V/d Vaart: ‘Van Gaal stelt hem als eerst op, maar hij laat vaak steken vallen'

Donderdag, 22 september 2022 om 20:36Mart van Mourik • Laatste update: 20:46

Rafael van der Vaart vindt de beslissing om Daley Blind in de basis te zetten bij Oranje niet onomstreden, zo laat hij voorafgaand aan het Nations League-duel tussen Polen en Nederland weten. Volgens de analyticus heeft de linksback ‘iets’ waardoor hij als eerste genoteerd wordt door de bondscoach, maar Blind laat in zijn ogen ‘te vaak steken vallen’.

“In dit systeem gaat Blind er nooit uit”, opent Van der Vaart bij de NOS. Hij staat er altijd als eerste in. Van Gaal gelooft in hem en stelt hem als eerste op.” Van der Vaart laat doorschemeren dat hij het besluit van de keuzeheer opvallend vindt. “Ik vind dat Daley aan de bal fantastische dingen kan. Toch vind ik dat hij ook vaak steken laat vallen. Zowel bij Ajax als bij het Nederlands elftal. Er is iets waarom hij altijd speelt. Trainers vertrouwen op hem en je kan hem overal neerzetten. Ik heb niets tegen hem, want ik vind dat hij een fantastische speler is geweest. Hij speelt altijd en dat vind ik best bijzonder.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Collega-analist Pierre van Hooijdonk is het gedeeltelijk eens met Van der Vaart, al klinkt de oud-spits positiever. “Maar hij voegt veel toe hoor, Raf. Ik vind dat hij aan de bal ontzettend veel toevoegt. Ja, hij heeft ook zijn mankementen. Hij wordt met name in de steek gelaten door zijn snelheid, waardoor het wel eens voor problemen kan zorgen. Maar waar kijk je naar als trainer? Wil je dat je aan de bal sterker bent met je elftal, dan stel je Blind op. Ga je meer naar het verdedigende werk kijken, dan zal je daar iemand anders moeten hebben”, aldus Van Hooijdonk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door oreely)

Had liever Malacia gezien momenteel, doet het toch leuk in de PL

22 september 2022 om 21:18

In een 4-3-3 systeem had Malacia gespeeld denk ik. In dit systeem snap ik wel waarom Louis van Gaal voor Blind kiest. Daley wordt als extra middenvelder gebruikt die voor de opbouw en passes kan zorgen. Je ziet het nu deze wedstrijd weer; veel gaat via Daley.

Ik hoorde net dat Oranje onder van Gaal al 14 wedstrijden niet verloren heeft. Dan weet hij het beter dan ons allemaal

22 september 2022 om 21:42

Marc. Veel risicoloze ballen gaan via Daley ja. Heeft toch nog werkelijk geen enkele bal gegeven waarvan je denkt 'zo, dat is wel een bijzondere bal'. Heeft wel een mooie counter om zeep geholpen omdat die eerst niet durfde in te stappen op een ziekenhuisbal bij de Polen (weet natuurlijk zelf ook dat die niks kan herstellen) . Dat dan weer wel

22 september 2022 om 21:51

Ducktaildo, ik heb bij Blind sterk het vermoeden dat sommigen alleen letten op wat hij verkeerd doet. Sterker nog, hopen dat hij fouten maakt om dan hier weer los te gaan. Ik snap dat niet zo goed.

Mij maakt het echt niet van welke club de spelers vandaan komen. Zodra zij in Oranje spelen, speelt voor mij clubvoorkeur geen enkele rol. Ik kijk net zo goed naar 11 PSV-ers of 11-Feyenoorders. Als Oranje maar goed speelt en wint.

Oranje staat nu terecht voor na een mooie aanval. En dit uit tegen Polen.
Natuurlijk kan het tempo omhoog en spel veel beter, echter ik vind dit prima.

22 september 2022 om 21:55

Marc. Mij maakt the ook geen fluit uit van welke club zij komen, maar ik kijk gewoon naar wat ik zie. En dat is tot nu toe een Blind die toch 0,0 heeft toegevoegd? Of vind jij wel?

22 september 2022 om 22:05

Ducktaildo, ik ga absoluut niet beweren dat Daley de beste op het veld is, maar 0,0 toevoeging is ook wel erg scherp geformuleerd. Dat zou betekenen dat Oranje met 10 man speelt.

Wij kijken denk ik anders naar de wedstrijd. Als ik een paar spelers mag uitlichten die niet lekker in de wedstrijd zitten dan zijn het in mijn ogen vooral Bergwijn en Memphis.

Ach joh, laten we ook niet doen alsof Malacia al Roberto Carlos is. Dit is het laatste toernooi met Blind, die misschien niet meer goed genoeg is, maar om die linksbackpositie zal je geen toernooi winnen of verliezen.

22 september 2022 om 20:46

Hoezo niet? De backs geven je de breedte in deze opstelling, met een blind die t niet kan belopen wordt je daar gewoon kapot gemaakt

22 september 2022 om 20:49

Als de back ervoor zorgt dat je tegendoelpunten krijgt dan verlies je dus wel degelijk door de linksback. En zoiets gebeurt met regelmaat bij Blind.

22 september 2022 om 21:40

Daar kun je een toernooi juist op verliezen. Als die positie je zwakste schakel is zal dat uitgebuit worden en je tegendoelpunten kosten

22 september 2022 om 21:50

Kan me een wedstrijd tegen Mexico herinneren in 2014. Het is dat de scheids in de val van Robben trapte...

22 september 2022 om 21:50

Jij bent wel lachwekkend...

Di Maria, Salah, Saka, Raphina, Dembele, Antony, Salah, Gnabry, Ziyech.

Dit zijn al een handjevol spelers die op het WK aanwezig zullen zijn die hoogstwaarschijnlijk op de rechtsbuiten/rechts mid positie zullen staan

23 september 2022 om 09:55

Dus de directe tegenstander van Aké?

Laten we het eens over Blind hebben ...

22 september 2022 om 21:08

Wist je trouwens dat hij niet snel was?

22 september 2022 om 21:47

Hij wordt nu ook kaal zag ik.

22 september 2022 om 22:20

En dat zijn vader Danny Blind is

Van Gaal stelt hem altijd op vanwege zijn goede passing. Maar op wie moet hij passen dan? Er is geen linksbuiten. Koopmeiners en de Jong lopen naast hem. Depay komt alleen maar in de bal om hem daarna te verkloten… blijven alleen Gakpo?? En Bergeijk over om briljant te bedienen. Met Blind ben je vleugellam en zijn afspeelmogelijkheden staan naast hem of achter hem…

Belachelijk zeg die blind er weer in, vader en ow hij kan goed passen tax. Die had allang al vervangen moeten worden, malacia hoort erin.

De andere 10 kunnen niet passen alleen Blind kan dat 😉

Blind speelt om 2 redenen
1. Zijn vader
2. 5 man achterin. Zijn tekortkoming(en) komen niet tot uiting.

Afhankelijk wat voor team je speelt is Blind gunstig, het is niet zo dat Polen een super rechtsbuiten speler heeft...

Al was het een snelle Jelle dan lijkt het mij duidelijk dat Van Gaal Malacia zou inzetten.

Polen gewoon echt een slecht elftal, gaat helemaal niks vanuit, ben absoluut geen fan van blind maar tegen dit soort ploegje kan zelfs die ouwe sok weinig fout doen.

Blind kan niet meer lopen. En dat is best lastig in een sport als voetbal. Als je hem met de dynamo Dumfries aan de andere kant vergelijkt. Blind moet er gewoon per direct uit. Malacia erin.

van gaal is geen domme man, die gaat echt wel tegen een ploeg met een goede rechtsbuiten een malacia erin zetten.

tegen een ploeg als polen kan je makkelijk met blind spelen, alhoewel een malacia dat ook gewoon prima zou invullen. Heb het idee dat het WK een laatste podium is voor blind als basisspeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

459 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2022- Esbjerg fB
2018-2018 Esbjerg fB
2016-2018 FC Midtjylland
2015-2016 Real Betis
2012-2015 Hamburger SV

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren