Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aankondiging ESPN lijkt nieuwe basisspeler bij Oranje te onthullen

Laatste update:

Matthijs de Ligt schuift maandagavond naast Ronald Koeman aan voor de persconferentie van Oranje, zo meldt ESPN. De verdediger van Bayern München zal zowel het Nederlandse als Duitse journaille te woord staan voorafgaand aan het oefenduel met onze Oosterburen. De Ligt lijkt dus op een basisplaats te kunnen rekenen.

Het is gewoonlijk dat de speler naast de bondscoach op de persco ook op het startformulier staat. Lutsharel Geertruida lijkt daardoor kind van de rekening te worden.

Uitgaande van Koemans 5-3-2-formatie is zijn plek de meest aannemelijke voor De Ligt: hij is een rechtspoot, en zou op de plaats van Nathan Aké minder uit de verf komen.

Aanvoerder Virgil van Dijk, de middelste van de drie centrumverdedigers, lijkt daarnaast zeker van zijn plek. De Ligts aanschuiven zou echter ook iets anders kunnen betekenen.

Het zou 'gewoon' een geste naar de Duitse pers kunnen zijn, gezien het feit dat De Ligt bij Bayern speelt. De Leiderdorper spreekt ook een aardig woordje Duits.

In ieder geval zal Koeman zijn elftal op één plek wijzigen, zo maakte hij al bekend. Mark Flekken staat zijn plek onder de lat af ten faveure van Bart Verbruggen.

Ook wordt verwacht dat Jeremie Frimpong moet plaatsmaken voor Denzel Dumfries. Teun Koopmeiners reist niet mee naar Frankfurt vanwege een blessure.

Tot slot is Wout Weghorst nog een twijfelgeval. Journalist Jeroen Stekelenburg meldde zondag bij NOS Studio Voetbal dat de centrumspits de zaterdagse training verliet met ijs op zijn knie. Het duel met Duitsland gaat dinsdag om 20.45 uur van start en is te zien op NPO 3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je zet de Ligt als rechter centrale neer bij een systeem met 4 verdedigers of centraal bij 3 verdedigers. Die jongen moet je niet aan de rechterkant in een 3-mans verdediging zetten. Mja Koeman

25 maart 2024 om 13:57



Ik blijf het opmerkelijk vinden dat iemand als de Ligt, met zijn kwaliteiten, zo afhankelijk lijkt van waar hij komt te staan. In de praktijk is dat 10-15 meter verder naar links of rechts. Of kiezen tussen wel of niet instapppen. Maar verder moet ie gewoon ballen afpakken en naar de goeie kleur spelen. bv Ake lijkt er minder last van te hebben, die speelt netjes solide zowel linksback als links centraal in een 2 of 3 mans centrum. Of neem Geertruida die ook van back naar midden kan gaan, zonder dat ik plots denk dat ie er niks meer van kan. Maar dat is denk ik ook een kwaliteit, dat je daar iets minder gevoelig voor bent.

25 maart 2024 om 14:13

Ake en Geertruida (ook Timber en van de ven) zijn ontzettend wendbaar. Op van de ven na kunnen ze ook allemaal als back spelen. De ligt is allesbehalve wendbaar. Zelfde geldt voor van dijk, hij kan ook alleen maar als middelste verdediger fungeren.

25 maart 2024 om 14:14

Geertruida (en hiervoor Timber) is een stuk wendbaarder natuurlijk, wat betekent dat zij rond de middellijn veel beter kunnen verdedigen. Nadeel is wel dat De Ligt een veel sterkere verdediger in de eigen 16 is.

25 maart 2024 om 14:15



Arsenal. Is wendbaarheid de onderscheidende factor? Okã©, zou kunnen. Maar als rcv in een 433 zou de ligt dan toch eenzelfde uitdaging hebben?

25 maart 2024 om 14:16



damsterdam. Timber vult het idd ook goed in. Arsenal hierboven noemde ook al wendbaarheid. Zou kunnen. Ik weet het niet. In 433 moet de rcv toch niet veel wendbaarder zijn dan in 532, zou ik zeggen.

25 maart 2024 om 14:17

Zelfs een Jordan Teze kan prima uit de voeten als rechtsback of als rechter centrale verdediger in een viermans defensie, volgens mij zijn de meeste moderne voetballers niet gebonden aan slechts één positie. Zie ook bijvoorbeeld Geertruida, Schouten en Blind. Die multifunctionaliteit geeft een coach ook de optie meerdere systemen te kunnen spelen zonder meteen veel te moeten wisselen.

25 maart 2024 om 14:18

Dan kom je wel minder aan de zijkant van het veld uit (als het goed is).

25 maart 2024 om 14:23



Dat wel, in situaties dat de back doordekt en de cv naar de zijkant opschuift. Maar zou bijna zeggen dat dat ook met 4 achterop gebeurt, maar dat dan de afstand groter is.

Bij psv zie ik Ramalho wel eens uit de as van het veld zijn duels pakken, maar dat gaat ook vaker mis dan vanuit het midden. Nou gaat het daar ook niet altijd goed, haha…maar sommige cv’s zijn gewoon niet zo comfortabel als ze in hun duels aan de zijkant uitkomen, dat klopt ja.

25 maart 2024 om 14:28

Ja wendbaarheid is denk ik de onderscheidende factor, je staat namelijk vaak als halve back gepositioneerd. In een 2 mans defensie is dat toch heel anders.

25 maart 2024 om 16:03

Tja toch is wel gebleken dat dit het geval is bij hem. Zoals anderen hier ook al benoemen is hij niet erg wendbaar en voetballend niet zo vlot als bv Geertruida, Timber en Aké. Ik denk dat een van Dijk, vd Ven en Botman ook een stuk minder zouden zijn als zij niet centraal staan.

25 maart 2024 om 16:29

Ake is niet zo snel hoor. Iemand gezien hoe kwetsbaar we waren vrijdag achterin in de lucht?

Lijkt mij niet dat Matthijs gaat spelen als de rechter-centrale in de 352 opstelling. Hebben toch al meermaals kunnen zien dat hier zijn kracht niet 'ligt'. Maar goed we gaan het zien, zou het gewaagt vinden.

Erg bijzonder dat De Ligt vrijdag niet in de voor hem ideale 433 werd opgesteld maar dan nu wel in 352/532 tegen Duitsland. Overigens begrijp ik z'n basisplaats wel aangezien De Ligt de meest daadkrachtige verdediger is die Nederland heeft en dat werd vrijdag nogal gemist. Ik weet vrijwel zeker dat je met De Ligt lang niet zoveel kansen tegen krijgt. Daarbij vind ik het sowieso slim om spelers die in Duitsland opzienbarend zijn op te stellen.

25 maart 2024 om 14:11

Koeman is ook aan het experimenteren. Die wil zoveel mogelijk spelers aan het werk zien, vooral centraal achterin en op het middenveld, aangezien daar de posities te verdelen zijn. De Ligt moet gewoon zorgen dat hij solide oogt en geen gekke dingen doet. Nou vind ik dat men wel overdrijft met betrekking tot zijn verzaken in Oranje, maar telkens als hij even stabiel speelt, maakt hij weer een fout waar mensen in blijven hangen. Er zit gewoon meer in bij De Ligt, maar in Oranje komt het er niet altijd uit.

25 maart 2024 om 15:43

Ik heb het vaker gezegd: als je niet ingrijpt, maak je ook geen fouten. Dat zag je vrijdag waar al die kansen tegen meer geluk dan wijsheid was dat er niet eentje inviel tegen Oranje. Maar als er zo'n megakans was ingegaan, hadden we het op de kwaliteit van de spits gegooid en niet op de fout van een verdediger. Alleen die van Wieffer was een duidelijke persoonlijke fout.

25 maart 2024 om 14:15

Maar was het vrijdag wel een 433? Frimpong was voor mijn gevoel nauwelijks voorin te vinden.

25 maart 2024 om 14:19

Het zijn oefenwedstrijden. De Ligt heeft in het verleden genoeg foutjes gemaakt, dat hij niet dezelfde status heeft als van Dijk. Dus logisch dat Koeman hem niet altijd opstelt, zeker in oefenwedstrijden.

25 maart 2024 om 15:41

Als je niet ingrijpt, maak je ook geen foutjes. Overigens vond ik Van Dijk vrijdag wel aardig.

25 maart 2024 om 15:02

Het was vrijdag niet eens 433.
Daarbij is De Ligt bij oranje heel vaak juist niet de daadkrachtige verdediger die jij hem nu noemt.
Ook met hem hebben we enorm veel kansen tegen gekregen, maar erger nog zijn de doorslaggevende fouten die hij vaak maakt.
Bijzonder dat hij zoveel credits krijgt van je, maar anderen na een mindere interland worden afgeserveerd.

Misschien dat hij als middelste CV wordt ingezet?

Waarom wordt De Ligt eigenlijk niet gewoon in het midden geprobeerd met Van Dijk als RCV. Van Dijk is toch een stuk wendbaarder dan hij.

25 maart 2024 om 15:03

De kans is best aanwezig dat VVD niet speelt of als LCV en Ake als LB

Ik mag hopen dat hij dan start in een 4-mans verdediging speelt of Van Dijk speelt niet en dan kan hij prima in het midden spelen. Maar als een soort verkapte rechtsback kan De Ligt niet echt spelen. Dan zou het zonde zijn om hem dan weer daar op te stellen want hij heeft de lenigheid gewoon niet als die de bal heeft.

Tegen dit Duitsland en dadelijk op het EK tegen Frankrijk zou het ideaalplaatje zijn Dumfries, De Vrij, De Ligt, Van Dijk en Aké. Reijnders, Frenkie en Wijnaldum/xavi daarvoor en dan 2 aanvallers (memphis en Gakpo?) Tenminste, zo lijkt Koeman het neer te zetten. Dan zou ik deze oefenwedstrijd zoveel mogelijk dat systeem vasthouden en Geertruida ipv De Vrij en Veerman ipv Frenkie opstellen. Kijken of dat allemaal al een beetje begint te werken. Kun je altijd nog voor plan b (4-3-3 of zo) gaan in de Tweede Helft. Het is maar een oefenpotje dus hij moet niet winnen maar moet wel alvast een idee laten zien voor het EK.

25 maart 2024 om 17:38

Aké als vleugelverdediger, zullen we ons dan maar afmelden voor het EK?

Ik vind het gek dat je in een 4 mans verdediging met Geertruida speelt en dan in een 5 mans verdediging met de Ligt. Gebruik spelers nou gewoon in hun kracht, idem met Dumfries/frimpong. Spelers in hun kracht aub.

25 maart 2024 om 14:22

Tja of Van Dijk speelt niet en dan kan De Ligt prima in het midden. Maar ben het er mee eens dat De Ligt totaal niet als rechtercentrale verdediger kan spelen in een 5-mans verdediging. Hij is daar gewoon niet wendbaar genoeg voor. Mag hopen dat Koeman dat ook wel onderhand ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren