Schuurs krijgt on-Italiaans ontvangst na aankomst op vliegveld van Turijn

Donderdag, 18 augustus 2022 om 12:30Guy Habets • Laatste update: 12:30

Perr Schuurs is woensdagmiddag geland in Turijn en zal binnenkort officieel gepresenteerd worden als de nieuwste speler van Torino. De Limburgse verdediger, die overkomt van Ajax en zo'n tien miljoen euro gekost heeft, liep met een sjaaltje van zijn nieuwe club door de vertrekhal van het vliegveld. Op een paar journalisten na, waren er echter geen fans om hem te verwelkomen.

Normaal gesproken zijn er na transfers naar clubs uit Italië hele andere beelden te zien. Bij de aankomst van nieuwe spelers staan normaal gesproken hordes fans te wachten om een glimp van hun held op te kunnen vangen, maar dat was woensdagmiddag dus niet zo. Schuurs kon in relatieve rust over het vliegveld lopen en kreeg alleen te maken met een paar fotografen, die foto's maken en hem filmden. De verdediger glimlachte eens en liep vervolgens snel door, zodat hij zijn overstap van Ajax naar Torino definitief kan maken.

Alfred Schreuder had Schuurs het liefst helemaal niet laten gaan. De trainer van Ajax zag in de 22-jarige verdediger de ideale stand-in voor Jurriën Timber en Daley Blind, omdat hij nooit klaagde over zijn rol als reserve. Het was echter Schuurs zelf die aandrong op een vertrek uit de hoofdstad, daar hij met het oog op zijn ontwikkeling elke week wil spelen. Na het vertrek van Matthijs de Ligt hoopte Schuurs zijn kans te krijgen, maar hij werd voorbijgestreefd door Timber.

Schuurs kwam zondag voor het laatst in actie voor Ajax in het met 6-1 gewonnen thuisduel met FC Groningen. Daarmee komt Schuurs op een totaal van 93 gespeelde wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij drie keer scoorde en vier assists liet noteren. Torino speelt doorgaans in een 3-4-2-1-formatie; concurrenten op zijn positie zijn onder meer Koffi Djidji, Alessandro Buongiorno, Armando Izzo en ex-PSV’er Ricardo Rodriguez, die bij il Toro als linkercentrale verdediger speelt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door nabje020)

Haha dat is mooi lullig. Kom je daar aan met je sjaaltje staat er nagenoeg niemand. Weet je direct waar je staat bij de fans.

17 augustus 2022 om 16:07

Dat zal allemaal wel meevallen. Het is geen Wijnaldum die bij de absolute top heeft gezeten en ook geen basisspeler van Ajax. Het zou me niet verbazen wanneer 99% hem daar nooit heeft zien voetballen, dan is het ook logisch dat je niet naar een vliegveld gaat om hem op te wachten.

17 augustus 2022 om 16:10

Blijft alsnog lullig toch. Die jongen moet meer dan 10 miljoen kosten. Zoveel spelers koopt Torino i.i.g niet voor echt veel meer geld. Meeste transfers liggen rond de max van 12 miljoen op Verdi na.

17 augustus 2022 om 16:26

Kan ik je wel vertellen in Italië staan er bij 99% van de transfers rijen mensen met camera's en sjaaltjes je te verwelkomen als je land. Vind dit toch pijnlijk om te zien dat ze niet warm lopen voor Schuurs en er zo weinig Torino fans interesse erinhebben. Zelfs bij de degradatiekandidaten in Italië kan je op het vliegveld minimaal 50 man verwachten. Als je op dat filmpje drukt zie dat het wat met Schuurs doet en je wil toch warm worden ontvangen bij je nieuwe club.

17 augustus 2022 om 17:06

Ik ging even googlen naar een vergelijkbare transfer deze zomer. Napoli heeft bijvoorbeeld voor 10 miljoen Khvicha Kvaratskhelia gehaald. Ook bij hem zie je amper mensen wachten op het vliegveld. Fijn onzin aan het uitkramen dus Jlopez7!

17 augustus 2022 om 17:19

10 miljoen is voor Napoli echt wel wat anders dan voor Torino.

17 augustus 2022 om 17:32

Torino heeft regelmatig van dit soort transfers. 22 miljoen voor Verdi bijvoorbeeld in 2020/2021. Ajax is een grotere club dan Torino en er was veel ophef over Bergwijn en Bassey terwijl Torino al eerder dit soort bedragen op tafel legde.

17 augustus 2022 om 20:07

A123

22 miljoen voor Verdi is een uitzondering. Andere transfers zijn allemaal max 12 mil.

17 augustus 2022 om 20:25

Dus? Als je dat hebt opgezocht dan kan je ook zien dat ze zeer regelmatig spelers van rond de 10 miljoen halen. Daarom niet gek dat een speler die onbekend is bij Italianen geen grote belangstelling krijgt. Die 22 miljoen voor Verdi was ook een reactie op dat 10 miljoen zogenaamd een bijzonder bedrag is voor Torino. Dat is het niet meer. De laatste jaren geven ze dat heel vaak uit.

18 augustus 2022 om 08:47

Bull shit… Italianen zijn fanatiek maar het is jiet alsof ze altijd een polonaise lopen bij een nieuwe transfer!

On: leuke transfer voor Schuurs, hoop dat hij nu echt zijn stappen kan gaan zetten als hij wekelijks gaat spelen

17 augustus 2022 om 18:05

Ik denk dat de fans bang waren om te komen, vanwege zijn bikkelharde overtredingen :D!

17 augustus 2022 om 22:18

Wat een onzin. Denk je nu echt dat die fans bij elke transfer uitlopen?

18 augustus 2022 om 12:34

Omdat het bij Roma en Lazio gebeurt, moet het bij elke Italiaanse club gebeuren /s

18 augustus 2022 om 14:01

Ook bij roma of lazio stonden er geen hoorde fans voor schuurs schat ik zo in 😉

Kunnen we stellen dat Schuurs nu al mislukt is?

Nee hopen dat die limbolander het goed gaat doen daar. Zal toch gaaf zijn dat dit de zoveelste middelmatige Nederlander is die gewoon goed gaat meedraaien in de Serie A?

17 augustus 2022 om 16:09

Ach ja je verkoopt hem voor 9,5 miljoen. Dus zeker niet mislukt maar hij heeft het in de meeste wedstrijden belabberd gedaan.
Heeft altijd 2/3 momenten in een wedstrijd waar hij gewoon loopt te slapen of te slap verdedigen

17 augustus 2022 om 16:24

Ik vind hem nog steeds meer een CVM ipv een CV. Had hem vaker daar willen zien spelen bij Ajax, dat was namelijk ook zijn positie bij Fortuna

17 augustus 2022 om 17:27

Denk dat Schuurs er wel komt. Hij is nog jong en heeft ook echt wel goeie dingen laten zien. Ajacieden zijn veeleisend en met wat pech heb je het mikpunt. Denk dat hij bij Torino wat meer in de luwte staat en zich daar prima kan ontwikkelen.

18 augustus 2022 om 14:45

Zijn eerste paar wedstrijden na zijn debuut waren weleens als defensieve middenvelder maar Schuurs speelde bij Fortuna ook gewoon de overgrote meerderheid van zijn duels (52 van de 60) als CV hoor. Wel schoof hij daar veel meer in het middenveld (mede door het lagere niveau in de KKD ook natuurlijk) waardoor hij ook regelmatig in positie kwam om te schieten uit open spel.

Wat een ontzettend flauwe titel zeg

De fans van torino verwachten denk ik niet veel van schuurs. Kan t alleen maar mee vallen straks. Succes schuurs.

Is zijn eerste echte transfer dus weet ook niet beter.

17 augustus 2022 om 16:51

De overstap van Fortuna Sittard naar Ajax was een onechte transfer?

17 augustus 2022 om 17:14

Was een AliExpress transfer blijkbaar...

Vind dit toch ergens jammer, zag er (onpopulaire mening) nog steeds wel toekomst in.

17 augustus 2022 om 16:53

Het enige wat ik onpopulair vind aan je reactie zijn de woorden 'onpopulaire reactie'.

Waarom moet je het zo benoemen dat het onpopulair is om een andere mening te hebben?

17 augustus 2022 om 17:25

Nog steeds? Hoeveel jaar wil je daar nog op wachten dan? Is geen steek vooruit gegaan in die jaren.

Schuurs is helemaal geen slechte verdediger. Hij heeft alleen de pech dat Timber een wereldtalent is die ongetwijfeld de stap gaat maken naar een Europese topclub. In de vier jaar dat Schuurs actief was bij Ajax hebben we meerdere conclusies kunnen trekken. Zo heeft hij een uitstekende inspeelpass, is hij comfortabel aan de bal en is hij prima in het zogenoemde grondverdedigen. Zijn zwakke punten zijn echter het verdedigen met ruimte in de rug en het kort dekken van een speler. Verder is hij te wisselvallig. Ik herinner me van vorig seizoen een Klassieker in de Kuip waar hij Man van de Wedstrijd was en uitstekende optredens tegen Lille, Liverpool, Atalanta (thuis), maar ook flaters tegen de Eagles, AZ en laatst Fortuna. Hopelijk bloeit hij op bij een team die hem in zijn kracht gebruikt. Als hij niet te ver naar voren hoeft verdedigen en een leider naast hem heeft staan, kan het echt wel wat worden. Zijn passing (vooral lang) is een wapen. Dat was het enige waarin hij beter was dan Timber.

18 augustus 2022 om 12:54

Uitstekende analyse. Schuurs had allereerst de pech dat Timber zich stormachtig ontwikkeld heeft.

Daarnaast is het een prima verdediger, maar (nog) niet van het niveau dat Ajax nastreeft. Of misschien ligt het er meer aan dat hij niet exact het type verdediger is dat Ajax in haar speelstijl kan gebruiken.

Anyhoo, Torino is dan een prima stap voor hem. Niveau van de competitie ligt hoger, maar de druk etc zal voor hem weer minder zijn. Hij kan zich daar prima ontwikkelen en wie weet alsnog een stap hoger zetten.

Vrij onbekende speler ook toch? Vind dit niet zo gek eigenlijk.

Iemand als Joey Veerman zou goed in Italie passen. Geen absolute loopwonder maar doet veel op inzicht , dat soort type spelers houden ze wel van in Italie. Als ik Juventus was zou ik ipv Paredes Veerman ophalen. Schuurs gaat keihard floppen bij Torino. Ze zien hem als opvolger van Bremer die denk ik 5 klasses beter is.

17 augustus 2022 om 16:17

Wanneer kunnen we zeggen dat hij keihard is geflopt? Als hij net zoveel minuten als Wijnaldum bij Psg maakt?

17 augustus 2022 om 16:20

Torino kan ook geen wereld talenten opikken die moeten een beetje geluk hebben Schuurs zou zich net zo kunnen ontwikkelen als botman maar ook niet ontwikkelen en dan is onderin de serie a een leuke competitie hoor.

17 augustus 2022 om 16:55

Wacht eerst nou maar eens af. Niemand had ook verwacht dat een Botman het in het buitenland zo goed zo doen.

Snap het nooit dat je iemand moet afzagen voor hij überhaupt de kans heeft gekregen om iets te laten zien.

17 augustus 2022 om 17:02

Ik snap de vergelijking nooit zo goed tussen die twee. Beiden zijn ze lang en hebben ze bij Ajax onder contract gestaan maar daar houdt ook meteen iedere vergelijking op. Botman was natuurlijk veel beter dan Schuurs. Veel feller in de duels, kan goed koppen en was zeker op Eredivisieniveau enorm stabiel met weinig fouten

17 augustus 2022 om 17:19

De vergelijking is dat ze beide niet in het spelletje van Ajax passen met veel ruimte in de rug en veel 1 op 1 verdedigen.
De andere vergelijking is dat niemand het van Botman had verwacht en nu ook niemand het bij Schuurs verwacht. Ben het wel met je eens dat ze qua sterke punten juist tegenpolen zijn.

17 augustus 2022 om 17:52

Volgens die theorie kan je dan ook de vergelijking maken met Pierie en Magallan op het lengteverhaal na

17 augustus 2022 om 18:03

Slaat nergens op, vraag me af of ik uberhaupt van Botman had gehoord toen die nog bij Ajax zat? Heeft hij uberhaupt we een wedstrijd gespeeld in Ajax 1?

17 augustus 2022 om 20:04

@japie: Ik vergelijk Schuurs niet qua speler met Botman, maar qua situatie. Botman zou bij Ajax ook reserve worden en is eigenlijk ook niet echt een Ajax-verdediger. Dus toen Botman naar Frankrijk ging had denk ik niemand verwacht dat hij het daar zo goed zou doen.

Schuurs is bij Ajax ook reserve en geen echte verdediger die bij Ajax past. Nu gaat hij naar Italië en verwacht ook eigenlijk niemand er iets van. Maar om hem zoals sommige hier nu nog even extra af te branden en te voorspellen dat hij daar ook niet gaat slagen, vind ik een beetje overdreven. Misschien past het Italiaanse voetbal wel perfect bij Schuurs. Laat die jongen gewoon eerst een half jaartje bij Torino aan de gang gaan en dan zien we wel of en hoeveel hij eventueel speelt.

Waarom krijg ik hier een pushbericht over VZ? Relatief onbekende speler in het buitenland tekent voor nieuwe club, na niet geslaagd te zijn bij een topclub. Dat overkomt toch zoveel spelers? Bij Bazoer, Tete, Riedewald, Serero, Hoesen kreeg ik ook geen push-up bericht van lege vliegvelden.

Zoals in veel reacties al aangegeve wordt, lachwekkende en irritante titel Voetbalzone. On : Veel succes Schuurs, mooie competitie om te voetballen en een prachtige omgeving om te leven. Ik ga je volgen en hopelijk komt je potentie eruit.

Is dat wel Augustus in Italie net als hier 😉
Maar in italie gebeurd over het algemeen echt vrijwel niks mbt het openbare leven in deze maand.

Torino is van oudsher toch wel een grote club hoor. En veel italianen die voor een andere club zijn hebben toch ook wel een zwak voor toro ivm il grande toro en de vliegramp van weleer.

17 augustus 2022 om 16:34

Valt wel mee hoor. Bij Kostic was het ook druk. Nou is Juve wel iets groter. Maar over het algemeen worden aankopen gewoon opgewacht. Wellicht dat het op een later stadium alsnog komt.

17 augustus 2022 om 16:53

Zit zo in Turijn zijn de meeste mensen voor Torino dan voor Juve, want de Juve fans komen net als met Ajax hier echt van andere steden niet zo gek natuurlijk.
Maar Torino wordt daar meer gewaardeerd.

Hoop voor hem dat die het goed gaat doen daar in Italië maar vrees dat die het heel lastig gaat krijgen.

Hopelijk gaat Schuurs vriend en vijand verbazen daar in Italië. Ik gun ‘t hem wel!

Het komt wel een beetje ongemakkelijk over. Wat sneu voor die jongen dat er niemand staat.

Ik begreep dat Ajax een doorverkooppercentage heeft afgedwongen van 15%, daar ben ik wel blij mee.
Denk als deze jongen 10+ wedstrijden in de basis kan spelen en gewoon vertrouwen krijgt en de hele wedstrijd uit mag spelen, hij best een goede verdediger kan worden.

Had bij Ajax de pech dat Timber boven hem stond, kreeg nu nooit wedstrijdritme. Maakte daarom elke wedstrijd wel 2/3 ongelofelijk grote fouten. Die gaan er vanzelf uit met ervaring en wedstrijdritme.

Zo hij dat is Ff fijn voor VZ ,Ff katten Ff zeiken.wat een nieuws zeg
Wat dachten jullie dan ,dat er voor Perr 10.000 kwamen.
Nu zullen jullie je we liggen te knuffelen en roddelen
Nou veel plezier
Ja ja kom maar weer met die ban kritiek is ja slecht te slikken..

Perr gaat het daar harstikke goed doen en een absolute topper worden daar in Italië.

Hij was stiekem geland , onthaal volgt in het stadion , veel succes en hoop echt dat je snel een badis plaats veroverd, laat zien dat je wel een topper bent , het alleen bij Ajax niet kon laten zien 💪💪💪

Genoeg ruimte voor verbetering met de fans.

Misschien dat de fans van Torino een filmpje van Schuurs hebben gezien waarin zijn, laten we zeggen, niet geslaagde acties hebben geleid tot tegendoelpunten. Of zijn ze nog steeds aan het kijken...

Alsof letterlijk elke speler door hordes fans worden opgewacht. 99% komt geruisloos aan, dus dit is gewoon makkelijk scoren. Alleen de toppers worden groots ontvangen.

17 augustus 2022 om 18:20

Klopt is onzin. Iedereen is op vakantie of weer aan het werken. Haha

Ach gewoon lekker rustig landen en je ding doen.
Die gekte aan je kop komt vast wel.

En zo niet, dan loop je een keer door de stad met een sjaaltje van je concurrent.
Moet je zien hoe snel je aandacht hebt

Denk dat het langzamere spel en de zone dekking en het meteen inleveren bij de middenvelders hem wel ligt. Wel is het fysieker en heeft hij met Bremer grote schoenen te vullen. Succes perr was een goeie jongen alleen maakte elke wedstrijd een fout. Hij is wel verbeterd maar niet die stappen wat ik dacht

Ik denk dat Per gaat slagen! Hij deed het in het begin zo goed dat zelfs Liverpool geïntreseerd was in hem. Hoe hij het veld bestormde, hoe hij indribbelde was indrukwekkend. Naar mijn gevoel heeft hij alles wat een moderne verdediger nodig heeft. Hij moet alleen een paar fouten eruit halen en hij kan uitgroeien tot een goeie

Haha maguire 2.0. We mogen als fan echt blij zijn dat je hier 10 miljoen voor vangt. Denk dat ik toch maar aandelen ajax ga kopen.. als je voor zo een speler al 10 miljoen vangt..

Weet niet hoe slecht de scouts van torino zijn.. maar dit is toch dramatisch als je voor schuurs 10 miljoen neerlegt.. jammer dat ze niet ook 15 voor blind over hadden.. alhoewel ik ook bereid zou zijn om voor hem geld toe te leggen om van hem af te komen..

Mooi hoor, schreuder wil hem erbij houden omdat hij nooit klaagt over z'n reserverol. Maar hij wil zelf weg om meer te spelen. Lijkt me behoorlijk tegenstrijdig dus. Maar goed, mooie stap voor hem, nooit een zwak voor hem gehad, hij heeft gewoon die uitstraling niet. Maar ik hoop dat hij daar slaagt.

Lekker tegenstrijdig VZ om te zeggen dat hij nooit klaagde als reserve en de zin erna aan te geven graag weg te willen voor zijn eigen ontwikkeling…

Ps ook een rare titel want het is ook geen verlosser die binnen wordt gehaald voor de en top 5 club… net of er voor elke transfer hordes mensen op het vliegveld staan, dan zouden de supporters ook gewoon nooit thuis zijn 😂

Daar baalt die van, dat zie je aan zijn bek.
Je ziet hem denken; “Ik had wel een warmer welkom verwacht”.

10 miljoen voor zo'n matige verdediger. Ik begrijp het nog steeds niet. Ajax mag zijn handjes dichtknijpen. Meer dan 3 miljoen is hij gewoon niet waard.

Natuurlijk hoop ik dat hij slaagt daar in Italië, maar ben bang dat hij op de bank beland.

Ik zag ook reacties in het Italiaans met de tekst "zoals gewoonlijk geen fans" dus misschien is het wel gewoonlijk voor deze club specifiek

Lekkere titel Vz.
Er kan niemand staan, omdat dit het vip gedeelte is van "aeroporto di Torino".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Torino

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Torino10-3
12.Spezia8-8
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SanabriaAanvaller82
P. PellegriAanvaller60
D. SeckAanvaller40
Y. KaramohAanvaller10
O. AinaVerdediger70
A. BuongiornoVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Torino.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Torino.

6 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Torino 4 0 1 0
2022/2023 Ajax 2 0 0 0
2021/2022 Ajax 22 0 0 0
2020/2021 Ajax 27 1 2 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Napoli wint laatste test vóór Ajax-uit dankzij bijzondere goals Anguissa

Napoli heeft de laatste test vóór de Champions League-wedstrijd op bezoek bij Ajax van aanstaande dinsdag winnend afgesloten. De ploeg van Luciano Spalletti was zaterdagmiddag in eigen huis te sterk voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren