Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aad de Mos is overtuigd: ‘Hij moet geselecteerd worden voor het EK’

Laatste update:

Aad de Mos ziet in Cody Gakpo van PSV een zekere kandidaat voor de EK-selectie van Oranje, zo stelt de analist maandag in een video-item met het Eindhovens Dagblad. Gakpo viel onder meer positief op in de wedstrijden tegen PAOK (3-2 winst) en Sparta (1-0 winst).

In het Europa League-duel was de aanvaller goed voor de aansluitingstreffer en ook tegen Sparta liet hij zich als invaller nadrukkelijk zien. Terugblikkend op de Europese ontmoeting met de Grieken laat De Mos duidelijk zijn waardering blijken voor de PSV’er. “Gakpo speelde een geweldige wedstrijd. Hij is voor mij ook een international aan het worden."

De oud-trainer deed er vervolgens nog een schepje bovenop: "Hij moet ook geselecteerd worden voor het EK, daar ben ik van overtuigd." Daarnaast geeft De Mos aan ook te zien dat trainer Roger Schmidt zijn pupil op waarde schat. "Hij wordt enorm gewaardeerd, dat zie je ook aan de trainer. Hij ziet hem ook als onderdeel van 'de grote drie.'" Met 'de grote drie' doelt de analist, naast Gakpo, ook op Donyell Malen en Noni Madueke.

Verder geeft De Mos de Eindhovenaren een goede kans om een plek in de knock-outfase van de Europa League te bemachtigen. “Overwintering zit er zeker in. Granada is ook niet meer in goede doen en bovendien is PSV uitgerust.” Het interview sluit hij af door de fans gerust te stellen: "Ze gaan bij Granada op een hele goede manier winnen en ze gaan ook winnen van sc Heerenveen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zou niet zeggen dat hij er al 100% klaar voor is (daarvoor moet hij zich nog wel wat meer ontwikkelen), maar hij zou zeker mijn voorkeur hebben boven Babel (en misschien ook wel Promes). Frank de Boer kan het in ieder geval niet meer maken om het niet te selecteren nu

30 november 2020 om 22:29

Gakpo, Malen, Ihataren en Gravenberch moeten mee en als psv doorgaat in europa zie ik de meesten ook nog wel spelen. gravenberch de jong wijnaldum met de punt naar achter is een droom middenveld. Ihattaren op 10 en Malen en Depay in de spits is misschien wel de sterkste opstelling Anders met de punt naar voren de jong Gravenberch Wijnaldum

30 november 2020 om 22:34

Over een paar jaarhebben we echt een mooi middenveld met de Jong, Gravenberch en Ihattaren. Complementair ook. De jong als voetballende stofzuiger, all round verbindingsspeler Gravenberch en dan Ihattaren als de creativeling.

30 november 2020 om 22:37

Misschien Promes? Op basis van wat zou je Promes boven Gakpo verkiezen? Promes laat echt helemaal niks zien, zit wissel en voetballend is het ook gewoon een hele matige speler. Is meer een 2e spits die linksbuiten staat en bediend moet worden. Ga je met hem voetballen, dan weet je al dat het bij hem misgaat. Tevens heeft hij nu niet en nooit niet het niveau wat het Nederlands elftal nodig heeft, dus waarom dan niet een speler boven hem verkiezen die veel meer laat zien en alleen maar beter kan worden? Daarnaast heeft Promes ook geen 1 goede wedstrijd gespeeld in het NL elftal, omdat hij het niveau gewoon niet aankan.

30 november 2020 om 23:32

Hij heeft wel een aantal goede gespeeld, maar dat is al een tijdje geleden. maar op het moment is het niet veel.

Op dit moment maakt het niet veel uit of hij uiteindelijk meegaat of niet. Die gaat het verschil nu echt nog niet maken. Wat vooral voor hem spreekt is dat hij wekelijks speelt, nog jong is en dat hij niet zoveel minder is als z'n concurrenten. Echter is het momenteel helaas armoetroef betreft de aanvallers in Oranje. Echte toptalenten zitten er niet tussen en ook Gakpo lijkt me niet meer getalenteerd dan z'n concurrenten.

30 november 2020 om 22:18

Ik vind Malen, mits hij weer die echte topvorm terug krijgt van voor zijn blessure, wel iemand die door kan stoten naar de absolute top. Verder zijn spelers als bergwijn stengs gakpo boadu spelers die zullen eindige bij leuke clubs in het buitenland, maar zullen niet de absolute top gaan halen zoals robben en v Persie bijv. Althans.. dat verwacht ik

Laten we het hopen De Mos.
Zou fantastisch zijn wanneer psv overwintert.
En hopelijk de overige 3 ned clubs ook.

30 november 2020 om 22:12

Zeker. Voor het eerst in hoeveel jaar zou dat wel niet zijn? 4 Nederlandse clubs in Europa na de winter kan ik me niet herinneren..

30 november 2020 om 23:34

Seizoen 2011/2012 was dat voor het laatst. PSV, Ajax, Twente en AZ overwinterden toen in de Europa League. Sterker nog, we hadden 3 clubs in de 8e finales en AZ kwam zelfs tot de kwartfinales waarin het verloor van Valencia. Seizoen daarvoor was ook prima met PSV, Ajax en Twente die overwinterden in de EL. Utrecht werd toen laatste in een moeilijke poule.

Op basis van zijn prestaties moet hij er zeker bij. Babel is vergane glorie en hij is beter in vorm dan Promes. Ik denk alleen dat hij een El Ghazi 2.0 is, hij mist een beetje dat speciale denk ik. Niks mis mee, want het is voor PSV gewoon een topper en wie weet blijft hij zich echt goed ontwikkelen.

Ik was overtuigd van Gakpo, totdat De Mos dit zei. Meester in foute voorspellingen. Thuislaten die Gakpo!

1 december 2020 om 11:24

Jaa ik had als heerenveen fan ook weinig hoop op een goed resultaat tegen psv. Na deze uitspraken van de mos zou het misschien toch nog wat kunnen worden voor ons!

Gewoon een goede, doelgerichte aanvaller. Toch veel beter om hem erbij te halen in plaats van Babel...

30 november 2020 om 22:20

mee eens! Gakpo presteert prima en je kan misschien nog beter de bakker op de hoek meenemen naar het EK als Babel. die voegt echt helemaal niks toe en hetzelfde geldt voor Promes

ik ben eens met De Mos dat Gakpo mee moet gaan naar het EK maar wat een grote onzin met zijn grote 3. Madueke is een leuk talent maar Ihatteren is natuurlijk een toptalent

30 november 2020 om 22:20

Madueke laat meer zien dan onze Mo de afgelopen tijd. En madueke is nog jonger dan ihattaren als ik me niet vergis.

30 november 2020 om 22:23

'madueke is een leuk talent'? Haha kerel, daar doe je Madueke wel heeeeel erg mee tekort hoor. Ik zou hem ook gewoon bestempelen als supertalent. Hij is snel, heeft een goede actie en ook zijn rendement is gewoon goed (5 goals, 5 assists). Niet voor niets dat (volgens mij) Arsenal hem vorig jaar al bij PSV weg wilde kapen en kan me ook wel voorstellen dat Madueke op menig lijstje van Europese topclubs staat. Als je hem het hele seizoen al ziet voetballen en je noemt hem alsnog 'leuk talent' dan voel je de kwaliteiten van spelers gewoon niet goed aan

30 november 2020 om 22:47

dan had de Mos moeten zeggen de grote vier. ik vind Madueke en Gakpo goede talenten maar Ihatteren vind ik gewoon nog veel meer in huis hebben. die vind ik uitzonderlijk waar ik in het internationale voetbal best veel spelers zie lopen die qua stijl vergelijkbaar zijn met een Gakpo en Madueke. Ihatteren vind ik qua voetbalstijl (nog niet in constantheid en prestaties) in de categorie Ziyech vallen en creatieve spelverdelers zijn zeldzaam

30 november 2020 om 22:57

Wie zijn je overige 5 aanvallers Japie?

30 november 2020 om 23:10

voor Oranje bedoel je dan denk ik. dan zou ik gaan voor Berghuis, Depay, Malen, Gakpo (zekerheidjes) Stengs/bergwijn/ihattaren (1 van de 3 afhangende van wie de beste vorm heeft op dat moment), en dan zou de zesde aanvaller bij mij Luuk De Jong zijn voor als we de lange bal moeten spelen bij een achterstand in de slotfase

Uiteindelijk mogen 23 spelers mee naar de EK, waarvan 3 keepers. Blijft over; 20 plekken voor 10 posities. Ervan uitgaande dat de Boer elke positie dubbel bezet wil zien zullen er 6 aanvallers worden geselecteerd. Zekerheidjes indien fit: Memphis, Bergwijn, Berghuis, Malen en de Jong. Gakpo zal het uit moeten vechten met Stengs, Promes en mocht er dit jaar een wonder gebeuren; Ihattaren.

30 november 2020 om 23:07

Ik denk eerlijk gezegd dat van de aanvallers alleen Memphis absoluut zeker is van een plekje. Daarachter zal het gaan tussen Malen/Boadu als backup spits, de Jong en Weghorst als pinchitters en mogen Promes/Babel/Bergwijn/Gakpo het aan de linkerkant en Berghuis/Ihattaren/Stengs het uitvechten voor de 4 plekken aan de zijkant. Die race ligt volgens mij bij de Boer nog aardig open al kun je er wat mij betreft nu al een aantal afstrepen. De boer kennende zal hij dat alleen niet doen.

30 november 2020 om 23:28

L. de Jong presteert de laatste tijd ook niet in Oranje. En als hij niet scoort loopt hij alleen maar in de weg. Dus zou je in plaats van hem ook een Weghorst kunnen nemen als breekijzer. Of gewoon Malen en Depay als spitsen. En Depay kan eventueel ook op de zijkant uit de voeten. Daarnaast is het even afwachten wie er aan het eind van de competitie nog fris bij loopt, want het is nu soms al een slagveld. Dus kun je wel filosoferen op basis van nu, maar de uitkomsten kunnen net voor het EK waarschijnlijk in de prullenbak. Maar toch even meedenken: Gakpo, Berghuis en Stengs maken een kwintet vol. En kun je kiezen uit Ihattaren - kan ook achter de spitsen spelen - Bergwijn en een te kiezen breekijzer. Op het middenveld hebben we ook genoeg potentie, maar achterin is het de vraag wie beschikbaar zijn voor het EK. Moeten we het met b.v. Veltman, Hateboer, Ake en van Aanholt doen, hebben we een (groot) probleem. Zijn De Ligt en Van Dijk beschikbaar, scheelt dat al een slok op een borrel. Al met al, als iedereen fit is, een leuke selectie voor een dark horse, maar geen echte favoriet;-)).

1 december 2020 om 08:19

Ik zeg de volgende selectie: DM: Cillessen, Krul, Bijlow RB: Dumfries, Veltman CV: de Ligt, van Dijk, de Vrij, Akã© LB: Blind, Wijndal Middenveld: Wijnaldum, de Jong, de Roon, Klaassen, van de Beek, Koopmeiners/ihatarren/gravenberch (afhankelijk van wie de beste ontwikkeling doormaakt) RV: Berghuis, Stengs LV: Depay, Gakpo S: Weghorst, Malen

1 december 2020 om 10:48

Zoiets had ik ook in gedachten;-)))

Het neigt bijna naar jaloezie, die antipatie die er is op Babel en Promes. Beide hebben hun strepen wel verdient in hun carriere. Ook zijn ze niet zo slecht als wordt beweerd, alleen worden de mislukte acties uitvergroot. Bij jonge talenten zoals Gakpo is het andersom, daarom worden ze altijd omhooggepraat. Terwijl er op Memphis na, geen enkele aanvaller is doorbegroken naar de top in de laatste jaren. Babel en Promes moeten gewoon beide mee naar het EK. En nee, niet als basisklanten.

30 november 2020 om 23:35

Het gaat er toch om hoe ze op het moment presteren? Babel is zeker belangrijk geweest voor Oranje, maar op het moment zijn er gewoon een boel betere alternatieven.

30 november 2020 om 23:46

De concurrenten moeten het meer laten zien dan enkele bevliegingen, nog niet zolang geleden schreeuwde heel NL dat Stengs in oranje moest i.p.v. Berghuis. Daarna was het weer andersom, we moeten waken voor opportunisme. Mochten beide heren weinig tot geen minuten maken in het restant van het seizoen, kan je er inderdaad aan denken om andere spelers te selecteren. Maar je weet wel dat wat je hebt aan deze heren.

1 december 2020 om 09:20

maar.... Babel.... 33 jaar, roze haar, geen succesvolle actie voor Oranje in de afgelopen X maanden... verheerlijkt belastingontduiking... nagelt publiekelijk kinderen aan de schandpaal

of Gakpo, talent, zeer constant op club niveau terwijl de rest van het nog wat wisselvallig is, zeer nuchter, laat zich niet gek maken, Eindhovenaar...

Ik snap wel dat ik hiermee een paar persoonlijke voorkeuren die niet zo zeer met voetbal te maken hebben ook laat meewegen (voor de belachelijke kinderachtige persoonlijkheid die Babel is) maar zelfs al laat je dat allemaal achterwege, dan nog is de vraag, ga je een oude speler meenemen die op het veld zeer weinig toevoegt, of neem je een jonge speler mee die zich al geruime tijd op club niveau (zowel in NL als Europa) aan het bewijzen is. Een speler waar je nog meer dan 10 jaar plezier van kan hebben in Oranje. Een jonge speler die enorm kan groeien door de ervaring die hij bij zo'n EK kan op doen. Zelfs al speelt hij dan nog niet enorm veel, het kan hem heel veel leren wat hij wel mee kan nemen naar het volgende toernooi.

Je gaat Babel toch niet meenemen vanwege een paar goede acties in het verleden? Stukje nostalgie ofzo. Ik bedoel, nodig dan Robben nog uit. Of vraag Van Persie of ie nog mee wil.

De keuze is gewoon aan Frank de Boer. Maar als hij Gakpo mee wil nemen moet hij iemand anders thuis laten. Iedereen roept dan Babel of Promes, maar dan laat je waarschijnlijk te veel ervaring buiten het team. Ik denk dat je inderdaad na het EK afscheid kunt nemen van Babel, maar het EK moet geen experiment zijn waarbij jonge spelers worden ingepast. Op het EK moet vooral gepresteerd worden. Dan moet je niet te veel jonge spelers opstellen. Met andere woorden: als je Gakpo mee wil nemen moet je bijvoorbeeld Malen thuislaten....

1 december 2020 om 00:07

Is dat zo ja? Waarom zou je gakpo niet mee kunnen nemen ipv promes of Babel? Je hebt toch met depay, Wijnaldum, van dijk, blind en Krul genoeg ervaring in de basis opstelling? Naast die heb je frenkie de jong en de ligt die al op top niveau spelen in de basis. Op de bank heb je verder nog Luuk de jong, de vrij en klaasen die al jaren lang meegaan in het huidige voetbal. Dus ik zie het nut van Babel eigenlijk niet zo dan? Die is echt niet beter dan gakpo of een stengs en daarnaast heb je aan gakpo en stens in de toekomst veel meer.

1 december 2020 om 09:29

Ben ik het totaal mee oneens. Babel voegt toch gewoon niks toe en die ervaring heb je voorin toch ook gewoon met Depay & De Jong. Wijnaldum, Blind, Veltman, Cillessen, van Dijk.... allemaal spelers met ervaring. Die Babel gaat het verschil echt niet maken met z'n ervaring.

Daarnaast, ervaring komt door vele wedstrijden spelen en niet zo zeer door leeftijd, net als verstand (wat in het geval van Babel wel zeer duidelijk blijkt). Hij heeft wel aardig wat caps achter zijn naam staan, maar velen daarvan waren als invaller.

Babel is toch gewoon niet goed genoeg... dan neem je toch voor die plek als invaller veel liever een gretig talent mee die enorm veel ervaring kan opdoen tijdens zo'n toernooi.

Ik vind het niet erg dat Gakpo zon onder de radar blijft. Ik denk dat dat voor zijn ontwikkeling juist heel goed is om zonder die druk te kunnen ontwikkelen. Het is van Dijk immers ook gelukt om bij het Nederlands elftal te komen, ondanks dat coaches als Louis van Gaal en Hiddink hem links lieten liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren