‘In wedstrijden tegen Emmen en Volendam moet hij de kans krijgen bij Ajax’

Maandag, 15 augustus 2022 om 15:22Guy Habets • Laatste update: 17:40

Jay Gorter moet in 'kleinere competitiewedstrijden' van Ajax de kans krijgen onder de Amsterdamse lat. Dat stelt Harm Zeinstra, voormalig keeper en huidig podcastmaker én scout van talentvolle doelmannen. Hij tipt hoofdtrainer Alfred Schreuder om een roulatie-systeem aan te houden.

Gorter heeft speeltijd nodig, zo veel is volgens Zeinstra wel zeker. De voormalig keeper vindt het echter ook te billijken dat Remko Pasveer nu onder de lat staat bij Ajax en dus moet er een oplossing worden verzonnen. "Als je echt van plan bent om Gorter klaar te stomen voor het eerste elftal, dan moet je hem ook een podium geven", klinkt het tijdens de podcast. "Tegen clubs in de categorie FC Emmen en FC Volendam zal het niet van de keeper afhangen of Ajax drie punten pakt."

Daarmee suggereert Zeinstra dat het voor Ajax en Gorter op dit moment het beste is om te rouleren. Gorter kan zich dan ontwikkelen en later belangrijk worden voor de Amsterdamse club. "Durf van het eerste keeper-concept af te stappen, zou ik zeggen. Geef Gorter in wedstrijden tegen Emmen en Volendam de kans, terwijl je Pasveer dan gebruikt voor de grotere wedstrijden. Het gebeurt niet vaak in het huidige voetbal, maar met het oog op de ontwikkeling van Gorter zou ik het wel goed vinden."

Gorter kreeg in de seizoensopener van Ajax de kans om zich te laten zien. De strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV ging echter met 3-5 verloren en dat was mede te wijten aan de talentvolle doelman, die twee keer in de fout ging. Pasveer verdedigde een week later het Amsterdamse doel in de competitiewedstrijd bij Fortuna Sittard (2-3) en was ook afgelopen weekend tijdens de met 6-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen de doelman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door jeron)

Volledig mee eens. Gewoon altijd opstellen tegen het rechterrijtje. Net als Klaiber en Schuurs. Meteen doen Alfred!

15 augustus 2022 om 15:29

Daar leer je uiteindelijk niets van, dat ene balletje dat naast gaat wordt keeper niet beter van…

15 augustus 2022 om 15:34

leren is niet het belangrijkste hier. Omgaan met de druk van keepen bij een topclub. Dat kan prima tegen de op papier mindere goden

15 augustus 2022 om 15:37

Hoezo niet, vorige week heeft Fortuna ook een aantal kansen gehad. Denk dat Schreuder best mag uitspreken dat Pasveer de nummer 1 is en Gorter de beker keept inclusief de 'kleinere' potjes. Hier kan je als Ajax zijnde, en gorter zijnde alleen maar beter van worden.

Acceptatie vanuit pasveer zal er ongetwijfeld zijn aangezien hij het meerendeel van zijn carriere bij topclubs tweede viool speelde. Denk dat Pasveer zich heel goed realiseert dat als hem 10 jaar geleden gevraagd werd of hij nu nummer 1 had geweest bij Ajax hij waarschijnlijk hard had moet3n lachen

15 augustus 2022 om 15:50

Maakt mij het nou uit of hij iets leert. Hopelijk krijgt Ajax er veel goals door tegen.

15 augustus 2022 om 15:52

Klopt die man heeft een punt dat hij moet leren en jij ook want duidelijk kon de druk niet aan tijdens jc. Weet niet of het het ajax materiaal is. Hij was goed in de kkd ajax ie andere koek. Als je als schijt bij jc dan word CL lastig

15 augustus 2022 om 18:19

Precies.. die 3 terugspeel ballen die je dan krijgt leer je helemaal niks van.

15 augustus 2022 om 15:43

Klaiber mag gewoon weg dat is geen talent al hellemaal straks met rensch en die mexicaan

schuurs gaat naar torino dus die hoeven we ook niet meer minuten te geven.

15 augustus 2022 om 16:22

Haha als je hier al wat langer komt weet je dat Migi geen Ajax supporter is 😜

15 augustus 2022 om 18:14

Klopt behorend bij de grote schare, "wij hebben een hekel aan hunnie".

15 augustus 2022 om 16:00

Ik zou tegen linkerrijtje ook gewoon proberen hoor. Anders leren ze het nooit!

Gezien de brede selectie en de waarschijnlijk vele wisselingen, zou ik gewoon een echte nummer 1 kiezen. En dat is Pasveer denk ik. Wel zou ik Gorter de beker wedstrijden laten keepen.

Volgens mij bepaald de trainer wie er op doel staat, niet ex keepers..

15 augustus 2022 om 15:35

Ex keepers mogen wel hun mening geven over wat zij hadden gedaan in de positie van de trainer. Hier op vz doen wij niks anders dan de hele dag zeggen wat wij zouden doen en wat de professionals allemaal fout doen.

15 augustus 2022 om 16:34

Best mooi eigenlijk hoe makkelijk wij het als voetbalfans toch maar hebben. We kunnen alle onzin roepen die we willen en uiteindelijk worden we er nooit door iemand op afgerekend. Behalve zo nu en dan door een ander fanatiek VZ-lid die een oude comment van iemand weer boven water tovert

"tegen clubs in de categorie FC Emmen en FC Volendam zal het niet van de keeper afhangen of Ajax drie punten pakt."

Dan word je toch ook niet echt getest als doelman. Je wilt juist zien hoe een doelman presteert onder grote druk en wanneer belangen hoog zijn.

Beste zou zijn Gorter te verhuren aan een Vitesse of AZ (hebben ook matige keepers). Seizoen volgen of het wat wordt.

15 augustus 2022 om 15:37

Ik weet niet of vitesse of AZ zitten te wachten op nog een matige keeper. Die hebben ze al genoeg namelijk. Die zie ik eerder een gokje nemen met een buitenlandse keeper, niet iemand die bewezen faalt in de eredivisie, daar schieten ze namelijk geen steek mee op, en al helemaal niet obv een huurconstructie.

15 augustus 2022 om 15:44

Gorter schat ik toch wel hoger in dan Vindahl en houwen

15 augustus 2022 om 16:34

Daarom is Verhulst ook openlijk benoemd tot eerste doelman dit seizoen en keepte Vindahl de laatste weken al niet

15 augustus 2022 om 15:49

Hij had gewoon weer terug verhuurd moeten worden aan Go Ahead. Vorig jaar eigenlijk al, maar Warner Hahn kreeg prioriteit. Ook toen in April duidelijk werd dat Noppert vertrok, had Go Ahead bij Ajax aan de bel moeten trekken. Niet dat ik ontevreden ben met het aantrekken van De Lange en Erwin Mulder, maar Gorter heeft toch wel een beetje een cult status in Deventer.

Deels mee eens, ik denk dat Ajax voornamelijk moet investeren tegen een keeper die er gelijk staat. Straks in de groepsfase van de Champions League heb je ook geen momenten om te wennen of wat dan ook, topspitsen zoals Haaland maken hun kansen gewoon af.

15 augustus 2022 om 16:03

Ja tuurlijk ga maar lekker ervaring op doen in Ajax 1. Dan kan ik meteen zeggen "give the cup to PSV today?"

Gorter moet dat lekker ergens anders doen, maar we gaan geen testkeeper opstellen die moet leren van fouten.

15 augustus 2022 om 16:19

Vorig jaar kwam Haaland ook niet langs Pasveer dus dat is al opgelost haha

Ach hou toch op. Je kan toch niet blijven wisselen met keepers. Mensen vergeten wel eens hoe belangrijk een keeper is voor de verdediging. Steeds iemand anders achter je werkt niet. Bovendien is elk punt belangrijk. Dan kan je niet Gorter maar minuten geven. Dat doe je maar in de beker.

Rouleren met keepers. Echt hoe dom ben je dan.

15 augustus 2022 om 17:52

Helemaal mee eens. Op papier een heel leuk en begrijpelijk idee, maar juist door dergelijke wisselingen kan het gebrek aan sommige kleine automatismen je opbreken in de wedstrijden die er echt toe doen/op het scherpste van de snede worden gespeeld. De beste moet keepen. Momenteel is het Pasveer en dan kan je overwegen om Gorter wellicht in de beker te laten keepen, omdat je dan toch ook vaak op andere posities wisselt, maar ik zou dit niet per wedstrijd gaan bekijken.

Ik ben het zeker hiermee eens. Ajax speelt 34 competitie wedstrijden. Je hebt 2 doelmannen rond de 40 en 1 van 21. Je geeft meermaals aan dat je vertrouwen hebt in je jonge doelman en dat dat de toekomst is. Dan is het wel zo fijn als Gorter genoeg minuten kan maken. Zeker de bekerwedstrijden zou ik aan Gorter geven en van de 34 wedstrijden kan je toch ook wel 8 - 12 wedstrijden tegen de mindere goden in de competitie geven aan een Gorter? Tegen die tegenstanders zou het niet van de doelman moeten afhangen. Zo speelt een Gorter 10 - 20 wedstrijden in een seizoen en Pasveer 20 - 30. Zo stoom je een speler klaar om het seizoen erop het over te nemen en laat duidelijk zijn dat je dit kan/moet doen wanneer je dusdanig vertrouwen hebt in Gorter als nummer 1 doelman binnen 1 of 2 jaren. Of je koopt volgend jaar een topper van 25 jaar

15 augustus 2022 om 16:00

En Gorter wordt heel veel beter van 3-4 ballen per wedstrijd? FC Groningen heeft gisteren maar 4 keer geschoten, waarvan 2 op doel, ik denk niet dat FC Emmen en FC Volendam 10-15 keer op doel gaan schieten.

Het liefst zie ik dat Ajax Gorter verhuurt aan een andere Eredivisie club en de portemonnee trekt voor een gozer die nog wat beter dan Pasveer is en het liefst ook een jaar of 10 jonger. Dan kan die nieuwe gozer eerste doelman zijn, Pasveer de uitstekende backup en bekerkeeper zijn en is Stekelenburg derde doelman.

Maar aangezien Ajax niet voor een nieuwe keeper lijkt te gaan, zou ik Pasveer als eerste doelman houden en (mits fit uiteraard) de beker en Champions League laten keepen. Gorter mag het dan laten zien in de beker. Als hij zich daar dan bewijst (met name in de tweede helft van het toernooi, als de tegenstanders veelal uit de Eredivisie komen) kan Schreuder altijd overwegen om hem volgend seizoen in het doel te zetten.

Je kan rouleren met spelers maar niet met keepers.
Pasveer nr 1 en Gorter nr 2 en laat Gorter wel gewoon de bekerwedstrijden spelen

Wie in vredesnaam is Harm Zeinstra dat hij denkt dat hij de persoon is om Ajax van advies te voorzien? Gorter heeft de hele voorbereiding de kans gehad + de JC schaal, heeft bewezen dat hij op dit moment alles tekort komt om keeper van Ajax te zijn en dan zouden we uit een soort van liefdadigheid hem nog een paar potjes moeten opstellen? Volgens mij begint het team van Ajax aardig in elkaar te vallen met vanaf volgende week ook nog de beschikking over Sanches en Bassey in de achterhoede. Pasveer blijft mooi staan en Gorter komt voor mij in dezelfde categorie als Schuurs. Je kan 2, 3 of 4 seizoen blijven hopen dat zijn niveau nog groeit of je analyseert gewoon koel en klinisch dat hij niveau onderkant Eredivisie bovenkant Keuken Kampioen Divisie is.

15 augustus 2022 om 15:50

@ajaxclub over de achterhoede gesproken, ten koste van gaat dit worden denk jij als Bassie en Sanches gaan spelen, zelf denk rensch eruit en Sanches erin en Bassie en Blind linksback en Wijndal eruit

15 augustus 2022 om 15:58

Over Bassey ben ik het eens, die komt denk ik links centraal te staan. En Blind en Wijndal mogen het dan uitvechten voor de positie van Lb.

Ik weet niet hoe goed die Sanches is, maar Rensch ging er in ieder geval gisteren een stuk beter door spelen. Ik zou Rensch voorlopig laten staan, En Sanches tegen Sparta, als zijn papieren geregeld zijn, 20/30 minuten laten spelen.

15 augustus 2022 om 16:06

Ja PaulR Wijndal ben ik ook nog niet overtuigd, was debet aan de goal afgelopen zondag en Blind heeft papa mee bij Ajax dus ik weet het niet linksback.
En Sanches het is wel een pure rechtsback met weinig aanvallende opties maar dat vindt ik oke, laten wij maar eerst verdedigen als het er op aan komt

15 augustus 2022 om 16:07

Lastige keuzes idd maar ik verwacht veel van het centrale duo Timber/bassey. Timber voor de opbouw Bassey in eerste instantie om de spits van de tegenstander uit te schakelen. En voor de linksback zal het dan gaan tussen Blind en Wijndal ja. Voor nu op zijn ervaring zou ik kiezen voor Blind maar gezien zijn leeftijd is het alleen maar mooi dat we dan met Wijndal een concurrent hebben die hem scherp houdt en ook prima zal kunnen vervangen. De strijd tussen Sanches en Rensch wordt ook wel leuk denk ik, gek genoeg vond ik Rensch gisteren nu hij weet dat er een concurrent voor hem is gekocht in tijden weer eens een goeie pot spelen maar als je op 24 jarige leeftijd als Sanches al 21 interlands voor Mexico hebt gespeeld moet je ook wel kwaliteiten hebben. Mooi om te zien dat we voor dit seizoen zoveel verschillende opties en keuzes hebben.

15 augustus 2022 om 16:12

@ajaxclub Klopt Rensch was verrassend goed afgelopen zondag dus ben benieuwd voor beide backs posities.Wat een weelde eigenlijk he

15 augustus 2022 om 16:40

Nou idd en dat je zoals gisteren gewoon nog vanaf de bank als je tegenstander er fysiek doorheen begint te raken nog even spelers als Klaassen, Berghuis, Kudus en Lucca kan inbrengen. Zeker dit seizoen met tussendoor een winter WK en voor de start van het WK bijna wekelijks een dubbel programma met Europese wedstrijden en de beker denk ik dat die ruime selectie aan het einde van de rit nog wel eens van doorslaggevend belang kan worden.

Los van de tip van Harm gaat Gorter niet de oplossing zijn. Ik zou hem verhuren als hij ervaring wil opdoen/nodig heeft en hij meteen doorverkocht kan worden. Het is denk ik het beste pasveer als 1e doelman te benoemen en de scouting de opdracht te geven om een startklare kwaliteitskeeper te zoeken, dat gaat voor volgend seizoen zijn. Henderson man u was dat, nu niet meer. Knap werk van psv om die benitez te strikken.

Misschien kan Harm Zeinstra zich beter met andere zaken bezig houden dan de opstelling van Ajax. Wat hij zegt slaat ook helemaal nergens op. Tegen FC Emmen en FC Volendam zal de keeper van Ajax doorgaans heel weinig te doen krijgen. FC Groningen heeft gisteren ook maar 4 schoten gelost, waarvan 2 op doel. Gorter wordt echt niet beter van 4 balletjes in 90 minuten.

Dan kun je Gorter beter opstelling in de wedstrijden van Jong Ajax tegen de KKD top. Tijdens wedstrijden van Jong Ajax tegen bijvoorbeeld Heracles, Willem II en PEC Zwolle zal Gorter veel meer te doen krijgen dan in wedstrijden van Ajax tegen de kleintjes in de ED.

15 augustus 2022 om 15:59

Cakir Trabzonspor halen of van der voort genk halen en Gorter verhuren en dan kijken of hij ontwikkelt naar behoren

Mag hopen dat we geen advies aannemen van een middelmatige keeper die denkt dat Ajax een filantropische instelling is

15 augustus 2022 om 16:30

Harm Zeinstra kan zo in het rijtje met onder andere Valentijn Driessen en Raymond Verheijen. Zelf niets gepresteerd, maar het toch altijd beter weten en denken iedereen de les te kunnen lezen.

Ja laat hem alsjeblieft alleen die drie potjes voor de beker keepen.

Ik hoop dat Vitesse hem buurt. Bij ons staat hij gelijk op doel en kan hij het hele seizoen keepen. Ik denk voor alle partijen een prima oplossing.

Talent dient zich meteen aan, maar dit is nu helaas niet het geval. Dus ervaring opdoen elders, verhuren dus. Dat is de ultieme kans niet tijdens wedstrijden in het 1e elftal!!!in de top van NL. Daarvoor zijn de risico's te groot. Het
Is geen spelletje maar Business!!! Zeker in Europese competitie.

Ik snap deze man wel, maar leert Gorter dan wel wat?
Toch zou ik, als Ajax geen keeper haalt, dit idee omarmen

Ben ik helemaal mee eens.
Ik vind ook dat jongens als Mallagan, Klaiber, Kik Pierrie en jeugd producten de kans moeten krijgen tegen ons.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1818
2.Ajax1817
3.AZ178
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder73
B. BrobbeyAanvaller73
S. BerghuisAanvaller72
R. PasveerKeeper70
S. BergwijnAanvaller76
D. TadićAanvaller70
C. BasseyVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren