij heeft belasting ontdoken maar betaald ook al erg veel belasting dus is dat nou zo een ramp?

26 oktober 2012 om 16:50

Durpie durpiee duuuuurrrr. Ooit van witte boorden criminaliteit gehoord? Hij wist donders goed waar hij mee bezig was en heeft het risico genomen. Wat jij min of meer zegt is dat de rijken alles kunnen flikken en er mee weg zouden kunnen komen als ze de gevangenis afbetalen.

26 oktober 2012 om 16:50

De reden dat er zo een zware straf op staat, is zodat mensen gewoon hun belasting betalen. Indien ze dit niet doen, plegen ze fraude en dit is in strijd met de norm van het moraal en de wetgeving. Dus vrij logisch dat hier een celstraf op staat.

26 oktober 2012 om 16:54

Gevangenisstraf kent ook een generale en specifieke preventieve werking. Zoiets moet de mens afschrikken om bepaalde daden niet te verrichten. Als je een miljardair dan maar gewoon belasting met een boete laat betalen zal hij of zij er niet van wakker liggen en gewoon doorgaan met illegale praktijken. Nu blijkbaar ook niet bij Berlusconi, maar wellicht wel bij veel anderen. Althans, ik neem aan dat er veel onderzoek is gedaan naar wat de invloed van verschillende straffen op de keuzes en daden van 'de mens'.

Is de zaak ook in het Engels gepubliceerd? Ik ben best geïnteresseerd maar juridisch Italiaans is voor mij zo goed als onleesbaar.

Alle verhalen van de afgelopen jaren doen vermoeden dat dit terecht is, maar als jurist wil ik toch zelf even zien hoe de rechters tot dit oordeel zijn gekomen.

26 oktober 2012 om 17:23

Ben het eens met Estelada. Als je alleen maar een boete erop gooit dan schrik je die mensen niet af. Denk dat ze liever niet in een gevangenis zitten.

Je moet gewoon iemand als voorbeeld pakken dat zulke dingen 'not-done' zijn en diegene hard straffen.

Zal uiteindelijk gewoon om huisarrest gaan of zal een luxe leven in de gevangenis krijgen waar het hem aan niks zal ontbreken.

Een te groot media figuur en te bekend om zomaar in de gevangenis te zetten , iedereen wist dat dit gaande was maar door zijn politieke onaanschendbaarheid als Premier en slimme wetswijzigingen is hij veel vervolgingen ontlopen.

26 oktober 2012 om 16:52

Ja inderdaad die zal het daar ook niet heel slecht hebben. Denk ook niet dat het zo verstandig is om die man tussen een aantal moordenaars en verkrachters (hoewel dat misschien wel) te zetten want dan komt het niet goed met hem daar, verwacht ik.

26 oktober 2012 om 17:01

Er is een wet, 1x raden wie die in het leven heeft gebracht, waarbij Italianen boven de 70 jaar geen gevangenis straf hoeven uit te zitten, maar huis-arrest krijgen. Dus hij eindigt niet in de gevangenis. Hij mag trouwens ook nog 2x in beroep, en ik denk dat hij er makkelijk af zal komen.

Het is natuurlijk wel terecht dat hij wordt veroordeeld en de cel in moet. Ik betwijfel het echter of hij nu echt de cel in zal gaan. Dit zou natuurlijk wel moeten maar ik wil het eerst nog maar eens zien. Daarnaast is de beste man ook al op leeftijd en verwacht ik niet dat hij het daar 4 jaar lang uit zal houden.

Wel jammer voor Ac Milan natuurlijk. Vraag me af wat er nu met de club zal gebeuren nu haar 'geldschieter' weg zal gaan. Er zal wel weer een of andere oliemagnaat opstaan die Milan koopt.

Nou eindelijk zeg. Zijn beleid heeft Italië totaal naar de klote geholpen. Het is een niet meer dan normaal dat ie nu moet zitten. Wat die man al op zijn kerfstok heeft is niet normaal. Onbegrijpelijk dat er nog steeds zoveel Italianen zijn die hem steunen. Dat geeft ook wel het niveau aan van de meeste Italianen. Een goede vriend van mij uit Italië zegt altijd dat dit zo is omdat iedereen daar eigenlijk Berlusconi wilt zijn. Italië, schitterend land, prachtige historie, geweldige kunstenaars maar 50% procent van de bevolking kan niet normaal denken.

26 oktober 2012 om 17:33

Dat zal het zijn! Berlusconi heeft dat land naar de klote geholpen, de crisis heeft daar niks mee te maken. Of heeft hij dat ook gedaan?

Berlusconi: wat een held! De grootste mafiabaas van het moment! Waarschijnlijk gaat hij ook geen dag daadwerkelijk de gevangenis in. Hij is het systeem tot nu toe toch altijd de baas geweest. Ik denk dat ik een t-shirt met zijn hoofd erop neem. Als als die hipsters met hun che-guevara shirtjes rond mogen lopen zonder te weten wie het is en wat hij heeft gedaan mag ik ook een Berlusconi t-shirt! Afgedrukt als pooier met twee italiaanse modellen aan zijn zij uiteraard.

Die man had natuurlijk al minstens 10 jaar geleden achter de tralies gemoeten, maar beter laat dan nooit. Als het er tenminste van komt wat ik nog moet zien. Berlusconi is volstrekt corrupt en een schande voor zijn land en voor Europa.

Voor iedereen hier boven: Hij komt niet in de gevangenis terecht!!

Door een wet die door Berlusconi zelf werd aangenomen hoeven Italiaanse veroordeelden van meer dan 70 jaar oud hun straf niet in de gevangenis uit te zitten. In plaats daarvan krijgen ze huisarrest.

Met andere woorden, hij kan mooi thuis blijven zitten in zijn riante villa met zo af en toe een leuke escort-girl die hem gezelschap komt houden. Er zijn ergere straffen vind ik.

26 oktober 2012 om 17:02

Die man is ook zo corrupt als het maar kan. Ik vind het echt verschrikkelijk, ondanks dat hoop ik dat hij alsnog een passende straf gaat krijgen.

26 oktober 2012 om 17:06

Serieus hahaah! Lekker voor alle haters hier

26 oktober 2012 om 17:17

Idd, waarschijnlijk zag hij het al aankomen en bedacht hij daarom die wet. Berlusconi is te geniepig en bekend om in de gevangenis te komen. Of hij krijgt huisarrest, maar ik zie het ook nog gebeuren dat hij vrij wordt gesproken. Hij mag namelijk nog 2x in beroep gaan. Nee, hij wordt niet zo zwaar gestraft.

Wegwezen met die man. Dit betekent waarschijnlijk dat de overname doorgaat door het oliegeld. Het zij zo.

Hij heeft zelf een wet aangenomen die zorgt dat hij niet kan zitten, alleen huis arrest krijgt (boven 70)
Held!

van die 4 jaar is 3 jaar voorwaardelijk, dat andere jaar zal die ook wel onderuit komen

Hij kan nog 2 keer in beroep gaan en hij heeft zelf een wet doorgevoerd wat zegt dat ouderen (70+) niet naar de gevangenis hoeven te gaan. Het zal dus hooguit huisarrest worden. Bunga Bunga party's are here to stay.

haha wat een puinhoop bij AC Milan. Hoop voor ze dat ze er snel weer bovenop komen want dit is vernederend voor ze. Dit zeg ik als interisti!

Berlusconi zag dit al aankomen. Hij verkocht Ibra en Silva zodat hij zelf niets hoefde te betalen. Ik geloof niet dat hij echt de gevangenis in gaat.

ppff tsja, ik had het nog met Acmilan_22 erover een tijdje geleden. Niemand wou ons geloven. Milan kan ook gewoon investeren in spelers bijvoorbeeld, maar deze man doet alsof Milan diep in schulden zit en dat is echt onzin.
3/4jaar is weinig zelf vind ik. Mijn broer kent de eigenaar van een Casino in St. Maarten en hij is dus een vriend van Berlusconi. Laat k maar niet op in gaan..

En deze man was dus de president van Italie? Ja bij hem was er al het een en ander duidelijk dat ie verkeerde dingen deed, maar je hebt ook genoeg mensen die een hoge functie bezitten die slechte dingen doen. En zulke mensen moeten dus voorbeelden voor andere voorstellen!

Waarheid komt altijd naar boven drijven en dat zal met alles zo zijn.

Het is toch te triest voor woorden. Een voorzitter van een van de grootste Italiaanse clubs, een man die president is geweest van een belangrijk Europees land, krijg nu op zijn 76e 4 jaar cel, voor belastingsontduiking?! Waarom zou deze steenrijke man zijn belasting niet betalen... Wat een dieptepunt zeg.

Hij gaat niet de gevangenis in, Berlusconi heeft in het verleden zelf een wet gemaakt en ingevoerd die ervoor zorgt dat mensen die ouder zijn dan 70 hun gevangenisstraf thuis uit mogen zitten in huisarrest. Hij krijgt dus gevangenisstraf, maar gaat niet de gevangenis in zoals in de inleiding staat.

Nou, dan zit hij ook een tijdje zonder ''banga-banga-feestjes''

Wel naar voor Milan, al heb ik het idee dat hij daar nu al zijn geld niet meer insteekt gezien de matige selectie die er nu staat.

Berlusconi kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak wat hij zeker gaat doen en zelfs daarna kan hij nog naar cassatie.

De kans is zeer groot dat de straf naar enkel voorwaardelijk zal worden herleid te meer omdat ze in Italie fiscale fraude niet zien als een gevaar voor de maatschappij dus zal zijn bromtijd gewoon vakantie worden in één van zijn vele villa's/manors. Deze man heeft in Italie in elke pap een vinger steken en mensen die geloven dat hij effectief zal vastzitten die zijn gewoon naief.

26 oktober 2012 om 21:15

Ik denk dat iemand als Berlusconi wel over een van de beste advocaat (advocaten) ter wereld beschikt. Corruptie is natuurlijk overal te vinden.

26 oktober 2012 om 21:32

Ik denk dat iemand als Berlusconi wel over een van de beste advocaat (advocaten) ter wereld beschikt. Corruptie is natuurlijk overal te vinden.

Hij zal de gevangenis niet in moeten, maar afdokken zal hij wel moeten doen. Normaal zou hij levenslang moeten krijgen, maar met die leeftijd...

26 oktober 2012 om 21:28

net las ik, dat de gevangenis straf van Berlusconi is verlaagd tot 12 maanden lol.. Ongelooflijk maar waar. Mafia nogmaals.

26 oktober 2012 om 22:57

Het is je reinste corruptie. Die man doet waar hij zin in heeft, omda hij wordt gesteund door een elite. Daarom komt hij hiermee weg. Dit zijn gewoon artikels om ons te tonen dat er nog 'democratie' bestaat in deze wereld, maar achter de schermen zijn ze bezig met hoe en wat ze gaan betalen voor z'n 'vrijheid'. Alsof ze die echt gaan afpakken van hem...

Zijn vriendjes zorgen wel dat die uit de gevangenis blijf en anders gaat die zijn medische toestand fake of iets zal me niet verbazen dat het enkel bij een rondleiding blijft.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren