Wedstrijdformulier onthult: Oranje eindigde kwartfinale met tien na rode kaart

Zaterdag, 10 december 2022 om 01:29Mart van Mourik • Laatste update: 02:18

Denzel Dumfries heeft na de strafschoppenreeks een rode kaart gekregen van arbiter Antonio Mateu Lahoz. Voordat de eerste penalty genomen werd kreeg de rechtsback van Oranje al geel vanwege het provoceren van de tegenstander, terwijl Dumfries ook na de laatste strafschop een gele prent kreeg. De camera's hadden het moment niet waargenomen, maar het wedstrijdformulier vertelt toch echt dat Nederland met tien man eindigde. Na afloop laat de vleugelverdediger weten wat zich min of meer afspeelde na het laatste fluitsignaal.

“'Je weet dat Nederland-Argentinië een verhit potje is, dat je wordt uitgedaagd en dat er opstootjes komen”, reageert Dumfries in gesprek met Voetbal International. “Je probeert elkaar te provoceren, het gaat over en weer. Ik was zelf ook bezig. Je probeert alles te doen. Zij ook. Ik houd er niet van om naar andere spelers te wijzen, maar ik had zo mijn redenen. Of dat slim is weet ik niet... Er gebeurde iets waardoor ik reageerde”, aldus de rechtsback, die niet het achterste van zijn tong wil laten zien.

“Je moet altijd een team blijven en met opgeheven hoofd naar huis. We zijn trotse Nederlanders, wij zijn trots om voor Nederland uit te komen en hebben gevochten als leeuwen en tot de laatste snik. Er schieten nu allerlei emoties door mijn hoofd, de aankomende tijd ga ik wel terugkijken. We hadden met de wereldbeker willen staan. Je hebt het gevoel dat er een sprookje ontstaat, maar het eindigt met een domper. Meer kunnen we er niet van maken.”

Dumfries neemt het Virgil van Dijk en Steven Berghuis niet kwalijk dat zij hun respectievelijke strafschoppen niet wisten te benutten. “Als je zo terugkomt, dan voel je: dit ga je niet meer weggeven. Maar dan komt het op penalty's aan... Iedereen kwam zijn afspraken na. Dan mis je; dat kan gebeuren. We hebben er op getraind, maar zo'n moment nabootsen kan natuurlijk niet. Ik ben trots op de jongens die durfden en de verantwoordelijkheid namen”, besluit Dumfries.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door willem1609)

Ah hij wist de rode kaart toch nog te vinden.

Een rode? Gvd waar zijn die rode kaarten voor Messi, Paredes en Otamendi. Paredes met ze smerige actie, en Otamendi bleef maar overtredingen maken. En dan hebben we het nog niet eens over kabouter Messi gehad

10 december 2022 om 01:43

Anders kijk je even naar het belabberde spel wat NL wederom op de mat legt. Tot minuut 75 1 schot gehad en 0 op goal. Wat een drama was dit zeg, gewoon zielig om naar te kijken. NL verdiende helemaal niks.

10 december 2022 om 01:47

We speelden hetzelfde beton voetbal tegen landen als Qatar en Ecuador. Ik heb een vermoeden dat de gemiddelde Ajacied laaiend zou zijn als ze zo spelen tegen Vitesse of Top Oss.

10 december 2022 om 01:49

Koeral ben je nou dom of doe je alsof? Zeg ik ergens iets over Nederlands spel en of ze het verdiende of niet??

10 december 2022 om 01:51

@sander dom? Wat lul jij nou weer. Het zou je enigszins sieren om niet te janken en te zoeken naar excuses. Maar helaas. En kabouter Messi, wauw. Beste man op het veld en wat hij daarna doet is zielig, maar jij bent net zo triest om hem kabouter te noemen. Jij bent net zo'n kansloze verliezer als Messi een winnaar.

10 december 2022 om 01:55

Koe ral, je vergeet alleen dat als je zelf continu voor niks wordt afgefloten en tegen gefloten en de tegenstander mag gewoon iemands achilles van achteren afzagen dat het dan ook moeilijk is om in een wedstrijd te komen.

10 december 2022 om 01:55

Waar jank ik over? Wil jij nou zeggen dat Paredes, Otamendi en Messi geen rood verdiende? Heb nergens iets gezegd over of we verdiend hebben we verloren of niet. Helaas heb je moeite met begrijpend lezen...

10 december 2022 om 01:56

@ajaxmind al de wedstrijden van dit NL waren dramatisch, dus nee dat is te makkelijk. 0 voetbal gezien.

10 december 2022 om 02:01

Koeral

Ah, pure logica.

Wanneer je tegenstander niks creëert mag je ze de schompes intrappen. Geen rood want zij creëren niks.

Puik staaltje logica.

10 december 2022 om 02:59

Timber moest natuurlijk al 2x van het veld zijn. Benoem dan alles hè als je toch zit te janken

10 december 2022 om 03:10

@Bananana ik snap echt wel dat LVG het systeem zoveel mogelijk wilde 'oefenen'..dus niet veranderen!

10 december 2022 om 01:56

Ik geef Feyenoorders niet vaak een duimpje, maar hier sla je de spijker op zn kop!

10 december 2022 om 07:32

Spaanse scheidsrechter bij een spaanstalig land? Wat verwacht je?
Lahoz is al jaren pro Messi, ook destijds toen hij nog bij Barca voetbalde, floot hij altijd voor Barca.

Daarom verbaast deze rode kaart me ook niets haha. Wat een onzin.

10 december 2022 om 08:23

Paredes had zeker zwaarder bestraft mogen worden, maar ook Oranje is een enkele keren een tweede gele kaart bespaard gebleven. Terwijl ik zelf al rekening hield met de rode prent.

1. Na de 1-2 liep Weghorst door op Messi en haalde ‘ie ‘m onderuit toen de bal al weg was. Hier kan, zeker een scheids zoals deze, gewoon geel voor geven en Weghorst die had al geel vanawege praten vanaf de bank.
2. Berghuis maakte een overtreding, kreeg geel (ik denk voor commentaar) en bleef vervolgens doormekkeren. In Zuid-Europa zijn ze er niet vies van om twee keer geel hiervoor te geven.
3. Timber vangt Messi op, scheids fluit een Argentijnse aanval af. Normaliter wordt er dan gewoon geel gegeven. Vervolgens maakt Timber nog enkele overtredingen, maar wordt hij gespaard.

Het is een zure nederlaag en ze hebben zich de laatste tien minuten knap terug geknokt, maar er is echt niet verloren door de scheidsrechter. De beste man heeft er wel voor gezorgd dat het enkele keren escaleerde. En verder stond die ‘kabouter’ wel op voor z’n land in tegenstelling tot de grote sterren van Oranje, zoals Memphis of De Jong (die overigens wel veel werk heeft verzet, maar niet bepalend kon zijn helaas).

10 december 2022 om 08:34

De eerste twee punten kan ik nog in meegaan. Maar de derde Messi loopt zelf bewust in op Timber hier kon Timber helemaal niets aan doen. Verder ben ik het wel met je eens. Memphis waa weer drama, Bergwijn ook eerste helft speel je effectief met 9 man. Want die twee konden niets goed doen..... uiteindelijk had de scheids wel te veel invloed op de wedstrijd en dat is jammer.

10 december 2022 om 08:51

@ajax33 Ik vond het ook niet per se een overtreding, maar hij floot de aanval van Argentinie en gaf de vrije trap. Dus ik zag de bui al hangen… Gelukkig gaf ‘ie geen tweede geel. Verder ook volledig met je eens dat we in de aanval gewoon met 9 man spelen. Daarnaast schakelde het ‘spiegelen’ van de Argentijnen ons complete systeem lam en was het vooral breien en in de omschakeling tegen houden. En als je als scheids zowel door de winnende als verliezende partij zwaar bekritiseerd wordt, dan heb je gewoon een erg slechte wedstrijd gefloten.

Ik weet dat ie een gunfactor heeft omdat hij hard werkt, maar ook hij is tegenwoordig een aansteller.. bij elke klein tikje rollen bah bah.. tegen de usa lag hij schreeuwend van de pijn, minuten! Om vervolgens gelijk een sprintje trekken van 70 Meter..ook hij is in zichzelf gaan geloven

Ach, het is een zure appel. Zij gaan nu door, maar we weten allemaal dat Argentinie het toernooi nooit gaat winnen. Zowel Portugal als Frankrijk zijn echt klasses beter, dus laat ze feest vieren, het idee krijgen dat ze goed zijn, om ze dan net voor het einde eruit geknikkerd te zien worden door (ik vermoed) Frankrijk in de finale. Laat Messi maar heel dicht bij die beker staan wanneer de tranen komen, om dan de Franse aanvoerder de beker onhoog te zien houden.

10 december 2022 om 01:53

Broer ik snap niet dat je zo een afgunst kan hebben tegen iemand die je helemaal niet kent. En voor wat? Voor iemand die je ook totaal niet kent. Leuk allemaal wat ze aan ons tonen maar dat is misschien 10% van hun echte karakter. Hoe jij hier bijna een zwarte dag wenst aan Messi is echt zielig, en dit zeg ik met alle respect. Als jij morgen er niet meer bent geven Ronaldo en Messi geen moer om jou of mij, al dat kleinzerig haat hoeft echt niet geloof me.

10 december 2022 om 02:00

Messi toont vanavond zn echte karakter. Best dat je in de wedstrijd soms jezelf laat gaan.. heat of the moment. Maar dat je na de wedstrijd zo zielig gaat lopen doen, naar Van Gaal loopt om een man van 71 met k*nker belachelijk te maken 😅 dan gun ik hem idd dat ie straks jankend het veld afloopt met zn kameraden na het opnieuw mislopen van de belangrijkste beker in de sport waarin ie een generatie de beste was.

10 december 2022 om 02:00

Grappig inderdaad hoe mensen een totaal irrationele afkeer kunnen krijgen van een speler na een wedstrijd. Een vriend van mij had dat ook met Mbappé na België-Frankrijk.

10 december 2022 om 02:01

Als Ronaldo en Messi er niet zijn morgen vind ik het 1 dag sneu maar daarna ga ik hartstikke gelukkig mijn leven door haha. Alsof zij er wat aan hebben na hun overlijden dat mensen hun naam kennen. Alsof jij elke dag stilstaat bij Maradona. Het is gewoon vermaak wat ze laten zien, na hun carrière is het ook over en komen hun echte karakters naar voren. Hun karakters spreken voor zich. Zie Frenkie niet zo reageren, respectloos.

10 december 2022 om 02:03

@Lierse1997

Maar alsnog in de kern hoe Messi met Weghorst omgaat, dat zit ook ergens in je karakter, dat haal je er niet zomaar uit. Let op het volgende: hoe vies spelers in het veld zijn, zo zijn ze er ook buiten. Modric zie je nooit dergelijke rare streken uithalen. Prima je kan boos worden, maar na een wedstrijd iemand willen vernederen is de grens gepasseerd.

10 december 2022 om 02:08

Mij maakt het eerlijk gezegd niet echt uit wat Messi’s karakter sowieso is. En velen ook niet.

Rijkaard spuwt naar Völlers hoofd en dat was voor sommigen een held. Vandaar dat ik het als irrationeel omschrijf. De actie zelf is niet het meest relevante, maar degene die de actie uitvoert is dat

10 december 2022 om 02:21

Dat van Rijkaard is ook onacceptabel. En karakter vind ik toch belangrijk. Moet niet zo zijn dat je zoveel privileges hebt om vervolgens je zo te misdragen tegenover anderen. Prima op het veld, maar hij gaat gewoon door daarbuiten ondanks de winst.

10 december 2022 om 02:31

Het is uiteindelijk infantiel. Maar zoals gezegd stoort mij dat niet bij de voetballer Messi. Dit verandert echt niet hoe ik naar hem kijk of iets dergelijks.

10 december 2022 om 02:44

Karakter zegt juist alles over iemand lijkt me? Iemand kan nog zo'n goede sporter zijn, als ie een klootzak is gun ik zo iemand niks. Neymar, Messi, Ronaldo.. ze vallen allemaal door de mand nu. Iemand noemde eerder Modric.. een geweldige voetballer en geen vervelende maniertjes. Voor zo'n kerel heb ik direct meer respect, ondanks dat Messi de betere voetballer is.

10 december 2022 om 02:50

Dat heeft echter toch niks te maken met de kwaliteiten van iemand als voetballer?

10 december 2022 om 03:19

Klopt, alleen hoe iemand is als persoon draagt voor mij veel bij aan het beeld van iemand. Lewis Hamilton kan goed autorijden, maar door al dat BLM gezeur vind ik het een vervelend mannetje geworden. Zelfde met wat Messi liet zien vanavond.. een geweldige voetballer, maar een miezerig mannetje met grootheidswaanzin buiten het veld. Legt toch een smet op zijn imago.

10 december 2022 om 07:48

Het zijn allemaal Ik-personen. Maar door die ingesteldheid zijn ze ook zo ver geraakt in hun sport. Narcistische trekjes..
Hun karakter bepaald ook mede hun voetbalkwaliteiten.
Een speler als Hazard heeft dat veel minder en die is ook niet zo ver geraakt. Had die wat meer die drang gehad om de beste te willen zijn en gecombineerd met er voor te willen werken, wie weet hoe fantastisch was die dan kunnen worden..
Er zijn ook spelers die op het plein de vuilste en hardste zijn en na afloop de tofste gasten..
Het is gewoon ok dat je de ene speler een warm hart toe draagt en een andere minder.
Bij het rijtje spelers waar ik naar op keek of kijk zitten ook enkele bij die buiten het carrière niet de mooiste dingen hebben gedaan.. Net zoals iedereen, iedereen maakt ook fouten..

10 december 2022 om 08:33

@mr_united Het zijn net mensen he… Messi draagt de druk van een heel land en misschien wel heel de Wereld op zijn schouders. Krijgt voor, tijdens, na de wedstrijd van alles naar z’n hoofd geslingerd om hem maar uit de wedstrijd te krijgen. Net als bij ieder mens stroomt het emmertje wel eens over. Hij laat zichzelf gaan. Had ‘ie beter niet kunnen doen, maar wat kunnen we er over zeggen? Wat hij voelt en doormaakt zo’n toernooi (en feitelijk al zijn hele leven), daar kunnen wij ons geen voorstelling bij maken. En over Van Gaal: wat er precies is gezegd door hem over Messi en Argentinie is mij niet bekend, maar als iemand boute uitspraken doet, mag je degene toch gewoon daarop aanspreken ongeacht zijn gezondheidsstatus? Van Gaal vind ik persoonlijk overkomen als een hele aparte man met nare trekjes, maar als bondscoach heeft hij twee keer het maximale uit Oranje gehaald op een WK. Daar heb ik, ongeacht dat ik hem als persoon misschien minder vind, heel veel respect voor.

10 december 2022 om 11:25

Misschien komt het ook omdat wij als Hollanders heel nuchter zijn in vergelijking met die Zuid-Amerikanen, die in emoties van 0 naar 100 schieten. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je na een gewonnen wedstrijd de behoefte voelt om de andere coach aan te spreken.. het toont ergens ook aan dat de woorden van Van Gaal hem toch dwars zaten. Komt toch weer voort uit die onzekerheid bij Messi vermoed ik. Ga na die winst gewoon naar de zijlijn, kijk hem desnoods aan en lach even, maar om expres de peultjes op te scheppen.. heel droevig 🤣

Jammer dat Nederland eruit ligt voor ons. Voor het wk misschien wel beter. We hadden maar paar 100 supporters in de stadion 80% was Argentijn.

Een wereldwonder dat het er maar 1 was. Lahos weer een afschuwelijke pot gefloten. Het is eigenlijk een grap dat die kerel dat allemaal toegewezen krijgt.

10 december 2022 om 01:57

Een Spaanstalige scheids in een wedstrijd waar één team Spaans spreekt en het andere team niet is al te gek voor woorden in mijn ogen.
Pak dan Engels, wat een groot aantal Argentijnse spelers ook spreken of een scheids uit een andertalig land.

10 december 2022 om 02:02

Zoveel maakt dat op zich niet uit bij Lahos. Die is gewoon altijd slecht.

Ongelofelijk slechte scheids die het altijd om zichzelf laat draaien en het mannetje wil zijn, maar ondertussen heeft hij totaal geen controle over de wedstrijd.

10 december 2022 om 02:02

Dit vond ik idd ook heel vreemd, bij aanvang wedstrijd al. Was hetzelfde geweest als een Nederlandstalige Belg vanavond gefloten had, waarbij je Oranje spelers onderling gesprekjes zag hebben met de scheids. Vreemde gang van zaken.

10 december 2022 om 04:09

Niet mee eens. Er is nogal een verschil tussen Nederlands en Spaans. De laatste is een wereldtaal en wordt in zo'n 20 landen gesproken (als voertaal) in de wereld. Dan zou je dus al scheidsrechters uit 20 verschillende landen moeten blokkeren puur omdat ze dezelfde taal spreken.

10 december 2022 om 06:13

Ook in de letterlijke zin van het woord vond ik hem raar fluiten. Heel hard, lang en vaak. Alsof hij het als een muzikaal instrument gebruikte. Los van zijn prestatie vond ik heel zijn houding heel vreemd, het leek een parodie op een scheidsrechter. En als ik wel naar zijn prestatie kijk... overal voor fluiten, heel inconsequent kaarten trekken, het volledig laten escaleren. Ik ben blij dat het Nederlands elftal me niet zo aan het hart gaat, anders had ik me op zitten vreten

10 december 2022 om 11:26

@SilverFront Dan heb je nog zo'n 200 andere landen om een scheidsrechter vandaan te halen. Duits, Frans, Engels.. in ieder geval een land wat geen overeenkomst heeft (in taal) met 1 vd spelende landen.

Messi, aan mijn naam te zien, mijn grootte held, maar na vanavond, wel echt in punten in mindering.

In mijn ogen is Messi de grootste voetballer ooit, maar als je een wedstrijd op deze manier moet beslissen (wat ook niet onlogisch is) doet het toch een beetje pijn.

Voor het WK zei ik tegen mij zelf, ik hoop dat Argentinië het WK Wint omdat ik volledig in de veronderstelling was dat wij als Nederlands Elftal compleet kansloos waren.

Maar na vanavond is Louis echt in elk opzicht gestegen. De man snapt hoe je een team smeed. Hoe je spelers dichter bij elkaar brengt, hoe je spelers beter maakt en ik snap waarom hij zei dat we Wereld Kampioen konden worden.

Ik heb te veel bier op om het subjectief te bekijken, maar toch, na wat Wout heeft laten zien, hadden we het verdiend.

Laten we als Nederlanders genieten van dit WK (ondanks alle misstanden) en laten we nu Marokko toe juichen.

En Marokkaanse broeders, hou aub de stad heel en zorg ervoor dat we een eenheid worden en dat jullie het WK winnen. Schijt aan alle andere landen, jullie worden Wereld Kampioen.


Viva Morocco!

10 december 2022 om 01:57

Jullie hebben het in elk opzicht verdiend.
De filmpjes uit Marokko zijn fenomenaal. De mensen die de straat op gaan geven mij kippenvel. De mensen op trommels en het groepsgevoel, dat is misschien wel het mooiste wat er is.
Dat is een gevoel dat economische crisisrn kan omdraaien.

Verpest dit dan aub niet. Zorg ervoor dat de Marokkanen in Nederland, de Marokannen in Marokko, de Nederlanders in Nederland, de mensen die van jullie houden (want die zijn er), laten we die trots op jullie zijn.

Jullie zijn hier heen gekomen (of jullie ouders) maar we houden van elkaar, we moeten elkaar versterken. Waarom zouden we zo negatief over elkaar zijn… polarisatie zorgt ervoor dat we elkaar benadelen.

Ik ben opgegroeid in een volledig blank gezin, mijn beste vriend in een Marokkaan!

Dat is waarvoor wij staan!

10 december 2022 om 02:00

“Maar na vanavond is Louis echt in elk opzicht gestegen”. Alleen dom dat van Gaal Argentinië extra motivatie gaf, gezien de reacties van Emiliano Martinez, Messi, Otamendi en Scaloni.

10 december 2022 om 02:08

Tuurlijk is dat, achter af gezien geen pluspunt. Maar je opstellen als een mak lammetje heeft nog nooit een wedstrijd gewonnen,

Tuurlijk wist 80% van de mensen dat we het WK niet gingen winnen (waaronder ik, en ik ben geen fan van Van Gaal), maar ziin manier van omgaan met de pers en iedereen tegen hem zelf keren, dat is gebleken te werken,

Wat dat betreft is Louis de beste coach ooit!

10 december 2022 om 06:16

Pakt nu slecht uit ja, maar het kan psychologisch ook als een self-fulfilling prophecy werken. Hen onzeker maken. Neemt niet weg dat ik het zelf ook liever wat ingetogener zie

10 december 2022 om 04:12

We hebben vanavond helemaal niks verdient. Tot aan die eerste goal van Weghorst echt geen aap kans gecreëerd, het was niet om aan te gluren. Argentinië verdronk ook niet in de grote kansen, maar die waren vele malen dreigender dan ons. Laten we nu niet Louis prijzen omdat hij met het meest bekende plan B ter wereld komt; lange aanvallers in laten vallen en de ballen erin pompen. Dat had mijn demente opa van 93 ook kunnen verzinnen.

Ik zeg niet dat Koeman de verlosser is, maar ik heb dit WK geen enkel moment genoten van NL op 10 minuten tegen de VS in de eerste helft na.

10 december 2022 om 06:38

Koeman heeft in zijn trainers Carrière ook niets van gebakken.

10 december 2022 om 07:08

Messi is een goede voetballer, maar absoluut niet de grootste ooit, dat heeft ie wel bewezen nadat er na Barca niks bijzonders gewonnen wordt. Die man wordt groter gemaakt dan hij is en was niks bijzonders geworden zonder de belangrijke spelers Xavi en Iniesta. Zijn kinderachtige innerlijk bewijst hoe klein de speler Messi daadwerkelijk is. Een grote speler is niet alleen talentvol maar ook een goede verliezer en zeker een goede winnaar. Vandaag hebben we gezien dat Messi dat niet is. Het is een klein kind die toevallig kan voetballen.

Geef Dumfries groot gelijk, nadat Die Argentijnen provocerend gingen juichen na de beslissende penalty.

10 december 2022 om 03:18

Inderdaad.....wat erger is dan een slechte verliezer is een slechte winnaar!....

10 december 2022 om 08:37

Volgens mij was het een spelletje over en weer en deed Dumfries zelf ook een duit in het zakje tijdens de penaltyreeks. Blijkbaar hebben bepaalde uitspraken vanuit kamp Oranje voor olie op het Argentijnse vuur gezorgd, zet daar een scheids bij die het totaal laat escaleren en dan krijg je dit…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2232 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder51
M. de RoonMiddenvelder50
T. KoopmeinersMiddenvelder50
A. NoppertKeeper50
M. DepayAanvaller51
C. GakpoAanvaller53
N. AkéVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

244 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Liverpool 17 2 1 0
2021/2022 Liverpool 34 3 3 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Toverende Mitoma dompelt bekerhouder Liverpool vlak voor tijd in rouw

Bekerhouder Liverpool is zondagmiddag in extremis uit de FA Cup geknikkerd. De ploeg van trainer Jürgen Klopp leek zich tegen Brighton & Hove Albion op te moeten maken voor een replay,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 januari
Voormalig Feyenoord-target Matías Viña maakt het seizoen af in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren